Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2017.11.24 0 0 43475

Holnap kocsmázás (csülkös pacal),

vasárnap tárkonyos (vad)ragu leves, túrós palacsinta.

 

nagypapi51 Creative Commons License 2017.11.24 0 0 43474

a fasírthoz szoktad pirítani?

Előzmény: ZsuR (43472)
beetee Creative Commons License 2017.11.24 0 0 43473

Nem ez nem zsemlegombóc. Van egy határ, amit már úri huncutságnak tartok... :)

 

(aztán egyszer lehet, kipróbálom...)

 

Előzmény: ZsuR (43472)
ZsuR Creative Commons License 2017.11.24 0 0 43472

Piritod a zsemlet?

Előzmény: beetee (43470)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.11.24 0 0 43471

Ja, és jóval többet készítek, mint amennyit elnyel a csirke, a 'maradék' a combok mellett sül lepényként.

 

Előzmény: nagypapi51 (43468)
beetee Creative Commons License 2017.11.24 0 0 43470

Én középutas vagyok. :)))

A hagymát ugyan dinsztelem, de a petrezselyem frissen megy a töltelékbe. A zsemle tejben ázik.

 

Egyébként hasonlóan készítjük, mint szkati. És nálunk is népszerű.

... és nem ritkán gombás. :)

szkati Creative Commons License 2017.11.24 0 0 43469

Hiába na. Aki profi, az vérprofi:)) Ja és mindig tanul az ember:))

Előzmény: nagypapi51 (43468)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.11.24 0 0 43468

A hagymát vajon megdinsztelem, és a petrezselymet is megfuttatom rajta.

 

 

Előzmény: szkati (43467)
szkati Creative Commons License 2017.11.24 0 0 43467

2 db zsemlét beáztatok, aztán jól kinyomkodom. Vágok bele egy fél fej hagymát apróra, só bors, petrezselyem bőven, és 1 db tojás. Most raktam bele egy házi készítésű, maradék csirkemáj pástétomot, néha szoktam gombát is.

A besózott egész csirkecomb bőre alá nyúlok oldalról, kicsit kitágítom, és beletöltöm a tölteléket, majd a bőrét visszahajtom a combra. Egy kis vizet szoktam alátölteni, letakarom alufóliával, és 40 percig sütöm. Majd leszedem a fóliát, a sütőt grillre állítom, és még vagy 20 percig grillezem, hogy a bőre jó ropogós legyen. Sokszor csinálom és nagyon szeretjük:))

 

Előzmény: Tu Sok (43462)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.11.24 0 0 43466

...belso oldalrol vegigvagod a cson menten, es kesz...

ez igaz a felső combnál, de ha egész combot akar kicsontozni, akkor végig le kell imádkozni a bőrt.

 

Előzmény: homerx (43465)
homerx Creative Commons License 2017.11.24 0 0 43465

tovabbra sem ertem. belso oldalrol vegigvagod a cson menten, es kesz. a bornek ehhez mi koze? nezz meg egy videot rola, de en, aki meg eletemben nem csinaltam ilyet, kb 1 perc alatt koicsontoznek egy combot. amugy is gyakorlatban vagyok, nemreg pattintottam szet egy nagy kacsat karacsonyra.

Előzmény: Tu Sok (43464)
Tu Sok Creative Commons License 2017.11.24 0 0 43464

A csontot hogyan szeded ki?

Áruld el...

Előzmény: homerx (43463)
homerx Creative Commons License 2017.11.24 0 0 43463

ehhez miert kellett a bort lehamozni?

Előzmény: Tu Sok (43462)
Tu Sok Creative Commons License 2017.11.24 0 0 43462

Az a töltött csibecomb miféle?

Egyszer vadbarom módon óvatosan lebontottam a bőrt, kibányásztam a csontot, helyére fűszervajat, vissza a bőrt, rántva.

Kihullott a hajacskám, de baromi finom...

Előzmény: szkati (43461)
szkati Creative Commons License 2017.11.24 0 0 43461

Már töltött csirkecombot csináltam férjnek krumplipürével, magamnak brokkolival.

Tegnap virslis, kolbászos, tejfölös krumplileves volt, gluténmentes palacsintával, amit fehéjas reszelt almával töltöttem meg.

Holnap mélyhűtő, mert a konyhaszekrényt takarítjuk kívül-belül. Férjnek töltött káposzta, nekem töltött karalábé.

