Keresés

Részletes keresés

arrius7 Creative Commons License 2015.02.04 0 0 11589

Egyébként az ügy, ami elvileg az önk.-nál folyamatban van, egy birtokvédelmi eljárás? (minthogy a büdösítéssel zavarnak a birtoklásban)

Előzmény: lavendeer (11586)
arrius7 Creative Commons License 2015.02.04 0 0 11588

@lavendeer: Csak meg kellene ejteni azt az iratbetekintést, ott meg kell lennie a - ténylegesen megtörtént - állásfoglalás-kérések egyik példányának. Ha megtudtad mi lett kérve és honnan, akkor ott külön lehet érdeklődni. Az ügyintézővel kapcsolatban panaszt tenni nyilván annak főnökénél (pl. osztályvezető) lehet, vagy ha az sem együttműködő, akkor maradnak a felügyeleti szervek: Megyei Kormányhivatal, Járási Ügyészség.

 

@linus79: Akkor gyakorlatilag elővételi jogot szeretnétek kikötni a bérleti szerződésben, az eredeti (teljes) vételár - a megvásárlásig kifizetett bérleti díj összegre (a mindenkor így számítható vételáron).

Előzmény: lavendeer (11586)
linus79 Creative Commons License 2015.02.04 0 0 11587

sziasztok nem tudom jó helyen kopogok-e :-) sos kérdésem lenne mert nem tudom kihez hová érdemes fordulni ez ügyben eléggé kusza még nekem is :-)

adott egy lakás amit kiadnának nekünk albérletbe,250-ezret kel most kifizetnünk ami 10 havi bérleti dij egyben,de viszont 10 hónapig nem kell fizetnünk,ezt a lakást szeretnénk megvásárolni is ezért tulaj mondta beszámitsák a ház árába tehát annyival kevesebb és foglalonak számitaná,na itt akadtam el

hogy csináljk meg szerzödést? ügyvéd után nyomozok aki nem horror összeget kér és nem ver át se engem se tulajt szerzödéssel ,hogy érdemes megcsinálni és mire figyeljek oda mikor csinálják szerzödést?

lavendeer Creative Commons License 2015.02.03 0 0 11586

Ha ez igaz, nagyon elkeseritő a helyzet, pár éve teljesen leamortizálták a közigazgatást, nagyobb leett a bürokrácia, szinte sóhivatalkent működnek a hivatalok, jó sok pénzért.

 

Ráadásul ez a maca konkrétan a szemembe hazudott, amikor azt mondta (nov.-ben) hogy mivel elelmiszegyártási tevékenységről van szó, ezért ÁNTSZ hatosági állásfoglalásra vár. Ezt a hazugságát elfelejtette, mikor a napokban rákérdeztem mailben, hogy mikor lesz eredmeny. Kiderült, nincs is folyamatban ilyen vizsgálat. Az épitéshatóságit is csak decemberben inditotta, gondolván  hogy a fél hónapban ugyse törtenik semmi az ünnepek miatt.

Azt, hogy mit hazudott, nem tudom bizonyitani. 

Mi azt hittük egész nyáron, hogy mennek a vizsgálatok.

Ne tudjátok meg, milyen egy albán pékség szomszédságában lakni, ráadásul le is értékelődik a lakás...

Hol tudok az ügyintézővel kapcsolatban panaszt tenni? És persze milyen jogcímen?

Előzmény: arrius7 (11585)
arrius7 Creative Commons License 2015.02.02 0 0 11585

@kozervin: Oké, mindent ki lehet forgatni, és a politikusoknak rendszerint sikerül is. Természetesen a luxusvilla is lakóingatlan, arra fölvenni az állami támogatást szintén nem fair. És az olcsó autóra eső állami segítség lehet kisebb, mint a gazdag család hétéves gyerekének vett 200m2-es ház. A hitel céljának (autó, lakás) pedig egyben a hitel fedezetének is kellene lennie, azaz valóban abszurd valaki lakásának elárverezése egy autótartozás miatt. Ilyen esetben a törvényi környezet hibás - de ez már a parlament dolga.

