Tegnap voltam egy marha vágóponton. Gyakorlatilag minden van, de azt mondják, velőt még saját részre se tudnak megmenteni, megy a fehérjefeldolgozóba mint veszélyes hulladék. Szigorú elszámolású mint egy számlatömb.
Ez van. Pedig én is nagyon szeretem, jenki haverjaim anno Hannibal Lecter-nek neveztek miatta.
Holnap itt is rakottkrumpli, tegnap összedobott házi csalamádéval. Tettem bele céklát is, csak hogy ne aszalódjon a hűtőben, és szép barbie-színű az egész saláta. :)
Mi pont tegnap ettük meg a maradék, 2 darab kicsontozott, rántott felső combot, majonézes krumplisalátával. Ez elég kivételes dolog, hogy ilyesmit eszünk este, de tegnap korán ebédeltünk halat és éhesek lettünk estére.
Kicsit gyakorolni kell! Egyébként semmi más csirkefélén nem hagyom meg a bőrt, csak a töltött csirkecombon.
Tegnap csodás kelkáposztára leltem, úgyhogy most teljes nagyüzem van a konyhában.
Csináltam egy póréhagyma krémlevest, rakott kel most készül, egy kisebb tepsi mustáros tarja pedig a sütőben. Mindezt többek között azért is teszem, mert fiúgyermek holnap érkezik haza a búvárkodásból, és szerintem eléggé ki lesz éhezve valami normális kajára.
OK, hogy kisétkűek vagytok, mi sem eszünk 1-1 húsnál többet, ezzel együtt érdemes több combot tölteni. Hidegen szépen szeletelhető, majonézes (krumpli)salátával komplett vacsora.
A combcsontot (felső comb) az említett módon, a lábszárcsontot (alsó comb) a térdízület kibontásával és a bokaízület levágásával ki lehet szedni a bőr lehúzása nélkül.
Ez finom is. Én is szeretem, persze a magam lusta módján követem el. Hagyma helyett hagyma por, a többi stimmel, de kicsontozott felsőcombba szoktam a tölteléket belegöngyölíteni. Nekem a bőr alá töltés még az életben nem sikerült.:-(
Eltekintve attól, hogy az alsócombot felesleges kicsontozni, lent a bütyök fölött bárdal levágod és szolid erőszakkal ki lehet cincálni a csontot belőle.