Keresés

Részletes keresés

firpo1 Creative Commons License 2008.09.11 0 0 6985

Sziasztok!

Nem mindenkinek fontos a Vörös-tenger....

 

http://sharmfun.uw.hu/vizalattividek_elemei/ooo.wmv

 

kb. 1km hosszan volt ilyen f..a a víz. Állítólag a hajóról jött ami elment a part elött...Nem tudom milyen gyakran kaszálnak egy búvárhajón....mert hogy kaszált,vágott növény is volt szépen benne.

dalma53 Creative Commons License 2008.09.11 0 0 6984

Sziasztok!

Kedves Niky05!

Nagyon köszönöm a beszámolódat, éppen azokra a kérdésekre válaszoltál, ami miatt én aggodtam. Pl. milyen a tengerpartja., a szálloda tisztasága...stb. azért van még kérdésem:

Mikor érkeztetek meg SES-re?

kaptatok vlmilyen vacsit, vagy inkább kellene vinni valamit estére?

Az utolsó nap déli 12-kor kell elhagyni a szobát, jó tudom, hogy szoktak adni egy közös helyiséget, ahova be lehet tenni a csomagokat, de pl. a du. fürdőzés után, hol lehet megzuhanyozni, átöltözni? Ez azért érdekel, mert ilyenkor szept. végén már 6 órakor sötét van, és sok idő van még a rep.indulásáig, a medencénél vagy a tengerparton még lehet ugyan koricálni, vagy miután déltől már étkezés nincs, esetleg valahol vacsorázni. Mikor van a szállodától az indulás? Ti hogy oldottátok ezt meg?

Voltatok-e fak.programon, érdemes?

Ja és még valami: Volt-e megbetegedés?

Köszöm.

 

robertofoto Creative Commons License 2008.09.10 0 0 6983
15-én este megyünk,és már nagyon várjuk!!!!

Előzmény: tsaby83 (6981)
niky05 Creative Commons License 2008.09.10 0 0 6982

Üdv!
Kedden érkeztünk haza Sharm-ból. A Prima Life Rehanaban voltunk, és azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon szupi hely! Mindenkinek ajánlom!(Az idegenvezetőnk azt mondta, hogy nagyon szeretik az emberek ezt a szállodát)

A kertről: a szállodának 3 helyen van medencéje, mindegyik medencének a közepén bár található, ami nagyon klassz, mert csak oda kell úsznod a koktélodért, és máris úszhatsz tovább! A középső medence a legnagyobb8ez 4 medencéből áll , amik eltolt színtesek)! Itt található a két csúszda, és itt vannak az animációs programok (vízilabda, vízitorna, aerobic, stb.) Towel card-ot kell kérni a recepción,és minden nap kaptunk törölközőt.

A szobákról: nagyon tiszták, minden nap takarítanak, és szép formákat csinálnak törölközőből, amivel kedveskednek nekünk vendégeknek. Minden nap találkoztunk a takarító fiúval, aki nagyon segítőkész volt, és mindíg megkérdezte, hogy minden rendben van e. A szobában van széf, tévé, ami fogja a Duna TV-t, légkondi, telefon nagy terasz. A fürdőszoba tiszta, 3 különböző törölközőt kaptunk minden nap:egy kicsit, egy közepeset és egy nagyot! Ja! És a fürdőszobában is van telefon!

Ha valamilyen fakultatív programra mentünk reggelről, akkor a recepcióról kaptunk ébresztést.

A kajákról: reggelire szinte minden van, amit csak el lehet képzelni: tojás, tej, műzli, felvágottak, sokféle sajt,virsli, lekvárok, méz, fánk,  zöldségek,gyümölcsök és kb 30féle péksütemény stb. Ebédnél két féle levesből lehet választani, 25 féle meleg kaja van (megszámoltam) és rengeteg saláta, öntettel, stb. A vacsi a legbőségesebb és a legváltozatosabb.

Ja! Egész nap korlátlan mennyiségű palacsinta, pita és sültkrumli áll rendelkezésre.

A tengerpart: egy úton kell átmenni és lemenni a parthoz. A parton a szállodának van bárja, ahol italt lehet fogyasztani. A stégre fel lehet menni, de mi azt tapasztaltuk, hogy ha egyenesen bemegyübk a tengerbe, ott a legszebbek a korallok, és rengeteg hal van. A korallokra vigyázni!CSodálatosak!A halak nagyon kíváncsiak, mindíg odajöttek hozzánk! A parton lehet tevegelni, de fizetni kell érte.

