Keresés

Részletes keresés

dűzni Creative Commons License 2006.10.05 0 0 277

Itthon (Magyarország)meg előadják a "bezzeg Nálunk" című monológot.

A Te általad ismert okot legalább értem.:))))

Ilyen szemlélet Itthon is van, csak úgy hívják, hogy nem sikerült. :))))

Tetszik ahogy új megrendelést szereznek a járdaépítők kint."Jövőre úgy is fel kell szedni". Minket nem vesznek fel?Ha nem figyelek a fiúkra, nálunk is így sikerülne!:)))))

Előzmény: VANDOR (276)
VANDOR Creative Commons License 2006.10.04 0 0 276
Udv,

nem akartam belekotyogni, de akkor megis ...

Nem ilyen egyszeru ez, nem elsosorban minosegi kerdes. Es foleg nem kene / szabadna az otthoni monoseggel szembeallitani.

Mint tizenot eve itt parkolo magyar komuves, mar tobbet latok ebbol, mint a (jarda) felszinet ... :-) Emogott egy mukodo filozofia van. A gyorsan, konnyen, nem tul gorcsos minosegben osszeddobott jardak szabadsagot hagynak az akar evenkenti szetszedeshez, javitashoz, valtoztatashoz, a talaj el, ugyis-igyis mozogna, a jobban lerakottat is javitani, bontani kellene. Tobbe kerulne lerakni, majd tobbe kerulne bontani is. Aztan ugyis evente jon valami ujitas, uvegszalas internet, masfajta telefon, konnyebb pillanatok alatt, kis koltseggel modositani. Ha latnad pl, hogy ket / harom szintes epuletekben nincs koszoru, oszt megis allnak (amig kell), bontani meg pik-pakk. Tizenkettes falak, foszni fodemek, had ne soroljam.

De jol elnek benne, elegedetten setalnak a gorbe jardan.

Itt nem az orokkevalosagot celozzak az epitmenyekkel, hanem az egyszeruen, olcson valamit "aztan ugyis tovablepunk" alapon. Ne alljon a penz vasbetonban, ne legyen a haz 20x tulmeretezve, inkabb eljunk belole addig is, mig nem ...

Ilyen a jarda, amilyen, DE honapokig nem lepek sarba megsem, mert foldut, meg foldesosveny nincsen.

Nem biztos, hogy meggyoztelek, nem is fontos, de nem mindig az orrod ele kell nezni am :-)


a Vandor
Előzmény: dűzni (275)
dűzni Creative Commons License 2006.10.04 0 0 275

Hali!

Megvan!

Konigspleinen től kezdődik.

Előzmény: dűzni (273)
GA_ Creative Commons License 2006.10.04 0 0 274
/off

Sziasztok, Gaia, rég nem hallottam felőled, egy közgés topikban bukkantam a nevedre. Igazából volt osztálytársakat kerestem, olyan érzésem van, hogy mintha elmaradt volna az érettségi találkozónk - de nem tudom kiszámolni :)

üdv.

GA

/on
(hát ide nem sok jut)
Előzmény: Gaia (270)
dűzni Creative Commons License 2006.09.30 0 0 273

Szia Gaia!

Mindjárt megkeresem az utca név táblát (azt is szoktam fotózni).

Valahol a Central és Leidse plein között, csatorna part mellett sok virág árus (pavilonokban)

Előzmény: Gaia (272)
Gaia Creative Commons License 2006.09.28 0 0 272
Aha, most mar kepben vagyok :-) A lapvibratort szoktak sokat hasznalni, lehet itt pont nem volt. A hazunk elott is volt ut- meg jardaepites, es ott eleg kemenyen hasznaltak.

Gondolom az onkormanyzatnak itt sincs penze/kedve normalisan megcsinalni, hanem ha felhullamosodik, akkor megint kikuldik ezt az élbrigádot. Hol keszult a kep? Akkor be tudok majd szamolni a fejlemenyekrol :-)
Előzmény: dűzni (271)
dűzni Creative Commons License 2006.09.28 0 0 271

A munka silánysága:

1., Nem homokkal kell feltölteni, a "gyári" technológia szerint az alépítmény zúzott kő(ezt az ára miatt szokták helyettesíteni homokos kaviccsal-sóderral.)

2., Ezt az alépítményt meg kell tömöríteni, pl lapvibrátorral.Ilyet nem látni a képeken.

3., A tömör alépítményre max. 3-4 cm homokot kell tenni és lehúzni.(itt legalább 10-15 cm volt).ez a réteg szokott megsüllyedni, ha vastagabb!Ha sétálsz a járdákon, nézd meg, hogy a hullámosság 10 cm-nél nem szokott nagyobb lenni.

