Keresés

Részletes keresés

KnéZs Creative Commons License 2008.09.27 0 0 7113
Szia , Intro-t merülhetsz partról is , ha van erre alkalmas hely.(hogy partról be lehessen menni ) Shark's Bay erre tökéletes hely.
Előzmény: Cilikécske (7111)
KnéZs Creative Commons License 2008.09.27 0 0 7112
Köszönöm a tájékoztatást ! Egyiptom a mi szívünk közepe is , szerencsére már jó párszor eljutottunk , és megunhatatlan. Sajnos legközelebb csak máj. vagy jun. tudunk menni. Nekem az eddigi kedvenc hotelem az Amphoras Inn Haliday volt. Igaz "csak" 4* , de gyönyörű , nagyon jó kiszolgálással , jó kajával .Bár az álmom a Savoy lenne....,de azt mondják az sem olyan már mint régen volt.
Déneséket én is csak ajánlani tudom ,aug. mi is 2 hetet velük merültünk , csodálatos volt !!!
Mindenki kedves , a hajó személyzete segítőkész ,jó fej -fiatal srácok. Dénes ugyan elutazik okt. közepén , de én úgy tudom Zsolti kint marad. Keressétek őket bátran , nem fogtok csalódni!
Előzmény: dandika70 (7102)
Cilikécske Creative Commons License 2008.09.27 0 0 7111

Lehet, hogy most egy nagyon butát kérdezek.

Az intro merülést azt mindig hajóról csinálják? (Mi Hurgadan így voltunk).

 Vagy olyan is lehet hogy a búvárbázisnál egyből a vízbe merülsz? Vagy csónakkal kivisznek? Tud erről valaki valamit?

Cili

molly.ka Creative Commons License 2008.09.27 0 0 7110
szió!

próbálok olyat irni amit más még nem irt.nagyon jó a hotel,mindennel megvoltunk elégedve,angolul mindenki beszél,de németül senki se,sajnos.ja,de az ékszerboltban az eladó :) és az olasz ,orosz is megy sokaknak.a karszalagot nem vágták le,12ig kellett elhagyni a szobát,de van lehetőség 60dollárért szobát hosszabítani 18ig,mi éltünk evvel a lehetőséggel és nagyon jó volt,hogy nem kellett a csomagok,értékek miatt aggódni.a shuttle bus 22,5font/fő/út a központba.kevés magyar van a hotelban."és aki pl.a fórumon segít,érdeklődik,az kinnt nemhogy barátkozni,de köszönni se akar." de kivételek mindig vannak és lesznek is:)
mi is+ismerkedtünk magyarokkal akik nagyon rendesek voltak.:)
mi az 1126os szobában voltunk,szép,földszinti,tengerre néző és terasz is volt.

ha nincs hely a conradban:voltak kinnt magyarok a sunrise island viewben,ők csak jót mondtak róla és a fórumon is,aztán még el faarana reef....
sok jó hotel van,csak figyeljetek,hogy tengerparti legyen közvetlen,mert elég nagyok a távolságok a nem partmenti hoteleknél,napi többszöri le és visszamenetelnél,ott jár busz(hotelé),de ahhoz igazodni,nyaraláskor,hát nem tudom?!

aki intrót szeretni merülni,magyar nyelvű oktatóval az a c-fun osokhoz menjen,már irták fennt a fórumon a tel számot,de én is segítség képp megismétlem
c-fun Halmos Dénes+20163161931.Dénes kb.okt közepéig van kinnt,de ha jól emlékszem márciustól ismét sharmon van,közte pedig thaiföld egyik kis szigetén merülget.

hát röviden ennyi!szupi hely sharm,a conrad és sznori szempontjából sokkal jobb mint hurghada.

:)
Előzmény: karolka1980 (7087)
anny123 Creative Commons License 2008.09.27 0 0 7109
köszönöm. Ez az Orbit tours program akkor angol nyelvű? Rákerestem itt és találtam is 2007-es hozzászólásban, hogy Kartagos szervezésben voltak.
Előzmény: Rozi2 (7108)
Rozi2 Creative Commons License 2008.09.27 0 0 7108
Helyi irodák közül az Orbit Tours szórólapján szerepel jeruzsálemi kirándulás, a Naama Bay-i sétálóutca elején (vagy végén) vannak. A 6772 sz. bejegyzésemben részletesen.
Előzmény: anny123 (7103)
vi-ki Creative Commons License 2008.09.27 0 0 7107

Szia karolka1980!  :-)

 

Mi először voltunk Egyiptomban és fantasztikus volt!!!!!!

