Keresés

Részletes keresés

Marshmallow* Creative Commons License 2008.09.23 0 0 7074
Hát szerintem 4főre 2hétre az FS-ben... úgy kb. 3000.000.- HUF. Hogy megéri-e neked az a te döntésed, de azt csak akkor tudod meghozni, ha már egyszer próbáltad! :) Én FS rajongó vagyok, egyszerűen imádom. Ha oda mész akkor nem lesz semmi olyan problémád, amiről a többi fórumozó beszél. Az FS-ben nem téma, hogy koszos tányér, ott tuti nem fogsz hányni a kajától és hasmenésed sem lesz, semmiben nem lesz hiányod, bármit megkapsz mindent megszereznek, csak kérned kell!

Korallok, színes halak... minden van és gyönyörű!

Valóban indul hajó, bár mi nem próbáltuk, a parton sznoriztunk, így is nagy élmény volt! Ha akarsz halászni is elvisznek hajóval, ami elvileg illegál... de mint mondtam FS-ben mindent lehet! Csak pénz kell hozzá. :)
Előzmény: Rozi2 (7022)
robertofoto Creative Commons License 2008.09.23 0 0 7073
Hazaértünk a Prima Life Rehanából :)
Rövidesen egy hosszabb beszámolóval :)
moonwalkr Creative Commons License 2008.09.23 0 0 7072

Akkor félreérthető voltam bocs.

 

Az útlevélnek kell még a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek lennie.

Előzmény: _hanyi_ (7071)
_hanyi_ Creative Commons License 2008.09.23 0 0 7071
"Ami a hazautazástól számítva még 6 hónapig érvényes."


Ez szerintem nem stimmel.
Létezik ugyan ilyen vízum is, de az többe kerül.
A szokásos 15$-os visa 4 hét tudtommal.
A SINA VISA ingyen 2 hét.


vízum
Előzmény: moonwalkr (7070)
moonwalkr Creative Commons License 2008.09.23 0 0 7070

"Ha a vízumot az utazási iroda intézi, akkor nekünk semmi dolgunk, csak útlevél legyen, ugye?"

 

Ami a hazautazástól számítva még 6 hónapig érvényes.

 

 

Előzmény: ruszka69 (7068)
Emi50 Creative Commons License 2008.09.22 0 0 7069
Mi is 29-én megyünk, már nagyon várjuk a pihenést. Mi a Crowne Plazába leszünk.
ruszka69 Creative Commons License 2008.09.22 0 0 7068

Jön még valaki szept. 29 környékén SES-be?

Mi nagyon várjuk már!!Annak ellenére hogy most raboltak el Dél-Egyiptomban 12 túristát...

Hihetetlen hogy egy hét pihenés lesz!!Ha a vízumot az utazási iroda intézi, akkor nekünk semmi dolgunk, csak útlevél legyen, ugye?

Ruszka

 

ruszka69 Creative Commons License 2008.09.22 0 0 7067

Szia Gina 2002!

 

 

Nem tudom mikor indul a  gép, remélem nem hajnalok hajnalán...:-)

mi újság a szállodával?Nem sikerül elcserélni?

Mi a Medici T-lel utazunk és nagyon várjuk!!

Ruszka

molly.ka Creative Commons License 2008.09.22 0 0 7066
sziasztok!
Conrad International Sharmról irnék az érdeklődöknek.mi nászúton voltunk kinnt a férjemmel szept 11-18.között.nekünk a hotel nagyon tetszett,szép,hatalmas,igényes.tavaly voltunk hurghadán az el palació hotelben így van már összehasonlításunk.sharm drágább,csillógóbb ,és a vizí élővilág sokkal szebb,mint hurghadán.aki viszont az igazi arab világot ismerné meg az inkább hurghadára menjen.
na a hotelről:sok az olasz,nekik külön éttermük és rádiójuk van a strandon.jó hangosak, de ez nekünk külön tetszett.a kaják finik,picit egyhangúak de mi mindig találtuk kedvünkre valót.ja és sószóró van az asztalokon,ami az el palacióban nem volt ::)))))
szép zöld kertje van ,a strand korallos ,és jó hosszú,mi is +látogattuk a baron és a melia vizalatti világát is, mindegyik gyönyörű,talán a melia a favorit?!nem tudom,a baron és a melia strandja apálykor elég silány,de a tenger feledteti ezt:)
mi sétával tettük meg a conrad -melia közti partszakaszt 40 fokban kb.1,5-2km érdemes elmenni de készüljetek fel hosszú lesz.
ezek után mi ugyanúgy a conradba mennénk vissza,gyönyörű a partja.
ja az easy pix w311 es géppel jó fotókat lehet csinálni :)))
ha van kérdés csak irjatok!

