Keresés

Részletes keresés

TomAce Creative Commons License 2003.10.07 0 0 1348
Hany orakor kezd el sotetedni Jordaniaban?
Boszka Creative Commons License 2003.10.07 0 0 1347
Sziasztok!

Mindenki nagyon dicséri a kinti kaját, hogy finom, meg olcsó, de valaki tudna abban segíteni nekem, hogy ugyanez igaz a vegák kajájára is? Erre is ugyanannyi lehetőség van, mint a rendes ember fiának?

Előre is köszke

zsoltka Creative Commons License 2003.10.07 0 0 1346
Sziasztok!

Engem érdekel a travelen futó Jordánia műsor.
Megkérdezhetem honnan tudtad meg ezeket az időpontokat és cimeket?
Előre is köszi!

Előzmény: SzJucus (1343)
cooltim2 Creative Commons License 2003.10.07 0 0 1345
Sajnos nekem az az érzésem, hogy kezd itt már reklámozásba átmenni a dolog. Szerintem a taxisok nagy része kedves, ragaszkodó, és nem akarnak átvágni, mert ugyanis nekik ez a munkájuk, nem érdeke, hogy bunkó legyen. De biztos vannak kivételek. A mi taxisunk is nagyon kedves és rendes volt, lehet, hogy nem vitt minket a legolcsóbban, de nem is arra törekedtünk, hogy minél olcsóbban megússzuk az utazást, hanem arra, hogy hogy minél jobban érezzük magunkat. És ez sikerült is Vele! Nem is éreztük őt taxisunknak, hanem inkább már barát volt, aki még a buszhoz is kijött mikor indultunk a repülőtérre, és elköszönt tőlünk, és másnap küldte az sms- t, hogy reméli megérkeztünk, stb. Azóta is sms- ben tartjuk vele a kapcsolatot, pedig ez neki már nem érdeke, de mégis. Szerintem nem érdemes ennyire favorizálnia mindenkinek a saját taxisát! Ugyanis ez ember függő is, azaz lehet, ha valakinek az a taxis szimpatikus, lehet, hogy másnak nem, stb. Persze azzal egyet értek, hogy segítsük a leendő utazókat azzal, hogy taxist ajánlunk! De nem hiszem, hogy agyon kell reklámozni őket/őt!
burcsaIII Creative Commons License 2003.10.07 0 0 1344
Nem biztos, hogy témába vágó, de sokadjára írjátok, hogy így-úgy olcsó Jordánia. Én csak azt kérdezem, hogy mihez méritek az olcsóságot, mert jó Izrael, vagy Szaúd-Arábia drágább, de Szíria, akár Egyiptom, Libanon, Irán, stb. olcsóbb. Melnecsuk pajtás, nem ártana árat is írni a taxis mellé, csak úgy tájékozódásképpen, meg nekem van egy olyan tapasztalatom, hogy néha a kedvesség-átbaszás bezony nem személy, hanem árfüggő. Tudsz annyit fizetni, hogy má' kedves legyen! Persze Jordánia eddig meglehetősen pozitívnak tetsző...
Előzmény: Melnecsuk Istvan (1342)
SzJucus Creative Commons License 2003.10.07 0 0 1343
Sziasztok!

Akiket esetleg érdekel, a TRAVEL CHANEL-en a következő napokon Jordániáról lesz film:
10.07. 13,00 Jordánia
10.12. 18,30 Amman
10.13. 12,00 Amman 15,30 Amman
10.14. 21,00 Jordánia
10.15. 14,00 Jordánia

Én is csak most fedeztem fel, nem tudom, milyenek. Tegnap délután volt Petráról is, de azt nem adják a következő két hétben.

Melnecsuk Istvan Creative Commons License 2003.10.06 0 0 1342
hello!

