Keresés

Részletes keresés

Tu Sok Creative Commons License 2017.11.29 0 0 43505

Amúgy én disznóvelőt raknék oda kamuból...

 

Előzmény: Boarhunter (43503)
Tu Sok Creative Commons License 2017.11.29 0 0 43504

Én is így tudom.

Hülyék, Bukarest...

Régen vége a marhavésznek, illetve emberszabásúak közt...

 

Olyan nemigen lesz még egyszer, hogy futár hozzon magánvágásból...

Francba...

De kösz a hírt, ha rossz is...:{{

 

tuutuu

most Nagyon Szomorú

Előzmény: Boarhunter (43503)
Boarhunter Creative Commons License 2017.11.29 0 0 43503

Tegnap voltam egy marha vágóponton. Gyakorlatilag minden van, de azt mondják, velőt még saját részre se tudnak megmenteni, megy a fehérjefeldolgozóba mint veszélyes hulladék. Szigorú elszámolású mint egy számlatömb.

Ez van. Pedig én is nagyon szeretem, jenki haverjaim anno Hannibal Lecter-nek neveztek miatta.

Előzmény: Tu Sok (43496)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.11.28 0 0 43502

Ennél vonzóbb már csak a tányérunkon lenne :)

Van még a hűtőben egy darab szűzpecsenye, 6-7 karfiolrózsa, bontott cheddar...

Holnap összeszerkesztem.

 

Előzmény: dulci (43501)
dulci Creative Commons License 2017.11.27 0 0 43501

Így, a zöld pázsiton, sokkal vonzóbb. :)))

 

-----------

Holnap itt is rakottkrumpli, tegnap összedobott házi csalamádéval. Tettem bele céklát is, csak hogy ne aszalódjon a hűtőben, és szép barbie-színű az egész saláta. :)

 

Azután meg sertésszelet bakonyi módra. 

Előzmény: nagypapi51 (43495)
Boszorka Creative Commons License 2017.11.27 0 0 43500

Holnap rakott krumpli.

 

Ma maradék húsleves volt, a mélyhűtőben talált májgombóccal.

Előzmény: szkati (43499)
szkati Creative Commons License 2017.11.27 0 0 43499

Ma csurgatott tojásleves(imádjuk), rakott kel. Holnapra spenót iglo halrudacskával. Nem lehetek  mindig a toppon:-)

Törölt nick Creative Commons License 2017.11.27 0 0 43498

Ma savanyúkáposztás sztrapacska volt, egy kis pirított szalonnával. Mennyei eledel!

Tu Sok Creative Commons License 2017.11.27 0 0 43497

Ő a FÖMO ( nem a moziüzemi vállalat), de itt a környékemen robiznak.

Azért holnap rákérdezek, hátha.

Előzmény: nagypapi51 (43494)
Tu Sok Creative Commons License 2017.11.27 0 0 43496

Andor ő, de széttárja a karját, pedig a marhavész idején szatyorszám adott ( persze ingyen) pl. cupákos csontot.

Most semmi.

A fényképet meg nem tudom megenni...:{

Előzmény: nagypapi51 (43494)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.11.27 0 0 43495

Addig is, míg kapsz... :)

Előzmény: Tu Sok (43493)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.11.27 0 0 43494

Még van egy a legutóbbi adományodból, de ehhez nem áldozom be.

Nekem is jól jönne egy lelőhely, Arnold nem tud segíteni?

 

Előzmény: Tu Sok (43493)
Tu Sok Creative Commons License 2017.11.27 0 0 43493

Höhö, ahhoz kellene háló is...:}}

 

Marha/borjúvelő-lelőhelyet nem tudsz?

 

tuutuu

most Okoska

Előzmény: nagypapi51 (43492)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.11.27 0 0 43492

Ma baconbe göngyölt szűz derék, maradék aszalt szilva mártás, tócsni

holnap rakott krumpli, cékla.

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.11.25 0 0 43491

Holnap Mac & Cheese.

Boszorka Creative Commons License 2017.11.25 0 0 43490

Mi pont tegnap ettük meg a maradék, 2 darab kicsontozott, rántott felső combot, majonézes krumplisalátával. Ez elég kivételes dolog, hogy ilyesmit eszünk este, de tegnap korán ebédeltünk halat és éhesek lettünk estére.

