Keresés

Részletes keresés

Ildi \'65 Creative Commons License 2008.10.23 0 0 7269
Sziasztok!
A Crowne Hotelbe megyünk. Járt már ott valaki? Milyenek a körülmények?
Hogy lehet eljutni Jeruzsálembe? Köszi!
coralsea Creative Commons License 2008.10.23 0 0 7268

Nem  igazán  értem  mi  ez  az  adok-kapok a  tapasztalatokról? :-)

Felesleges  tuningolni  magatokat,mert ami  egyikőnknek full az  lehet, hogy  más  utastársaknak gagyi  ecc...De  magam  sem  állom  meg  ,hogy  ne  tegyek  pár  észrevételt.Mi szeptember vége felé  voltunk Sharmon a Grand Hotelben.Korábbiakban már írtam pár észrevételt és  abban  maximálisan egyetértek,hogy ez egy  másik  kultúra , másik földrész,más  szokásokkal  ,európai  ember  számára  szokatlan  megoldásokkal, tempóval,stb Abban  a szállodában  melyet mi választottunk  (előttünk  barátaink  tesztelték :-) ) igyekeztek  odafigyelni a  tisztaságra, takaritásra,kiszolgálásra ugy  általánosságban  a  nyaralókörnyezetre.Magyar  alkalmazott  is  van a  szállodában  aki aprócska jegyzetfüzettel sétált és nem  tolakodóan  ugyan  de  érdeklődött ,van  e  észrevétel bármivel  kapcsolatban.Volt néhány apróság ,de másnapra már az  sem.Nem kardinális dolgok  de  nagyon  jólesett a  figyelmesség mind a kb 2o magyarnak  akikkel együtt pihentünk. Jártunk  már (európai  szinten és  afrikában is ) 4-5 csillagos  szállodákban  és  bizton  állithatom a kaja választék  mind  minőségében mind  mennyiségében  igen  jó  szinvonalú volt.Persze  volt itt  is  aki  már  az  első  nap  közölte,hogy  "itt  milyen  gagyi minden  mert  ő 7 csilli  szállodához van  szokva" ami  ugyan  tudomásom szerint 1 azaz  egy  van  Dubaiban és  elmondása  szerint ott nem  járt  a  hölgy  :-)) Ennyit  a  szubjektivitásról .Valóban aki egy fél millás utazásra befizet ,feltételez  egy felsőkategóriás  szinvonalat, és  nem  nagyon  érdekli,hogy éppen  a  személyzetnek  melyek az  aktuális  szoc.problémái.Itt  hibátlan volt a  kiszolgálás,a mosoly a  stilus  egyebek   pedig  éppen  ramadán  volt  ,amikor is  napkeltétől - napnyugtáig  nem  esznek-nem isznak.Mégis  mosolyogva köszöntek  a  takarítók, pincérek ,szakácsok  ,udvariasak és szolgálatkészek voltak  pedig igen meleg  volt és  rengeteg koktélt,sört szolgáltak fel  nekünk (meg hűtött vizes törülközőt napszúrás ellen a  napozóknak)!!!!Nem is  sajnáltuk  egyiktől  sem  a  baksist.Naponta cseréltek ágyneműt,törülközőt,strandlepedőt.Csak jót tudunk mondani,de  nincs kétségem afelől,hogy  voltak  utastársaink,akiknek más igényeik  voltak  és nem  elégitette ki  az  igényeiket ez-az.A Ghazala parton  voltunk  merülni, szerintem  kicsit  régebbi  szálloda,de  homokos  a  partja  sekély vizzel  szerintem  az  a  fíling  is  klassz...

Danny22 Creative Commons License 2008.10.23 0 0 7267
Köszi az infot!
Előzmény: Catella (7266)
Catella Creative Commons License 2008.10.23 0 0 7266
Normál vízum mindenhova jó Egyiptomon belül, a Sinai csak a félszigetre (viszont ingyenes). Tehát Neked a normál 15 dolláros (ha tavaly óta nem ment fel) kell.
Előzmény: Danny22 (7264)
apuskam Creative Commons License 2008.10.23 0 0 7265
Hali!

