Keresés

Részletes keresés

BZoltan Creative Commons License 2010.11.29 0 0 8590

Egy termékesített borban jóval több költség van ám mint az előállítás és a csomagolás költsége.

 

Például ha 200km-t fuvarozol 400 palack a bort, már az is drágítja. Fizetni kell az embert aki ül az auztóban, fizetni kell a benzint, az autópályadíjat, amortizációt, stb, stb...

Ha obiztatod a borodat annak is megvan a költsége, nem is kevés. Forgalomba hozandó bort azért laboroztat is a borász, nem is egyszer.

 

Sok, sok járulékos költség merül fel amit ha összeszámolunk akkor sok tud lenni. Persze még így sem annyi amennyi indokoltá tenné nemkevés bor csillagászati árát.

Előzmény: inmi (8588)
BZoltan Creative Commons License 2010.11.29 0 0 8589

Mondjuk ha adót is fizet az ember akkor sokminden drágább tud ám lenni. Szóval én a legnagyobb tisztelettel  és tényleg barátilag azt javaslom, hogy ezt a "tetűbandadrágáéraggyaaborátpedigénoccsóbaniskihozom" dumát hagyjuk arra az időre amikor már te is minden adót és járulékot becsületesen befizetsz.

 

Az adócsalás lopás. Nem betyárcsín, nem vagányság, hanem lopás. Akkor is ha rá vagy kényszerülve. A kényszer max felment, de a lopás az lopás marad.

 

De én erről többet, itt nem akarok beszélni. Ez is sok.

Előzmény: Törölt nick (8587)
inmi Creative Commons License 2010.11.29 0 0 8588

Meramarketingtöbbekerülmintazegészhóbelevanc.... Hány olyan márka van, amelyben a nevet fizeted meg, ugye..?

Előzmény: Törölt nick (8587)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.29 0 0 8587

Én meg azon gondolkodtam el, hogy lehet az, hogy jónéhány ismertebb borászat ugyanúgy 70-80 ft-ot adott a szőlőért, majd sok száz, vagy ezer forintokért meg adja "presztízs" borát...

Előzmény: inmi (8586)
inmi Creative Commons License 2010.11.29 0 0 8586

Miután erősen nem szakmabeli vagyok, ezért nem mertem hozzászólni a 200 forint per palack árhoz, mermittudoménhogyvan, csak elgondolkodtam, hogy nekem többe kerül egy liter szörp előállítása szőlőből, mert ugyi: saját munkaerőm (hosszú munkaórák - metszés, zöldmetszés, kötözés, permetezés, taposás, szűréssel macerálódás, mittudomén), az üvegeket úgy találtam a padláson, vízdíj, amivel mosom, áram (merforralnikőbőségesen), a cukor, a tartósító, és a szőlőért elvileg nem adok egy fillért sem...

Előzmény: Daeril (8580)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.29 0 0 8585

Most, hogy így szóbakerült, valami rémlik. De két éve leszoktam róla :)

Előzmény: BZoltan (8584)
BZoltan Creative Commons License 2010.11.29 0 0 8584

Az amit a törvénytisztelő vállalkozások nem szoktak elsumákolni :) Tudod, mi a mustot nem cukrozzuk és a köz pénzét nem lopjuk. De hagyd el, nem ez a lényeg :)

Előzmény: Törölt nick (8582)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.29 0 0 8583

Mitannin? :) Nem használok ilyen szarokat, csak a költséget növelik :)

75 ft volt a szőlő, derítés, szűrés fillérekbe kerül(ha jól csinálod), a maradék a munkabérem, én csinálok mindent

Ennyiből simán ki lehet hozni egy tisztességes asztali bort. Persze nem hivatalosan

Előzmény: Daeril (8580)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.29 0 0 8582

Mi az az áfa? ;)

Előzmény: BZoltan (8581)
BZoltan Creative Commons License 2010.11.29 0 0 8581

Ez áfával vagy anélkül?

