Keresés

Részletes keresés

bacee Creative Commons License 2002.08.13 0 0 1095
Tehát U Rudolfina:

Az utca nevét természetesen nemtom. DE a Károly hídtól északra levő hídnál van "Pesten". Természetesen a híd nevét se tudom, de a lábánál van egy szép tér tele szép virággal, és a végén egy impozáns bazinagy épület(talán akadémia??). A tömb amiben van asszem még a zsidónegyedhez tartozik. Ahol befordul a villamos pontosan a villamosmegállóval szemben. A bejárat pici (sajna csak 11-kor nyit), felül csak ugy 4-5 asztal, lennt a pincében viszont kb. 15-20. Nagyon jó a kaja, én a vadas knédlire esküszöm, de a csülök is guszta.

Ja és Pazdroj über alles...

Pozitívum: hogy szinte mindíg van hely(plusz kaja, meg nedü)
negatívum: nem engedték, hogy ultizzunk

megéri betérni

Előzmény: Tycho Brache (1092)
Pivovar Creative Commons License 2002.08.13 0 0 1094
Leálló sörgyárak :(

Amúgy, kedves Prága-járók, Csocsó után szabadon én azt mondom:

Bármilyen finom is, a sör csak ürügy; a cél pedig kb. ez:
barátságot kötöttünk két tősgyökeres prágai kocsmalátogatóval

Előzmény: Tycho Brache (1092)
zmrzlina Creative Commons License 2002.08.13 0 0 1093
Staropramen és Braník sörök gyártása szünetel, de a Budvár és Prazdroj hívők se örüljenek, mert České Budějovice és Plzeň központját elárasztotta a víz.
Előzmény: Pivovar (1091)
Tycho Brache Creative Commons License 2002.08.13 0 0 1092
>barátságot kötöttünk két tősgyökeres prágai kocsmalátogatóval akik némi unszolásomra hosszas gondolkozás után az alábbi TOP 5-öt jelöték meg/nem sorrendben/.
Tigris ,U Kocoura,U Rudolfina,U Cerneho vola
U Bubenicku.

Tessék csak megnézni szerény kocsmakalauzomat: az U Rudolfina kivételével valamennyi szerepel benne. Ezért az egyért viszont szégyellem magam, legközelebbi tanulmányutam során (novemberre prognosztizálható:( feltétlenül felkeresem. Tudja valaki, hogy hol van? Mintha már említtetett volna a neve itt a korábbiakban.

Előzmény: jackiemo (1083)
Pivovar Creative Commons License 2002.08.13 0 0 1091
Sajnos, *most* éppen tényleg vizezik a sört...
Előzmény: bacee (1087)
zmrzlina Creative Commons License 2002.08.13 0 0 1090
Prágában a Károly-híd lezárva, az egyetlen üzemelő híd Most legií. Az emberek élelmet és ivóvizet halmoznak fel, napokig nem lesz villany, víz és gázszolgáltatás a város nagy részében. A bankautomaták az egész országban nem működnek, mert a Česká Spořitelna információs központja víz alatt van. A Prága-Plzen autópálya lezárva, Bajorországba jelenleg autóval nem lehet eljutni.
zmrzlina Creative Commons License 2002.08.13 0 0 1089
Prágában nagyon nagy a baj, az Óváros-tér már víz alatt áll, minden idők legnagyobb árvize pusztít. Sajnos folyamatosan esik, ezért állandóan jön az utánpótlás Dél-Csehországból. Hét áldozata van eddig az áradásoknek és többen eltüntek. Sok fő közlekedési útvonalat lezártak, a vonatok jó része nem indult el, Prágában már csak a főpályaudvar üzemel. Aki teheti, most ne induljon Csehországba, az elkövetkező napokban kaotikus állapotokra lehet számítani.
Előzmény: _LaJoS_ (1088)
_LaJoS_ Creative Commons License 2002.08.13 0 0 1088
Előzmény: Dr. Lecter (1086)
bacee Creative Commons License 2002.08.13 0 0 1087
Hali Pivibratyó, na meg minden sörbarát!!

