Keresés

Részletes keresés

tzatziki Creative Commons License 2011.07.21 0 0 1036

Kedves Forumozok!

 

Hutoszekreny megvasarlasa elott allok, az alabbi korlatokkal: max 90 ezer forint, A+ energiaosztaly, 300 l kornyeki kapacitas.

Harom tipust neztem ki:

1. Zanussi

2. AEG

3. Gorenje

 

Kerdesem az, hogy melyiket valasztanatok. En teljesen donteskeptelen vagyok. :)

 

Elore is koszonom a valaszotokat!

 

Udv,

 

tzatziki

Billy-Boy Creative Commons License 2011.07.20 0 0 1035

Kedves Bubu és Mindenki,

 

Láttam, hogy Electrolux vásárláson gondolkodik..

Én azt mondom, hogy Electrolux ERB 36033 X-et nem érdemes venni. Legfeljebb csak olyanoknak, akiknek nagyon jó az idegrendszerük, és nem tartozkodnak sokat a hűtő közelében:-). Ennek a modellnek, ugyanis az a baja -- mint, jónéhány esetben már olvastam ilyet itt a fórumon -- hogy szürcsög, vinnyog vagy nem is tudom milyen jelzővel illessem. Amúgy a zaja nagyon halk, igen kellemes, a kezdet kezdetén, amikor még az előszobában volt, és nyitva volt az ajtó még aludni is lehetett mellette.

 

Szóval néhány hónap után figyeltem fel erre a napi 3-6-szor, kb. 10-15 percig tartó szürcsögő zajra. Eleinte nem volt vészes, de ha az ember sokat van a konyhában, -- és ki nem ha ott étkezik valaki -- akkor már igen idegesítővé kezdett válni.

 

Szomorúan olvatam itt a fórumon, hogy jónéhánynál is ugyanez volt a hibajelenség. Valaki (Notes -- 926) probálkozottis garis javittatással és az azt infót kapta, hogy EZ ILYEN, nem hiba. Hát, ez több mint felháborító. Egy ilyen patinás cégnek a XXI. században, azért illene nem szürcsögő hűtőket gyártania!!

 

Mindenestre én is megpróbálom a garit valhogy érvényesíteni, de nem nagy jövőt jósolok ennek, az itteni tapasztalatok alapján...

 

Amúgy maga a hűtő nem rossz, egyéb baja nem volt eddig, a fentitől eltekintve elégedett vagyok vele. A fogyasztását még nem ellenőriztem le,  hogy jól adták-e meg, de gyanítom az is rendben van...

 

Üdv.,

Billy-Boy

Előzmény: Bubu1975 (1027)
netuttmekhotyki Creative Commons License 2011.07.20 0 0 1034

Ez olyan "ügyfélszolgálatosan" hangzott. :-((((

 

Nem kell fényezni! Természetesen 1, azaz egy előnye ismert előttem: energiatakarékos.

 

Hátránya, hogy zajos és, hogy idiótákat is foglalkoztatnak a Samsung ügyfélszolgálaton. Másfél hónapos készüléken most kell hőfokszabályzót cserélni. Állandóan jár a kompresszor. Ilyenkor nyilván nem 233 kWh/év a fogyasztása!!!!! Erre azt mondja a telefonos kisasszony, hogy "Ez nyáron normális" Kijött a szervíz. Természetesen NEM NORMÁLIS.

 

Előzmény: WreeD-X (1023)
Tomekbá Creative Commons License 2011.07.17 0 0 1033

Pimmi,

Szerintem ilyenkor a normál hűtési hőfokot (-20 a fagyóban és +3 a hűtőben) emeli feljebb, ezáltal kevesebbet fogyaszt. Az új LG készülékeknél -15 és +6 fokra változnak az értékek. Oka, hogy ha kevesebbet nyitogatod az ajtót, és nem hagysz benne könnyen romló dolgot, ezek a hőfokok is prímán megteszik. Szerintem ha keveset van használva a gép, még normál használatra is jó lehet, ha a hőfök elegendő.

Van olyan kombinált hűtő, ahol a fagyasztót üzemben tudod hagyni a hűtő lekapcsolása mellett. Hasznos kis funkció...

