Keresés

Részletes keresés

afintha Creative Commons License 2005.08.30 0 0 1142
1mokus,

en tudom, hogy honnan vetted a cikket, es ez igy nem teljesen korrekt.
Előzmény: 1mókus (1108)
Intelligencs Creative Commons License 2005.08.30 0 0 1141
Úgy látom wingless is elhullott a csatában.
Előzmény: Törölt nick (1132)
Intelligencs Creative Commons License 2005.08.30 0 0 1140
Sohasem mondtam, hogy nem bírok végighallgatni egy szcientológia előadást, maximum azt, hogy röhögés nélkül nem.

Amit Te fejtesz ki, az nem ellenvélemény, legalábbis az a része nem, hogy a bank így, meg a bank úgy. Egész egyszerűen zavaró a sok hablaty, amit ide öntesz. Kb. olyan fájdalmas olvasnom, mint Gyurcsók zsírtáltost hallgatnom. Amitől még zavaróbb, hogy abszolút igazságként tálalod a bukott sci-fi íród hülyeségét, holott tudhatnád, hogy az az igaz, ami Neked igaz. (Azaz nekem, a Te szemszögedből.) Köszi, puszi.
Előzmény: Translator (1138)
kipol Creative Commons License 2005.08.30 0 0 1139

Bizony Translator.

Saját példámmal bizonyíthatom, h. akinek a szci csak bajt és problémát okozott, JOBBAN lesz ha homályos, ám nagyon rossz érzéseit gondolatokba foglalhatja, és így kezelheti őket. És ha ebben mások segítenek neki, akkor azoknak hálás.

 

Ja, és az 1126-ra !

Church Of Addictology - pontosan. Egy beszélgetésben a depressziós-alkoholista összehasonlításakor megállapították, h. az antidepresszánsok nem okoznak személyiségváltozást (szvsz sok egyéb szart okozhatnak), míg az alkohol igen. Magyarán az alkoholista akkor is sunyi, hazug, stb. ha józan. És a szci uígy rajta hagyta a nyomát a rokonomon, ld. 926. És a Te válaszaidban nagyon sokszor visszacsengenek az ő szövegei. Sajnos.

 

Egyébként sokszor fantáziáltam, h. mi lenne, ha most, h. padlón van, a sógorra alkalmaznám korábban fennen hangoztatott elveit a segítségről, együttérzésről stb.. De nem, sehogy se tudok ilyen rohadt g.ci lenni. Biztos vmi aberráció. :-)

 

 

Előzmény: Translator (1128)
Translator Creative Commons License 2005.08.30 0 0 1138
::Úgy látom nem bírod ki, hogy fel ne világosíts mindenkit a szcientológia - általad vélt - valódi természetéről és igazi céljairól.

Első pont: te nem értesz hozzá. Magad mondtad, hogy egy előadást nem bírsz végighallgatni. Honnan tudnád, hogy milyen az IGAZI természete? (Mondjuk ilyen nincs is, csak megegyezésre alapuló van, de ez itt ugye off :) )
Második pont: ja, hogy itt anééékül akarják betiltani, hogy az ellenvéleményt is meghallgatnák. Világos. Túl okos vagyok neked :)

Vedd úgy, hogy én vagyok itt az ördög ügyvédje.

Engem nem zavar, ha találtok olyan törvényt, amely alapján be lehet záratni. De azt jól körül kellene fogalmazni, meg akkor elvárom, hogy az ÖSSZES egyházra vonatkozzon.

::Rosszabb vagy, mint egy frissen megtért keresztyén, aki mindenkivel tudatni akarja, hogy Jézus az ő bűneikért halt meg...

Nyolc év után ez ugye dícséretes fanatizmus? Ennek egy titka van, azóta jobban értek hozzá :)
Előzmény: Intelligencs (1137)
Intelligencs Creative Commons License 2005.08.29 0 0 1137
Miért offolsz mindenhol? Úgy látom nem bírod ki, hogy fel ne világosíts mindenkit a szcientológia - általad vélt - valódi természetéről és igazi céljairól.
Rosszabb vagy, mint egy frissen megtért keresztyén, aki mindenkivel tudatni akarja, hogy Jézus az ő bűneikért halt meg...
Előzmény: Translator (1125)
Translator Creative Commons License 2005.08.29 0 0 1136
::Ebben ott van a nagy porhintés, hogy ezeket a szakmákat mind támogatja az állam.

Nos igen, pont erre akartam célozni.

::Ha az a célod, hogy megmentsd az emberiséget, vagy a világ megjobbításán akarsz dolgozni, nem kérhetsz cserébe pénzt, vagy legalábbis nem többet egy jelképes összegnél.

Most pont a másik oldalról van szó. Szerinted egy auditornak mennyit kellene hetente dolgoznia? És ennyi idő alatt mennyit kellene keresnie?

::Bár hiszek a kölcsönösségben, abban is hiszek, hogy néha önzetlenül, viszonzást nem várva is adni kell. Hosszútávon mindenképp megéri.

De ezt nem lehet kényszeríteni, mert az viszont rabszolgaság.

::Mert különben, amit nyújtotok, nem segítség, hanem csak egy adásvétel, viszont akkor tényleg csupán üzleti vállalkozásról van szó, és nem jogosultok az egyházi kiváltságokra.

Ne kezd te is. Nem vagyok az egyház tagja. (Ja igen, szerinted az egyházak miből tartják fent magukat? Vagy szerinted egy templomi esküvőért nekem miért kellett fix árat fizetnem?)

::Hiszen az egyházak pont azért élveznek bizonyos kedvezményeket, mert a szolgáltatásaikért nem (mindig) kérnek pénzt, és (elméletileg) ezekben szegény és gazdag egyformán részesülhet.

El lehet menni vasárnapi előadásra, nagyjából az az ingyenesség szintje. Van ilyen is. Lehet könyveket venni, olvasgatni. Más egyháznál is ezt kapod olcsóért.
Előzmény: Törölt nick (1134)
Translator Creative Commons License 2005.08.29 0 0 1135
::Úgy tudom, az a policy, hogy a nehéz eseteket a végére hagyjuk, a nagyon nehezekkel nem foglalkozunk.