Szóval az a fránya átvarés:

Sajnos már sokszorvolt részem benne, de egy kis pontosításra szorul a dolog. Soha nem vertek át, ha volt olyan a társaságban aki beszélt csehül. Vagy azért mert kellő hévvel magyarázta igazunkat, vagy mert egyszerűen csehül kértük a számlát. Mutass egy balatoni, vagy bp-i vendéglátó egységet, ahol nem akarják átvágni a túristákat. Tehát ezen semmi meglepődni való nics, csak nem árt vigyázni. Amúgy meg átveréssel együtt néha olcsóbb(és vitathatatlanul finomabb) a sör mint itthon.
De ettől függetlenül tény, hogy nem kifejezetten kedvelik a túristákat. De ezen semmi csodálkoznivaló nincs: egy másfél milliós várost ellep kb: 1-2 millió túrista. Szerintem a balcsin is hülyét lehet kapni néha a németektől(vagy most már a Szigeten is).
Egyszer egy éjszakai buszra várva beszélgettem egy kinnt élőmagyarral. Azt mondta, hogy kb. 2-3 hónap nyugtuk van egy évben. Azon túl meg lépni sem leheta túristáktól...
Én is utálom a fránya túristákat(nem mintha nem az lennék) amikor nem férek be az Ökörbe, vagy a Tigrisbe.

Úgyhogy ezen alkalommal módosítom nézeteimet(adjátok tovább minden japán és egyébb túristának):NE ismétlem NE menjetek a Tigrisbe, meg az Ökörbe mivel rossz a sör, és vizezett, és átvágnak, és csúnyán néz a pincér stb..

Üdv: Bacee

Előzmény: Pivovar (1082)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.08.13 0 0 1086
augusztus 13. 6:43
[MTI]

Prágában hétfőn röviddel éjfél előtt megkezdődött a lakosság kitelepítése azokból a városrészekből, amelyeket veszélyeztet a Moldva folyón levonuló árhullám. A hatóságok szerint lehet, hogy tízezreknek kell elhagyniuk otthonukat. Igor Nemec, prágai főpolgármester sajtóértekezletén elmondta, hogy az első kiköltöztetések Karlín, Liben, Smíchov, Podolí, Holesovice és a történelmi Kisoldal Moldva-parti részeit érintik. A városközpontban kiürítették a Na Frantisku kórházat is. A moldvai rakpartokon leállt a villamos- és autóbusz-közlekedés is. A tűzoltók és a mentők gátakat építenek a lakosság segítségével. Víz alatt van a híres Kampa-sziget, valamint a Zofín-sziget is. A belváros egy része áram nélkül van. A hatóságok számításai szerint mintegy 150-160 utcát önt el az éjjeli, illetve a kedd délelőtti órákban a víz. Az árhullám tetőzését kedd délutánra várják, amikor másodpercenként valószínűleg 3000-3100 köbméter víz fog másodpercenként lefolyni a Moldván. A vízszint már hétfőn éjfélkor is mintegy négy méterrel volt magasabb a megszokottnál.

zsömike Creative Commons License 2002.08.12 0 0 1085
Oopsz, lemaradt egy lezáró.. Na mindegy a lényeg maradt.
Zsömi
Előzmény: zsömike (1084)
zsömike Creative Commons License 2002.08.12 0 0 1084
mahmut!
"de most tényleg kicsit kötekedni akartam
Erre csak nagyon csúnyát tudnék írni, nem teszem.

"Egyrészt mert nagyon bosszant ez "Páromozás"
Ki nem szarja le, hogy mi bosszant?
"mivel hozzáhallom a "voltunk olaszbaaaaa, görögbeee, törökbee" fordulatot is.
Erről rajtad kívül ki tehet, hogy mit hallasz bele? Szerintem nagyon kedves kifejezés, amivel az ember a Társát, Kedvesét, Párját illeti.
"az első pár nap után megítéli az ország politikai rendszerét, a rendőrség stb. mentalitását... "
És te hogyan mered megitélni egy beírás alapján egy másik ember jellemét, bunkóságát, "olaszozását, görögözését"? Hmm? Mi alapján? Vetted a fáradtságot, hogy rákeress az előző hozzászólásaira? Ugye nem? Én igen, a tieidre is. Mind a 4-re!! Csibee és én is, tapasztalt valamit, te feltételezel..

