Keresés

Részletes keresés

Bubo.Bubo. Creative Commons License 2017.12.26 0 0 43741

tudod, a geopolitikai helyzet sok mindent meghatároz :) pl. a liba- és kacsaháj-fellelhetőséget is - ki tudja, a nagy vízen túl lehet-e olyat kapni

Előzmény: Tu Sok (43740)
Tu Sok Creative Commons License 2017.12.26 0 0 43740

Halkan mondom: felénk pl. libaháj ( belső, és bőrös is) emberszabású áron van a piacon.

Háát, ha nem lenne kacsazsír, akkor néha veszek...

Dehát most is van, ugyan néha azokkal sütök szinte akármit ( ha eszembe jut...)

Előzmény: ketyo61 (43739)
ketyo61 Creative Commons License 2017.12.26 0 0 43739

Lõdd fel Boszi, nyitom az ablakot! :-) Orszagomat egy kis kacsazsirert! :-)

Előzmény: Boszorka (43735)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2017.12.26 0 1 43738

a kacsának pont az a lényege, hogy són kívül nem kell hozzá más: annyira jellegzetesen finom saját íze van

 

(tulajdonképpen szinte az összes húsnak van saját íze, de van, aminél hirtelen kell sütni, hogy ez kijöjjön (pl. csirkemell, sertéskaraj) 

 

(nálam mostanában sok minden sül úgy, hogy csak só és kevés fokhagyma kerül rá)

Előzmény: H_G (43737)
H_G Creative Commons License 2017.12.26 0 0 43737

Én képtelen vagyok ennyire kevés fűszerrel csinálni bármit. Adott esetben majoranna, mustármag, fokhagyma biztos került volna mellé.

 

Előzmény: Boszorka (43735)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2017.12.26 0 0 43736

az ilyen kacsazsírokat el kell ajándékozni :)

Előzmény: Boszorka (43735)
Boszorka Creative Commons License 2017.12.26 0 0 43735

Nagypapié, azt hiszem valami osztrák Stübliben készül.:-)

 

Én folia a alatt szoktam pároni egy darabig, aztán ha puha rápiritok grillel. Só és bors, semmi más nem kerül rá meg mellé. Ez a puritán módszer. Már tele vagyok kisüveg kacsazsirral, amit mindig elteszek, aztán csak áll, áll, álldogál a jégszekrényben.:-(

Előzmény: szkati (43733)
Boszorka Creative Commons License 2017.12.26 0 0 43734

Kacsacomb nálam aránylag gyakran van, mert egyszerü megcsinálni és mindketten szeretjük. Osso bucco közben vígan rotyog a vasedényben a sütőben. Majd két óra körül ránézek.

Előzmény: szkati (43731)
szkati Creative Commons License 2017.12.26 0 0 43733

Én vaslábosban fogom csinálni. Kicsit elősütöm, aztán szép lassan lefedve, majd fedő le. Fokhagyma, hagyma és alma kiséretében.

A tiéd hogy készül?

Előzmény: nagypapi51 (43732)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.12.26 0 0 43732

'Nálunk' ma lesz kacsa falás (knusprige Ente)

kb olyan üveges-ropogósra sütik, mint a Kümmelbratent, ha ez mond valamit.

 

szkati Creative Commons License 2017.12.26 0 0 43731

Nálunk is tervben van, de a gyerekek 28-án inkább kacsacombot rendeltek.

Előzmény: Boszorka (43730)
Boszorka Creative Commons License 2017.12.26 0 0 43730

Nálam ma osso bucco. Majd mindjárt ráállítom Lényemet a zöldségekre, aztán gyorsan betelepítem a dolgot a sütőbe és valamikorra elkészül.

szkati Creative Commons License 2017.12.26 0 0 43729

A nagy karácsonyi kaják után most vágyom valami egyszerűre, ezért sütőzacskóban fokhagymával és hagymával csinálok egy kis csirkecombot, mellé meg krumplipürét.

Boszorka Creative Commons License 2017.12.23 0 0 43728

Erre gondoltam én is. Csak simán és egyszerüen.

Előzmény: szkati (43726)
Boarhunter Creative Commons License 2017.12.23 0 0 43727

Paprikás-borsos liszt. És lehet variálni kukoricaliszttel, kukoricadarával.

Előzmény: szkati (43726)
szkati Creative Commons License 2017.12.23 0 0 43726

Paprikás liszt. Az minden halra tökéletes.

Előzmény: Boszorka (43725)
Boszorka Creative Commons License 2017.12.23 0 0 43725

Miután nálunk csak ebéd van, akkor esszük meg a halat. Mint kiderült két csinos süllőt kaptam a halcsomagban. Még soha nem csináltam, most okosodom, de nem lesz nagy cécó belőle.

