Keresés

Részletes keresés

Marshmallow* Creative Commons License 2008.09.14 0 0 7015
Kedves Beeeeeee!
Köszönöm a kedves leírásodat, immáron elmondhatom, hogy tökéletesen tükrözi a valóságot. Bár a célállomás mégsem a Kairó volt, hanem Sharm, a piramisokról ugyan lemaradtam, így is gyönyörűszép nyaraláson vettem részt. A Four Seasons meg egyszerűen szavakkal leírhatatlan... királnynőnek érzi magát az ember ott ... a kiszolgálás, az ételek... Nagyon finom volt minden, még szusit is ettünk, és semmi bajunk nem volt. Feleslegesen aggódtam ez miatt előre, így utólag nem is értem miről ír a többi fórumozó, bár nyilván szálloda kérdése a kaja minősége is.

Ide én is bármikor gondolkodás nélkül vissza mennék.
Előzmény: beeeeeee (6251)
sensitive Creative Commons License 2008.09.14 0 0 7014
Szia!

Vízalatti egyszerhasználatos gépet legolcsóbban Saturn-ban láttam,illetve mi ott vettünk...
"Tölthetőset" pedig a Decathlon-ban. A neten meg lehet nézni, hogy milyen van, illetve van -e az üzletben készleten.
Előzmény: tsaby83 (7011)
dalma53 Creative Commons License 2008.09.14 0 0 7013
Kedves tsaby83!

Szerintem Te félreérted ezt a törölköző ügyet. Ez a törölköző független a fürdőszobaitól.
Egyiptomban ugy van, hogy amikor a medencéhez vagy a tengerpartra akarsz menni egy biléta ellenében kapsz strandtörölközőt. Ezt egész nap használod, majd mikor nap végén felmész a szobádba, leadod. Másnap a kártya ellenében (ami mindig nálad kell legyen) kapsz újat. Ez más országban
sehol sincs igy. (Legalábbis amerre én jártam)
Irigyellek benneteket mi egy héttel később megyünk ugyanoda.
Érezzétek jól magatokat.
tsaby83 Creative Commons License 2008.09.14 0 0 7012
Azt elfelejtettem tőled (vagy mástól aki tud ebben segíteni) megkérdezni hogy itt a Prima LIfe Rehana-ban van Wifi lehetőség vagy ez nagyon ritka dolog még ezen a tájon?
Köszönöm Ani
Előzmény: hami78 (7007)
tsaby83 Creative Commons License 2008.09.14 0 0 7011
Szia Hami78!
Köszönöm szépen a sok információt, sokat segítettél. Lehet azért ijedtem meg az utazástól , mert sokan említették a hasmenést. Természetesen vigyázunk és veszünk a biztonság kedvéért.
A taxikkal kapcsolatban az az igazság hogy bár voltunk Tunéziában de sose mentünk sehova taxival, kitapasztaltuk mikor jár a busz és felszálltunk rá, nagyon készséges volt a kalauz elmondta a medina-t merre találjuk a várat a tengerpartot stb. Ott a helyi járattal nem volt problémánk és fillérekbe került. A baj csak annyi volt hogy később tudtuk meg hogy az a járat átmegy Sousse-be is. Na de késő bánat, majd legközelebb. Azért köszönöm a taxi-s infókat legalább megtudtam azt is kinél kell fizetni és hogy előre kell fizetni.
Hétfőn délelőtt még érdeklődök egy két helyen a vízalatti gépről, ha nem lesz az sem baj. Megoldjuk.
A baksissal kapcsolatban figyelek majd az ilyenekre.
Most viszont tanulva az előző esetekből felfedezzük a szállodát mikor mit hol lehet kapni, mit lehet fogyasztani. A boltokat is végignézzük.
A towel-kártyával kapcsolatban mi épp az ellenkezőjét tapasztaltuk még sehol sem kaptunk és ilyen kártyák nélkül is kaptunk minden nap törölközőt. Itt majd megtapasztaljuk.
Még egyszer köszönöm az infókat. Minden jót kívánunk nektek üdvözlettel Ani
Előzmény: hami78 (7007)
tsaby83 Creative Commons License 2008.09.14 0 0 7010
Akkor majd ott találkozunk, kívánunk nektek nagyon jó nyaralást. Mi ketten megyünk, férjem és én. A legjobbakat kívánjuk. Üdv Ani
robertofoto Creative Commons License 2008.09.13 0 0 7009
Szintén Prima Life Rehana hétfőn indulunk,és öten leszünk :)
Előzmény: tsaby83 (7002)
anitram001 Creative Commons License 2008.09.13 0 0 7008

