Keresés

Részletes keresés

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.06.09 0 0 38775
"maradjunk annyiban, hogy Bogár befutott harmadiknak."

Talán ő is úgy volt vele, mint Larzen? :-))
Na, mostanra végeztem a hétvégi terméssel péntekig visszamenően, nem semmi munkát adtok szegény olvasóknak. :-)

Előzmény: Philipcsiga_ (38715)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.06.09 0 0 38772
Jaj, Kivi, ezt a kérdést nem vettem észre. Enternet.
Előzmény: kivi (38647)
Repi Creative Commons License 2003.06.09 0 0 38771
A Tisza-tó körön sokat gondoltam rád, mert ebben a hőségben a 19km is elég volt amit futottam, a távolságról nem is beszélve. A tavaszi Dunamenti pedig még jobban igénybevett. Ha jól követem az eseményeket, akkor azóta "vacakol" a lábad.
A tiszai futáson pár szót váltottam az egyéniekkel, többek között Gézával is. Ő azt mondta, nincs sok ideje a futásra, heti 100km-nél kevesebbet fut. Amikor a 12 órás futáson magyar bajnok lett, akkor sem futott többet. Ezzel azt akarom mondani, én sem tudom mi lenne a jó megoldás, mert először arra gondoltam, majd javaslom neked a több heti km számot. De ez sem biztos hogy jó.
Nekem azonban bejött a télen futott lassú, egyben futott sok hosszú.
Egyébként az izmok, vagy inkább az ízületek vacakolnak? Nem lehet hogy esetleg nyújtani kellene többet?
Előzmény: iSTVán a dombfutó (38770)
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2003.06.09 0 0 38770
Szeretnék. Jelen állapotomban is úgy gondolom, hogy meg tudom csinálni, csak abban nem vagyok biztos, hogy érdemes-e. Tavaly különösebb probléma nélkül indultam neki, és jó egy hónapig vacakolt utána a lábam. S ha most rosszabb állapotban indulok... Nem is beszélve arról, hogy a "biztonsági teljesítés" tavaly megvolt, idén már valami időeredményt is illene (illett volna) felmutatnom...
Persze bízom benne, hogy addig javul a helyzet, de most már ezt mondom hónapok óta, és nem igazán jövök rá, mi lenne a jó megoldás. Próbáltam pihenni is, terhelni is. Az érzéseim meg változók.
Most még egy hétig nyakig vagyok az iskola miatt, de utána talán ráérek magammal többet foglalkozni.
A Kékest semmiképp nem szeretném kihagyni, és az utána délutáni kisvasút 12 km-t sem. S mivel akkor találkozom Ujj Zolival, ott terveztem a Fertő-tó nevezést. Az akkor aktuális döntésem valószínűleg végleges lesz.
Előzmény: Repi (38769)
Repi Creative Commons License 2003.06.09 0 0 38769
iSTVán,

Köszönöm a gratulációt, a bíztatást. Sokat törtem a fejem azóta, s egyre inkább úgy tűnik, hogy a túlzottan a versenyre koncentráltam, s jobban akartam kihasználni a frissítéseket mint ahogy azt kellett volna. Tudom kicsit hihetetlennek hangzik, de többet foglalkoztam ezzel mint a futással. A 10. km-től frissítőt adtam le, de kiderült, a szervezetem nem tudja feldolgozni olyan ütemben az italt, ahogy pótolni akartam. Így feleslegesen cipeltem a kezemben, kiönteni nem akartam, másnak odaadni nem tudtam, mert egyedül mentem.
Teljesen egyetértek veled, sokat javítani én sem fogok tudni ezen a pályán. Mivel azonban én is szeretem ezt a fajta futóversenyt, biztos induló leszek továbbra is.
Nagy kár (mint ahogy P_@/" is írta, hiányoltunk) hogy most nem indultál, de remélem a lábad hamarosan visszaáll a "régi rendbe", hiszen nemsokára jönnek az újabb erőpróbák. Fertő-körön indulsz az idén?

