Keresés

Részletes keresés

Bure Creative Commons License 2000.08.24 0 0 18
Nekem megvan az összes Rush stúdió album, meg a koncertlermezek többsége (a triplára még nem szántam rá magam). Először kazin kaptam meg a 2112-t, de nem szántam rá túl nagy figyelmet, csak később jöttem rá a zsenialitásukra. Kedvenc albumaim: Permanent Waves, Moving Pictures meg a Counterpart. Viszont van olyan albumuk is, amit nem nagyon szoktam hallgatni (pl. Power Windows), de hál' Istennek a Roll The Bones-tól kezdve visszataláltak a "helyesebb" irányba.
pad Creative Commons License 2000.08.23 0 0 17
Én elösször egy haveromnál hallottam Rush-t(a tripla live-ot)Mivel neki megvan az összes lemezük, ezért kölcsönadott egypárat belolük.
Azóta imádom oket!
Nagyon jók!
Ripper Creative Commons License 2000.07.19 0 0 16
Hú, nekem is az All The World's... volt az első Rush-om, bele is csavarodtam rendesen. Aztán szép lassan jött a többi... Az Alex Lifeson-nal kapcsolatos meglátásod pedig tökéletesen találó, az arc tényleg úgy játszik, mintha 3 példányban létezne. Egyébként szerintem döbbenet, hogy hárman képesek úgy megszólalni, ahogy más bandáknál öten-hatan szoktak. Pedig nincs is felfújva a hangzásuk, a hangszereik természetes megszólalásával képesek kitölteni a teret. Erre nagyon kevesen képesek így trióban. Petrucci-nál helyenként tényleg érezni Alex hatását (és Satriani-ét és Vai-ét - de ettől még nagyon ász az arc:-), Portnoy mester Neil Peart-es trükkjeiről nem is beszélve. (JUT ESZEMBE: UGYE JÖTTÖK MA A DREAM THEATER-RE?)

Más. Ismeri valaki a Triumph-ot? Állítólag kanadaiak, és ilyen Rush-szerű zenét játszottak/-anak. Egy ismerősöm mesélt egyszer róluk. Jók? Nem nagyon erőltették Európát sosem, itt nem is nagyon ismeri őket senki. Én sem.

Rush-fanoknak egyébként nagyon ajánlok két zenekart, akiknél kimutathatóak a Rush hatásai (ők sem tagadják), de nagyon jó zenét csinálnak. A két csapat neve Tiles illetve Enchant. Próbálkozzatok belehallgatni valahol a lemezeikbe, nagyon jók!!!

Nogo Creative Commons License 2000.07.17 0 0 15
Rush! Na végre! Nekem is örök kedvencem. A tripla koncert a kedvenc és legféltettebb cédém. Isten! Az első Rush lemezem is koncert volt, a már sokszor említett All The World's A Stage, azóta szeretem, pedig "zsákbamacskaként" vettem. Olvastam róla korábban, szimpatikusnak tűnt, még a '82-es Rocklexikonban is benne van, "igen kemény fémzenét játszó" bandaként van benne feltüntetve. A Nagy gitárkönyvben pedig Geddy Lee-ről van egy kép, ahol ikernyakú Rickenbackert penget. A Rush igazi ZENÉT játszik.
Neil Peart szerintem is a világ talán legjobb ütőse. Ráadásul, ahogy öregszik, egyre jobb. Hallgassátok csak meg a Different Stages dobszólóját (nem mintha a régiek ne lettek volna bámulatosak).
Geddy Lee szintén legnagyobb mestere hangszerének, szintén a világ talán legjobbja szerintem. Kösse föl a gatyáját, aki utánozni akarja! A '80-as években kicsit talán hanyagolta a basszust, de az utóbbi időben megint élvezettel és félelmetes technikával dönget (tessék megint meghallgatni a Different Stagest...).
Alex Lifeson pedig úgy gitározik, mintha egy csomóan gitároznának. Nagyon sokan utánozzák (néha John Petrucci is).

Éljenek soká! És ha lesz turné, jöjjenek el ide is!

Csono Creative Commons License 2000.07.17 0 0 14
Most ment a Signals, mig olvastam a Dream T topikot, ott látom van Rush is, nélkülem ugyan nem fogjátok ezt tolni :)

Egyébként a Signals-sal lett teljes a Rush hivatalos lemezeinek gyüjteménye számomra. Van valami jó kis bootlegetek?

Don Roberto da Capo Creative Commons License 2000.07.15 0 0 13
Arrghh!!!
Végre van Rush topic is!

A Working Man az általam hallott tribute lemezek legjobbika.