4. A homok lehúzását a két oldalon lévő szegélyhez kell lehúzni.A képen dolgozó emberke, a piacon kapott láda deszkával sitty-sutty elplanírozta a homokot(csak azzal törődött, hogy sima legyen a teteje)

5., Tavasszal kellene ugyanitt készíteni egy fotót.Szerintem 8-10 cm-es hullázás lesz a teljes járda.

6. Az altalaj süllyedésére is van technológia.De szerintem ilyen gond nincs ezen aterületen(akkor az aszfalt út is süllyedt volna).

 

 

Előzmény: Gaia (270)
Gaia Creative Commons License 2006.09.27 0 0 270
En mar eleg regen jottem ki (2001), tehat fullra vegig kellett jarni a teljes procedurat, ami eltartott par honapig, szerencsere az itteni kozpont intezte (kulon meger egy miset, hogy milyen nehez volt telefonvegre kapnom a HR-eseket, mert hol szabadnapos volt, hol meg beteg). Ezutan meg szigoritottak is, es ugy tudom bizonyos fizu szint alatt szinte senkinek nem adtak ki engedelyt. Miota EU tagok vagyunk valamelyest konnyebb lett a helyzet szerintem, de nincs mar igazan ralatasom a kerdesre. AZ biztos, hogy meg mindig kell engedely, es gyakorlatilag ugyanazt nezik, mint regen, azaz mennyire van hiany az adott kepzettsegu munkavallalobol. Aktuariusbol igen, hiany van :-)

A kepeket nezem, ez teljesen megszokott latvany, mit kell rajta latni, ami a munkanivo silanysagat mutatja? Egyebkent nem ez lenne az elso dolog, amiben bebizonyosodik, hogy mi az elmaradott "keleti blokkban" par dolgot eppen sokkal magasabb szinvonalon csinalunk...
Előzmény: dűzni (269)
dűzni Creative Commons License 2006.09.27 0 0 269

Szia!

A biztosítási matemetikus is végigjárta a munkavállalási procedúrát?

Előzmény: Gaia (267)
dűzni Creative Commons License 2006.09.25 0 0 268

Igen, ezt a magasan kvalifikált brigádot láttam munka közben.(készítettem fotót is róluk, meg az utca szakaszról).

Tök mindegy mire épült Amszterdam, ez a járda tavaszra hullám vasút lesz.(azért gonoszul megjegyezném, hogy az aszfalt út nincs hullámosra süllyedve!)

 

 

A munka terület3 cm helyett, 10-15 cm ágyazatTömörítés nélkül?
Előzmény: Gaia (267)
Gaia Creative Commons License 2006.09.25 0 0 267
Parszor el kellett olvasnom, hogy felfogjam mire gondolsz :-) Nehez ugy, en nemigen tudok segiteni, attol felek. Altalaban igaz, es emiatt azt hiszem be is panaszoltak a hollandokat Brusszelben, hogy Eu ide vagy oda, eleg szemet modon be tudnak tartani a "keleti" vallalkozoknak... szoval erre lelekben nem art felkeszulni. Azt meg hogy erted, hogy egybol ertetted miert hianyosak/hullamosak a jardak? Egesz Amszterdam homokra epult, tehat folyamatosan "suvad", es olyankor neha egesz nagy szakaszokon besupped az utburkolat. Ezert is nincs szinte sehol aszfaltozva pl. a jarda. Ha besupped, akkor a joember kihivja az onkormanyzatot, azok kikuldenek egy brigadot, amelyik felszedi a koveket, feltolti a homokot es lerakja ujra a kovet.
Előzmény: dűzni (266)
dűzni Creative Commons License 2006.09.23 0 0 266

Üdv Jártasak!

 

Tegnap jöttünk haza Amszterdamból(3 napos város nézés).Nagyon tetszett.

Itthon út, térkő, természetes kő burkolatok, zöldtetők területén ügyeskedünk évek óta.

Tegnap láttam a virág piacnál a helyi kivitelezőket, meglepő volt.Egyből értettem miért hullámosak, hiányosak a tégla burkolatú járdák.

Erősen motivál a látottak alapján, hogy hollandiában is kellene "szolgáltatást" nyújtanunk.

Lehet?