Előzmény: iSTVán a dombfutó (38756)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.06.09 0 0 38768
Ami késik, nem múlik!

A trieszti afterparty képei

A képaláírások csak közepes és nagy méretben látszanak, az áttekintő ablakban nem! Az első néhány képből nincs nagyobb változat. Ugyanis közben jutott eszembe, hogy előzőleg kisfelbontásra állítottam a gépet, és úgyfelejtettem. :-) A képek megtekintése előtt kéretik elolvasni az első képen látható "disclaimer"-t, és az OK-ra kattintva jelezni a szerződési feltételek elfogadását!

Philipcsiga_ Creative Commons License 2003.06.09 0 0 38767
kaktusz
bocs, hogy nem ismertelek meg, de mindig csak a híresen rossz arcmemóriámra tudok hivatkozni. A fehér kerítés utáni egyenesben köszöntél? Mert mintha ott köszönt volna valaki és vissza is köszöntem, de nem gondoltam, hogy felém irányul.
Gratulálok a teljesítményetekhez és remélem legközelebb nem hagyod annyiban ha nem ismerlek meg!
Philipcsiga_ Creative Commons License 2003.06.09 0 0 38766
mts idejéről ki tud valamit? Sikerült megdöntenie a tavalyai 2:51-ét? Ne kelljen már várnom rá holnap estig mire elolvashatom a beszámolóját!
amatőr Creative Commons License 2003.06.09 0 0 38765
OFF

Mindig vigyázni kell a vízzel.
Egy hír.

Előzmény: Spenót (38758)
kaktusz7 Creative Commons License 2003.06.09 0 0 38764
Árnika és én az edzettségi, vagy inkább az edzetlenségi állapotunkra tekintettel csak a 10 km-en indultunk el a Bükkben. Nekünk nem okozott nagy gondot a fél órás csúszás (szokás szerint nem lehetett reggel időben összeszedni a családot :-)).
Mosival, Repivel, Imaroval pár szót váltottunk a rajt előtt, aztán elkezdtünk kocogni, mert rendesen futni nem lehetett a tömeg miatt. Aztán szétvált a mezőny, és az emelkedő miatt nem tudtunk rendesen futni. :-)
Nem ismertem az útvonalat, mert tavaly a félmaratonon futottam, így kicsit óvatos voltam a felfelékkel is, meg a lefelékkel is. Semmi izgalmas nem történt, szarvascsorda, autós üldözés, vagy ilyenek, illetve egyszer szúrt az oldalam, és akkor visszavettem.
A hegyvidékre tervezettnél jobbat mentem, 50.29 lett. Ennek örültem. Viszont hallottam, hogy az első 32 percen belül futott, hát... megemelem a kalapom...
A célban megittam 6 pohár vizet. Ki vagyok akadva! Nem volt frissítés, holott ígérték. Egyszerűen lekéste a víz a futókat. Alsó-Hámorban ott volt már a pult, meg a személyzet, csak épp a víz hiányzott. Gondolom a félmaratonosokhoz már kiértek. Nem az eredmény miatt számított volna, vízzel is ilyen gyatra időt mentem volna, hanem a komfort érzés...

A tapolcai tavasbarlang nagyon klassz volt, érdemes egyszer megnézni.

Kalapemelésem egyébként PCsigának és Repinek, valamint mts-nek és Csaszinak, továbbá Balázsnak és Snecinek!

kaktusz7 Creative Commons License 2003.06.09 0 0 38763
PCsiga
Én barátságosan üdvözöltelek a verseny előtt 10 óra körül, pár méter távolságból, még a kezemmel is intettem, de úgy látszik, nem ismertél meg.
Előzmény: Philipcsiga_ (38705)
Hauanita Creative Commons License 2003.06.08 0 0 38762
LN! Köszi a bíztatást (meg mindenki másnak is!), de egyelőre nem becsülgetnék, meg pláne nem korrigálgatnék félmaratoni időket. Most ez jól jött ki, de 10 kilit már futottam párszor. Viszont 10 felett összesen 3-szor jártam, amiből egy Vivicitta volt, meg még 2-szer mentem 12.8-at. És fejben még nehezen mennek ezek a hosszabbacska távok. Meghát fizikailag sem könnyű. Bizti más is így van ezzel, de van, hogy abromi lazán megy ugyanaz, amiért máskor küzdenem kell, és nem mindegy, hog milyen passzban leszek éppen Almádiban. Szóval cél a teljesítés, továbbra is, és később, ha már lesz rutinom ezen a távon, lehet lejjebb korrigálni az időt. De az nekem még sok-sok idő. De én ráérek. :))