Mindenben egyetértek az elöttem szólóval. 3x voltam egyiptomban és 1x tunéziába.

Szeretem Egyiptomot!!!! 

Előzmény: hami78 (7007)
hami78 Creative Commons License 2008.09.13 0 0 7007

Szia Tsaby83

 

Nem sokat szoktam irni a forumbe,de mivel már voltam 4x Egyiptomban ezért gondoltam megosztok pár tapasztalatot veled. El Gouna, Hurghada, Sharm ezeken a helyeken voltam. Az, hogy milyen a szálloda, mennyire van leamortizálva azt tökéletesen tükrözik az árak. Senki ne várjon csodát. Ha a legolcsóbb utat fizeted be, valószinű, hogy nem a legjobb szállodát kapod a legjobb szolgáltatásssal. De nem kell parázni. Voltam El Gounán 5csillagos szállodában, ami nem a legolcsóbb volt. Tisztaság mindenhol a kaja első osztályú. Tavaly voltam Sharmon 4csillag all incl. Hát igen a medencét csak 3 naponta tisztitották rendesen, és a kaja sem volt olyan változatos. 2 hétig voltunk mindig kisgyerekkel, de soha semmi probléma nem volt. Nem kell a világvégére gondolni. Ha figyelsz, hogy mit eszel nem fogja semmi megkeseriteni a nyaralást. Antinál: Nem olvastam vissza, de ami szerintem fontos. (Tesómék most jöttek haza, úgyhogy friss az infó). Első gyógyszertárba 50fontért akarták adni. Alkuval 25-30 ra leengedték. Mivel tavaly is itt voltunk ezért tudták hol van egy tényleg fix áras gyyógyszertár ahol 5 kemény fontért megvették. Érdemes kicsit körülnézni. Tesómék egyébként a Prima Lifeban voltak.  Medence, kert, part OK. kicsit a kaját találták egyhangúnak. De ki lehetett birni.

Közlekedés. Ha beülsz a helyiek mellé az ugynevezett iránytaxiba (kék fehér általában Toyota 9 személyes kisbusz) fillérekért eljutsz bárhova. Nagyon sok turista  használja, de azért ne lepődj meg ha arabok is ülnek benne. Alku kérdése az egész. Tavaly jó 20 perces útra fizettem 10 fontot. Itt is 55-60 fontról indul az alku. Ha nem tetszik, vagy nem tudsz megegyezni állj félre. Jön 2mp múlva a következő. Szinte nem is kell nekik inteni. Megállnak, kérdeznek és már indul is az alku. 2.-3. sofőrrel meg tudsz egyezni. Nem a sofőrnek kell fizetni, hanem a tolóajtónál ül egy segéd és ő intézi az anyagiakat. Előre fizesdd, ki mindig, mert azért a végén még néha bepróbálkoznak. Vagy ha a végén fizetsz legyen nálad apró, hogy pontosan ki tudd fizetni, ne kelljen visszaadnia. Tavaly volt egy ilyen élményünk, hogy a végén a dupláját akarta kérni. Kis kiabálás, magyarázkodás, kiszálltunk,kifizettem a kialkudott árat és ő kisebb átkok mellett továbbment. De ha voltál Tunéziában akkor a taxizás ott is hasonló, ha jól emlékszem.