@lavendeer: Ha nincs megadva konkrét időtartam, akkor nyilván a hasonló esetekben szokásos időigényt kell figyelembe venni, és annak jelentős túllépése (különösen indok nélkül) lehet törvénytelen. De ez egy joghézag lehet, valóban. Mint az is, mikor a jogszabály be nem tartása esetére nem világos, hogy mi lenne a szankció. (Pl. adott törvény szerint új helyrajz készítésnél a korábbihoz képest számított 10% eltérés fölött fel kell venni a telektulajdonosokkal a kapcsolatot a tisztázás érdekében. De ha nem veszik föl, semmilyen következménye nincs az eljárásra nézve.)

Előzmény: kozervin (11583)
lavendeer Creative Commons License 2015.02.02 0 0 11584

Persze hogy szeretnék belenézni, konkrétan a társasházunk közöskepviselője inditotta el az ügyet, a jegyző átpasszolta másik kerületnek (vagyis a kormányhivatal) , en a leginkább erintett lako vagyok, mivel alattam van a pékség.

 

Hivatalosan mennyi is a tényállás tisztázása nevezetű elterelő hadművelet időtartama?

Előzmény: arrius7 (11581)
kozervin Creative Commons License 2015.02.01 0 0 11583

T.arrius7.

Ha helytálló lenne a gondolat meneted, akkor ezen az alapon azt is meg kellene vizsgálni, hogy 5 milliós garzont vettem e a fiamnak (26 éves) vagy mint Lázár 70 milliósat a 7 évesnek? 

Mellesleg az autóhitelesek se mind ferrarit vettek, hanem mint én is suzukit, amit az elmúlt 7 évben már kétszer kifizettem.

Viszont ha nem tudom a 320 ft-os svájci fank árfolyamon tovább törleszteni, a bank elveszi és a szerinte hátralévő tartozást behajtja, ha kell a lakásom elárverezése árán is. Lehet erre azt mondani, hogy gondoltam volna erre mikor felvettem. Itt viszont kiemelném, hogy ezen az alapon az ingatlanhiteles is gondolkodhatott volna. Nem nagyon értem a hozzászólásod, ugyanis a t. fideszes adósok már 180 forinton kiváltották a hitelüket, nem mint a nagy vívmányban reklámozott nép, aki legyen boldog hogy 265 Ft-on megteheti. De hagyjuk mert hozzászólásodból, csak a ma oly jellemző (dögöljön meg a szomszéd tehene is) mentalitást olvasom ki.

Végül csak egy kérdés: az adóidból mennyi forintot is fordítana a kormány az autó hitelesekre, ha őket sem hagyná az út szélén?

Megsúgom, egyetlen forintot sem. Akkor miért is fájna neked ha valaki fellélegezhetne és nem tünne el hét év fizetés után a mára egyre kevesebbet érő négykerekűje?

Vagy tán Matolcsi nem tud újabb milliárdokat költeni a rajtunk megspórolt pénzen? Ne aggódj abból se jut neked, ha csak nem vagy csókos.

Hajrá magyarország, hajrá irígyek.

Már csak annyit: a bankoknak kellene vizsgálni, hogy ki mire vette fel a kölcsönt, és ha már elmulasztották megnézni annó, hogy a jövedelmi viszonyai megengedik e a frank 320 forintos elszabadulása esetén is a törlesztést, kezeljék és vizsgálják egyedileg a hiteleseket.

Így boldogan hajthatnád nyugalomra fejedet, mert a rászorulókon kívül senki nem kapna segítséget.

Ha nem tünt volna fel eddíg, minden ember és minden eset hál isten más!!! Te lennél a legjobban felháborodva, ha csupa arrius7 jönne szembe holnap veled mindenhol. (és hogy unatkoznál!!!)