T

Előzmény: pimmi (1032)
pimmi Creative Commons License 2011.07.17 0 0 1032

Szeretnék tapasztalatot valakitől, lg no frostos hűtőnkön van egy vacation gomb, a leírás csak azt írja hogy ha elutazik kapcsolja be,

engem az érdekelne, hogy ilyenkor pontosan mi történik, hüt csak kevésbé, vagy csak a fagyasztó megy?

lehet kaját hagyni bent ilyenkor, nincs a neten egy leírás valahol erről ?

 

Köszi

pimmi Creative Commons License 2011.07.17 0 0 1031

" mert ugyan műszakilag kifogástalanul működik "

A leírtak alapján ez a mondatod kicsit erős, bocs de inkább egy nagy hulladék ez a hűtő..........

Előzmény: Mike0088 (1029)
Mike0088 Creative Commons License 2011.07.16 0 0 1030

sorry a tetején lévő szövegért elsőre nem küldte el és amikor a wordből bemásoltam ezt adta hozzá

Mike0088 Creative Commons License 2011.07.16 0 0 1029

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";}

Hali!

Ha már így ráakadtam erre a topicra leírom a tapasztalataim a legutóbb vásárolt hűtőszekrényünkről. 

2005-ben vettünk egy Indesit márkájú készüléket (pontos típusát nem tudom a mostaniak közül a san-400 hasonlít rá a legjobban de majd utánanézek). Fontos volt, hogy nagy űrtartalmú legyen és mivel van külön fagyasztószekrényünk ezért arra nem volt igény. Igazábol tetszett is meg többen ajánlották, hogy ilyet vásároljunk mondván most ez a "sláger,,. El is kérték az árát nem sokkal több mint 100 ezer forintba került . Igazából a kiváncsiság vezetett arra, hogy most leírjam a történteket  mert ugyan műszakilag kifogástalanul működik a készülék de az anyagminőségen nem ártana javítani.

Az első eset kb féléves kora körül történt: Éjszaka egy óriási csörrenésre ébredek- a hűtőben leszakadt az üvegpolc és minden ripityára tört (holott biztonsági üveg) pedig nem volt túlterhelve. Így hát garanciában kicserélték az összes üveglapot.

A másik ami nem probléma de azért zavaró,hogy alkalmanként egy nagy víztócsa van a hűtő alatt nem tudom más tapasztalt már ilyesmit? Gondolom az automata leolvasztáskor engedi ki a vizet de vajon ez minden hűtőnél így megy?

Mostanában pedig az ajtó tetejéről elkezdett lepattogni a festék és alatta rozsdásodik ami nem tul szép látvány.

Ha volt valakinek hasonló tapasztalata írja meg. Az biztos hogy legközelebb inkább más márkát választok.

Bubu1975 Creative Commons License 2011.07.14 0 0 1028

Ha nincs rajta leeresztőnyílás, akkor valszeg no-frostos...húzd ki a gépet, és ha a fagyasztó kompresszora felett látsz egy kis tálat, oda fog kifolyni a víz nagyja...a többi meg, ahogy az előbb írtam, minden résből...de csak szépen lassan, cseppenként. (Minden márkánál így van, nem a márka, hanem a technológia a hibás. A fagyasztórész ne legyen no-frostos)

Előzmény: csíkos_elefánt (1015)
Bubu1975 Creative Commons License 2011.07.14 0 0 1027

Magam is hűtőt nézek, és nagyon köszönöm az itteni tanácsokat, hozzászólásokat, sokat segítettetek (bár egyelőre még nem tudom, hogy mi is lesz a végén, azt hiszem, Electrolux) Én legutóbb jól ráfáztam, ezért gondoltam megosztom veletek az eddigi tapasztalatimat:

-a hűtő hűtőtere legyen no-frost, de a no-frost fagyasztóért nem érdemes kifizetni a többletárat, mert még a no-frost fagyasztókat is le kell olvasztani évente 1-2-szer, és ráadásul sokkal macerásabb leolvasztani őket, mint a nem no-frostosat  (A hagyományos nem no-frostosnál kifolyik a víz, amit frankóul fel lehet törölni, de a no-frostosnál beszivárog a szigetelésbe stb. és legalább egy egész nap hagyni kell lassan kicsepegni-kifolyni a leglehetetlenebb helyekről a vizet, és hová teszem egy egész napra a fagyasztó tartalmát, hacsak nincs jéghideg tél...)