Baksis: Takarítok, hordárok elvárják a baksist???? Igen mindenki elvárja. Nem kell nagy összegre gondolni. A hordárnak 2-3 dollárt, ha adsz nagyon fog neki örülni. Szerintem téged meg az az 500 FT nem fog földhözvágni, ha a több, mint százezer forintos utadhoz viszonyitjuk. Szerintem nem ezen az apró kiadásokon kell spórolni. Takarítónak én mindig az első  nap adtam pár dollárt  és aztán 3-4 naponta megismételtem. Két hét alatt ez kb 15 dollár,de mindig minden csillogott, ki volt cserélve, és az utolsó nap ő szólt, hogy maradjak a szobába estig, mert elintézte. Ha egy kicsit emberszámba veszitek őket mindenki nagyon hálás lesz.
A palacsintát és az összes kaját meg fogjátok találni csak figyelmesen körül kell nézni. Az, hogy milyen a pita erre szerintem csak te tudsz választ adni. Tudod izlések és  ....
Towel-card. Eddig akár hány helyen voltam mindig a check-innél odaadták. Általában csak erre kapsz törölközőt. Ha pedig visszaadod akkor adnak neked annyi kártyát vissza ahány törölközőt leadtál. Itt is ha rugalmas  vagy a srácokkal akkor hét vége fele, ha megismernek adnak kártya nélkül is, ha mondjuk elfelejtetted volna magaddal vinni a kártyát a medencéhez.

Vízalatti fényképezőgépet itthon is tudsz venni 3000 ft körűl. De kint is megkapsz mindent. Tényleg mindent. Egy két boltjuk néha jobban felszerelt mint itthon. És az árak sem vészesek. Pl: 0,33-as üditő tavaly 100 ft körűl volt. Itthon a 0,2-t adták 99-Ftért.

Matrac, napozószerek, édesség, harapnivaló, sőr miden kapható. Csak körűl kell nézni. Nem a világ végére mentek.

HA bárkinek kérdése lenne, nyugodtan...
- A vízalatti fényképezőgép árára nem emlékszel véletlenül és filmet tartalmaz e vagy venni kell hozzá esetleg tudunk e vinni hozzá?

Előzmény: tsaby83 (7001)
vi-ki Creative Commons License 2008.09.12 0 0 7006

Jaj, nagyon köszönöm a választ, mindent megjegyeztem. Nem vagyunk először Egyiptomban és mindent drágállunk.  :-)

Oda-vissza út. Tunéziában is ez volt és ott jöttek is, megbízhatóak voltak.

Előzmény: Chrisssz (6997)
lacibá55 Creative Commons License 2008.09.12 0 0 7005
Köszönöm szépen.
Előzmény: Rozi2 (7004)
Rozi2 Creative Commons License 2008.09.12 0 0 7004

Iszlám emlékekre a javaslatom:

1. Ibn Tulun mecset (második legöregebb mecset Kairóban) + vele szinte egybeépülve, mellette Gayer Anderson Múzeum (gyönyörű, hatalmas régi arab lakóépület, berendezve)

2.Hasszán Szultán Mecsetje, ez régi, a közvetlen mellette lévő, gyönyörű Al Rifai mecset viszont kb. 100 éves, nem egy ősi mecset, csak úgy néz ki! 

3. Ha van szabad estéd, akkor a bazár mellett az Al Ahzar mecset, ami ma iszlám egyetetm, és még akkor is beengednek este, amikor már minden zárva van. 

 

Kopt emlékek:

Old Kairó 7 temploma (ezek nagyon egy rakáson vannak) közül annyi, amennyit még nyitva találsz. Hamar zárnak, kb. 5-kor. Ha csak egyre van időd: akkor Hanging Church (Felfüggesztett templom).

