Keresés

Részletes keresés

itya Creative Commons License 2009.03.24 0 0 200

affrancba

kolléga rokonával is hónapok óta szarozik az axa

multhéten adtam be az adásvételi szerzödést az axához (át is olvasom mindjárt)

csak remélni tudom hogy én nem járok igy

(használtlakás vásárlásra vennék fel tölük chf hitelt)

GoldenGate79 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 199
Szia!

Majdnem fél éve, magamnak csináltam, egy közvetítő cégnél dolgozom, 6800at fizettem érte, 4000-t visszakaptam. A 6800-ban mindne benne volt, dombornyomott Visa, ibank, telebank.
Előzmény: luciferk (198)
luciferk Creative Commons License 2009.03.24 0 0 198
Mióta van axa számlád? Amúgy érdekes lenne, hogy ha nem fizettél volna az iBanq szolgáltatásért egyszeri díjat. 5000 ropi egyszeri díjat annak kell fizetni aki számlanyitás után, vagyis utólag igényli az iBanq szolgáltatást.
Előzmény: GoldenGate79 (192)
erzsi81 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 197

Axa álláspontja:

 

Szia!

 

Nem azzal van a probléma, hogy a CIB mikor adja ki a törlési engedélyét. Az adásvételihez csatolt nyilatkozat teljesen rendben van.

Az AXA-nálaz eljárás a következő:

A bank csak úgy folyósítja a hitelt, ha a zálogjoga és a vevő tulajdonjoga legalább széljegyen szerepel, amihez az kell, hogy az eladó a köt. váll. fejében hozzájáruljon a vevő tulajdonjogának a bejegyzéséhez.

Ilyenkor mi átmenetileg második zálogjogi ranghelyre kérjük a bejegyzésünket a földhivatalnál.

Ha megtörténik a folyósítás, akkor a CIB kiadja a törlést, és ennek érkeztetett példányát be kell mutatni nekünk a folyósítás után.

Ha a földhivatal törli a CIB Bankot az első ranghelyről, akkor maj az AXA fog a helyére lépni, így biztosítva lesz az első zálogjogi ranghely.( Erre vonatkozik a nyilatkozat is, amit a CIB kiadott, tehát mi nem attól tarzunk, hogy a CIB nem figja megát törölni. Neki csak akkor kell a törlési engedélyét kiadnia, mikor már megkapta a teljes vételárat)

Sajnos ettől nem tudunk eltérni, ez a szabály, mi így hitelezünk. Ha az eladó a banki kötelezettségvállalás fejében nem járul hozzá a tulajdonjogod bejegyzéséhez, akkor nem tudunk hitelezni.

erzsi81 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 196

Ezt kéri az Axa:

 

"nagyon fontos, hogy az eladó a banki kötelezettségválló fejében mond le a tulajdonjogáról, még a teljes vátelár kifizetése előtt,"

 

 

A ügyvéd ezt írta erre:

 

 

"Egyik fő indok (amellett, hogy az eladó nem kívánt eltérni az előszerződésben foglalt azon rendelkezéstől, miszerint a vevő tulajdonszerzésének feltétele a teljes vételár előzetes megfizetése), amely alapján az eladó nem támogatta az AXA Bank azon kérésének adásvételi szerződésbe történő beépítését, amely szerint az eladó vállalja, hogy az AXA Bank fizetési kötelezettségvállaló nyilatkozatának kézhezvétele esetén a vevő nevére íratja az ingatlant, az a rendelkezésnek az eladó és az eladó finanszírozó bankja - a CIB Bank - között fennálló hitelszerződés és annak biztosítéki szerződéseibe történő ütközés volt. (A hiteleszeződés alapján a CIB Bank által kiadott és az adásvételi szerződéshez is csatolt írásbeli nyilatkozat értelmében a CIB Bank az általatok vásárolt ingatlanok tehermentesítéshez is csak abban az esetben járul hozzá, amennyiben az eladó CIB Banknál vezetett bankszámlájára megfizetitek a teljes vételárat és erről az eladó a CIB bankot értesíti.)"

 

 

Plusz infó:

 

 

Tisztelt!

