Keresés

Részletes keresés

mgesa Creative Commons License 2008.09.22 0 0 7062

Szia!

 

A mi szobánkban nem volt vízmelegítő.

 

Üdv:

M.

Előzmény: dalma53 (7061)
dalma53 Creative Commons License 2008.09.22 0 0 7061

Ma indulunk a Prima Life Rehanába, tudja-e valaki, hogy van-e a szobában teafőzéshez vízmelegitő?

Sürgős!!!!

Köszi.

 

Gina2002 Creative Commons License 2008.09.21 0 0 7060

Sziasztok

Hát elkeseredtem. Senki nem tud semmi jót mondani a Royal Modernáról?

Senki sincs vele megelégedve? Semmi pozitív?

géem Creative Commons License 2008.09.21 0 0 7059
Sziasztok!
Mi szeptember 15-től vagyunk egy hetet SES-en, a Domina Coral Bay El Sultan-ban. Gondoltam, leírom tapasztalatainkat, hátha valakinek hasznos.

A nyaralási helyszín kiválasztásánál mi elsősorban arra törekedtünk, h ha már végig kellett dolgoznunk a nyarat, a koraősszel egy igazi pihenésre alkalmas helyet találjunk. Ennek, és a vízhez való ösztönös vonzódásunknak megfelelően kerestük a lehető legközelebbi tengerpartot. Mivel a felszíni búvárkodás (sznorki) szintén közel áll szívünkhöz, a Vörös-tenger ideális célnak tűnt. Búvár ismerősök eleinte próbáltak Dahabra is rábeszélni, de végül a komfortigényünk Sharm javára billentette a mérleg nyelvét.

Felemás véleményeket olvasva itt, a fórumon kicsit félve jöttünk, hogy vajon mit kapunk a Kartago-nál befizetett pénzünkért cserébe. Szerencsére teljesen pozitív csalódásokban volt csak részünk.

A Sultan a Domina komplexum egyik középkategóriás hotele. Olcsóbb hely az Oasis, drágább a Harem. A Domina politikája szerint egy olyan óriási „falu” kiépítésére kötelezte el magát, ami a vendég minden szükségletét kielégítheti. Klinika, bolt, gyógyszertár, bazársor, diszkó, minden van itt. A terület nagy, ebből kifolyólag az objektumok távolsága sem kicsi. Mi a Domina egyik végében kaptunk szállást. A három étterem közül az egyik (és a srand) így kb. 7 percre, a másik kettő kb. 20 percre volt tőlünk gyalogos megközelítéssel. A területen un. Taf Taf buszok kb. 10 perces gyakorisággal szállítják az utasokat a kül. helyszínek között, de várakozási időket is tekintve így sem lehet gyorsabban eljutni egyik helyről a másikra (és egy kis esti séta kifejezetten jólesik). A közlekedés eleinte bonyolultnak tűnhet, de hamar kiismerhető. A tengerpart óriási, valamennyi Domina szálloda strandja használható. Műanyag lebegő stégeken juthatunk át a sekélyebb korallos részek felett, és csobbanhatunk az egész hely legnagyobb erősségének számító tengerbe. Erről sokat nem akarok regélni, csak annyit, h gyönyörű. A sivatagi környezetből hiányzó életet a természet hihetetlen kompenzáló-képességgel teremtette meg a víz színe alatt ezerszínű korall és hal-özön formájában.

A tengeren kívül számos klóros és sós medence, fizetős spa és fitness-sátor is található. A környezet gyönyörű. Mi sötétben érkeztünk, és akkor még nem volt olyan éles a falon belüli és kívüli élet kontrasztja. A sivatagba nagy erőkkel egy gyönyörű, tiszta és igényesen kialakított falut teremtett az olasz tulaj. A legszebb rész a Harem villái területe. A szobákról általában nem, csak a sajátunkról tudok írni. Tény, h mifelénk az öt csillag mást jelent, de annyi biztos, h egy ízlésesen, egységes stílusban kialakított, jó minőségű szobát kaptunk.