Ennek ellenére, hogy te kit és hogyan fikázol, Prága gyönyörű (az egyetlen amiben egyetértünk) igaz, hogy én sem sörözni mentem ki, voltam olyan bunkó, hogy csak a látványosságok érdekeltek.. Bántani pedig szvsz. senki sem bántotta.
Zsömi
Zsömi

Előzmény: mahmut (1081)
jackiemo Creative Commons License 2002.08.12 0 0 1083
Sziasztok!!!!
Eddig csak olvasója votam a topicnak miutaán a múlt héten voltam először Prágában.
Mindenekelőtt: őszinte elismerésem Pivovar és Tycho Brache uraknak!!!!!!!!!!!!!
Meggyőződésem,hogy az Ő müveik nélkülözhetetlenek
minden ide utazónak.
Utunk célja kocsmalátogatás volt,minél több városnézéssel egybekötve.
Maga a város gyönyörű ,de ezzel kapcsolatban azt hiszem mindannyian egyetértünk.
A kocsmákról:Sört csak jót és még jobbat ittam.
A kiszolgálással és az esetleges túlszámlázással kapcsolatban azonban annak hozzászólónak adok igazat aki a turisták által kevésbé felkapott helyeket javasolja.
A Tigrisben őszinte barátságot kötöttünk két tősgyökeres prágai kocsmalátogatóval akik némi unszolásomra hosszas gondolkozás után az alábbi TOP 5-öt jelöték meg/nem sorrendben/.
Tigris ,U Kocoura,U Rudolfina,U Cerneho vola
U Bubenicku.
Még egy /talán/ hasznos információ: a Jirská 20 sz.alatt közel a Tigrishez van egy üvegüzlet ahol pénzváltó is müködik.Itt 8,75-ért tudtam forintot váltani.
Előzmény: Pivovar (1082)
Pivovar Creative Commons License 2002.08.12 0 0 1082
Ha úgy volna is, ahogy gondolod, akkor is: nekik is van joguk 'birtokolni' Prágánkat - hát még ha nem úgy van :)
Párja meg sok embernek van, olyan is, aki így is hívja mások elött.
Ha barátaimmal megyek, ugyanazon a túrán ök úgy látják sokszor, hogy mindenhol átverik öket, én meg azt látom, hogy engem meg szinte sehol - ha igen, akkor többnyire miattuk :))

Igyál inkább egy-két sört, megenyhülsz :)

Előzmény: mahmut (1081)
mahmut Creative Commons License 2002.08.12 0 0 1081
Prágáról bármit szívesen írok, segítek, de most tényleg kicsit kötekedni akartam. Egyrészt mert nagyon bosszant ez "Páromozás", mivel hozzáhallom a "voltunk olaszbaaaaa, görögbeee, törökbee" fordulatot is.... hisz ugye most először sikerült ide a rendszerváltozásról nem tudó, szoci Prágába eljutniuk... másrészt nem túl szerencsés, ha valaki az első pár nap után megítéli az ország politikai rendszerét, a rendőrség stb. mentalitását... Bár az is igaz, hogy mások sokkal tehetségesebbek lehetnek nálam, és jobb helyzetfelismerőképességgel bírhatnak.... szóval bocsi a kötekedésért, de szándékos volt.

Jaaaaa és a végén a legfontosabb: Prágát bántai nem engedem!!!!!

Sziasztok

Előzmény: zsömike (1079)
_LaJoS_ Creative Commons License 2002.08.12 0 0 1080
Helyi BKV ellenőrökről: a mi társaságunkból engedtek el már úgy egy lányt (villamoson), hogy nem mutatta a bérletét (mert nem találta szegény, pedig volt neki, de mit össze kereste!), mert mondtuk, hogy nekünk itt le kell szállni. Azt mondta az ellenőr, hogy jó, szálljunk. (Persze hazaérve rögtön megtalálta abban a táskában, ami végig nála volt, és amit legalább háromszor már a villamoson is átkutatott :)).
Előzmény: bacee (1064)
zsömike Creative Commons License 2002.08.12 0 0 1079
OFF
mahmut
Nem egészen értem a Csibbevel való kötekedésed lényegét, de ha már (sic)-et írsz, nézz már utána mit is jelent, mert a Csibee Párom-at írt.
Hogy ki mit tapasztalt, azt meg szerintem jobban tudja, aki akkor ott volt, mint te.
ON
Zsömi
Előzmény: mahmut (1078)
mahmut Creative Commons License 2002.08.11 0 0 1078
Hi!

Igaz, én még csak néhányszor autóztam el Prágába, és Csehoszág egyéb részeibe, de még nem láttam

- brutális rendőrt,
- 100-zal kanyarodó rendőrt,
- zöld jelzésnél gyalogosra vadászó autósokat.

Még nem csaptak be a Vaclavskén, és még nem törték fel a kocsimat.