Matek államvizsga meg 17-én. Csak már nincs motivációm tanulni ebben a melegben...

Előzmény: lunanoctis (38747)
nullahatvanhat Creative Commons License 2003.06.08 0 0 38761
Megpróbálok értelmet adni az előző hsz-emhez.
Szóval nem engedték Szilvit elindulni a férfiakkal együtt. Na így már érthetőbb :))).

Üdv 066

Előzmény: nullahatvanhat (38760)
nullahatvanhat Creative Commons License 2003.06.08 0 0 38760
Sziasztok!ű

Minden elismerésem azoknak akik ebben a hőségben futnak:). Én tegnap a tekerés után közvetlenül futottam mindössze 20 percet, de bőven elég volt.
Holnap már én se leszek off, sőt regionális Fb tali lesz "tollal" és a "matematikai értékű" párjával, ja és lehet, hogy lesz még egy idegen ajkú vendég a "felföldről":).

Baloo

Kinnt voltam a Szilágyi úton. Hát a 4x400-as befutó nem semmi volt, szerintem min. 30 m előnye volt a későbbi 2.-nak a váltásnál, mégis utolérték.
Képzeljétek a 10000-es Bp. bajnokságon a férfiaknál 3 induló volt, a nőknél pedig egy jelentkező offtopikszilvi. Sajnos nem engedték a szabályokra való hivatkozással elindulni, ez jogos mondjuk a ranglista vagy szintek miatt, de ilyenkor azt lehetne mondani, hogy nem számítják be, és induljon nyugodtan. Legalább is én ezt tettem volna. Ti mit szóltok ehhez?

Üdv 066

TÉZÉ Creative Commons License 2003.06.08 0 0 38759
Hello
Csak röviden az Elviráról.
Sneci információja pontos, ezek az eredményeink.
Annyit még hozzáteszek, hogy csaszi a korosztályos értékelésben első lett a kategóriánkban, én negyedik (négyből).
Hőség az volt, és ez nem az én esetem, nagyon fejreálltam a végére. Húszig még elfogadhatóan ment: 1óra 45.perc 15mp. Harminc már 2óra 48perc körüli és a vége 4óra 29perc.
Hát nem lehetek büszke erre az eredményre, de ez a meleg nem az én legjobb formáját hozó időjárás.
Nekem nagyon nehéz volt a vége, ez az eredményen is látszik, de ősszel lesz ennél jobb.
Most egy hét sebek nyalogatása következik utána, felkészülés az őszi versenyekre.
Legközelebb Almádiban az esti félmaratonon szeretnék csak indulni, addig az időjárás függvényébenmunka és munka.
Egyébként dekoratívan leégtem, legalább is bőrileg.
Minden ruházatom kontúrja határozottan látszik.
Spenót Creative Commons License 2003.06.08 0 0 38758
Tudo!
Leginkabb a Budakalasz melletti (asszem Lupanak hivjak) tavakat ismerem. Nekem az kozel van. /Obudahoz, ahol dolgozom/ Vegig megy oda a bringaut, mellette van az Omszki to.
Aztan meg ahova holnap letekerunk, Dunaharaszti Universum camping. /Talalkozo 10kor a Lagymaosi hid alatt a budai oldalon. Meg van hely! :)/
Amugy Budakalasz asszem tisztabb es kozelebb is van BPhez, de DParasztin strandroplabdapalya is van.