09.23-án jöttünk vissza Sharm-ról és a Conrad-ban voltunk. Szinte csak jókat tudok írni a szállodáról. Azért szinte, mert mi épp az "olasz negyedben" kaptunk szobát, és egész nap olaszokkal voltunk körülvéve, akiknek saját animátoraik voltak, külön DJ a  tengerparton, stb.. Csak annyi volt a kellemetlen, hogy hangosak voltak, dehát ez van. Nekünk mindenki chiao-val köszönt, folyton olaszoknak néztek minket. Mondjuk a barátom úgy is néz ki, de én?! :-)

 

Válaszok a kérdéseidre:

 

Vásárlási lehetőségnek ott a Baron sétány, ami a Baron resort és a Conrad sharm hotel között van. Szórakozni be kell menni Naama Bay-be. A taxi kb. 30 fontért bevisz, Old Market-be 50-ért.

A személyzet tündéri, mosolygósak, kedvesek és hihetetlenül örüktek, hogy magyarok vagyunk és beszélünk angolul. Nem ez a jellemző, ezt el is mondták. 

Karszalagot nem vágták le, délig ki kell jelentkezni, és még az ebéd jár, de mivel nem vágták le a szalagot és nekünk éjjel indult vissza a repzi, ezért még vacsit is ettünk és du ott lógtunk a bárban.

 

Egyébként pedig a tengerpartja szuper, 2-3 sor napágy van maximum, ezért nem zsúfolt a part. A moló végén ha csobbansz, már el is merültél a csodás Vörös tengeri élővilágban! A legszebb rész sztm a Bron és a Conrad közt van. a moló alatt több oroszlánhal dekkol, de pillangóhalak, pufferfish, parrotfish is rengeteg. Ezeket nem tudom mik magyarul.  :-(

Még kék pöttyös ráját is láttunk! rengeteg víz alatti fotót készítettünk egy jó CANON géppel, majd töltök fel.

 

Programok:

 

Sajnos mivel iszonyú meleg volt (38-40 fok), nem mentünk a piramisokhoz vagy Luxorba, mert én nem bírtam volna a sivatagot. Fél napos quad túrán voltunk, ami pocsék volt, nem is lehetett sznorkizni, pedig ez is szerepelt a programban, de a víz bokáig ért, ahol megálltunk. A pihenőknél meleg vízzel vártak hűsítő gyanánt, ami vicc. Jobban megérte volna csak quad-ot bérelni két órára.

 

A Cleo aquapark szuper volt, a személyzet tündér, megnyertünk egy animátorok által tartott versenyt, ahol ingyen masszázs volt az ajándék.  :-)

 

Az üvegfenekű hajó csalódás volt, az első fél óra még elmegy, a második már full unalom, szorizás közben többet láttunk.

 

Kartago Tours:

 

András nevű fiú volt az idegenvezetőnk, akivel senki nem volt elégedett. Nem való neki ez a munka, semmi empátia, semmi jóindulat nincs benne. Mondhatjuk, hogy egy bunkó. Pl. húzta a száját, amikor valaki hívta, hogy rosszul van, minden második mondata ez volt: "Ez Egyiptom. Ne várjunk többet." Ha valaki vizet kért a beduinoktól tea helyett: "Vizet otthon kell inni. "Ha valaki azt mondta, hogy ő jobban elvan a szálloda medencéjében, mint a tengerben; "Medence otthon is van."

Eszter nevű lány is volt velünk, hát ő meg nagyon fiatal, szeleburdi, foyton rohan, és rettentő gyorsan beszél. De legalább kedves.

 

Remélem tudtam segíteni, a képeket hamarosan feltöltöm!  :-)

 

Előzmény: karolka1980 (7087)
adri1985 Creative Commons License 2008.09.27 0 0 7106

Szia!

 

A megérkezésünk utáni nap jött hozzánk Andris,a Kartagoo képviselője,nála fizettük be.Sajnos csak angol nyelvű volt.Nem beszélek valami jól angolul,ezért én is aggódtam,de mindent meg lehetett érteni.

Előzmény: Cilikécske (7105)
Cilikécske Creative Commons License 2008.09.27 0 0 7105

Szia!

