A nagy karácsonyi kaják után most vágyom valami egyszerűre, ezért sütőzacskóban fokhagymával és hagymával csinálok egy kis csirkecombot, mellé meg krumplipürét.
Miután nálunk csak ebéd van, akkor esszük meg a halat. Mint kiderült két csinos süllőt kaptam a halcsomagban. Még soha nem csináltam, most okosodom, de nem lesz nagy cécó belőle.
Én valami közönséges borju darabot, azt hiszem combot, kértem, hogy kockázzanak fel. Tárkony nem lesz benne, de van benne répa, fehérrépa, borsó, tejsines tojás jön még bele no meg egy kevéske citromlé. Volt maradék húslevesem azzal lett feleresztve. Mindjárt kész lesz.
Én is kaptam a kedvenc hentesednél csontos borjú oldalast, pedig ilyet nem láttam már évek óta sehol sem. Én tárkonyos borjúlevest szoktam belőle csinálni.
Én ma teljesen váratlanul paparikás csirkét csináltam nokedlivel. Ugyanis volt még 1-2 dolog( mindig kimarad valami), amiért le kellett ugranom a Tescóba. Jó korán mentem reggel, és tényleg még nem voltak sokan. A leértékelt pultba( meg szokban nézni), akkor rakták ki a tanyasi csirkecombokat . Nagyon jól néztek ki, és hivatalosan holnapi volt a lejárati daátum. Hazajöttem és azonnal megfőztem, miután a mélyhűtőbe egy spenótlevelet sem tudnák már berakni. Jó ötlet volt és isteni finom!
Majd ha felenged a fogas, megvizsgálom mekkora szelet vagy darab. Legszivesebben csak kis paprikás lisztbe forgatva megsütném, a krumpli meg majd még eldönti milyen formában kerül mellé. Ja és persze ez ebéd, mert soha nem vacsorázunk, csak egy kis yoghurtot vagy egy szelet kenyeret valamivel. Ez így alakult, már nem tudok vissza szokni a vacsorára.
Én harcsát és pontyot csinálok. Harcsa rántva, ponty orly módra. Majonézes és sima, lilahagymás krumplisaláta( kizárólag kiflikrumpliból). Előtte meg pici, kiflikarikákon kaviár, és füstölt lazac lesz. Ez utóbbiakat fogyasztjuk ajándékbontás alatt.
A zserbót holnap sütöm.Remélem, hogy jobban fog sikerülni, mint a moszkauer!
Füstölt marhanyelv az jó. Lényem nemigen szereti. Egyszer valahol megláttam, vettem és megfőztem. Ette, ette, de nem igazán lelkesedett érte. Még soha semmire nem mondta, hogy nem szereti. Holnap kitakaritjuk a jégszekrényt, több féle maradék is van. Egész délelőtt üzemben leszek, gyógytornász és takarítás, boldog leszek mikor mindenki elmegy. Ráadásul korán kell kelnem miattuk.:-(
Ma viszont meghozták a halat, 24.-re már biztosítva van az enni való.
Komoly lelkiismeret furdalásom nincs. Ma még egy doboz Gerbeaud aprósüteménnyel is megleptem magam és meg is fogom enni. Aztán egy ideig nyugi. Néha hetekig eszembe se jut, de aztán időnként ellenállhatalan vágyat érzek. Mindig van itthon valami, amit ilyenkor bekaphatok. Van, hogy több hete megbontott csokoládét találok úgy, hogy csak egy kocka hiányzik belőle.
Nem mondom, hogy add fel az elveidet( hiszen én is küszködök a kilóimmal), csak ne legyenek lelkiismeretfurdalásaid, hogyha olyat teszel ami egyébként talán nem ildomos:))
A minusz évek nem izgatnak, sőt. Viszont a fölöslegesen cipelt teher annál inkább, hogy a szoknya kiengedésekről már ne is beszéljek. Így aztán az elmult 10 évben vigyázok- Előtt 70 évig nem kellett, úgy hogy nem panaszkodom.
Moszkauerrel még soha nem találkoztam. De tegnap Mailänderlit sütöttem, ez volt mindig a kedvenc svájci Weihnatsguetsli. Ronda lett, de az íze jó, a felét már megettem. Ezért nem szabad nekem sütni.