Keresés

Részletes keresés

Steven 68 Creative Commons License 2018.04.06 0 0 6162

Köszönöm a segítségedet ! Nekem most az a probléma is megvan,hogy 2 hónapja kivették az epehólyagomat, és azóta gyakrabban kell menni a WC-re . A főorvos szerint ennek 6 hónap szükséges amíg rendeződik a zavar a rendszerben. Az aranyeremről tudok nagyon régen kijön-bemegy-fáj-vérzik,de amióta megműtöttek és többször kell menni naponta 5-6 alkalommal, azóta szinte majdnem mindig vérzik, és ez nem tesz jót a vérszegénységre. Tartok a colonoscopiától  ilyen vérzős-fájós hátsóval !

Előzmény: Zsanna68 (6160)
freerider_111 Creative Commons License 2018.04.06 0 0 6161

Sziasztok!

 

Csendben régóta olvasom a fórumot, gondoltam én is megosztom élményeimet.

 

Máricus 28-án voltam Dr. Csatár Évánál műtéten. Amit csinált: egy folyton (minden székelés után, detralexes kúra hatására délutánra esetleg visszahúzódó) kijövő 4. fokú aranyeret leszedett ligasure-al. Volt még 2 "kisebb" egyiket gyűrűzte, másikat elkötötte (nem tudom, hogy jól írom e). Előzmény annyi volt, hogy budapesten sztk-ban jártam február óta 2 hetente proktológiára, ahol az orvosom mindent megtett, hogy elkerüljük a műtétet. De sajnos nem ment le semmilyen kezelés hatására akkorára a legdurvább, hogy beleférjen a gumi gyűrűs "pisztolyba".

 

Műtétre kocsival mentem, kocsival jöttem. Hát, haza fele nem volt őszinte a mosolyom :) az első 24 óra szerintem elég kemény, de biztos ez is egyén függő. Bevehettem bármit, brutálisan fájt. Talán az első 24 óra után már olyan lett a fájdalom, hogy úgy ahogy de otthon elviselhető (napi 3 felctor + algopirin mellett).  Azt hiszem a 6. napig szedtem napi 3 flectort, azután már napi 1 elég (wc előtt vagy után).

 

Hétfőn már megyek dolgozni :) hogy milyen lesz 8 órát ülni + azt autóban is, azt még nem tudom.

 

Előzmény:

2017 júliusban a Medicoverben csak 1-2-es foku aranyeret diagnosztizáltak. Magánvéleményem, hogy rossz volt a diagnózis. Mindenesetre ebből lett februárra az amit leírtam.

 

Konklúzió:

Bármi ilyen panasz van. Irány a proktológia!!! Ha nem múlnak a panaszok, vissza kell menni!!! Ne akarjatok műtétig eljutni. Persze túléltem én is. és remélem hogy még pár hét és egyre jobb lesz. De dühítő, hogy ha pl visszamegyek medicoverbe vagy sztk-ba akár csak havonta, akkor egy laza gyűrűzéssel meglett volna

Zsanna68 Creative Commons License 2018.04.06 0 0 6160

Szia!

 

Én is ilyennel voltam vizsgálaton.

Vérszegénység ellen Krauter blut szirupot iszok mindennap 2x10ml-t./kávé után 1 órával veszem be/

Olvasd el miket írtam, mitől javultam, hátha neked is bejön.

Mindig van párolt zöldség, kompótok, édesburgonya.

Ja, és csípős kaja nuku.

Most kb 1,5 hónapja minden oké, viszont macerás stb.

Az endogolt én is ittam, de egy idő után nem jött vér.

Most Vonatec-t  szedek, mert erősebb a Detralex-nél.

Reggel egy fél/nagy/ citrom levét belecsavarom egy 2,5dl-s pohárba fele hideg, fele forró vízzel feltöltöm, teszek bele egy kanál kristály nádcukrot és elkortyolom, utána reggeli, kávé.

Utána WC /sikeres/, nekem azt mondták hogy nem kell ott sokat üldögélni, mert nem jó.

Utána ülőfürdő.

Ja, és naponta 2x iszom Multivitamin tablettát, mert a C vitamint így pótolom. /persze elosztom, mert C v. kiürül/

Próbáld meg mi jön be neked.

Előzmény: Steven 68 (6159)
Steven 68 Creative Commons License 2018.04.05 0 0 6159

Ma voltam a kórházban és kaptam a főorvostól 2018.04.10.-re időpontot,hogy elvégzi a colonoscopiát. Meg kell vennem egy bizonyos Endogol bélmosó folyadékot,de őszinte leszek attól félek,hogyha nagyon sokat kell menni tőle a trónra akkor mindig vérezni fog,és elfolyik a vérem. A vérzéstől azért félek mert B sejtes leukémiás vagyok, és ezzel együtt vérszegény a HGB 108 g/L.

