Keresés

Részletes keresés

anditesi Creative Commons License 2008.10.01 0 0 7147

Köszi a bíztatást!Végül is a tenger miatt megyünk,igaz?Két hét nyugi és kékség...mostmár nincs vissza út!(remélem,mert ez a : lefoglalom,kifizetem-jaj mégsincs hely-már üldöz bennünket-tavaly dettó így jártunk....(a visszaigazolást Egyiptomból nem várták meg(??????)!De ez most tuti!Kipróbálhatom a vízalatti tokot(aquapac) is,kiváncsi vagyok hogy vizsgázik...azt is a forumozóknak köszönhetem!

Pussz mindenkinek!

 

Előzmény: dandika70 (7146)
dandika70 Creative Commons License 2008.10.01 0 0 7146

Hello!

Pyramisa partja klassz. Tűzhal, pöttyös rája, leopárd fisch etc. Van fix és van mozgó stég is.  Tetszeni fog.

Előzmény: anditesi (7142)
Szemag Creative Commons License 2008.10.01 0 0 7145
A Sultan Gardensből még mindíg nem jött haza senki?
Jó lenne egy kis friss infó!
gabikak Creative Commons License 2008.10.01 0 0 7144

Sziasztok!

 

Sajnos a mi nyaralásunk is véget ért vasárnap és szintén Grand Hotel Sharm el Sheikh. Nem szeretnék semmi olyat leírni, amit már előttem is írtak, de egyet kell értenem abban, hogy a szálloda nagyon jó, a kaja remek, a tisztaságra nagyon odafigyelnek és a víz alatti élővilág egyszerűen leírhatatlan. Szinte minden nap nézelődtünk a tengerben, amikor meg túl nagyok voltak a hullámok, akkor csak élveztük, ahogy dobálnak, mert ilyenkor a halacskák sem merészkedtek fel. A szálloda nagyon jó helyen van Ras um Sid-en így innen taxival Namaa Bay is közel van és az Old Market is, mindkét helyen voltunk taxivl 15-20 Le nem vészes az összeg, de ennél többet ne adjon senki. Fakultatív Kairo és delfin show, mindkettő jó volt, Kairpo nagyon nagyon fárasztó, még egyszer nem vágnék bele, de nem lehetett volna lebeszélni sem róla, összeségében megérte, de aki teheti inkább menjen egy kombinált útra 2 nap kairó 5 sharm szerintem ez sokkal kevésbé viseli meg az embert. A delfin show nagyon jó volt, a végén csinálatttunk egy képet is potom 28 dolcsiért :) ja és Alf leila nekem tetszett voltunk nappal is este is hogy tudjunk fényképezni, mert nagyon szép belül, igaz kicsit giccses, de látványos ötvözete az arab és az egyiptomi világnak, röviden ennyi ha bárkinek tudok segíteni írjatok, de a hotelt tényleg tudom ajánlani, mert mindennel nagyon meg voltunk elégedve :)

kritty Creative Commons License 2008.10.01 0 0 7143

Szia zorka99!

 

Köszi a térképet, sokat segített.

Lefoglaltuk a szállást, de még nem igazolták vissza.

Már van hova írni:), de én is írtam neked.

 

Üdv,

Kriszta

Előzmény: zorka99 (7141)
anditesi Creative Commons License 2008.09.30 0 0 7142

helló!

Gázos helyzetbe kerültem-holnapra választanom kell,mert a Kartago úgy foglalta le a hotelt,hogy mégsem maradt helyünk a Tropicana Grand Oasisba,és a Piramis-ba lehet már csak menni...:(

Segíts!Ha annyira nem vagyunk hárklisok-tényleg,én jól tudom érezni magam kevésbé jó ellátással is,ha a part gyönyörű.Sznókerezni milyen a Piramisa partja?

Köszi a segítséget!!!