 

A szállodánál vannak boltok, és szinte minden eladó beszél egy kicsit magyarul. Lehet venni vízalatti fényképezőgépet, szemüveget, pipát, papíruszt, könyveket, van ékszerbolt, ajándékbolt, fűszeres, ruhabolt, szinte minden!

Vízipipázni is lehet a szálloda két végénél a tetőn.

 

Ha további kérdés van, írjatok!

tsaby83 Creative Commons License 2008.09.10 0 0 6981
Szia Bea! Mi a Prima Life Rehana-ba, eddig még senkit sem találtam aki ebbe a szállodába jönne, pedig nem kicsi a gép :), na de nem félek, biztos lesznek. Nagyon jó pihenést kívánok nektek, majd hazaérkezés után keresem az élménybeszámolód. Üdvözlettel Ani
Előzmény: uszermaatre01 (6980)
uszermaatre01 Creative Commons License 2008.09.10 0 0 6980

Szia.

Igen 15-én és a Sonesta Club Hotelbe

 

Üdv.: Bea

Előzmény: tsaby83 (6977)
firpo1 Creative Commons License 2008.09.10 0 0 6979

Sziasztok!

Iberotel Grand Sharm beszámoló, aqua park videó, meg minden más: www.sharmfun.uw.hu

 

sziasztok

sensitive Creative Commons License 2008.09.10 0 0 6978
Szia!
Mi a Savoy-ban voltunk és a reptéri transzfer tényleg rövid volt... de minket egyáltalán nem zavart egy cseppet sem. Igazán nem is emlékszem rá, hogy jártak volna felettünk a repcsik. De valószínűleg nem is, mert fentről sem sikerült megtalálnunk a szállodát.
Mondjuk én eleve itthon is a reptér közelében lakom, úgyhogy ha lett volna légiközlekedés akkor se zavart volna.. :) :)
Előzmény: majorita (6975)
tsaby83 Creative Commons License 2008.09.10 0 0 6977
Szia jól olvastam hogy Ti is szept 15én indultok Sharm-ba? Melyik hotelbe? Üdv Ani
Előzmény: uszermaatre01 (6974)
micaamica Creative Commons License 2008.09.10 0 0 6976
Van minden, főleg a Háremeseknek! Jó lesz, meglátod! 
Előzmény: Miuka (6973)
majorita Creative Commons License 2008.09.10 0 0 6975

Sziasztok!

 

Érdeklődni szeretnék, aki már volt SES-ben, zavaró-e a repülőtér közelsége?

Igyekeztem végigolvasni a hozzászolásokat, konkrétan egyet találtam, aki megjegyezte, hogy grand plaza ne, mert repülő jár felette pont.

Pl. a Savoyhoz is nagyon közel van a reptér, meg hát egy csomó szállodához. A zaja érdekelne (a légszennyezésére igyekszem nem gondolni), mennyire hallatszik a szállodákba? Bár gondolom, inkább éjszaka, hajnalban, kora reggel lehet zavaró.

Októberben már elég nagy a forgalom, gondolom sok repülő várható.

 

Üdv.

 

uszermaatre01 Creative Commons License 2008.09.10 0 0 6974

 

 

 

Mi is ezzel a géppel megyünk. :-)

Miuka Creative Commons License 2008.09.10 0 0 6973
Köszi a gyors beszámolót!!! Egyébként bekukkantottatok a Harembe? És tudtatok-e a parton enni-inni? Tavaly a Regencyben laktunk, és ott nagyon praktikus, hogy a beach bar-ban lehetett könnyű kajákat kérni (gyros, hamburger , saláta, stb.) illetve mindenféle innivalót fogyasztani, így nem kellett felmennünk a partról ebédidőben.
Előzmény: micaamica (6966)
Anbati Creative Commons License 2008.09.10 0 0 6972
Tudja valaki, hogy a kairói egynapos buszos kirándulás melyik napon szokott lenni a Kartagonál?
micaamica Creative Commons License 2008.09.09 0 0 6971
Az idegenvezetőt valamilyen Andrásnak hívták. Telepített idegenvezető volt, nem tudom a számát, nem tartottuk meg a papírt! 3xláttuk. Először az érkezésnél, intézett mindent. Aztán másnap elmondott mindent. Utoljára indulás előtti este jött. Mi mivel már voltunk Egyiptomban több alkalommal, a programok nem érdekeltek. Akik voltak kirándulni, vegyes volt a vélemény. A kairói kiránduláson rendes volt, viszont nem szólt azoknak hogy elmarad, akik a Mózes hegyre fizettek be, és egy órát szobroztak mert várták, és nekik kellett keresniőik. Ennyi.
Előzmény: Emi50 (6969)
uszermaatre01 Creative Commons License 2008.09.09 0 0 6970

 

Sziasztok.