Hol fizettetek be az intro merülésre? Magyar nyelvű volt?

Cili

Előzmény: adri1985 (7104)
adri1985 Creative Commons License 2008.09.27 0 0 7104

Sziasztok!

 

Mi augusztus végén jöttünk haza a Grand Oasisból.Én igazából nem tudok róla rosszat mondani,nagyon tetszett.Tisztaság volt,a személyzet bűbájos volt,a szobákat minden nap takarítják,a medence is tiszta,a part gyönyörű.AI-ban a palackozott vizek száma nincs meghatározva,annyit kérsz,amennyit akarsz.Van egy fő étterem és azon kívül még 3.A főétteremben is nagyon jó a kaja,én szinte minden nap mást ettem.Ezen kivül a 3 közül én ajánlom az olasz éttermet,ide egy nappal előtte kell asztalt foglalni.Nekünk semmi bajunk nem lett,pedig gyümölcsöt,zöldséget is ettünk,csak nem össze-vissza.És lehetőleg csak a szállodában.Bár az igaz,hogy Antinalt szedtünk az első 3 napban.A vízre nagyon vigyázzatok,de gondolom,ezt már mondták páran:)Fogat is csak palackos vízzel mossatok.Sajnos a fakultatívokról túl sokat nem tudok mondani.Mi "csak"egy hajókirándulással összekötött intro merülésen voltunk.A hajó elment a Tiran felé is,illetve a Ras Mohamed Nemzeti parkhoz.Összesen 3-szor állt meg,ekkor lehetett sznorizni illetve palackal merülni.Ha érdekel titeket a búvárkodás,én mindenkép ajánlom,hogy próbáljátok ki.Csodálatos élmény!Nem emlékszem pontosan,hogy mennyi volt,de valami nevetséges összeg.A kirándulás,a 2 merülés,az étel-ital fejenként kb.55-60 Euro volt.Ha van még kérdésed,szívesen válaszolok rá,ha tudok:)

 

Adri

Előzmény: anditesi (7099)
anny123 Creative Commons License 2008.09.27 0 0 7103
Sziasztok
Régóta olvasom a fórumot, főleg mikor valahova indulunk. Most is így van:SES-be megyünk októberben, a Hilton Dreamsbe
Kicsit hagy védjem meg őket, tavaly Hurghadán voltunk a Makadi Serenytiben, ez egy 5* szálloda, igaz kb.25-30 km-re a várostól, de gyönyörű és az ellátás a tisztaság is kifogástalan volt. Mindenki kedves volt és nem érezted hogy pénzt várnának, nem úgy mint Tunéziában, ahol hihetetlenül a pénzre utaznak. Bár a recepciósok nem tudnak angolul, mert ha már mondatban beszélsz nem értik, szinte csak tőmondatok vagy szavak mennek.
Remélem SES-ben sem fogunk csalódni. Olvastam néhányszor hogy van 1 napos Jeruzsálemi kirándulás, amire szeretnénk elmenni, de a Kartago ezt nem hirdeti és máshol se nagyon láttam. Meg tudja valaki mondani ki szervezi? hol lehet rá jelentkezni?
köszi
dandika70 Creative Commons License 2008.09.27 0 0 7102

KnéZs!

Én 2 hete jöttem meg a Pyramisa-ból. Kb 4* az ellátás, a személyzet messze alatta. A szobáknál 1-el kezdődőhöz ragaszkodjatok. A 4-el kezdődőek hátul vannak a francban, és sok nincs is takarítva. Ami a csúcs, nekünk először egy fürdőszoba nélkülit akartak adni. Azt fogják mondani, hogy másnap kapsz jobb szobát, de ez nem igaz. AKkor rögtön ragaszkodjatok a cseréhez. Nekünk az egyik alkalmazott "súgott", de rá nem lehetett hivatkozni, mert kirúgnák. Ha maguktól nem adnak, akkor hívd a kinti srácot majd ő megoldja. Persze először ő is megpróbál lerázni. Mi legalábbis így jártunk, de végül a helyi nagyfőnökkel jött és intézkedett. (Ne mondja senik, hogy egy kis jatt és van jó szoba. Valaki komoly pénzt adott előre, és ők kapták a legrosszabbat.) Egyébként a szálloda szégyenei a recepciósok.  De velük úgy sincs sok dolgod.

