Nagypapié, azt hiszem valami osztrák Stübliben készül.:-)
Én folia a alatt szoktam pároni egy darabig, aztán ha puha rápiritok grillel. Só és bors, semmi más nem kerül rá meg mellé. Ez a puritán módszer. Már tele vagyok kisüveg kacsazsirral, amit mindig elteszek, aztán csak áll, áll, álldogál a jégszekrényben.:-(
Kacsacomb nálam aránylag gyakran van, mert egyszerü megcsinálni és mindketten szeretjük. Osso bucco közben vígan rotyog a vasedényben a sütőben. Majd két óra körül ránézek.
A nagy karácsonyi kaják után most vágyom valami egyszerűre, ezért sütőzacskóban fokhagymával és hagymával csinálok egy kis csirkecombot, mellé meg krumplipürét.
Miután nálunk csak ebéd van, akkor esszük meg a halat. Mint kiderült két csinos süllőt kaptam a halcsomagban. Még soha nem csináltam, most okosodom, de nem lesz nagy cécó belőle.
Én valami közönséges borju darabot, azt hiszem combot, kértem, hogy kockázzanak fel. Tárkony nem lesz benne, de van benne répa, fehérrépa, borsó, tejsines tojás jön még bele no meg egy kevéske citromlé. Volt maradék húslevesem azzal lett feleresztve. Mindjárt kész lesz.
Én is kaptam a kedvenc hentesednél csontos borjú oldalast, pedig ilyet nem láttam már évek óta sehol sem. Én tárkonyos borjúlevest szoktam belőle csinálni.
Én ma teljesen váratlanul paparikás csirkét csináltam nokedlivel. Ugyanis volt még 1-2 dolog( mindig kimarad valami), amiért le kellett ugranom a Tescóba. Jó korán mentem reggel, és tényleg még nem voltak sokan. A leértékelt pultba( meg szokban nézni), akkor rakták ki a tanyasi csirkecombokat . Nagyon jól néztek ki, és hivatalosan holnapi volt a lejárati daátum. Hazajöttem és azonnal megfőztem, miután a mélyhűtőbe egy spenótlevelet sem tudnák már berakni. Jó ötlet volt és isteni finom!
Majd ha felenged a fogas, megvizsgálom mekkora szelet vagy darab. Legszivesebben csak kis paprikás lisztbe forgatva megsütném, a krumpli meg majd még eldönti milyen formában kerül mellé. Ja és persze ez ebéd, mert soha nem vacsorázunk, csak egy kis yoghurtot vagy egy szelet kenyeret valamivel. Ez így alakult, már nem tudok vissza szokni a vacsorára.
Én harcsát és pontyot csinálok. Harcsa rántva, ponty orly módra. Majonézes és sima, lilahagymás krumplisaláta( kizárólag kiflikrumpliból). Előtte meg pici, kiflikarikákon kaviár, és füstölt lazac lesz. Ez utóbbiakat fogyasztjuk ajándékbontás alatt.
A zserbót holnap sütöm.Remélem, hogy jobban fog sikerülni, mint a moszkauer!