Jimi Creative Commons License 2000.07.11 0 0 12
Sziasztok!

Jó hogy van Rush topic is végre! Nekem is a koncertek (A Show of Hands, Exit...Stage Left) a kedvenceim, no meg a Presto, Roll The Bones, Counterparts trió. A Working Man nagyon király! Minden Rush rajongónak ajánlom meghallgatásra. Valószínűleg az egyik legjobban sikerült Tribute lemez, ami forgalomban van.

m.illion Creative Commons License 2000.07.11 0 0 11
Gratula a topikhoz!
Nálam a Moving Pictures az ász a Hemispheres-szel és a Permanent Waves-szel együtt, no meg a ... és így tovább.
A Working Man tényleg király, Devin Townsend például nagyon-nagyot alakít.
Kiváncsian várom a további hozzászólásokat
m."Yyz"illion
Benjoo_d Creative Commons License 2000.07.11 0 0 10
Hűha, Kőnig, hogy vannak még Rush rajongók rajtam kívül.
Furcsa lehet, de engem anyám szoktatott rá a Rush-ra mivel az egyik ismerőse elöntötte ilyen kazikkal még régen, én meg pár évvel késöbb megnéztem mi van deck körül és rájuk találtam.
Bocs, hogy egy kicsit off

Bendzsoo

UI: Neil Peart pedig a legkirályabb dobos

Ripper Creative Commons License 2000.07.11 0 0 9
Ja, Neil szövegíróként is nagyon nagy, ez vitathatatlan. Ami pedig a dobolását illeti, én nagyon sok Neil Peart-et hallok plö Mike Portnoy játékában is. Ami azért jelent valamit. (Roots bloody roots...:-)

A Victor albumhoz (Alex Lifeson gitáros szólóprojectje) mit szóltok? Nekem nem nagyon jön be. Viszont a Working Man c. Rush tribute album nagyon killer. Aki nem ismerné - ezen Dream Theater, Fates Warning, Skid Row, Mr. Big, satöbbi tagok játszanak Rush nótákat, és a végeredmény szerintem nagyon állat lett. A dupla Judas Priest tribute album mellett ez a legjobb ilyen természetű cucc, amit hallottam. A Magna Carta kiadónál jött ki amúgy, Rush fanoknak erőteljesen ajánlott.

Előzmény: supertzar (8)
supertzar Creative Commons License 2000.07.11 0 0 8
Nálam a 2112 uralkodik mindenek felett. (Imádom Neil "visítását" :-)))
További Rush favoritot választani igen fejfájós, hiszen minden korszakuk tele van alapművekkel.
A Farewell To Kings, Moving Pictures, Hold Your Fire, Roll The Bones, Counterparts - ezek a leggyakrabban forgó lemezek ezen a tájékon, no meg persze a live albumok közül az All The World's és a legutóbbi tripla, a Different Stages.
Neil Peart nemcsak az egyik legnagyobb dobos isten szerintem, hanem ott van a legjobb szövegírók között is.
Dobosban igen ritka az ilyen agy :-))))

Ripper, jól tudod a dolgokat, előbb az egyetlen lánya ment el (autóbaleset), majd egy évre rá a feleségét vitte el a rák.
Viszont októberben stúdió - jövőre új Rush lemez :-)

Előzmény: Ripper (7)
Ripper Creative Commons License 2000.07.11 0 0 7
No igen, a nyolcvanas évek anyagai télleg jók szerintem is. A Power Windows nekem mondjuk nem annyira csusszan, de a Grace, a Signals meg a Hold szerintem is nagyon királyok. Már nagyon jó lenne egy új album, mondjuk egy Counterparts-szerű dolgot szívesen elviselnék. A turnét úgyszintén. Ha jól tudom, a Roll The Bones turnéja óta nem jártak Európában (max. Anglia), annak meg ugye majdnem 10 éve már. Nem tudom, miért fáznak ennyire Európától, mert szerintem azért bőven lenne rájuk közönség ezen a vidéken is. Reménykedjünk, hogy talán jövőre... Végül is ha a Toto el tud jönni idáig, akkor 1x talán ők is rászánják magukat a dologra.

Más. Mit szóltok Neil Peart gigászi bajuszkölteményéhez a régi fotókon? Nem gyenge, mi? A fazon amúgy szerintem egyike a legjobb ütősöknek, dobolni tanulóknak kötelezővé tenném a Rush-lemezek hallgatását.