Ez a vacak része, de igaziból nem rontott a hangulatunkon. Az ellátás jó  volt. 3 étterembe mehetsz enni. De van egy pizzázó is. A mi kedvencünk a Papeete étterem lett. Naponta egy palack vizet adnak, de az összes bárban (a parton is) bármikor ihatsz, bármit. A így már elég az az egy palack. A Papeete étteremben az ültető hapsik nagyon jó fejek. Az egyik egy idősebb bajuszos (kicsit Poirot fiatal korában :) ) fantasztikus ember. Mi jókat beszélgettünk vele. Mindig kedvesen fogadott és mindig talált nekünk asztalt, pedig öten voltunk. Tudom, hogy sokan meglepődnek, de mindezt pénz nélkül. Ez egy elég nagy tévedés, hogy csak pénzért kedvesek veled. Én már sokszor voltam Sharm-ban (igaz 5* szállodákban) de sehol nem tapasztaltam ezt a pénzt ide vagy bunkó leszek veled stílust. Itt sajnos a recepció melletti bárban mindennap lehet vele találkozni. 

Én imádom a helyieket és imádom ez a "patópálos" stílusukat is. De ebben a szállodában sajnos találkoztam olyanokkal is, akik miatt egy pár utastársunk elmondta, hogy csalódtak Egyiptomban.

Ha érdekel még valami, nyugodtan kérdezz. Egyébként, mi nagyon jól éreztük magunkat. Ja! Egy lényeges, a parton ne egyetek a szendvicsből.

Előzmény: KnéZs (7096)
Szemag Creative Commons License 2008.09.26 0 0 7101

Szia Napfény!

 

Írtam emailt neked, de állandóan visszajön, hogy kézbesíthetetlen!

Előzmény: Napfény1 (7098)
karolka1980 Creative Commons License 2008.09.26 0 0 7100

Szia,

 

sajnos még nem most megyünk Sharmra és az általad kért hotelről sem tudok semmit:-(

De tavaszra tervezünk egy kiruccanást Sharmra és mi a Conradot néztük ki hotelnak.

Minden infót szívesen fogadok róla,akár emailben is.

h.karolina@citromail.hu

 

Köszke előre is és jó utazást!

Előzmény: anditesi (7099)
anditesi Creative Commons License 2008.09.26 0 0 7099

Sziasztok!

Esetleg jön valaki okt.6.-án Sharmra?(Tropicana Grand Oasis-ha esetleg bővebb infót tudna valaki ,megköszönném.pl.hány all i.étterem van,palackos vizet adnak,hajók indulnak a Tiránra-ha igen mennyiért?...stb.---kerestem a témában,de nagyon régi infókat találtam csak...)Lefoglaltam,nincs több időm ..:)))Sajnos az imádott Conrádban már nem volt hely..arról tudok infót adni:)

hali

 

 

Napfény1 Creative Commons License 2008.09.26 0 0 7098
Nagyon találó kifejezés a rulett-utazás. Sajna tényleg így mennek kb. a dolgok kis hazánkban:( És ami még inkább sajna, hogy ez nemcsak az utazási irodákról mondható el. Tudom, hogy off, ráadásul költői a kérdés, de nálunk miért nem működhet semmi olyan flottul, szervezetten és korrekt módon, ahogy itt pl. leírod??? Az élet bármely területén lassan már akkor kezd el csodálkozni az ember, ha valami jól működik és azt kapom a pénzemért, amit ígértek, ill. amire befizettem. Csak hogy a témánál maradjunk, legutóbbi utazási irodás tapasztalatomat említem: ha 3 felnőtt részére kifizetünk (3xteljes áron) egy 3 ágyas szobát és a szerződésre is az van írva, hogy "3 ágyas szoba", nem pedig az, hogy "2 ágyas szoba + 1 pótágy", ráadásul még 3x rákérdezek előtte szóban, hogy biztos?? biztos!!, akkor egy 4 csillagos görög szállodában miért egy 2 ágyas szobát kapunk belezsúfolva egy iszonyatos tábori vasággyal?? Persze hiába reklamálsz, valami hülye kifogással elhajtanak. És egy neves irodáról beszélünk.
Előzmény: Rozi2 (7094)
anditesi Creative Commons License 2008.09.26 0 0 7097
Jaj , félreírtam! A Tropicana Grand Oasis-ról kellene infó-bocs mindenkinek.....köszi az eddigieket is
Előzmény: Replay (7093)
KnéZs Creative Commons License 2008.09.25 0 0 7096
Személyes tapasztalatom egyik szállodáról sincs , a Tropikánáról jókat hallottam , a Pyramisa-t láttam , szép helyen van , viszont mást nem tudok róla!
Nagyon jó utat nektek és a mostanság indulóknak !!!
Előzmény: anditesi (7092)
Emi50 Creative Commons License 2008.09.25 0 0 7095
Ha megjöttünk feltétlen írok beszámolót, és képeket is teszek fel, már nagyon várjuk az indulást, de főkép a jó időt és a fürdőzést.
Előzmény: Judó007 (7090)
Rozi2 Creative Commons License 2008.09.25 0 0 7094

