Keresés

Részletes keresés

szkati Creative Commons License 2017.12.30 0 0 43800

Mi is küzdünk a négy nagy tállal, de miután isteni finom, nem hiszem, hogy gond lesz vele. De te tudsz élni( már ami a kocsonyaevést illeti, a többiről nincs fogalmam:))

Előzmény: Boarhunter (43797)
szkati Creative Commons License 2017.12.30 0 1 43799

Vöröshagyma, szemes bors persze, de én nem teszek bele se répát, se egyebet. Valaki egyszer azt mondta, hogy a kocsonya nem húsleves:))

Előzmény: Tu Sok (43793)
ZsuR Creative Commons License 2017.12.30 0 0 43798

Most a paprikas krumpliba nem a sajat, frisset tettem bele, feltem, tul eros lesz.  Viszont csudaszep szaritottat kaptam nemregen, szine, illata gyonyoru...

Előzmény: Tu Sok (43796)
Boarhunter Creative Commons License 2017.12.30 0 0 43797

A nyolc literes fazék és a kocsonyafőzés együtt emlegetése számomra értelmezhetetlen.

Mivel a nemrég beszerzett bonyhádi fazekaimat a női önkény valami lekvárfőzést emlegetve elzárta előlem, mérgemben vettem egy harminc literes fazekat. Kb. kétharmadáig volt cuccal...

Az idény első kocsonyájából én első nap vagy öt tányérral befalok, második nap is megeszek hármat-négyet, viszek kettőt a kolléganőmnek csak hogy tudja, milyen a jó kocsonya oszt fele már el is fogyott.

Előzmény: Tu Sok (43796)
Tu Sok Creative Commons License 2017.12.30 0 0 43796

fél babérlevelet (ha eszembe jut) szoktam dobni, dehát ez 8 literes fazék...:}}

Előzmény: ZsuR (43795)
ZsuR Creative Commons License 2017.12.30 0 0 43795

Babert nem probaltam, de fogok - szeretem.  Most tettem paprikas krumpliba eloszor - es nem rontotta el, sot!

 

A voroshagymat probaltam - nem fogom tobbet.

 

A fokhagymat en egeszben teszem bele - egesz fejet... eppen a gyoker reszet vagom le.

 

Nem fozok tobbet nagy adagokat - Most kicsit sok lett - kb ennyit szoktam, egyszer sikerult 4 tanyer is... az meg jobb. A zsirt nem szedem le rola - segit a tartositasban.

 

Előzmény: Boarhunter (43794)
Boarhunter Creative Commons License 2017.12.30 0 0 43794

Én só, egészbors, babérlevél és fokhagyma párti vagyok, a feleségem egész vöröshagymát is rak bele. Sárgarépa, petrezselyem az a húslevesbe...

Fokhagymát viszonylag keveset teszek bele, ugyanis csak a legvégén, az egyszer átszűrt lébe zúzom fokhagymanyomóval. Kicsit hagyom állni, hogy a zsírt a tetejéről könyebben le tudjam szedni, ezalatt a fokhagyma kiadja az ízét, utána átszűröm megint, immáron konyharuhával is kibélelem a szűrőt aztán mégegy zsírzás és mehet a tányérokba osztott finomságokra.

A körmöt inkább körömpörköltbe szeretjük de azért kerül a kocsonyába az is. Kötelező belevalók a fül, farok, fél fej az orra miatt, egy hátsó csülök és valami füstölt bár az asszony nem örül neki.

Két hete főztem egy kocsonyát, huszonhárom tányérral lett, most egy kicsit pihenünk... :-)

Előzmény: ZsuR (43790)
Tu Sok Creative Commons License 2017.12.30 0 0 43793

Én galád módon 1 vöröshagymát, meg persze fokhagymát is pakolok,de sárgarépa, petrezselyem ( nejem morog)...

Előzmény: szkati (43789)
Tu Sok Creative Commons License 2017.12.30 0 0 43792

Nálam a tuutuu-féle kőleves is másnap baltával szelhető, főleg, ha ököruszony...:}}

De gyönyörűek a szeleteid...

Előzmény: ZsuR (43790)
ZsuR Creative Commons License 2017.12.30 0 0 43791

:))  Azt hiszem, a natha elert engem... nem allergia... natha, fene egye meg.

 

 

Előzmény: ZsuR (43790)
ZsuR Creative Commons License 2017.12.30 0 0 43790

Legutoljara ezekbol foztem - hat darab, es a kocsonya csodalatos kemenyre allt ossze... a tanyerokba csak a hust tettem. Ha kocsonyarol van szo "purist" vagyok :)) (persze van mas is amire ez igaz), fokhagymaval, torottborssal es soval fozom... enni meg citrommal, friss kenyerrel es boros teaval :)).

Előzmény: Tu Sok (43787)
szkati Creative Commons License 2017.12.30 0 0 43789

Nálunk a csülök, köröm, farok és fül a menő. Most raktam bele egy kis darab házi füstölésű angolszalonnát is. De csak mi esszük, a gyerekek egyáltalán nem. Én tormakrémmel, férj citrommal. Bőrt egyáltalán nem főzök bele( van elég a csülkön, körmön), viszont 3 nagy fej fokhagyma elúírás. Legalábbis nálunk.

Előzmény: Tu Sok (43786)
Tu Sok Creative Commons License 2017.12.30 0 0 43788

Nameg főtt tojáskarikák, sárgarépa...