következő utunk is csak Egyipt ba mehet :)))))
szabadtüdős Creative Commons License 2008.09.22 0 0 7065
Szerencsére én nem jártam az említett szállodában,de a mi szállodánkba jött át a Royal Modernából egy svájci házaspár.Ők két napot töltöttek ott és reklamáció után kerültek hozzánk.Teljesen ki voltak akadva.A parton se móló se stég nincs,csak a korallokon keresztülgázolva, letörve azokat, csúszkálva lehet a tengerbe menni,de inkább csúszni mászni.Össze- vissza vágták a lábukat.
Elmondásuk alapján az étkeztetés lepukkant menza jellegű volt.
Szóval ők semmi jót nem mondtak a Royal Modernáról, sőt azt mondták, hogy mindenkit lebeszélnek erről a szállodáról.
Én azt ajánlanám Nektek, hogy próbáljátok meg az utazási irodánál egy másik szállodára elcserélni az utat,mert kint már körülményesebb.Ez a svájci pasi egy nagyon intelligens, jól szituált, több nyelven beszélő pilóta volt és csak a kapcsolatainak köszönhetően tudta elintézni, hogy onnan elkerüljenek.
Sok sikert a cseréhez!
Előzmény: Gina2002 (7060)
dalma53 Creative Commons License 2008.09.22 0 0 7064

kÖSZÖNÖM.

 

*fiona* Creative Commons License 2008.09.22 0 0 7063
szia,

Szerintem egyik szobában sincs vízmelegítő,viszont némelyik lépcsőházban van vízadagoló és ott elvileg van forró és hideg víz is.Mi a 406-os szobában voltunk(főépület szerinti jobboldal) ebben a első épületben csak a papír maradt kint,hogy merre kell lenni a víznek.De a főépülettől balra lévő első épületben volt ilyen utántöltös automata, így nem kellett a bárban vagy a medencénél töltögetnünk,nyugodtan lehetett vinni senki nem bámult közben :).

Jó nyaralást!
Tünde
Előzmény: dalma53 (7061)
mgesa Creative Commons License 2008.09.22 0 0 7062

Szia!

 

A mi szobánkban nem volt vízmelegítő.

 

Üdv:

M.

Előzmény: dalma53 (7061)
dalma53 Creative Commons License 2008.09.22 0 0 7061

Ma indulunk a Prima Life Rehanába, tudja-e valaki, hogy van-e a szobában teafőzéshez vízmelegitő?

Sürgős!!!!

Köszi.

 

Gina2002 Creative Commons License 2008.09.21 0 0 7060

Sziasztok

Hát elkeseredtem. Senki nem tud semmi jót mondani a Royal Modernáról?

Senki sincs vele megelégedve? Semmi pozitív?

géem Creative Commons License 2008.09.21 0 0 7059
Sziasztok!
Mi szeptember 15-től vagyunk egy hetet SES-en, a Domina Coral Bay El Sultan-ban. Gondoltam, leírom tapasztalatainkat, hátha valakinek hasznos.

A nyaralási helyszín kiválasztásánál mi elsősorban arra törekedtünk, h ha már végig kellett dolgoznunk a nyarat, a koraősszel egy igazi pihenésre alkalmas helyet találjunk. Ennek, és a vízhez való ösztönös vonzódásunknak megfelelően kerestük a lehető legközelebbi tengerpartot. Mivel a felszíni búvárkodás (sznorki) szintén közel áll szívünkhöz, a Vörös-tenger ideális célnak tűnt. Búvár ismerősök eleinte próbáltak Dahabra is rábeszélni, de végül a komfortigényünk Sharm javára billentette a mérleg nyelvét.

Felemás véleményeket olvasva itt, a fórumon kicsit félve jöttünk, hogy vajon mit kapunk a Kartago-nál befizetett pénzünkért cserébe. Szerencsére teljesen pozitív csalódásokban volt csak részünk.

A Sultan a Domina komplexum egyik középkategóriás hotele. Olcsóbb hely az Oasis, drágább a Harem. A Domina politikája szerint egy olyan óriási „falu” kiépítésére kötelezte el magát, ami a vendég minden szükségletét kielégítheti. Klinika, bolt, gyógyszertár, bazársor, diszkó, minden van itt. A terület nagy, ebből kifolyólag az objektumok távolsága sem kicsi. Mi a Domina egyik végében kaptunk szállást. A három étterem közül az egyik (és a srand) így kb. 7 percre, a másik kettő kb. 20 percre volt tőlünk gyalogos megközelítéssel. A területen un. Taf Taf buszok kb. 10 perces gyakorisággal szállítják az utasokat a kül. helyszínek között, de várakozási időket is tekintve így sem lehet gyorsabban eljutni egyik helyről a másikra (és egy kis esti séta kifejezetten jólesik). A közlekedés eleinte bonyolultnak tűnhet, de hamar kiismerhető. A tengerpart óriási, valamennyi Domina szálloda strandja használható. Műanyag lebegő stégeken juthatunk át a sekélyebb korallos részek felett, és csobbanhatunk az egész hely legnagyobb erősségének számító tengerbe. Erről sokat nem akarok regélni, csak annyit, h gyönyörű. A sivatagi környezetből hiányzó életet a természet hihetetlen kompenzáló-képességgel teremtette meg a víz színe alatt ezerszínű korall és hal-özön formájában.