Sziasztok!

 

A másik szállodába való átrakást azért nem csinálhatná büntetlenül és korlátlanul egy iroda.

 

Csak egy esetben van joga a szerződések szerint másik szállodában elhelyezni: ha a szálloda túl van töltve. Mi egyszer úgy jártunk, hogy indulás előtt néhány nappal értesítettek: a hónapokkal korábban lefoglalt szállodában nincs hely, erre megpróbáltuk a közvetlen foglalást a szállodával, és kiderült, hogy válogathatni lehetett még a szobatípusok között is, annyi hely volt. Csak nyilván közben talált az iroda valami más helyet, ahová nagyobb haszonnal tudta benyomni az utasait, nagy ívben sz...va arra, hogy az utasok esetleg valamilyen további szempontok alapján is válogatnak, mint a csillagok száma. (A katalógusárak különbözetét amúgy szó nélkül visszatértették, pedig a csillagszám azonos volt).

 

Én kíváncsi lennék, ha valaki megvizsgálná, hogy az előleget beszedő irodák mikor foglalják le a helyeket, amikre a pénzeket beszedték, mit találna. (Azért viszonylag nagy összegben mernék fogadni, hogy mit.)

 

Az említett eset az első és egyben az utolsó volt, amikor mi ebben a rulett-játékban   résztvettünk.

 

Volt itt egy célzás tökös irodákra és német utasokra. Amióta úgy döntöttünk, hogy megér egy kis autózást (Bécsig), hogy az itt leírt szívatásokat és csalódásokat elkerüljük, ráadásul kevesebb pénzért kifogástalan szolgáltatást kapjunk, van némi rálátásunk, hogy ott hogyan működnek az irodák és a foglalások.

Először is: a szállást LEFOGLALJÁK akkor, amikor az előleget befizeted. Az egyik évben január elején (!) egy nyári szállodai elhelyezésre csak feltételes foglalást igazoltak vissza, mert kimerült a saját kontingensük, és le kellett kérdezniük: van-e még hely. A foglalási rendszerben csak RQ (request) kódunk volt, majd három nap múlva értesítettek, hogy rendeben van a helyünk, és a foglalási rendszerből új printet kaptunk, amin a kódunk a szállodánál OK-ra változott (addig csak a repülőútnál szerepelt OK).

 

És még egy érdekesség: első és utolsó kis magyar rulett-utazásunkkor megérkeztünk éjszaka, és hosszú órákig tartott, amíg a néhány útba eső szállodánál kiszálltak az utasok és az idegenvezető, mindenütt végig kellett várni az összes cirkuszt a szobákért. Ezzel szemben az osztrák irodákkal ez úgy zajlik, hogy az idegenvezető belép a szállodába, odaint a recepciósnak, és elhúz vissza a buszra (ami megy tovább), mert NINCS DOLGA, ugyanis minden le van rendezve. Minden utas azt a szobát kapja, amit lefoglalt. Aki tengerre nézőt fizetett, az azt kap, aki meg nem, az meg nem azt kap. Ez kb. ilyen egyszerű. Minden szállodánál csak kiszórják az utasokat és a csomagokat, ott már várnak a kulcsok, a welcome koktél és a hordárok. Pillanatok alatt a szobájában van az is, aki az utolsó szállodába megy.

 

Ezzel elmondtam a véleményemet arról a gondolatról, hogy "nem az iroda hibája, hanem a kinti partnereké...", meg hogy "az arabok rendszeresen túlfoglalják magukat". "Tökös iroda" helyett pedig a "korrekt iroda" kifejezés itt helytállóbb lenne.