Üdv:kozervin

Előzmény: arrius7 (11577)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.01 0 0 11582

Szerintem aki nem ugyfel az ugyben, nem tekinthet be.

Előzmény: arrius7 (11581)
arrius7 Creative Commons License 2015.02.01 0 0 11581

Ha szeretnél belenézni az ügy (mert ezek szerint van ügy) eddig keletkezett irataiba, szerintem írj egy rövid papírt azzal a fejléccel, hogy "Kérelem <alatta> iratbetekintés iránt": első bekezdésben leírod neved, címed és hogy milyen (sorszámú/ügyiratszámú) ügy irataiba szeretnél betekinteni, esetleg azt is odaírva, hogy azért, mert nagyon elhúzódik, és ennek okát szeretnéd megösmerni. Város, dátum, aláírás. Beviszed Önkormányzathoz - ahol lehet hogy ott helyben elédteszik a pakkot, amiből asszem 100Ft/oldalért kérhetsz másolatot. Ha megtagadják (és a leadás +8, vagy +21 nap után sem reagálnak írásban), akkor érdemes lehet valamely az önkormányzatokat felügyelő szervhez fordulni (természetesen ügyvédhez is lehet bármikor :) ), mivel itt már a szakhatóság felkérése előtt is eltelhetett az intézkedési határidő többszöröse, a betekintési kérelemre meg külön számítódik.

Azt különösen érdemes lenne megtudni, hogy pontosan mi is az a szakhatóság, amihez fordulva van, mert lehet hogy őket külön is megkeresheted és ők tudnak további tanácsokat/tájékoztatást adni a lehetőségeket illetően. Pl. megmondhatják, hogy őrájuk milyen határidők vonatkoznak, illetve nincs-e már készen az adott állásfoglalás (akár már vissza is küldték önk-nak).

Előzmény: lavendeer (11579)
Elm Creative Commons License 2015.02.01 0 0 11580

Akkor milyen jogcímen szerepelsz az ügyben? Kitől kaptál Te levelet? Van közöd a hitelhez, mondjuk, mint adóstárs vagy kezes?

 

Ha nincs, akkor nem tudom miért keresnek téged, de a saját házával édesanyád természetesen azt csinál amit akar - ha nem fizeti a részletek, előbb-utóbb elárverezi a bank.

 

Ha kezes vagy, akkor kereshetnek, de akkor pláne szopóágon vagy : a készfizető kezes ugyanúgy köteles jótállni a hitel fizetésére, tehát ugyanúgy behajthatják rajtad, akár a fizetésedből, akár a vagyontárgyaidból. Ha a ház nem nyújt esetleg elég fedezetet a hitelre (mondjuk devizahitelnél az árfolyam változás miatt), akkor a ház is elúszik, es a különbözetet is behajtják rajtad.

 

Szóval a kérdés akkor most az, miért neked írtak.

Előzmény: toth_e (11574)
lavendeer Creative Commons License 2015.02.01 0 0 11579

Most néztem meg az egyik hivatalos levelet, ebben is arra hivatkozik, hogy: az ügyintézési határidőbe a Ket.33.$(3) bekezdése alapján -többek között- nem számit bele a szakhatóság eljárásának időtartama. 

Amikor el sem indította az ÁNTSZ vizsgálatot junius óta, es az Epitéshatóságit csak decemberbe -mikor jön a karácsonyi hosszú hivatali szünet, legalább ket hét üresjárat van a ket ünnep közt- akkor mi más szakhatósági vvizsgálatok lehetnek?

Ugy gondolom, ezzel csak az időt húzza, ha nem is erdeklődünk, nem is történik semmi! Meglehetősen korrupciógyanús az eset!

Ezzel a rendelettel pedig nyúlik az ügy, mint a rétestészta. Csak van valami határidő?

Előzmény: lavendeer (11578)
lavendeer Creative Commons License 2015.02.01 0 0 11578

Igen, van ügyiratszám.

