Sziasztok van valakinél használatban, vagy valaki üzemelt már be ilyet? Mik a tapasztalatok hatásfokra, fogyasztásra és milyen fűtésrendszerhez alkalmazzátok?
Ez teljesen korrekt teljesítmény, ahogy néztem a te tűztered 120 literes keményfából sztem több is
belefér mint 20 kg . Azt hiszem itt az idő amikor szükség is lesz rá, nálunk már itt van a hideg és a hó,
-17 mondanak és már most -8 van kint ,gondolom felétek is repkednek a mínuszok hiszen az egész országba betört a sarkvidéki levegő . Én magam is kíváncsi leszek az én rendszerem hogyan bírja ,mert
itt sem volt eddig tél .Szép az alsó ajtód ,és a rendszer is úgy néz ki szépen működik, azt hiszem te sem fogod megbánni ezt a beruházást mert a gáz vagy jön a vezetéken vagy nem ! Ha jön ki tudja mikor mennyiért ?Mivel jó kampányfogás a rezsicsökkentés, csak a választáskot véget ér a kampány !!:)
Ha kell a Forgács akkor lemegyek a telepre es ad amennyi kell. Egyébként számold ki mekkora a veszteség, ha a 5x1cm ki esik egy 4m-es rönkön. :D Na meg a 4m-es rönköt hogyan rakod a szalag fűrész alá? :D Na én meg ebből a birkózásból nem kérek. :)
Újabban már vannak au. teljesítmény szabályozós (alfával) el látott kazánvédők.
Az ESB is ajánl ilyet akár 5W ot is produkál, (Laddomatba is ezek szerint van hasonló).
Most azt nem tudom ezek hőmérséklet alapján v. tömegáramlás alapján működhetnek.
Mert a fűtési körbe rakott alfa v. wilo pico tömeg áramlás alapján szabályozza magát.
De arra is gondoltam amíg nem meleg a kazán csak a bypass ágon keresztül kap a keringető és talán ekkor kapcsol takarékra és ha már kinyit a patron már kap a visszatérőből is és ekkor nagyobb teljesítményre kapcsol. Nem tudom jó e a következtetésem mi a véleményetek róla?
Bocs, de a múltkor félretájékoztattalak az égéstermék hőmérséklettel kapcsolatban.
Akkor csak annyit találtam, hogy max 320fok lehet. Most megtaláltam a táblázatot amiben le van irva tipusonként hogy mennyinek kell lennie. Pl a dc25s-nél 225fok. De nem alul mérve a gyári mellett (az csak arra jó, hogy inditsa a ventillátort, meg a szivattyút) hanem ahol kijön a kazánból.
Kb 7-8C fokos volt a víz a pufferban, picit megizzadt amíg bemelegítette magát.
82C-ra lett a puffer alja teteje felfűtve, a Far termosztatikus szelep is szépen lekeveri a 60 fokos ellőremenőt a ház felé.
A "puding" része is szépen működik, a felső hőmérőm most 60 fokot mutatott a pufferon és a termosztatikus szelep is 60 fokos vizet engedett a ház felé.
Úgy látszik hogy nem kever sok hideget hozzá.
A felső kamra vékonyan fekete (kátrányos), az alsó kamra ajtó világos szürke.
140 literes tágulásival 1bar induló és 1,6-1,7 bar volt 82c foknál a nyomás.
160C fok körül mozog a füsthő.
A képen van néhány hőmérséklet adat, lehet látsz rajta alami infót.