Előzmény: moonwalkr (7080)
Replay Creative Commons License 2008.09.25 0 0 7093

Személyes tapasztalat nincs, de a Grand Azurról itt a fórumon elég jókat írtak, mármint a szállodáról. A partjáról viszont nem. Sőt.

A 6858. sz. hozzászólásban van egy kép a partról. Feltétlen nézd meg, mielött döntenél.

Előzmény: anditesi (7092)
anditesi Creative Commons License 2008.09.25 0 0 7092

Köszönöm!

Esetleg nem tudsz valamit a Tropica grand Azure-ról?Oda vagy a Piramisa-ba volna hely....?Kösz

Előzmény: KnéZs (7089)
Rozi2 Creative Commons License 2008.09.25 0 0 7091

Hali!

 

Nem vagytok ám elfelejtve, de még csinálom a képek válogatását, rendszerezését, selejtezését, meg még turbózom a képeket! Már tettem ide fel egy pár vízalattit, amit a közös úszkálásokon csináltam.

Ide most nosztalgiázni ugrottál be, netán megint terveztek valami kiruccanást SSH-be?

Előzmény: egyiptomiak (7076)
Judó007 Creative Commons License 2008.09.25 0 0 7090
Szia Emi!

El ne felejts beszámolót irni a Crowról igaz voltunk ott de kiváncsi vagyok neked hogy tetszett.
Előzmény: Emi50 (7069)
KnéZs Creative Commons License 2008.09.25 0 0 7089
Shark's Bay , nagyon klassz hely ! Ott van Sharm második kisebb kikötője , és onnan sokan szoktak partról is merülni. Sznorker szempontjából is nagyon szép !
Előzmény: anditesi (7088)
anditesi Creative Commons License 2008.09.25 0 0 7088

Sziasztok!

Ezelben a napokban keresgélek utat,de a Conradban nincs hely,sőt a közelben lévőkben sincs már hely.Tudnátok segiteni abban,hogy a Shark Bay milyen sznorizás szempontjából,mert ha oks,akkor már foglalom is az utat...köszönöm

karolka1980 Creative Commons License 2008.09.25 0 0 7087

Szia,

 

nagyon örülök,hogy van még valaki,aki a Conradban volt;-)))

Mi múlt héten jöttünk meg Hurghadáról és tavaszra tervezünk egy kiruccanást ismét Egyiptomba,de most Sharm-ra és a Conrad hotelt néztem ki.

Tavaly Hurghadán Conrad hotelben voltunk(azóta eladták a Sunrise hotelláncnak sajnos....)és nagyon meg voltunk vele elégedve.

Akkor nyugodtan mehetünk,nem lesz csalódás?

Van a közelben vásárlási/szórakozási lehetőség?Rendes a személyzet?

Ott is meghagyják az elutazásig az AI karszalagot?

Nekünk ez volt a legnagyobb meglepetés Hurghadán a Conradban,hogy mindenki panaszkodott,hogy 12-kor ha nem fizetett hosszabbítást levágták a karszalagot,mi meg még a busz indulása előtt is pár perccel koktéloztunk a bárban és simán elfogyasztpttuk az utolsó vacsorát.

Idén a Hiltonban Hurghadán is azonnal levágták 12:00-kor a karszalagot és szinte kiutáltak Bennünket estig a hotelből...

Ez elég kellemetlen befejezése volt a két hetes nyaralásnak....

Tudsz még esetleg infót más hotelekről,hogy hova érdemes menni,ha a Conradban már nincs hely?

Tisztasággal meg voltatok elégedve?Jók a szobák?

 

köszi előre is

Előzmény: molly.ka (7066)
Szemag Creative Commons License 2008.09.25 0 0 7086
Köszi a tanácsot, bár nem Te vagy az első ember, aki azt mondod, hogy csalódott a piramisokban. Azért remélem a fárasztó hosszú busz út árán is megéri elmenni Kairóba, mégiscsak "ciki" lenne úgy hazajönni Egyiptomból, hogy nem láttuk a piramisokat. A gyerek is pont most tanul erről töri órán, úgyhogy biztos érdekes lesz látni ezt a másvilágot. Aztán majd ha a második utunk lesz Egyiptomba (remélem lesz), akkor majd kirándulunk másfelé, pld-ul a királyok völgyébe. Hallottad a héten a hírekben, hogy túszul ejtettek pár túristát?

A szállodán kívüli koszt megszoktuk görög, és törökországban is.