 

Amit Ön ir

AXA Bank fizetési kötelezettségvállaló nyilatkozatának kézhezvétele esetén a vevő nevére íratja az ingatlant,

 

Valóban elfogadatlan, cégünk csak és kizárólag akkor adjuk ki a nyilatkozatot, ha a teljes vételár az eladó számláján jóváírásra kerül.(szerződés szerint) Én úgy gondolom ebben nincs semmi rendkivűli, ahogy Ön sem tudja a kenyeret és tejet elhozni a boltból, amíg az árát nem fizeti meg.(nem csak ígérvényt hoz erről)

Érthetetlen, hogy a pénzintézet nem bízik meg bennünk, mint eladóban, de mi bízzunk a pénzintézetben. Továbbra is hozzájárulunk természetesen, a teljes vételár megfizetése után és azzal egy időben, hogy a törlő nyilatkozatot kiadjuk!

A második zálogjogi ranghellyel nincs semmi problémánk! 

 

 

Előzmény: sunnyogoo (195)
sunnyogoo Creative Commons License 2009.03.24 0 0 195

A CIB-bel próbáltál már beszélni? Volt már ilyen ügy, hogy belement a bank egyedi elbírálás alapján, hiába másmilyen volt a projekt szerződés. Persze, ha az ügyvéd beszélt a bankkal, akkor megfutotta ezt a kört, s akkor nincs mit tenni. (Én azért ebben az esetben személyesen egyeztetnénk a CIB-bel) Lehet, hogy nincs más megoldás, mint más bankhoz fordulni, s aztán behajtani a költségeket az AXA-n.

 

Nem értem, hogy miért lépsz fel folyton támadólag, nem adtam erre okot. Segítettem már hasonló ügyben, de ahhoz minden részletet ismerni kell. A bankon kívül igenis, az ügyvéd is felelős. Minden hitelező banknál megvan az adásvételi szerződéssel szembeni követelmény. Ezt miért nem nézte meg? Ilyen dolgok akkor szoktak előfordulni, mikor az eladó/építettő biztosítja az ügyvédet. Hangsúlyozom, ez nem mentesíti az ügyintézőket, akik hibáztak. Sajnos az egész ügynek Te iszod meg a levét.

 

 

Előzmény: erzsi81 (194)
erzsi81 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 194
Az építtető ügyvéde közölte, hogy olyan a szerződése a projektbankkal hogy a CIB ezt nem enegdélyezi!
Tehát ezt az oldalt is megproáltam már.
Csak fedezet alapon tudom már, így csak az Erte leasing marad...
Az új vevőnek számít, így elebem a szerz módosítás a vételár 0,75%-a azaz 200.000.-Ft!
ezt is ráterheltetem az axára az előbb leírt 78.100,-FT mellé.

Ja 31.200,-FT értékbecslést fizettetet be az Axa, majd kiküldött lazán egy 30.000 számla vissza igazolást. Szóltam hog hova tönt 1.200,-FT. Válasz: reklamálam meg!"

Öszintén szólva az Axa eddig meindent elbaszarintot.

Előzmény: sunnyogoo (191)
erzsi81 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 193
1., Látom nem vagy élaseszű: Arról beszélek már mióta, hogy ezt a fiókokban az ügyintézők elhallgattaák, annyira, hogy 2 hónap múlva nyőgték csak ki. Talán azért, hátha már nem megyek el ennyi idő után máshova?
Na így már felfogtad?


2., Már többször leírtam, hogy erről nem tájékoztattak, így honnan jön az az elképzelés hogy Ö tudott róla és hogy tudatosan nem írta bele?
Jézusom! Te mindent ennyire kiforgatsz?

3., Nem pofátlanság, hanem ismételt ügyintézői HIBA!!!!!!!

Na mégegyszer: Nem, nem voltam tudtában hgy nem úgy csinálták. Elmindták hogy ök albetétesítéskor fizetnek, mem jogerőskor, ezt bele ís írtuk!
A többit nem mondták!

Söt: fiókban még arról jájékoztattak hogy ha önnálóan forgalomképes a tároló akkor azt is finanszírozzák, majd avégén közölték hogy bocsi, mégsem!
Sőt, adtam be reklamációt az értékbecskólést támadtam meg! Elutasították, de kérésemre sem küldik meg és mondják meg hogmire alapozva utasítjáák el! Normálisak? Irattaúk egyraklamációt, majd 1 hét múlva közölték, hogy az értékbecslő nem módosítja az értékbecslés erdményét, amit leírtam a reklamációba azt nem fogadta el. Mondom ook. Kérem a hivatalos indoklást. Nagy csend!
Szóval vannak itt gondok.
Előzmény: sunnyogoo (190)
GoldenGate79 Creative Commons License 2009.03.23 0 0 192
Sziasztok!

