Keresés

Részletes keresés

Nadja és Chadja Creative Commons License 2003.10.16 0 0 1403
Sziasztok!

Már megint mi vagyunk... Szóval mostmár tényleg igazán (reméljük...) irány Jordánia!!! Start: november 7-én, pénteken (Jordan Tours). És taxis társakat keresünk! Két jány, 24 és 27, csak miheztartás végett...
Ha lenne kedve valakinek gazdaságossági megfontolásokból betársulni, akkor írjon mailt!

Üdv.
N és Ch
Piglin Creative Commons License 2003.10.15 0 0 1398
Sziasztok, mi november 1-én utazunk Aqabába, taxis kirándulásokhoz keresunk társakat. Mi egy nagyon sziompatikus, bulizós házaspár vagyunk, 35 és 22 évesek. Még konkrét hotelt nem tudok mondani, jó lenne emilben komunikálni: szedlar.adriana@penta.sk
pumpa Creative Commons License 2003.10.15 0 0 1397
Sziasztok!

Vasárnap érkeztünk haza és még nehezen vesszük fel az itthoni ritmust. :)

Egy újdonsággal szeretnék szolgálni az Ammanba tévedőknek (még nem láttam a fórumon, és a taxisok programjában sem szerepelt eddig): Feltétlenül látogassátok meg a Royal Car Museum-ot, ahol Husszein király kedvenc luxus és sportautói vannak kiállítva, a XX. század 2. feléből, legalább 40 db. Pár hónapja indult ez a kiállítás, nagyon igényes, és olyan gépeket lehet itt látni, amiket eddig csak képeken láthattunk. (Aston Martinok, Ferrarik, Rollsok, stb.)

Reklám helye: A mi sztártaxisunk is a már korábban is említett Amjad volt. Csak superlativusokban tudunk róla szólni. Vigyázat hamisítják! (tényleg) A száma: 079/5652970

Jó utat, sziasztok!

p

Arnyeklovas Creative Commons License 2003.10.15 0 0 1394
Most jöttünk vissza. Nagyon impresszív kis túránk volt. Mindenkinek tudom ajánlani Osamát:
Osama Abu Okash
Mobil:00-962-7776-7226
e-mail:aquaba_hero@yahoo.com
Nagyon megbízható és pontos, angolul remekül beszél, emellett minden fontos dolgot ismer, és persze őt is ismerik mindenfelé. Szép nagy mercédesz taxija van, amivel négyünket is viszonylagos kényelemben vitt mindenfelé. Jó humorú és nagyon figyelmes is, láttam, más taxisok - igaz, puszta jószándékból - szinte nem hagyták pihenni szegény kókadó túristákat. Az USA-ban végzett biztonsági szakértő szakon, de Jordániában (ez ugye sokat mond) nem tudott ezzel elhelyezkedni.

Hi Osama, this is just a short note, I write you soon an e-mail.