Biztos van, aki elszörnyed....

Előzmény: Tu Sok (43787)
Tu Sok Creative Commons License 2017.12.30 0 0 43787

Persze bőrke van bele.

Előzmény: Tu Sok (43786)
Tu Sok Creative Commons License 2017.12.30 0 0 43786

Egyetértek, bár nálunk sajátos az eszme.

Lányom-nejem a fül-farok vonalon mozog, én meg a körmöt pártolom.

Két köröm ( mindig én vágom ketté, ne csapkodja fejszével senki) megy kicsontozva rántottnak, a többit meg csócsálja mindenki...:}}}

De most még térdig járunk a kajában, max. január közepén lehet kocsonya...

Persze én citrommal eszem...

Előzmény: Boarhunter (43785)
Boarhunter Creative Commons License 2017.12.30 0 0 43785

Nem egészen. Ha nem szereted a fület,farkat, körmöt stb. akkor nem raksz bele. Veszel színhúst és mellé bőrkét nagyjából gombért... Aztán a bőrkét kidobod és egy minimális munkával ott a színhúsos kocsonya. Ha a fokhagymával nem haverkodtok, ez amúgy is járhatóbb út mint keresgélni azt a bolti kocsonyát amiben nincs...

Mi nagyon szeretjük a nyelvet is benne.

Előzmény: Boszorka (43784)
Boszorka Creative Commons License 2017.12.30 0 0 43784

Ez a félár csak akkor érvényes, ha minden fület farkat megeszik valaki. Ha csak a húst meg a kocsonyát szereti, akkor biztos nem félár. Egy adag amiben csak hús volt és finom volt, 1800 HUF-ba került. Ám a saját drága időmet is számolom, nekem ez olcsó volt. 1 adag kettőnknek elég volt egy vacsorára.

Előzmény: nagypapi51 (43782)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.12.30 0 0 43783

...Szilveszter itthon?...

Igen, mivel a bécsi és francia barátaink is éppen idehaza vannak.

Ketten sem rossz odakint, de hát a szabadtéri happening már nem igazán vonzó nekünk.

Töltöttünk már kint szilvesztert, a vendéglős adott 2 ü. pezsgőt, cssk menjünk már, hadd zárhasson. :)

(A nyilvános helyek - a szállodák és a Donauturm kivételével -  normál időben zárnak, ott nem szokás étteremben/szórakozóhelyen bulizni ilyenkor)

ON

 

Előzmény: Boszorka (43777)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.12.30 0 0 43782

...Boltban kocsonyát elkészítve venni - járható út?...

Járható, de kérdés, hogy merre visz.

Sztem próbáld ki a boltit, aztán legközelebb magad készíted féláron, kétszer olyan jól.

 

Előzmény: Városliget Fényőre (43778)
Boszorka Creative Commons License 2017.12.30 0 0 43781

Azt elhiszem, de annál több a munka!:-)

Előzmény: szkati (43780)
szkati Creative Commons License 2017.12.30 0 0 43780

Nem tudom. Én magam csinálok, és eddig még nem volt ellene panasz:-)

Előzmény: Városliget Fényőre (43778)
Boszorka Creative Commons License 2017.12.29 0 0 43779

Attól függ ki mit szeret. Már vettem olyan kocsonyát, amit agyon dicsértek, de én kidobtam, mert fokhagymás volt. Az idén ismert vendéglő készített szinhúsos kocsonyát, ami hihetetlenül finom volt. De mikor meséltem valahol, akkor elbiggyedt egyesek szája, hogy "csak hús" volt benne?

Előzmény: Városliget Fényőre (43778)
Városliget Fényőre Creative Commons License 2017.12.29 0 0 43778

Üdv. Boltban kocsonyát elkészítve venni - járható út?

Előzmény: szkati (43774)
Boszorka Creative Commons License 2017.12.29 0 0 43777

Azt hittem még kint vagytok. Szilveszter itthon?

 

Lényem a malac mellé vett még valami házi kolbászt is, így a rakott krumpli nálunk is várakozik az elkészítésre, de még mindig tele vagyunk kajákkal.

Előzmény: nagypapi51 (43775)
szkati Creative Commons License 2017.12.29 0 0 43776

Vasárnap SzPéter tuti, hogy beugrik hozzátok:))

Előzmény: nagypapi51 (43775)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.12.29 0 0 43775

A bécsi vendéglők után valami hazai: hurkák, vele sült krumpli, pár.káp.

Vasárnap rakott krumpli, cékla.

 

 

szkati Creative Commons License 2017.12.29 0 0 43774

Gyönyörű( szépen tisztított), makulátlan kocsonyahúst vettem, és nemrég elkezdtem főzni. Hiába na. A hidegebb idő erre inspirált!

dulci Creative Commons License 2017.12.29 0 0 43773

A máj elzsírosodása a természetben is megvan. Mikor még vadlúdként vándorol, az úthoz szükséges energiát így tárolja.

Caipi Creative Commons License 2017.12.29 0 0 43772

Tudom, persze.

Előzmény: öreg_néne_b (43770)
Boszorka Creative Commons License 2017.12.29 0 1 43771

Na ja, mindenkinek mag van a saját sorsa, neki ez jutott.:-(

Előzmény: püfffneki (43769)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!