A tengeren kívül számos klóros és sós medence, fizetős spa és fitness-sátor is található. A környezet gyönyörű. Mi sötétben érkeztünk, és akkor még nem volt olyan éles a falon belüli és kívüli élet kontrasztja. A sivatagba nagy erőkkel egy gyönyörű, tiszta és igényesen kialakított falut teremtett az olasz tulaj. A legszebb rész a Harem villái területe. A szobákról általában nem, csak a sajátunkról tudok írni. Tény, h mifelénk az öt csillag mást jelent, de annyi biztos, h egy ízlésesen, egységes stílusban kialakított, jó minőségű szobát kaptunk.

Az élelmezés számomra kicsit egyhangúnak tűnt. Gyakorlatilag ugyanazok az ételek ismétlődtek egész héten kis módosítgatásokkal. A hasfájás bennünket is elért, ami valszeg az all inclusive ellátás számlájára írandó, és Antinal segítségével jól kezelhető. A mértékletesség adott körülmények között nehéz, ámde kifizetődő, bölcs dolog.

A városba egyszer mentünk és kb. 5 percig bírtuk. A Nama Bay központ bucsui hangulata, bóvlirengetege és gyomorforgató turista-íze nem igazán nekünk való.

Fakultatív programok közül mi csak egyet próbáltunk. Mivel elsősorban pihenni és sznorkizni jöttünk, nem láttuk értelmét annak, h egy-két órás programok miatt félnapos buszozgatásokkal töltsük a hetet. Az egy bevállalt kiruccanás, a színes kanyon és Dahab is arra volt jó, hogy lássuk a burkon kívüli világot. A kanyontúra szép, de túrázni én a Gerecsébe sem megyek kánikulában… Leginkább szenvedésnek mondható az egyébként tényleg egyedi kősivatagi séta. Dahab, a búvárparadicsom pedig innentől a következő asszociációkat hozza bennem elő: szemét, nyomor, igénytelenség. Sajnos. Pedig a tenger itt talán még gazdagabb, de hát oda valahogy be is kell jutni…

