Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2017.12.02 0 0 43565

OFF

1989-91 között napi szinten kompoltam Tahitótfalu-Vác, Visegrád-Nagymaros, Pilismarót-Szob között, a viteldíj nem volt 200 Ft-nál több  (szgk+sofőr)

Előzmény: homerx (43562)
szkati Creative Commons License 2017.12.02 0 0 43564

Nagyon jól sikerült. Elősütöttem, rácsra raktam, és 25 perc elég volt úgy, hogy a végén kicsit rágrilleztem.

Előzmény: Boarhunter (43557)
homerx Creative Commons License 2017.12.02 0 0 43563

ooopsz, surany:)

Előzmény: homerx (43562)
homerx Creative Commons License 2017.12.02 0 0 43562

ez meg a csegeinel is jutanyosabb:) irany horany! :)

Előzmény: nagypapi51 (43561)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.12.02 0 0 43561

Annak lehet, csak mint Horány végcélnak nem.

 

Ősszel Tiszabercelen jártunk 2x is, ott erősen 'békebeli' árak vannak

 

Előzmény: öreg_néne_b (43560)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.12.02 0 0 43560

Viszont a váci komp nagyon drága, a gödi kishajó nem közlekedik, szóval lehet realitása a Horányon keresztüli megközelítésnek. ;)

Előzmény: nagypapi51 (43555)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.12.02 0 0 43559

És onnan már csak pár kilométer Surány... :)

Előzmény: homerx (43554)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.12.02 0 0 43558

...Ha én tepsibe sütök halat akkor mindig van alatta valami,-általában krumplikarikák ami miatt nem gond a leragadás...

Ez lett volna a következő éca. A halakat keresztben 2 helyen átbököm hurkapálcával, és főtt krumpli szeletekre állítva sütöm meg. 40 perc nagyon sok, a fele is bőven elég

Előzmény: Boarhunter (43556)
Boarhunter Creative Commons License 2017.12.02 0 0 43557

Szerintem 40 perc egy branzinonak akkor is sok ha előtte nem sütötted meg mindkét oldalát a serpenyőben. A netes receptekkel az a gond, hogy sok esetben csak ötleteket írnak le olyanok akik soha nem próbálták...

Előzmény: szkati (43551)
Boarhunter Creative Commons License 2017.12.02 0 0 43556

Bőr beolajozva és sütőrács a tepsi aljába? Sose próbáltam csak ötletelek. Ha én tepsibe sütök halat akkor mindig van alatta valami-általában krumplikarikák-ami miatt nem gond a leragadás.

Előzmény: nagypapi51 (43553)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.12.02 0 0 43555

Oda menj te, én Surányba... :)

Előzmény: homerx (43554)
homerx Creative Commons License 2017.12.02 0 0 43554

eeeeeej, horanyba kene menni... :)

Előzmény: öreg_néne_b (43537)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.12.02 0 0 43553

...Ha valakit érdekel, akkor előbb kérget kell rá sütni egy serpenyőben...

és ott nem ragad le? :)

Én vajazott sütőpapíron sütöm, beirdalva, a vágatokban citromszeletek, a hasában olívában eltett aszalt paradicsom.

 

Előzmény: szkati (43551)
Tu Sok Creative Commons License 2017.12.02 0 0 43552

Ez is szim patikus.

Ma és holnap is kapros túróval töltött leveles tészta..

Előzmény: szkati (43551)
szkati Creative Commons License 2017.12.02 0 0 43551

Igen. A gugli megvan.

Ha valakit érdekel, akkor előbb kérget kell rá sütni egy serpenyőben, majd a sütőben, a rácson kell sütni úgy 40 percig. Fokhagyma és petrezselyem a hasába.

Előzmény: Tu Sok (43549)
Tu Sok Creative Commons License 2017.12.02 0 0 43550

Ja, és az pisztráng volt.

Előzmény: Tu Sok (43549)
Tu Sok Creative Commons License 2017.12.01 0 0 43549

Pardizőz, van gugli.

Akkor jobb az alufólia.

 

Vagy sóban, bár egyszer sütöttem halat sóban, az ájulás határán voltam a végén, mert "sóhajtozott". Azért megettük...

Előzmény: Tu Sok (43548)
Tu Sok Creative Commons License 2017.12.01 0 0 43548

Mi az a branzinó?

 

Onnan okos tanács hegyek...

Látatlanban: sütőpapír...

Előzmény: szkati (43546)
szkati Creative Commons License 2017.12.01 0 0 43547

Természetesen sütőben gondolom, mert kinn én is tudnám. Talán rakjam alufóliába és a végén nyissan széjjel?

Előzmény: szkati (43546)
szkati Creative Commons License 2017.12.01 0 0 43546

Ti olyan okosak vagytok:))

Hogyan lehetne egyben megsütni 3 db branzinót úgy, hogy ne ragadjanak a tepsihez és ne essenek szét. Na ezen merengek itten.

Boszorka Creative Commons License 2017.12.01 0 0 43545

Én se csináltam már egy pár éve és nincs is szándékomban. Most eszembe jutott, mikor egy karácsonyi hazautról egy teljes savanyú káposzta fejet vittem a kofferban "haza" Zürichbe. Benne volt vagy 5 nylon zacskóban, nem is ázott el semmi. Azért azt hiszem az én valódi töltött káposztámmal kicsit lázba tudnálak hozni. Van benne persze füstölt hús is, meg dagadó. Nagyanyám receptje alapján főztem először és bejött.

Egyébként nagy örömmel és várakozással tölt el a bécsi karácsonyotok. Megint eltünt az üzletből a por.:-)

Előzmény: nagypapi51 (43535)
ketyo61 Creative Commons License 2017.12.01 0 0 43544

Ugy szoktam. Itt az oroszoknal lehet kapni uveges savanyitott kaposztalevelet, de nincs sok bizodalmam fele, inkabb a forrazott levelet hasznalom toltottkaposztahoz.

Előzmény: nagypapi51 (43526)
Tu Sok Creative Commons License 2017.12.01 0 0 43543

Szalámit?

Sonkát...

Amúgy a padláson van már minden...

Persze álmomban...:{{{

Mindegy, a kispiacon van mindenféle, csak pl. sonka nem kell..

Előzmény: nagypapi51 (43542)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.12.01 0 0 43542

Szalámit március előtt nem érdemes lopni, kb. akkorra szikkad meg rendesen.

 

Előzmény: Tu Sok (43541)
Tu Sok Creative Commons License 2017.12.01 0 0 43541

Nejem nagybátyja egy használaton kívüli garázsban vállalt füstölést.

Egy ideig, aztán feladta:mi van, ha ellopják az árut?

Simán milliós tétel volt ott...

Előzmény: Tu Sok (43540)
Tu Sok Creative Commons License 2017.12.01 0 0 43540

Bosszantsatok csak, nyavalyások...:}}

Előzmény: öreg_néne_b (43538)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.12.01 0 0 43539

Erre már érdemes biztosítást kötni :)

Előzmény: öreg_néne_b (43537)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.12.01 0 0 43538

A szalonna természetesen nem dám. :)

Előzmény: öreg_néne_b (43537)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.12.01 0 0 43537

Így néz ki egy dám:

 

:)

Előzmény: Tu Sok (43534)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.12.01 0 0 43536

Öreg néne 'titkos forrása' ugyanaz, mint az enyém :)

 

Előzmény: Tu Sok (43534)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!