 

Gaia Creative Commons License 2006.09.16 0 0 265
Nem az van, hogy nem akarok segiteni, ha tudnek tippet adni, adnek. Engem pl. ugy hivtak ki dolgozni, sokat nem kellett erte kavarnom. A legegyszerubb, hogy olyan szakmat kell tanulni, amibol itt hiany van, egy ilyen pl. az aktuarius :-)
Előzmény: ViragViragVirag (264)
ViragViragVirag Creative Commons License 2006.09.16 0 0 264

"En sem hinnem, hogy ez a forum arra lenne hivatott, hogy a kifele torekvoknek segitsen. Mar csak a nevebol kovetkezoen is, es azert sem, mert szerintem mindannyiunk kijovetele "egyedi", nincsenek bevalt formulak, hogyan lehet allast talalni itt."

 

Miert ne segitsunk a "kifele torekvoknek"? Miert nem lehet jobban osszefogni?Formulak nincsennek de otleteket lehet adni egymasnak...........


Előzmény: Gaia (256)
Gaia Creative Commons License 2006.06.11 0 0 263
Maastricht-ot nem ismerem, de altalaban keruld az ingatlankozvetitoket, ha nem akarsz sokat fizetni. Kulfoldiektol lazan elkerik szerzodeskotes cimen az egyhavi lakbert (ami Amszterdamban atlag akar 1500 euro is lehet... plusz AFA persze. Maastricht ennel tuti olcsobb). A butorozatlan lakas altalaban olcsobb es ha maganszemelytol berelsz kozvetlenul persze nem kell fizetni kozvetitoti dijat sem. Megprobalhatsz ilyen aprohirdetes jellegu honlapokat:

www.marktplaats.nl
www.speurders.nl

de az az igazsag a legtobb holland nem akar veszodni kulfoldiekkel, ha nem muszaj (foleg nem rovid idore). Akik ilyesmire hajlandobbak, azok rogton beadjak az expatokra specializalodott irodakba a lakasuk hirdeteset. Azert ne add fel, keress aprohirdetesek kozt is, mert az sokszor elofordul, hogy elutaznak honapokra csaladostul kulfoldre, es amilyen penzehesek, arra a kis idore is szeretik kiadni a - butorozott - lakasukat :-)
Előzmény: udv (260)
Gaia Creative Commons License 2006.06.11 0 0 262
Ok, akkor ez melle ment :-) En ott olvastam. Mondjuk ha kerulod is, ez nem politikai cikk volt, hanem egyszeru hir, ok is atvettek valahonnan nyilvan. Azota mar hallottam itt is emlegetni ezt a partot, de eleg bulvar felhangja van az egesznek. Ne gondold, hogy a holland kollegaim pl. helyeselnek ilyesmit, elegge ki voltak akadva rajta.
Előzmény: ALaci (261)
ALaci Creative Commons License 2006.06.11 0 0 261

Gaia,

a cikket a Google segítségével találtam ( Hunhír.hu ), ott pedig az Algemeen Dagblad nevű holland napilapra hivatkoztak.

Ezt csak úgy megjegyeztem. Sértettségemben. Az index politikai jellegű fórumait ugyanis kerülöm.   

Előzmény: Gaia (256)
udv Creative Commons License 2006.06.11 0 0 260

Sziasztok!

Idén ősszel Maastricht-ba készülök, és segítséget szeretnék kérni lakás keresés ügyben. Következő kérdéseim lennének:
1. Tudtok-e ajánlani olyan web oldalt, ahol találok kiadó lakást.
    (Eddig a következő oldalakon jártam: www.directwonen.nl,
    ihousing.iagora.com/Netherlands/Maastricht/index.html)
2. Közvetítő irodán keresztül érdemes bérelni, vagy magánszemélytől is lehet?
3. Van-e olyan városrész Maastrichtban és környékén, ahol nem javasolt lakni
    (közbiztonság vagy egyéb okból)?
4. Általában egy évre kötnek szerződést vagy lehet rövidebb időre is lakást bérelni
    (10 hónapról lenne szó)?
5. Bármi egyéb hasznos tanácsot szívesen veszek.

Köszönettel
udv

Gaia Creative Commons License 2006.06.06 0 0 259
Es elofordult mar, hogy szavaztal? En onkormanyzatira mehettem volna, de vegul egyik sem tetszett... amelyik part globalisan nagyjabol tetszik, azoknak a helyi politikusai voltak gyatrak szerintem, ill. forditva.
Előzmény: VANDOR (258)
VANDOR Creative Commons License 2006.06.06 0 0 258
Udv,

nekem kellene, de mindig utazok ...

a Vandor
Előzmény: Gaia (257)
Gaia Creative Commons License 2006.06.06 0 0 257
Ha mar partoknal tartunk, volt valaki szavazni az itteni onkormanyzati valasztasokon? Es a tweede kamerre mehet valaki szavazni?
Gaia Creative Commons License 2006.06.06 0 0 256
En sem hinnem, hogy ez a forum arra lenne hivatott, hogy a kifele torekvoknek segitsen. Mar csak a nevebol kovetkezoen is, es azert sem, mert szerintem mindannyiunk kijovetele "egyedi", nincsenek bevalt formulak, hogyan lehet allast talalni itt.