Az élelmezés számomra kicsit egyhangúnak tűnt. Gyakorlatilag ugyanazok az ételek ismétlődtek egész héten kis módosítgatásokkal. A hasfájás bennünket is elért, ami valszeg az all inclusive ellátás számlájára írandó, és Antinal segítségével jól kezelhető. A mértékletesség adott körülmények között nehéz, ámde kifizetődő, bölcs dolog.

A városba egyszer mentünk és kb. 5 percig bírtuk. A Nama Bay központ bucsui hangulata, bóvlirengetege és gyomorforgató turista-íze nem igazán nekünk való.

Fakultatív programok közül mi csak egyet próbáltunk. Mivel elsősorban pihenni és sznorkizni jöttünk, nem láttuk értelmét annak, h egy-két órás programok miatt félnapos buszozgatásokkal töltsük a hetet. Az egy bevállalt kiruccanás, a színes kanyon és Dahab is arra volt jó, hogy lássuk a burkon kívüli világot. A kanyontúra szép, de túrázni én a Gerecsébe sem megyek kánikulában… Leginkább szenvedésnek mondható az egyébként tényleg egyedi kősivatagi séta. Dahab, a búvárparadicsom pedig innentől a következő asszociációkat hozza bennem elő: szemét, nyomor, igénytelenség. Sajnos. Pedig a tenger itt talán még gazdagabb, de hát oda valahogy be is kell jutni…

Összességében mindenkinek tudom ajánlani a Vörös-tengert és a Coral Bay szolgáltatásait. Talán csak annyi megjegyzést tennék, hogy jómagam nem ide jönnék, ha nem érdekel a korallok világa. Napozni máshol is lehet, Kairóba, Jeruzsálembe v. éppen Petrába látogatni pedig biztosan olcsóbban is megoldható.
KnéZs Creative Commons License 2008.09.21 0 0 7058
kertkert 2Crownpartsaját fotózáshajóról a part
KnéZs Creative Commons License 2008.09.21 0 0 7057
medencemedence
KnéZs Creative Commons License 2008.09.21 0 0 7056
Talán most sikerül
KnéZs Creative Commons License 2008.09.21 0 0 7055
Pár kép a szállodáról (Crown Pláza) és a delfin úszásról
KnéZs Creative Commons License 2008.09.21 0 0 7054
Szia , igen van vízmelegítő ,van zacsekos kávé is mellé. Ahányan mentek annyi kártyát adnak a törölközőkhöz , a parton leadod és adnak szép fehér/sárga törölközőket. Vigyázzatok rá , mert ha elhagyod a kártyát horror árat kérnek érte.
Delfinúszás időpont egyeztetéssel történik , amikorra adnak időpontot. Mi keddi napon voltunk , de csak úgy tudtunk elmenni , hogy 2 hetesek voltunk ,annyira előre kellett foglalni :-(, bár szerintem a szept. nem lesz olyan zsúfolt. Az úszás velük kb. jó fél óra volt , felveszik kamarára és horror áron lehet tőlük fényképet venni . Nem akarok hülyeségeket írni de 30-60-120 € mérettől függően. Ja és akik velünk voltak 15 db képet néztek ki , kérte hogy neki ne nyomtassák ki , jó lesz ha csak átírják pendrive-ra , saccoljatok mennyit akartak elkérni ??? 1500 € !!! Az arab kísérőnk is mondta hogy nem teljesen komplettek.
Ha megy veletek kísérő ő is tud jó képeket csinálni , bár ki kell fogni , mert őt ugye szemből nem engedik oda , de az úszás során "elúsztok" előtte is. Nálunk a párom jobb képeket tudott csinálni mint ők , még szerencse hogy nem vettünk tőlük 1 db. sem. A film viszont aranyos , és ugye abból lehet képeket is csinálni már itthon :-))
Üdv. Zsuzsa
Előzmény: Emi50 (7053)
Emi50 Creative Commons License 2008.09.21 0 0 7053
Szia ha nem zavarlak lenne pár kérdésem a Crowne Plazaval kapcsolatban. Minden szobában van vízmelegítő? A parton adnak strandtörülközőt? A delfinúszás kb mennyi idő, és milyen napokon van? Mi szept 29-én megyünk a KT-val már nagyon várjuk, remélhetőleg ott jobb idő van mint itt.Köszi
Előzmény: KnéZs (7051)
Replay Creative Commons License 2008.09.21 0 0 7052
Szia! Ha itt baloldalon beírod a keresőbe a Royal Moderna-t, találsz pár hozzászólást vele kapcsolatban, de semmi jót nem írnak erről a szállodáról. :(( Legjobb lenne átfoglalnotok máshova.
Előzmény: Gina2002 (7050)
KnéZs Creative Commons License 2008.09.20 0 0 7051
Sziasztok!
A Crown Pláza mellett is van építkezés , de ott még a szálloda egy részét építik (mintha kicsi lenne -biz isten akkora a szálloda mint egy kisebb lakótelep itthon).
A delfin úszást kint intéztük , mert itthonról hiába írtunk e-mailt nem reagáltak rá (hiába oroszok) a Kartagónál fizettük be ezt is és az izraeli utat is . Izraelben volt magyar idegenvezetés , egy egész busznyi turista ment. (de persze azt ottani parterük intézte - semmi gond nem volt velük , tiszta buszok ,pontos indulás -vagy minimális késéssel - a legtöbbet 10 percet vártunk a buszra)
A delfin úszás 100€ , kisérőnek 5+5 € , ha jól emlékszem Izrael 60 € körül volt , ezek csomag árak , 3 program után olcsóbbak , egyedül a delfin úszásra nincs kedvezmény.
Április végén mi voltunk már kint , 30 fok feletti hőmérséklet volt ,és a víz is meleg volt (a Vörös tenger amúgy sem hidegebb soha 20-21 foknál)
Üdv.Zsuzsa
Gina2002 Creative Commons License 2008.09.20 0 0 7050