Boszka Creative Commons License 2003.10.14 0 0 1393
Na én meg jól irígykedem addig :o)))
De nem baj, már csak másfél hét!! jujéjjj és már ott is vagyok :o))))))))))
Előzmény: sameer_aqaba (1392)
sameer_aqaba Creative Commons License 2003.10.14 0 0 1392
Szia:)
A publikus starndot nem tudom, a szallodae nem sziklas, oda nem kell papucs:) De holnap megyunk a buvarkodos es korallozos helyre, ugyhogy delutan be tudunk szamolni:))
Előzmény: Boszka (1391)
Boszka Creative Commons License 2003.10.14 0 0 1391
Köszike!
És mi a helyzet a tengerparton. Én a szabadidőmet a korrallokkal és a halakkal szeretném megosztani :o) Arra fele mi a helyzet?
Előzmény: sameer_aqaba (1390)
sameer_aqaba Creative Commons License 2003.10.14 0 0 1390
Boszkanak: most jottunk vissza a Holt-tengertol, ahol valoban erdemes valami papucsot vagy szandit felvenni, mert bar nem elesek a kovek, azert eleg necces benne kozlekedni:)))
Hello mindenki!
Mi az unokatesommal meg mindig itt kruzolunk Jordaniaban! Az ido csodalatos, mint ahogy az emberek is, nagyon kedves mindenki! Sameer, a taxisoforunk hihetetlen programokat tud organizalni nekunk:))
Tegnap elvitt minket Petraba, ott toltottuk az egesz napunkat. Rendesen lefaradtunk, mert az egeszet gyalog tettuk meg oda-vissza, ami legalabb 15 km. Ennek fele termeszetesen hegyimenetben, amit csak fanatikusoknak ajanlok:))A helyszinen lehet valasztani, hogy loval, kocsival, tevevel vagy szamarral mesz, ha ugyes vagy nagyon jo arakat lehet kialkudni:) mi bevallatuk gyalog az egeszet, mert igy szerintem azert sokkal tobbet latni.
Amikor kijottunk, Sameer megismertette velunk a helyi konyha nevezetessegeit, minden nagyon jo volt a helyi etteremben. Este pedig elvitt minket a bazarba vasarolni, segitett mindent lealkudni, bevaltani a dollart dinarra, stb, egyszoval mindenben. (most epp egy masszazst inteztetunk vele:))))
Ma reggel hetkor indultunk vele a Holt-tengerhez, utkozben megalltunk kavezni. A holt tengernel furdes utan s.k. bekent minket holt-tengeri iszappal, marha jo volt az egesz. most itt vagyunk a lakasan, a felesege csinalt nekunk 3 fogasos ebedet, szinten csupa helyi etel, egyszoval semmi panaszra nem lehet okunk. Szombat ota vagyunk itt, de semmilyen hasproblema nem merult fel:)))
Szoval ha jottok, meg mindig nagyon tudom Sameert ajanlani, a kontaktokat lasd parral lejjebb:)))ja, es ha o esetleg mar foglalt lenne, akkor se kell aggodni, mert van egy par fos csapata, olyan az egesz mint egy nagy csalad, szoval mindig mindent megszervez es elintez mindenkinek!!!
Az utazasi irodanak nem szabad hinni, az emberek itt a jovonek dolgoznak es nem a manak, tehat Sameer es csapata garantaltan nem fog atcseszni senkit!!! A baratja boltjaban - Haroun, aki raadasul egy beduin eloljaro - pedig eszmeletlen kedvezmenyeket kaptunk mindenbol!!!
Udvozlet mindenkinek, sajnos szombaton mar megyunk haza, de ha barkinek kerdese van irjon ide, minden nap csekazzuk a forumot!! Peter es Rudi
Boszka Creative Commons License 2003.10.14 0 0 1389
Sziasztok!

A korábbi hozzászólásokban írtátok, hogy a tengerben ajánlatos valamilyen cipőt viselni. Nos ez mennyire ajánlatos? Nekem ugyanis nincs semmi ilyenem, arról meg nem is beszélve, hogy már kapni sem lehet :o(

jordan26 Creative Commons License 2003.10.14 0 0 1388
Üdvözlet a Jordan Fun Clubnak! :-)
Felhívnám szíves figyelmeteket arra, hogy ma este 9 órakor mindenki üljön a tévé előtt, ugyanis a Travel Channel bemutatja Jordániát. Első rész ma este, második rész okt. 21-én este 9-kor.
akiagabriella Creative Commons License 2003.10.14 0 0 1387
Sziasztok!
Október 16-án utazunk Jordániába. A Petra Internationalban fognunk lakni. Olyan fiatalokat keresünk, akik társulnának sétáinkhoz. (Két szőke lány, egyedül... izgalmas!)
Már jártunk Jordániában júniusban, ismerjük a környéket!
borsolya Creative Commons License 2003.10.14 0 0 1386
Sziasztok!