Előzmény: TamásD (6158)
TamásD Creative Commons License 2018.04.05 0 0 6158

Ilyenkor általában nem klasszikus aranyeresség van, hanem egy kis nyálkahártya berepedés, fissura. Ezt minden széklet végigkaristolja, és olyankor vérzik. 

 

A megoldást az jelentheti, ha ez a kis seb be tud gyógyulni, de ez viszont nehéz, mert minden egyes széklet végigkaristolja, plusz egy idő után az ember már össztönösen összeszorítja az izmát, mert stresszel a fájdalomtól. 

 

Proktológus, nézze meg (igazából nézze meg colonoscoppal a teljes vastagbelet, nehogy csak ráfogja, hogy biztos lentről vérzik), aztán valamilyen többkomponensű kúppal (pl. Norcainos kúp) meg kell próbálni rásegíteni, hogy a seb begyógyuljon. Jó szokott még lenni a Detralex, illetve a Rectogesic is.

Előzmény: Steven 68 (6155)
Steven 68 Creative Commons License 2018.04.05 0 0 6157

Lágy a székletem, ugyanis 2 hónapja kivették az epehólyagomat ,és azóta nem sokáig marad meg bennem az étel. És azóta kezdődtek ezek a vérzéses problémák is ,amióta naponta többször kell mennem a "trónra". Sajnos nekem is vagy 25 éve van meg ez a "gazdagságom."

Előzmény: bonap arte (6156)
bonap arte Creative Commons License 2018.04.05 0 0 6156

El van vékonyodva az aranyér fala ezért székeléskor kifakad. Minél jobban nyomod annál jobban vérzik. Nálam már olyan mértékben vérzett, hogy súlyos vashiány lett a vérképemben, bár nekem már nyagyon súlyos fokozatban volt.

Műtét segített a dolgon és azóta rendben vagyok. De előtte 30 év alatt fokozatosan fejlődött ki a végső tarthatatlan szintre.

Jobb már nem lesz nálad sem. Időszakokra megszűnhet a vérzés, főleg ha puhítassz a székleten. És a fűszeres erős ételeket jobb ha kerülöd mert ezektől fog vérezni a legjobban.

Előzmény: Steven 68 (6155)
Steven 68 Creative Commons License 2018.04.05 0 0 6155

Üdvözlet Mindenkinek !  Én olyan problémával szembesültem,hogy másfél hete nagydolog után vérzik ( friss piros vér ) a végbelem változó intenzitással. Van olyankor,hogy elsőre egyáltalán nem,de utána hol 3 csepp,hol 30 csepp ,nyomásra meg szinte folyik a vér. Van aranyerem ,de azt megnézte egy sebész és azt mondta,hogy szerinte fentebbről jön a vér. Volt már valakinek hasonló problémája,hogy mi lehet ez ?

Előzmény: Zsanna68 (6154)
Zsanna68 Creative Commons License 2018.04.05 0 0 6154

Szia

 

No, beleolvastam jobban az írásodba.

Te erős fájdalmakról írtál, sőt napközbeniről is.

Nekem soha nem voltak fájdalmaim.

Írtad a műszeres vizsgálat is fájdalmas volt.

Lényegében jól bevazelinozzák az embert és legfeljebb kellemetlen érzés és legalább kb 8cm-re fel kell mennie.

A bélben nincsenek idegreceptorok ezért a vizsgálat nem fájdalmas, viszont a vastagbél egyénenként változó, nekem jól redőzött és nagyon feszített, amikor tolták fel.

Nem kell félned és át kell esned rajta.

Előtte ki kell tisztítani a beleket, erre endogol nevű keveréket kapsz, amit az utasításnak megfelelően kell felhasználni és megmondják hány órától még folyadékot sem ihatsz.

Viszont szerintem egy nőgyógyászati vizsgálatot is csináltathatnál, ahol kamerán végig mennek és monitoron nézik hogy nincs-e ott valami sérülésed és remélem jársz rák szűrésre.

Kortól függetlenül bármi várható.

Azért jelentkezzél mire jutottál.

 

Előzmény: Gorsiborsi (6153)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.04.03 0 0 6153

Szia Zsanna,

uh, de azert remelem erzestelenitest kaptal. :O Erzestelenitesben / altatasban felolem mar az orrlyukamon keresztul is megvizsgalhatnak xD 

 

Medicoverbe mentem legutoljara maganba, holnap is odamegyek. Mutetet is csinalnak, a Dozsa Gyorgy uti metromegallonal van a klinika. Viszonylag hamar tudnak adni idopontot. Ket hete is egyik naprol a masikra kaptam, mert volt egy uresedes szerencsere. Mondjuk borsos az aruk, de mar nem szamit, csak meg akarok gyogyulni.