Szia Ruszka!

Hát mi a nászúton már régen túl vagyunk, de nagyon várjuk az utat. Tavaly nyáron Hurghadán voltunk ott nagyon jól éreztük magunkat. Picit aggódok mert nem ír senki a szállodánkról (Royal Moderna). Annyira új, hogy senki nem volt még ott?

Nem tudod, hogy mikor indul a gép? Melyik irodával utaztok?

Köszi

ruszka69 Creative Commons License 2008.09.20 0 0 7049

Szia Gina!

 

 

Mi is szept 29-én megyünk Sharm-ba egy hétre, csak mi a  Prima Life Rehana-ba szállunk meg!!!Nagyon várjuk, nászút lesz!

 

Üdv:Ruszkáék

Macskalány :-) Creative Commons License 2008.09.20 0 0 7048

Sziasztok,

 

udv. mindenkinek az El Faraana Reef Hotelbol.

Mi itt suttetjuk a hasunkat meg egy hetig, nekunk nem kell futeni, mint nektek :-))))))

 

Viccet felreteve, aki ebbe a hotelba szandekozik jonni legyen azzal tisztaban, hogy csak az olasz vendegekrol szol az ellatas es az animacios programok, a szinvonal is ennek megfelelo :-(

 

De ezt karpotolja a gyonyoru tengerpart es a csodalatos elovilag, ami talan tulzas nelkul ennel a hotelnel a legszebb, ezt a mai introzas is igazolja.

 

Megegyszer udv mindenkinek a 40 C fokos melegbol :-))))))))))

 

Macskalany es a ferje

karolka1980 Creative Commons License 2008.09.20 0 0 7047
Sziasztok,

volt valaki a Conrad Sharm hotelben?
Tavasszal szeretnénk majd menni és ezt a hotelt néztük.Illetve még egy kérdés.Volt már valaki áprilisban Egyiptomban?Milyen az idő,milyen meleg a víz?Lehet a tengerben fürödni?

köszi
Rozi2 Creative Commons License 2008.09.20 0 0 7046

http://www.holidaycheck.com/fullscreen.php?ch=ub&id=1156231057&bildMotiv=&ebene=hid

 

Az építkezés a Reef Oasis Blue Bay-hez tartozik.

Előzmény: _hanyi_ (7045)
_hanyi_ Creative Commons License 2008.09.20 0 0 7045


Ez a rész (építkezés) elkészült?
A Crown-hoz tartozik?

kösz
Előzmény: KnéZs (7043)
Cilikécske Creative Commons License 2008.09.20 0 0 7044

Szia KnéZs!