Epp jordaniabol irok, bocs az ekezeteker..... meg a betuk is mashol vannak...
Nagyon jol erezzuk magunkat, mindenkinek tudom ajanlani, nam draga, viszont gyonyoru!!!
Mi aquababa lakunk, az egesz varos vamszabad terulet de nem sokkal olcsobbak a dolgok kiveve a kajat... az nevetseges aron megy..
Ha tudsz jo helyeket megkajalsz 600 forintbol ugy hogy nem birod megenni
a jo hejre megt a taxisok visznek el... 150 forinter.. a varoson belul barhova....
a szervezett turak dragak, de ha taxival mesz meguszod keves penzbol es szabad vagy...
mi kifogtunk egy jot, elvitt minket olyan helyekre... :) gyonyoruuu...
a neve : Naser a szama: 00962795584042
kuldhetsz neki smst vagy emailt naserbadawi@yahoo.com ha hazaerek felrakom a kepet is...... ha negyen vagytok olcsobb, de mi harman vagyunk es a ketharmadat fizetjuk az irodaenak.. kajaval, korlatlan italfogyasztassal a kocsilyaban levo ice box bol... nagyon joo
intez ebben a kivalo arban kajat is.., kivalo ettermekben.. sporol neked ahol lehet.. kozvetlen.. beszel angolul.. az autolya tiszta.. nem ver at..

mert sokan megteszik..
csak azee irom ezt be mert megerdemli tenyleg, az elso napon megismertunk mas taxisokat is, jol at...vetek ahol tudtak..

vele nem kell alkudoznod, az utolso arat mondja.. ami joo

megmutatja az orszagot a legkondis marhanagy autojaval..

ha jottok kuldjetek uzenetet neki..

olyan emberektol vannak nevjegykartyai akiknek lehet hinni...

csak ennyit akartam, mert megerdemli a munkat... majd megletjatok..

cooltim2 Creative Commons License 2003.10.06 0 0 1339
Hello Gl40!

Ha autóbérlésen töröd a fejed, szerintem nem igazán szerencsés. Nekem pont akkor voltak kint távoli barátok, amikor én, és ők autót béreltek. Három autó fordult meg náluk, ugyanis az első megadta magát az első pár km- en. Ezzel még nincs is baj, de 8 órát vártak a sivatagban a csereautóra. Aztán megkapták az autót, és másnap indultak Amman- ba, de út közben az is lerobbant. Itt már csak 3 órát kellett várniuk. Szóval szerintem ez az autóbérlés ott még nem annyira elterjedt, nincsenek talán annyira erre felkészülve. Nem biztos, hogy a nyaralást ezzel akarod tölteni. De persze ez a te dolgod, én csak jótancsáként írtam ezt neked! Egyébként szerintem az útjaik jók, én 1 hét alatt benzinkúttal nem találkoztam, de lehet, hogy a figyelmemet kerülte el. Rendőrrel én nem nagyon találkoztam, a Holt tenger felé elég fokozott az ellenőrzés, útlevél stb. Káosz nem igazán van az utakon. De rengeteg helyen nincs angolul kiírva a táblákra hol jársz, s merre, stb. És hát mi pl. a taxissal bementünk a pályán építkezési területre is, ahova nem biztos, hogy te mondjuk bérelt autóval bemennél, stb... Szóval autóval nekivágni Jordániában, szerintem bátorság. De biztos nem nagy dolog, csak az ismerőseim ezt mesélték, ezt tapasztalták. Persze mindenki magának hisz... Csak jótanács volt. Ja, s ha félreértettelek, bocsika!

gl40 Creative Commons License 2003.10.06 0 0 1338
Sziasztok, lenne néhány autós kérdésem, ha tudtok válaszoljatok:

Milyenek az utak, A sivatagi sztráda végig autópálya vagy csak autóút, Milyen sűrűn vannak benzinkutak városon belül és kívül, illetve milyenek ezek, mennyibe kerül a benzin, sok közlekedési rendőr van, mekkora a káosz az utakon, mennyi a sebességkorlátozás, van-e a Cartográphia térképénél jobb, részletesebb Jordánia térképük,
Nagy várom a válaszaitokat
Üdv

burcsaIII Creative Commons License 2003.10.06 0 0 1337
mél ment. Nincs kedved társulni közös taxizáshoz, mi eddig ketten vagyunk! Amit tervezünk, azt megtalálod egy pár hozzászólással alább, de megírtam mélben is. (mi 8-ától leszünk kint.)
Előzmény: Tenoky (1336)
Tenoky Creative Commons License 2003.10.06 0 0 1336
Holnap 07-14 ig kint leszek
Ha valaki gondolja keressen meg kint Dweikben
Mindenkinek jó pihit!
Edina :-)
ata74 Creative Commons License 2003.10.06 0 0 1335
Mamut-nak, és a többieknek!