Ez "egyházi" policy. Nem tilos szegényeket, elesetteket támogatni. Senki sem fogja ezért a fejedet venni. Viszont az elterjedéshez egy komoly infrastruktúrára van szükség, azt pedig csak munkából lehet létrehozni. Ezért cél az, hogy elsőként azokat célozzák meg, akik a munkájukkal hozzá tudnak az ügyhöz járulni.

De aki mostanában nem megy Etiópiába, hogy az összes vagyonáért ételt véve azt szétosztogassa, az magyarázza meg, hogy miért nem.

::Szerintem az egész emberi civilizáció azon alapul, hogy képesek vagyunk beleélni magunkat mások helyzetébe, tehát képesek vagyunk együttérezni.

Erre a fogalomra használja LRH az "affinitás" szót. És ezt pozitív értelemben. Az általad kifogásolt "szimpátia" szint ennek egy sokkal alacsonyabb szintű változata, a másik veszteségén rögzülés.
Előzmény: Törölt nick (1133)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.29 0 0 1134

De most képzeld el az önkéntes rendőröket, tűzoltókat, orvosokat, tanárokat. Hogy mindenki csak akkor dolgozzon, ha a család/hobbi mellett éppen van kedve...

 

Ebben ott van a nagy porhintés, hogy ezeket a szakmákat mind támogatja az állam. Vagyis a mi adónkból tartják fenn ezeket a közérdekű szolgáltatásokat. Mindenki összedob egy kis zsét, hogy legyenek rendőrök, tűzoltók, orvosok. Mert ugye ha ki kéne fizetnünk egy orvosnak amiben egy műtét ténylegesen kerül, vagy a tűzoltók munkáját azután, hogy épp porig égett mindenünk, hát, legalábbis zavarba jönnénk. Nagyon sok olyan ember szaladgál Magyarországon, akinek a "testére" tízszer annyit költöttek már, mint amennyit ez az ember valaha is a TB kasszába be fog fizetni, de ez így van jól, mert az orvosi ellátás szolidaritási alapon megy, illetve azon a felismerésen alapul, hogy rendszeresen befizetni kisebb összeget, ezeket a kisebb összegeket összerakni, és abból beruházni értelmesebb, könnyebb és emberségesebb, mint zsebből fizetni a szívtranszplantációt.

 

 

Ha az a célod, hogy megmentsd az emberiséget, vagy a világ megjobbításán akarsz dolgozni, nem kérhetsz cserébe pénzt, vagy legalábbis nem többet egy jelképes összegnél. Hiszen általában pont azok szorulnak megmentésre, akiknek nincs pénzük, nem? Könnyű a milliomosokat megmenteni, már bocs. :-(

 

Bár hiszek a kölcsönösségben, abban is hiszek, hogy néha önzetlenül, viszonzást nem várva is adni kell. Hosszútávon mindenképp megéri. Mert különben, amit nyújtotok, nem segítség, hanem csak egy adásvétel, viszont akkor tényleg csupán üzleti vállalkozásról van szó, és nem jogosultok az egyházi kiváltságokra. Hiszen az egyházak pont azért élveznek bizonyos kedvezményeket, mert a szolgáltatásaikért nem (mindig) kérnek pénzt, és (elméletileg) ezekben szegény és gazdag egyformán részesülhet.

Előzmény: Translator (1121)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.29 0 0 1133

::Mi az, hogy nem segítünk a lerobbantaknak?

Ilyen hülyeség hol van leírva?

Úgy tudom, az a policy, hogy a nehéz eseteket a végére hagyjuk, a nagyon nehezekkel nem foglalkozunk. Tehát a süllyedő hajón férfiak előre, aztán a nők, és esetleg végül jöhetnek a gyerekek (a járni is képtelen csecsemőkkel meg inkább nem foglalkozunk).

 

Azzal van baj, ha valaki leragad ezen a szinten,

 

 

Szerintem az egész emberi civilizáció azon alapul, hogy képesek vagyunk beleélni magunkat mások helyzetébe, tehát képesek vagyunk együttérezni. A legősibb erkölcsi parancs, ami minden világvallásban megtalálható, az az, hogy "amit nem kívánsz magadnak, te se tedd másnak". Szerintem a Galaxis útikalauzban is nagyon találó, hogy a legtutibb fegyver a "szempont-puska", amivel ha "rálősz" valakire, a te szempontodból kezdi látni a dolgokat, és ez meg is oldja a konfliktust. Szerintem ezt a képességet kiiktatni nagyon veszélyes dolog, és nem viszi előbbre az emberiséget.

Előzmény: Translator (1114)
Translator Creative Commons License 2005.08.29 0 0 1129
::"Emellett ez az egyik legális drogozási lehetőség ebben az országban, az alkohol, a cigi, meg a koffein mellett. "

ÉN nem vagyok a drogok rabja.
Előzmény: Törölt nick (1126)
Translator Creative Commons License 2005.08.29 0 0 1128
::Felvilágosítom őket az egyik legveszélyesebb szekta igazi céljairól.

És ettől jobban lesznek. Hát igen.
Előzmény: Törölt nick (1127)
Translator Creative Commons License 2005.08.29 0 0 1125
Na meg persze ki szólt hozzád? Neked adtam tanácsot???
Előzmény: Törölt nick (1123)
Translator Creative Commons License 2005.08.29 0 0 1124
Herr porhinter,

mit teszel azért, hogy a mentálisan nem teljesen egészséges egyedek JOBBAN legyenek?
Előzmény: Törölt nick (1122)
Translator Creative Commons License 2005.08.29 0 0 1121
A dudlinak már van dzsobja, csak az meg nem mindig elég hatékony.

Az önzetlenség címén én bevállalom a honlapomat meg a fordításomaimat.

De most képzeld el az önkéntes rendőröket, tűzoltókat, orvosokat, tanárokat. Hogy mindenki csak akkor dolgozzon, ha a család/hobbi mellett éppen van kedve...
Előzmény: Édy Endre (1120)
Édy Endre Creative Commons License 2005.08.29 0 0 1120

Miért éppen ebből kellene megélnie?

A technikát ingyen megtanulják, és ingyen is adják tovább.

Önkéntes lelkész.

Önzetlenség.

Sokan csinálják.