-a tesómnak Samsung van, és amellett, hogy elég zajos, nagyon nagyon sokat fogyaszt! Kétszer annyit, mint az én elvileg ugyanolyan A kategóriájú, hasonló űrtartalmú gépem

-az Electrolux jó, nagyon jó a szervíz is, tapasztalatból tudom, hogy azonnal kijönnek, ha kell--de elég drága a gép. A Zanussi ugyanaz a cég, de nem olyan jó energiaosztályúak a gépei, meg nem is annyira dizájnosak, de a szervíz ugyanaz, tehát klassz.

-van egy régi, 12 éves Bosch gépem is, nagyon jól működik, de a szervíz elég lassú, (legalábbis két éve amikor a mosógépemhez hívtam őket, lehet, hogy a hűtőket hamarabb megnézik) és nemcsak a gép, de az alkatrész is elképesztően drága! Bár nem rángatom, eddig kétszer kellett lecserélnem az ajtó-fogókat (mondták, hogy ez normális, elfáradt az anyag) de egy fogót nem lehet kapni, csak párban árulják őket, párja először 10000, utána közel 15000 volt. Elég drága két műanyag fogóért...Lassan a fogók árából vehetek egy új gépet.

Szóval szerintem ezekre is kérdezzetek rá, nehogy meglepetés érjen benneteket.

 

Előzmény: Tomekbá (1025)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.12 0 0 1026

...Gorenje nyert...

Remélem nem választottunk rosszul...5 év garanciával kaptuk. (Gondolom az 5. év letelte után 2 nappal már meg is hibásodik...)

:S

Tomekbá Creative Commons License 2011.07.11 0 0 1025

Nos, mi is most állunk hűtő vásárlás előtt és igyekeztem jó alaposan belemélyedni a részletekbe (sajnos). Ha meg vannak az alapvető paraméterek, hogy milyet is szeretne az ember (alul fagyós, side-by-side, mekkora széles és magas stb.), elég és javasolt is bevágódni pár nagy áruházlánc boltjába, mert ott van egyedül értelmezhető kínálat. Túltengés van Gorenjéből, Aristonból, sok a Zanussi és Electrolux is.

Ha szemügyre vesszük a paramétereket, az ár szépen elkezd emelkedni a szolgáltatás minőségével. Pár tényező:

-No Frost (belső levegő keringetés a párásodás ellen). Alapban a fagyókat szokják ilyenre készíteni, de a hűtőtér is lehet ilyen. Ennek is vannak fokozatai (többszörös légaram, vagy csak egy ponton egy ventillátor). Szempont, hogy mekkora helyet foglal a ventillátor.

-Energia osztály. Egy A-s és egy A++ os hűtő között a megadott értékek alapján akár 100 kWh is lehet a diffi.

-Extrák (Italadagolós, jégkocka készítős, színes LEDes világításos a gyümiknek stb)

-Világítás. Szerintem fontos, mert a normál izzós készülékek belében a világítás sok helyet vesz el, a LED-es verziók sokkal kényelmesebbek

-Szigetelés. Iszonyú különbségek vannak a tároló kapacitás terén, ami részben a szigetelés vastagságával is összefüggésben van, erre tényleg érdemes rápillantani.

-Motor típus. Sajnos nem vagyok egy szaki, csak azt látom, hogy vannak a normál (nevezzük így) motoros gépek, melyek zörögnek, kerregnek a hűtőközeg áramlása miatt. Aztán vannak az Inverteres gépek, melyeknél nem tudom, felmerül-e ez a jelnség (miért ne merülne fel...), ezeknél a lényeg, hogy nem ki-be kapcsol a motor, hanem egy elektronika a megfelelő teljesítményen működteti azt, így csak annyira megy, amennyire kell. Előnye, hogy halkabb, gazdaságosabb, hátránya, hogy drága. És van az LG-nek pl. lineáris kompresszora, amely szintén halkabb és energia takarékosabb, mint az átlag.

 

Ezeket érdemes átgondolni választás előtt. No meg a szimpátia, ami legalább 50%-ban befolyásol minden észérv mellett is.

