Keresés

Részletes keresés

Nemo Creative Commons License 2018.04.13 0 0 9185

Van. A bike2usb nevű kis doboz elég jól bevált nekem, bár nem ad ki sok milliampert. Pár km/h fölött már töltött, és fél nap alatt megtöltötte a telefonomat. Hozzáteszem, a telefonom nem okos, így napokig bírta magában.

Előzmény: peter198 (9183)
VodkaTam Creative Commons License 2018.04.12 0 0 9184

Nyári 2-4 hetes vadkempinges kerékpártúrákhoz keresek hálózsákot.

 

Itt azért a nyári ne tévesszen meg senkit, még itthon is előfordul pár hűvösebb nap, és olykor a környező országok hegyeiben is használom, mondjuk úgy 1200-1400 méter felett eddig nem nagyon aludtam. Jelenleg egy Salewa Lima Ultralight van használatban nyáron, általában jó, mert kicsi, könnyű, nyári estéken még meleg is (reggelre azért már kicsit bele kell bújni) de hidegebb időben olykor kevés, és mára kissé el is használódott. Emellett van egy Vango Wilderness 250 (nem pont így néz ki), ez ősszel, vagy a kettő együtt akár télen is remek, de nyárra nagy, nehéz, és vastag. Tehát a Salewánál keresek egy kicsivel jobbat.

 

Sokat nézelődtem mindenfelé, a High Peak Lite Pak 800 jónak tűnik minden szempontból, amit viszont nem értek, hogy a 23270-es itt olcsó, de a kép alapján nem látszik múmia kialakításúnak. Máshol ugyanaz a 23270-es modell teljesen máshogy néz ki, viszont a paraméterei megegyeznek. Igazából az a zöld szín annyira nem tetszik, talán akkor még ez kékben. Más típusból még az EXPLORER LIGHT 600-ról írnak viszonylag jókat, de az (számomra) ismeretlen márka, és a komfortja is kicsivel rosszabb, egy tesztben is inkább 10 fok fölé javasolják. Aztán nemrég rátaláltam a Lafuma Active 10 hálózsákra, ami talán minden szempontból a legjobb választás: márkás, paramétereiben hasonló, színben is megfelel, és még olcsó is. Igaz innen nem szállítanak Magyarországra, máshol meg drágább, de Németből talán haza tudnám hozatni. Hasonló paraméterekkel van esetleg valamilyen szempontból jobb ajánlat?

peter198 Creative Commons License 2018.04.11 0 0 9183

Sziasztok!

Agydinamóra csatlakoztatható mobiltelefon töltővel van tapasztalatotok? 

cobranco Creative Commons License 2018.04.11 0 0 9182

Az AS20-ason van külső miki csatlakozás?

...és úgy nem mellesleg,nem eladó?

Előzmény: pchris84 (9181)
pchris84 Creative Commons License 2018.04.07 0 0 9181

Igen, 50p-ben 50Mbit/s-el a 64 GB-os kártyát 2-2,5 óra alatt televágja. 50p/60p-ben sokkal simább a felvétel, csak azért kérdeztem, mert az én szememnek valahogy kicsit szokatlan. Valószínűleg csak azért, mert a 30p-hez vagyok szokva.

 

Van hozzá távirányítom, de csak azért, mert ebben a csomagban sokkal olcsóbb volt a kamera, mintha anélkül vettem volna. Egyáltalán nem használtam, még a fólia is rajta van. Kb. 1,5"-os kijelző van rajta élőképpel, elindítható/megállítható vele a felvétel, talán 5 kamerát képes egyszerre kezelni és ha jól emlékszem, a videók visszanézhetőek, törölhetőek vele. Az üzemidejéről így nem igazán tudok nyilatkozni. Sisakon eddig sohasem használtam, de kézből ha menetirányban kamerázok, akkor nem igazán szokott szélzaj lenni, viszont ha oldalra fordulok vele, akkor már jelentkezik. Van benne kapcsolható szélzaj szűrés, ami szoftveresen vágja a magas frekvenciájú hangokat, de szerintem nem túl sok sikerrel, ezért nem is használom. Szélzajszűrő szivaccsal általában sokkal jobb eredmény érhető el, bár ezen a kamerán még nem próbáltam. Van rajta külső mikrofon-bemenet is, esetleg az is opció lehet, de a szivacsozás sokkal olcsóbb, mint egy jó minőségű külső mikrofon.