Lassu Nyil!
Koszonom kerdesedet, asszem rendben van a labam. KipKopp. :)

Előzmény: Tüdő (38733)
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2003.06.08 0 0 38757
Jól néz ki! :-)
Előzmény: pen (38754)
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2003.06.08 0 0 38756
Ez a Bükki Hegyimaraton tényleg különleges dolog, szerintem nagy eredmény, hogy tudtál javítani tavalyhoz képest. Ez a mostani időjárás szerintem igen megviseli a hozzánk hasonló "amatőröket" ekkora távon.
Amikor először indultam, azt gondoltam, még sokat javulhatok ezen a pályán, de egyre inkább úgy érzem, hogy nem fog menni. Ezért aztán, ha ismét indulok - amire jó esély van, mert azért ezt az erdőben futást nagyon szeretem -, nem tervezek nagy javítást a 3:13-as időmön. Fölfelé már meghajtottam magam rendesen, de így is sok időt veszítek a síkon futotthoz képest, amit a lejtőn már nem hogy behozni nem tudok, de még csak tartani sem.
Gratulálok, szerintem jót futottál! (A "feladtam-érzés" ellenére is ezt mondom, mert nekem az elmúlt két évben szintén megvolt ugyanez. Talán hozzátartozik a pályához :-)))
Előzmény: Repi (38695)
lunanoctis Creative Commons License 2003.06.08 0 0 38755
iSTVán, köszi szépen az infot:-)

Maraton óta ma merészkedtem ki harmadszor futni. Ez a legjobb szó rá, mert egy picit melegebb van, mint a múlt héten Regensburgban.
Kissé motiválatlannak éreztem magam, aztán pénteken beleszaladtam a Stones-koncertre hangulatot csináló Cranberries produkciójába, így 40 helyett 55 percet sikerült futnom. Nagyon könnyen és tök jól esett, mint akinek kinôttek a szárnyai. Semmim nem fáj a múlt vasárnapi kalandtól, mostanra lehámlott a kissé leégett vállam is. Fenségesen unalmas egyelôre. Egy cseppet koncepció nélkül futkosok bele a világba, rendet kell tennem a fejemben.

LN

pen Creative Commons License 2003.06.08 0 0 38754
Az a bizonyos sárvári
ajándék
pen
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2003.06.08 0 0 38753
A lábam mostani állapotában ugyan ennyire előre ígéretet tenni nem biztos, hogy szerencsés dolog, de jövőre terveztem egyéniben 12 órás futást, s erre Sárvár igen alkalmasnak látszik. Tehát ha módom lesz rá, ott leszek.
Aztán hogy "épül-e rám" csapat, az nem rajtam múlik :-))
Előzmény: pen (38751)
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2003.06.08 0 0 38752
Minden elismerésem a mai versenyen indulóké!

Nekem reggel a 15 km is elég nehezen ment ebben a melegben. Ismét elnéztem az erdőbe, odafele eleve lassan, mert a lábamnak sokáig tart, mire beletörődik, hogy futnia kell, közben azon gondolkodtam, hogy mi legyen visszafelé.
Olyan lassan és méltóságteljesen fussak, ahogy a szarvasbogár repült el mellettem, vagy szaporázzam a lépteimet, mint a megtermett szőrös hernyó, amely "átrohant" előttem az úton?
Végül a szarvasbogár verziója mellett döntöttem, és végig 5 percen kívülivel jöttem hazafele is.
Így aztán sikerült túlélnem, de - ahogy tegnap is - még jódarabig ömlött rólam a víz...