 

Amiben nekem is segítség kellene, hogy melyik választás lehet a jobb, a Lineáris Kompresszoros, vagy az Inverteres? Valamint, hogy ezek is zörögnek, csörögnek?

 

Itt sokan ajánlották a Liebherr-t. Sajnos ezekből jellemzően nem állítanak ki sokat, ha meg van is, csak az olcsóbb kategória. Azt látom, hogy az árukért nem nyújtanak annyit, mint egy LG, vagy Panasonic. Nyilván-nyilván, német és jó minőségű, de nem tudok mint kezdeni azzal, ha pl. akkora a belében a világítás, mint egy baseball labda (kis tulzás :) ) és nem nyeri meg a tetszésemet a dizájnja sem.

 

Nekem a két említett márka van még versenyben (LG és Pana). A Samsungot az itt leírt sok kritika miatt vetem el, pedig szépek nagyon.

Üdv

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.10 0 0 1024

Üdv!

 

Visszaolvastam itt pár hozzászólást , úgy gondolván megkönnyíti majd a választásomat , de még tanácstalanabbá váltam (tudom , ez az én hibám).

Ezért Nektek szegezem kérdésemet: melyik márkát válasszam >>>  Samsung , Indesit , Whirlpool , Zanussi ?

Előre is köszönöm.

WreeD-X Creative Commons License 2011.07.03 0 0 1023

Mi is most vettünk (2011.07.01) egy ilyen hűtőt (Samsung RL23THcsw1), és egyelőre magyon megvagyunk vele elégedve.

Való igaz, hogy hangosabb mint a 25 éves LEHEL hűtőnk, amit jegesedése és kora miatt cseréltünk le (de tartaléknak még tökéletes), de minden új hűtő hangosabb a benne lévő gázok miatt!

Az is hozzátartozik, hogy párom majdnem minden neszre felébred, de a kis hörcsögünk rossz álmától lévő nyöszörgésére hamarabb felébred, mint az új hűtő "nyikorgására".

Amúgy napközben néha halljuk, ha épp totál csend van (egy autó se megy el kint az utcán, nem megy a tv, és nem beszélgetünk), de mi aranyosnak véljük a hangját, mert tudjuk, hogy mitől van (ráadásul olyan hangja van, mintha egy hajón utaznánk a tengeren, és nyöszörögnének halkan az alkatrészek).

Kicsit szükséges rossz: mivel baromira gyorsan le tudja hűteni a belső közeget (mindezt kb 23W-on!!! ami valjuk be, lófütty a régi 120W-os LEHEL után) és a külső-belső hőmérséklet hírtelen-változása miatt zsugorodnak-tágulnak a műanyag/fém alkatrészek...de mondom, nem zavaró és kb 1 percig tartó nagyon halk nyöszörgés, utána alig hallható búgással hűt tovább órákig (pont mint a régi)!

Betartottuk (kiszállítás, helyérerakás, vízszintezés, ajtónyitási oldal megfordítása után) a 2 óra várakozási időt a beüzemelésével (minden folyékony közeg a helyére kerüljön vissza, ha netán fektetve szállították, vagy felrázták).

Közben addig beüzemeltem a mosógépet :)

Szerintem nagyon szép hűtő, nem mondanám hangosnak, jóval a határérték alatt van, és nagyon energiatakarékos!

Kellő tere van belül (bár én nagyobbat szerettem volna, de csak ez fért be a helyére), és a megvilágítása is elegendő.

Én nem várok el többet se kevesebbet egy ilyen modern hűtőtől (egy hónapja sincs, hogy lejött a futószalagról)!

 

Előzmény: Törölt nick (1008)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.30 0 0 1022

Szia!

 

Nem, ennek csak időszakosan kapcsolt be a kompresszora, igaz akkor általában kibírhatatlan hangot produkált.

Előzmény: Demo78 (1016)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.30 0 0 1021

Hát kisbarátom ,te egy igen intelligens fajtája vagy a fórumtrolloknak. Ezek a Samsung hűtők a szakszervíz bevallása szerint is, olyan hibásan készültek el, hogy a javítása kb. lehetetlen, vagyis a hűtő árának 3/4e lenne kb.

Az összes ilyen típusú Samsung hűtő állítolag ilyen. 5 típus van, amin ugyanaz a kompresszor panel minden, van az inox szinu,van feher van magas van ez a méret amit en vettem stb.