Előzmény: dandika70 (7102)
zorka99 Creative Commons License 2008.09.30 0 0 7141
Remélem ez a kép egy kicsit segít az eligazodásban!
Mi szeptember első hetében voltunk a Grand Sharm-ban. Én is akartam írni mailt, de nem volt hova :)

a
Előzmény: kritty (7140)
kritty Creative Commons License 2008.09.30 0 0 7140

Szia!!!!

 

Te vagy az én emberem:))

Irtam neked mélt, hogy ne untassam a többi fórumozót a problémáimmal.

 

Köszi, ha segítesz

Kriszta

Előzmény: coralsea (7136)
Schnecke Creative Commons License 2008.09.30 0 0 7139

Elolvastam a leírást, új szálloda, nemrégen adták át, és az összes eddigi vendég dícsérte. A weboldalon, amit belinkeltem, találsz egy csomó értékelést németül.

Előzmény: kritty (7138)
kritty Creative Commons License 2008.09.30 0 0 7138
Honnan tudod?
Előzmény: Schnecke (7137)
Schnecke Creative Commons License 2008.09.30 0 0 7137
Ez a Red Sea szálloda, ahova menni szeretnétek.
Előzmény: kritty (7135)
coralsea Creative Commons License 2008.09.30 0 0 7136

Sziasztok!

Mi  éppen  vasárnap jöttünk haza  SSH -ból a  GRAND HOTEL SHARM -ból  másnéven a Grand Sharm hotelből.A szállodakomplexum  (ugyanis külön "kis házakból" álló objektum egy  igen monumentális  recepcióval) a Nabiq  városrészben  van  a  taxisok is  igy  azonositják.Korábban  már  írtam ezen az oldalon  ,hogy  kiváló ,valóságot tükröző  képeket ,utasvéleményeket tudsz találni egy  német oldalon: www.hotelbewertungen.de    ,érdemes elolvasgatni.

A mi  nyaralásunk  nagyon klassz volt, igaz Ferihegyről 4 óra késéssel indultunk :-) ez nem nagyon  tetszett de ez van ezt kell kezelni.Éjjel értünk oda  SSH-ba  a  reptéren  (ami mellesleg nagyon szép, tiszta!!!  és modern ) Papp Gergő várt  bennünket  és  villámgyorsan mentünk  is a  szállodába.Pillanatok  alatt elfoglaltuk  a  szobáinkat   ,a csomagjainkat 5 percen belül a szobába hozták.A  személyzet gondoskodott róla, hogy éjjel meleg étel (többféle ) legyen és  aki kívánta étkezhetett az étteremben. A szállodában van magyar nyelvű alkalmazott aki mindenben segíti a vendégeket a legkisebb ügyben is azonnal és hatásososan intézkedik Tímeának hívják, szolgálatkész,kedves ,korrekt.A szállodában 6 melegételt kínáló étterem van ,változatos kajával. Hűtött vizet félliteres palackokban korlátlan mennyiségben lehet vételezni reggel,délben,este. Sokféle kaja van,rengeteg saláta ,legalább kétféle meleg leves, töméntelen sütemény, péksütemény ,barnakenyér  stb..Frissen sütött reggelik,omlettek izlés szerint  és mindenféle gyümölcs az almától a gránátalmáig, pisztácia,mandula stbNapközben több snackbár,palacsintázó és fagyizó.Az 5 medence kristálytiszta , fertőtlenitik 2 naponta és minden este -reggel még a legapróbb falevelet is kiporszívózzák.A szobában minden nap cserélik az óriási fürdőlepedőket ha kell akkor napközben is cserélnek. Ez vonatkozik a törülközökre is.A medence környékére a napágyakhoz hozzák az  all.incl étlapról kiválasztott koktélokat,sört frissitőket korlátlan mennyiségben.Mi elégedettek voltunk, semmi kifogásolni valót nem tapasztaltunk.A szobánk tiszta volt , a takarítással sem volt gixer.

Holnap folytatom az  egyebekkel.    

kritty Creative Commons License 2008.09.30 0 0 7135

Szia!