Mi azt hallottuk, hogy jövőre (!) a taxisok csak a városon belül fuvarozhatnak turistákat.
De ez sem hivatalos információ.

Csak hogy tovább generáljam eme kérdéskört.

Üdv.

Előzmény: Mamut (1327)
ata74 Creative Commons License 2003.10.06 0 0 1334
Sziasztok!

Szeptember 30-án érkeztünk haza Jordániából (JordánTours). Egy mondatban: nagyszerű hetet tölthettünk el, mindenkinek ajánlom, hogy látogasson el oda!

Köszönet a fórum látogatóinak a hasznos információkért, tanácsokért. Sokat segített. Megpróbálom leírni az általunk tapasztaltakat, ezzel is segítve az ez után indulókat.

REPÜLÉS: nem a legszerencsésebb megoldás az éjszakai indulás, fárasztó, de feledhető "rossz". Viszont gyönyörködhettek a nagyvárosok éjszakai látványában (persze, ha ablak mellé kéritek a jegyet).

SZÁLLÁS: mi az Aquamarina II-ben laktunk. Központi helyen lévő hotel, a célnak tökéletesen megfelel, egyszerű. Végülis azt mondhatom, szinte csak alvásra használtuk. A reggeli svédasztalos, bőséges, de nem változatos. A vacsoráról nem tudok nyilatkozni, nem volt rá szükségünk, mindig találtunk valami jó helyet, ahol baráti áron jóllakhattunk.

PROGRAMOK: érkezés hajnali 3-4 körül, kis alvás, majd tájékoztató a hotel alagsorában. Utazási iroda fakultatív programjai nagy ívben történő elkerülése! De hiszen ezt már olyan sokan leírták… (A hotel előtt és mindenütt lépten-nyomon taxisok szólítanak le, ajánlgatják a szokásos programokat, névjegykártyákat adnak… Nyugodtan válogassatok, ne hamarkodjátok el, mindig találtok jobb ajánlatokat.) Mi az első nap délutánján kimentünk taxival a Japán-kertbe fürödni, búvárkodni. Pipa+szemüveg: 1,5 JD, talp: 1,5 JD. Taxiköltség: oda-vissza: 5-6 JD. Estére összeismerkedtünk útitársakkal és közösen ültünk le a szokásos programokra alkudozni a kiválasztott taxissal. Közben az elmaradhatatlan tea. Megállapodtunk, hogy másnap Petra + Wadi Rum: 130 $ / autó. Egy autóval négyen mentünk, összesen két autó volt. A többi napot, programot is megbeszéltünk, de azokat még nem fixáltuk le.

PETRA, WADI RUM: indulás reggel 7 körül, útközben megálltunk több helyen fotózni, nézelődni. Érkezés 10 körül. Diákoknak: feltétlenül vigyétek a magyar diákigazolványt, mert nem nézegetik, hanem szó nélkül adnak diákjegyet 6 JD. Nem pedig 11 JD. Én sajnos a hotelben hagytam… Ide vigyetek sok vizet, legalább kettőt / fő. Őrült meleg van Petrában. A bejárat (SIQ) még kifejezetten kellemesen hűvös, de a Kincstártól (Treasury) forróság. Mindenhol kínálják a lovat, tevét, szamarat, de szerintem odafelé nem érdemes. Mi fölgyalogoltunk a Kolostorig (Monastery), ez a legdurvább szakasz, csak strapabíróknak! Kb. 1000-1200 lépcső a tűző napon fölfelé. Itt sem kell foglalkozni a szamarat kínálgatókkal, szerencsétlen jószágokat NEM SZABAD kínozni. Volt pár kedves magyar hölgyemény (Donna Tonna, Tank Aranka) és úriember, akik ezzel nem foglalkoztak… No comment. A Kolostornál még az árnyék sem olcsó, de megéri fölmenni. Visszafelé már igénybe vettük a szamarakat a sík, könnyű útszakaszon. Másrészt a taxisaink már vártak. Visszafelé a sivatagi kitérőhöz dzsippekre szálltunk át. A sivatag is nagyon szép. Megnéztük a naplementét, este pedig "homokban sült" csirkét ettünk salátákkal és egyéb finomságokkal, beduin tea, kávé stb. Rögtönzött kis műsor is volt. Késő estig szórakoztattuk egymást a beduinokkal.