Get a job, dude. :)

Előzmény: Translator (1117)
Nordenholz Creative Commons License 2005.08.29 0 0 1119
"Az ötlet jó. Csak egy kérdésem van: mit fog enni az auditor?"

Amit amúgyis eszik: rizst és babot. :o)
Előzmény: Translator (1117)
Nordenholz Creative Commons License 2005.08.29 0 0 1118
Értem, köszi szépen a válaszokat.
Előzmény: Translator (1115)
Translator Creative Commons License 2005.08.29 0 0 1117
::Van egy ötletem. Csinálja ezt az egyház ingyen! Jólelkűségből. Az emberiség iránt érzett altruista ösztönöktől vezérelve.

Az ötlet jó. Csak egy kérdésem van: mit fog enni az auditor?
Előzmény: Édy Endre (1045)
Translator Creative Commons License 2005.08.29 0 0 1116
::Csakhogy abban a rendelőben is enyhébb esetek voltak. Idülten enyhék.

Emellett ez az egyik legális drogozási lehetőség ebben az országban, az alkohol, a cigi, meg a koffein mellett. (Tényleg, sehol nem lehet már habpatront kapni?)
Előzmény: Törölt nick (1043)
Translator Creative Commons License 2005.08.29 0 0 1115
::Trans, semmi provokáció, csak tényleg érdekel, hogy a rokonodon miért nem tudtál te magad segíteni? Távolság, időhiány? Illetve említettél olyat, hogy talán még nem vagy ehhez elég képzett, esetleg ezért? Ha így van, nem ismertél valakit, aki viszont képes lett volna erre?

Főleg a képzettségem hiánya volt az ok, és akkoriban még messze sem volt akkora ismeretségi köröm, mint most.

::Szóval, azt kérdezzük itt (szerintem sokan), hogy rendben, nem jó a jelenlegi gyógyászat. De hol van a nagy szájjal hidetett működő alternatíva?

Nos ez az egyik oka, amiért nem vagyok CCHR-fan.

Előzmény: Nordenholz (1042)
Translator Creative Commons License 2005.08.29 0 0 1114
::Mi az, hogy nem segítünk a lerobbantaknak?

Ilyen hülyeség hol van leírva?

::Mi az, hogy akivel valami rossz történik, az maga tehet róla?

Tévedsz. Maga IS az okozója volt ennek valamilyen szinten. Az auditálás során addig futtattjuk az eseményt, amíg helyre nem áll a felelősség. Hogy ki és mikor és miért mit csinált. Az abszolút gondolkodás (csak ő tehet róla, csak a másik tehet róla) az, amit helyre kell hozni..

::Már akkor gyanakodnom kellett volna, amikor megláttam, mennyire alul van az együttérzés a tónusskálán

Nos, ennek oka van. Egyrészt ha valaki bánatos, így kell vele viselkedni, a tech szerint is. Aki nem ezt mondja, azt üssed, mint a répát, mert mókus. Ezzel nincs baj. Tapasztalataim szerint aki ilyeneket mond, az a "nincs együttérzés" szintjén van. Azt is keresd meg, az se egy magas szint.

Azzal van baj, ha valaki leragad ezen a szinten, mert ez a tónus a kiengesztelés egy fajtája. Az élethosszig tartó kiengesztelés nem támogatja a túlélést.

::meg amikor hallottam, hogy "a földön fekvő emberen úgy tudsz a legjobban segíteni, ha belerúgsz", mert hogy akkor az apátia szintjéről felkerül a düh szintjére :-(.

Vagy még inkább a halál felé lököd, és ez a sokkal gyakoribb. Inkább a bánat felé kellene mozdítani. Bár erről Herrdoktor Csernust kellene megkérdezni, ő ennek a szakértője. Vagy egy IV-es szintű auditort, ott már kezelik ezeket a dolgokat.
Előzmény: Törölt nick (1111)
instant thetan Creative Commons License 2005.08.28 0 0 1113
Ki segítette át winglesst a hídon? Gondolom nem zabhegyet lökdöste maga előtt...
Előzmény: Törölt nick (1095)
Nordenholz Creative Commons License 2005.08.28 0 0 1112

"Brrrr... a legjobban az emberi érzéketlenség tud kiakasztani. "

 

A $zcientológia "egyháznak" ezt tudnám ezzel kapcsolatban üzenni:

 

"A lábujjhegyre ágaskodó nem áll sokáig, a nagy léptekkel rohanó nem megy sokáig, a fénybe-álló nem lesz fényes, a magát-hirdetõ nem lesz híres, a magát-dicsérõ nem lesz dicsõ, a magát-kínáló nem lesz vezetõ, Ezek az úton: rohadék, hulladék, utálkozva elkerülik, az úton járó rá se lép."

(részlet a Tao-Te-Kingből)

Előzmény: Törölt nick (1111)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.28 0 0 1111

Nekem ott kezdődik a bajom az egész szcientológiával, hogy az empátia neadjisten a szolidaritás teljesen hiányzik a szókincsükből. Mi az, hogy nem  segítünk a lerobbantaknak? Mi az, hogy akivel valami rossz történik, az maga tehet róla?

 

Brrrr... a legjobban az emberi érzéketlenség tud kiakasztani. Már akkor gyanakodnom kellett volna, amikor megláttam, mennyire alul van az együttérzés a tónusskálán, meg amikor hallottam, hogy "a földön fekvő emberen úgy tudsz a legjobban segíteni, ha belerúgsz", mert hogy akkor az apátia szintjéről felkerül a düh szintjére :-(.

