Az amerikai olaszoknak a receptjei nem mindig eredetiek... de finomak. Daralt hussal, mozarellaval, nagyon szeretem. Ettem hustalant is - az sem volt rossz. Csinaltam ugy is, hogy nem foztem elore a tesztat - nem fogom tobbet :)).
Ma jártam a budakeszi Reálban, ami fantasztikus kínálattal rendelkezik minden téren, és akkor megláttam a tarka babot( amit valamiért virágbabnak hívnak), és eszembe jutott, hogy kb. 2 éve nem ettünk egy finom jókai bablevest. Vettem hozzá hagyományos érlelésű füstölt combot, és akkor holnapra ezt főzöm. Tudom, hogy vétkezünk, de persze az vesse ránk az első követ, aki nem szokott:))
nagyritkan, ha a kozeli erdo szelen levo fugefarol jut elegendo termes, akkor szoktam olyat csinalni, hogy a fuget bevagom majdnem vegig, teszek bele egy kis keksajtot, bebugyolalom feketeeredei sonkaba vagy baconbe, es megsutom oket. izletes csemege.
Ma kimentunk kedvenc boraszatunkba, es a veluk egy helyen levo kajaldaban ettunk fuges-prosciuttos pizzat (tobbek kozott). Annyira finom volt ez az altalam nem ismert kombinacio hogy csinalok valamelyik nap.
Nem volt szakácskönyv meg semmilyen segítség sem, csak a magam esze után kezdtem el a dolgot, muszájból. Senkit nem mérgeztem meg. Az ember sok mindenre képes, ha akarja.
Jelenleg én is egyik ámulatból a másikba esem, mert a lányom pár hónapja elkezdett főzni, és képeket is küld az elkészült dolgokról, amik piszok jól néznek ki.
Éveken keresztül könyörögtem, hogy legalább egyszer-egyszer nézze meg, hogy mit, hogyan csinálok, de persze nem volt hajlandó. Igaz, hogy most nálam is nagyobb a nyomás rajta, mert hiszen vőjelöltem séfként is dolgozott itt-ott. Ha viszont épp nincs kéznél a műalkotás elkészítésekor, akkor nálunk izzanak a skyp és viber vonalak úgy kétpercenként:))
Látom, lasagna emléke mindenkinek van. :) Nagy kedvem jött nekem is közben.
Igen, az a cottage cheese volt, a "vadnyugati konyha" valamelyik főzős tévén. Kevert bele valamit, nem figyeltem eléggé, asszem tojást meg parmezánt.. ahogy Zsur írta. Összerotyog a mozarellával, nem lehet az rossz.
Ma pedig egy olasz szakács egy sor sült padlizsánt is tett a lasagnába, úgy még nem láttam. Ott is, ahány ház, annyi lecsó.