Keresés

Részletes keresés

senkinetudjakilennék Creative Commons License 2014.01.19 0 0 20164

Visszatérve erre a hamu témára , ez sem jelent semmit  , ha én egy 25 méteres 50x50 cm kéményt használok és nem folytom garantáltam havonta sem marad egy gyüszünyi hamum sem  mert akkora

a huzat ha nem vigyázok a kesztyűmet is kiviszi a kéményen  :) Igaz fűteni így nem lehet hatékonyan ,de hamum az nincs :)

Előzmény: 42tibcsi (20163)
42tibcsi Creative Commons License 2014.01.19 0 0 20163

Nekem 6 nap alatt ennyi hamu jött össze. Ennek a fele papír égetésből van ha csak fával tüzelek fele ennyi jön össze.

A vödör tetején a hamuzáshoz nélkülözhetetlen eszköz.

 

Előzmény: hizi (20142)
42tibcsi Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20162

Ezt én is így oldom meg.

 

Előzmény: Gogol69 (20151)
42tibcsi Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20161

Nem ismerem a 46kW-ost de azt tudom más felépítése van mint a kisebbeknek.

Nekem a 34kW-os van.

Hamuzás nagy ban függ, hogy mit égetsz benne, ha papírt valóban ki kell hamuzni utána, viszont ha fát gázos módban elég 2-3 naponta. Majd csinálok képet mennyi hamu jön össze 3 naponta (napi 1X begyújtás nál). A hátsó járatott még nem takarítottam ki ( egy éve működik) ha be világitok oda tiszta a felület a huzat mindet fel visz a felső vízszintes víztáskákra. A rakat bekészítése előtt egy piszka vassal lekotrom a rácsot, hogy a papír gyújtóst könnyebb legyen meg gyújtani. Lényegesen nagyobb a hamutere mint a Lighnoé. Az ajtókkal én sem vagyok elégedett de meg lehet oldani (kár, hogy a gyártó ezt elnagyolta) egyébként elégedett vagyok vele, főleg a nagy rakodó tere miatt.

2 éve el kezdtem papirbriketett gyártani, nagyon sziszifuszi munka volt, most viszont 4-6 karton dobozt egy rakattal el tudok égetni nem is foglakozok tovább a brikett gyártásával.

Az igaz a gyártó semmit nem ad a kazán mellé (hőmérő, termosztát, huzat szab.)

Ár érték arány, bizony még rendesen bele kellet volna még nyúlnom a zsebembe de mit kezdenék a sok karton dobozzal ami a vállalkozásunkból vissza marad.

 

Előzmény: hizi (20137)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20160

Milyen részeit kell gyakran takarítani a B-Steelnek?

Előzmény: hizi (20137)
senkinetudjakilennék Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20159

Sosem mértem , de tény ,hogy a faelgázban nálam sokkal kevesebb van ,mivel az ideálishoz

közelebb vannak a körülmények mint annó a vegyesnél volt .

Előzmény: bnorci71 (20158)
bnorci71 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20158

vegyesbe sose fogsz tudni olyan kevés hamut csinálni mint faelgázba

 

nem véletlen nevezik hamvasztónak is az égésteret, ami oda lepereg azt a ~1000+ fok elintézi

 

vegyesbe mikor lesz neked ilyen hőmérsékleted??

Előzmény: senkinetudjakilennék (20145)
pajaci Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20157

A sparhert kazánomat most hamuztam ki negyedszer a szezonban. Kb 20q fa ment el, ami 4x8liter hamut jelent. Ez jó?

nagykunsági Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20156

3 gyerek, 4 szoba :)

 

 

Előzmény: joevagyok68 (20154)
senkinetudjakilennék Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20155

Biztosan :)

Előzmény: nagykunsági (20153)
joevagyok68 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20154

No de te ugyes vagy/tudsz elni/csak megszuletni volt nehez..