Ezután egy pihenőnap következett, ismét a Japán-kert és snorkelezés. Már ismerősként kaptunk felszerelést. A Japán-kert egy nagyobb partszakaszt jelent Aqabától délre. Mi a Bedouin Garden-hez jártunk. Jó hely, kedves emberekkel. Itt mesélték, hogy azért vannak nagyon kevesen a Japán-kertben egy ideje, mert a kényelmes turisták inkább a sekély vizű, homokos, pancsikolós tengerpartot választják, mint pl. a Coral-beach, ahol a vízben szinte alig van látnivaló. Talán nincs is? Mi nem voltunk ilyen helyen, így nem tudom. A parton bátran otthagyhatóak bármilyen cuccok, senki nem bántja. Este megállapodtunk a taxisunkkal a következő napi programról:

HOLT-TENGER, NEBO-HEGY, MADABA: indulás ismét korán reggel. Ez már hosszabb út! Néhány pihenő után 11 körül érkeztünk a Holt-tengerhez. Az Amman-beachre vittek minket, a belépő 3 JD/fő. A víz nagyon mókás dolgokat okozott. Ebbe belefulladni művészet lenne. Az úszással tényleg ne próbálkozzatok! Vigyázzatok a szemetekre! Fiúk ne ezen a reggelen borotválkozzanak, különben szétmarja az állukat, arcukat a rendkívül sós víz. Iszappal bekentük magunkat, csak sejtem, milyen látványt nyújthattunk. 1 óránál többet nem célszerű a vízben tölteni, legalábbis mi nem voltunk tovább. Zuhanyozni lehetett. A homok nagyon forró volt, szinte égette a talpunkat. Innen indultunk a közeli Nebo-hegyre, egy igen meredek úton fölfelé. Mondanom sem kell, hogy a táj itt is különösen szép volt! A belépő fél JD/fő. Mózes sírja, mozaikok, szép panoráma! Innen egy közeli étterembe mentünk, ahol fejenként 6 JD-ért mindenki annyit ehetett, amennyit bírt. Ki is ettük őket a vagyonukból. Bőséges volt a választék! Indulás tovább Madabába. A mozaik-készítő műhelyet kihagytuk, viszont lehetőségünk volt megnézni egy ortodox esküvőt a Szent György templomban. (pénteki nap volt, Jordániában a péntek és a szombat számít ünnepnapnak) Mivel már esteledett, a sofőrünk nem vállalkozott rá, hogy a veszélyes úton elinduljunk lefelé a forró vizű forráshoz (Hammamat Ma'in), így ezt kihagytuk. A két autó közül az egyik továbbindult Ammanba. Ők ott aludtak. Mi visszamentünk Aqabába, este fél 11-re értünk vissza.

A következő napon (szombat) üvegfenekű hajókázáson vettünk részt, ezt már csütörtökön lefixáltuk a bazárban, Ali Baba fűszeressel szemben. 10 JD/fő. Ebben benne volt a csónakázás, snorkelezés felszereléssel, ebéd (finom sült hal, sült csirke, saláta, üdítő). Megérte. Ismét újabb élményekkel gazdagodtunk. Elsüllyedt tank, hajó. Indulás fél 10-kor volt, ebéd dél körül. Visszaindultunk 4 és fél 5 között. Útközben csatlakoztunk egy arra haladó hajóhoz, amire át is szálltunk. Helyi búvárkodókkal utazhattunk Aqabáig. Ott vissza a csónakunkba.