 

 

ThetanuS Creative Commons License 2005.08.28 0 0 1109

Sajnálom ha sokakat megzavart a pornolize.com nem akartam megbotránkoztatni senkit nem gondoltam, hogy ennyien nem ismerik ezt az oldalt azt hittem már szakálla van.
Szcientológus vagyok nem önszántamból. A munkahelyemen kb. másfél éve megjelent egy tanácsadó cég mára már gyakorlatilag csak azok maradtak meg, akik szcientológusok vagy azok lettek. Korábban a főnököm viszonylag jó fej volt ma már egy idióta. A munkahelyemre nem ismerős segítségével jutottam be annak idején, hanem rengeteg jelentkező közül sok körös interjú után jutottam be. Ezért is ragaszkodom hozzá ennyire és nem is nagyon tehetem meg, hogy csak úgy eljövök. (Albérlet, stb.) Kezdetben azt hittem jó dolog ez a szcientológia. Kommunikációs tanfolyamok voltak ott érdekes dolgok is. De aztán kialakult a félelem légköre és rájöttem arra is, hogy bort isznak de vizet prédikálnak. A kollégáim nem tudják, hogy mit gondolok erről az egészről. Sejtem vannak mások is akik utálják őket de nem merek beszélni senkivel őszintén, szerintem csak a náciknál volt ilyen jó besúgószervezet kiépítve. A pornolize.comos bemutatkozást is azért csináltam, hogy kifejezzem a bennem tomboló tehetelen gyűlöletet, amit ezek iránt érzek.

Ha egyszer sikerül eljönnöm a munkahelyemről az biztos, hogy az összes szcientológust leköpöm ha meglátom.

1mókus Creative Commons License 2005.08.28 0 0 1108
Nem tudom, de valószínűleg ő tette fel a netre.
Előzmény: Törölt nick (1105)
1mókus Creative Commons License 2005.08.28 0 0 1107
Kicsit nehéz helyzetbe hoztál, mert volt aki kérte, hogy rakjam be, van akit nem zavar, sajnálom, hogy triplázva tette be, de természetesen töröltetem.
Előzmény: Törölt nick (1104)
Gerenda Creative Commons License 2005.08.28 0 0 1106
A bankrabló katona tök véletlenül nem sci-munka? Valaki bekattan, és pénzt akar szerezni, hm. Normális dilis inkább Napóleonnak képzeli magát.
G
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.28 0 0 1104

1mókus,

ez már megvan itt és nagyon zavaró ebben a triplázásban.

Töröltessed már a moderákkal.

Kösz.

Előzmény: 1mókus (1103)
1mókus Creative Commons License 2005.08.28 0 0 1103
Azt ne kérdezd miért tette be egymás után 3x. Talán még a technika is nyomatékot akart adni a cikkben foglaltaknak.
1mókus Creative Commons License 2005.08.28 0 0 1102

De, nagyon szívesen.

Rejtélyes öngyilkosságok és a Szcientológia Egyház
2005. augusztus 24. 02:15, szerda - Krasznai Éva

Az elhunyt férfinak több százezer forintjába került a "kezelés" - egy a sok egyházi számla közül. "Kedves István, a nyilvántartásunk szerint csak 1961 forint van a számládon. Kérjük, küldj még adományt" - olvassa Horváth Istvánné hónapról hónapra a férjének küldött levelekben. Ezekre az írásokra azonban már senki sem válaszol. Horváth István ugyanis - túlesve egy méregtelenítő kúrán és több szcientológiai gyógykezelésen - az idén május 6-án öngyilkosságot követett el. A 37 éves férfi felgyújtotta magát a kertjében.

Betegsége 2004-ben hát- és mellkasi fájdalmakkal kezdődött. Horváth István fejlesztőmérnök volt a Matávnál, 2003-ban "az év emberének" választották meg a cégnél.

Horváthot több szakorvos is megvizsgálta, de nem találtak nála semmit. Ekkor pszichiáter kezdte el kezelni depresszióval.

(A Szcientológia Egyháznak határozott véleménye van a pszichiátriai kezelésekről. Az egyházhoz kapcsolódó alapítvány, az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért [angol rövidítése: CCHR] prospektusokban tájékoztatja az embereket arról, hogy milyen "bűncselekményeket követnek el ma a világban a pszichiáterek". Nem kizárt, hogy az egyház mély pszichiáter-ellenessége abból fakad, hogy alapítójukat, L. Ron Hubbardot is kezelték hasonló intézményben.)

Eleinte úgy tűnt, Horváth gyógyszeres kezelése eredményes lehet, panaszai enyhültek. Kis idő múltán azonban bejelentkezett hozzá egy auditor (ők valami hasonló funkciót töltenek be a szcientológiában, mint más egyházakban a papok), Demecs István személyében, aki egyébként a sógora volt.

Horváth szülei most úgy gondolják, mindkét gyermeküket elvesztették. Fiuk meghalt, lányukkal, Demecs feleségével a történtek óta pedig nagyon megromlott a viszonyuk. Elmesélik, hogy a fiukat Demecs István és a felesége - azaz Horváth húga - beszélték rá, hogy azonnali hatállyal hagyja abba az orvosi kezelést, inkább ők gyógyítják tovább a Szcientológia Egyház bevett módszerei szerint, százezer forintért. Demecs István felhívta Horváth kezelőorvosát is, hogy közölje vele: "kivonják Istvánt a drogkezelés alól".

A pszichiáternő kérésemre elmeséli, hogy csak párszor találkozott Horváthtal, a férfi szerinte nem volt súlyos állapotban.

Horváth István a szcientológusok beavatkozásának kezdetén táppénzre ment. Mivel Demecs megtiltotta a férfi családjának, hogy találkozzanak vele, amíg a kúra tart, így ők csak Horváth későbbi beszámolóiból értesültek arról, miből is állt ez a kezelés: napi öt-hat órán át 90-100 fokos szaunázásból és mérhetetlen mennyiségű vitaminfogyasztásból. Mindezt a műszaki főiskolai végzettségű Demecs írta elő. A "méregtelenítés" alatt Horváth nagyon roszszul volt: Demecs és felesége mesélte el a családnak, hogy "István mindent összehányt, nagyon büdös volt, nem győzték a törülközőket mosni".

(Demecsnek egyébként nem ő volt az egyetlen páciense, Horváth mellett egy nőt is hasonló módon gyógyított - annak családja azonban még idejében megelégelte a "kúrát", és kivette a kezei közül.)

Demecs javaslatára Horváth István közben különböző szcientológiai tanfolyamokra kezdett járni. Vele tartott Budapestre Demecs és felesége is. Ilyenkor mindig Horváth fizette a benzint, az ebédeket, mindent ő vásárolt. A tanfolyami díjak, adományok és az örökös szcientológiai tagság megváltása mindöszszesen 682 078 forintjába került Horváthnak, erről az összegről van számla, amelyet a Szcientiológia Egyház állított ki. Családja szerint további több százezer forintot is kifizetett, aminek azonban nincs nyoma. Valamint egymillió forintot adott még külön Demecsnek.

