Keresés

Részletes keresés

bnorci71 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20158

vegyesbe sose fogsz tudni olyan kevés hamut csinálni mint faelgázba

 

nem véletlen nevezik hamvasztónak is az égésteret, ami oda lepereg azt a ~1000+ fok elintézi

 

vegyesbe mikor lesz neked ilyen hőmérsékleted??

Előzmény: senkinetudjakilennék (20145)
pajaci Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20157

A sparhert kazánomat most hamuztam ki negyedszer a szezonban. Kb 20q fa ment el, ami 4x8liter hamut jelent. Ez jó?

nagykunsági Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20156

3 gyerek, 4 szoba :)

 

 

Előzmény: joevagyok68 (20154)
senkinetudjakilennék Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20155

Biztosan :)

Előzmény: nagykunsági (20153)
joevagyok68 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20154

No de te ugyes vagy/tudsz elni/csak megszuletni volt nehez..

Olcso fa van a kornyeke, nincs faszen, motor....folytassam ?

:-) 

Előzmény: nagykunsági (20153)
nagykunsági Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20153

Akkor valamit nagyon rosszul csinálok, mert nincs faszén.

Előzmény: senkinetudjakilennék (20143)
joevagyok68 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20152

Nem irtam a teljes folyamatot.

- lada /kb 5 cm magas/lerak foldre az also ter ele, a betony alol kikotrom bele a hamut

- kihuzott karnal venti indit

- lapos lada  also betonyra berak

- felso lesopor alulra, faszen marad

- lada kivesz, berak also ter ele a foldre...pont befer a perem ala..

- xps bol vagtam egy olyandarabot, ami pont eltakarja a betony alatti likat, DE a tetejen van egy res, hogy el tudja szivni a port

- also terbol le-kiseprem a maradek hamut a ladaba..

 

Igy ugy vettem eszre,  minimalis hamumegy be a hatso jaratba...

Megmondom oszinten ebben a szezonban meg nem is takaritottam a 'hatuljat'.....mara terveztem, de erzem, hogy nem lesz hozza kedvem ma se.....majd jovo heten.  :-) 

Egy szeronban max 2 x szoktam hatul/folul kihamuzni.

Hogy ez most jo vagy nem.....nekem igen.  :-) 

Előzmény: Gogol69 (20151)
Gogol69 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20151

Ügyes! :-) Ötlet kopi!!!

Így nem kell vacakolni.

A kazán elé régi tepsit teszek abba húzom ki.

Ezt az összekotrást amit említettél amúgy csináltam én is.

El kellett találni az égés végén.

Mostanában inkább, leszoktam akasztani a láncot ha van időm lezárni.

Így több marad meg. 

Előzmény: joevagyok68 (20148)
senkinetudjakilennék Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20150

Paxo faelgáz .

Előzmény: hizi (20142)
senkinetudjakilennék Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20149

::))

joevagyok68 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20148

En is benne hagyom....

De ugy, hogy 

- berakuk alulra egy lapos ladat

- felulrol leseprem alulra a hamut, a faszenet meg a felso ter elejebe gyujtom..

- hamu alulro kiszed ladastul..

 

 

 

Előzmény: Gogol69 (20146)
joevagyok68 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20147

Amúgy Stihl lennék  csak történt egy kis  gikszer ::))

 

Akkor valts nikket...megint,mert mar ez se aktualis !

:-) 

Előzmény: senkinetudjakilennék (20145)
Gogol69 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20146

Szia!

Ha marad egy kis fa szén az tökéletes a következő begyújtáshoz.

Hamuzás után, középre egy nagyobb darab fa.

 Mellé teszed két oldalra a megmentett fa szenet. + egy kis papír kupac.

Tűz venti indul 1-2 perc múlva meglehet pakolni a kazánt.

 

Előzmény: joevagyok68 (20144)
senkinetudjakilennék Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20145

Öntsünk tiszta vizet a pohárba ahogy írtam is ha mindenki ideális körülményeket biztosít akkor

elméletileg nem maradhat több hamu , ha  a hatásfokról nem beszélünk .

Viszont egy faelgázkazánnál semmit nem kell tenned csak pár alapszabályt betartani (száraz fa stb )

Míg egy vegyesnél ,,ezer,,kütyü segédeszköz , terelő stb  mikor is egy űrközpontra hasonlít a kazánház

és akkor sem tudja azt amit egy faelgáz ! Marad természetesen egy kevés ,de mivel nekem 20 évig vegyes volt  ahhoz képest ez egy túró , és ahogy te írod, ha összekotrod nem marad semmi .

Amúgy Stihl lennék  csak történt egy kis  gikszer ::))

Előzmény: joevagyok68 (20144)
joevagyok68 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20144

Nem tudom ki, hogy van vele...

DE ha az atmosba a vege fele nem kotrom ra a likra a maradek/hamu alatt levo reszeket, akkor ugyan ugy van faszen!

Lehet massnal nem...

Ha rakotrom, akkor egy ido utan a -ha a kazanban levo viz felmelegszik annyira -bekapcsol a szivattyu es atporgeti azt a meleget is a pufferbe..

Előzmény: senkinetudjakilennék (20143)
senkinetudjakilennék Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20143

Ha a vegyesnek biztosítani tudod a tökéletes égéshez a feltételeket akkor nem .

