Keresés

Részletes keresés

szkati Creative Commons License 2017.12.26 0 0 43729

A nagy karácsonyi kaják után most vágyom valami egyszerűre, ezért sütőzacskóban fokhagymával és hagymával csinálok egy kis csirkecombot, mellé meg krumplipürét.

Boszorka Creative Commons License 2017.12.23 0 0 43728

Erre gondoltam én is. Csak simán és egyszerüen.

Előzmény: szkati (43726)
Boarhunter Creative Commons License 2017.12.23 0 0 43727

Paprikás-borsos liszt. És lehet variálni kukoricaliszttel, kukoricadarával.

Előzmény: szkati (43726)
szkati Creative Commons License 2017.12.23 0 0 43726

Paprikás liszt. Az minden halra tökéletes.

Előzmény: Boszorka (43725)
Boszorka Creative Commons License 2017.12.23 0 0 43725

Miután nálunk csak ebéd van, akkor esszük meg a halat. Mint kiderült két csinos süllőt kaptam a halcsomagban. Még soha nem csináltam, most okosodom, de nem lesz nagy cécó belőle.

Előzmény: szkati (43724)
szkati Creative Commons License 2017.12.23 0 0 43724

Mára tarhonyás hús volt uborkával, holnap délben sütőtök krémleves és tojásos galuska, mert hogy este lesz az " erezd el a hajamat":))

Boszorka Creative Commons License 2017.12.22 0 0 43723

Én valami közönséges borju darabot, azt hiszem combot, kértem, hogy kockázzanak fel. Tárkony nem lesz benne, de van benne répa, fehérrépa, borsó, tejsines tojás jön még bele no meg egy kevéske citromlé. Volt maradék húslevesem azzal lett feleresztve. Mindjárt kész lesz.

Előzmény: szkati (43722)
szkati Creative Commons License 2017.12.22 0 0 43722

Én is kaptam a kedvenc hentesednél csontos borjú oldalast, pedig ilyet nem láttam már évek óta sehol sem. Én tárkonyos borjúlevest szoktam belőle csinálni.

Előzmény: Boszorka (43720)
szkati Creative Commons License 2017.12.22 0 0 43721

Én ma teljesen váratlanul paparikás csirkét csináltam nokedlivel. Ugyanis volt még 1-2 dolog( mindig kimarad valami), amiért le kellett ugranom a Tescóba. Jó korán mentem reggel, és tényleg még nem voltak sokan. A leértékelt pultba( meg szokban nézni), akkor rakták ki a tanyasi csirkecombokat . Nagyon jól néztek ki, és hivatalosan holnapi volt a lejárati daátum. Hazajöttem és azonnal megfőztem, miután a mélyhűtőbe egy spenótlevelet sem tudnák már berakni. Jó ötlet volt és isteni finom!

Boszorka Creative Commons License 2017.12.22 0 0 43720

Ma borju becsinált leves, szintén minimum két napra.

Előzmény: ketyo61 (43719)
ketyo61 Creative Commons License 2017.12.22 0 0 43719

Gulyaslevest csinaltam csipetkevel, eleg lesz ket napra. A csipetke csipkedes extra volt, nem csinalom surun. :-)

nagypapi51 Creative Commons License 2017.12.21 0 0 43718

Semmit.

Ebéd-vacsora a törzshelyünkön, a Keiner Stube-ban/ben.

Szombaton kacsa evés az Asia Paradiesben. Fantasztikus omlós-ropogós kacsát tudnak...

meg persze egyebet is.

 

Előzmény: Tu Sok (43717)
Tu Sok Creative Commons License 2017.12.21 0 0 43717

Füstölt csülköt.

Fele megy a káposztába, másik felét fölesszük.

Boszorka Creative Commons License 2017.12.20 0 0 43716

Majd ha felenged a fogas, megvizsgálom mekkora szelet vagy darab. Legszivesebben csak kis paprikás lisztbe forgatva megsütném, a krumpli meg majd még eldönti milyen formában kerül mellé. Ja és persze ez ebéd, mert soha nem vacsorázunk, csak egy kis yoghurtot vagy egy szelet kenyeret valamivel. Ez így alakult, már nem tudok vissza szokni a vacsorára.

Előzmény: szkati (43714)
ZsuR Creative Commons License 2017.12.20 0 0 43715

Szerda delutan van - meg unokazok... aztan este osszeirom mit is kell csinalnom. 

 

A terv a szokasos vasarnap estere:

-fustolt lazac, borleves, sajt (bire, provolone, chèvre), crackers

-rantott hal - rantott karaj (nem mindenki eszi a halat), zeller salata, "smashed" krumpli - mondhatnam nyomott krumpli :)

-beigli, zserbo

 

Hetfon vendegsebe megyek, viszek borlevest es sutok egy Yule Logot, valoszinu penteken-szombaton, akkorra tervestem a sutest.