Előzmény: nagypapi51 (43486)
szkati Creative Commons License 2017.11.25 0 0 43489

Kicsit gyakorolni kell! Egyébként semmi más csirkefélén nem hagyom meg a bőrt, csak a töltött csirkecombon.

Tegnap csodás kelkáposztára leltem, úgyhogy most teljes nagyüzem van a konyhában.

Csináltam egy póréhagyma krémlevest, rakott kel most készül, egy kisebb tepsi mustáros tarja pedig a sütőben. Mindezt többek között azért is teszem, mert fiúgyermek holnap érkezik haza a búvárkodásból, és szerintem eléggé ki lesz éhezve valami normális kajára.

Előzmény: Boszorka (43477)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.11.25 0 0 43488

Már a töltött cs. combnál járunk :)

Kijevi combot azért nem készítenék, mert nem lehet rendesen lezárni.

Ha már, akkor mellfiléből, a széleket tojással megkenve, kicsit megklopfolva.

 

 

Előzmény: Tu Sok (43487)
Tu Sok Creative Commons License 2017.11.25 0 0 43487

Én a combot 4 oldalon fölszabom, jól átsül az...

Csakhogy én a fűszervajjal töltött combról elmélkedtem...:}}

Előzmény: nagypapi51 (43485)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.11.25 0 0 43486

OK, hogy kisétkűek vagytok, mi sem eszünk 1-1 húsnál többet, ezzel együtt érdemes több combot tölteni. Hidegen szépen szeletelhető, majonézes (krumpli)salátával komplett vacsora.

 

Előzmény: Boszorka (43482)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.11.25 0 0 43485

Végül is igen, de nem szoktam.

Ha csirkecombokat rántok, akkor a belső felén végigvágom a húst, kissé kibontva, hogy kiterüljön, így hamarabb átsül.

Kösz a kézbesítést!

Előzmény: öreg_néne_b (43484)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.11.24 0 0 43484

A combcsontot (felső comb) az említett módon, a lábszárcsontot (alsó comb) a térdízület kibontásával és a bokaízület levágásával ki lehet szedni a bőr lehúzása nélkül.

Előzmény: nagypapi51 (43466)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.11.24 0 0 43483

nemreg pattintottam szet egy nagy kacsat karacsonyra

Ma már szétszereltem egy dámot. Holnap egy másikat fogok...
(NP: A dzseki kézbesítve.)

Előzmény: homerx (43465)
Boszorka Creative Commons License 2017.11.24 0 0 43482

Kisétküek vagyunk. A maradék töltelék mellette sül.

Előzmény: nagypapi51 (43479)
Tu Sok Creative Commons License 2017.11.24 0 0 43481

Amúgy meg nincs marhavelő sehol?

Brühühű...

Előzmény: Tu Sok (43480)
Tu Sok Creative Commons License 2017.11.24 0 0 43480

Meg nem is rántott...:}}

 

tuutuu

most Kötözködő...

Előzmény: Tu Sok (43478)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.11.24 0 0 43479

...kicsontozott felsőcombba szoktam a tölteléket belegöngyölíteni...

hát, abba nem sok fér, hacsak nem strucc az illető... :)

 

Előzmény: Boszorka (43477)
Tu Sok Creative Commons License 2017.11.24 0 0 43478

Ezt a varit ismerem, de ugye nincs a combban fűszervaj...

Előzmény: szkati (43467)
Boszorka Creative Commons License 2017.11.24 0 0 43477

Ez finom is. Én is szeretem, persze a magam lusta módján követem el. Hagyma helyett hagyma por, a többi stimmel, de kicsontozott felsőcombba szoktam a tölteléket belegöngyölíteni. Nekem a bőr alá töltés még az életben nem sikerült.:-(

Előzmény: szkati (43467)
Boarhunter Creative Commons License 2017.11.24 0 0 43476

Eltekintve attól, hogy az alsócombot felesleges kicsontozni,  lent a bütyök fölött bárdal levágod és szolid erőszakkal ki lehet cincálni a csontot belőle.

Előzmény: nagypapi51 (43466)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!