Vasárnap újra kimentünk a Japán-kertbe és elfényképeztük a maradék képeket a bazárban 7 JD-ért vásárolt víz alatti fényképezőgéppel. Egy srác fölajánlotta, hogy kalauzol minket a tengerben. Eleinte kételkedtem benne, hogy van értelme, de abszolút nem bántuk meg. Hihetetlen dolgokat láthattunk általa, gyönyörű korallokat, kagylókat, állatokat. Fogott nekünk kézzel halat, hatalmas teknőst. Sok érdekes dolgot mutatott meg. Tényleg olyan volt (ahogy korábban itt már írták is), mint a Spektrum TV. Mindenkinek ajánlom, ki ne hagyjátok a Japán-kertet!!! Abszolút nincsenek sokan, nem fizetős, a látvány páratlan. Mikor kijöttünk a vízből, akkor derült ki, hogy másfél órát úszkáltunk. Olyan jól éreztem ott magam, hogy ez nekem 30 percnek tűnt, úgy elment az idő.

Az esték aqabai sétálgatással, városnézéssel, bazárlátogatással, a barátokkal közös vacsorákkal teltek. Vásárolgattunk, nézelődtünk. Szinte minden üzletbe beinvitáltak, teával kínáltak. Mindent megmutattak. A fűszerek, teafélék érdekesek. Ajánlom a helyi konyhát. Aki úgy érzi, itthon is gyenge a gyomra, csak az szerelje föl magát egy kisebb gyógyszertárral. Különben nyugodtan ehettek mindenfélét. A Rani nevű mangólevet próbáljátok ki! De ne a hotelszoba hűtőjéből. Az nem olcsó.

Az utolsó napot a vásárlásnak és az elfényképezett filmek előhívatásának szántuk. 24 kockás: 3,4 JD, 36 kockás: 4,5 JD. Egy óra alatt kész. Az utolsó este a városközpontban összefutottunk a Romantik tagjaival. Győzike röhögését messziről hallani lehetett. Ha az Aquamarina II-ben laktok, menjetek föl a 8. emeletre, a tetőre. Nagyon szép a kilátás az éjszakai városra. Este 11-kor leléptünk a szobából, a buszok éjfél után jöttek, kimentünk a reptérre, ahol elég katasztrofális a kilépés. Lassú, körülményes, idegesítő. És utána még a hosszú várakozás. Ráadásul a beszállókártyát is össze-vissza adták, hogy még véletlenül se egymás mellett ülhessünk. Ha szeretnétek látni a napfelkeltét a repülőről (helyettem is), F-es ülőhelyet kérjetek! Jordániában nagyon meleg volt, este 9 körül 35 °C-ot mutatott a hőmérő. Pénzt a belvárosi bankokban váltottunk. 100 USD-ért kb. 70,2 JD-t kaptunk. A hotelban ez 69 JD volt. Az emberek kedvesek, szinte mindenki beszél legalább pár szót angolul, sőt néhol magyarul is. Az aranyékszerek, ruhafélék, bizonyos műszaki cikkek nagyon olcsók! Mint megtudtuk azért, mert Aqaba vámmentes terület! A város elhagyásakor ezért ellenőrzik a taxisokat is, nem "kereskednek-e" különböző holmikkal. Ha hosszabb útra indultok taxival, mindenképpen vigyétek az útleveleiteket, mert útközben bárhol igazoltathatnak, Ammanban szinte biztosan.

Jó utat mindenkinek, aki ezután indul!

E-mailban feltette kérdésre szívesen válaszolok!

DSM-fan Creative Commons License 2003.10.06 0 0 1333
Szőri!

Mi is utitársakat keresünk a párommal, okt. 24-től, az Aquamarina2-ben fogunk lakni. Ha gondolod társulhatunk: dsmowner@freemail.hu

Előzmény: szőri (1323)
zaharo Creative Commons License 2003.10.06 0 0 1332
Sziasztok!
Mi okt.4-én jöttünk haza Jordániából. Nagyon hálásak vagyunk azoknak akik megírták a tapasztalataikat, ezek nélkül sokkal nehezebb lett volna. Néhány megjegyzés:
- Hammamat Ma'in nincs kiszáradva, sőt nagyon is bővízűek (2 vízesés is van), alig bírtam megmaradni a zuhatag alatt:-). SZVSZ többet ér, mint pl. egy poros lovagvár. Viszont elég nagy kerülő és ráadásul zsákutca.
- Gyugodtan lehet továbbra is utazni taxival, megfelelő engedélyekkel természetesen rendelkeznie kell, amiket kérnek is tőle, de itt a fórumon ajánlott taxisoknak valszeg megvan ami kell. A id.vezetőknek nevezett emberekkel meg nem kell szóba állni, sőt javasolt kerülni társaságukat! :-))
Előzmény: epresjoghurt (1330)
epresjoghurt Creative Commons License 2003.10.06 0 0 1330
Nálunk az utazási iroda emberei mondták, hogy csak engedéllyel rendelkező taxisokat engednek ki a városból turistákat fuvarozni.
Persze ez nem volt igaz, a saját üzletüket féltik.

