Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.06 0 0 9710

a nevében is szívesen.. én már éjjel kértem a törlést, mert elszaladtak a lovak.... nem fogom a betegségemre, egyszerűen sok/k volt .... de ni csináljunk már kerekes székes, féllábú-kezű, ablakból ordibáló (mert kimenni nem tudunk sokan) "paraszt felkelést".... cern kívánságára (mert épp elcsíptem még, nem írok ide többet... éljenek a forradalmárok... drukkolni azért fogok, h ne essen baja senkinek....

Előzmény: hagyma boly (9709)
hagyma boly Creative Commons License 2014.05.06 0 0 9709

Moderátor !! köszönjük!

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.05 0 0 9696

Amerika is "tele van" rokkantakkal. Meglepő mennyien vannak.

Itt is lehet olyan sok és elterjedt csak itt a többség ki se mer menni - ki se tud menni.
Ezért meglepő ha az ember odaát olyan sok kerekesszékest lát egyből.

Előzmény: Törölt nick (9695)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.05 0 0 9695
Amerika vad kapitalizmus fellegvára,kb. 16 millió hajléktalannal, katasztrofális szociális rendszerrel és érdekel ez valakit? Senkit! Magadnak kell megoldani a gondjaid , te is legyél önző, szard le más baját, hiszen a politikusok, Brüsszel, Wasinghton is ezt teszi. Egy nagyon szűk szegmensnek jó, többi csak statisztika. Kínában kb. 80 millió él áram nélkül, ívóvíz nélkül, érdekel ez valakit? Senkit! Hozzájuk képest, Te egy gazdag gyerek vagy, mondják sokan, Neked van számítógéped,interneted stb. Sajnos nem ez a fórum fogja megoldani a gondjaid.
Ruth22 Creative Commons License 2014.05.05 0 0 9694

Kedves Nyitott.szemmel,

BJszakértő érti. Jobban, mint mi.

Ön itt mondja el, hogy kihez miért nem megy segítséget kérni, - ki miért nem segít majd - mert itt elmondhatja, de senki sem tud tenni semmit az Ön érdekében Ön helyett.

Itt betegek vannak, akik próbálják túlélni a napokat a mások tapasztalatai alapján.

Nem itt van a 4 millió munkaképes ember, akivel összefoghatna. Valószínűleg máshol kellene keresnie.

Pl.: Civil szervezetek, pártok.

 

Előzmény: Törölt nick (9693)
BJszakért Creative Commons License 2014.05.05 0 0 9692

KIZÁRJÁK ebből is a rokkant embereket. (1991. évi IV.tv. ezt megengedi.)

Álláskeresők vagy rehabilitációs járadékban részesülők vállalkozóvá válásának támogatása
http://www.pafi.hu/_pafi/palyazat.nsf/ervdocidweburlap/2637600503A2AA88C1257CC9004B08A0

BJszakért Creative Commons License 2014.05.05 0 0 9691

nyitott szemmel és hasonló érintett,

 

bár együtt érzünk, megértjük, értjük helyzetét, DE itt a fórumon nem tudjuk a gondodját (sok ember került lehetetlen élethelyzetbe, több mint 4millió) megoldani,

- hiszen hasonló helyzetben vagyunk, nincs pénzünk, hogy adhassunk,

- van, akinek rokkantsági ellátása sincsen, csak szociális támogatás, amely alacsony összegű szintén (de ezt  tudja, mert Ön is kap bizonyára lakhatási támogatást minimum, ami pár ezer Ft,...), vagy még az sem, tudok ilyet, nem egyet,

- MI itt NEM vagyunk döntéshozók, képviselők, akik ezen a helyzeten változtatni tudnánk, és ŐK FELELŐSEK az ilyen és hasonló emberi helyzetekért, tehát ezt, amit leírt, országgyűlési képviselőjének írja kérem, már írtam email is

- pszichiáterek, pszichológusok sem vagyunk, Szigony alapítványt javasoltam Önnek krízis helyzetben és családsegítőt, akik speciális célcsoportjának segíthetnek

- munkaadók sem vagyunk, hogy munkát adhassunk, azt önmenedzseléssel vagy munkaerő-piaci irodákban jelentkezéssel teheti meg

- beruházók sem vagyunk, hogy munkahelyet teremthessünk

 

- rehab gazd szakértőként megadtam minden információt, amit lehetett a jogszabályok értelmében szakterületemen

 

Ha a jogszabályokkal van gondja, a hazai megélhetéssel, nos, helyzetének felvázolásával a döntéshozókat kell megkeresni, és kérni, változtassanak politikájukon.