Ketszer bent voltam a macánál, ráadásul hazudik mert mindig azt mondta hogy jelenleg szakhatósági állásfoglalásra vár, es fel sem merült,hogy belenézhetnék a papirokba.

Mint kiderült, mailes levelváltásnál, hogy azt a hatosági vizsgálatot el sem rendelték, az epitéshatóságit is csak december elejen kérelmezte, miközben június óta várjuk, mi van.

 

Meddig lehet húzni ezt a tényállás tisztázása nevű maszatolást? Nem hiszem el, hogy erre 7 honap is megengedett, a pékség azota is folyamatosan üzemel,nincs megoldva az elszivás,szellőzés, szenvedünk tőle, ezt nem lehet megszokni, hajnalban a büdösre ébredni, egész nap nyomják a kemencéket, pofátlan,tetves népség! 

Előzmény: arrius7 (11575)
arrius7 Creative Commons License 2015.01.31 0 0 11577

Szerinted tök mindegy, hogy valaki lakásra (amiben aztán lakik), vagy pedig autóra, utazásra, jachtra, magángép vásárlására vesz fel devizahitelt? Szerinted egy jacht-tulajdonos és egy lakástörlesztő támogatása egyenlő bánásmód? És hogy egyenlő, ha pl. a mercid árának 25%-át (pl. 1,5 MFt) kifizeti állam bácsi, meg egy vidéki kis ház 25%-át (mondjuk 750eFt), akkor egyenlően vagytok bánva?

(egyébként nem vagyok Fidesz-imádó, de vannak magától értetődő dolgok)

Előzmény: kozervin (11576)
kozervin Creative Commons License 2015.01.31 0 0 11576

Nem tudom ért e valaki az alkotmányjoghoz?

Az autó és egyéb devizahitelek kapcsán, beleolvastam az "alaptörvénybe", ahol a xv. cikkelyben az egyenlő bánásmódról van szó.

Ezt a fidesz által írt pontot az autó hitelesek forintosítási kizárásával, szerintem simán figyelmen kívül hagyták. Milyen alapon tesznek állampolgár és állampolgár, valamint adós és adós közt különbséget??? Abba ne menjünk bele, hogy az adósokat az alkotmánybíróság is egyenrangúnak kezelte, amikor kimondta, hogy a bankok az egyoldalú kamatemeléssel és szerződésmódosítással tisztességtelenül jártak el.

Ők ezzel az ítéletükkel megerősítették az egyenlő bánásmódhoz való ÖSSZES devizahites jogát.

Mellesleg hol van a kormány által harsogott állam-bankok-adósok egyenlő felelősségvállalása a megoldásban?

Talán Matolcsi "tanár úrnak" a svájci frankon keresett milliárdokból nem egyetemeknek való ingatlanokat kellene vásárolni, hanem befizetni az államkasszába, hogy a kormány 1/3-os felelősségvállalását teljesíteni tudja a devizahitelesek megsegítésére. De akkor életükben először nem hazudnának.

kozervin

arrius7 Creative Commons License 2015.01.30 0 0 11575

Ha bemész az önkormányzathoz, kérdezd meg, mi az ügy száma. Elvileg, ha szabályos kérelmet adtál be, akkor annak nyomán eljárásnak kellett indulnia, aminek van egy ügyszáma, pl. 34753/2014. (Ezt kellene látnod azokon a leveleken is, amiket a témában az önk.-tól kapsz.) Elvileg kérhetsz betekintést is az ügy irataiba, amennyiben az valaki más érdekét nem sérti - abból megtudhatod, hogy mi van. És tényleg azzal szoktak trükközni, hogy meg sem indul a Ket. szerinti eljárás, így intézkedésre sem kötelezhetők (a telkünk melletti utcalopás ügyében is ez volt).

Előzmény: lavendeer (11573)
toth_e Creative Commons License 2015.01.30 0 0 11574

Először is köszönöm a segítséged.

