Keresés

Részletes keresés

szkati Creative Commons License 2017.12.29 0 0 43774

Gyönyörű( szépen tisztított), makulátlan kocsonyahúst vettem, és nemrég elkezdtem főzni. Hiába na. A hidegebb idő erre inspirált!

dulci Creative Commons License 2017.12.29 0 0 43773

A máj elzsírosodása a természetben is megvan. Mikor még vadlúdként vándorol, az úthoz szükséges energiát így tárolja.

Caipi Creative Commons License 2017.12.29 0 0 43772

Tudom, persze.

Előzmény: öreg_néne_b (43770)
Boszorka Creative Commons License 2017.12.29 0 1 43771

Na ja, mindenkinek mag van a saját sorsa, neki ez jutott.:-(

Előzmény: püfffneki (43769)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.12.29 0 0 43770

Persze, van. Csak nem olyan.

Előzmény: Caipi (43766)
püfffneki Creative Commons License 2017.12.29 0 0 43769

Betegre etetik a szegény állatot:(

 

Előzmény: ketyo61 (43768)
ketyo61 Creative Commons License 2017.12.29 0 0 43768

 Ugy tudom attol szep meg jo meg finom a maja hogy tomik, nem? 

Előzmény: Caipi (43766)
ZsuR Creative Commons License 2017.12.29 0 0 43767

Szegeny libakok... el tudnak hizni maguktol is :))

Előzmény: Caipi (43766)
Caipi Creative Commons License 2017.12.28 0 0 43766

Attól, hogy nem tömik, azêrt van még mája. :)

Előzmény: ketyo61 (43761)
Boarhunter Creative Commons License 2017.12.28 0 0 43765

Nem tudom, nagyapám harminc éve elment...

Előzmény: ketyo61 (43761)
ketyo61 Creative Commons License 2017.12.28 0 0 43764

 Sajnalom a libakat, de jobban sajnalnam magunkat. ;-)

Előzmény: Boszorka (43762)
ZsuR Creative Commons License 2017.12.28 0 0 43763

:))

Előzmény: beetee (43760)
Boszorka Creative Commons License 2017.12.28 0 0 43762

Valahol valamilyen libákat biztos tömnek, mert ma is dömping volt a piacon.

Előzmény: ketyo61 (43761)
ketyo61 Creative Commons License 2017.12.28 0 0 43761

Az unios libakat tomik azert otthon? :-)

Előzmény: Boarhunter (43757)
beetee Creative Commons License 2017.12.28 0 1 43760

De szeretik, csak tilos nekik kimutatni...

Előzmény: ZsuR (43759)
ZsuR Creative Commons License 2017.12.28 0 0 43759

...az allatvedok nagyon nem szeretik a libamajat... :((

Előzmény: Boarhunter (43758)
Boarhunter Creative Commons License 2017.12.28 -1 0 43758

Nekem szegény nagyapám libatöméssel foglalkozott, kétszáz liba körül volt neki egy turnusban. Persze ez csak gépesített technológiával működött, így is embertelen kemény munka volt, pláne a turnus vége felé. Ha kicsit csomós maradt a kaja, elakadt majd megszaladt a gép, a libának kilyukadt a begye, lehetett is vágni. A szomszédok is sok hízott libát ettek de mi meg a gyönyörű, érett májakat faltuk. Sajnos szegény papa korán itthagyott bennünket, ezzel végeszakadt a libamájas dőzsölésnek is.

Előzmény: ZsuR (43756)
Boarhunter Creative Commons License 2017.12.28 0 0 43757

A hízott kacsamáj alkalmasint finomabb, mint a libáé.

Én egy kistermelőtől veszek nyolc-tíz tömött kacsát évente, azoknak is gyönyörű, érett májuk van.

Az ősszel valamelyik túlképzett családtagom lenyomta a sufniban az elosztót. Persze arról ment a fagyasztó. Mire észrevettem, már szépen zöldült az utolsó két kacsa meg három vagy négy máj a vákumtasakban amit névnapomra tettem félre(meg egy csomó gyümölcs, hal, vad) :-)

Persze a tettes tagad, szegény anyám meg a családi béke megőrzéséért magára vállalta de szvsz. fel sem éri a kapcsolót...