Nekem is van AXA számlám, meg vagyok vele elégedve, arra használom, amire való. Nem értem, hogy miért láttam több hozzászólásban is, hogy az iBank nem éri meg az 5E ft-ot, stb stb. Milyen 5E-t? Nekem van, de nem fizettem érte, vagy ez kikre vonatkozik?

Köszi a magyarázatot! (már ha lesz :-) )
sunnyogoo Creative Commons License 2009.03.23 0 0 191

Még annyit, hogy nem vitaképpen írtam, segíteni próbáltam, hogy próbálj meg az eladóval (építővel) is beszélni, hogy módosítsa a szerződést. Beszéljenek a bankkal, hogy ez kell a hitelhez. Gondolom az értékbecslés, és a hitelbírálat megvolt. A szerződéskötés jönne.

 

Egy másik bankban újra kellene kezdeni az egész ügyet, igaz, hogy kb. 3-4 hét alatt átmenne az ügy, de ehhez a részleteket is ismerni kellene.

Előzmény: erzsi81 (189)
sunnyogoo Creative Commons License 2009.03.23 0 0 190

1. Mi köze az egyik banknak a másikhoz, szabad a bankválasztás, miért nem olyan bankba mentél, ahol nem ez a feltétel.

2. Ez érdekes, ha így van, ki kell verni a balhét, de erre valók a szerződési feltételek. Az ügyvéd nyilván az alapján készítette el az adásvételi szerződést. Ha nem, akkor az ügyvéd hibázott. Ha tudatosan nem írta bele, s tudtatok róla, akkor nem a bank a hibás.

3-4. Ez tényleg pofátlanság, befogadáskor is megmondhatták volna ezt.

 

Én arra probáltam rávilágítani, hogy egy részről igazad van, de ha tudatában voltál annak, hogy az adásvételi szerződést nem úgy készítették el, ahogy a bank kérte, akkor nem lehet az egészet a bankra kenni.

Előzmény: erzsi81 (189)
erzsi81 Creative Commons License 2009.03.23 0 0 189

Talán mert:

 

1., "a többi banknál nem így van"

2., 3Axa fiókban, 5 alkalommal kérdeztem meg és "elfelejtették" ezt mondani!

3., Mert a Bank ha befogadja az adásvételit utána nem módosíthatja.

4., Pofátlanság az hogy 2009.01.06-án adtam be az igénylét és 2009.03.10-én jelezte a fiókos, hogy hoppá nem jó a szerződés!

 

Remélem sikerült rávilágítanom a problémára és így még Te is megérted!

 

:-)

Előzmény: sunnyogoo (188)
sunnyogoo Creative Commons License 2009.03.23 0 0 188

Kedves Erzsi81,

 

Hát igen, az Axa-nak van a bizonyos pontja, amit nem szoktak szeretni. Igazából nem értem, hogy a szerződés kötési feltételekbe benne van, hogy kell megkötni az adás-vételi szerződés. Ennek ellenére, ha nem így lett megkötve miért a bank a hibás? Nem árult zsákbamacskát. A bank a saját szemszögét nézi, miért adjon valamire pénzt, amit még nem kapott meg. Nem az Axa-t akarom védeni, mert a többi banknál nem így van, dehát ezért van a szerződéskötési feltétel. Azt tudom tanácsolni, hogy beszélj az eladóval (építtetővel), hogy módosítsák a szerződést. Az esetek nagy többségében bele szoktak ebbe menni. Ez egy visszvonhatatlan fizetési igérvény, úgyhogy ők is engedhetnénk. Minden szerződés így volt megkötve az Axanál.

 

Üdv:
Sunnyogó

Előzmény: erzsi81 (184)
luciferk Creative Commons License 2009.03.23 0 0 187
Köszi, a hírdetményt én is olvastam de elktronikus számlát nem emlitenek benne, azért érdeklődtem ez iránt mert nekem az origo klikkbanknál és az internet szolgáltatómnál is elektronikus számlám van.Az axa elég fapados banknak tünik mert például ha jóllátom még sms aláírás funkció sincs a netbanknál.
Előzmény: ratisrdt (186)
ratisrdt Creative Commons License 2009.03.23 0 0 186
ratisrdt Creative Commons License 2009.03.23 0 0 185

Jó kérdés, az biztos, hogy a papír alapú ingyenes. Ha egy kicsit visszamész, akkor találsz egy hirdetményt, abban minden benne van.

 

Üdv.

Előzmény: luciferk (182)
erzsi81 Creative Commons License 2009.03.21 0 0 184
Sziasztok!