Október 24-én utazunk a párommal Jordániába. A fórumon olvasott sok hasznos tanácsot megfogadva szeretnénk mi is taxival utazgatni az országban. Ehhez keresnénk partnereket, akikkel együtt igénybe tudnánk venni egy taxist.

Ha valaki(k)nek van kedve hozzánk csatlakozni, jelentkezzen!

Köszi
Orsi + Gábor

tucsa Creative Commons License 2003.10.14 0 0 1385
Sziasztok!

Mi is 16-án megyünk, a Wadi Rum 1/2nap érdekel.
Mi másnap Petrába mennénk egész napra, ezért csak akkor jön össze, ha este visszajövünk Aqabába.
Szimpatikus házaspár vagyunk (legalábbis ezt hisszük magunkról). A Mövenpick-ben fogunk lakni. Valószínüleg egy géppel megyünk. (Jordan légitársaság).
Ha így is érdekel (esetleg Petrával együtt), kérlek jelezzetek vissza.
tucsa :)

Előzmény: george7 (1381)
szőri Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1384
Szia! Válaszoltam a mailre.
Előzmény: DSM-fan (1382)
corner71 Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1383
Szisztok!
Van egy remek összefoglalóm a fórumról az 1061-es hozzászólással bezárólag, ha érdekel, küldj mélt a sarok.csaba@keler.hu-ra. (Összesen 40 oldal word-ben.)
Üdv., Cs.
DSM-fan Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1382
Szia Szőri!
Immár harmadszor is jelzem nektek (most már elküldöm email-ben is... :))), hogy okt 24.-től szívesen társulnánk egy szimpatikus párhoz taxis túrákhoz....
dsmowner@freemail.hu

:))))

Üdv,

Gy

Ha ismét nem jönne össze a kapcsolatfelvétel, akkor várjuk egy kedves pár jelentkezését a fenti címen vagy itt..

Előzmény: szőri (1377)
george7 Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1381
Sziasztok!
16-án megyünk Aqabába, a Nairoukh hotelba.
Keresünk két embert a következő taxis kiránduláshoz :
Wadi Rum,éjszaka a sivatagban, másnap Holt-tenger, Nebo hegy stb.
Előzmény: sameer_aqaba (1380)
sameer_aqaba Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1380
hello gumipidu
mi eppen Jordaniaban vagyunk, es a legjobb itteni sofor lakasarol netezunk:) amit az aqaba gulf hotelrol tudni kell: ez a harmadik legjobb szalloda itt a sok kozul, ami nem egy rossz helyezes:) azert csak a harmadik, mert nincs sajat strandja, de az osszes tobbi szolgaltatas franko. Foleg ha egy olyan jo sofort sikerul organizalni, mint a mi Sameer-unk:)))
Ha egyel lejjebb nezel, megtalalod Sameer kontaktjait, csak ajanlani tudjuk mindenkinek!!!
Van freemail-es email cime is: sameer_aqaba@freemail.hu
ha gondoljatok, irjatok neki angolul, de mi itt vagyunk 18-ig, ha magyarul irtok leforditjuk neki szivesen!
udv:Peti es Rudi Aqababol:))) (Sameer geperol)
Előzmény: gumipidu (1379)
gumipidu Creative Commons License 2003.10.12 0 0 1379
kedves jordániát ismerő barátaim,kérlek segitsetek-hiába böngésztem a forumot,nem találtam személyes adatokat a hotel aqaba gulf-ról,18-n szándékozom feleségemmel ott megszállni,onnan járni az országot a már eddig begyüjtött sok jó tapasztalat alapján.A szálló honlapját láttam,személyes véleményeket szeretnék,köszönettel.
conannecces Creative Commons License 2003.10.12 0 0 1378
Sziasztok!