 

A mi palackunk 60Ft+áfa és ennél jobba szerintem még Szepsy sem tölti a legdrágább borát.

A dugó amit használunk 45mm-es natúr szuper az is 60Ft+áfa.

A címke nekünk többe kerül, de  20Ft+áfa költséggel az első-hátsó is megvan még kispéldányszámos levonósra is.

Kartondobozokkal, kapszulával, kutyafülével 150Ft+áfa költségbe simán belefér még így is.

 

Nagyon, nagyon csodálkoznék ha bármely úgymond presztizsbornak ugyanezen költségei többe kerülnének.

Előzmény: Törölt nick (8579)
Daeril Creative Commons License 2010.11.29 0 0 8580

Ez eddig 61 Ft...

Szőlő bekerülési ár? Még nagyüzemi termelésben (full gépesítés, bár metszeni kell azt is) is kijön úgy 45-50 Ft-ra egy literre vetítve.

Kezelőanyagok cukor szénsavasmész borkősav meg műtannin ?

Munkabér? Borászati munkával palackmosással cimkézéssel?

Amortizációs alap (cserélni kell néha ezt azt nem?)

 

Vékony az a 200...

Előzmény: Törölt nick (8579)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.29 0 0 8579

Pl:

üveg: 32(ki kell mosni)

dugóra 22,5-ért kaptam ajánlatot(holnap már többet tudok, ha minden igaz)

kapszula 5

címke 1,5

forintban

egyelőre így

Előzmény: Atis44 (8578)
Atis44 Creative Commons License 2010.11.29 0 0 8578

Hát én kíváncsi lennék milyen tételekből épül fel a 200 forint/palackos termelői ár.

Előzmény: Törölt nick (8562)
csabi_felvidek Creative Commons License 2010.11.27 0 0 8577

-Akkor erre igyunk!

Előzmény: lalá (8573)
csabi_felvidek Creative Commons License 2010.11.27 0 0 8576

Köszönöm a gratulációt, remélem némi ötletet is adtam a palacktárolódhoz. A vakablak mérete: 57cm széles, 65cm magas a boltív aljáig. Kb 50-55 palack fér el benne. Decemberben fogom palackozni a 2009-es fehérborokat és a 2008-as cabernetet, úgyhogy tele is lesz a tároló...

Előzmény: Törölt nick (8572)
csabi_felvidek Creative Commons License 2010.11.27 0 0 8575

Köszönöm a linket, valami hasonlóban gondolkodok én is, csak annyi különbséggel, hogy az egészet valahogy egybe szeretném "gyúrni" egy grillezővel, füstölővel és egy kerti altánnal is... de van még rajta idő gondolkodni.

Előzmény: alfi13 (8569)
lalá Creative Commons License 2010.11.27 0 0 8573

-Csak egészség legyen!

Előzmény: csabi_felvidek (8565)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.27 0 0 8572

Gratulálok! Nagyon szép pince és az oldal is jól sikerült.  (Külön tetszik a Bazilika. ;)

Jövőre szeretnék egy hasonló palacktartót építeni, azt szeretném megkérdezni, hogy nálad egy ilyen "lyuk" hány centi magas ill széles? Köszi!

Előzmény: csabi_felvidek (8565)
Corsario Creative Commons License 2010.11.27 0 0 8571

A Spanyol Mezőgazdasági Minisztérium előterjesztett, egy akciótervet, miszerint  Spanyolországot a borászat világ vezetőjévé teszi. "A 2010 Borstratégia" a következő alapelveket fogalmazza meg:

1.) versenyképesség növelése a jelenlegi értékekre alapozva. A piaci résztvevők támogatása versenyképesség alapküszöbének elérésében.

2.) a meglévő versenyelőny elemek kiemelése és továbbfejlesztése

3.) A fogyasztói igényekhez való alkalmazkodás támogatása

4.) a hazai bortermelők támogatása a technikai tudás fejlesztésében és a hazai és külföldi piacok valamint technológia megismerésében.