Jelen állapotban nem vagyok tulajdonostárs a házban ami az édesapámé és édesanyámé, a teljes ház
az édesanyámé...  nekem most semmilyen tulajdonrészem nincs a házban.


Előzmény: Elm (11572)
lavendeer Creative Commons License 2015.01.30 0 0 11573

Segítsen már valaki!

Meddig tarthat a "Tényállás tisztázása" nevezetű semmittevés az önkormányzatnál?

A mi ügyünkben 7 hónapja tart! Szabályos ez? Ha nem hol tehetünk panaszt? 

Elm Creative Commons License 2015.01.30 0 0 11572

A hagyatéki eljárásban lehetősége van mindegyik örökösnek, hogy visszautasítsa az örökséget. Ekkor nem örököl semmit, vagyont se, de tartozást sem - ha az utóbbi a több, akkor ez a célszerűbb. 

 

Ha 5 éve halt meg édesapád, akkor feltételezem, hogy már megvolt a hagyatéki eljárás. Gondolom ott nem éltetek, se Te, se édesanyád a fenti lehetőséggel. Utólag ezt már nem lehet, de főszabály, hogy adósságot csak az örökség nagyságában örökölhetsz, vagyis megintcsak legfeljebb nem örökölsz semmit.

 

A kérdés az, hogy mi volt a hagyatéki eljárásnál, mi pontosan ez a hitel, hogy viszonyul az örökölt vagyonhoz.

 

(Ha pl. ez egy lakáshitel lenne, ahol szüleid felesben tulajdonosok voltak, és a halála után édesapád részét Te örökölted, akkor jogosan zaklat a bank, mert ha elfogadtad az örökséget, akkor állnod kell annak hiteleit is, tulajdonostárs vagy. Tehát a törlesztés felét neked, másik felét édesanyádnak kellene fizetnie. A gond itt az, hogy a lakáshitelek adósai egyetemleges adósok, a fizető adós is szív, ha a másik fél nem fizet, ez már bonya eset.)

Előzmény: toth_e (11571)
toth_e Creative Commons License 2015.01.29 0 0 11571

Sziasztok! 

Segitsget szeretnek kerni, édesapám 5 éve elhunyt, volt édesanyammal egy kölcsönük amit édesanyám a mai napig nem fizet. Viszont én kaptam levelet hogy törlesszem.. lemondhatok minden örökölt ingó és ingatlanról a tartozás fejében?

Elm Creative Commons License 2015.01.29 0 0 11570

Vagy minimum közjegyző előtt írjátok alá, hogy ne sima magánokirat legyen, igaz, ez néhány tízezer forintba kerül - de feltételezem az adott tulajdonrész ennek a sokszorosát éri. Cserébe viszont ha gond van, az alapján ezerszer könyebb lesz megszerezni a tulajdonrészt, közjegyzői okirattal nem kell hosszú évekig pereskedned, ha nem akarja betartani.

Előzmény: Kovalic 76 (11564)
lavendeer Creative Commons License 2015.01.29 0 0 11569

időm = idő

Előzmény: lavendeer (11568)
lavendeer Creative Commons License 2015.01.29 0 0 11568

Igen, már 2014 júniusában. Azota ha bármit kérdezünk, a maca tényállás tisztázására hivatkozik, amire nem vonatkozik a 21 napos válaszadási időm se.

Mivel pékségről van szó, csak decemberben indított épitéshatósági vizsgálatot, ezenkivűl se ÁNTSZ, sem semmilyen más vizsgálatról nem tudunk, illetve azt válaszolja, nem közölheti velünk, milyen más tényt tisztáznak.

Azért a 7 hónap igencsak sok egy ilyen zavaró lakhatási és nyugalmat sértő esetnél!

 

Előzmény: Törölt nick (11567)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.29 0 0 11567

Eljaras indult?

Ha igen, a Ket. pontosan megszabja a hataridoket.

