Keresés

Részletes keresés

cyber.greg Creative Commons License 2003.07.26 0 0 444
Már én is vettem ilyet, egész tűrhető.
Előzmény: _vadaszg_ (443)
_vadaszg_ Creative Commons License 2003.07.24 0 0 443
valaki nem tudja véletlenül, hogy a TESCO film (35mm-es) iso 200-as, milyen gyár csinálja? annyit kideritettem, hogy olaszba csinálák
amugy az van ráirva: TESCO VALUE Colour film
szarmazasi hely: olasz o.

szoval ez milyen minoseg lehet? vettem vagy 5 tekercset, mar beadtam elohivatni holnap kiderul :)
de azert erdekelne ki csinalja ezt

cyber.greg Creative Commons License 2003.07.24 0 0 442
Téves!
A Tesco gazdaságos ásványvíz az igazi Pannon Aqua forrásvíz.
A palackozott csapvíz a multik hobbija, pl. Danone, Nestlé.
Előzmény: Rigor (441)
Rigor Creative Commons License 2003.07.24 0 0 441
Szerintem tesco gazdaságos "ásványvíz" címszóval lehet kapni a buborékos csapvizet. A nyakán adagolós változatról nem tudok. Egyébként vhol lehet kapni ilyen szódavíz nyomófej szerű cuccot amit sima szénsavas ü.-nyakára lehet tekerni, és úgy nyomatni (asszem olyan is van amivel egy kis extra co-t lehet rápöffenteni), így nem kell a 2l-es palack alján az utolsó fél litert teljesen co nélkül iszogatni.
Előzmény: -Kavics- (440)
-Kavics- Creative Commons License 2003.07.24 0 0 440
Hali!

Nem biztos, hogy ez a legjobb forum, de sürgősen szükségem van infora:
Lehet, bármelyik bp.-i Tescoban kapni palackozott szódavizet? Ha igen akkor mennyiért?

Intelligencs Creative Commons License 2003.07.22 0 0 439
Mivel jelenleg jómagam is ügyfelekkel dolgozom, maximális mértékben meg tudom érteni Terranovat, roppant korrektek a hozzászólásai. Voltak kellemetlen tapasztalataim néhány pénztárossal a Tecsoban, de ebből nem általánosítok az összes dolgozóra, és nem hiszem, hogy mindenért ők felelnének. De a Tecso, mint cég, mint vállalati kultúra roppant mód undorító! Megfigyelik a saját dolgozóikat, megfigyelik a vásárlókat, bezzeg amikor minket vert át a pénztáros 5.000 Ft-al (2X is megtörtént, más-más Tecsoban), akkor még a követelésemre sem voltak hajlandók megnézni a kamera felvételeit. Talán féltek, hogy kiderül nekem van igazam, és akkor botrány lesz? Szóval a Tecso egy rakás szar, sajnos nagyon közel van hozzánk, és nincs kedvem mindig a Coraba menni, pedig Auchan, Cora, fényévekkel különb, mint a nagy Tecsvér. Bojkottálni kéne, de hát magam kevés vagyok hozzá, és ugyebár az emberek is nagyon kényelmesek (én is, nem tagadom), pedig oly szívesen nézném amikor a keselyűk vájnák ki a Tecso vezetőségének a szemét.
Előzmény: terranova (437)
hellokocsivigyáztam Creative Commons License 2003.07.20 0 0 438
"Úgy gondolom, hogy néhány év gestapos vezetői gyakorlat (esetleg koncentrációs tábor vezetésével eltöltött évek) felvételi követelmény. "

ezt gondolom viccnek szántad, de németországban ez pontosan így volt.
a ii.vh után igen keresettek voltak az egykori wehrmacht tisztek és olykor az ss tisztek is (amennyiben nem ítélték el őket évtizedekre), akik "ideális" munkaerők voltak egy embertömegeket foglalkoztató üzem személyzeti és szervezési részlegeiben.

a gestapo az más tészta, tagjait általában súlyos börtönökre ítélték, s mire kiszabadultak már öreg megtört emberek lettek.