2004 októberére Horváth állapota teljesen leromlott. Miután neje nem volt hajlandó belépni a Szcientológia Egyházba, Horváth betegségének az okát már abban látták, hogy a felesége nem szereti eléggé. Horváth olyan súlyos pszichés állapotba került ekkorra, hogy már a Szcientológia Egyház sem tartott rá igényt: szüleivel csak azt közölték, hogy elkövetett egy "ártó" tettet, ezért "etikai tisztet" jelöltek ki a számára.

Demecs István egyetlen kérdésemre sem volt hajlandó válaszolni. Egyetlen dolgot bizonygatott: azt a bizonyos egymillió forintot ő kölcsönbe kapta Horváth Istvántól. Arra a kérdésemre, hogy mit jelent az "ártó tett" fogalma, vagy milyen hatásköre van egy "etikai tisztnek", szintén nem válaszolt.

2004 telén Horváth már odáig jutott, hogy mindennel le akart számolni, ami a múltjához kötötte. Bement a munkahelyére, ahonnan felhívta a vezérigazgatóját és megpróbálta rávenni, hogy a cég használja a Szcientológia Egyház univerzális tanait a munkaügyön is. Feleségének főnökét pedig azzal vádolta, hogy kizsákmányolja az asszonyt, ezért nem tölthet elég időt a családjával.

2005 februárjában a család és a kollégák nyomására végül újra elment Győrbe, a pszichiátriára. Az osztályvezető főorvos úgy emlékszik, hogy Horváth eleinte teljesen elutasító volt, ám pár hónapos kezelés után javulni kezdett az állapota, hazaengedték, majd bejárt a munkahelyére dolgozni.

Amikor Demecs megtudta, hogy Horváth újra pszichiáterhez jár, azonnal megjelent a családnál beteglátogatás címén. A feleség elmondása szerint egyetlen szót sem szólt a beteghez, csak megrovóan nézett rá.

2005. május 6-án Horváth István a kertjükben leöntötte magát benzinnel és meghalt. A hivatalos orvosi szakvélemény szerint pillanatnyi zavart elmeállapotában követte el tettét.

Nem ez az egyetlen hasonló, rejtélyes öngyilkossági eset Magyarországon, amely valamilyen módon a Szcientológia Egyházához köthető. A cukorbeteg Pesti Gábornak 2001-ben szintén szcientológusok javasolták, hogy menjen át saját orvosukhoz, akinek neurológus a szakvégzettsége. Nem lehet tudni pontosan, mi történt ezután - neurológus nem írhat fel inzulint -, de tény, hogy a fiatalember meghalt.

Öngyilkosságot követett még el Sántikné dr. Oltványi Éva (1999) is, aki a szcientológusok tanácsára elutasította a pszichiátriai kezelést, és a kórházból saját felelősségére távozott. Valamint K. Zoltán (2002), akivel a szcientológusok aláíratták, hogy semmilyen esetben sem vehet igénybe ideggyógyászati segítséget. Halála után, mint arról beszámoltak, családtagjainak a Szcientológia Egyház képviselői - a férfi által korábban befizetett félmillió forintos "tanfolyamdíjak" fejében - felajánlották, hogy vegyenek részt ők a különböző képzéseken.

Minden esetben közös, hogy több százezer forint tűnt el "nyomtalanul" a családoktól, ezek az összegek vélhetően a Szcientológia Egyház számlájára vagy valamelyik képviselőjéhez vándoroltak.

Az említett haláleseteknél a családtagok és a barátok vállalták, hogy nyilatkoznak a sajtónak, a nyilvánosság maradt az egyetlen lehetőségük, mivel a történtek hivatalosan nem minősülnek bűncselekménynek.

Jászberényi Sándor

Forrás: Népszabadság



Kapcsolódó cikkek:

  • Hazai öngyilkosságok: akasztottak erdeje (2005. augusztus 13.)
  • A magyar nők hajlamosak az öngyilkosságra (2005. április 19.)
  • Minden második gyerek gondolt már öngyilkosságra (2005. március 29.)
  • Máig tarol a csendes gyilkos (2005. február 07.)
  • Szomorú vasárnap (2005. január 23.)Rejtélyes öngyilkosságok és a Szcientológia Egyház
    2005. augusztus 24. 02:15, szerda - Krasznai Éva

    Az elhunyt férfinak több százezer forintjába került a "kezelés" - egy a sok egyházi számla közül. "Kedves István, a nyilvántartásunk szerint csak 1961 forint van a számládon. Kérjük, küldj még adományt" - olvassa Horváth Istvánné hónapról hónapra a férjének küldött levelekben. Ezekre az írásokra azonban már senki sem válaszol. Horváth István ugyanis - túlesve egy méregtelenítő kúrán és több szcientológiai gyógykezelésen - az idén május 6-án öngyilkosságot követett el. A 37 éves férfi felgyújtotta magát a kertjében.

    Betegsége 2004-ben hát- és mellkasi fájdalmakkal kezdődött. Horváth István fejlesztőmérnök volt a Matávnál, 2003-ban "az év emberének" választották meg a cégnél.

    Horváthot több szakorvos is megvizsgálta, de nem találtak nála semmit. Ekkor pszichiáter kezdte el kezelni depresszióval.

    (A Szcientológia Egyháznak határozott véleménye van a pszichiátriai kezelésekről. Az egyházhoz kapcsolódó alapítvány, az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért [angol rövidítése: CCHR] prospektusokban tájékoztatja az embereket arról, hogy milyen "bűncselekményeket követnek el ma a világban a pszichiáterek". Nem kizárt, hogy az egyház mély pszichiáter-ellenessége abból fakad, hogy alapítójukat, L. Ron Hubbardot is kezelték hasonló intézményben.)

    Eleinte úgy tűnt, Horváth gyógyszeres kezelése eredményes lehet, panaszai enyhültek. Kis idő múltán azonban bejelentkezett hozzá egy auditor (ők valami hasonló funkciót töltenek be a szcientológiában, mint más egyházakban a papok), Demecs István személyében, aki egyébként a sógora volt.