 

De a Doxiproctra amugy bazisokat javult, csak mar ez a nyamvadt szurkalas ne lenne napkozben. :/

Előzmény: Zsanna68 (6152)
Zsanna68 Creative Commons License 2018.04.03 0 0 6152

Szia

No, én is vérezgetővel mentem vastagbél tükrözésre.

Magán rendelésen is tolonganak, de legalább 2 hét alatt bekerülsz és tudsz tovább lépni.

Különben először csak konzultációra kapsz időpontot /1-2-3 hónap/ ez csak duma.

Utána meg hónapokat várhatsz míg sorra kerülsz.

Néz körül a legközelebbi kórházban magánrendelésen.

Ilyenre van országos hálózat is.

ENDOMEDIX a neve.

Olyan orvost válasszál, aki a te kórházadban rendel hogy műtétnél hozzá kerüljél.

Ja és hamar, ha kell.

Előzmény: Gorsiborsi (6151)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.04.02 0 0 6151

Koszi Zsanna!

En is erre gondtoltam, hogy a szurkapiszka nem a fisszuratol van, tavaly nem tapasztaltam ilyesmit amikor berepedtem a szekrekedestol..

Szerdan kiderul, kifaggatom a proktologust. Tukrozes kellene vegre, de egyelore egyik sebesz se nagyon akart megtukrozni, frissen berepedt, verezgeto fisszuraval nem tudom ez mennyire kivitelezheto. 

Anopallila gyulladasrol is hallottam, ami szurkal napkozben, de hat akarmi lehet na, nem akarom diagnosztizalni magamat. 

Tapintasra senki se talalt eddig semmi furat bennem, talan tukrozesre.. 

Kellemes Husveti Unnepeket addig is Mindenkinek! :)

 

A lentebb Debrecenbe keszulo lanynak uzenem, hogy nem vagyok ismeros a kornyeken, de mindenkepp menjen szakorvoshoz! En nem hezitalnek. Utolag banom, hogy nem azonnal, hanem egy het elteltevel fordultam sebeszhez eloszor. 

Előzmény: Zsanna68 (6150)
Zsanna68 Creative Commons License 2018.04.02 0 0 6150

Szia!

Nekem fissurám van vagy 20 éve.

Általában nem fájt soha.

Tudok, tudtam ülni dolgozni stb.

Ez a WC papíron mutatkozott meg./vér formájában/

Kenőcsök, kúpok stb.

Étrendre figyelés.

Rendszeres vizsgálatok, gyomor, vastag, vékony, végbélre.

Az érerősítő tablettát is szedem.

Talán vizsgálatok kellenének, mert a kijárattól úgy 5 -8 cm-re nódusok vannak, olyan erekből álló fonat gyűrűszerűen.

No ezeken is lehet valami, nekem néha kilyukad.

 

Előzmény: Gorsiborsi (6149)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.04.01 0 0 6149

Sziasztok!

 

Két hónapja olvasgatom a topicot, de csak ma regisztráltam, még új vagyok itt.:) 29 éves, ülőmunka mellett folyamatosan sportoló nő vagyok (futás, jóga, kondi) és krónikus végbélrepedésem van február eleje óta.

 

Azoktól szeretném kérdezni, akik krónikus végbélrepedéssel küszködnek, hogy akinek egész nap tartó fájdalma van, az pontosan milyen fájdalmat él át, vagy hogyan írná le?

 

Február első hetében jött elő a végbélrepedésem közvetlenül síelés után, és azóta se akart elmúlni, sőt a legtöbb kezelés sajnos allergiás reakciót váltott ki a végbelemben. Bár maga a repedés hámosodásnak indult az első két hétben még februárban, a különböző kúpoktól egész nap injekciós tű szúrás szerű fájdalmat érzek elég mélyről.

 

Nem tudom ez normális-e? Székelés után maximum 1 óráig tart ki az égő fájdalom (bár ez a széklet minőségétől meglehetősen változó lehet), de napközben folyamatosan érzek mindkét oldalamon főleg inkább testhelyzettől függő szurkálást. Ezért szeretném tudni, hogy ez a szurkáló fájdalom a fisszúrától van, vagy valami teljesen mástól?

 

Dióhéjban, ami velem történt:

 

Mitől jött ki? Hát a franc se tudja. Tavaly volt egy nagyon enyhe akut végbélrepedésem, ami egy csúnya 3 napig eltartó székrekedés után jött ki közvetlenül síelés után. Rostdiétára és Aurobinnal való kenegetésre spontán gyógyult, később a nyomósabb széklettel se volt probléma.

Idén csak síeltem, de még csak székrekedésem se volt, se semmi. Csúnya felfázásom, és hébe-hóba hasmenésem viszont volt sajnos dec-januárban, és akkor már éreztem egy kis viszketést alulról. (a dokik nagy része persze lesajnálóan úgy néz rám mintha nem szokványos szexuális életet élnék pfff) A síelés után 3-4 nappal durrant be és kúszott elő a külső csomó..