Előzmény: szg307 (424)
terranova Creative Commons License 2003.07.20 0 0 437
ráérő nyugdíjjas?
a nyugdíjjasokkal van a legtöbb baj, azok a legtürelmetlenebbek, ha nekiállok új szalagot tenni a pénztárgépbe(nem tart tovább 20mpnél), akkor a sorban nyugdíjjas kezd el elösször morogni. ha neadjisten valami miatt többet kell várni, (külföldiek pl szeretnek forint nélkül bevásárolni) akkor aztán hallgathatom, hogy "ezmármindennekateteje,hogynekemittkellvárni,miértnemcsinálnakmárvalamit,tegyefélreéskezdjeelazéndolgaimatbeütni,sohatöbbetnemjövökide..."
nekem az a tapasztalatom, hogy a megpróbáltatásokat a legjobban a ~35 alatti férfiak és 25 alatti nők viselik, általában ők értik meg, hogy nem én tehetek arról, hogy ha elered az eső, akkor nem lehet kártyával fizetni és hasonlók.
nah megyek dolgozni:)
Előzmény: v_peti (436)
v_peti Creative Commons License 2003.07.20 0 0 436
senki se szeret sorbaállni, de ha gyorsabban huzigálom le az árut mint ahogy el tudja pakolni, akkor azért pofázik, ha lassítok, akkor mögötte álló morog, hogy nem fogja elérni buszt
Ha panaszkodik a gyorsaságra, akkor meg kell mondani neki, hogy mások is állannak mögötte. (Bár ha egy ráérő nyugdíjasról van szó, akkor az nehéz eset.)
Németországban van olyan, hogy kifejezetten megkérnek rá, hogy az üres kocsival álljak a pénztárszalag másik végére, majd villámgyorsan mindent végigvisz a vonalkódleolvasó előtt.
Igaz, ez szupermarket, és nem hipermarket, így tényleg szinte minden felpakolható a szalagra.
Előzmény: terranova (423)
terranova Creative Commons License 2003.07.20 0 0 435
jaja, az ásványvíz meg pár üdítő kivétel. énse tudtam amíg nem szólt egy vevő:) egyébként a legtöbb újdonságot a vevőktől tudom meg, arra biztos nem futja az áruháznak, hogy akcióváltáskor fizessenek ki még fél órát, hogy átnézzem a szórólapot:)
sok pénztáros(főleg a diákok) úgy megy dolgozni, hogy elötte szinte semmire nem tanítják meg őket, beállítják vki mögé pár órára, hogy figyeljen, aztán mehet dolgozni. Tegnap kirúgtak valakit azért mert munkaidőben vett egy üdítőt. egyszerűen senki nem mondta neki, hogy munkaidőben nem lehet vásárolni.
Előzmény: hbo (433)
BONNIE Creative Commons License 2003.07.20 0 0 434
nem is tudom, miert vartam el, h mukodjon, elvegre ez a 21.szazad, meg szamitogepek kora es hasonlok, biztos marha bonyolult azt a nehanyszaz rekordot meg rogziteni :-))
a multik munkaido nyilvantartasarol meg nem szivesen inditanek vitat, boltvezetotol hallotam, h ho vegen, mikor kuldte volna el a ledogozott idoket, a gep visszapofazott, h melyik munkatarstol hny percet vegyen le, amivel tullepte a munkaidokeretet:-(((
Előzmény: terranova (429)
hbo Creative Commons License 2003.07.20 0 0 433
Ez igy ebben a formaban nem igaz :)

Tegnap vettem egy hatos Margitszigeti asvanyvizet mert akcios volt.1 db 114 ft, de ha hatosba veszed akkor csak 599ft. Odaadom a penztasosnak, kikeresi az egyeni kodot es beszorozta hattal.
Latom a gep beirja hogy 684. Szolok neki hogy ez igy nem jo."A gyujtokodot nem szokta elfogadni a gep." Mondom probaljuk mar meg.Es lass csodat, ment.Kivancsi vagyok egy nap kb hanyan nem veszik eszre...

