Keresés

Részletes keresés

magyar bucó Creative Commons License 2012.06.21 0 0 5320

Nekem tetszett, vállalkoznék egy tartós tesztre. :)

Előzmény: cassul454 (5319)
cassul454 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 5319

aham. érdekes stilus.

Előzmény: magyar bucó (5318)
magyar bucó Creative Commons License 2012.06.20 0 0 5318

Tuboly Zoltán (http://tubolypince.hu/)

Előzmény: cassul454 (5317)
cassul454 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 5317

hüha! ki követte el ezt a kompexumot?

Előzmény: magyar bucó (5316)
magyar bucó Creative Commons License 2012.06.20 0 0 5316

 

Előzmény: kékled (5310)
becko8 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 5315

Sziasztok!

A kemencével már elkészültem, de méginkább visszamennék az időben, s kipróbálnám a kövön sütést... A kérdésem csak annyi lenne, hogy ugye nem mindegy milyen követ melegítek fel a tűzön, mert van ami "felrobban" Szóval milyen fajta kő kell a kövön sütéshez?

Van valakinek amúgy ezzel tapasztalata?

nasgoon78 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 5314

Akkor FSC védett a komplexus :)

Előzmény: kékled (5313)
kékled Creative Commons License 2012.06.02 0 0 5313

Köszönöm.

 

Újra hasznosítottam a 8 méteres szabász asztalunkat, így pénzbe nem került, csak a munkámba....a fát venni kellett volna.....védjük a természetet....))))

Előzmény: nasgoon78 (5312)
nasgoon78 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 5312

Szép a sütő-főző komplexusod, bár hogy zártszelvényből csináltad a tetőszerkezetet, az nekem nem jön be.

Én fából fogom megcsinálni!

 

Előzmény: kékled (5310)
nasgoon78 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 5311

Szép Darab!

Gratula!!!

 

 

Előzmény: kékled (5310)
kékled Creative Commons License 2012.06.02 0 0 5310

Az se nem roszz, de nem értem, miért csak kemencét építetek..

ki kell használni a teret, és kombót éípteni...csuda érzés, mikor minden helyen sül, fől valami..))

 

Kicsit megváltoztattam a kemencém környezetét....ílyen lett.

csuda dolgok sültek már benne, és olyan fínom...))

 

ez a kemence építésének folyamata:

https://picasaweb.google.com/102554946978010220822/Kemence

 

tető fölé

https://picasaweb.google.com/102554946978010220822/KemenceTeto

 

és az új környezet kialakítása:

https://picasaweb.google.com/102554946978010220822/TujaCsere

 

minden sk...

Előzmény: nasgoon78 (5309)
nasgoon78 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 5309

Még egy fontos paraméter:

 

Kemenece tűzfal vastagságának méreter 13 cm

Tüztér netto belső mérete: 55 X 100 cm, magasság 40 cm

Kemence ajtó mérete: 58X 42 cm

 

Kémény: 115 mm rozsdamentes föstcső 2 m.

Előzmény: v2rider. (5304)
nasgoon78 Creative Commons License 2012.06.02 0 1 5308

Szép Napot!

Köszönöm!

Akkor megosztom az építési folyamatot.

 

Alapja 67 X 120 cm vasalat beton

Kemence alja 10 db 30 X 23 X 50 cm zsalubeton fektetve, fagyálló csmperagasztval ragasztva

Hőtároló alja: egy sor tégla élre állítva, falazva körben, a felső terület 100X 120 cm lett, a téglasor közé kb 2 nm zúzott gránitörlemény padlólap, / üveg nem volt itthon / majd 3 cm vastagon kvarchomok terítve. Erre jött rá a tűztér alját alkotó téglasor 1 cm fugával. A fugát kvarchomok és só 1:1 arányú keveréke.

A kemencéhez 140 db baranyai tömör kistéglát, 5 zsák Eurofix falazóhabarcsot, 5 liter Nátronvízűveget, 1 zsák fagyálló flexibilis csemperagasztót, 2 zsák 25 kb kvarhomokot, 2 nm üvegyapotot, 14 db zsalubetont.

A külső burkolat még nincs kész, az majd meszelve lesz.

A kemence test falazásánál sima Eurofix falazóhabarcsot haszáltam fel, úgy, hogy víz helyett 22%-ban vízüveget adtam hozzá. A kemence belső felülete kvarchomok és vízüveg keverékével van fugázva, és kikenve.

A kemence ajtó 2 mm kazánlemezből, a kemence ajtókerete 25X25 mm zártszervényből van heggesztve. A keretet Mester hőálló kazántömítővel ragasztottam a téglékhoz, majd körbefalaztam.