A fenti 4 alapelvet lebontották 18 elérendő célra és ahhoz 58 akciótervet fogalmaztak meg- ezt nem írnám ide mert rém hosszu.... Aki tud spanyolul:  http://www.mapa.es/alimentacion/pags/estrategia/Vino2010.pdf   A kezdeményezés első látásra icipicit túlmutat a hazai Bormarketing Kht dimenzióin.....

alfi13 Creative Commons License 2010.11.27 0 0 8570

Ha nézed a képet és egy kicsit fölfele gördíted alul van leírás is a kemence elkészítéséhez.

Előzmény: alfi13 (8569)
alfi13 Creative Commons License 2010.11.27 0 0 8569

Ezt a kemencét nézzd meg egy a sok közül.

http://kep.tar.hu/kisgerzson

 

Előzmény: csabi_felvidek (8568)
csabi_felvidek Creative Commons License 2010.11.26 0 0 8568

Köszönöm. A kemence nálam is tervbe van véve, már nézegetem a neten hátha találok egy szimpatikusabbat, ami szerint el tudnék indulni a megépítésében.

Előzmény: Csernethfay (8567)
Csernethfay Creative Commons License 2010.11.26 0 0 8567

NAGYON JÓL NÉZ KI! Gratulálok!

Mi egy sokkal kisebb terven (nem) dolgozunk már vagy két éve: kemencét akarunk építeni a pince mellé. Tavaly nyáron kezdtük, idén hozzá sem nyúltunk.  :-(

Minden elismerésem még egyszer!

Előzmény: csabi_felvidek (8565)
RAMBO Creative Commons License 2010.11.26 0 0 8566

Akkor én is jól keresztreferenciázlak! :D

Előzmény: csabi_felvidek (8565)
csabi_felvidek Creative Commons License 2010.11.26 0 0 8565

Udv mindenkinek. Már évek óta olvasója vagyok ennek a fórumnak és mivel rengeteget tanultam ezekből illetve Rambo és Kezdőszőlész írásaiból, ezért megpróbálok én is egy pici tapasztalattal hozzájárulni mások fejlődéséhez. Egy boltíves borospincét építettem saját kezüleg és hát ezeket a tapasztalatokat osztom meg itt: http://burdavin.signalsoft.sk/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=2&Itemid=4, elsősorban képek formájában. A blogom még nagyon friss, ezért elnézést a kevés tartalomért, de igyekszem folyamatosan tölteni.

inmi Creative Commons License 2010.11.26 0 0 8564

Engem az szokott bosszantani, hogy a legtöbb ember nem tekinti értéknek az adott tevékenységbe beleadott idejét és erejét, törődését - legyen ez borászat, baromfinevelés, vagy bármilyen más cselekedet. Mintha a saját időnkből és munkánkból végtelen hosszúság állna fenn, mintha az nem számítana, mintha azt érdemes lenne pazarolni.

Előzmény: Atis44 (8561)
ronin s8 Creative Commons License 2010.11.26 0 0 8563

Csak mennyiség és pofa kérdése :-))   A kettő hányadosa jellemzi az adott pincészetet....:-))))

Előzmény: Atis44 (8561)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 8562

Simán beleférek a 200ft/palack árba az idén is.

Előzmény: Atis44 (8561)
Atis44 Creative Commons License 2010.11.26 0 0 8561

http://www.agro.basf.hu/hu/news/ShowNews.do?newsletter=731253&newsId=736434

 

Ez egy érdekes cikk.:) Csak azt nem tudom, hogy a "túróba" csinálják, ja és miből, hogy ennyibe kerül, mert én még magamnak sem tudom előállítani ennyiből főleg, ha forintosítom a kintt töltött munkaórákat.

Corsario Creative Commons License 2010.11.25 0 0 8560

Október 3-án volt a szüret de még mindig forr a bor, igaz most már alig-alig pöcörög de a kotyogót még fentartja. Talán még 2-3 nap és átkerül az érlelő hordóba.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!