Előzmény: cobranco (9179)
Biciklis Józsi Creative Commons License 2018.04.06 0 0 9180

Szia Karcsi!

Ez egy régi történet. 1990-ben két másik sráccal egy hosszabb (világkörüli) útra indultunk. Én Bursa-ig jutottam, ahol egy teherautó belelökött az árokba. A térdemben pedig lett egy jókora gyulladás. Onnan busszal jöttem haza. A többiek megcsinálták, de ez megint egy másik történet...

 

A Balkán számomra egy csodálatos hely, aminek megismerésére egy élet sem elegendő... De semmilyen formában nem vagyok Balkán szakértő, bár tavaly nyáron voltam Szerbiában biciklivel. Jó volt. https://youtu.be/IdVrFujxA70

 

Üdv: Biciklis Józsi

Előzmény: Mehmet Karcsika (9174)
cobranco Creative Commons License 2018.04.06 0 1 9179

Nyilván az 50p/60p a jobb,de a magasabb ennergiaigény illetve a plusz tárhely okozhat problémát,főleg,ha hosszabb filmről van szó.A normál youtube szabvány az 1080p/30p, 4000 körüli bitrátára butitott mindent régen.Most beújitottak,van 60p-s opció is,igy 6000 fölé is kihozza változó bitrátával,ez sem valami fényes az eredetihez képest,de a képen már látszik,hogy jobb.

 

Egy kérdés:

A AS200-hoz van az a képernyős távirányitód?

Ha igen,irj már róla,meddig birja egy töltéssel,egyáltalán,hogy müködik,mik vannak a kijelzön?

Ha nem kézben van,pl sisakon,mennyire hallatszik a hang,a szélzaj mennyire gáz?

Előzmény: pchris84 (9178)
pchris84 Creative Commons License 2018.04.03 0 1 9178

Nekem is van kézi kamerám is, de én ezt (Sony AS200) jobban szeretem használni. Majdnem gyufásdoboz méretű, egy gombnyomásra indul a felvétel kikapcsolt állapotból is, nem kell külön kijelzőt nyitni, lencsevédőt nyitni, bekapcsolni, majd rec gombot nyomni a felvételhez. A torzítással én megbarátkoztam (120°-os látószögig), a zoom néha hiányzik, ezért is van kiegészítő kameraként nálam a kézi is (Sony CX405), bár nagyon ritkán használom. Szerintem a tájat/környezetet ugyanúgy meg tudom vele örökíteni, persze ez az én szubjektív véleményem, nekem ez jött be jobban. Ha másnak más, én azt teljes mértékben meg tudom érteni, én is sokat vacilláltam a kettő között. Van pro és kontra minkét típus mellett, egy túrán való filmezéshez kompromisszumokat kell kötni. Persze jobb minőséget adna egy profi kamera manuális beállításokkal gimbalon és állványon, de az egy túrán nem kivitelezhető, annyi plusz súllyal, idővel és munkával járna. Éppen ezért nem viszek fényképezőgépet sem magammal. Teljesen felesleges lenne azt a plusz 3-4 kg-ot cipelni, hiszen ilyenkor egyszerűen nincs idő a használatára. Számomra telefonnal vagy kis kompakt géppel automata módban is bőven kielégítő képek születnek egy ilyen túrán. Persze ez megint az én szubjektív véleményem.

 

Más technikai kérdés: ilyen stílusú videóknál képkockaszám tekintetében 25p/30p vagy inkább 50p/60p a jobb szerintetek?