A partrol, amit irsz, soha nem hallottam (pedig kovetem az itteni sajtot), jellemzo modon en is csak az Indexen olvastam rola. Ez megint csak egy ilyen tipikus indexes pletykahir a szokasosak kozul. Valaki kozuluk nagyon raert, sokat netezett, ratalalt erre a hulyesegre, es mivel jol beleillett a legtobb magyarban elo sztereotip holland szexualis szabadossagrol alkotott kepbe, ezert lekozoltek. Lam mit ertek el vele...
Előzmény: ALaci (254)
VANDOR Creative Commons License 2006.06.04 0 0 255
Udv,

nem, szerintem ez a forum nem arra valo, hogy allaskeresoknek segitsen.
Ok csak a hasznalhato celcsoportot keresik bennunk.
Ettol persze segitunk, ha tudunk.
A forum nem Hollandiarol szol, hanem a Hollandiaban elo Magyarok-rol.
Nyilvan a szituacioban rejlo konfliktusokrol, gorcsokrol.
(Es ilyenek vannak rendesen)
Bar nem en nyitottam ...


a Vandor
Előzmény: ALaci (254)
ALaci Creative Commons License 2006.06.03 0 0 254

Üdv, Vandor!

Most néztem utána a neten. Olvasom, hogy ez a párt '82. óta létezik, az új csak az, hogy a 2007-es választásokon indulni akarnak. Az ijesztő ebben az, hogy Hollandia, akárcsak Magyarország,  EU tag. 10-15 éve még nagy hörgés volt, amikor az azonos neműek házassága egyáltalán szóba került. Meglehet, hogy  eltelik pár év és a jogszabályainakat addig harmonizálják, hogy minden tagállamban engedélyezett lesz a pedofilia. Merthogy én ugyan nem ismerem a holland jogszabályokat, de feltételezem, egy párt ott is csak hatósági engedéllyel működhet, az állam által törvényesnek elismert célokkal. Persze lehet, hogy ez Hollandiában egészen másképp müködik. Sőt, biztos vagyok benne. Agyrém. Hagyjuk.

A mi politikusaink... Nos, ezt is hagyjuk.

Nem hiszem, hogy nagyon offoltam, hiszen ez is Hollandia. De belátom, hogy itt igazából  Zolinak és Gyurinak, meg  a többi kifelé törekvőnek kell segíteni.

Üdv. Magdi ( a nick nem az enyém )

Előzmény: VANDOR (253)
VANDOR Creative Commons License 2006.06.03 0 0 253

Udv,

 

olvasd mar el figyelmesebben

 

Nem az orszag orult meg, hanem par allat  s z e r e t n e  ezt elerni.

Miert otthon nincsenek elmebetegek a politikaban?

En kapasbol tudnek mondani parat ... :-)

 

 

a Vandor

Előzmény: ALaci (252)
ALaci Creative Commons License 2006.06.02 0 0 252

Gyuri, Zoli én nem tudok segíteni. Hollandiáról én is csak kérdezek a kinn élőktől.

Kedves Vandor és Gaia ( hiszen mostanában csak ti jártok erre a kintiek közül )!

Mondjátok, mi ez a szörnyűség ott, Hollandiában?! Hogy a pedofilok pártot alapítanak?! Természestesen nemcsak az ő, hanem a gyermekkorúak jogainak védelme érdekében. Márminthogy szállittassék le a korhatár 12 évre, és akkor innentől kezdve minden törvényes. Mondjátok már, hogy ez nem igaz! Ennyire nem őrülhet meg egy ország!

 

Előzmény: VANDOR (244)
gyurc Creative Commons License 2006.06.02 0 0 251

Szia!

 

Őszintén szólva, azzal kellett volna kezdenünk, hogy nem tudunk hollandul.Angolunk pedig elég gyér...

 

Egyébként bármilyen munkának örülnénk.

 

zoltan-k@freemail.hu

Előzmény: Gaia (250)
Gaia Creative Commons License 2006.05.31 0 0 250
Mihez ertetek?
Előzmény: gyurc (247)
sklave Creative Commons License 2006.05.31 0 0 249
http://europa.eu.int/eures/home.jsp?lang=de. Itt már néztétek?
Előzmény: gyurc (248)
gyurc Creative Commons License 2006.05.29 0 0 248
Ja...az e-mail címünk:    zoltan-k@freemail.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!