Olcso fa van a kornyeke, nincs faszen, motor....folytassam ?

:-) 

Előzmény: nagykunsági (20153)
nagykunsági Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20153

Akkor valamit nagyon rosszul csinálok, mert nincs faszén.

Előzmény: senkinetudjakilennék (20143)
joevagyok68 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20152

Nem irtam a teljes folyamatot.

- lada /kb 5 cm magas/lerak foldre az also ter ele, a betony alol kikotrom bele a hamut

- kihuzott karnal venti indit

- lapos lada  also betonyra berak

- felso lesopor alulra, faszen marad

- lada kivesz, berak also ter ele a foldre...pont befer a perem ala..

- xps bol vagtam egy olyandarabot, ami pont eltakarja a betony alatti likat, DE a tetejen van egy res, hogy el tudja szivni a port

- also terbol le-kiseprem a maradek hamut a ladaba..

 

Igy ugy vettem eszre,  minimalis hamumegy be a hatso jaratba...

Megmondom oszinten ebben a szezonban meg nem is takaritottam a 'hatuljat'.....mara terveztem, de erzem, hogy nem lesz hozza kedvem ma se.....majd jovo heten.  :-) 

Egy szeronban max 2 x szoktam hatul/folul kihamuzni.

Hogy ez most jo vagy nem.....nekem igen.  :-) 

Előzmény: Gogol69 (20151)
Gogol69 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20151

Ügyes! :-) Ötlet kopi!!!

Így nem kell vacakolni.

A kazán elé régi tepsit teszek abba húzom ki.

Ezt az összekotrást amit említettél amúgy csináltam én is.

El kellett találni az égés végén.

Mostanában inkább, leszoktam akasztani a láncot ha van időm lezárni.

Így több marad meg. 

Előzmény: joevagyok68 (20148)
senkinetudjakilennék Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20150

Paxo faelgáz .

Előzmény: hizi (20142)
senkinetudjakilennék Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20149

::))

joevagyok68 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20148

En is benne hagyom....

De ugy, hogy 

- berakuk alulra egy lapos ladat

- felulrol leseprem alulra a hamut, a faszenet meg a felso ter elejebe gyujtom..

- hamu alulro kiszed ladastul..

 

 

 

Előzmény: Gogol69 (20146)
joevagyok68 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20147

Amúgy Stihl lennék  csak történt egy kis  gikszer ::))

 

Akkor valts nikket...megint,mert mar ez se aktualis !

:-) 

Előzmény: senkinetudjakilennék (20145)
Gogol69 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20146

Szia!

Ha marad egy kis fa szén az tökéletes a következő begyújtáshoz.

Hamuzás után, középre egy nagyobb darab fa.

 Mellé teszed két oldalra a megmentett fa szenet. + egy kis papír kupac.

Tűz venti indul 1-2 perc múlva meglehet pakolni a kazánt.

 

Előzmény: joevagyok68 (20144)
senkinetudjakilennék Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20145

Öntsünk tiszta vizet a pohárba ahogy írtam is ha mindenki ideális körülményeket biztosít akkor

elméletileg nem maradhat több hamu , ha  a hatásfokról nem beszélünk .

Viszont egy faelgázkazánnál semmit nem kell tenned csak pár alapszabályt betartani (száraz fa stb )

Míg egy vegyesnél ,,ezer,,kütyü segédeszköz , terelő stb  mikor is egy űrközpontra hasonlít a kazánház

és akkor sem tudja azt amit egy faelgáz ! Marad természetesen egy kevés ,de mivel nekem 20 évig vegyes volt  ahhoz képest ez egy túró , és ahogy te írod, ha összekotrod nem marad semmi .

Amúgy Stihl lennék  csak történt egy kis  gikszer ::))

Előzmény: joevagyok68 (20144)
joevagyok68 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20144

Nem tudom ki, hogy van vele...