Köszi, hog segíteni próbálsz, de még mindig nem tudom, hogy ez melyik szálloda és pontosan hol van.

Azért rendes vagy.

Kriszta

Előzmény: Schnecke (7134)
Schnecke Creative Commons License 2008.09.30 0 0 7134

Szia!

 

Azt hiszem, ez az a szálloda (némettudás szükséges, de a képeket meg tudod nézni:

http://www.holidaycheck.de/hotel-Reiseinformationen_Grand+Hotel+Sharm-hid_114136.html

 

Üdv

Schnecke

Előzmény: kritty (7133)
kritty Creative Commons License 2008.09.30 0 0 7133

Sziasztok! Segítsetek kérlek.

 

Úgy alakult, hogy november 2-től ismét el tudunk menni Sharm-ba. Sajnos a Conrad-ot novemberben már nem lehet foglalni, úgyhogy kénytelenek voltunk újabb szállodát keresni. Kiválasztottuk a Grand Sharm hotelt, de egyszerűen senki nem tudja megmondani, még az utazási irodákban is tök ellentmondásos a helyzet (itt a fórumon sem egyértelműek a hozzászólások), hogy amit kinéztünk, az melyik hotel is pontosan és hol van. Tehát van egy Grand Sharm amelyik az Iberotel lánchoz tartozik és van egy (állítólag ez vadi új) amelyik a Red Sea lánchoz tartozik. Nos,mi ez utóbbiba szeretnénk menni. A Red Sea hotelek honlapja szerint  ez a Hadaba kerületben van és 20-65-346-3100 a száma, de sem a Google Earth-ön, sem egyik Sharm-os honlap térképén sem találom, csak az Iberotelt. Lehet, hogy mivel idén nyitották meg, még nem tették fel? Furcsa lenne.

Aki volt ezekben a szállodákban, kérem segítsen. Persze friss véleménynek is örülnék.

 

Előre is köszi mindenkinek,

Kriszta

karolka1980 Creative Commons License 2008.09.30 0 0 7132

Szia Anditesi,

 

köszi szépen az infókat és várjuk a beszámolót a másik hotelről;-)

Remélem legalább olyan jól fogjátok érezni magatokat,mint a Conradban,szorítok Nektek:-)

 

Kellemes nyaralást,érezzétek magatokat nagyon jól!

 

puszi

Karol

Előzmény: anditesi (7130)
Rozi2 Creative Commons License 2008.09.29 0 0 7131

Szó szerint ugyanaz a receptünk a fertőzések elkerülésére, mint a Tiétek (szószok-masszák-lében úszó kaják kerülése, csak hámozott gyümölcs, frissen főtt-sült-forró kaják, de jégkockát csak akkor, ha tudjuk, miből készült). Mi a kajákra koncentrálunk szigorúan, mármint a tilalmi listánkra (a mennyiségre sajnos nem mindig), vizet úgyis csak palackosat meg medencevizet iszunk (gyerekek). Mi hozzátok képest kispályások vagyunk, mert még csak 6x voltunk, 17 évre elosztva, de mi sem kaptunk soha betegséget (ételmérgezést)!  Szerintem azért került el Benneteket is a baj, mert elkerülitek az ételmérgezések alapvető forrásait, legalábbis a baktériumok  legveszélyesebb szaporító táptalajait. 

Előzmény: KnéZs (7127)
anditesi Creative Commons License 2008.09.29 0 0 7130

Szia !Bocsi csak most tudtam gép elé ülni....Látom már sokan reagáltak a Conrad-os kérdésedre, nem  igazán tudnék mást mondani róla Én sem-nagyon tetszett!Oda szerettünk volna idén visszamenni,de már nem volt hely-tehát erre figyelj oda,mert hamar "elkapkodják".Tavaly 1 hétre mentünk ,mivel nem ismertük Egyiptomot,féltünk a Fáraó átkától-a hasmenéssel járó akármitől.Semmi bajunk nem volt,pedig még tejet is ittunk-na jó-forralt volt,de akkor is ...Szerintem,és a forumon már több hasonló véleményt olvastam-nem szabad össze -vissza enni ,csak azért,mert  All Inclusive van, sokan nem tudják hol a határ...Láttunk tavaly magyart,aki már reggel 10 órakkor tök részeg volt az ingyen piától-beesett a reggeliző asztal alá..