pen Creative Commons License 2003.06.08 0 0 38751
Bizony. Sőt, a "csapat nagyobbik felét" név szerint szólították a rajt előtt 10 perccel a hangosbeszélőn, hogy vegye már át a csomagját, aztán még a sárvári főszervező is odajött, Istvánnak üdvözletét küldte, és reményét fejezte ki, hogy jövőre is találkozunk Sárváron. Sepi szerint erre én válaszoltam valami egészen pozitívat. Én ezt sem megerősíteni sem cáfolni nem tudom :o)
pen
Előzmény: iSTVán a dombfutó (38750)
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2003.06.08 0 0 38750
Most van időm kerekíteni egy kicsit a sztorin.
Szóval a sárvári futáson nem csak hogy ingyen volt a nevezés, de a rajtnál kapott pólón és rajtszámon kívül még a végén ajándékot is kaptunk - volna, ha ott lettünk volna. Aztán a szervező jelentkezett, hogy szeretnék átadni, s erre az Elvira rajtja lett alkalmas, ugyanis a csapat nagyobb fele akkor éppen Szombathelyen tartózkodott (meg egyébként is tapasztalt szurkolók ezen a pályán :-))
Előzmény: krisz_ (38745)
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2003.06.08 0 0 38749
Bükki Hegyimaraton: több mint hétezren indultak
Budapest, 2003. május 19. (MTI) - Több mint hétezren, köztük szlovák és ukrán atléták, álltak rajthoz a Bükki Hegyimaraton, amelyre az idén négy távon - 2.5 és 10 km, valamint klasszikus és félmaratoni - került sor.
A 11. alkalommal megrendezett viadal Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter rajtjelére indult.
A 42.195 km-es távon a férfiak között a hatszoros Bécs-Budapest szupermaraton-győztes Bogár János csak a harmadik helyen végzett, a győzelmet Berecz Lajos szerezte meg.
A rendezvény összdíjazása 800 ezer forint volt, amelyből a férfi és női verseny első hat helyezettje mellett a szeniorok mezőnyének dobogósai is részesültek.
Eredmények:
férfiak:
-------- 10 km: 1. Sági Ferenc 31.16 perc, 2. Kadlót Zoltán 31.36, 3. Dienes László 32.56 félmaraton: 1. Serfőző Sándor 1:11:46 óra, 2. Tóth Tamás 1:11:49, 3. Szabó Gábor 1:12:39 maraton: 1. Berecz Lajos 2:33:12 ó, 2. Zabari János 2:38:35, 3. Bogár János 2:43:36
nők:
---- 10 km: 1. Budkova Léna 38.39 p, 2. Pásti Edit 40.06, 3. Sira Tamara 43:40 félmaraton: 1. Garami Katalin 1:26:39 ó, 2. Póth Mariann 1:26:43, 3. Soós Medveczky Edit 1:39:00 maraton: 1. Fehér Enikő 3:29:04 ó, 2. Bajnok Ágnes 3:35:12, 3. Tiszová (szlovák) 3:38:18

Előzmény: lunanoctis (38748)
lunanoctis Creative Commons License 2003.06.08 0 0 38748
Be tudja valaki irni az eredményeket? Háromszor vágott ki ez az oldal a hálóról egymás után:-(((
Köszi!
LN
Előzmény: Lassú Nyíl (38725)
lunanoctis Creative Commons License 2003.06.08 0 0 38747
Nagy-nagy gratula Neked is!!! Úgy tűnik, szépen lassan lefelé kell korrigálni a félmaratonin bemutatkozó idôdet:-)
Mikor lesz a matek államvizsga? Hajrá!
LN

Ha csipogott a srác pulzusmérôje, azt azért tette, mert kilépett az általa elôzetesen beállított tartományból, valószínű, ebben az esetben felfelé, egyszerűbben: megszakítottad a gyereket;-)

Előzmény: Hauanita (38718)
lunanoctis Creative Commons License 2003.06.08 0 0 38746
Philipcsiga_,
Nagy-nagy gratula, ez nagyon szép volt:-) A leírás hasonlóképpen! Jó pihenést!
LN
Előzmény: Philipcsiga_ (38708)
krisz_ Creative Commons License 2003.06.08 0 0 38745
Ahaaa.. :))
Előzmény: iSTVán a dombfutó (38743)
krisz_ Creative Commons License 2003.06.08 0 0 38744
Gondolom valami hasonló módon, mint te tetted azt tegnap. :))
Előzmény: Philipcsiga_ (38742)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!