 

Jan-. 6-án Axába beadtunk hiteligénylést. Március 10-én szól a csaj hogy bocsi de módosítaniu kell az adv. szerz. Szövegét.

Persze pont azt az egy mondatot nem írták bele amit nem is fognak!

Tudtátok hogy Magyarországon az Axának nem jó úgy az adásvételi ahogy az mindegyik banknak jó?

Axa kitalált egy olyat hogy még mielőtt fizetne, engedje meg az építtető, hogy bejegyezzék a tulajdonjogomat (vevő és Axa).

Szerintetek normálisak.

Lefordítom:

Közértben nem fizetéssel adják a pénztárnál a kenyeret, hanem egy igérvényre, hogy majd hozom  a pénzt!

Természetesen reklamáció központban leadva. Vizsgálják. Talán jövő héten van fejlemény. Leírom majd!

 

Fontos: bank addig nem veheti be az adv.szerződést amíg ne felel meg a követelményeinek = feltartottak a hiteligényléssel 2,5 hónapot. Azóta rosszabb körülmények között lehet hitelt igényelni. Most azon megy a szarrágás, hogy az eddig befizetette pénzt vissza –e adják!

Normálisak??????

Csacsatb Creative Commons License 2009.03.19 0 0 183
Hiteles számlakivonatot lehet nyomtatni az internetről, az 25 Ft/alkalom, ez van a hirdetményben. Hogy ez most havi számlakivonat vagy nem azt nem tudom, az biztos, hogy az iBanq-ben van számlakivonat menüpont és ott ki lehet választani az elmúlt hónapokat.
Az online számlanyitás során be lehetett jelölni az ingyenes havi számlakivonatot. Gondolom ezt később is meg lehet változtatni.
Előzmény: luciferk (182)
luciferk Creative Commons License 2009.03.19 0 0 182
Vajon az axánál papiralapú havi számla helyet lehet elektronikus havi számlát igényelni?
ratisrdt Creative Commons License 2009.03.19 0 0 181

Hali!

 

Egyszeri költség ez, és az 5 ezer az 4 ezer forint. Arról nem is beszélve, hogy nem akarok hiphopboyzt hallgatni akár 10 percen keresztül Sokol minőségben, miközben ketyeg a telefondíj. Persze mindenkinek saját magának kell eldöntenie, hogy mit vállal be, ezért mindannyiunknak igaza van, kinek ezért, kinek azért.

 

Üdv. és szép estét mindenkinek!

Előzmény: karoly.ignac (175)
silent_killer Creative Commons License 2009.03.19 0 0 180
Pontosan, után telefonon kapsz majd egy iBanq azonosító file-t, amit automatikusan letölt a szoftvered a "telef"-től (azonositás után) amely egyedi és érdemes jól elrakni mert - ha mondjuk - frissíted az iBanq-ot, akkor elég ezt a licencet beimportálnod és máris működik minden. Igen, jól látod, amikor majd hívod őket, legyen netes kapcsolatod és a rezidens géped nálad legyen, hogy aktiválni tudjátok az iBanq-ot.
Előzmény: eznemmentseg (177)
silent_killer Creative Commons License 2009.03.19 0 0 179
Amíg magas a kamat marad a pénz, utána pedig továbbállok. Nem fogok +5E Ft ért netbankot venni, amikor telefonon is lehet utalni (ingyen).... Aztán ha majd nem megy a telefonon az utálás, mert nem jutsz kezelőhöz vagy foglalt, akkor eszedbe jut majd ez az 5eFt-os egyszeri költség + a telefonköltséget ne felejtsd ki belőle, tehát a telefonon utalás sincs "ingyen". Ne vedd támadásnak, nem annak szánom, de szerintem neked tök mindegy, melyik banknál vagy csak "ócsó" legyen...

Igen, az AXA megszokta változtatni a hirdetményben lévő adatokat, nekem egészen 2008 novemberéig visszamenőleg megvan az összes. Viszont egy-két apróságon túl csak a jegybanki alapkamat változásánál publikálnak újat, hiszen nekik is közzé kell tenni az új számokat.
Előzmény: karoly.ignac (175)
eznemmentseg Creative Commons License 2009.03.19 0 0 178
telef = telefonos ügyfélszolgálatot
Előzmény: eznemmentseg (177)
eznemmentseg Creative Commons License 2009.03.19 0 0 177

Köszi!

Ma reggel végül is befutott a levél (1,5 hét).