Előzmény: terranova (429)
Herbie_ Creative Commons License 2003.07.20 0 0 432
Nagy az Isten állatkertje.
Előzmény: terranova (431)
terranova Creative Commons License 2003.07.20 0 0 431
egyébként a tegnapi legjobbak:
nyitás után kb az 5-dik vevő odaáll egy tök aranyos kisgyerekkel, majdnem elkezdtem mosolyogni(ami a tegnapi napomat tekintve nem kis teljesítmény lett volna), erre a faszi megszólal: "látod kisfiam dolgozik a pénztáros bácsi, nem túl gyorsan, nem túl nagy munkakedvel, de örülhetünk mert legalább kiszolgál" nagy önuralom kellett nem ráhajtogatni a bevásárlókocsit. másik meg mintha otthon lenne, rágyujt egy cigire és egyszerűen nem hajlandó elnyomni, az egyik őrnek kellett kicsavarni(!) a kezéből. persze ha beindul a tűzoltórencer és eláztatja az áruházat akkor gondolom meglepődött volna, hogy vele akarják kifizettettni a tönkrement árukészletet.
terranova Creative Commons License 2003.07.20 0 0 430
én is soxor megkérdezem a zsemlét meg ilyeneker, de mire válaszolnak, legtöbbször már meg is számoltam, persze ha én 2-3al többet számolok, akkor nekiállok forgatni.
Előzmény: Herbie_ (427)
terranova Creative Commons License 2003.07.20 0 0 429
a "gyüjtőkód" a tescoban nem müxik, szinte mindenből egyet kell beszorozni.
én lehet, hogy felnégyelnélek, ha odaállsz azzal, hogy "ezt nem kérem, csak azért hoztam, hogy ne kelljen kibontani a gyüjtőcsomagot" :))
a szhelyi tescoban nincs rendszeresítve viszáruzó ember, a vállfa és védőszarösszeszedő régebben viszáruzott, de már ez a pénztáros dolga munkaidő után(!).
Előzmény: BONNIE (425)
S.Zola Creative Commons License 2003.07.19 0 0 428
Ma voltunk a TESCO-ban, a sütisnél senki, vagy 5 percet kellett várni hogy valaki odajöjjön két csengetés után, egyébként a sütik elég kicsik, a CORA-ban nagyobbak szoktak lenni. A 20 pénztárból működik vagy 11, a kosaras pénztárak nem nagyon szoktak üzemelni, tegnap is egy rohadt szivacscsal vagy 10 percet kellett várni az egyik kocsis pénztárnál.
Herbie_ Creative Commons License 2003.07.19 0 0 427
Az valóban a pofátlanság teteje ha 10 terméket vall be és 40 van benne.

Én meg azt nem szeretem mikor megkérdezik, hogy hány darab a zsemle? Mondom hogy 8, erre elkezdi forgatni, számolni. Akkor minek kérdezi meg? Számolja meg automatikusan.

Előzmény: terranova (423)
Herbie_ Creative Commons License 2003.07.19 0 0 426
karton tej: pont ahogy írod, karton + egy doboz és azt a dobozt is elviszem, miért ne tenném? Legalább a kartont nem barmolja szét a pénztáros.

Előzmény: BONNIE (425)
BONNIE Creative Commons License 2003.07.19 0 0 425
"ha valamit meg gyüjtőcsomagban akar elvinni, én meg kibontom, akkor azért balhézik"
tbanyai tesco kovetkezo okossaga fent idezett temaban:
kartonnyi tejet szoktunk venni, a dobozt ugye konnyebb hazacincalni, ha nincs szetszedve. korabban szemrebbenes nelkul szetganyoltak ugy a dobozt, h meg veletlenul se lehessen ujra becsukni, azt, h van olyan oldala, ahol siman lepittyenthente a kodot, meg egynek sem tudtam megmagyarazni, mert mit kepzelek en, fogja o emelgetni az egesz dobozt?!
mostanaban a tejgyar csinal "gyujtokodot", amirol be lehet olvasni az egesz karton arat, bar nem minden aruhazlanc viszi ezt be a gepbe, de altalaban szokott mukodni.....
szoval tbanyai tescoban tej megvesz, gyujtokod kiszed, szalag elejere feltesz, penztaros hanyag mozdulattal kidobja, holott a szamlazas megkezdesekor megkert, h toljam ki a kocsit, mert meg szeretne nezni, h ures-e.....es nem tunt fel neki a karton tej:-((( ill :-)))
azt mar meg sem merem probalni, amit tobben javasoltak, h a karton melle vigyek plussz egy dobozt, h arrol olvassa le a kodot, majd azt hagyjam ott, mert meg fel is negyelne, az tuti, h mit kepzelek en, ki fogja azt visszavinni, holott 1. meg nem romlik, 2. van erreemberuk rendszeresitva, ha jol tudom ugyanaz, aki osszeszedni a vallfakat, meg a ruharka, cipokra tett biztonsagi bigyokat:-(((
bocs, h hosszu voltam
Előzmény: terranova (423)
szg307 Creative Commons License 2003.07.17 0 0 424
Méltányolom erőfeszítéseiteket dolgozói szinten, de nem ott van a probléma. Fejétől bűzlik a hal.