Allitolag mind produkalja ezt a hangot.

Előzmény: Törölt nick (1013)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.30 0 0 1020

Nos, közben a fejlemények. Kicserélték az első hűtőt, de mivel direkt csere csak ugyanolyan tipusra volt megodlhato, gondoltam adok meg egy eselyt a Samsungnak, mert jol nez ki ez a huto, pont megfelo a magassaga, hogy ratehessem a szinten inox mikrot.

Meghoztak az ugyanolyan hutot, regit elvittek. Bedug...var semmi...na mondom kiralysag.

Este aztan elerkezett a nyikorgás, nyoszorges...FUUUUU

Bejelent. Huto el. Most varom a jovo heten erkezo LG hutot.

Soha tobbet Samsung.

Előzmény: netuttmekhotyki (1011)
szasema_ Creative Commons License 2011.06.27 0 0 1019

Miért kell neked mindig ilyen bunkó módon válaszolnod, ha valami nem tetszik?!

 

Pedig értesz hozzá, de ezzel NEM bizonyítod jobban a profizmusodat. 

 

Egyszerűbb lett volna annyit írnod, hogy nem érdemes felülfagyasztós hűtőt venni, esetleg indokolni, nem???

 

Előzmény: Törölt nick (1018)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.27 0 0 1018

Aki felülfagyasztós hűtőt vesz annak teljesen mindegy mi van az oldalára írva.

Mert megérdemli.

Előzmény: Imolász (1017)
Imolász Creative Commons License 2011.06.26 0 0 1017

Sziasztok!

Légyszi segítsetek! Egy Haier CFE633CW kombi hűtőt néztem ki, holnap reggel kell érte mennem kifizetni (kisebb külső szépséghibás, de vadiúj) és erről a márkáról nem találok semmi véleményt, javítási lehetőségeket a neten. Az importőr vállalja érte a 6hó garanciát. Na és utána?

Tudtok véleményt mondani? Beleugorjak a vételbe? Nem 2 forint és az a félelmem, h ha lejár a 6hó garancia, meghibásodás esetén alkatrész beszerezhető-e hozzá, hűtőszerelők mennyire vannak toppon ezzel a márkával?

Szóval, hosszú távban gondolkodnék...mert az ördög sosem alszik!

A másik kérdésem az lenne, h a használt hűtőm típusát nem bírom beazonosítani, mert nem találok rajta semmi matricát, csak annyi van rajta, h NORDFROST. Kombi hűtő (felülfagyasztós). A neten csak fagyasztóládát találtam ezen név alatt. 

Köszi előre is!

Demo78 Creative Commons License 2011.06.24 0 0 1016

Üdv!

 

Én kedden vettem egy Samsung hűtőt.Neked is folyamatosan üzemel a motorja?Lehet inverteres?Nem olyan mint a régiek,hogy megy hűt kikapcsol majd félóra múlva be.

Előzmény: Törölt nick (1008)
csíkos_elefánt Creative Commons License 2011.06.21 0 0 1015

Üdv!

 

Gorenje hűtőszekrényhez (A típus: HZS 2026) tud valaki használati utasítást? Ha nem, akkor legalább azt árulja el, hogyan kell leolvasztani a fagyasztóját. Nincsen rajta leeresztő nyílás.

 

Tasilo Creative Commons License 2011.06.21 0 0 1014

Halo halo Emberek,.... sziasztok,....segítsetek léccci.

 

Használ valaki Haier hűtőszekrényt? 

 

 

Ha igen, akkor mennyi ideje, mi a véleménye róla, ajánlja, vagy nem ajánlja, strapabíró vagy állandóan elromlik, zajos  vagy csendes, ok vagy nem ok? Egyáltalán mit lehet tudni erről a márkáról? Ha bütöm a neten, akkor kihozza, hogy a Pekingi olimpia hivatalos támogatója volttttttt, de ezzel nem sokra megyek. Azt is tudom, hogy kínai, meg ott is a top 10-ben van benne a gyár, de ez se árul el róla sokat, mert manapság már mi nem kínai:-))

 

Szóval várom a véleményeket, tanécsokat, érdemes, nem érdemes?