 

1. Hét: (feb 5-11) az előörscsomó (sentinel tag/pile) miatt külső aranyérre diagnosztizál a háziorvos (kezelés: reparon, aurobin, detralex, durva rostdiéta, székletlazítás) ekkor a fájdalmaim olyanok voltak, hogy se járni, se pisilni, se feküdni nem tudtam folyamatos maró/szúró fájdalom nélkül. Ezen a héten becsúszott egy tisasenes baki sajnos, amitől háromszor hasmenésem lett egyik nap.

 

2. Hét: fájdalmas RDV a szentendrei sebészeten, aranyér nincs, felületes fisszúra van a baloldalt meg előörs csomó, viszont mivel a panaszok egy hete léptek fel, ezért nem nyilvánítja a sebész krónikusnak. (kezelés:fissura sup nitromint, lidocain, perubalzsam, kakaóvaj összetétellek + székletlazítás gyógynövényekkel)

 

3. hét vége: Két heti kúpozás után a tünetek javulnak, a székelés majdhogynem fájdalom mentes puha székletre, csak kicsit karcol néha, de egyre erősödő injekciós tű szurkálás jelentkezik, ami egész nap kitart, és éjszaka se tudok tőle aludni, szurkáló  fájdalom nélkül csak kb 10percet tudok talpon lenni, ülés, háton fekvés felejtős.

 

4. hét: házidoki elküld a helyi sebészhez is. az RDV nem fáj, viszont jobb oldalon enyhe nyomásra belülről tűrhető szúró fájdalmat érzek. Hámosodó fisszúra van, más elváltozás nincs. (úk kezelés: fissura supp: tonogen, benzocain, perubalzsam, nitromint + nitromintes fissura kenőcs) Egyik estéről másnap reggelre a kúp és a kenőcs borzalmasan allergizál, úgy érzem be van gyulladva az egész végbelem lent. székelésnél nem a fisszúra oldalán érzek szúró fájdalmat, hanem körös körül mindenhol mar a széklet és tompán fáj. Laevolaccal próbálkozok tisasen helyett - tisasent csak 2 hétig lehet egyhuzamban szedni - de csúnyán felfúj, majdhogynem a bélgázoktól reped szét a fenekem. Abbahagyom a laevolacot pár nap használat után.

 

5. hét a helyi sebész tanácsára visszatérek az előző kúpra, nem érti mi allergizálhatott. a szurkálás nem múlik, egyre rosszabb, most már a régi kúpot se tolerálja a végbelem. A szurkálás és egy vérzés miatt látatlanba azt mondja a sebész h biztos rögösödött belső aranyerem is van, ezért detralexet ír fel, Aurobint és belsőleg reparon kúpot.(de minek??)

Ekkorra már amúgy nem jellemző a reggeli székelésekre a fisszúra jellegű szúró fájdalom, inkább a napközbeni szurkálás.

Kétségbe esésemben bejelentkezek magánproktológushoz.

 

6. hét, Medicover proktológia: RDV nem sikerül teljesen, csak 1-2 centiméter mélyen ha sikerül a fájdalomtól. Teszem hozzá, annyira nem fájt mint a legelső RDV, de azért sikerült elsírnom magam. A prokidoki nem erőlteti a dolgot, mert egyértelmű az előörscsomóból a krónikus fisszúra. Úgy gondolja a tünetekből hogy allergizált a másik két kúp, ezért Doxiproct Plus-t írt fel belsőleges használatra.

 

Azóta két hét telt el, április negyedikén megyek vissza ugyanehhez a proktológushoz, mert nem nagyon javult a helyzet. Sőt, sajnos valamiért volt egy nyomósabb székletem közvetlenül a prokidoki vizit utáni másnap és csúnyán berepedt megint a baloldal, és a jobboldalon is érzek egy egyre erősödő szurkálást. Szerintem nem tudtam eleget inni a nyomós székletet megelőző nap, azért csúszhatott be..

 

A kenőcs két hét alatt valamelyest helyre rakott, és a napközbeni szurkálás is javul, sőt, talán napközben sose voltam még ennyire jól az elmúlt nyolc hét során, de még mindig nem teljes a gyógyulás. 

 

A széklet nem lehet probléma, napi egy gyönyörű csavaros fagyi állagú - nem hasmenéses - formált székletem van. Ha reggel nem sikerül eleget székelnem, akkor 400 ml meleg, cukros kamillatea 2-3 óra múlva nagyon finoman kihajtja belőlem a maradékot.

 

Dolgozni február eleje óta nem tudtam, mert se ülni, se állni, se feküdni háton nem tudok a szurkálástól. Hébe-hóba home office-ból dolgozok, keddtől is muszáj lesz, mert kivágott a táppénzből a háziorvos a szakorvosi leletek ellenére...

 

Szóval, akinek végbélrepedése van, annak is szurkál így napközben a záróizomgörcs elmúlása után is? Ez normális?