Örülök, hogy észre vetted a tisztaságot, talán a plakátokat sem hiányoltad a házfalakról, és biztos a "graffitik" nélkül s megvoltál...

S végül egy kis offkodás: a Te "párod", így, ahogy írom, "párod" (sic!) 20 éve vezet, napi 200 km-t, (ő lehet az új Schumi) s mégsem merészkedik be egy kereszteződésbe?! És az elmúlt 20 évben csak "nyugatra" sikerült eljutnia... Nem semmi ember a Te "párod"....

Jaaaaaaa, és remélem, Te azért meséltél, ezeknek az elmaradott prágaiaknak a rendszerváltásról...

Szóval nekem Prága akkor is király, ha esetleg már én is voltam néhány más kontinensen is...

Előzmény: Törölt nick (1045)
Tycho Brache Creative Commons License 2002.08.10 0 0 1077
Én az "Elvont viccek"-ből vettem. Oda már ne rakd fel még egyszer...:)
Előzmény: Csokis (1076)
Csokis Creative Commons License 2002.08.10 0 0 1076
Ezt ezennel lenyúltam a "Legcikisebb..." topikba! :-)))
Előzmény: Tycho Brache (1075)
Tycho Brache Creative Commons License 2002.08.10 0 0 1075

OFF

Bocs, egy másik topicról szedtem le, de tanulságos...

Ha tavaly vettél volna Nortel Networks részvényeket 1000 euro értékben, ma lenne 59 euród.

Ha tavaly vettél volna Lucent Technologies részvényeket 1000 euro értékben, ma lenne 70 euród.

Ha tavaly vettél volna Alcatel részvényeket 1000 euro értékben, ma lenne 170 euród.

De ha tavaly sört vettél volna 1000 euro értékben, majd mindet megiszod, és ma visszaviszed az üres üvegeket, lenne 380 euród!

Tycho Brache Creative Commons License 2002.08.10 0 0 1074
És utána munkához látsz? :)))
Előzmény: Pivovar (1073)
Pivovar Creative Commons License 2002.08.09 0 0 1073
Pillanatnyilag a Városból hozott, fémbe zárt minták elemzését végzem :) - de már nem sok van...
Előzmény: Tycho Brache (1072)
Tycho Brache Creative Commons License 2002.08.09 0 0 1072
Á, semmi, semmi, kivéve, ha Pivovar is úgy akarja:)))
De ne zavarjuk a mestert a munkában, hátha jó ügyön dolgozik éppen:)))
Előzmény: Tevemadár (1071)
Tevemadár Creative Commons License 2002.08.09 0 0 1071
Húha, mi van itt készülőbe?
Olyan finom kocsma illat lengi be a hozzászólásaitokat, hogy attól egyből összeszalad az ember szájában a nyál, a gyomrom görcsberándul és ösztönösen söröskorsó után nyúlok!
Érdeklődve várom a fejleményeket!
Tycho Brache Creative Commons License 2002.08.08 0 0 1070
Hát szerintem inkább majd akkor, ha a két héttel ezelőtti változtatások felkerülnek. Nem kőbányai világos ez, hogy csak úgy műanyagpohárból a restiben lelökjük :)
Előzmény: Pivovar (1069)
Pivovar Creative Commons License 2002.08.08 0 0 1069
Tycho: Végülis nézhető már, nem?
Aztán majd feljesztünk még rajta :) Publikáljam a a címet?

Tycho Brache Creative Commons License 2002.08.08 0 0 1068
Pivovar! Hogy állunk a nagy művel? :) Csak hogy szegény Tevemadárnak és másoknak ne kelljen minden egyes megszomjazáskor végigpörgetni a topic több mint 1000 hozzászólását:)))
Előzmény: Pivovar (1066)
Tevemadár Creative Commons License 2002.08.08 0 0 1067
Pivovar!

Bocs, "távol" voltam! Persze, persze! Megtaláltam! :-) Kijegyzetelem, úgyis mondhatnám készítek belőle egy kivonatot, és mindenképpen erre alapozva kezdem el a Prágai utat! Köszönöm a segítséget!
Azt hiszem ez az amit kerestem!

Pivovar Creative Commons License 2002.08.07 0 0 1066
Tevemadár!
Megvannak?
Tycho: 995-ös hozzászólásban utoljára (később még máshol is :), én pl. a 856-osban...
Előzmény: Tevemadár (1062)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!