Engem érdekelne egy-két dolog.

Hogy intéztétek el a delfinúszást?

Jeruzsálemben milyen formában voltatok? (Iroda? Ha igen melyik? Magyar idegenvezetés?)

Köszönöm ha válaszolsz:

Cili

Előzmény: KnéZs (7043)
KnéZs Creative Commons License 2008.09.20 0 0 7043
Sziasztok !
Ritkán írogatok fórumokba , de talán Egyiptom más. Többször ,mondhatom már sokszor jártam e gyönyörű országban , és bármikor visszamennék. Írnék pár szót a Crow Plázáról , nem sok beírást találtam róla eddig , hátha valakiknek segít a döntésben.
Szóval maga a szálloda gyönyörű , hatalmas területen helyezkedik el , mint szinte az összes szálloda Sharmon. Kert , virágok ... hát mint egy botanikus kert. A part érdekes ,nem mindennapi megoldású , "emeletes" , így ebből adódóan gyönyörű kilátással. Stégről lehet csak a vízbe bemenni , szép korallkert húzódik a szálloda előtt. Nagyon kevés szoba néz közvetlenül a tengerre , és szinte mindenhonnan sokat kell sétálni a partig. 2 emeletes épületek , 3-3 szobával, esetleg 4-4 . Szobák - aránylag nagyok , tiszták , viszont a takarítóktól függ ,hogy lesz e elég törölköződ , szappanod , persze ha kérsz vagy kiírod neki lesz minden. Semmilyen saját dologhoz nem nyúlnak .
A szálloda 5*-ra van besorolva , háát azért ezzel erősen vitába szállnék. Tavaly csak 4* -ban voltunk , de minden szempontból jobb volt. Vissza a szállodához: wifi van , de kódolt, kérni kell a csatlakozást :-( , a recepción van egy magyarul is beszélő hölgy , sokaknak jól jöhet. A kaja: első két nap valami borzalom volt , sem választék nem volt az ami volt az ehetetlen.egyedül a sütijük volt nagyon finom. A 2 nap után , gondolom a "kedvenc" orosz turisták ostromának adva javult a helyzet , utána egész finom étkeket sikerült összehozzanak , bár olyan sokféle nem volt mint az eddig tapasztalt egyiptomi szállodákban. A sütik viszont isteniek és bő választékosak. Viszont ! azért hogy ne csak jót írjak a szállodáról! eléggé sz...ágók. A reggeli vagy esti csomag rendelését még akkor is szeretik letagadni ha valóban felírtak a listára. A fakultatív indulása előtt min. 1 órával előtte kérjétek ki , mert különben az egész program miattatok fog késni . Az étteremben csak kártyával lehet bemenni , ha netán elfelejted levinni ,sétálhatsz vissza érte , nem engednek be nélküle . Bár ! 1-2 nap után mindenki rájön hogy van egy hátsó bejárat is....Szóval maga a személyzet nincs a helyzet magaslatán. Egyébként az étterembe be lehet vinni saját vizet , üdítőt. Ott nagyon drága- 1 üveg víz 20Le, kint a bazárban 2-6 Le lehet kapni.
Taxik: Nama Bay-be elvisznek 20 Le , Old Market 40Le , minden esetben elvittek ennyiért , csak alkudni kell! Tényleg ott kell őket hagyni , szaladnak utánad:-)
Kirándulások: kit mi érdekel , minden attól függ. Többször jártam már Cairóban , a piramisok és a múzeum szerintem fenomenális , viszont a parfüm"gyár" és a papirusz kiállítást halálra lehet unni. Papíruszt véleményem szernint nem éri meg ott venni , többszörös árért kínálják. Ugyanazokat veszed meg Sharmban a papirusz boltokban (nem a bazárban földről , hanem rendes üzletben- ők is tőlük rendelik)
Jártunk már többször Beduin esten , tevegelésen - ennek van valami sajátságos egyedi hangulata ,és elképesztő a kősivatag szépsége és a naplemente. Jó buli a kenyérsütés is , és isteni az ott készült menta és carcadia tea.
Színes kanyon: CSAK erősebb fizikumúaknak ajánlott. Tényleg mászni , csúszni ugrani kell ,legtöbbet napon! mi végigcsináltuk az aug. forróságban. Halálosan jó buli egyépként és mellesleg szép. Bár aki járt Petrában , annak csalódás- olyat azért semmiképpen nem szabad várni , ez inkább a túra miatt érdekes. A jeep-ekkel visznek odáig , na még az jó buli -"beduin masszázs"
Dahab , Blue Hole -kosz , bűz és kosz ! Bár én fanatikus búvár vagyok , azért ez valami iszonyat , borzalmas ,hogy a világ talán egyik leghíresebb merülőhelyének így kelljen kinézni.
Delfin úszás - feledhetetlen és nemcsak az ár miatt. Engem ugyanúgy elkápráztattak mint a 10 éves lányomat , az ahogyan hozzád ér , ahogyan vigyáz az emberekre elképesztő na és a puszijuk...jó halszagú.
Izrael: szintén feledhetetlen: piszok hosszú buszos út ,de azt hiszem ott minden egyes kép ami elénk tárul mindenért kárpótol.(Jeruzsálem , Betlehem és a Holt tenger az uticél) Nehézkes és macerás bejutni Izraelbe , de csak türelem , nem bántanak ,mindent megnéznek - de mindent vissza is adnak. Keresztkérdésekkel bombáznak pl. van e nálad fegyver ? mikor jössz vissza , hová mész , meddig maradsz stb. Szóval tényleg rohanás az egész nap , de annak biztosan megéri aki egyébként biztosan nem menne Izraelbe.
És végül pár szó a búvárkodásról : Vörös tenger maga a csoda , volt szerencsénk megismerni két kint dolgozó magyar srácot , le a kalappal előttük , a hajó a szervezés minden Ok. Akinek esetleg képek vagy elérhetőségek kellenek szívesen küldök .
Üdv.Zsuzsa
I.Axur Creative Commons License 2008.09.20 0 0 7042