    Horváth szülei most úgy gondolják, mindkét gyermeküket elvesztették. Fiuk meghalt, lányukkal, Demecs feleségével a történtek óta pedig nagyon megromlott a viszonyuk. Elmesélik, hogy a fiukat Demecs István és a felesége - azaz Horváth húga - beszélték rá, hogy azonnali hatállyal hagyja abba az orvosi kezelést, inkább ők gyógyítják tovább a Szcientológia Egyház bevett módszerei szerint, százezer forintért. Demecs István felhívta Horváth kezelőorvosát is, hogy közölje vele: "kivonják Istvánt a drogkezelés alól".

    A pszichiáternő kérésemre elmeséli, hogy csak párszor találkozott Horváthtal, a férfi szerinte nem volt súlyos állapotban.

    Horváth István a szcientológusok beavatkozásának kezdetén táppénzre ment. Mivel Demecs megtiltotta a férfi családjának, hogy találkozzanak vele, amíg a kúra tart, így ők csak Horváth későbbi beszámolóiból értesültek arról, miből is állt ez a kezelés: napi öt-hat órán át 90-100 fokos szaunázásból és mérhetetlen mennyiségű vitaminfogyasztásból. Mindezt a műszaki főiskolai végzettségű Demecs írta elő. A "méregtelenítés" alatt Horváth nagyon roszszul volt: Demecs és felesége mesélte el a családnak, hogy "István mindent összehányt, nagyon büdös volt, nem győzték a törülközőket mosni".

    (Demecsnek egyébként nem ő volt az egyetlen páciense, Horváth mellett egy nőt is hasonló módon gyógyított - annak családja azonban még idejében megelégelte a "kúrát", és kivette a kezei közül.)

    Demecs javaslatára Horváth István közben különböző szcientológiai tanfolyamokra kezdett járni. Vele tartott Budapestre Demecs és felesége is. Ilyenkor mindig Horváth fizette a benzint, az ebédeket, mindent ő vásárolt. A tanfolyami díjak, adományok és az örökös szcientológiai tagság megváltása mindöszszesen 682 078 forintjába került Horváthnak, erről az összegről van számla, amelyet a Szcientiológia Egyház állított ki. Családja szerint további több százezer forintot is kifizetett, aminek azonban nincs nyoma. Valamint egymillió forintot adott még külön Demecsnek.

    2004 októberére Horváth állapota teljesen leromlott. Miután neje nem volt hajlandó belépni a Szcientológia Egyházba, Horváth betegségének az okát már abban látták, hogy a felesége nem szereti eléggé. Horváth olyan súlyos pszichés állapotba került ekkorra, hogy már a Szcientológia Egyház sem tartott rá igényt: szüleivel csak azt közölték, hogy elkövetett egy "ártó" tettet, ezért "etikai tisztet" jelöltek ki a számára.

    Demecs István egyetlen kérdésemre sem volt hajlandó válaszolni. Egyetlen dolgot bizonygatott: azt a bizonyos egymillió forintot ő kölcsönbe kapta Horváth Istvántól. Arra a kérdésemre, hogy mit jelent az "ártó tett" fogalma, vagy milyen hatásköre van egy "etikai tisztnek", szintén nem válaszolt.

    2004 telén Horváth már odáig jutott, hogy mindennel le akart számolni, ami a múltjához kötötte. Bement a munkahelyére, ahonnan felhívta a vezérigazgatóját és megpróbálta rávenni, hogy a cég használja a Szcientológia Egyház univerzális tanait a munkaügyön is. Feleségének főnökét pedig azzal vádolta, hogy kizsákmányolja az asszonyt, ezért nem tölthet elég időt a családjával.

    2005 februárjában a család és a kollégák nyomására végül újra elment Győrbe, a pszichiátriára. Az osztályvezető főorvos úgy emlékszik, hogy Horváth eleinte teljesen elutasító volt, ám pár hónapos kezelés után javulni kezdett az állapota, hazaengedték, majd bejárt a munkahelyére dolgozni.

    Amikor Demecs megtudta, hogy Horváth újra pszichiáterhez jár, azonnal megjelent a családnál beteglátogatás címén. A feleség elmondása szerint egyetlen szót sem szólt a beteghez, csak megrovóan nézett rá.

    2005. május 6-án Horváth István a kertjükben leöntötte magát benzinnel és meghalt. A hivatalos orvosi szakvélemény szerint pillanatnyi zavart elmeállapotában követte el tettét.

    Nem ez az egyetlen hasonló, rejtélyes öngyilkossági eset Magyarországon, amely valamilyen módon a Szcientológia Egyházához köthető. A cukorbeteg Pesti Gábornak 2001-ben szintén szcientológusok javasolták, hogy menjen át saját orvosukhoz, akinek neurológus a szakvégzettsége. Nem lehet tudni pontosan, mi történt ezután - neurológus nem írhat fel inzulint -, de tény, hogy a fiatalember meghalt.

    Öngyilkosságot követett még el Sántikné dr. Oltványi Éva (1999) is, aki a szcientológusok tanácsára elutasította a pszichiátriai kezelést, és a kórházból saját felelősségére távozott. Valamint K. Zoltán (2002), akivel a szcientológusok aláíratták, hogy semmilyen esetben sem vehet igénybe ideggyógyászati segítséget. Halála után, mint arról beszámoltak, családtagjainak a Szcientológia Egyház képviselői - a férfi által korábban befizetett félmillió forintos "tanfolyamdíjak" fejében - felajánlották, hogy vegyenek részt ők a különböző képzéseken.

    Minden esetben közös, hogy több százezer forint tűnt el "nyomtalanul" a családoktól, ezek az összegek vélhetően a Szcientológia Egyház számlájára vagy valamelyik képviselőjéhez vándoroltak.

    Az említett haláleseteknél a családtagok és a barátok vállalták, hogy nyilatkoznak a sajtónak, a nyilvánosság maradt az egyetlen lehetőségük, mivel a történtek hivatalosan nem minősülnek bűncselekménynek.