Itt Jordaniaban minden OK, nagyon kedvesek az emberek, most eppen Sameer-nal vagyunk es fogzasztjuk a finomabbnal a finomabb italait (Petra Sor - 8% alkoholtartalommal - csak fanatikusoknak), a programok fantasztikusak es mindenki teamkent segit (en eppen a beduin taborban felejtettem az utlevelemet az osszes penzemmel es hitelkartyammal egyutt - holnap a petrai kirandulasra utanam hozzak)!

Mindenkinek csak ajanlani tudjuk ezt a lehetoseget, kihagyhatatlan es felejthetetlen lesz a nyaralasod - EZ NEM REKLAM!!!! - es nem kell azzal gorcsosen foglalkoznod, hogy milyen helyre visznek, hogyan fogod erezni magad.

Ha lehetosegunk lesz, megprobalunk szinte ON LINE tudositani a kalandokrol, melyket ez vegtelenul kedves es becsulestes ember szervez nekunk, mindenkinek udv, es jo pihenest es sok kalandot kivanunk!

conan es necces, Lonely Cruiser Social Club

azaz Rudi es Peter Jordaniabaol

es Sameer Faroun (Tourist Driver)
+962 795633783
sameerfaroun@hotmail.com
sameerfa@yahoo.co.uk

szőri Creative Commons License 2003.10.12 0 0 1377
Kedves Topic! Továbbra is keresünk taxi-társakat; 23-án megyünk Aqabába, a Petra hotelben lakunk majd. Sameerral már felvettem a kapcsolatot :-)
gola01 Creative Commons License 2003.10.12 0 0 1376
TomAce!

Tényleg nagyon jó de milyen rossz volt most haza jönni ebbe a hidegbe. (igaz most már egyre többet fúj a szél és a jövő honapra már esőket is várnak . Amman Környékén voltak most is nagy esőzések .

Gola

Előzmény: TomAce (1375)
TomAce Creative Commons License 2003.10.12 0 0 1375
KOszi, en kerdeztem, hogy mikor sotetedik.
Viszont az baromi jo, hogy ilyen meleg van ott meg ejjel is:)
Előzmény: gola01 (1373)
gola01 Creative Commons License 2003.10.11 0 0 1374
Cooltim2 !

Igazad van , ez tényleg reklám csakhogy némelyik kéri is hogy reklámozd adja a névjegyét és kéri hogy ajánld a barátaidnak. No nem ezek akik itt már igen csak felkapottak . És meg is tudom érteni némelyiket mert nem volt jó dolguk eddig legalább is elmondásaik szerint amig mi nem mentünk. De szerintem pedig nem mindegy a taxis sem mert mi találkoztunk olyan magyarokkal akik nem mentek el Hammamat Main-ba mert azt mondta a taxisuk hogy kiszáradt , ez nem igaz ugyanis mi ott is voltunk és szuper volt söt annyi víz volt hogy beledöngölt a földbe ahogy verte a hátamat.
Nem szerettem volna igy járni én köszönöm a reklámot de szerintem innem bármelyiket választva jól jártunk volna.

gola

Előzmény: cooltim2 (1345)
gola01 Creative Commons License 2003.10.11 0 0 1373
Sziasztok !

