Nem tudom, de el tudom képzelni, hogy annak idején, a századfordulón ennek különös jelentősége lehetett (tehát a magyar nemzeti jelleg hangsúlyozása az osztrákkal szemben). De azt hiszem, másutt is előfordul, hogy a nemzeti címer szerepel a mezen (lengyelek, csehek talán, de utána kellene nézni, amire most éppen nincs időm:)).
Ti tudtátok, hogy van az ÖTM-nek közlönye Sportértesítő címmel? A http://www.kozlonykiado.hu/kozlonyok/index.php?m=1&p=0100&k=24 honlapon elérhetők a kiadványok, ha valakit érdekel a magyar sport törvényi felügyeletének helyzete.
Ha minden igaz akkor a Kövér Lajos utcában (zuglóban) volt a pályájuk, mikor arra jártam benéztem és nagyon szép műfűves pályát láttam, (amit ki lehet bérelni) szép kis komplexumot hoztak létre, nagyon rendezett körülményekkel. Valószínüleg az önkormányzat támogatásával. Érdeklődtem ott is, de semmit nem tudtak a hajdani csapatról/klubbról. Azt nem tudod véletlenül, h milyen volt az egyesület színe?
Beleolvastam a topicba és arra jöttem rá, h ti bolondok vagytok:) a szó pozitív értelmében. A segítségeteket kérném, tulajdonképpen ha ti nem tudtok nekem választ adni akkor zsákutcába rohantam, ugyanis semmilyen forrást nem találtam ezidáig. Nagyapám sokat mesélt nekem egy bizonyos zuglói csapatról, de az idő távlatában már nem tudom, h zuglói SE, zuglói AC, zuglói Danuvia?? Azt "tudom", h ez a bizonyos zuglói csapat '38(?)-ban talán a Blasz első helyén végzett, olyan csapatok előtt mint pl: Herminamezei AC, BVSC, Magyar pamut..
Az utolsó információm erről a bizonyos zuglói klubbról, h a 40es évek közepén az NB2/déli csoportjában a dicsőséges 3. helyen végzett. A Szeged lett az első azt hiszem.. Nagyon megköszönném, ha valaki helyre tenné a dolgokatat:) és segíteni megfejteni nekem ezt a rejtvényt, és leírná, h mit tud erről a bizonyos zuglói csapatról. Előre is köszönöm.
Nem ismerem a szláv nyelveket. Ez az MFK honlapjáról van és szó van a benne a KAC-ról. Szerintem innen gondoltam, hogy van valami jogfojtonosság. Valaki ki tudja belőle hámozni a lényeget?
Futbal v Košiciach prinášal v minulosti radosť i smútok, ale diváci zažili od prvého klubu KAC, cez Törekvés, Čs.ŠK, Jednotu, Dynamo ČSD, VSS, Lokomotívu až po 1. FC veľa vynikajúcich úspechov. Zásluhou KAC videli I. ligu v maďarskom vydaní, vďaka Jednote od ročníka 1945/46 I. čs. ligu i prvý titul majstra Slovenska, ktorý získala v dvojkolovom súboji s ŠK Bratislava, dve víťazstva Lokomotívy v Čs. pohári, ktorá spolu s VSS triumfovala aj v Slovenskom pohári, dva tituly 1. FC v slovenskej lige, jeden jeho triumf v Slovenskom a v Čs. pohári.
Például a Kassai AC még létezik:
Névváltozások: Kassai AC 1901-1908
Kassai Atlétikai Sport Egylet 1908-1918
fúzió a Kassai SE-vel
beolvad a Jogász SE (1911)
SK Sparta Kosice 1918-1938
Kassai AC 1938-1942
Kassai Rákóczi AC 1942-1945
fúzió a Kassai Rákóczi SE-vel
SK Jednota Kosice 1945-1952
TJ Spartak VSZ Kosice 1952-1956
TJ Spartak Kosice 1956-1957
fúzió a TJ Spoje Kosice-vel
TJ Jednota Kosice 1957-1966
fúzió a TJ Slavoje Kosice-val
TJ VSS Kosice 1966-1979
TJ ZTS Kosice 1979-1992
1. FC Kosice 1992-2005
fúzió a TJ VSZ Kosice-vel
Mestsky Futbolovy Klub Kosice 2005-
A Fuleki TC mire visszakerult teljesen le volt gatyasodva az NB II-bol vissza is lepett es meg is szunt. Nekem valami olyan remlik hogy a tamogato gyar leeget...
Utana a Fuleki vasutas vette at szerepet az NB III-ban. A fuleki focipalya a fout menten van manapsag konnyu megtalalni.
Az előbbi fent van. Az utóbbi az azonos az FTC Fil'ákovóval? Az viszont a wikipédián nincs fent :(
Milyen osztályban vannak jelenleg, ill. mit értek el korábban?
Más.
A Google Earth-ön Magyarország teljes terület felkerült, viszonylag élvezhető minőségben! Mondjuk a DVSC stadionja - szokás szerint - a létező leggyengébb minőségű lett - kizárólag TV kedvéért :D
Szerintem szenzációsak! A legtöbb 20-as, 30-as évekbeli magyar, osztrák, esetleg román vagy olasz játékosról szól, de pl. csinált az emberünk a Makkabi Brnoról is egy szócikket. Mindegyik hosszú, részletes, kidolgozott, alapos munka.
Kösz, én azokat próbáltam összegyűjteni, ahol feltételezhető volt, hogy a játékos halálában ellenfele játéka is közrejátszott. Három ilyen esetet találtam (Dávid, Stiller, Bindl), de lehet, hogy volt több is.
NS, 1939.03.09. Hogyan orvosolta Jimmy Hogan a „süket” ballábat
Csepelen megnéztük a WMFC egyik edzését. Fültanui voltunk, amikor Lukács edző azt magyarázta Jägernek, a WMFC fiatal, amatőr balösszekötőjének, hogy a jó futballista mindkét lábával egyformán rug. – Aki nem kétlábas futballista, az nem is futballista. – mondta Lukács – majd így folytatta: – Tanuld meg jobb lábbal is szöktetni a szélsődet. Ha gyengébb a jobblábad, négyszer-ötször annyit gyakorolj jobbal, mint ballal. Nehogy úgy járj, mint Serényi, aki még 28 éves korában is „süket” a ballábára és valószínűleg „süket” is marad örökre… Aztán ezt mesélte az edző: – Amikor én annakidején Jimmy Hogan kezei alá kerültem, az angol edző mindjárt észrevette, hogy egylábas vagyok, azaz, hogy sokkal szívesebben rugok jobbal, mint ballal. – „Megállj!” – mondta Hogan – „én majd megtanítalak arra, hogy ballal is rugj. Húzd le mindjárt a jobblábadról a cipőt!” - Le kellett húznom a cipőt a jobblábamról. Hogan kihozott egy rettenetesen nehéz labdát és kapura kellett rugdosnom. Akkor nem nézett oda, megpróbáltam cipőtlen jobblábammal rúgni. Természetesen a nehéz labda szinte letörte az ujjaimat. Nem is volt kedvem többet jobbal rúgni. De meg is tanultam használni a ballábamat! Kénytelen voltam, mert amíg meg nem tanultam, nem kaptam cipőt a jobblábamra az edzéseken. – Ha nem tanulsz meg jobbal, én is úgy fogok veled csinálni, mint velem csinálta Hogan – fejezte be az oktatást az edző.
Serényi tudtommal balszélső volt. Valóban jobblábas lett volna, vagy csak a cikkíró zavarodott bele a sok lábba? Amúgy ezt a móccert a maiaknál is alkalmazni kellene.