 

Nem mondhatja, hogy felesleges megkeresni a döntéshozót, mert úgysem történik semmi, nem mondhatja, hogy felesleges elmenni a választásra, mert úgyis hiába. MERT ebben az esetben úgy döntött, hogy más döntsön maga helyett, és döntött is ápr.6-án, és ha nem tesz semmit önmagáért arra hivatkozva, hogy felesleges, mert előre el van rendelve, mert úgy sem...., akkor nem fog semmi sem történni. ÖN és mindenki, aki így gondolkodik, mástól várja a megoldást, pedig a tömegben Ön egy a sok közül, de ha mindenki feleslegesnek tartja a választáson megjelenést, a döntéshozók megkeresését (akár telefonon, levélben, személyesen, van félfogadásuk is), akkor a sok egy-egy ilyen gondolkodású ember egymillió is lehet, és a SAJÁT ÉLETÉÉRT MINDENKI MAGA FELELŐS, MEGTESZI-E azt, ami módjában áll, azt a lépést meg kell tenni, mert SENKI sem lépi meg Ön helyett, és senki más helyett sem.

 

Persze Önnek pszichés elváltozása van, így nehéz valóban elmenni választásra, vagy ügyet intézni. Ezért javasoltam a Szigony alapítvány szakembereinek megkeresését a megoldások keresésében segítve.

Ennyit tudok tenni Önért.

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.05 0 0 9690

ez a vad kapitalizmus hordaléka, ha van pénzed, van életed. pénzért olyan adót nézel amilyet akarsz. Lehet ezen kiakadni, felháborodni, vagy megszokod ezt a rendszert, vagy beledöglesz.  Európa nem bír el ennyi terhet, ezért sem támadják vehemensebben Orbán filozófiáját, mert mi vagyunk a kísérlet alanyai. Ha itt bejött és a számok ezt mutatják, holott még nagyon az elején vannak a spórolásban, akkor bizony nyugat követni fogja és dicsőítik Orbán eszméit. Bankadó, közműadó, rezsi, mind mind a mienk és láss csodát nyugat követi. Ja, hogy ebbe bele pusztul egy pár szegény rokkant, nem érdekes, mert állatok módjára kellenek és szükségszerű a kiválasztódás. Ha dolgozol és keresel, akkor van életed, ennyire egyszerű, mint a pofon. 

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.04 0 0 9688

Szóhoz se jutok mennyire is átlátod a helyzetet. 

 

Nyugodt ember a magyar. Az alapján írom, hogy az emberek még nem lázadnak.

Előzmény: Törölt nick (9685)
sz16 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 9687
sz16 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 9686
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.04 0 0 9684

Hogy mit tennék?

Nehéz kérdés. A szakmámmal jól meglennék, jól megvolnék viszont tudom, hogy az OFF részben vázolt leépülés miatt nem lesz mindig ilyen nagy kereslet informatikusok iránt úgyhogy másik szakmát keresnék.

Az egyik amit vázoltam: önellátóvá válni amennyire lehet. Nem itt van a lényeg.

És olyan foglalkozást keresnék, amelyikre egy gazdasági krízis után is szükség lehet.

Jómagam beiratkoztam két tanfolyamra, amit ha tudom végigviszem és próbálom hasznosítani.

Egyik a természetgyógyászat másik a grafológia.

Ami engem még majd érdekelne az az, hogy hogyan lehet könnyen lepapírozni a magántanítást (egyéni vállalkozás nélküli valamiféle önálló tevékenységként).
Egyre több az egyre hülyébb gyerek a környéken, akiknek a szülei nem sajnálnák a pénzt hogy a csemetéjük okosodjon. Ezt akár otthonról is megjátszhatja az ember.
Én ezen az ágon kezdenék el gondolkodni ha megszorulok.