Bitorlo Creative Commons License 2000.07.11 0 0 6
Sziasztok! Nekem is a RUSH az egyik kedvencem. Én a korai munkáiktól nem vagyok elájulva, Lee azokban nagyon "visít". Érdekes,hogy a '80-as évekbeli munkáit tőbben, több fórumban is lesajnálják, pedig nagyon értékes művek születtek ekkor. A Power.. pedig az egyik legjobb lemezük!
Koncertet egyébként láttam tőlük, megvan a "Show Of Hands", no hát az valami csoda!! Ilyen könnyedséggel, elegánsan játszani a legbonyolultabb témákat nem sok együttest lehet látni. A film rendezése is nagyon jó, lejön a hangulat. Az új lemezt követő turnén remélem már Angliánál közelebb is jönnek felénk.
Ripper Creative Commons License 2000.07.11 0 0 5
Nos, hát szegény Neil-lel az történt, hogy 1997-ben v. 98-ban nagyon rövid időbeli különbséggel meghalt a lánya és a felesége. Ha jól tudom, a lány autóbaleset áldozata lett, a feleség pedig vmi súlyos betegségbe (ha jól tudom, rák) halt bele. Hát ennyi.

Hoppsz, a Roll The Bones-t kifelejtettem, az is nagyon jó lemez.

Koncertvideót látott már tőlük valaki? Milyen?

Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2000.07.11 0 0 4
Sziasztok, én is vártam már ezt a rovatot.

Egyetértek, hogy nagyon jó a Fly by night, a Caress of steel, a 2112 és a Counterparts, de én szeretem az A farewell to kings (pl. Xanadu) és a Roll the bones (pl. Where's my thing?) albumokat is. Az engem is érdekelne, hogy mi történt Neillel.

Szab

Benjoo_d Creative Commons License 2000.07.11 0 0 3
Egyébként mi történt Neil-el, mi az a tragédia?
Sajnos nem vagyok valami tájékozott, így nem hallottam semmit. Legutóbbi info az volt, hogy lesz új lemez egyszer majd.

Bendzsoo

Ripper Creative Commons License 2000.07.11 0 0 2
Nekem ami kevésbé csúszik - már a többihez képest-, az a Power Windows, a Test For Echo meg a Moving Pictures. Ezek is jók persze, de annyira nem hatnak meg, mint az előbb említett kedvencek.

Koncertlemezek közül kinek mi a favorit? Nálam az über az All The World's A Stage, de a legutóbbi tripla is nagyon üt. Az All... szerintem egyike minden idők legjobb koncertlemezeinek, a Made In Japan (Deep Purple), a Live After Death (Iron Maiden) és az Unleashed In The East (Judas Priest) mellett van a helye. Döbbenet, amit művelnek, főleg Neil alakít hatalmasakat rajta.

Előzmény: Benjoo_d (1)
Benjoo_d Creative Commons License 2000.07.11 0 0 1
Szejasztok!

RUSH, ó igen végre, szóba kerültek. Nem tudok mást írni csak azt, hogy ZSENI mind a 3 tag. Spéciel nekem a korábbiak tetszenek, (koncertek is) leginkább: Caress of steel, 2112, Fly by night
Jó a legelső is, igaz ott még nem Neil dobolt, ha jól tudom.
Utóbbiakból meg leginább a Counterparts, de nem rossz a Test for echo sem.
Számomra -ha lehet ezt írni- a nyolcvanas évekbeliek a leggyengébbek persze csak idézőjelben.
NA hajrá
Bendzsoo

BahnScorper Creative Commons License 2000.07.11 0 0 0
A Rush télleg nem nulla...

Nekem a Fly By Night van meg tőlük... ahhoz képest, hogy csak tévedésből kaptam meg, ennek ellenére nagyon megszerettem! Ritka jó gitárjátékja van... ja és a Rivendell az valami csodálatos szám!

Előzmény: Ripper (-)
Ripper Creative Commons License 2000.07.11 0 0 topiknyitó
No, akkor egy újabb zenei témájú topic, ezúttal a kanadai zseniknek, a Rush triójának szentelve. Szóval akinek véleménye, kérdése, mondandója van a témában, az írjon nyugodtan!!

Talán vitanyitás gyanánt a kedvenc Rush-albumokról: nekem a Signals, a Grace Under Pressure, a Caress Of Steel és a Counterparts a favoritok, meg persze a koncertlemezek. És Nektek?

Amúgy a Rock Hard-ban azt olvastam, hogy szegény Neil Peart végre összeszedte magát annyira, hogy neki tudnak állni a köv. albumnak, ami vmikor jövőre jelenik meg, gondolom én. a Neil-t ért tragédia után, gyanítom, nem várhatunk túlzottan napfényes korongot...

Egyelőre most ennyi - írjatok!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!