 

Szerintem délelőtt az iszlám rész, délután a kopt negyed belefér egy napba. Taxival biztonságos. Ha egy sofőr egész napra veled van, akkor főleg.

Előzmény: lacibá55 (6991)
tsaby83 Creative Commons License 2008.09.12 0 0 7003
Ja és Niki arról hogy vélekedsz, hogy a reptéren bontogatják a csomagokat, korábbi hozzászólásokban olvastam?!
Ani
Előzmény: niky05 (6982)
tsaby83 Creative Commons License 2008.09.12 0 0 7002
Szia mi a Prima Life Rehana-ba, pont előtted olvastam elniky05 beszámolóját, kicsit nyugodtabb vagyok mi várhat ránk :), Ti melyik szállodába töltitek a nyaralásotok, illetve többen vagy csak ketten?
Üdv Ani
Előzmény: robertofoto (6983)
tsaby83 Creative Commons License 2008.09.12 0 0 7001
Szia niky05!
Örömmel olvastam a beszámolód a Prima Life Rehana-ról, mi is oda készülünk 15én, Egyiptommal kapcsolatban még "szűzek" vagyunk ez lesz az első. Féltem mi vár ránk, mennyire lesz leamortizálódva a szálloda, és a környéke, igaz azt olvastam kiesik a központoktól.
- Jól emlékszem Te írtad hogy vannak helyi járatú buszok is? Ezek közlekedésével kapcsolatban az idegenvezető segítséget nyújt? (Tunéziában nem sokat kaptunk magunk tapasztaltunk ki mindent - menetidő, jegyváltás stb)
- Azzal kapcsolatban hogy a szállodán belüli üzletekben milyen árak vannak hogy vélekedsz mit ajánlasz ez ügyben?
- A takarítók elvárták a baksist?
- Az érkezéssel kapcsolatban mi később fogunk odaérni mint ahogy Ti értetek a szállodába, akkor is várnak majd egy kisebb vacsorával?
- Gondolom hogy felvitték a holmitokat a baksist elvárták?!
- A palacsintát merre lehet majd fellelni, és a pita itt milyen?
- Ha nem kérünk Towel card-ot nem fogunk kapni törölközőt, vagy ez nem annyira fontos?
- A vízalatti fényképezőgép árára nem emlékszel véletlenül és filmet tartalmaz e vagy venni kell hozzá esetleg tudunk e vinni hozzá?
Azt hiszem most ezek jutottak eszembe, a válaszod előre is nagyon szépen köszönöm!!!

Üdvözlettel Ani
Előzmény: niky05 (6982)
kincses72 Creative Commons License 2008.09.12 0 0 7000

Szia jana22!

Kérdezted, hogy ki megy még október 13-án Sharmra. Nézd meg itt!

Előzmény: Törölt nick (6988)
Napfény1 Creative Commons License 2008.09.12 0 0 6999
Hát, a sharmi taxisokat nem ismerem, de Hurghadán nem volt megbízható, akivel mi mentünk. Az volt, hogy kimentünk taxival El Gounára és meg is beszéltük vele, hogy visszafelé is ő hoz, pont azt mondta ő is, hogy visszafelé már nem fogunk ilyen jó árat kapni, ha ott akarunk taxit fogni, stb. Meg volt beszélve az időpont és hely, persze nem jött értünk!! Gondolom lett egy jobb fuvarja... Viszont mi találtunk visszafelé fuvart 2 perc alatt és mondanom se kell, még olcsóbban:)
Előzmény: Chrisssz (6997)
mgesa Creative Commons License 2008.09.12 0 0 6998

Szia busti!

 

Ugyan nem engem kérdeztél, de mi is a Prima Life Rehanaában voltunk:

 

1. Taxi a központba: mi iránytaxival összesen 15-ért mentünk be hárman, visszafelé szintén, de Naamában akkor már elég keményen kellet alkudozni érte...