Elvileg mindenhol agyaggal kellene falazni kemencét, de felénk nem lehet kapni, és utána mászkálni nem volt időm...

A felfűtését a szokott módón kezdtem el, elösször kis tűz, majd nagyobb tűz, azt mégnagyobb tűz.

Teljes felfűtásnél eddig nekem nem repedt meg. Abban az esetben ha netaláltán kiég a habarcs, akkor újrarakom.

Felfűztés után kb 3 órán keresztül gyűri a meleget...

Kenyeret faszenesen akarok majd sütni, parázságyon...

Majd töltök fel képet...

Hátrébb vannak képek a kemencém építésének folyamatairól.

A kemencém cca: 30 000 Huf-be került cakk und pakk :)

 

 

 

Előzmény: v2rider. (5304)
zádorinékati Creative Commons License 2012.06.02 0 0 5307

 

 

Hál istennek sikerült feltennem.

zádorinékati Creative Commons License 2012.06.02 0 0 5306

Sziasztok!

 

Legyetek szivesek segiteni nekünk abban,hogy a kemence hordóját mivel kell lekenni,hogy ne repedjen meg.Köszi előre is.

Megpróbálom feltenni a képet,hogy hol tartunk, ill. tart a párom.

cassul454 Creative Commons License 2012.06.01 0 0 5305

sziasztok! elkészül lassan.

v2rider. Creative Commons License 2012.06.01 0 0 5304

Jól néz ki!Ír6nál bovebben az építésrol.

Előzmény: nasgoon78 (5303)
nasgoon78 Creative Commons License 2012.06.01 0 0 5303

Kipróbáltam...

 

magyar bucó Creative Commons License 2012.05.31 0 0 5302

Azért a törmelék és a fűrészelésnél keletkező por között van némi különbség.

Előzmény: alfi13 (5300)
nasgoon78 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 5301

Eurofix sima falazóhabarcsot, amit vízzel, és naátronvízüveggel kevertem.

Valahol olvastam, hogy az tűzálló lesz....

Előzmény: alfi13 (5297)
alfi13 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 5300

Régi tetőcserepet szórtam a földutra amit a kocsik szinte porá (téglaporá) zuztak jobb mint bármi más. A kőzuzalékot mindig kiforgatják a kerekek de az összezuzott cserepet semi nem mozdítja ki majd nem olyan mint a beton. A szőlőhegyre vezető utat akartam javítani mikor egy bányamérnök javasolta ne zuzott követ téglacserepet használjak.

Előzmény: magyar bucó (5299)
magyar bucó Creative Commons License 2012.05.31 0 0 5299

A téglapor? Hogyan?

Előzmény: alfi13 (5298)
alfi13 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 5298

Utépítésre is kiváló.

Előzmény: magyar bucó (5293)
alfi13 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 5297

Milyem tűzálló habarcsot használtál?

Előzmény: nasgoon78 (5296)
nasgoon78 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 5296

Szép Napot!

 

Kérdéssel fordulok hozzátok,

 

Falaztam tűzteret, kemencének. Bakonyi tömör kistéglából, és tűzálló habarcsból ( 22% nátronvízűveg oldat tömegszázalékosan víz helyett ). 

Szerintetek szétég?

 

magyar bucó Creative Commons License 2012.05.31 0 0 5295

Másra nem nagyon.

Előzmény: Zoli_t5H (5294)
Zoli_t5H Creative Commons License 2012.05.31 0 0 5294

Mondjuk testfestésre? :-)

 

Előzmény: magyar bucó (5293)
magyar bucó Creative Commons License 2012.05.31 0 0 5293

A tégla szeleteléséből származó por szerinted mire használható? :o

Előzmény: gyuri660715 (5292)
gyuri660715 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 5292

Kerti sütögetők, kemence készítésében szakmai alapon is szívesen osztom meg elképzeléseim bárkivel.

Agyag por (tégla szeletelésből félrerakva) 

samott tégla ( bontott 12x25x6 cm-es)  méretre vágva is!

Idomra vágott bontott tégla (1 cm szeletvastagságtól)

E-mail elérhetőségünk: car.and.house@gmail.com

szekelyferenc Creative Commons License 2012.05.29 0 0 5291

Kedves Kemenceépítő Társaim!

Azt szeretném kérdezni, hogy milyen arányban kell a sót adagolni az agyagba, amivel kitapasztom a kemence belsejét és kifugázom a kemence sütőfelületét adó téglákat?
A téglákat rakhatom úgy az üvegre, hogy agyagba ágyazom? Kell még oda valami?

Üdvözlettel:

Székely Ferenc

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!