Összességében mindenkinek tudom ajánlani a Vörös-tengert és a Coral Bay szolgáltatásait. Talán csak annyi megjegyzést tennék, hogy jómagam nem ide jönnék, ha nem érdekel a korallok világa. Napozni máshol is lehet, Kairóba, Jeruzsálembe v. éppen Petrába látogatni pedig biztosan olcsóbban is megoldható.
KnéZs Creative Commons License 2008.09.21 0 0 7058
kertkert 2Crownpartsaját fotózáshajóról a part
KnéZs Creative Commons License 2008.09.21 0 0 7057
medencemedence
KnéZs Creative Commons License 2008.09.21 0 0 7056
Talán most sikerül
KnéZs Creative Commons License 2008.09.21 0 0 7055
Pár kép a szállodáról (Crown Pláza) és a delfin úszásról
KnéZs Creative Commons License 2008.09.21 0 0 7054
Szia , igen van vízmelegítő ,van zacsekos kávé is mellé. Ahányan mentek annyi kártyát adnak a törölközőkhöz , a parton leadod és adnak szép fehér/sárga törölközőket. Vigyázzatok rá , mert ha elhagyod a kártyát horror árat kérnek érte.
Delfinúszás időpont egyeztetéssel történik , amikorra adnak időpontot. Mi keddi napon voltunk , de csak úgy tudtunk elmenni , hogy 2 hetesek voltunk ,annyira előre kellett foglalni :-(, bár szerintem a szept. nem lesz olyan zsúfolt. Az úszás velük kb. jó fél óra volt , felveszik kamarára és horror áron lehet tőlük fényképet venni . Nem akarok hülyeségeket írni de 30-60-120 € mérettől függően. Ja és akik velünk voltak 15 db képet néztek ki , kérte hogy neki ne nyomtassák ki , jó lesz ha csak átírják pendrive-ra , saccoljatok mennyit akartak elkérni ??? 1500 € !!! Az arab kísérőnk is mondta hogy nem teljesen komplettek.
Ha megy veletek kísérő ő is tud jó képeket csinálni , bár ki kell fogni , mert őt ugye szemből nem engedik oda , de az úszás során "elúsztok" előtte is. Nálunk a párom jobb képeket tudott csinálni mint ők , még szerencse hogy nem vettünk tőlük 1 db. sem. A film viszont aranyos , és ugye abból lehet képeket is csinálni már itthon :-))
Üdv. Zsuzsa
Előzmény: Emi50 (7053)
Emi50 Creative Commons License 2008.09.21 0 0 7053
Szia ha nem zavarlak lenne pár kérdésem a Crowne Plazaval kapcsolatban. Minden szobában van vízmelegítő? A parton adnak strandtörülközőt? A delfinúszás kb mennyi idő, és milyen napokon van? Mi szept 29-én megyünk a KT-val már nagyon várjuk, remélhetőleg ott jobb idő van mint itt.Köszi
Előzmény: KnéZs (7051)
Replay Creative Commons License 2008.09.21 0 0 7052
Szia! Ha itt baloldalon beírod a keresőbe a Royal Moderna-t, találsz pár hozzászólást vele kapcsolatban, de semmi jót nem írnak erről a szállodáról. :(( Legjobb lenne átfoglalnotok máshova.
Előzmény: Gina2002 (7050)
KnéZs Creative Commons License 2008.09.20 0 0 7051
Sziasztok!
A Crown Pláza mellett is van építkezés , de ott még a szálloda egy részét építik (mintha kicsi lenne -biz isten akkora a szálloda mint egy kisebb lakótelep itthon).
A delfin úszást kint intéztük , mert itthonról hiába írtunk e-mailt nem reagáltak rá (hiába oroszok) a Kartagónál fizettük be ezt is és az izraeli utat is . Izraelben volt magyar idegenvezetés , egy egész busznyi turista ment. (de persze azt ottani parterük intézte - semmi gond nem volt velük , tiszta buszok ,pontos indulás -vagy minimális késéssel - a legtöbbet 10 percet vártunk a buszra)
A delfin úszás 100€ , kisérőnek 5+5 € , ha jól emlékszem Izrael 60 € körül volt , ezek csomag árak , 3 program után olcsóbbak , egyedül a delfin úszásra nincs kedvezmény.
Április végén mi voltunk már kint , 30 fok feletti hőmérséklet volt ,és a víz is meleg volt (a Vörös tenger amúgy sem hidegebb soha 20-21 foknál)
Üdv.Zsuzsa
Gina2002 Creative Commons License 2008.09.20 0 0 7050

Szia Ruszka!

Hát mi a nászúton már régen túl vagyunk, de nagyon várjuk az utat. Tavaly nyáron Hurghadán voltunk ott nagyon jól éreztük magunkat. Picit aggódok mert nem ír senki a szállodánkról (Royal Moderna). Annyira új, hogy senki nem volt még ott?

Nem tudod, hogy mikor indul a gép? Melyik irodával utaztok?

Köszi

ruszka69 Creative Commons License 2008.09.20 0 0 7049

Szia Gina!

 

 

Mi is szept 29-én megyünk Sharm-ba egy hétre, csak mi a  Prima Life Rehana-ba szállunk meg!!!Nagyon várjuk, nászút lesz!

 

Üdv:Ruszkáék

Macskalány :-) Creative Commons License 2008.09.20 0 0 7048

Sziasztok,

 

udv. mindenkinek az El Faraana Reef Hotelbol.

Mi itt suttetjuk a hasunkat meg egy hetig, nekunk nem kell futeni, mint nektek :-))))))

 

Viccet felreteve, aki ebbe a hotelba szandekozik jonni legyen azzal tisztaban, hogy csak az olasz vendegekrol szol az ellatas es az animacios programok, a szinvonal is ennek megfelelo :-(

 

De ezt karpotolja a gyonyoru tengerpart es a csodalatos elovilag, ami talan tulzas nelkul ennel a hotelnel a legszebb, ezt a mai introzas is igazolja.

 

Megegyszer udv mindenkinek a 40 C fokos melegbol :-))))))))))

 

Macskalany es a ferje

karolka1980 Creative Commons License 2008.09.20 0 0 7047
Sziasztok,

volt valaki a Conrad Sharm hotelben?
Tavasszal szeretnénk majd menni és ezt a hotelt néztük.Illetve még egy kérdés.Volt már valaki áprilisban Egyiptomban?Milyen az idő,milyen meleg a víz?Lehet a tengerben fürödni?

köszi
Rozi2 Creative Commons License 2008.09.20 0 0 7046

http://www.holidaycheck.com/fullscreen.php?ch=ub&id=1156231057&bildMotiv=&ebene=hid

 

Az építkezés a Reef Oasis Blue Bay-hez tartozik.

Előzmény: _hanyi_ (7045)
_hanyi_ Creative Commons License 2008.09.20 0 0 7045


Ez a rész (építkezés) elkészült?
A Crown-hoz tartozik?

kösz
Előzmény: KnéZs (7043)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!