Kérdés: Hurghadán vettünk kb:35-40 cm magas shishát 20 L.E.  volt. Van-e Sharmon is hasonló és kb mennyibe kerül, mert egy kolleganő szeretne hozatni.

Köszi a választ.

Üdv

Emi50 Creative Commons License 2008.09.09 0 0 6969
Kérdésem a nyaralással kapcsolatban, hogy a telepített idegenvezető mennyire volt segítőkész. Ha problémátok akadt hogy értétek el. Ha segítenél abban hogy a nevét és az elérhetőségét megadod, azt megköszönöm.
Előzmény: micaamica (6966)
vi-ki Creative Commons License 2008.09.09 0 0 6968
mi is ezzel a géppel megyünk.  :-)
Előzmény: Macskalány :-) (6961)
pOsitivo Creative Commons License 2008.09.09 0 0 6967
Mi most jottunk haza, Sonestaban reggel 10ig el kellett hagyni a szobat, este negyed 8ra jott a transzfer es 100 font volt delutan 5ig a meghosszabbitas. Mi inkabb a partot valasztottuk!
Előzmény: dalma53 (6963)
micaamica Creative Commons License 2008.09.09 0 0 6966
Ma hajnalban jöttünk haza. Mi az Aquamarinban voltunk. A Harem kicsit jobb kategória talán, ami annyit jelent  több helyen ehetsz, ihatsz. A szálloda nagyon szép, hatalmas területen fekszik. A partja nagyon kellemes,  és ami még pozitivum, hogy nem zsúfolt, a nap minden órájában találsz ernyőt, ágyat mindenhol. Elsőre meghökkentő a hatalmas terület, de kis nyitott buszok járnak, minden részen más-más szinüek, a nap 24 órájában, így nem probléma a közlekedés sem. Sok medence, több partszakasz van, több bárral. A fő strandon van a lebegő stég sok napággyal, és a két medencével, amik a tengerrel együtt hullámoznak. a medencében is úszkálnak halak, mert oldalt csak hálóval van, és bejönnek a hálóról enni a moszatokat. Bemenni innen lehet, és kijelölt részeken, mert ez már a  nemzeti parkhoz tartozik, és a sekély rész is televan korallal. A Haremmel jól jártok, mert azt hiszem, szinte mindenhol tudtok enni és inni, míg a többi részeknek meg van határozva hol lehet. Mi 3 étteremben tudtunk enni, inni a kijelölt bárokban, de miután megtanultuk hol, már nem volt problémánk, annyi bárban ihattunk, hogy nem okozott gondot. Adnak egy térképet, és azon be lehet azonosítani ezeket. A szobák szépek, tágasak, , rendesen takarítanak.Ami nem tetszett, az az ellátás, egyhangú, és volt étel, amit nem főztek meg rendesen. A választék sem egy 5*-os szállodához méltó volt. De ez az Aquamarin, a Hárem mint mondtam, több éttermet jelent, biztos találtok jót. Van egy Egyiptomi étterem, ott volt a leg ízletesebb  az étel, de ott is mindíg ugyan az. A másik ami nekünk hiányzott, az az esti programok hiánya volt. Van műsor, de sok esetben célzottan az oroszoknak, illetve az olaszoknak. Mert itt is rengeteg az orosz, bár nekünk nem volt velük semmi bajunk. Van egy saját bazár a szállodában, ami olcsóbb mintha kimentek bárhová. Mi megtapasztaltuk. Az egész nagyon hangulatos, a part gyönyörű, remélem, Nektek az ellátással sem lesz gondotok! Összességében jó nyaralás volt, ár-érték arányban is!  Én ha visszamennék , akkor a part miatt, de biztos a Harembe fizetnék be!Hangulata van az egésznek szerintem. Az Aquamarint az ellátás miatt nem ajánlom senkinek!
Előzmény: Miuka (6964)
Rozi2 Creative Commons License 2008.09.09 0 0 6965

Sok szállodában jártam, ezt általában annyira szigorúan veszik, hogy ha késel, akkor automatikusan felárral számláznak.