 

2. Tengere néző szoba: mivel a szálloda nem közvetlen tengerparton van, hanem egy út választja el, ami elég forgalmas, ezért én nem kérnék tengerre néző szobát, mert az akkor az út mellett van és oda is néz. Egyébként nem is tudom, hogy mennyire lehet látni a tengert, mivel asszem max. 3 emeletesek a házak, a legfelsőről lehet, hogy igen. Ezt majd hátha valaki megírja, aki ott volt.

Mi kertre nézőben voltunk, az nagyon kellemes volt.

 

 

 

 

Előzmény: busti (6986)
Chrisssz Creative Commons License 2008.09.12 0 0 6997
Még egy fontos dolog: Oda-vissza útban állapodjatok meg, nyugodtan megbízhatsz bennük, ott lesznek. Ez azért fontos, mert Naamában már nem fogsz tudni jó árat kialkudni mivel a Conrad nagyon kiesik nekik.
Előzmény: vi-ki (6995)
Chrisssz Creative Commons License 2008.09.12 0 0 6996

Conrad - Naama kp. 25 LE - de ehhez már kellett egy kis arab tudás. 30 LE -ért bármikor elvisznek.

Tipp: 1. Első kérdésük: "First time in Egypt?" Válasz: határozott No!

2. Ha nem tudtok megegyezni, menj arrébb és vedd elő telefonod, csinálj úgy mintha tárcsáznál.... Utánad fog menni.

Előzmény: vi-ki (6995)
vi-ki Creative Commons License 2008.09.12 0 0 6995

juhhhhéj, már csak 3 napot kell aludni és irány Sharm!  :-)

A Conradból a kp-ba 50 font az reális? ezt a tippet kaptam...

uszermaatre01 Creative Commons License 2008.09.12 0 0 6994

 

Szia Ani!

Mi is nézegettük azt a hotelt de nekünk messze volt a központtól.

Nektek is nagyon  jó pihit kívánok.

Üdv.:

Bea.

Előzmény: tsaby83 (6981)
zorka99 Creative Commons License 2008.09.11 0 0 6993
Jó sokat alkudhattatok, mire felvertétek a taxi árát 70 fontra. :)

Mi mindenhova taxival közlekedtünk az egy hét alatt, de 20 fontnál soha nem fizettünk többet.
Előzmény: niky05 (6990)
majorita Creative Commons License 2008.09.11 0 0 6992
Köszi a választ.
Előzmény: sensitive (6978)
lacibá55 Creative Commons License 2008.09.11 0 0 6991

Lesz egy egész napunk a kötelezők ( gizai piramisok, múzeum , bazár stb.) után.

 

Saját szervezésben szeretném megnézni az iszlám negyedet, meg ami még belefér.

 

Kairó mennyire biztonságos?  Mit kellene még megnéznem?

niky05 Creative Commons License 2008.09.11 0 0 6990

Kedves Busti!

4féle mód van, hogy bejuss a központba:

Első: a szállodából indulnak buszok

Második: kék/fehét taxi

Harmadik: limuzin taxi (ami csak annyit jelent, hogy ez magánkézben van, de az autó maga nem limuzin)

Negyedik: helyi kisbuszok (amik helyieket szállítanak)

Mi csak a limuzin taxival utaztunk, ami 60-70 egyiptomi font volt (1egyiptomi font=37 forint) Akármikor mentünk a központba nagyon élvetük az utazás, mert tiszta más a közlekedés ott, mint itthon. (Nagyon buli!) A központtól ezzel a taxival kb 10-15 perc volt, de pontosan nem tudom, hogy hány kilométer, de tényleg gyorsan odaértünk. :)

Azt pontosan nem tudom, hogy lehet e tengerre néző szobát kapni. Mi egy medencére néző szobát kaptunk, és nagyon jó volt a kilátás onnan, ráadásul ráláttunk az esti programokra.

Remélem tudtam segíteni!

Kellemes nyaralást!

Előzmény: busti (6986)
niky05 Creative Commons License 2008.09.11 0 0 6989

Kedves Dalma54!