Előzmény: Törölt nick (9683)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.04 0 0 9682

1. Netes befektetést remélem nem gondoltad komolyan, pláne a forexet: a legnagyobb londoni és
svájci bankokkal "versenyeznél", tőlük kellene elkeresned a pénzt, a megéljetésedet.

2. MLM rendszerek egy pilótajáték (ahogyan a TB is az, csupán ez államilag elismert és támogatott fajta).

3. Öngyilkossággal ne kedvezz a jogalkotónak. Hülyeség.

4. Szegről-végről ismerek olyat, aki éhenhalt - még régebben. Leginkább a betegségének tünetei miatt nem volt hajlandó enni-inni és pár nap után ez lett az eredmnénye.

5. Na lehet, hogy ez egy lehetséges alternatíva lenne. Csak mintha a megélhetési bűnözés mint jogi kategória kikerült volna a BTK-ból.
Válj inkább valhogy kormánytisztviselővé.

Egyébként olyan szépen összefoglaltad a lehetőségeket, hogy csodálkozom hogy ennyire reménytelennek érzed a helyzetedet.

Idejében nézz utána melyik vadnövények ehetők illetve nem ehetők.

 

Off

Eléggé negatívak a várakozásaim a következő mondjuk 5-20 év távlatára. Nemcsak Magyarországon.
A jegybankok kezdenek rájönni, hogy a féktelen pénznyomtatással nem jutnak sehova, mivel nincs akinek kihelyezhetnék a bankok hitelbe. így meg a fene megette az egészet.
Ha ki tudnák helyezni a pénzeket a lakosságnak vagy cégeknek egész más lenne a helyzet: így csak a részvényárak és élelmiszerárak felhajtására jó amit csinálnak.

Előbb-utóbb a fizetőeszköz úgy elértéktelenedik, hogy az őstermelőknek nem éri meg az élelmiszer előállítása és ha ezt világméretben megjátsszák akkor előbb-utóbb felmegy az élelmiszerár és a megélhetési bűnözőktől védhetnéd a kajádat előlük vagy épp megosztanád velük.



Könnyen lehet, hogy egy ilyen környezetre kell számítani és azt gondold meg hogyan tudnál a megmaradt képességeiddel így érvényesülni.

Lehetséges jövőkép: vissza a MEZŐre.  így kisebb az éhenhalás esélye.

Lehet, hogy azokkal együtt kapálhatod majd a krumplit, akik az NRSZH-nál egészségessé nyilvánítottak. Te még tudsz majd kapálni ha nem olyan rossz az állapotod. Ők vérig sértve az állam keblein - talán sértődötten  is - sírva halnak majd éhen.

 

Nem lesz ki megtermelné a fizetésüket és nyugdíjukat.

 

Előzmény: Törölt nick (9679)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.04 0 0 9681

köszi :) igen ez volt annak is a lényege, ez érdekelt... mégegyszer köszönöm :)

Előzmény: BLM (9680)
BLM Creative Commons License 2014.05.04 0 0 9680
Előzmény: Törölt nick (9675)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.04 0 0 9678

értem, mire gondolsz :) de az egy egyszerű paragrafusok nélküli oldal volt, alján táblázatokkal, amiben felsorolták x-y %-ig milyen minősítés "jár", s az mit jelent... de tkp. nem is annyira lényeges :)  pénzt így se kapok munkaviszonyom nem volt elég, majd ha lejár a munkaügyis 1 évem, mehetek segélyt koldulni :(   pszihésen nem terhelhető, naponta nem foglalkoztatható, 4 órában sem dolgoztatható   a határozat... szal nem vagyok büszke, h segélyen kell élnem, de sajnos még nem tudok pénzt nyomtatni .... következő felülvizsgálat 2016.... ://

Előzmény: Törölt nick (9676)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.04 0 0 9677

Van néhány ismerősöm aki bírósági úton támadta meg a rehabilitálhatóságát, és csakis azt.

Ha lesz eredmény, megírom.

 

 

Előzmény: Törölt nick (9674)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.04 0 0 9676

Tekerd lefelé, ott van az.....:)

Előzmény: Törölt nick (9675)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.04 0 0 9675

köszi :)  de én nem erre a táblázatra gondoltam.... abban a %-ok, és a besorolhatóság van feltüntetve ... hü-lye voltam h nem mentettem el akkor az oldalt....