Előzmény: Tu Sok (43755)
ZsuR Creative Commons License 2017.12.28 0 0 43756

Mi szegenyek voltunk - de az Anyu vett hizott libat telen, legalabb egyszer... "beosztotta"... es a zsir, maj, toportyu sokaig tartott, jobban szerette o is, en is a libazsiros kenyeret mint a szalamis zsomlet vagy parizerest... 

 

Jajj a libatoportyu... .jajj.... mennyire szeretem... a libazsiros kenyer, vekonyan szeletelt sult libamajjal... mmm...

Előzmény: Tu Sok (43755)
Tu Sok Creative Commons License 2017.12.28 0 0 43755

No igen, mikor ment a szekér, és csak 6000 volt kilója, évente 1 alkalommal ettem libamájat.

A háj azonos súlyban a májjal, amely pár órát tejben ázott.

A hájat kb. 1x1 centire szabva, egy réteg alulra, a többit rá, kupacba.

Nekem gázom van, a kislángra öntöttvas hőelosztó, szép lassan alágyújtani, a libaháj olvad sebesen.

Egyszer fordítva, a végén meg aládurrantani.

Sajna ez nem olyan, mint a bélszín, amit 3 hétig lehet rohasztani a hűtőben, hogy elfelejtsem, mennyibe került...

Már a kacsamáj is embertelenül drága...

Azért jövőre meglesz..

Előzmény: ZsuR (43754)
ZsuR Creative Commons License 2017.12.28 0 0 43754

Igen, biztos finom a dobozos is...

Előzmény: ketyo61 (43753)
ketyo61 Creative Commons License 2017.12.28 0 0 43753

Azzal vartak iden is es tavaly is, friss libamaj zsirjaban sutve. Persze hogy frissen a legjobb, de a dobozos is finom a korulmenyekhez kepest. 

Előzmény: ZsuR (43752)
ZsuR Creative Commons License 2017.12.27 0 0 43752

En is hoztam ilyent - kozel sincs a friss majhoz... iden, ha talalok szep majat, nem jovok addig haza amig nem ettem!

Előzmény: ketyo61 (43751)
ketyo61 Creative Commons License 2017.12.27 0 0 43751

De csak ottfogyasztasra mert hazahozni nem lehet. Ezt beengedtek mert konzerv. 

 

Előzmény: Tu Sok (43750)
Tu Sok Creative Commons License 2017.12.27 -1 0 43750

Úgy, hogy off-al kezdtem, mert a rántott sajt elborította az agyamat, bocs, ha zavart keltettem...

Ha tudod, hol lakom, meg mikor jársz erre, megszervezem, hogy tuutira legyen a kívánt áru...:}

Előzmény: ketyo61 (43749)
ketyo61 Creative Commons License 2017.12.27 0 0 43749

Libahajrol meg kacsazsirrol beszelgettunk, hogy jon ide a repteri belso bufe meg a lapkasajt? :-)

Előzmény: Tu Sok (43748)
Tu Sok Creative Commons License 2017.12.27 0 0 43748

Miért?

Reptéri belső büfé, nyakban lógó fényképes izével mehettünk be.

De vélhetően az utastérben is ilyesmi volt/van...

Amúgy fogsz 2 lapkasajtot, kedv szerinti sonkát, kétszer panírozod -> mélyhűtő->holnapi ebéd...:}}

Célszerű tartárt is barkácsolni hozzá, köret megint tetszés szerint..:}

Előzmény: ketyo61 (43747)
ketyo61 Creative Commons License 2017.12.27 0 0 43747

ennek a felet sem ertem...:-)

Előzmény: Tu Sok (43746)
Tu Sok Creative Commons License 2017.12.27 0 0 43746

Üdv!

Az a helyzet, nem lesz egyszerű, mert a reptéri melósoknak szóló büfé lehetett, utas nem volt....

Mi a reptéri meteorológiai állomás számítógéptermében telepítettük a saját gépünket...

Bocs az offért, de prágai sonka volt a betét.

Előzmény: ketyo61 (43744)
Boszorka Creative Commons License 2017.12.26 0 0 43745

Szerintem magában tökéletes, de én ilyen proletár izlésü vagyok.

Előzmény: H_G (43737)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!