Alexfux Creative Commons License 2018.04.03 0 0 9177

Köszi a tippeket, mindegyik elérhetőség megvan, Passo-val üzengettünk is párszor a Facebook-on. Cobranco holnapját is rendszeresen nézegetem.

 

Sajnos Passo elég régen frissítette a holnapot, gondolom van dolga épp elég. Ott vannak nagyon jó technikai információk.

 

De még egyszer köszi a tippeket.

Előzmény: pobeda (9176)
pobeda Creative Commons License 2018.04.03 0 0 9176

A technikai dolgokat nem mondják el minden filmben, csak ha változás van. Valakinél le is volt írva.
Cobranco ha nem olvas téged, itt a vendégkönyvet válaszd: http://cobranco.hu  vagy az elérhetőségnél az e-mail címét.
Passo címe   , https://www.facebook.com/Passo-Túrák-728893657216617/   https://www.youtube.com/user/velbalo/discussion , http://passo.hupont.hu

Előzmény: Alexfux (9175)
Alexfux Creative Commons License 2018.04.03 0 2 9175

Nekem 6 túrabringázással kapcsolatos youtube csatorna van "bekedvencezve".

 

Cobranco, Velekei Balázs (Passo), Pötyi és a keksz, Biciklis Józsi, géza bíró (ez a csatorna neve) és Rákóczi László csatornája. Ezekben rendszeresen keresek újdonságot, illetve ha nincs, akkor előveszek egy-egy régebbi videót és megnézem újra.

 

Ami nekem nézőként fontos, hogy amellett, hogy szép tájakat bemutató felvételeket látok, sok érdekes és hasznos információval leszek gazdagabb. Ebben cobranco és Velekei Balázs nagyon jók, Biciklis Józsival együtt. Ők bemutatják a tájat, az embereket, a történelmét a környéknek, mindezt szórakoztatóan.

Pötyi filmjei is hasonlóak, kevesebb az információ, de Ő nagyon hangulatosan szerkeszti a videóit, zenei aláfestéssel. Szeretem a stílusát.

Rákóczi László megint egy másik stílus.

Géza bíró videóit is megnézem, de Ő nem ad annyi infot, lévén, hogy elég rövidek a filmjei. Ráadásul eléggé negatív hangulatúak a videói, mindig panaszkodik valamire. 

 

Van még egy rakás csatorna, amibe belenézek, de azok nem a kedvenceim. De mindegyiknél nagyon nagy tisztelet a túrázóknak, akik amellett, hogy bringáznak egész nap, több napon keresztül, hegyeken-völgyeken-hágókon át, még arra is veszik a fáradtságot, hogy videózzanak, majd ezekből komoly utómunkával igyekezzenek egy másokat is szórakoztató anyagot készíteni.

Ami hiányzik egy kicsit, az a technikai dolgok részletesebb bemutatása, a bringa, annak felszerelése, a táskák, sátrak, táborhely stb.

 

 

Ha a felvevő eszközöket nézzük, akkor nekem azok a felvételek tetszenek a legjobban, amelyek rendes videokamerával, vagy fényképezőgéppel készülnek. Egyszerűen az objektívjeik miatt. Ezek teljes megoldások, míg a régebbi akciókamerák csak pótmegoldások. Ezeknek is megvan a helye, pl. egy lejtőzésnél, de igazán jó felvételeket csinálni nehéz velük. Most néztem egy videót, amiben nagyon látszott a kamera torzítása, az összes fa görbe volt a széleken a közel halszem optika miatt.

Persze egy rendes videokamerát/fényképezőgépet vinni bonyolultabb, a töltés és a plusz súly miatt. Ráadásul menet közben kamerázni sem egyszerű, ezért is nagy respekt azoknak, akik ezt megteszik.