Én amúgy már a műtéten gondolkodok, fel fogom vetni szerdán a proktológusnak a dolgot. Nem tudom mennyi ideig lehet még kenegetni a végbelemet mindenfélével úgy, hogy végeredményében még mindig nem tudok ráülni a hátsómra így nyolc hét után sem, és a hátamra se tudok feküdni. Max sétálgatni tudok fájdalom nélkül.

 

Szóval, akinek végbélrepedése van, annak is szurkál így napközben a záróizomgörcs elmúlása után is? Ez normális?

Van esély a krónikus fisszúra gyógyulására konzervatív terápiával?

 

 

 

Zsanna68 Creative Commons License 2018.04.01 0 0 6148

Szia!

 

Nekem nem volt műtétem, nem kellett, de továbbra is szedem a Vonatec-t, előtte Detralex-t, már vagy 7 éve.

Napi 2x1 délután , este. Állítólag érfal erősítő.

Különben érfal erősítő a Cavinton is, amit évtizedek óta szedek 3x 1-t.

Nem mondták hogy le kéne állnom, több orvos is nézte milyen gyógyszereket szedek naponta.

Viszont 2014-ben volt egy agyi TIA, amiből én jól jöttem ki. Hát húzós volt.

Viszont egy ismerősömnél az erek elengedtek az agyban és ödéma lett, ami elvitte vagy 53 évesen.

 

 

Előzmény: ficusC (6147)
ficusC Creative Commons License 2018.03.19 0 0 6147

Szikés műtét után mennyi ideig kell ill. javallott a Detralexet szedni?

TamásD Creative Commons License 2018.03.15 0 0 6146

Szia. 

 

Debrecenben kit ajánlottak? Németh Attilát a rendelőintézet proktológiáján? Ha igen, valóban ő az, aki a legrégebben foglalkozik vele, jó is, és nincs tanács a bejutásra, mint várni :) 

Egyébként bárhol megcsinálják, ha tényleg csak két külső csomó, akkor nem nagy kaland a műtét.

 

 

 

Előzmény: Niapici93 (6145)
Niapici93 Creative Commons License 2018.03.13 0 0 6145

Sziasztok!

Remélem valaki tud egy kis tanácsot adni. Elég sok hozzászólást végig olvastam és azt kell hogy mondjam az én helyzetem messze nem olyan rossz mint amit itt sokan leírtak, de mégis rettentően bosszant és idegesit. Nos, nekem legelőször körülbelül 9-10 évesen lett egy aranyerem, ami nem fájt nem vérzett, csak kijött. Nem is nagyon emlékszem kb 1 hét alatt "felszivódott" azóta egy pici esztétikailag nem a legszebb bőr darabka maradt ott. Ezután hosszú évekig semmi. Majd egy évvel ezelőtt egyik pillanatról a másikra ujra előjött egy aranyér, ami kizárófőtt fájt rettenetesen. Kúp kenőcs egy hét múlva ott sem volt. Majd kb egy hónap múlva szintén megjelent újabb barátom ami egy trombózisos külső aranyér volt, a fájdalom oriasi volt, de a látványa még jobban elkeseritett pedig csak egy nagyobb meggymagra hasonlítanám. Másnap helyben sebészet, mondtam a dokinak éppen félpucéran az asztalon "feküdve" nekem mindegy mit csinál vele csak múljon el. A Doktor Úr helyben egy érzéstelenítő injekció után (bele az aranyérbe) ejtett rajta egy kisebb vágást és kitisztította, a többit nem tudom nem láttam, ennyi maradt meg abból is amit akkor a fenekemnél matatva elmondott :D. Utánna egy pár nap a seb miatt fájdalom pici vérzés, kúp, kenőcs, ülőfurdők váltották fel mindennapjaim, másfél hét után teljesen rendbe jöttem mehettem dolgozni, persze csak megkimélten. Na de mivel ez is külső aranyér volt és csak fel lett vágva, a gyógyulási idő közben ujra megtelt vérrel, majd "kiszottyadt" tehát maradt még 1 bőr darabka, ami már a másik mellett nekem lelkiekben nem fér el. Azóta lassan eltelt 1 év, időközönként eddig talán 2-3x ezek a bőr darabok be gyulladnak, pedig próbálok mindent megtenni ellene, törlökendő, gyors zuhany nagy dolog után, körömvirág kenőcs, azzal hogy wcznem kell soha nem volt gondom, felkelek már mehetek is 5 perc múlva. Most legutóbb is az történt hogy be gyulladtak a kis barátaim odalent, kenőcs, kúp szokasos komboja. Na gondoltam én ennyi elég is lesz, de egyik ejszaka szörnyen elkezdett viszketni, semmit nem tudtam aludni, kentem, langyos zuhanyt probaltam, semmi esélyem nem volt ellene, másnap reggel szaladtam könnyek között orvoshoz hogy az elviselhetetlen viszketesre adjon valamit, amit ejszaka akarva akaratlanul is kivakartam. Irt fel aurobin nevű kenőcsöt meg kaptam megint csak kúpot... A kenőcs hatására szépen le is ment a gyulladás, a bőrön is, de tovább már nem mertem használni vissza tértem a körömvirág kenőcsre. Még picit viszket, holnap orvos, nem tudom mit fog rá mondani. 