A sinai vizumról itt olvashatsz:

http://forum.index.hu/Search/showArticleResult?topic_id=9077345&aq_ext=1&aq_text=sinai

Ha van kérdésed és nem kapsz rá választ, bal oldalt "keresés" beírod amire kiváncsi vagy, majd "ok" és már jön is az infó.
Előzmény: Danny22 (7264)
Danny22 Creative Commons License 2008.10.22 0 0 7264
Sziasztok!

Okt 27-én megyek a lányommal egyiptomba, de mi csak hátizsákos buszos túrát szervezünk, mert az őszi szünetre minden betelt. Nehezen sikerült két repjegyet szereznem, de a leszállástól minden ránk vár.Szeretnénk Sharm-ba lemenni pár napot sznorizni onnan komppal át Hurghadába, onnan Luxor és vissza Cairo.
A kérdésem igazából az lenne-hátha tud valaki tanácsot adni, hogy állítólag a reptéri pénzváltóknál adják a vízumot, de az nem jó a sínai területre, oda külön pecsét kell??
de azt hol lehet szerezni? A másik kérdés, ha valakinek van tapasztalata, mennyire
zűrös kompjegyet szerezni Sharmból - Hurgadáig?Minden tapasztalatot örömmel fogadok és köszi!!
shifty666 Creative Commons License 2008.10.21 0 0 7263
Kedves Macskalány!

Nem kívántam személyes támadást indítani ellened :)
Egyszerűen leírtam, én mit tapasztaltam, mert úgygondolom, ha valaki a fórumot olvasgatva próbál hotelt választani, annál biztosabban tud dönteni, minél több véleményt talál róla.
Még akkor is ha ezek a vélemények sokszor homlokegyenest ellentmondanak egymásnak.

A gagyi vízzel higított por ital sztem egyáltalán nem volt rossz, sokkal rosszabbakat ittam már egyéb szálodákban.
A frissen facsart csümölcslevek szinte sehol nincsenek benne az AI-ban. Mi Karthagoval mentünk, ott erre előtte fel is hívták a figyelmünket.
Gondolj bele.... 4-500 vendégre több tonna friss gyümölcsöt kéne folyamatosan raktározni, mert mindenki azt inná.

A tömény italok az én viszonylatomban is kritikán aluliak voltak (de legalább ütöttek :D), viszont a sör kifejezetten jó volt.

Az előtted elkészített palacsinta és az omlett előtt valóban voltak sorok, ezeknek a dolgoknak van egy sütési ideje... ha frisset akarsz bizony néha várnod kell pár percet.
Ahogy amúgy itthon is vársz ha beülsz egy vendéglőbe, vagy akár a gyorséttermekben is.

A sütik és a húsok valóban nem voltak túl jók. Én ezeket amúgy sem kedvelem annyira, úgyhogy nem zavart (szubjektív). Több vacsinál volt sült tenger gyümölcse és királyrák ami viszont nagyon finom volt és én még nem tapasztaltam 4* os hotelben, mivel nem olcsó kaja. A saláták, tészták, pizza.... egyéb kaják nekem ízlettek.
Mondjuk én anno a paradicsom levest is szerettem a napköziben ABC tésztával, lehet hogy ez is a kitekert ízlésem bizonyítéka :D

A medence amikor mi voltunk nem volt piszkos mint már írtam (én nem veszem piszoknak a néha tényleg előforduló úszó virágszirmokat amik a medence melletti növényekről a vízbe estek).

A személyzet velünk tényleg kedves volt, és bár lehet, túl empatikus vagyok én nem tudok elvonatkoztatni a munkakörülményeik figyelembe vételétől amikor értékelem a hozzáállásukat. Megnézném néhány honfitársunkat hasonló helyzetben, mennyire érne fülig a szájuk.