 

Én a tavalyi korfui utamra készülve vettem egy Panasonic DMZ-FZ200-at illetve egy SJCAM SJ6 akciókamerát. Azért ezt a Panát választottam, mert nem volt drága és 0% THM-re meg lehetett venni. :-) De azért is, mert egy elég nagy zoomátfogású (25-600mm) és fényerejű (F2,8) gép. Emellett elég könnyű és kisméretű is. Nekem ez jobban kézreáll, ha bringázás közben szeretnék felvételeket készíteni, mint a Pana HDC-SD60-s kis videokamerám. Pedig az sem rossz. A módszer az volt, hogy menet közben az akciókamerával készítettem felvételeket, ha meg láttam valami érdekeset, akkor megálltam és jött a Pana.

 

 

Előzmény: Mehmet Karcsika (9168)
Mehmet Karcsika Creative Commons License 2018.04.03 0 0 9174

 

Akkor "szintén zenész"... Mármint arra értem, hogy több más túrabringáshoz hasonlóan neked is a térdproblémák a fő mumus.  :-(   Nekem szerencsére eddig semmi gond nem volt a térdeimmel (le is kopogom gyorsan).

És ez az Isztanbul túra hogy volt, végig tekertél oda-vissza itthonról, egyedül? Mert akkor a Balkánon bringázás nyilván nem újdonság neked.

Előzmény: Biciklis Józsi (9172)
pchris84 Creative Commons License 2018.04.03 0 1 9173

Köszönöm! Nincs rajta szivacs, bár bicikliről oldalirányú videózásnál azért néha elkélne.

Előzmény: barefootBushman (9169)
Biciklis Józsi Creative Commons License 2018.04.02 0 2 9172

Kedves Karcsi! 

 

Sok felé jártam és sokfelé nem. (Egyébként még Szlovéniában is, ugyanis 2011-ben a Drávamentén mentem fel az Alpok belsejébe, de az csak egy átkötő szakasz volt. Ki is ment a fejemből...)

 

Tényszerűen: 

Egyébként 1983 óta biciklizem, és 17 évesen Berlin volt a végállomás. 95-ig rendszeresek voltak a külföldi túrák, és ma már megmosolyogtató, de a rendszerváltás előtt például még vízumot is kellett a nyugati országokba szerezni. Ebben az időszakban jutottam el Párizsba, Krakkóba, Milánóba, Isztambulba, hogy az észak-dél és a kelet-nyugat akció rádiuszt meghúzzam. 

 

Aztán volt egy macerás térdsérülésem és kb. 10 éve, egy jó dokinak köszönhetően, újra "komolyabban" biciklizem. Feleségem unszolására kezdtem el videókat készíteni... (Keresd a nőt!)

Most  ennyit tudok kihozni magamból és a térdemből. (mert azért nem akarok 70 évesen protkóért sorba állni...)

 

Nagy tisztelettel nézem mindenki videóját, mert így legalább élmény szintem nekem is részem lehet egy-egy komolyabb csúcstámadásban, hágómászásban.

 

Biciklis baráti üdvözlettel: Józsi

 

Előzmény: Mehmet Karcsika (9167)
Thekristianszabo Creative Commons License 2018.04.02 0 2 9171

Hali!

 

Hát igen, eléggé nagy a kontraszt a kettő között. Az egyik spontán, a mádsik meg meg van írva és fel van olvasva. :)

Bíró Gézáról nem hallottam még, meg fogom nézni. :)

Az Alpoktól megvan a vérszem, mindenképpen vissza fogok térni, viszont az idén egy Zemplén nagytúra és egy Erdély-Kárpátok van betervezve, meg ha úgy jön ki akkor Szlovákia.

 

Az animáció Adobe After Effect-tel annak is a 2014-es verziójával lett készítve.

A 10mp animáció-t kb 20 perc megcsinálni. (Miután egy nap volt feltenni és rájönni, hogy működik.) 

Egy jó tanács hozzá. Olyan évjáratút telepíts fel, amilyen évjáratú a géped, akkor kevésbé fog lefagyni.

 

Peace és üdv!