 

Szóval amit szerettem volna kihozni ebből, belső aranyereim nem hiszem hogy vannak, ha lennének is nagy problémát azok nem okozhatnak, sohasem vérzett, nem éreztem azt hogy belülről fájna. Ez a két külső bőr darab idegesit, szeretném le vetetni, de nem tudom kihez forduljak. Vagy hogy egyáltalán érdemes lenne-e. A közeljövőben szeretnék elmenni Debrecenbe proktológiára(korház), ott ajánlottak orvost, de azt is hallottam hogy rá nagyon sokat kell várni. Fel is hívtam a kórházat, beutaló nem kell,

időpont nem kell, csak megjelenni és sorszámot kapni. Na de ha olyan sokan várnak rá akkor miert nem időpontot adnak? Valaki járt már ott esetleg el tudná mondani hogy is működik? Nem vagyok Debreceni, bejárás is picit necces, meg persze költséges. 

 

Köszönöm előre is a válaszokat!

25/L

Akire18 Creative Commons License 2018.03.11 0 0 6144

Köszi a javaslatot. Holnap hétfő, remélem elérem az orvost. 

Előzmény: savoltp (6143)
savoltp Creative Commons License 2018.03.11 0 0 6143

Ugy tudom műtét után 6 hétig simán előfordulhat. A doxiproct plusban van szteroidos gyulladás csökkentő is ha jól tudom de az a biztos ja konzultálsz a dokival.

Előzmény: Akire18 (6141)
savoltp Creative Commons License 2018.03.11 0 0 6142

Nekem folyamatosan sajgott a farcsontom és a gerinc alsó része műtét után 2-3 hétig. 

Előzmény: Kismama01 (6140)
Akire18 Creative Commons License 2018.03.10 0 0 6141

Szia Kismama,

engem másfél hete műtöttek, szintén szikés módszerrel. Farokcsont fájdalom kifejezetten nem volt, de sajgó érzés a gerinc legalsó szakaszán igen. Gondolom, a fájdalomcsillapító miatt éreztem csak sajgásnak, és nem fájdalomnak. A záróizmokat az első 3-4 napban nem is nagyon éreztem (Lidocainos kenőccsel bekent gézt tettem oda gyakorlatilag állandóan), azóta viszont érzem őket, funkcionálnak is, ezzel nincs gond.

Viszont most második napja a végbél nyílás, és annak tájéka 5-6 cm-es sugarú körben begyulladni látszik ) Piros, és ég. Neked volt ilyen? És erre mit lehet tünetileg használni? )

Tudna valaki javasolni valamilyen gyulladáscsökkentő kenőcsöt, ami ilyen műtét után használható?

Előzmény: Kismama01 (6140)
Kismama01 Creative Commons License 2018.03.07 0 0 6140

Sziasztok! 

 

Engem holnap lesz 3 hete, hogy műtöttek szikés módszerrel. Már egész jól vagyok, székelés közben sem fáj annyira, viszont utánna a farokcsontom és a záróizmom is fáj. Esetleg volt valakinek ehhez hasonló tapasztalata? Ez is a gyógyulási folyamat része? Köszönöm a válaszokat.

Akire18 Creative Commons License 2018.03.04 0 0 6139

Végül sikerült sikerült elérni a műtétet végző orvost, használhattam óvatosan a Reparon kenőcsöt, és segített is. Plusz a langyos kamilla teás ülőfürdő többször, nagyon jó volt. Ma reggelre visszahúzódtak a csomók. Ma, 5 nappal a műtét után már egészen jó volt. 

Köszi az étkezési tanácsokat. A Laevolac-ot én is csak átmeneti megoldásnak gondoltam, az első napokra. 

Előzmény: Zsanna68 (6138)
Zsanna68 Creative Commons License 2018.03.04 0 0 6138

Bocsi.

Szerintem a sok sziruptól/hasmenés gyulladtak be az aranyereid.

Nekem Hemorrdalle kúpom, kenőcsöm, Portesion kenőcsőm, Hemorid kúpom mindig van itthon.

Előzmény: Akire18 (6135)
Zsanna68 Creative Commons License 2018.03.04 0 0 6137

Szia!

 

Örülök hogy túl vagy rajta.

Viszont még van hátra pár dolog.

A szirup nem megoldás, mert a beleknek nem tesz jót.

Hemorid kúpot lehet tenni úgy tudom olyanra is, ami vérzik.