:(...Mi (erről jut eszembe) nem vagyunk nagy ivók,de vittünk Jagert és csak egy kortyot ittunk minden étkezés előtt-lehet,hogy segített a fertőtlenítésben...Idén is így teszünk,csak most két hétig...Nekem nagyon kényes gyomrom van,de nem fogott ki rajtam semmi...

 

Nagyon jó hotel,a személyzet bűbájos ...Mi a 5006-os szobában voltunk-új szárnyban-csendes volt(kicsit zúgott a klíma,de megszoktam...).Egy kis medencére nézett a teraszunk-imádtam...Minden nap kaptunk tiszta törölközőket,sőt volt,hogy este is cseréltek...de mi már ezt nem kértük:)Ha vissztérünk a Tropicana Grand Oasisból akkor arról is beszámolok,nagyon remélem hasonló élményekkel...

Köszönöm a kérdésed!

Üdv:andi:)))))))))))))))))))))))))

Előzmény: karolka1980 (7100)
anditesi Creative Commons License 2008.09.29 0 0 7129

Köszi a segítséget!A képekből itélve nincs túl sok napágy a parton-törölközőt kapunk?Ha igen mi a menete?Borravalót adtatok felszolgálónak,takarítóknak?Milyen a part?Élővilág?Csak a stégről lehet bemenni,vagy a partról is-sziklásnak tűnik....:)

Az intro merüléshez kell valami" előélet",vagy a tuti kezdő is merülhet, ha bátor...Van a hotelnek busza,ami bemegy Naama-ba?Bocsi ,van ezer kérdésem....

Ma derült ki,hogy okt.6.-án 18:25-ös géppel megyünk.Kicsit későn fogunk kiérni...:(Még sosem indultunk ilyen furcsa időpontban....)

Köszönöm!!!

üdv:andi

Előzmény: adri1985 (7104)
Catella Creative Commons License 2008.09.29 0 0 7128
És a Nílus egy csöppet odébb van:)
Előzmény: micaamica (7124)
KnéZs Creative Commons License 2008.09.29 0 0 7127
Húúú , talán ezt nem is hallottuk meg. Családommal 7X jártunk már Egyiptomban , bejártuk a főbb látnivalókat nem is 1X. Soha semmi bajunk nem volt ,lányunk 5 éves volt amikor először eljutottunk e nagyon érdekes országba. Imádom a kultúrájukat ,nagyon sokat olvastam az életükről , illetve arról , hogy turistáknak mi ajánlott és mi nem . Mi soha nem szoktunk enni semmi "trugyis" dolgot , értem ez alatt a majonézes salátákat , és a különféle öntetes dolgokat. Szintén nem eszünk olyan gyümölcsöt amit nem lehet meghámozni. Tejet , jégkockás italt gond nélkül megisszuk , minden főtt , sült húsokat , leveseket . A sütik pedig valami isteniek , bármelyik szállodában is voltunk. Nem tudom miért de minket mindig elkerült Fáraó átka ! lehet azért mert azt mondták előző életemben ott éltem :-))).
Azt vallom Egyiptomot és a Vörös tengert 1X az életben mindenkinek látnia kellene , a Vörös tenger pedig maga a csoda .
Krokodil ma ???
Emberrablók? merényletek? hol nem fenyeget a mai világban???? Már bocsánat! Mi a sharmi robbantás után 2 héttel is voltunk kint , eszünkbe nem jutott az utat lemondani , és higgyétek el tele volt a gép.
Az Amphoras beszámolóval kicsit elkéstem , de tényleg nagyon szép,tiszta a szálloda , nagyon finom - változatos a kaja , barátságos a személyzet.
Előzmény: Hector Servadac (7123)
kerky Creative Commons License 2008.09.29 0 0 7126