 

Krisztián

 

 

Előzmény: Mehmet Karcsika (9168)
barefootBushman Creative Commons License 2018.04.01 -2 0 9170

Pár motiváló kép még szezonelőtt:https://www.instagram.com/tripbicycle/ na nem azért hogy sírjunk..

barefootBushman Creative Commons License 2018.04.01 0 0 9169

Köszi a filmet Krisz! 3 észrevételt ha megengedsz: -jó ötlet volt és okos 4-en lemenni, -meglepő jó szélzajszivacs nélkül(?) is a kamera hangja, -aranyos a kollegina. Várjuk a folytatást, klafa!

Előzmény: pchris84 (9165)
Mehmet Karcsika Creative Commons License 2018.04.01 0 0 9168

 

Halihó!

 

Én is úgy vettem észre, hogy alapvetően két nagy túravideós iskola létezik nálunk: az egyik az élőkommentáros "cobranco stílus", a másik az utólagosan narráló "biró géza stílus". Nyilván mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai is. Így, hogy te ugyanazt a túrát most mindkettőben megcsináltad jól össze lehet hasonlítani őket. Akármilyen is az eredeti sorozatod hangminősége én azt mondom maradj az élőkommentáros verziónál! Már bocs, de ez a narrált, zenés változat nekem nem igazán életszerű, kicsit olyan "műanyag". Ezekkel a valahonnan kimásolt, wikipédia-ízű részletekkel néhol olyan érzésem van, mintha egy utazási iroda marketing videóját nézném. Ugyanezt éreztem egyébként Biró Géza aktuális balkános sorozatában is, pl. amikor bemegy egy-egy templomba kamerázni és közben ilyen iskolás jellegű felolvasást tart. Sőt áfonya legújabb korzikás sorozatában már odáig jutott, hogy az útikönyv képét is bemásolja a videóra és szóról-szóra felolvas belőle részleteket. Hogy egy konkrét példát is hozzak tőled: amikor a ptuji Dráva-hídon tekersz keresztül, az eredetiben arról beszélsz, hogy milyen keskenyek a sávok, meg hogy alig tudnak előzni a kamionok. A narráltban meg már arról van szó, hogy melyik császár és hányadik században alapította a várost... Szóval, ha lehet választani én inkább a spontán és őszintébb eredeti változatra szavaznék.

 

Remélem a szlovén Alpoktól vérszemet kaptál, és idénre már egy Kőszeg - Monte Carlo oda-vissza túrát tervezel! ;-)

 

Peace!

 

u. i.: Azt a térképes útvonal animációt mivel csináltad?

Előzmény: Thekristianszabo (9162)
Mehmet Karcsika Creative Commons License 2018.04.01 0 0 9167

 

Míg egyesek büszkén megvallják, hogy hol nem jártak, engem inkább az érdekelne, hogy te merre jártál korábban.  A YouTube csatornádon azt írod: "Párizstól Isztambulig sok-sok élményt adott a túrabiciklizés". Ezt kifejthetnéd itt kicsit bővebben is, mert a videóidból ez nem nagyon derül ki, és talán mást is érdekelhet... 

 

 

Előzmény: Biciklis Józsi (9159)
cobranco Creative Commons License 2018.04.01 0 0 9166

SK:

Nem ajánlok semmit,mivel nem vagyok naprakész kamera fronton,ráadásul napi szinten dobják ki az újdonságokat.

Amiket én használok:

https://www.panasonic.com/hu/consumer/fenykepezogepek-es-videokamerak/kuelteri-videokamerak/hx-wa30.html

https://edigital.hu/kalandkamera/drift-hd170-sportkamera-p62409

már rég nem gyártják.

A kézikamera választék visszaszorulóban,inkább az univerzális fényképezőgépekre helyezik a hangsúlyt.

A sportkamera fejlesztés nagyüzemben folyik ugyan,de bizonyos keretekből nem tudnak/vagy nem akarnak !/kilépni.Pl: a hang kérdése.Normális hangú kamerát még nem láttam,talán a Sony üdítő kivétel,bár sisakon,már az sem igazán.Külső miki csatlakozás a 95%-án nincs,ha van,akkor vagy bekábelezed a sisakot/mint pl én :)/,akkor a kézzel használat,illetve a könnyen kezelhetőség kihúzva,ráadásul a külső mikis változatok az "aranyár" kategóriájában vannak.