Jó a reparon is.

Végül be kell állnod hétköznapi életre.

Napi 2 púpozott kanál étkezési korpa joghurtba, vagy ha nagyobb tömegűt vettem  elosztom.

Sok vizet kell rá inni, mert lezárhatja a bélszakaszt.

Csípőset nem szabad.

Főétkezések mellett, párolt zöldségek, kompótok, tízórai, uzsi, meg a napi sült édesburgonyát a héjával minden nap , ami széklet lazító.

Édesburgonya megmosom, ledörzsölöm ketté vágom, ha kicsi, ha nagy 3-4cm-s szeletekre vágom alufóliárara teszem és megsütöm.

Aldiban néha 399Ft/kg , no akkor spájzolok.

Sok Mg van benne.

Alma-szölö-narancs kompót.

Pomelotól keserű lett.

Most minden okés tükrözés óta.

 

Előzmény: Akire18 (6135)
Jana 12 Creative Commons License 2018.03.03 0 0 6136

   Bő fél éve már leírtam a műtétem tapasztalatait. Minden eset és vizsgálat legtöbbünknél mást mutat, és különböző megoldást igényel. Ezért e fórumon csak általános tanácsokat és bátorítást adhatunk egymásnak. Sokáig kerestem én is a legkevésbé megterhelő, illetve fájdalomtól és következményektől mentes megoldást. Ami biztos, hogy érdemes több orvost is felkeresni, és a tapasztalatokat összegezni. Viszont kevés proktológus, illetve sebész van az országban, aki a IV. stádiumú belső aranyér esetén a Longo, Starr, illetve a HAL-RAR műtétet végzi a hagyományos kimetszéses helyett. Az említettek viszonylag költségesek, sajnos nem támogatják őket. Nálam, az állapotom miatt már csak ezek jöhettek számításba. Az előzetes magánrendeléses vizsgált is mindannyiszor pénzbe került, de a legtöbb szakember szerencsére az ingyenes  állami szektorban is rendel. Emiatt kerestem fel én is többek között  Budaörsön az Egészségügyi Központot, illetve a Győrben a Kórház sebészetén Horváth Viktor főorvost, aki e terület egyik kiváló ismerője. Végül mégis egy fővárosi magánkórházban kellett elvégeztetnem a Longohoz hasonló Starr körkimetszéses műtétet. A gyors gyógyulás és kevés fájdalom miatt úgy gondolom, hogy jó döntést hoztam. /A gerinc közeli érzéstelenítéstől én is féltem, de kibírható./

Akire18 Creative Commons License 2018.03.03 0 0 6135

Szia, örülök, hogy végül rendeződött a helyzet, nem kell most műtétre menned.

Nekem ma van a műtét utáni negyedik napom. Maga a műtét rendben volt: altatás, ébredés, hányás, a szokásos. Kaptam akkor éjszakára erős fájdalomcsillapítót infúzióban, nem volt gond, másnap reggel fájdalmakkal, de nem tűrhetetlenekkel, hazajöttem. Nekem korábban a külső csomók okozták a gondot, a belsőkről nem is nagyon tudtam, hogy az is van, az csak a vizsgálatkor derült ki. Ehhez képest, a doktor úr a műtét után azt mondta, hogy szinte csak a belsőket szedte ki, és egyet gyűrűzött, mert akkor látta, hogy milyen szörnyű állapotban vannak. A külsők maradtak, vagy részben maradtak, pontosan ez nem derült ki. Műtét után voltak fájdalmaim, de nem elviselhetetlenek, elég volt a Cataflam, 50 mg, háromszor 1. Az itthoni második nap reggelén nagyon nagy mázlim volt, mert előző este félelmemben a kakálástól betoltam 30 ml Laevolac-ot, ettől ébredés után azonnal rohantam a WCre, és mire észrevettem, kijött aminek ki kellett, hígfolyósan, nagy fájdalom nélkül. Következő nap már óvatosabban, Laevolac 3-szor 10-12 ml étkezés közben. Nem is volt rossz, mindenkinek nagyon tudom ajánlani. Ettől már nem volt híg a széklet, meg is kínlódtam vele. De, pár óra (és a Cataflam) után megint elviselhető volt a helyzet. Ma reggelig.Tegnap ugyanúgy háromszor Laevolac, és annak ellenére, hogy nem volt kemény a széklet, a maradék külső aranyerek elkezdtek begyulladni. Most nem is tudom, hogy mivel, ill. mi ellen kezeljem magam. 

A műtét utáni napokban 10˙10-es steril gézre Lidocain kenőcsöt (vagy vazelint) kentem, és azt tettem  a sebre, ahogy bonap arte is javasolta, nagyon jó volt. 2-3 óránként pedig langyos vizes zuhanyoztatás.