 

Akkor próbálok válaszolni a kérdéseidre! Amikor a szállodába értünk már a vacsorának vége vol, de nekünk külön hagytak ennivalót, de már csak péksüteményeket, felvágottakat, zsömléket, sajtokat, meg hasonlókat, szóval szerintem nem kell vinnetek magatokkal ennivalót. Mi kb este 11 felé értünk a szállodába. Megkaptuk a szobaszámot, a kulcsot, és a csomagjainkat felviték, amíg mi vacsiztunk. (A kulcsról: ahogy  a szobába beértek, valamelyik oldalt lesz egy kapcsolószerűség, amibe bele kell tenni azt a kártyát, amin a szobaszám rajta van, mert azzal indul el az áram egyes helyeken, pl: légkondi, villanyok.)

Az utolsó nap az all inclusive szolgáltatás megszűnik 12-kor, de még lehet ebédelni. Ezután van egy közös szoba, ahová be lehet tenni a csomagokat, és ott lehet öltözködni. (Ezt csak hallottuk...) Mi ugyanis 15 Euró/fő-ért este 8-ig kibéreltük a szobánkat, és így nem kellett közösködni senkivel, és az all inclusive ellátás is addig kinyúlt, szóval mi vacsiztunk is és italt is fogyaszthattunk korlátlanul. Este 8-kor levitték a csomagjainkat, és vittek a reptérre. Én ezt ajánlanám, szerintem megéri, ha nem akarjátok az utolsó délelőttöt pakolással tölteni, stb. Mi így csináltuk. Ehhez csak annyit kell csinálni, hogy a recepción megbeszéled, kifizeted, és adnak egy bizonylatot.

Fakultatív programra csak kettőre mentünk, és nagyon jól éreztük magunkat. Voltunk quadozni a sivatagban és RAS Mohameden, ami egész napos hajóút búvárkodással. Mindkettő nagyon szupi volt. Sokan mentek Cairóba is, de azt mondták, hogy nagyon fárasztó az út. És sokan megnézték a kb 45 perces delfinshow-t is.

Megbetegedés hál istennek nem volt, de azért vettünk helyi gyógyszert, mert az idegenvezető ajánlotta megelőzésre. És persze azért odafigyeltünk az étkezésre is. Pl.: nem ettünk salátát, paradicsomot, és semmilyen zöldséget, amit ottani csapvízzel mostak. Fogat mosni is palackos vízzel mostunk.

Remélem tudtam segíteni!

Kellemes nyaralást!

Előzmény: dalma53 (6984)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.11 0 0 6988

Sziaztok!

Mi a barátnőmmel sajnos túl sokáig vártunk a last minute ajánlatokra és valószínűleg "csak" a Tropicana Grand Azurba lesz helyünk!

Mit tudtok a hotelről?Azt olvastam hogy a partja botrányos...pedig szeretnénk sznorizni és búvárkodni is!

Esetleg jön valaki október 13-án szintén Sharmra?

 

Tavaly a Royal Moderna Hotelben voltunk,2004-ben pedig a Hostmark Oriental Resortban,de igazából mindegyik csalódás volt...Persze azért sikerült pihiznünk,de tuti hogy semelyik hotel nem elelt meg az 5*-nak...:(

busti Creative Commons License 2008.09.11 0 0 6987
ja es megvalami...van este disco, vagy musor a szallodaban...
Előzmény: niky05 (6982)
busti Creative Commons License 2008.09.11 0 0 6986

Szia Nicky 05

 

Olvastam, hogy a Rehanaban voltatok, orommel latom, hogy meg voltatok elegedve vele. Mi okt.6-an megyunk, lenne meg 2 kerdesmem

Mennyiert visz be a taxi a kozpontba

Lehet-e tengerrenezo szobat kerni...

 

elore is koszonom a valaszt

 

B.

Előzmény: niky05 (6982)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!