Vagy marad a hang nélküli "zenealá" verzió,ahogy a legtöbben csinálják és amit a legtöbb néző /belértve magamat is/meg is un és ki is kapcsol két percen belül.

 

A felsorolt országok,ahol jártál nagyon f@szák,de egyszer próbáld ki az Alpokat,borítékolom,hogy hamar a listád élére fog ugrani :)

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (9161)
pchris84 Creative Commons License 2018.04.01 -1 1 9165

Az eddigi videók AS20-al, ettől a résztől kezdve AS200-al készültek. Sajnos a YouTube sokat ront a minőségen. Az egyik (fő) érvem az akciókamera mellett a már említett könnyű kezelhetőség és kis méret mellett a nagyobb mélységélesség, ezért kis túlzással a felvételeken mindig minden éles egyszerre és nincs az, hogy a kamera néha másodpercekig keresi, hogy hova is állítsa az élességet (például a távoli hegygerincre vagy a fél méterre lévő szalagkorlátra), ezzel sokszor életlen felvételeket eredményezve.

 

A június tulajdonképpen még előszezonnak számít, szabad szállás volt mindenhol. Ez volt a legdrágább, más helyeken 3000 forint körüli összegért szálltunk meg.

Előzmény: cobranco (9160)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2018.04.01 0 2 9164

Furcsa, hogy Szlovénia ilyen alapkészletnek látszik. Én túráztam Romániában (többször is, Partium, Erdély, Al-Duna), Németországban, Csehországban, Ausztriában, Szlovákiában, Lengyelországban. Albániában is akartam, még nem jött össze, most Kárpátalja van tervben. Szlovéniára még nem is gondoltam idáig. Persze a legtöbbet Magyarországon, mert azt meg kell ismerni!

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2018.04.01 -2 1 9163

Az Alpoknak sok része van, nem tudom, ki merre megy. Lehet menni direkt Ausztriába is. Én még sose voltam az Alpokban, máshol is lehet túrakerékpározni.

Előzmény: Thekristianszabo (9162)
Thekristianszabo Creative Commons License 2018.04.01 -1 2 9162

Köszönöm a bíztatást és a dícséreteket!

 

Jól esik. Az általános isk első osztályt képletesen értettem, miszerint a Júliai és a Kaminiki Alpok "csak" a lábujja az Alpoknak.

 

Sánta Kutya:

Az Alpokjárók nem Szlovénián keresztül mennek?

 

mlaszlo67:

Köszönöm szépen!

 

Biciklis Józsi:

Nem tudom miért gondoltam, azt hittem, Te már kívülről ismered Szlovéniát. :)

 

Áldot Húsvétot!

 

Cobranco:

 

Valóban két külön dolog az, hogy a hirtelen spontán gondolatok vs megérlelt összefoglalt emlékek. Másrészről nagy rutin kell hozzá, hogy bringáról filmezve felkészülve az adott területből még magára a túrára is legyen az embernek energiája, mármint a felhőtlen nézelődés kikapcsolódás. Azt hiszem, ezt Te tudod a legjobban. :)

Amiért úja szerkeszttem, annak az oka a hangminőség volt. Aztán megszültett a koncepció, hogy egy visszaemlkezés is lehet olyan érdekes, mint a spontaneitás, ráadásul a tudatosság miatt a minőség is más. Mint a túrának, van egy feelingje annak, hogy télen, míg ezzel foglalatoskodok, fejben átélem újra.

Tudom, senkit nem érdekel, de két hétig készült ez a 48 perc és amíg szerkeztettem, (a zenék meg az elmúlt 4 év termései) megszületett bennem, hogy milyen jellegű filmet fogok készíteni innentől kezdve. 

Ui. Lett azóta komolyabb kamerám, alig várom, hogy bevessem, tervek megvannak, jöhet a szabi és a kevésbé csapadékosabb idő. :)

 

Ui.