 

Köszi előre is mindenkinek

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.21 0 0 1013

Ha már egy nagy rakás szar áll a konyhádban akkor szeretném felhívni figyelmed arra a tényre hogy ezek a nyöszörgős hangok a technológiából erednek, amit köszönhetünk a szuper zöldbarát gázoknak és egyéb okoskodóknak akik nem voltak restek a hülyeségüket mindenféle rendeletbe fogalmazni. Az utóbbi néhány év alatt annyit változott a szabályzás hogy némely garanciális készülék "elavult"-nak számít a piacon.

Plusz a reklámok nem arról szólnak hogy ilyen hangos hanem hogy ennyit fogyaszt oszt közbe az sem igaz.

Vegyél hűtőt és örülj amíg működik. Ha zavar a hangja, tanulj meg zajban aludni. Ha nem megy fordulj ideggyógyászhoz mert bár divatos dolog csendben aludni, de aki nem tudja magát elengedni alvás közben az ugye menjen pszihiáterhez, mert megérdemli :)

vagy áss vermet. Az tuti csendes :))

Előzmény: netuttmekhotyki (1012)
netuttmekhotyki Creative Commons License 2011.06.20 0 0 1012

sanyoo, mielőtt megkérdeznéd 2011.június 28-án délelőtt 10-kor vettem.

 

Egyébként teljesen mindegy "mikor", mert akkor is Szar, ha tegnap vette, meg akkor is, ha három hónapja és ha holnap valaki vesz, akkor az is nagybetüs SZAR lesz.

Előzmény: sanyooo (1010)
netuttmekhotyki Creative Commons License 2011.06.20 0 0 1011

Kedves nemrég átvert sorstárs!

 

Sajnos én is vettem egyet és zajosabb, mint egy kétkompresszoros, 12 éves Zanussi. Ilyen volt előtte. Nem a kompresszor zajos, hanem a bélgörcsök meg a kérődzés, amit a hűtő rendez. Ez a hűtő azoknak való, akik a nyári konyhában, vagy a budi mellett a kert végében akarják tartani a hűtőszekrényt. Jelentsd be a Samsung honlapján. Én addig nem hagyom őket békén ameddig ki nem cserélik egy másikra vagy vissza nem adják a pénzt!.

 

Előzmény: Törölt nick (1008)
sanyooo Creative Commons License 2011.06.18 0 0 1010

"Mi vettunk egy ilyet"---mikor?

Előzmény: Törölt nick (1008)
sanyooo Creative Commons License 2011.06.18 0 0 1009

"úgyhogy a szellőzés  is rendben van"---biztos?

Előzmény: Zoli***** (788)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.15 0 0 1008

Van valakinek tapasztalata a Samsug RL23THCsw tipusu hutokkel? Mi vettunk egy ilyet, de olyan hangja van neha, mintha nyoszorogne benne egy kis koreai... nyoszorog, nyikorog iszonyatosan idegesito hangja van.

Ma kijott a Samsung szerviz, hogy allitolag mindegyik ilyen tipusu Samsung ilyen. Tenyleg kibirhatatlan, ejszaka felebredek ra olyan a hangja.

 

szubence Creative Commons License 2011.06.12 0 0 1007

Sziasztok!

 

Szabadonálló, alulfagyasztos hűtő vásárlás előtt állok, az alábbi két modellt néztem ki:

 

LIEBHERR CUesf 3503:

http://www.liebherr.hu/HG/hu-HU/products_hu-hg.wfw/id-484469-0_25051-2

 

LG GB7138PVXZ:

http://www.lg.com/de/haushaltsgeraete/kuehlgeraete/LG-kuehl-gefrierkombinationen-GB7138PVXZ.jsp

http://www.grx.hu/shop/haztartasi-nagygepek/hutoszekreny/kombinalt/lg-gb7138pvxz-alulfagyasztos-kombinalt-hutoszekreny

 

Árban nagyjából hasonló a két készülék, de papíron az LG sokkal "okosabb", a Liebherr viszont Liebherr :). Van valakinek ezzel a lineáris kompresszor dologgal tapasztalata, tényleg jó, és halk? Egy légtérben lenne a hűtő meg a nappali-háló rész, szóval fontos szempont a hang.

Vagy esetleg valakinek konkrét tapasztalat és tanácsa pro és kontra?

 

Köszi előre is a segítséget!

 

Bence

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!