Ma reggel érkeztünk haza Akabából és csak köszönni tudjuk a sok segitséget amit tőletek kaptunk.
Itt valaki kérdezte mikor sötétedik hát kb. 18:30 19 körül de utána is borzasztó meleg van tegnap este 9 kor még 37 fokot mutatott a téren a hőmérő.
Azt sajnálnám ha a taxisok nem mehetnének ki a
városból ( bár ezt nem említették vagy nem tudják)mert mi a jövőévi kirándulásokrol is beszéltünk velük. Mi Amjaddal (00962-79-5652970) voltunk aki nagyon kedves volt velünk és tényleg mindent megtett azért hogy jól érezzük magunkat. Lehetetlent nem ismert még a zárt kapukat is kinyittatta ha úgy jött ki a lépés. Én azt tudom ajánlani hogy ha van lehetőségetek akkor itthonról kezdjétek megszervezni a dolgokat ( nekünk ez volt a szerencsénk) mert a jobb sofőrök igen lefoglaltak. Sokan keresték de már nekünk igérkezett így minket vitt. Állandóan csörög a telefonja szóval ha időben megszervezitek akkor jól jártok.
Minden nagyon szuper volt ami nem volt jó arrol nem a Jordánok tehetnek hanem csak is mi magyarok ugyanis csak a magyarokkal van gond akik nem tudják hol a helyük . És magyar nótákat üvöltenek a sivatagban amire rajtuk kivül senki sem kiváncsi
elrontva ezzel más programját :-(
De mindettől és még 1-2 nagyhangú b...mtól eltekintve minden tökéletes volt.
Majd ha kipihentük fáradalmainkat irunk egy összefoglalót köszi mégegyszer mindenkinek.

Gola

BLASIUS Creative Commons License 2003.10.11 0 0 1372
Sziasztok!

Egy hete jöttünk haza. Még mindig hiányzik az ottani nyugalom és jó idő.
Nagyon olcsón kihoztuk a taxival:
Petra 50 USD, Holt-tenger+Nébó-hegy+Madaba 100 USD, Wadi Rum vacsorával+snorkel a Bedunicamp-ban 120 USD. Hárman voltunk.
Ammanban nem voltunk, lebeszéltek róla minket.
Petrában tényleg elfogadják a magyar (nekem lejárt:-)) diákigazolványt. Mi ott 5 órát töltöttünk, de kevés volt.
Szállás: Aquamarina III., kultúrált, kellemes, csak kicsit messze van a parttól. Coral-beachre jártunk, szerintem normális, tiszta. A szabadstrand elég szemetes volt sajna.
Hazafele sikerült hármunknak egymás mellé szóló helyeket kapni, nekem ablak mellé.:-) Repülős kapcsolatot is építettünk ki, így volt alkalmunk benézni a pilótafülkébe is.:-)

A vízesés melletti sarki falafelest mindenkinek ajánlom!:-)

Mamut Creative Commons License 2003.10.10 0 0 1370
Sziasztok !

Vasárnap nekivágunk, úgyhogy drukkoljatok!

Köszönet a hasznos információkért, bízom benne, hogy sok előnyünk származik belőlük.

Üdv!

SzJucus Creative Commons License 2003.10.10 0 0 1369
Sziasztok!

Néhányan írták, hogy nem lehet buborékos vizet kapni! Mi találtunk, 1/2 l-es műanyag üvegben OASIS névvel, kék cimkével. Van citrom ízű változata is. Ezt a fajtát két helyen tudtuk megvenni és találtunk egy helyet, ahol zöld üvegben volt. Drágább is volt, mint az előző.
Az üvegeset a Dweik szállóval szembeni bazár elején lévő kisboltban vettük, az Oasist a Dweiktől balra, talán a 2. kereszteződésnél, majdnem az átjárónál volt a bolt. Szeszesitalokat is árultak. A víz mindig a hűtőben volt.
Közel a bolthotz egy srác árulja a szines homokos üvegjeit!
Szóval van buborékos víz - jó is - , csak keresni kell!!

Intím betéti társaság Creative Commons License 2003.10.10 0 0 1368
Feleségemmel szeretnénk ebben az időben utazni, ha írnátok bövebben az ajánlatototkról. MAilt küldök a pf.otokra.
Előzmény: szőri (1323)
tucsa Creative Commons License 2003.10.09 0 0 1366
Okt 16-24 között leszünk Aqabában a Mövenpick szállodában. Keresünk egy párt egy 1 1/2 napos Wadi Rum / Petra taxis kiránduláshoz. Lehet éjszaka a sivatagban és korai indulás Petrába, hogy több idő maradjon. Ha összejön megpróbálom le-emilezni előre.
tucsa :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!