 

Rájöttem, hogy öreg vagyok, és a karácsonyi takarítást kissé előbb kell kezdeni. Tavaly konkrétan Szenteste olyan fáradt voltam, hogy már az ajándékok bontására sem voltam kiváncsi:))

szkati Creative Commons License 2017.11.24 0 0 43460

A gyerekeim is szívesen itták kiskorukban:))

Előzmény: Boszorka (43459)
Boszorka Creative Commons License 2017.11.23 0 0 43459

Normál holland kakaó más célra van, ezt a valamikori Suchard expresst én lelkesen iszom, ez tulajdonképen csokoládé nem kakaó.

Előzmény: Caipi (43457)
Boszorka Creative Commons License 2017.11.23 0 0 43458

Közben mondta Lényem, hogy pont ma járt arra és nézte, de nem volt. Szóval Nagypapi, ha elbírja az autó 5 kilót kérek a szokásos kék csomagolású kakao expressből.

Előzmény: Boszorka (43455)
Caipi Creative Commons License 2017.11.23 0 0 43457

De hogyhogy nem rendes (natúr) kakaóport vesztek?

Mondjuk én márkára nem, csak arra szoktam figyelni, hogy 20% felett legyen a kakaóvaj-tartalom, ettől automatikusan vagy holland, vagy bio. :D 

Előzmény: nagypapi51 (43454)
Tu Sok Creative Commons License 2017.11.23 0 0 43456

Üdv, Feleim!

 

Tudom, hülye vagyok, de szerintem a marhavelő 10x finomabb a röfinél.

A borjú meg pláne.

Namost, hol lehet kapni??

 

Egyszer addig vernyogtam, míg egy nettárs Bajáról futárral küldött marhavelőt saját vágásból...:}}

A hentesem szerint a marhavelő megy a fehérjefeldolgozóba, ami jó nagy baromság lenne...

 

tuutuu

most A Velő Tanyáról

P.s.:a hentesem az idióta marhavész idején is szatyorszám adta a tilos holmikat, de most széttárja a karját.

Boszorka Creative Commons License 2017.11.23 0 0 43455

Ott én nem láttam, de jó esetben a MOM-ban is van, azt fogom megnézni, amint engednek járni, de biztos jóval karácsony előtt.

Előzmény: nagypapi51 (43454)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.11.23 0 0 43454

Tavaly írtam, hogy az Ázsia BT-ben (Vámház krt) kapható rabló áron.

Bécsben 4.49€/1 kg, itt 1850 HUF(~6€) /0.5kg.

Te tudod... :)

Előzmény: Boszorka (43450)
szkati Creative Commons License 2017.11.23 0 0 43453

Azért nem, mert itt a sógornőmről volt szó, és nem a lányomról:-)

Előzmény: homerx (43452)
homerx Creative Commons License 2017.11.23 0 0 43452

san diegot biztos annektalta skocia :)

Előzmény: szkati (43451)
szkati Creative Commons License 2017.11.23 0 0 43451

Erről egy tizenéves story jut szembe, amikoris a sógornőméknél voltunk San Diegóban. Egy csodálatos hegyi villában( full panorába) jött össze sok ember, hogy az én sógornőm doktoriját megünnepelje. Szigorúan piknik alapon történt az egész. Én mindenesetre( a sógornőm nevében) csináltam 2 tepsi muszakát. Jött a sok nagyon intellektuális, de egyébként szimpatikus ember és a következőket hozta.

Zöldségleves( olyan Zilahy), krumplifőzelék, aztán az egyik elvetemült hozott egy darab sajtot. De a többség nem hozott( szigorúan piknik alapon) semmit se:)) Az én kajám 2 perc alatt fogyott el. Inni nem volt mit, még ásványvíz sem volt, csak a a pocsék, amerikai sör, amitől az ember átgondolja az előző életét, miszerint szereti-e a sört egyáltalán. No ilyen volt a piknik, amire emlékszem:))

Előzmény: nagypapi51 (43448)
Boszorka Creative Commons License 2017.11.23 0 0 43450

Megnézem lehet.e kapni, itthon. Egy ideig volt. Köszönettel vissza fogok térni a dologra akkor.

Előzmény: nagypapi51 (43446)
ketyo61 Creative Commons License 2017.11.23 0 0 43449

Ja ertem. Nem ismertem. :-)

Előzmény: nagypapi51 (43448)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.11.23 0 0 43448

Egy régi viccben megkérdezik a társaság tagjait, ki mit hoz a piknikre.

Mindenki hoz ezt-azt, a skót azt mondja: én az öcsémet hozom... :)

 

Előzmény: ketyo61 (43447)
ketyo61 Creative Commons License 2017.11.23 0 0 43447

Nem hiszem. Irek talan paran. Miert eppen skotok?

Előzmény: nagypapi51 (43441)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.11.23 0 0 43446

Apropó karácsony: Bensdorp?

 

Előzmény: Boszorka (43445)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!