Egyetértek az előttem szólókkal, aki egyszer járt Egyiptomban, minden évben visszavágyik. Többször is. :)

A betegséget pedig leküzdjük, védőitallal! De inkább nem eszek semmit, csak láthassam a gyönyörű víz alatti élővilágot. :)

Előzmény: Hector Servadac (7123)
szabadtüdős Creative Commons License 2008.09.29 0 0 7125
Aki egyszer látta a Vörös-tenger élővilágát, az egy esetleges kis hasmenést szívesen bevállal, ha ez az ára, hogy újra részese legyen ilyen csodának.Mi sem a sivatag kopár világáért megyünk oda,bár az is érdekes.A természet a víz alatt hozta létre azt az élővilágban gazdag színes csodát, amit másutt a föld felett alkotott.Ez a világon egyedülálló és viszonylag elérhető közelségben van.A Nagy Korallzátonyt is szívesen megnéznénk,de az már nagyobb falat.
Szóval amíg nem láttad, nem tudhatod mit vált ki belőled. Amikor először beletettem a fejem a Vörös-tengerbe 4 órát nem tudtam kivenni.Visszatérve a hasmenésre,mi elég jól kiküszöböljük már az ilyen kellemetlenségeket.
Ha még nem láttad eddig, ne hagyd ki!
Előzmény: Hector Servadac (7123)
micaamica Creative Commons License 2008.09.29 0 0 7124
A Nílusban már nincs is krokodil!!!!
Előzmény: Hector Servadac (7123)
Hector Servadac Creative Commons License 2008.09.29 0 0 7123
Hogy ha ilyen ronda betegségeket össze lehet szedni, nem nagyon érdemes kimenni, ráadásul még ott vannak délen a szudáni emberrablók is, a Nílus pedig hemzseg a krokodiloktól. Ritka egy veszélyes hely Egyiptom, nem?
Előzmény: szabadtüdős (7121)
Napfény1 Creative Commons License 2008.09.29 0 0 7122
Szia Szemag! Írtam most Neked és megadtam egy másik címet, hátha oda sikerül majd!
Előzmény: Szemag (7101)
szabadtüdős Creative Commons License 2008.09.28 0 0 7121
Próbáld meg a Smectát!Az itthoni gyógyszertárban recept nélkül adnak.Ha betartod az utasítást és mellette diétázol pár napig gyorsan rendbe jössz?Ha megszűnik a hasmenés még pár napig akkor is szedni kell kétszer fél tasakkal mert visszaeshetsz.Antinál sajna nincs,de sok jót nem mondhatok róla.Mi is szedtük amikor először jártunk Egyiptomban,de azóta csak a Smectát használjuk amit még kiegészítünk az itthon kapható széntablettával és nekünk jó volt.Barátaink is rendbe jöttek tőle.Mielőbbi gyógyulást kívánok!
Előzmény: keverti (7119)
_fev_ Creative Commons License 2008.09.28 0 0 7120

Szia!

 

Mi hoztunk haza több doboz Antinalt, ha gondolod írj egy emailt és megbeszéljk a többit! Ha esetleg más valakinek is kellene írjatok nyugodtan!

Előzmény: keverti (7119)
keverti Creative Commons License 2008.09.28 0 0 7119
Segítséget kérek! ANTINAL gyógyszerre lenne szükségünk, ha valaki hozott haza és már nincs rá szüksége, szívesen megvenném. Bp-en és környékén érte megyek.
hami78 Creative Commons License 2008.09.28 0 0 7118

Szia KnéZs!

 

 

Esetleg tudnál több infót irni az Amphorasról?

Mi holnap délután megyünk és kicsit kiváncsiak vagyunk.

Milyen a szálloda? Kaja? Milyen a tenger? Van-e Bugyborék?

 

Köszi ekőre is.

Előzmény: KnéZs (7112)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!