 

Bár nem én lettem kérdezve, de családostul már 3 éve a horvát tengerpartra járunk nyaralni és sosem foglalunk előre szállást, ott, akkor dől el, hogy mi lesz. (Pedig gyerek is van és nem parázzuk túl) A helyzet az, hogy tele van üresebbnél üresebb apartmanokkal, persze a partibb helyek azért tele vannak, de 99% lehet találni és lehet alkudni is. Pl tavaly Cavtatban, Dubrovniktól 20 km-re 60 euróra alkudtunk le egy full tetőtéri lakást, ami jobban volt berendezve, mint a lakásunk. Tengerpartra nézett szóval telitalálat.  De tudok adni névjegykártyát, ahol 70 ercsiért full házat adnak saját stranddal a Kotori-öbölben.

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2018.03.31 0 0 9161

Milyen kamerát ajánlasz?

Előzmény: cobranco (9160)
cobranco Creative Commons License 2018.03.31 0 0 9160

Úgy látom van néznivaló az ünnepekre :)

 

Krisztian:

Tény,hogy a legtöbb bringatúrázó első külföldi útja Szlovéniába vezet,nem véletlenül!,/pl nekem is anno :)/de nem gondolnám,hogy lerágott csont lenne.

Ha jól látom ez ugyanaz a túra,amit már egyszer feltöltöttél,csak más stilusban.Érdekes látni,összehasonlítani.

Én is gondolkoztam már ilyesféle interpretáción.Előnye,hogy sokkal könnyebb a helyszini munka,csak snitteket kell csinálni,nincs szélzaj,nem kell rögtönözni,az infókat, történéseket itthon a karosszékből utólag szerkeszti az ember.Csak ugye,a helyszini "feeling"-et nem adja vissza az eredeti hang és komment hiánya.

Csak azért bátorkodtam ezt leírni,mivel Te mindkét változatot megcsináltad és mindkettő jó!

 

Még egy dolog/ és ez Chrisnek és Guppynak is szól/,úgy látom előszeretettel használjátok a sportkamerákat kézi felvételekhez.Én tudom,hogy könnyű,meg kezelhetőség is egyszerübb,de a széles látószög,a torz kép,halszemoptika és az ebből adódó kicsinyités,távolitás stb.,egy olyan filmnél,ahogy nem csak az esemény,hanem a táj,a környezet is fontos,nem biztos,hogy jó választás.

Persze én is használok akciókamerát,de csak adott szituációkhoz.

 

Crhis:

Kicsit előrefutva két kérdés:

Főszezonban,mennyire volt szabad szállás,illetve mennyire alkuképesek-e horvátok?

A kis Sonynak még mindig igen jó képe van :)

Előzmény: Thekristianszabo (9154)
Biciklis Józsi Creative Commons License 2018.03.31 -1 1 9159

Szia Krisztián!

 

SK-hoz hasonlóan még én sem voltam Szlovéniában (meg sok más helyen se..) Így külön köszönet, hogy egy kicsit bepillanthattunk a tájba és az ottani világba.

A film egyébként tényleg igényes és jó minőségű. Gratulálok!

 

Áldott Húsvétot: Biciklis Józsi

Előzmény: Thekristianszabo (9154)
pchris84 Creative Commons License 2018.03.31 0 0 9158

Én is hoztam egy rövid videót, ami egy többnapos nyári tengerparti biciklitúra első (bevezető) része.

 

Kobaltkék Adria 1. rész - Irány a tengerpart

https://youtu.be/vPhctBMdQcs

mlaszlo67 Creative Commons License 2018.03.31 0 0 9157

Most fejeztem be a filmed nézését és csak gratulálni tudok hozzá.  Mind a film és mind az elkészítése nagyon profi munka irigyellek érte.

 

Előzmény: Thekristianszabo (9154)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2018.03.31 -2 0 9156

Miért lenne az? Én már ezer éve nyomom, és még sose voltam Szlovéniában.

Előzmény: Thekristianszabo (9154)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!