Mindenütt vannak legális tarifák a késői szobaelhagyásra, feltéve, hogy nincs akkora foglaltság, hogy muszáj az érkezők miatt takarítani. (Megjegyzem, hogy a baksissal való kísérletezés, ha tudatosan a normális ár megfizetése helyett alkalmazzák hazánkfiai, nem javít az országimázson, és nem ösztönzi a célország vendéglátóit arra, hogy irányunkban a korrektségre törekedjenek.)

Másik opció az utolsó napra: reggel összepakolni, kézipoggyászba az útiholmi, és stresszmentesen heverészni indulás előtt fél óráig, akkor zuhanyozás, utiruha felkapása, vizes cuccok a bőröndbe tuszkolása és indulás. Ez ingyen van.

Előzmény: dalma53 (6963)
Miuka Creative Commons License 2008.09.09 0 0 6964
Szia Pucvarek és Micaamica!

Ha visszajöttetek a Domina Coral Bay szállodákból, írnátok pár sort a benyomásaitokról!? Mi szept. 29-én indulunk a Harembe, és bár olvastam jónéhány beszámolót a Tripadvisor-on, de azért hasznos lenne pár friss infó elsőkézből.
Előzmény: pucvarek (6790)
dalma53 Creative Commons License 2008.09.09 0 0 6963
Van-e valakinek tapasztalata, hogy mennyire veszik szigorúan a szobakulcs leadásának időpontját. Esetleg van-e valami módja, hogy az esti gép indulásig a szoba a mienk legyen? (Baksis???)
gabci7 Creative Commons License 2008.09.09 0 0 6962
Szia! Köszönöm a gyors válaszod, remélem nem fogunk csalódni. Üdv, Gabi
Előzmény: Rozi2 (6958)
Macskalány :-) Creative Commons License 2008.09.09 0 0 6961

Sziasztok!

 

2008. 09. 15-én  18.25-kor indul a gép Sharm-ra, ma erősítettek meg az utazási irodából.

 

 

dalma53 Creative Commons License 2008.09.09 0 0 6960

Helló

Jön valaki szept. 22-én a Prima Life Rehanába?

Macskalány :-) Creative Commons License 2008.09.09 0 0 6959

Szia Tricsusz!

 

Szuper a könyv, nagyon jót ajánlottál, nincs miért szégyenkezned. Csak azok a fránya cápák ne hasonlítanának egymásra annyira :-) hogy fogom megkülönböztetni őket. A legjobb lenne ha nem nagyon találkoznék velük, cetcápa, delfin és aranyos halak jöhetnek.

 

Nagyon örülök a könyvnek, jó választás mindkettőnk részére.

 

 

Előzmény: tricsusz (6956)
Rozi2 Creative Commons License 2008.09.08 0 0 6958
Nem én érdeklődtem a Pyramisáról, hanem Dandika70-nek válaszoltam. Én már voltam a Pyramisában. 4 évvel ezelőtt oda próbáltak meg berakni ahelyett a szálloda helyett, amit foglaltunk. Akkor katasztrofális állapotban volt, ami nem lett volna nagy dráma, ha olcsón adták volna, de kifejezetten drága volt. Szerintem most sokkal jobban néz ki, igaz, most csak kívülről láttam. A partja nagyon jó! Több strandja van, korallos is, homokos is.
Előzmény: gabci7 (6939)
zorka99 Creative Commons License 2008.09.08 0 0 6957
Vettem kint egy RED SEA DVD-t. Most néztem meg, de embertelen gyalázatos minőség. Nem üti meg az AVI minőséget sem. Mindezt 20 dolcsiért.
Nehogy vegyetek belőle, inkább mindenkinek lemásolom :)))))
tricsusz Creative Commons License 2008.09.08 0 0 6956
Macskalány,

Megjött a Vörös-tengeres könyved? Én ma kaptam meg. Szerintem jó választás volt. Vannak benne nagyon szép képek és élethű rajzok. Beleolvasni még nem nagyon volt időm, de ránézésre azt kaptam ennyi pénzért amit vártam.
Remélem neked is hasonló a véleményed. Nagyon szégyelleném ha nem tetszene, mert én ajánlottam ismeretlenül.
Előzmény: Macskalány :-) (6899)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!