Aztán lehet, hogy változott azóta, bár szerintem sem logikus.

Előzmény: Mamut (1327)
burcsaIII Creative Commons License 2003.10.06 0 0 1329
Egy szokásos rémhír? Talán csak nem éppen az utazási iroda kinti képviselőjétől hallotta a barátod?! És ugyan már, hogyan tiltották be: ezentúl nem ülhetsz taxiba, nem találkozhat jordániai arabokkal, talán már buszra sem ülhetsz, sőt csak utazási irodától behetsz levegőt, ne má'!
Előzmény: Mamut (1327)
sevenaletta Creative Commons License 2003.10.06 0 0 1328
Na ne....

Ezzel a saját állampolgáraikkal csesznek ki,
És az irodát tömik pénzzel.
De a helyi buszra csak felülhetünk?

Előzmény: Mamut (1327)
Mamut Creative Commons License 2003.10.06 0 0 1327
Sziasztok !

Pontos információm még nincs, de egy barátom frissen hazaérkezett ismerőse említette, hogy a Jordánok a napokban megváltoztatnak valamilyen szabályt, ami azt eredményezi, hogy ezentúl csak az irodai programokra lehet túristaként elmenni.

Nem tudom, mit tehetnének egyáltalán... meg lehet, hogy az egész nem is igaz, de ha valaki hallott ilyet ÍRJA MEG LEGYEN KEDVES!!!!!

rmolnar Creative Commons License 2003.10.05 0 0 1326
Amit az előzőekhez el kell még mondani: Jordániában minden taxis nagyon kedves barátságos, de ahhoz, hogy igazán maradandó és egyedi kirándulások legyenek, ahhoz az is kell, hogy mi is kedvesek, barátságosak legyünk. Mondom ezt két kedves aqabai taxis barátságát magunkénak tudva. :-)

Olvasva Sameer taxis feldicsőítését, ha tudtok beszélgetni, kapcsolatot teremteni a taxissal, akkor mindenki és mindeig ilyen kedves arrafelé. Ott ez a normális, vagyis sajnos itt, nálunk nem ez a normális. Szóval menjetek Mohameddel is nyogodtan, lesz ott is kenegetés, kaja rogyásig, nevetgélés...

Mi az egy hét alatt ötször voltunk családi vendéglátásban kétszer Mohammednél, kétszer a barátjáknál, egyszer pedig Petra-ban egy szállodatulajdonos haverjánál, aki sütöt nekünk a jólismert beduin módra egy bárányt. Természetesen ez a barátság része, de egy hét alatt kellő humorérzékkel, érdeklődéssel el lehet ide jutni. Wadi Rum-ba is csak úgy hirtelen ötlet alapján vittek el minket... persze pénzt nem fogadtak el.

Ezzel együtt, nyilván ők is pénzért dolgoznak...

Szóval küldöm bárkinek szivesen az angol/magyar programlistát is, meg Mohammed telefonszámát is.

molnarr@axelero.hu

rmolnar Creative Commons License 2003.10.05 0 0 1325
Sziasztok!

Látom aki még a csodálatos út előtt van, talán szeretne megbízható, jó taxist találni...

A kint töltött idő alatt mi összebarátkoztunk az egyik taxis vállakozóval, aki nagyon figyelmes, kedves, aranyos, precíz, korrekt. Az adatait ideírom, bárkinek ajánlom, aki picit tud angolul, tökéletesen biztonságban tudhatja magát, ha vele utazik. Nagyobb társaságokat is tud kezelni, mert 5 autója van, illetve ha ez sem lenne elég, akkor az egyik barátja is besegít.