 

Tehát ha jól értem, akkor most vissza kell küldenem ezt a nyomtatványt, amiben a "kedvenc állat" meg ilyeneket kell kitölteni. Várni pár napot, hogy megemésszék. Felhívni a telef, cserébe kapok egy PIN-kódot és majd utána tudom telepíteni és üzembe helyezni az iBanq-ot?

 

 

Előzmény: Csacsatb (176)
Csacsatb Creative Commons License 2009.03.19 0 0 176
Megpróbáltam visszakeresni a papírjaimat, nekem nagyjából két hét múlva érkezett levél - szintén net-es regisztráció után. Persze ezek után még vissza kell küldened egy személyi azonosító jelszavakat kérő nyomtatványt és ha az beérkezett, akkor tudod aktiválni a iBanq-et.
Előzmény: eznemmentseg (170)
karoly.ignac Creative Commons License 2009.03.18 0 0 175

Hali ratisrdt,

 

ezekkel a dolgokkal mind tisztában vagyok, van AXA számlám...

egyzserűen arra akartam rávilágítani, hogy az AXA, mint minden bank bármikor megváltoztathatja a kondíciókat, ezért nem tervezek sok időre előre...

 

Amíg magas a kamat marad a pénz, utánna pedig továbbálok. Nem fogok +5E

Ft ért netbankot venni, amikor telefonon is lehet utalni (ingyen).

 

üdv

KI

 

Előzmény: ratisrdt (174)
ratisrdt Creative Commons License 2009.03.18 0 0 174

Egyszeri számlanyitási költség van, 2800 Ft, vagy 6800 pénz. Ezután te is tudod, hogy nem kerül pénzedbe, max 2 évente, amikor új kártyát kapsz. Ibankkal pedig ingyen tudsz utalni zsetont is, és látod az egyenlegedet.

 

Én javallatra Visa Electront választottam, mert a dombornyomottnak gyakorlati haszna nem igen van, pedig arra próbáltak rábeszélni, ráadásul drágább is, ha esetleg pótolni kell, nem is beszélve, ha sérül vagy elvész csak a letiltása 10500 pénz, míg a másik 1000 vagy 1500 pénz. Nézett is nagyot amikor élből vágtam, hogy miért nem kérem a Classic kártyát.

 

Üdv.

Előzmény: karoly.ignac (172)
ratisrdt Creative Commons License 2009.03.18 0 0 173

Én most voltam Axa ügyfélszolgálaton számlát nyitni, azt mondták, hogy kb. másfél hét után küldenek egy rakat levelet, amiben kapom a kártyát, titkos kódot, miegymást és kb. még másfél hét, mire fullosan éled a számla, ibank.

 

Üdv.

Előzmény: eznemmentseg (170)
karoly.ignac Creative Commons License 2009.03.18 0 0 172

A telebank ingyen van, márpedig az az ebanknak helyettesítő terméke.

 

Az ibank kényelmesebb, elismerem, de mégis csak 5E HUF-ról beszélünk...

 

Egy bankszámla az alapvetően érted van, illetve a pénzedért, nem mint hosszútávú befektetésre kell gondolni rá. Ameddig jók az AXA kamatai, addig parkíroztatok ott pénzt, miután elveszik az előnye, megszüntetem az egészet. Nem akarok magába a számlacsomagba, a technikába pénzt fektetni. Habár az AXA nem akciós jelleggel ad magas kamatokat, illetve ingyenes a számlavezetés, ezeket a kondíciókat önhatalmúlag, egyoldalúan meg tudja változtatni. Használd ki az AXA-t ameddig lehet, ameddig jó neked, utánna pedig felejtsd el.

 

üdv

KI

Előzmény: Törölt nick (143)
karoly.ignac Creative Commons License 2009.03.18 0 0 171

Mivel náluk alapvetően telefonos az ügyintézés, ezért én telefonon probálkoznék,

feltéve, hogy nem rendeltél E-bankingot is.

 

egy SMS küldésével lekérdezheted a számlád aktuális egyenegét, vagy felhívod az ügyintézőt beazonosítod magad, az autómata pedig elmondja az egyenlegedet.

 

Alapvetően felkészületlen ügyintézőkkel szoktam beszélni náluk, múltkor az egyik nem tudta az, hogy mi az a VIBER...

 

Ennek ellenére a kamatok jók, sőt nagyon jók (látra), nekem ezért van ott számlám...

 

KI

Előzmény: eznemmentseg (170)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!