    Jászberényi Sándor

    Forrás: Népszabadság



    Kapcsolódó cikkek:
  • Hazai öngyilkosságok: akasztottak erdeje (2005. augusztus 13.)
  • A magyar nők hajlamosak az öngyilkosságra (2005. április 19.)
  • Minden második gyerek gondolt már öngyilkosságra (2005. március 29.)
  • Máig tarol a csendes gyilkos (2005. február 07.)
  • Szomorú vasárnap (2005. január 23.)Rejtélyes öngyilkosságok és a Szcientológia Egyház
    2005. augusztus 24. 02:15, szerda - Krasznai Éva

    Az elhunyt férfinak több százezer forintjába került a "kezelés" - egy a sok egyházi számla közül. "Kedves István, a nyilvántartásunk szerint csak 1961 forint van a számládon. Kérjük, küldj még adományt" - olvassa Horváth Istvánné hónapról hónapra a férjének küldött levelekben. Ezekre az írásokra azonban már senki sem válaszol. Horváth István ugyanis - túlesve egy méregtelenítő kúrán és több szcientológiai gyógykezelésen - az idén május 6-án öngyilkosságot követett el. A 37 éves férfi felgyújtotta magát a kertjében.

    Betegsége 2004-ben hát- és mellkasi fájdalmakkal kezdődött. Horváth István fejlesztőmérnök volt a Matávnál, 2003-ban "az év emberének" választották meg a cégnél.

    Horváthot több szakorvos is megvizsgálta, de nem találtak nála semmit. Ekkor pszichiáter kezdte el kezelni depresszióval.

    (A Szcientológia Egyháznak határozott véleménye van a pszichiátriai kezelésekről. Az egyházhoz kapcsolódó alapítvány, az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért [angol rövidítése: CCHR] prospektusokban tájékoztatja az embereket arról, hogy milyen "bűncselekményeket követnek el ma a világban a pszichiáterek". Nem kizárt, hogy az egyház mély pszichiáter-ellenessége abból fakad, hogy alapítójukat, L. Ron Hubbardot is kezelték hasonló intézményben.)

    Eleinte úgy tűnt, Horváth gyógyszeres kezelése eredményes lehet, panaszai enyhültek. Kis idő múltán azonban bejelentkezett hozzá egy auditor (ők valami hasonló funkciót töltenek be a szcientológiában, mint más egyházakban a papok), Demecs István személyében, aki egyébként a sógora volt.

    Horváth szülei most úgy gondolják, mindkét gyermeküket elvesztették. Fiuk meghalt, lányukkal, Demecs feleségével a történtek óta pedig nagyon megromlott a viszonyuk. Elmesélik, hogy a fiukat Demecs István és a felesége - azaz Horváth húga - beszélték rá, hogy azonnali hatállyal hagyja abba az orvosi kezelést, inkább ők gyógyítják tovább a Szcientológia Egyház bevett módszerei szerint, százezer forintért. Demecs István felhívta Horváth kezelőorvosát is, hogy közölje vele: "kivonják Istvánt a drogkezelés alól".

    A pszichiáternő kérésemre elmeséli, hogy csak párszor találkozott Horváthtal, a férfi szerinte nem volt súlyos állapotban.

    Horváth István a szcientológusok beavatkozásának kezdetén táppénzre ment. Mivel Demecs megtiltotta a férfi családjának, hogy találkozzanak vele, amíg a kúra tart, így ők csak Horváth későbbi beszámolóiból értesültek arról, miből is állt ez a kezelés: napi öt-hat órán át 90-100 fokos szaunázásból és mérhetetlen mennyiségű vitaminfogyasztásból. Mindezt a műszaki főiskolai végzettségű Demecs írta elő. A "méregtelenítés" alatt Horváth nagyon roszszul volt: Demecs és felesége mesélte el a családnak, hogy "István mindent összehányt, nagyon büdös volt, nem győzték a törülközőket mosni".

    (Demecsnek egyébként nem ő volt az egyetlen páciense, Horváth mellett egy nőt is hasonló módon gyógyított - annak családja azonban még idejében megelégelte a "kúrát", és kivette a kezei közül.)

    Demecs javaslatára Horváth István közben különböző szcientológiai tanfolyamokra kezdett járni. Vele tartott Budapestre Demecs és felesége is. Ilyenkor mindig Horváth fizette a benzint, az ebédeket, mindent ő vásárolt. A tanfolyami díjak, adományok és az örökös szcientológiai tagság megváltása mindöszszesen 682 078 forintjába került Horváthnak, erről az összegről van számla, amelyet a Szcientiológia Egyház állított ki. Családja szerint további több százezer forintot is kifizetett, aminek azonban nincs nyoma. Valamint egymillió forintot adott még külön Demecsnek.

    2004 októberére Horváth állapota teljesen leromlott. Miután neje nem volt hajlandó belépni a Szcientológia Egyházba, Horváth betegségének az okát már abban látták, hogy a felesége nem szereti eléggé. Horváth olyan súlyos pszichés állapotba került ekkorra, hogy már a Szcientológia Egyház sem tartott rá igényt: szüleivel csak azt közölték, hogy elkövetett egy "ártó" tettet, ezért "etikai tisztet" jelöltek ki a számára.

    Demecs István egyetlen kérdésemre sem volt hajlandó válaszolni. Egyetlen dolgot bizonygatott: azt a bizonyos egymillió forintot ő kölcsönbe kapta Horváth Istvántól. Arra a kérdésemre, hogy mit jelent az "ártó tett" fogalma, vagy milyen hatásköre van egy "etikai tisztnek", szintén nem válaszolt.

    2004 telén Horváth már odáig jutott, hogy mindennel le akart számolni, ami a múltjához kötötte. Bement a munkahelyére, ahonnan felhívta a vezérigazgatóját és megpróbálta rávenni, hogy a cég használja a Szcientológia Egyház univerzális tanait a munkaügyön is. Feleségének főnökét pedig azzal vádolta, hogy kizsákmányolja az asszonyt, ezért nem tölthet elég időt a családjával.

    2005 februárjában a család és a kollégák nyomására végül újra elment Győrbe, a pszichiátriára. Az osztályvezető főorvos úgy emlékszik, hogy Horváth eleinte teljesen elutasító volt, ám pár hónapos kezelés után javulni kezdett az állapota, hazaengedték, majd bejárt a munkahelyére dolgozni.