Előzmény: lavendeer (11566)
lavendeer Creative Commons License 2015.01.29 0 0 11566

Szép jó reggelt!

 

Tenyállás tisztázára. Erre a fogalomra mennyi határidőt szabnak a jogszabályok?

Röviden arról van szó, hogy egy kerületi önkormányzat vizsgálja egy társasházban működő albán pékség üzemelését,mely pékség szabálytalan módon, a lakókat zavarva büdösíti tele a házat már hajnaltól kezdve a késő esti zárásig.

A hivatal üdvöskéje 7 honapja húzza az időt tényállás tisztázással,aminek részleteit nem hajlando elárulni, de sem ÁNTSZ, sem Épiteshatósági vizsgálatot nem indított ezügyben.

Mit tehetünk?

 

Nem beszélve arról, hogy különösen érdekesnek tartjuk az albán pékségekkel szembeni elfogultságot, mintha szent tehenek lennenek, több fórumon olvastam, hogy mennyire megkeseritik a lakók életét és a hatóságok elnézőek velük. Vajon mi az oka? 

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.27 0 0 11565

Szerzodesi szabadsag van, ugyhogy igen.

de menjetek ugyvedhez a szerzodessel, mert nem egyszeru.

Előzmény: Kovalic 76 (11564)
Kovalic 76 Creative Commons License 2015.01.27 0 0 11564

Sziasztok!

Az alábbiakra kérném véleményét:

kölcsönszerződést kötött egy családtagom és egy kívülálló, amelyben a családtagom kamatmentes kölcsönt adott ingatlanvásárlásra a kívülállónak. A vételárat kívülálló a kölcsönből fizette. Ez az ingatlan a kívülálló és az én tulajdonomban van 1/2 - 1/2 arányban.

Köthet -e a kölcsönadó családtagom és a kölcsönvevő kívülálló olyan szerződés-módosítást, hogy ha határidőre nem teljesíti a tartozását, akkor kötelezettséget vállal a kívülálló a tulajdonában lévő hányadnak egy meghatározott áron történő eladására felém? Persze ezek mellet a kölcsönadó családtagom elismeri a tartozás kiegyenlítését.

Köszönöm

kicsimag Creative Commons License 2015.01.24 0 0 11563

3.c pontba kell írni ,de az ítéletből is látni fogja,hogy milyen cselekményt kell végrehajtani (ezért kell az ítélet számát beleírni)

 

Előzmény: masterflash (11561)
arrius7 Creative Commons License 2015.01.15 0 0 11562

Te sem úszod meg ügyvéd nélkül... de ezt bármelyik simán meg fogja válaszolni. Nem úgy, mint a belga ügyet, amihez nemzetközi ügyekben jártas jogértőre van szükség, feltehetőleg. Nem minden dologhoz van ráadásul űrlap, a speciális eseteket külön meg kell fogalmazni.

Előzmény: masterflash (11561)
masterflash Creative Commons License 2015.01.13 0 0 11561

Sziasztok!

 

Végrehajtási lapot kellene beadnom, nem csak pénz behajtásra, hanem tulajdonjog visszaállítással kapcsolatban is!

Itt van a két látszólag teljesen egyértelmű nyomtatvány, amiből azt gondolnám, hogy az 501-es kellene, de a 4-es pontot kivéve nem látok különbséget, de ez sem arra vonatkozik, hogy mi legyen a meghatározott cselekmény!? Hová kellene azt írni, hogy milyen meghatározott cselekményt szeretnék végrehajtatni?

 

http://birosag.hu/allampolgaroknak/nyomtatvanyok-urlapok/vegrehajtasi-nyomtatvanyok-31-2012%28vl29%29-kim-rendelet

 

501 Végrehajtási lap meghatározott cselekmény végrehajtására

502 Végrehajtási lap pénzkövetelés végrehajtására

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.12 0 0 11560

Belgiumban a német hivatalos nyelv, az angol meg nem.

Előzmény: Boszorka (11553)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!