Előzmény: szkati (43724)
szkati Creative Commons License 2017.12.23 0 0 43724

Mára tarhonyás hús volt uborkával, holnap délben sütőtök krémleves és tojásos galuska, mert hogy este lesz az " erezd el a hajamat":))

Boszorka Creative Commons License 2017.12.22 0 0 43723

Én valami közönséges borju darabot, azt hiszem combot, kértem, hogy kockázzanak fel. Tárkony nem lesz benne, de van benne répa, fehérrépa, borsó, tejsines tojás jön még bele no meg egy kevéske citromlé. Volt maradék húslevesem azzal lett feleresztve. Mindjárt kész lesz.

Előzmény: szkati (43722)
szkati Creative Commons License 2017.12.22 0 0 43722

Én is kaptam a kedvenc hentesednél csontos borjú oldalast, pedig ilyet nem láttam már évek óta sehol sem. Én tárkonyos borjúlevest szoktam belőle csinálni.

Előzmény: Boszorka (43720)
szkati Creative Commons License 2017.12.22 0 0 43721

Én ma teljesen váratlanul paparikás csirkét csináltam nokedlivel. Ugyanis volt még 1-2 dolog( mindig kimarad valami), amiért le kellett ugranom a Tescóba. Jó korán mentem reggel, és tényleg még nem voltak sokan. A leértékelt pultba( meg szokban nézni), akkor rakták ki a tanyasi csirkecombokat . Nagyon jól néztek ki, és hivatalosan holnapi volt a lejárati daátum. Hazajöttem és azonnal megfőztem, miután a mélyhűtőbe egy spenótlevelet sem tudnák már berakni. Jó ötlet volt és isteni finom!

Boszorka Creative Commons License 2017.12.22 0 0 43720

Ma borju becsinált leves, szintén minimum két napra.

Előzmény: ketyo61 (43719)
ketyo61 Creative Commons License 2017.12.22 0 0 43719

Gulyaslevest csinaltam csipetkevel, eleg lesz ket napra. A csipetke csipkedes extra volt, nem csinalom surun. :-)

nagypapi51 Creative Commons License 2017.12.21 0 0 43718

Semmit.

Ebéd-vacsora a törzshelyünkön, a Keiner Stube-ban/ben.

Szombaton kacsa evés az Asia Paradiesben. Fantasztikus omlós-ropogós kacsát tudnak...

meg persze egyebet is.

 

Előzmény: Tu Sok (43717)
Tu Sok Creative Commons License 2017.12.21 0 0 43717

Füstölt csülköt.

Fele megy a káposztába, másik felét fölesszük.

Boszorka Creative Commons License 2017.12.20 0 0 43716

Majd ha felenged a fogas, megvizsgálom mekkora szelet vagy darab. Legszivesebben csak kis paprikás lisztbe forgatva megsütném, a krumpli meg majd még eldönti milyen formában kerül mellé. Ja és persze ez ebéd, mert soha nem vacsorázunk, csak egy kis yoghurtot vagy egy szelet kenyeret valamivel. Ez így alakult, már nem tudok vissza szokni a vacsorára.

Előzmény: szkati (43714)
ZsuR Creative Commons License 2017.12.20 0 0 43715

Szerda delutan van - meg unokazok... aztan este osszeirom mit is kell csinalnom. 

 

A terv a szokasos vasarnap estere:

-fustolt lazac, borleves, sajt (bire, provolone, chèvre), crackers

-rantott hal - rantott karaj (nem mindenki eszi a halat), zeller salata, "smashed" krumpli - mondhatnam nyomott krumpli :)

-beigli, zserbo

 

Hetfon vendegsebe megyek, viszek borlevest es sutok egy Yule Logot, valoszinu penteken-szombaton, akkorra tervestem a sutest.

 

szkati Creative Commons License 2017.12.20 0 0 43714

Én harcsát és pontyot csinálok. Harcsa rántva, ponty orly módra. Majonézes és sima, lilahagymás krumplisaláta( kizárólag kiflikrumpliból). Előtte meg pici, kiflikarikákon kaviár, és füstölt lazac lesz. Ez utóbbiakat fogyasztjuk ajándékbontás alatt.

A zserbót holnap sütöm.Remélem, hogy jobban fog sikerülni, mint a moszkauer!

Előzmény: Boszorka (43713)
Boszorka Creative Commons License 2017.12.20 0 0 43713

Fogast és harcsát. Több nagy adag, egy ideig el fog tartani.

Előzmény: szkati (43712)
szkati Creative Commons License 2017.12.20 0 0 43712

Milyen halat kaptál?

Holnap disznótoros, mert a fiam hozott egy " privát" vágásból.

Előzmény: Boszorka (43710)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!