    Amikor Demecs megtudta, hogy Horváth újra pszichiáterhez jár, azonnal megjelent a családnál beteglátogatás címén. A feleség elmondása szerint egyetlen szót sem szólt a beteghez, csak megrovóan nézett rá.

    2005. május 6-án Horváth István a kertjükben leöntötte magát benzinnel és meghalt. A hivatalos orvosi szakvélemény szerint pillanatnyi zavart elmeállapotában követte el tettét.

    Nem ez az egyetlen hasonló, rejtélyes öngyilkossági eset Magyarországon, amely valamilyen módon a Szcientológia Egyházához köthető. A cukorbeteg Pesti Gábornak 2001-ben szintén szcientológusok javasolták, hogy menjen át saját orvosukhoz, akinek neurológus a szakvégzettsége. Nem lehet tudni pontosan, mi történt ezután - neurológus nem írhat fel inzulint -, de tény, hogy a fiatalember meghalt.

    Öngyilkosságot követett még el Sántikné dr. Oltványi Éva (1999) is, aki a szcientológusok tanácsára elutasította a pszichiátriai kezelést, és a kórházból saját felelősségére távozott. Valamint K. Zoltán (2002), akivel a szcientológusok aláíratták, hogy semmilyen esetben sem vehet igénybe ideggyógyászati segítséget. Halála után, mint arról beszámoltak, családtagjainak a Szcientológia Egyház képviselői - a férfi által korábban befizetett félmillió forintos "tanfolyamdíjak" fejében - felajánlották, hogy vegyenek részt ők a különböző képzéseken.

    Minden esetben közös, hogy több százezer forint tűnt el "nyomtalanul" a családoktól, ezek az összegek vélhetően a Szcientológia Egyház számlájára vagy valamelyik képviselőjéhez vándoroltak.

    Az említett haláleseteknél a családtagok és a barátok vállalták, hogy nyilatkoznak a sajtónak, a nyilvánosság maradt az egyetlen lehetőségük, mivel a történtek hivatalosan nem minősülnek bűncselekménynek.

    Jászberényi Sándor

    Forrás: Népszabadság



  • Előzmény: kipol (991)
    kipol Creative Commons License 2005.08.27 0 0 1100
    :-DDDD
    Előzmény: Nordenholz (1098)
    Nordenholz Creative Commons License 2005.08.27 0 0 1099
    Nem, sajnos nincs a zsebemben a bölcsek köve... Csak sejtéseim vannak.
    Előzmény: Törölt nick (1095)
    Nordenholz Creative Commons License 2005.08.27 0 0 1098

    "Saját élmény: mikor a rokonaim elindították a missziót, jöttek ám a rászorulók, szerencsétlenek, nyomorultak nagy számban és változatosságban. Volt is fintorgás ... "

     

    Saját élmény: anno egyszer tanulóként rábeszéltek, mennyek oszt hozzak be embereket a misszióba. Jóvan, gondoltam, miért is ne. Pangás volt. Lapátszám vittem az embereket. Pont akkor olvastam egy hubbardi direktívát arról, hogy nem kell válogatni, szelektálni az emberek között, aki hajlandóságot mutat, hadd jöjjön. Erre fel egyszercsak aszongya a misszióvezető: ez így nem lesz jó, egyetemistákat ne vigyünk be, meg rosszabbul öltözötteket se, mert azok problémásak, satöbbi. Mondom, ejha, oszt mi van ezzel a bulletinnel, ami a szentírás, ugye. A válasz hímelés-hámolás volt, meg hogy ez a helyi tapasztalat. Na, akkor gondoltam először arra, hogy megb.szta ezt az egészet az öreg ördög.

    Előzmény: kipol (1086)
    Törölt nick Creative Commons License 2005.08.27 0 0 1097

    ?? Eszemben sincs csodálkozni. Csak ezredszer is kijavítom, ha összeboronálnak az egyházzal. Szándékosan, mivel jól tudják, hogy nem.

     

    Különben, akinek végképp nem tetszik itt, nyugodtan átmehet a kicsi tündér kuckójába.

    Előzmény: kipol (1093)
    Nordenholz Creative Commons License 2005.08.27 0 0 1096

    "Tehát akkor minden jó szándék ellenére a felsővezetés hibájából nem érvényesül a szicben hívő milliók akarata,"

     

    Nem egészen. Ebben minden csillogó szemű egyházi bólogatójános ugyanúgy benne van, mivel:

    "ahol zsarnokság van,

    ott mindenki szem a láncban".

     

    Inkább ez a helyzet.

    Előzmény: Édy Endre (1060)
    Törölt nick Creative Commons License 2005.08.27 0 0 1095
    Tudom, hogy tudod az igazat:)

    Előzmény: Nordenholz (1094)
    Nordenholz Creative Commons License 2005.08.27 0 0 1094
    Ja, szóval csak az volt a cél, hogy a publikum előtt állást foglaljak, emellett téged valójában nem is érdekelt? : ((( Hmm.
    Előzmény: Törölt nick (1090)
    kipol Creative Commons License 2005.08.27 0 0 1093
    Én értem, h. neked voltak pozitív tapasztalataid, ezért szimpatizálsz velük, és jól elvitatkozgatunk itt mindenki örömére - én is élvezem.
    Addig tart ez, amíg VALÓBAN bajba nem kerülsz. A zettyáz leszar, a zóna meg, maximális jóindulatot nyilvánítva, széttárja kezeit, "mi még nem értünk ehhez", "tudod, munka mellett nem tudok rá annyi időt fordítani", "tudod, h. a mókuskodás veszélyes üzem", "azt eddig még nem bírtuk lefordítani", "azt zárolta a zettyáz" stb. Persze ez a legrosszabb forgatókönyv, és félre ne érts, nem kívánom neked. De hiába itt a szócséplés, pro és kontra egyaránt, a puding próbája az evés - lesz. Amikor majd odakerülsz. Vagy Te, vagy hozzátartozód. Bízz benne, h. MAJD akkor is jó lesz.

    Mindenesetre, amíg - akár csak elvi - közösséget vállalsz egy ellentmondásos eszmével, bizony támadni fognak, akár van tagkönyved, akár nincs. "Aki kurvának áll, ne csodálkozzon, ha baszogatják" - elnézést, ha már mondta volna vki.
    Előzmény: kipol (1086)

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!