Az erőszakos árusokhoz hozzáedződtünk idén a törökországi nyaralásunkkor. Könnyen le tudjuk őket rázni, ha nevetségesen át akarják vágni az embert a magas áraikkal. De lehet, hogy az arabok még erőszakosabbak lesznek majd mint a törökök.
Érdekes, hogy ezt az erőszakosságot csak a bazárban tapasztaltuk, a szállodán belül a hotel személyzete viszont nagyon udvarias volt.
Előzmény: moonwalkr (7084)
KnéZs Creative Commons License 2008.09.25 0 0 7085
A jegyzőkönyv felvevéséhez szeretnék még pár gondolatot megosztani veletek :
3 éve történt velünk Hurghadán.
Már arra nem emlékszem melyik nap kellett volna hazaindulnunk , de úgy rémlik hétfő éjjel (kedd hajnalban) ami biztos este 11 órára jött volna értünk a busz. Ennek ellenére reggel 7 órakor verik az ajtónkat , hogy máris hagyjuk el a szobát ,mert indulunk haza , van 20 percünk elkészülni !! Kicsit izgalmas lett az életünk mivel mi egy szuper kis csapattal búvárkodni voltunk Hurghadán ,és ugye a felszíni időnk az éjjeli induláshoz lett kalkulálva , előző nap még merültünk 3x ,mert ugye az éjjeli induláshoz lazán jók lettünk volna. Közöltük a Kartagos idegenvezetőnkkel is a problémánkat , hogy azért ez így nem teljesen okés , persze nem csak mi reklamáltunk, vagy a fél csoport búvár volt. A válasz: Őket nem érdeklik a mi szabadidős programunk ,vagy jövünk most velük , vagy megoldjuk a hazajutásunkat ahogy akarjuk. Nagyon nehezen , valóban veszekedés árán vették fel a jegyzőkönyvet , amivel semmire nem mentünk !! itthon még mellékeltünk egy szép hosszú beszámolót a vezetőségnek ,aláírta az összes érintett (vagy 50 fő ) erre a válaszuk a következő volt: Sajnálattal vették panaszunkat , de : senkinek nem lett semmi baja , és különben is a repülőgép indulásának időpontját változtathatják. Az már más kategóriába esne ha valamely érintett ügylélnek egészségkárosodása lett volna. Kérdem én : egyikünknek ki kellett volna nyiffannia ahhoz , hogy elismerjék hogy hibáztak ??? Hibáztak , mert nekik pontosan tudniuk kell , hogy Egyiptom az egyik legkedveltebb úti cél a búvárok körében ,pontosan tudniuk kell ,hogy mennyi felszíni idő kell ahhoz hogy repülhessünk , ugye akik merülnek azok tudják pl. 5napos csomag ált. 10 merülésből áll ,az utolsó nap a "pihenő " ami nekünk félig elmaradt.... Ennyit a jegyzőkönyvről és a Kartagóról .
moonwalkr Creative Commons License 2008.09.25 0 0 7084

Izgulni csak pozitív értelemben szabad:) Egyiptom bazi jó hely, sokkal jobb mint Korfu:)

csak el ne áruld a korfui fórumon, hogy ilyeneket mondtam:)))

 

Ha elég lazán tudod kezelni, hogy a szállodán kívül időnként kosz van, az árusok európai értelemben véve halál erőszakosak, stb., akkor remek nyaralásotok lesz.

 

Kairóhoz még annyi tanácsot adnék, hogy ne menjetek túlzott elvárásokkal, nem misztikus a hely, és kosz van, rengeteg pofátlan, lerázhatatlan árus, a múzeumben tömeg stb, az utak mentén hihetetlen nyomorúságos házak, meg minden. Ha valami csodára vársz, mert a piramisok mégis a világ hét csodájába tartoznak, akkor csalódásként fog érinteni. Viszont ha úgy tudtok odamenni, hogy megnézünk egy helyi érdekességet, és ott magával ragad a dolog grandiózussága, akkor jól fogod megélni. (Saját tapasztalat, hogy először nagy várakozásokkal mentünk és elég nagy csalódás volt úgy Kairó, mint a piramisok. Mősdoszorra, mikor a gyerkeket vittük el megnézni, már sokkal másabb szemmel méztük, kisebb voét a várakozás és sokkal nagyobb élmény is volt.)

Előzmény: Szemag (7083)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!