Ismerem az egyik áruház egymást követkő két vezetőjét. Úgy gondolom, hogy néhány év gestapos vezetői gyakorlat (esetleg koncentrációs tábor vezetésével eltöltött évek) felvételi követelmény.

A baj ott kezdődik, hogy azok dolgoznak közvetlenül alatta, akiket ő választ a fent leírt ízlésvilága alapján, alattuk pedig akiket ők választottak, és így tovább.

Előzmény: terranova (423)
terranova Creative Commons License 2003.07.17 0 0 423
hello,
beszállítónak lenni tényleg nem kis kihívás, bár hála isten én nem vagyok az, ugyhogy csak messziről nézem az órákat váró teherautósofőröket.
aki fikázza a tescot, azért abba is belegondolhatna, hogy ott dolgozni se könnyebb, mint vásárolni.
az áruvédelmi kapuk nem a vevők ilyesztgetésére szolgálnak, hanem azért mert sokan próbálnak lopni. valamelyik nap egy 70körüli öregasszonyra becsipogott a kapu, a ridiküljéből 3fürdőruha került elő, átszúrva a nagy fehér saferrel. arra nem vette a fáradságot, hogy olyan ruhát lopjon amin nincs védőszar. kb naponta van valaki aki kitesz a szalagra egy vmit és mondja hogy a kosárban még van 15, megszámolom, és 5-6-al több. a legpofátlanabb az volt, aki 10terméket mondott be és 40(!) volt a bevásárlókocsiban. azért az zavaró, ha ennyire hülyének nézik az embert.
senki se szeret sorbaállni, de ha gyorsabban huzigálom le az árut mint ahogy el tudja pakolni, akkor azért pofázik, ha lassítok, akkor mögötte álló morog, hogy nem fogja elérni buszt. ha valamit csak 10esével lehet kapni(pl tg gyufa), akkor az a baj, ha valamit meg gyüjtőcsomagban akar elvinni, én meg kibontom, akkor azért balhézik.
szoval eladónak lenni se eccerü, amíg ilyen szinten vannak a vásárlók.
azokról a kedves vevőkről meg még nem is írtam akik azért mennek a tescóba, hogy kiéljék a héten összegyűlt feszültséget.
persze ezt a normális vevők szívják meg, mert nekik nem tudok/akarok segíteni, miután valakinek rajtam kellett kiélveznie azt,hogy milyen ha úgy anyázhat, hogy nem szólhatok vissza neki.
nah mindenkinek kellemes vásárlást:)
sansan Creative Commons License 2003.07.17 0 0 422
Látom,arról írtok,ami a szemetek elé tárul.
Én őszintén remélem,hogy 15-20 év múlva a szél csapkodja az elhagyott rablóáruház ajtaját,úgy mint az álltalában előtte ott lévő orosz laktanya,vagy szocialista üzemét.
Rendszeresen szállítunk árut a Tesco áruházakba,de megalázó beléptetési rendszerükkel,ostoba,goromba biztonsági őreikkel,rosszhiszemű áruátvételükkel túltesznek az Auchan-on is,pedig ez nem kis kihívás.
Az a rendetlenség,ami hátul van,szörnyű!(igaz,ebben a multik hasonlítanak egymásra)
Bocsi ,hogy így kitörtem,de nekem ez a véleményem róluk.(és még tetejébe,jo birka módjára vásárlok is)
Mallory Creative Commons License 2003.07.17 0 0 421
Fúúú, ez a szatyor-smucigság tényleg kiakasztó! Elég hülye dolog, hog a 10 db 50 filléres zacsesz nem fér bele a költségvetésükbe, amikor 10-20 E Ft-ot vásároltam el éppen náluk... Ráadásul olyan tempóban dobálja a cuccot a pénztáros a szalag végébe, hogy ketten alig bírjuk elpakolni...
Bezzeg az Auchanban a pénztáros automatikusan pakol a nyitott zacsikba, így annyi zacsi fogy, amennyi kell, és a kapkodást is elkerültük... Ha nem lenne sokkal messzebb t?lünk az Auchan, mint a Tuskó, akkor az utóbbiba be se tenném a lábamat...