Előzmény: Törölt nick (9671)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.04 0 0 9674

Regina szerintem ez így van viszont amilyen rossz (GESTAPO jellegű) hozzáállásról olvasok a témáról azt gondolom képesek lennének ezt figyelmen kívül hagyni mondván hulljon a férgese.

Ez az eljárás egész Magyarországon számokról szól: nemcsak az egészségkárosodás meghatározása (arról rendelkeznek a törvények), hanem a munkanélküliségi ráta alakulása (összehazudása), kiszépítése. És ahogy olvasom mindenre képesek.

 

Nem bíznék bennük: a szakértőik ráadásul orvosi végzettséggel se rendelkeznek és úgy ugatnak bele.

Előzmény: Törölt nick (9672)
Gellar Creative Commons License 2014.05.04 -1 0 9673

nyitott.szemmel

 

Nem tudlak megnyugtatni, mert az első kérdés az lesz, hogy jelenleg dolgozik-e, illetve a legutóbbi felülvizsgálata óta volt-e munkaviszonya.

 

Az általad említett betegségcsoportnál ugyanakkor vannak olyan diagnózisok, amelyek alapján egész egyszerűen nem tehetnek rehabra, 50-69% esetén egyértelműen C2 - bárhogyan is pontoz a szoc. és rehab. szakértő.

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.04 0 0 9672

Gyermeteg, ezt írod:

 

"Ha jól értelmezem a törvényt, akkor aszerint azok, akik nem tudnak elmenni egy munkahelyre
és autójuk vagy állandó szállítójuk sincs - lévén nem tudnának elmenni dolgozni vagy képzésekre -
esélytelenek lennének rehabilitációra."

 

Szerinted...nem így van?

 

TB és szállítás..? Kötve hiszem. Ha van olyan, hogy szállítás, azt a munkahely oldja meg. Igen ám, de a rehabilitáció akkor sikeres ha az illető a rehab időszak után elhelyezkedett a NYÍLT munkaerőpiacon.

 

Megnézném én azt a nyílt piaci munkahelyet aki értem autót küld. :)

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.04 0 0 9671

Itt a táblázat:

 

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1200007.NEM

 

Amit pirossal írtam, lényeges. Ugyanis így tisztán látszik, hogy a két felmérés függvénye a rehabilitáció.

Orvosi szempontból csakis  70% felüli károsodásnál nem vizsgálják a rehabilitálhatóságot.

 

 

2. § (1) A komplex minősítés során az egészségi állapot vizsgálata keretében az 1. mellékletben foglaltak szerint szervrendszerenként, betegségcsoportonként kell megállapítani az össz-szervezeti egészségkárosodás százalékos mértékét. Több szervrendszert érintő károsodás esetén az együttes értékelés szabályait az 1. melléklet tartalmazza.

(2) Az egészségi állapot százalékos mértékét az össz-szervezeti egészségkárosodás (1) bekezdésben meghatározott mértékének figyelembevételével kell megállapítani úgy, hogy százból ki kell vonni az össz-szervezeti egészségkárosodás mértékét.

3. § (1) Amennyiben a komplex minősítés során megállapításra kerül, hogy a kérelmező egészségi állapotának mértéke 60 százalékos vagy kisebb mértékű, a megváltozott munkaképességű személyt be kell sorolni a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény (a továbbiakban: Mmtv.) 3. § (2) bekezdésében meghatározott minősítési kategóriába.

(2) Az (1) bekezdés szerinti besoroláskor az Mmtv. 3. § (2) bekezdés

a) a) pont aa) alpontja szerinti minősítési kategóriába az sorolható be, akinek az egészségi állapota 51-60% között van (B1 kategória),

b) b) pont ba) alpontja szerinti minősítési kategóriába az sorolható be, akinek az egészségi állapota 51-60% között van és a 2. melléklet szerint elvégzett, a rehabilitálhatóság foglalkoztatási szempontú, vagy a 3. melléklet szerint elvégzett, a rehabilitálhatóság szociális szempontú vizsgálata alapján a rehabilitációja nem javasolt (B2 kategória),

c) a) pont ab) alpontja szerinti minősítési kategóriába az sorolható be, akinek az egészségi állapota 31-50% között van (C1 kategória),

d) b) pont bb) alpontja szerinti minősítési kategóriába az sorolható be, akinek az egészségi állapota 31-50% között van és a 2. melléklet szerint elvégzett, a rehabilitálhatóság foglalkoztatási szempontú, vagy a 3. melléklet szerint elvégzett, a rehabilitálhatóság szociális szempontú vizsgálata alapján a rehabilitációja nem javasolt (C2 kategória),