 

szkati Creative Commons License 2017.12.20 0 0 43714

Én harcsát és pontyot csinálok. Harcsa rántva, ponty orly módra. Majonézes és sima, lilahagymás krumplisaláta( kizárólag kiflikrumpliból). Előtte meg pici, kiflikarikákon kaviár, és füstölt lazac lesz. Ez utóbbiakat fogyasztjuk ajándékbontás alatt.

A zserbót holnap sütöm.Remélem, hogy jobban fog sikerülni, mint a moszkauer!

Előzmény: Boszorka (43713)
Boszorka Creative Commons License 2017.12.20 0 0 43713

Fogast és harcsát. Több nagy adag, egy ideig el fog tartani.

Előzmény: szkati (43712)
szkati Creative Commons License 2017.12.20 0 0 43712

Milyen halat kaptál?

Holnap disznótoros, mert a fiam hozott egy " privát" vágásból.

Előzmény: Boszorka (43710)
ketyo61 Creative Commons License 2017.12.19 0 0 43711

Egyenlore rantott csirkemell van tervben holnapra, krumplipurevel. 

Boszorka Creative Commons License 2017.12.19 0 0 43710

Füstölt marhanyelv az jó. Lényem nemigen szereti. Egyszer valahol megláttam, vettem és megfőztem. Ette, ette, de nem igazán lelkesedett érte. Még soha semmire nem mondta, hogy nem szereti. Holnap kitakaritjuk a jégszekrényt, több féle maradék is van. Egész délelőtt üzemben leszek, gyógytornász és takarítás, boldog leszek mikor mindenki elmegy. Ráadásul korán kell kelnem miattuk.:-(

 

Ma viszont meghozták a halat, 24.-re már biztosítva van az enni való.

Előzmény: szkati (43709)
szkati Creative Commons License 2017.12.19 0 0 43709

Azt szokták mondani, hogy ami jólesik,  az nem árthat:))

Éppen füstölt marhanyelvet főzök. A levéből sárgaborsó főzelék lesz.

Előzmény: Boszorka (43708)
Boszorka Creative Commons License 2017.12.18 0 0 43708

Komoly lelkiismeret furdalásom nincs. Ma még egy doboz Gerbeaud aprósüteménnyel is megleptem magam és meg is fogom enni. Aztán egy ideig nyugi. Néha hetekig eszembe se jut, de aztán időnként ellenállhatalan vágyat érzek. Mindig van itthon valami, amit ilyenkor bekaphatok. Van, hogy több hete megbontott csokoládét találok úgy, hogy csak egy kocka hiányzik belőle.

Előzmény: szkati (43707)
szkati Creative Commons License 2017.12.18 0 0 43707

Nem mondom, hogy add fel az elveidet( hiszen én is küszködök a kilóimmal), csak ne legyenek lelkiismeretfurdalásaid, hogyha olyat teszel  ami egyébként talán nem ildomos:))

Előzmény: Boszorka (43706)
Boszorka Creative Commons License 2017.12.18 0 0 43706

A minusz évek nem izgatnak, sőt. Viszont a fölöslegesen cipelt teher annál inkább, hogy a szoknya kiengedésekről már ne is beszéljek. Így aztán az elmult 10 évben vigyázok- Előtt 70 évig nem kellett, úgy hogy nem panaszkodom.

Előzmény: szkati (43703)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.12.18 0 0 43705

ne ess kétségbe, van olyan kategória, hogy 'csúnya de finom'.

 

Előzmény: Boszorka (43702)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.12.18 0 0 43704

további variáció a zöldborsós-gombás rizsehús.. :)

- erre persze nagy mennyiségű parmezán is kell.

 

Előzmény: szkati (43700)
szkati Creative Commons License 2017.12.18 0 0 43703

Hát nagy bűnt követtél el! Ez legalább mínusz "X" év:))

Előzmény: Boszorka (43702)
Boszorka Creative Commons License 2017.12.18 0 0 43702

Moszkauerrel még soha nem találkoztam. De tegnap Mailänderlit sütöttem, ez volt mindig a kedvenc svájci Weihnatsguetsli. Ronda lett, de az íze jó, a felét már megettem. Ezért nem szabad nekem sütni.

Előzmény: szkati (43701)
szkati Creative Commons License 2017.12.18 0 0 43701

Ugyan már! Imádom a paprikás csirkét, a nokedlit. Mit vétesz vele?Ez itt az elkefélt !moszkauerem. Nem így kellene kinéznie!

Előzmény: Boszorka (43699)
szkati Creative Commons License 2017.12.18 0 0 43700

Ez tetszik:-) ahogy tetszik:-)

Előzmény: nagypapi51 (43698)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!