(Ja, és ez még új üzlet - Váci úti Tuskó - szóval elvileg még m?ködnie kéne az "új sepr? jól seper" elvnek...)

A Tesco gazdaságos tejfölr?l: szerintem qrvaszar! Valahogy éleszt?(!)-íze van. Még sosem találkoztam ilyennel, úgyhogy nagyon megdöbbentem, amikor megkóstoltam a próbaképpen vásárolt példányt... Na, többet se!

Előzmény: Herbie_ (415)
joxy Creative Commons License 2003.07.17 0 0 420
Fricy: Camponánál DélBudán, Cegléd, Mosonmagyaróvár
Előzmény: Fricy (416)
Energetic Creative Commons License 2003.07.17 0 0 419
Dél Budán épül, a 3-as busz vonalán, a Leányka utcai megállónál ugy tudom. Valamikor az ősszel fogják átadni.
Előzmény: Fricy (416)
BPeter01 Creative Commons License 2003.07.16 0 0 418
Pont ma hallottam, hogy a XVII-ik kerületi Tescót bővíteni kívánják, a parkoló rovására.
Előzmény: Fricy (416)
BPeter01 Creative Commons License 2003.07.16 0 0 417
Pont ma hallottam, hogy a XVII-ik kerületi Tescót bővíteni kívánják, a parkoló rovására.
Előzmény: Fricy (416)
Fricy Creative Commons License 2003.07.16 0 0 416
Hi! Tudja valaki, hogy hol fog a jövőben Tesco épülni?
Herbie_ Creative Commons License 2003.07.16 0 0 415
Mindíg félek, hogy rámsípol az a sz@r, nem tudom mit csinálnék.

Pénztáros:

Veszek 10 öveg colát, tele van a kocsi (persze nem csak a colaval). Fizetek vagy 20k-t és úgy kell könyörögni zacskóért. Most vagy adnak amennyi kell vagy ne adjanak és akkor úgy megy oda az ember.
(Olyan szarok azok a zacskók, hogy az hihetetlen, két üvek colánál többet nem teszek bele mert 3-nál már többször kiszakad és csak a szerencsének köszönhető, hogy még egyszer sem tört el)
Na, szóval.
Ennyi cucchoz ad a pénztáros 3 zacskót (ez nálam 6 üveg cola és még a többi sehol)
Elfogy, kérek, ad egyet, kérek így vagy 3-at mikor bepöccenek és tudtára adom, hogy nehogy egy zacskót adjon mert akkor mérges leszek. Mire a válasz, "ő nem adhat többet". De ez szerintem csak duma, mert pont most hétfőn egy másik pénztáros adott vagy 10 zacskót, de nem fizettem csak 3000-et, nem is kellett csak kettő, a többit ott hagytam, kell a francnak.
Valami ruhát is vettem (pólót, inget?), utoljára húzza le, kérek neki külön zacsit mert elfogyott amit kegyeskedett nem egyesével odaadni. Ő már tényleg nam ad többet. Hülye ez? Gondolom magamba. Majd a tejfölökre teszem a ruhaneműt, nem?
Közben mögöttem fiatal csinos nő (30 körüli) is engem biztat, nem idegeskedik, hogy szarakodok a pénztárossal. Köszi neki, hogy beszólt ő is a pénztárosnak.

Gazdaságos termék sz@rabb minőség témához:

Pölö a tesco gazdaságos 20%-os (12%-os nem) tejfölnek nem nagyon van párja, max. a Bakony. Ha jól emléxem talán a Mizo gyártja, de a Mizo dobozos tejföl szerintem meg se közelíti.

Előzmény: nemzso1 (395)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!