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.04 0 0 9669

B1 rehabilitálható, B2-nél írják amit idéztél.... én nem testi betegségre kaptam meg a B2-t,hanem mint pl. pánik, szocfób, egyéb szorongásos zavarok, amik miatt a lakásból nem tudok kimozdulni... testileg a szívritmus zavaron kívül nincs bajom... BNO kódokat nem fogok írni, de azok alapján van a "szociális és egyéb körülmény"....

 

 

valaki nemrég tett ide egy oldal linket, aminek az alján vannak a táblázatok, de nem találom, pedig el szeretném menteni... akkor elfelejtettem... ha lehetséges kitenné mégegyszer? köszönöm!

Előzmény: Törölt nick (9665)
Kati100 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 9668

Nagyon köszönöm .Ami elgondoltat, az orvosi bizottság hogyan fogja látni az állapotomat. 14 éve ugyanaz a reuma doktor kezel,előtte járni is alig tudtam. 2007 óta OEP által engedélyezett biológiai terápián vagyok,és azóta nagyon sokat javúlt az állapotom, tudok működni. járni, autót vezetni.Ilyen estben vajon megadják? Mert itt Debrecenben csak a rosszakat hallom.

Előzmény: BJszakért (9661)
Kati100 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 9667

Áttanúlmányoztam, köszönöm az infót

Előzmény: Törölt nick (9660)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.04 0 0 9666

Nem merném ilyen könnyen összehasonlítani az említettek állapotát.

Ha jól értelmezem a törvényt, akkor aszerint azok, akik nem tudnak elmenni egy munkahelyre
és autójuk vagy állandó szállítójuk sincs - lévén nem tudnának elmenni dolgozni vagy képzésekre -
esélytelenek lennének rehabilitációra.

És ilyen szempontból nézve az ilyen emberek nem a mostani rehabilitációs rendszer kedvezményezettjei.
Bár a kedvezményezett szót én is hülyeségnek tartom, de most ez jutott eszembe.

És egy kérdés hátha tudjátok.

 

A fenti példában említetteknek megoldás lenne, ha munkába szállítását vállalná a TB? Akkor rehabilitálhatnák? Van ilyen rehabilitációs szolgáltatása a TB-nek?

Előzmény: Törölt nick (9665)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.04 0 0 9665

BJ, olvasd el légy szíves figyelmesebben amit írtam. Nem vakokról és bénákról beszéltem. Azt mondtam, 40-69%-ig ( B,C )  ilyesmit írnak a határozatra: " rehabilitálható, de szociális és EGYÉB körülményei miatt a rehabilitáció nem javasolt.

 

Így történhet, hogy egy kevésbé beteg személy rokkantsági ellátott lesz, még egy súlyosabbat rehabilitálhatónak véleményeznek.

 

Miért is lenne egy 40%-ban károsodott ember súlyosabb mint egy 64%...?

Pedig akad rá rengeteg példa, hogy míg az előbbit rokkantságiba sorolnak, utóbbit rehabilitálják.

Erre mondta anno dr Székely Ildikó, hogy a jelenlegi törvény humánusabb réginél (sic!), mert most nem csak a betegség súlyosságát, az egészségi állapotot vizsgálják hanem a körülményeket is.

 

 

 

 

marijancsi Creative Commons License 2014.05.04 0 0 9664
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.03 0 0 9663

Gondolom országfüggő.

Kérdés melyik országgal milyen a szociális egyezményünk és ott hogyan bánnak a megváltozott munkaképességűekkel.

Ami most Magyarországon van az egyelőre nem európai.

Előzmény: Törölt nick (9662)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!