Most viszont kellene valami segítség, tanács. Műtét után begyulladó aranyeret lehet Reparon kenőccsel kezelni? Vagy maradjak a Lidocainnál? (Az fájdalmat ugyan csillapít, de gyulladást nem csökkent, ahogy tudom.

 

Tamás, úgy olvastam korábban, hogy szoktad nézni a fórumot, és sebészként szoktál tanácsot adni. Most tudnál segíteni?  Hétvége van, a műtétet végző orvost nem tudom elérni, és ilyen állapotban a hétfő még nagyon messzinek tűnik.

Előzmény: Zsanna68 (6132)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.02 0 0 6134

Köszönjük a beszámolódat nagyon hasznos  tanácsokat adtál!!

Előzmény: Kismama01 (6133)
Kismama01 Creative Commons License 2018.03.01 0 0 6133

Sziasztok!

 

Én nem szoktam fórumokba írogatni, de mivel nekem is segítség volt ez az oldal a nehezebb napokban, én is leírnám a tapasztalataimat, hátha tudok valakinek segíteni.

15 éves korom óta küzdök aranyérrel, először ekkor lett trombózisos. Bementem a kórházba, felvágták, ez nem gáz, 1 cataflammal ki lehet bírni és hatalmas megkönnyebbülés.Pár év nyugalomba telt és megszületett az a kislányom. Elég nagy baba volt. Innentől fogva, majdnem minden évben fel kellett vágni a popimat, mindentől kijött, betrombotizált.

Ezelőtt 2 éve meguntam és Budapesten elkezdem rendbe rakatni a dolgokat. Volt 3 belső aranyér műtétem (szerintem ez kibírható, nekem a 2. nap után nem fájt) és 1 külső. (Ez volt a legrosszabb) Lézeres műtét volt. Az első 3 nap rossz volt, de emlékezem szerint 1 hét múlva már jól voltam. A doki egyszerre csak 1 érrel foglalkozott, mondván, hogy így nem fog annyira fájni. Szerintem ez is kibírható még. Nekem nincsenek rossz tapasztalataim a lézerrel kapcsolatban. 

A másik 2 külső aranyeremet is meg kellett volna műteni, de közben ismét terhes lettem. Gondoltam, nem lesz gáz, mert a vészes dolgokat már megcsinálták. Hát sajnos tévedtem. A 6.hónaptól kezdve egy szenvedés volt minden nap és ismét trombózisos lett. Fel kellett vágni, úgy hogy nem szedhetek fájdalom csillapítót. Ezután minden nap krémek hada, detralex és társai..... A legjobb dolog volt, amit mindenkinek ajánlok az az útifű maghéj volt. Tökéletesen szinten tartja a székletet és egészséges is. Én reggel ittam és minden nap tudtam wc-re menni és nem volt szorulásom. 

A szülés előtt kérdezgettem mindenkit, hogy nem lesz gond, hogy természetes szülök, mert hajlamos vagyok az aranyérre. Elmentem sebészhez a kórházba, megnézte, azt mondta nyugodtan, nem lesz semmi gond. Na neki is pont az kívánom, amin én szülés után átmentem. Megérkezett a kisfiam, hatalmas fájdalmak. 1 hétre rá, betoltak a műtőbe, mert a helyzet nagyon gáz lett. Amikor bementem a kórházba megmutatni, el sem engedtek, azonnali műtét. Hagyományos szikés eljárás.2 külső aranyér eltávolítás és a rögök kiszedése. Hát maga a műtét fájdalommentes, de az azt követő éjszaka az nagyon gáz. Erre tényleg mindenki készüljön fel, hogy nagyon fáj és beszélje meg a nővérkékkel a kellő fájdalomcsillapítást. És mivel, hogy szoptatok, alig akartak adni, sajnos erre nem elég a Panadol. Nekem 1 hétig nagyon fájt. Nyilván a Wc-re járás sem kellemes. Sajnos 10 nap után sem akart rendbe jönni és visszamentem, hogy nézzék meg. Be volt gyulladva az egész és a cérnákat is kiszedte az orvos. Most vagyok műtét után a 2.héten és amióta a doki helyretett rohamosan javulok. Még szedem a fájdalom csillapítót és a Wc még mindig csíp, de már tudok menni és el tudom látni a  gyerekemet. Eddig sajnos nem tudtam. Ha nincs Anyukám én nemtudom mit csináltam volna az 1 hetes gyerekemmel. De a lényeg, ha most megszabadultam a problémámtól tényleg megéri. Mert az nem normális, hogy az embernek ezzel keljen foglalkozni egy életen át és a vége úgy is műtét lesz, mert már mindenki megunja a harcot.

 

Tanácsaim: A lehető leghamarabb nézesse meg mindenki a dolgot proktologussal, amíg teheti, mert a műtét szívás. Útifűmaghéj, nagyon rendbe tartja a székletet. Műtét után kamillás ülőfürdő, cataflam vagy fortedol.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!