Szevasztok!

Tudna  valaki  bővebb  információt  adni  a  Szuezi-öbölnél  lévő  Ain  el  Soukhna  nevű  nyaralóhellyel  kapcsolatban? 

Annyit  tudok  róla,  hogy  most  kezdik  nemzetközivé  tenni,  eddig  jobbára  a  helyiek  használták.  Ott  lesz  szállásunk.

Köszi  előre

Gina2002 Creative Commons License 2008.09.19 0 0 7041

Sziasztok!

09.29-én utazunk a Royal Moderna nevű szállodába. Volt ott valaki közületek? A képeken nagyon jól néz ki. De szeretnék olyantól infókat aki járt már ott. Milyen idő van most arra felé? Jön még valaki 29-én. Én már alig várom.

Cilikécske Creative Commons License 2008.09.18 0 0 7040
Köszönöm, mail elment.
Előzmény: *fiona* (7039)
*fiona* Creative Commons License 2008.09.18 0 0 7039
janka76@freemail.hu
*fiona* Creative Commons License 2008.09.18 0 0 7038
szia,

Ha dobsz egy mélt szívesen megadom,de csak a kinti mobilszáma van meg.
Előzmény: Cilikécske (7037)
Cilikécske Creative Commons License 2008.09.18 0 0 7037

Köszönöm!

Meg tudod esetleg András telefonszámát adni nekem? Vagy mail címét?

Cili

 

Előzmény: *fiona* (7034)
*fiona* Creative Commons License 2008.09.18 0 0 7036
szia,

ha jól emlékszem akkor Jeruzsálem 125 euro/fő volt,sajnos a papírt amin az árak voltak feltüntetve kint felejtettem :(
Előzmény: dalma53 (7035)
dalma53 Creative Commons License 2008.09.18 0 0 7035

Nem tudod a Jeruzsálem mennyibe került?

 

*fiona* Creative Commons License 2008.09.18 0 0 7034
szia,

Kartagotourssal és mindennel elégedettek voltak.
Andás volt az idegenvezető.
Előzmény: Cilikécske (7033)
Cilikécske Creative Commons License 2008.09.18 0 0 7033

Kedves Fiona!

Nem tudod véletlenül, hogy akik Jeruzsálemben voltak azok melyik irodával mentek?

Cili

Előzmény: *fiona* (7032)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!