Csakhogy ezt a többség úgy 80 % nem tudja (még azt sem ,hogy mik ezek ) így

ott sokan faszenet gyártanak  . Viszont a faelgázhoz a fentieket nem kell tudni !!

 

Előzmény: nagykunsági (20139)
hizi Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20142

akkor most mid van?

Előzmény: senkinetudjakilennék (20138)
nagykunsági Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20141

Nem.

 

Mindent én sem tudhatok :)

Előzmény: joevagyok68 (20140)
joevagyok68 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20140

Nem tudtad ?

:-) 

Előzmény: nagykunsági (20139)
nagykunsági Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20139

Ha faelgázosító kazánban égetem el a fát, akkor kevesebb a hamuja??

Előzmény: senkinetudjakilennék (20138)
senkinetudjakilennék Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20138

No akkor most már legalább értjük mit akartál mondani . Azért volt furcsa mert egy elektronikával

rendelkező faelgázkazánt ha hetente takarítasz akkor kb 8-10 liter hamuja van . Én jó párszor csak

egyszer hamuztam és semmi gond nem volt vele . Igaz nálam a torlókkal tudom tisztítani a hőcserélőket,

azért is vettem ilyet mert nem kell szétszedni a tisztításhoz .

Előzmény: hizi (20137)
hizi Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20137

na ez egy nyelvtani botlás...félrement levél...a tesco vizlágyitó port ajánlom..olcsó és praktikus.....

 

de nem az én  fábol vaskarika...kazánomat....ugyanis volt nekem egy vegyes tüzelésü kazánom igazán elégedett voltam de mindig vágytam egy olyan kazánra amit csak ritkán kell hamuzni...és akkor tanyafejlesztési pályázaton nyertem erre anyagi keretet...a reklám alapján választottam....... ami igy szolt...vegyes és fatüzelésü elektronika nélküli kazán...HURRÁ....ez kell nekem....hát megvettem kicseréltem a régit eladtam az uj ment a helyére B-STEEL 46os kazán...napi szinten takaritani kell böven van hamu...ezt a fajta kazánt nem ajánlom senkinek... ár érték arány és a praktikusság hiánya miatt...ezért már vehettem volna ATMOST...na mindegy üdv mindenkinek..

Előzmény: joevagyok68 (20132)
cs.beci Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20136

Tegnap csináltam egy új hatásfok mérést, de csak 3 spirállal, mert azt gyanítottam, kicsi a kéményhuzatom.

A gyanú beigazolódott jobb lett a HF is és sokkal hamarabb eléri az üzemi hőfokot (85-88 C) a kazán. (Visszavonom azt a kijelentésem, hogy 80-82%-nál nem lehet jobb a hatásfok.)

 

40 kg bükk a vékonyabbak hasítva 25% a vastagabbak 35% nedvesség tartalommal 3,7 kwh/kg : 148 kwh

2000l puffer  30/30/29 - 86/86/85 Dt=56  :  129,92 kwh

 

129,92/148=87,8%

 

 Minden leendő faelgázosító tulaj figyelmébe ajánlom, hogy spirálos kazánnál számoljanak rá a kémény magasságára.

cs.beci Creative Commons License 2014.01.17 0 0 20135

Benéztem, Joe már rámutatott a lényegre, csak későn vettem észre.

Előzmény: cs.beci (20134)
cs.beci Creative Commons License 2014.01.17 0 0 20134

A 20084 hozzászólásodat azzal zárod, hogy: ajánlom mindenkinek, a 20057 hsz-t pedig azzal, hogy: napi szinten kinlódsz vele, felejtsd el a faelgázosítót.

Akkor jó vagy nem jó a faelgáz?

 

 

Előzmény: hizi (20131)
senkinetudjakilennék Creative Commons License 2014.01.17 0 0 20133

Csak pénz kérdése ! Hiszen ha veszel-bérelsz pb tartályt egy évben egyszer teletöltik és már nem kell

kotorászni max a pénztárcádba ,de ott vastagon ! Én pl hetente egyszer kétszer hamuzok elég ennyi,

ha raksz 3 köbös pufit begyújtani és két három naponta kell .

Előzmény: hizi (20131)
joevagyok68 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 20132

Azert kerdezte, mert

1 x azt irtad 'kinlodok vele napi szinten'

Utanna meg, hogy ajanlod ....

A kinlodas azt jelenti/ugy ertettek/ertettuk , hogy nem mukodik jol !

Gondolom eze kerdezett ra !

Előzmény: hizi (20131)
hizi Creative Commons License 2014.01.17 0 0 20131

hogy érted hogy ajánlom a faelgázositot???  Mert neked mi van??

Az mindig a körülmények függvénye...tanyán élek erefelé nincsen gáz ..bár lenne...!!! 

Bizosan nem kotorásznék naponta hamuban....

Előzmény: cs.beci (20097)
dress500 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 20130

Nem jobb csak ha van és van lehetőség nem szabad kidobni!!

Mert pl. én már mindent olyat ledarálok ami éghető!!

Meg van lehetőség tisztításra és azt is ledarálom bodra, csipkebokor, kökény, szőlő vesszőt.

 

Előzmény: bnorci71 (20127)
dress500 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 20129

kb. 80mm átmérőig viszi ::))

Előzmény: bnorci71 (20126)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!