DE ha az atmosba a vege fele nem kotrom ra a likra a maradek/hamu alatt levo reszeket, akkor ugyan ugy van faszen!

Lehet massnal nem...

Ha rakotrom, akkor egy ido utan a -ha a kazanban levo viz felmelegszik annyira -bekapcsol a szivattyu es atporgeti azt a meleget is a pufferbe..

Előzmény: senkinetudjakilennék (20143)
senkinetudjakilennék Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20143

Ha a vegyesnek biztosítani tudod a tökéletes égéshez a feltételeket akkor nem .

Csakhogy ezt a többség úgy 80 % nem tudja (még azt sem ,hogy mik ezek ) így

ott sokan faszenet gyártanak  . Viszont a faelgázhoz a fentieket nem kell tudni !!

 

Előzmény: nagykunsági (20139)
hizi Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20142

akkor most mid van?

Előzmény: senkinetudjakilennék (20138)
nagykunsági Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20141

Nem.

 

Mindent én sem tudhatok :)

Előzmény: joevagyok68 (20140)
joevagyok68 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20140

Nem tudtad ?

:-) 

Előzmény: nagykunsági (20139)
nagykunsági Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20139

Ha faelgázosító kazánban égetem el a fát, akkor kevesebb a hamuja??

Előzmény: senkinetudjakilennék (20138)
senkinetudjakilennék Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20138

No akkor most már legalább értjük mit akartál mondani . Azért volt furcsa mert egy elektronikával

rendelkező faelgázkazánt ha hetente takarítasz akkor kb 8-10 liter hamuja van . Én jó párszor csak

egyszer hamuztam és semmi gond nem volt vele . Igaz nálam a torlókkal tudom tisztítani a hőcserélőket,

azért is vettem ilyet mert nem kell szétszedni a tisztításhoz .

Előzmény: hizi (20137)
hizi Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20137

na ez egy nyelvtani botlás...félrement levél...a tesco vizlágyitó port ajánlom..olcsó és praktikus.....

 

de nem az én  fábol vaskarika...kazánomat....ugyanis volt nekem egy vegyes tüzelésü kazánom igazán elégedett voltam de mindig vágytam egy olyan kazánra amit csak ritkán kell hamuzni...és akkor tanyafejlesztési pályázaton nyertem erre anyagi keretet...a reklám alapján választottam....... ami igy szolt...vegyes és fatüzelésü elektronika nélküli kazán...HURRÁ....ez kell nekem....hát megvettem kicseréltem a régit eladtam az uj ment a helyére B-STEEL 46os kazán...napi szinten takaritani kell böven van hamu...ezt a fajta kazánt nem ajánlom senkinek... ár érték arány és a praktikusság hiánya miatt...ezért már vehettem volna ATMOST...na mindegy üdv mindenkinek..

Előzmény: joevagyok68 (20132)
cs.beci Creative Commons License 2014.01.18 0 0 20136

Tegnap csináltam egy új hatásfok mérést, de csak 3 spirállal, mert azt gyanítottam, kicsi a kéményhuzatom.

A gyanú beigazolódott jobb lett a HF is és sokkal hamarabb eléri az üzemi hőfokot (85-88 C) a kazán. (Visszavonom azt a kijelentésem, hogy 80-82%-nál nem lehet jobb a hatásfok.)

 

40 kg bükk a vékonyabbak hasítva 25% a vastagabbak 35% nedvesség tartalommal 3,7 kwh/kg : 148 kwh

2000l puffer  30/30/29 - 86/86/85 Dt=56  :  129,92 kwh

 

129,92/148=87,8%

 

 Minden leendő faelgázosító tulaj figyelmébe ajánlom, hogy spirálos kazánnál számoljanak rá a kémény magasságára.

cs.beci Creative Commons License 2014.01.17 0 0 20135

Benéztem, Joe már rámutatott a lényegre, csak későn vettem észre.

Előzmény: cs.beci (20134)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!