A száma: Mohammed Oqlah +96277356110

Sikerült rábeszélnünk, hogy csináljon magának egy mailboxot is az előre szervezkedőkkel való kacsolattartásra, amit pár napon belül meg fog tenni és fel is teszem, ha elkészült.

Segítségül készítettünk nekik egy magyar/angol nyelvű program listát is, amit szivesen elküldök minden érdeklődőnek mailben, így minimum képben lesz a valós árakról, illetve egy garantáltan jó taxissal fedezheti fel Jordániát. Ahogy itt a leírt árakat látom, ahhoz képest tényleg nagyon olcsó... szivesen elküldöm mailben mindenkinek!

A mailcímem: molnarr@axelero.hu

Boszka Creative Commons License 2003.10.05 0 0 1324
Sziasztok!

Olvastam mindenfele finom es olcso kajaldakrol, de lenne egy kerdesem. Mi a helyzet a vegakkal? :o) Nekunk kreteneknek is van ilyen lehetosegunk? :o)

szőri Creative Commons License 2003.10.04 0 0 1323
Nos, utitársakat keresünk okt. 23. körül. Mi egy pár vagyunk (fiú, lány), a Petra hotelban fogunk lakni. Sameeral már fel is vettem a kapcsolatot.
bubuk53 Creative Commons License 2003.10.04 0 0 1322
Én csak azt tudom mondani, amit taxis mondott, nem igazán nagy élmény most erre időt fordítani.Ha biztos akarsz lenni megint csak azt mondom, fordulj Sameer-hoz akár már most e-mailben, ő majd ad mai aktuális tanácsot.
Saját vélemény: annyi a látnivaló, hogy ha egy vízesés kimarad nem estem kétségbe. Nem tudom te akarasz-e piheni vagy 7 napig taxizni. Lényeg az egy csodálatos ország, és meg kell gondolni, mire áldozol fél-egy napot. Szeritenm a buvárkodás ami nem megismételhető sehol.
Előzmény: TomAce (1321)
TomAce Creative Commons License 2003.10.04 0 0 1321
bubuk, az mit jelent, hogy ki van szaradva?, mennyire nincs viz?, igy mar nem is lehet vizesesbe furdeni?, igy mar nem eri meg?
Előzmény: bubuk53 (1320)
bubuk53 Creative Commons License 2003.10.04 0 0 1320
Van Safeway, nekünk a taxis megmutatta. Egyetlen előnye itt nem kell alkudi, de ez Amerika, nem Jordánia.
Attól függ mit akarsz venni, egyébként a Wadi Rumtól irányuló bevezető úton van, már majdnem a városban, A taxis megmutatja.
Előzmény: vargb (1212)
bubuk53 Creative Commons License 2003.10.04 0 0 1319
Ja a fotózás,
Tényleg mindig meg kell kérdezni, hogy lefényképezheted-e az arcát. Általában megengedig, néha pénzt kérnek. Alternatív megoldás a jó zoommal bíró gép.
Előzmény: szőri (1314)
bubuk53 Creative Commons License 2003.10.04 0 0 1318
Kedver szöri,
Sameer tényleg nagyon megbízható. Természetesen többet ír írásban mint, ha majd leültök alkudni. De az is igaz, úgy néz ki árkartel van a taxisok között, tehát ha 4-en mentek 350, he ketten 300 lesz a vége. Abban lehet még variálni mit mutat meg. Iszapppakolás, Nébó, Madaba, Hammamta main, bár az most ki van száradva.
De tényleg ne féjl, alkudj, de Sameerban nem fogsz csalódni. Olvasd el korábbi hozzászólásaim, mi mindent fog még ajánlani, Mohammedsea-t, aki szuper.
Előzmény: Törölt nick (1313)
prod Creative Commons License 2003.10.04 0 0 1317
holgyur:
teljesen egyetértek veled!!!
Sameer Creative Commons License 2003.10.04 0 0 1316
Dear Yazoo!

Thank You for Your message!

I fine!

I will waiting for your collegues calling!

I hope I can help them, to make a very beautiful trip in my country!

So.....I am waiting for their calling.

Best regards!

Sameer Faroun

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!