Lehet, hogy 19m a víz a zátony után, nemtom mert nemvittem mérőónt :)

Tényleg nem akarlak bántani, vagy vitatkozni veled. Kérlek ne vedd ezt fikázásnak vagy kötözködésnek, a Te véleményed pont ugyanannyit nyom a latba azoknak akik itt próbálnak támpontokat keresni, mint az enyém. Minnél több hozzászólás van egy hotelről. annál árnyaltabban lehet dönteni.

Szerintem a hotel és a nyaralás bőven átvitte azt a lécet amit én vártam tőle.
(de lehet hogy mások az igényeim mint neked)

Üdv
Shifty
Előzmény: Macskalány :-) (7262)
Macskalány :-) Creative Commons License 2008.10.21 0 0 7262

Igazad van a kaja téma valóban szubjektív megítélés kérdése, azonban

 

Bennün negatív nyomot hagytak a következők:

 

Reggelinél:

a gagyi vízzel hígított por alapú ital, amit narancs és ananász ízesítésben kínátak, nyoma sem volt frissen facsart zöldség vagy gyümölcslének, ami egy 4*-os szállodában (KT így hirdetti) elvárható és követelmény. A béna cukrászok, akik folyton eltolták a palacsint a készítését és kígyózó sorok alakultak ki emiatt.

 

Vacsoránál:

a minden este ugyonolyan ízetlen átsületlen sült hús, ugyanaz a három féle gyümölcs, egyhangú bár nagyon soknak tűnő édesség, ugyanazok a saláták, ízetlen hal ételek.

Mi sem haltunk éhen mert a grill étterem megmentett ettől ott ugyanis klasszisokkal jobb volt a kaja (érdekes, hogy ott oda tudtak figyelni) és feltaláltuk magunkat de egy több százezer forintos nyaralástól nem ezt várom.

Az pedig, hogy a medencét nem takarították nem csak az én magyar szememet és ízlésemet piszkálta, hanem a velünk együtt nyaraló többi nációét is :-)

Persze erre is mondhatjuk, hogy ízlések és pofonok, csak én nem 1 hanem 2 hétre fizettünk be :-) :-( és nem először voltunk Egyiptomban.

Az pedig, hogy ki milyen körülmények között dolgozik nem hiszem, hogy ránk, mint vendégekre tartozik. Én sem panaszkodom az ügyfeleknek, ha sérelem ér a munkahelyemen vagy szarok a körülmények ezzel nem mást büntetek.

Tudod amit követel a vezetőség azt nyújtja a beosztott.

 

Egyébként a zátonyon túl 19 m a víz  ha már annyira megjegyzősre vezed a figurát :-(

 

 

Előzmény: shifty666 (7261)
shifty666 Creative Commons License 2008.10.21 0 0 7261
Az El Faraana-ról a következőkkel tudnám kiegészíteni Macskalány infóit:

Kb egy hónapja voltam ott.
A kajáról lehet vitatkozni, mert erősen szubjektív, hogy kinek mi ízlik... nekem semmi problémám nem volt vele, a választék hatalmas, mindenki találhat fogára valót.

Az, hogy hozzád hogyan viszonyulnak a kintiek nagyban függ attól is, hogy te hogy állsz hozzájuk.

Azt aláírom, hogy nem mindíg rohangált mindenki mosollyal az arcán, de ez azt hiszem érthető, ha valaki hosszú nadrágban és ingben dolgozik napi 12 órákat 45 fokban, miközben körülötte mindenki fürdőruhában lubickol és sört vagy üdítőt iszogat.
A személyzet szállása a hotel mellett volt kisebb épületekben... egy kb 15 négyzetméteres szobában 8-an aludtak emeletes ágyakon. Mindezt kb 1000 eurós átlag fizetésért évente.
Sztem ehhez képest meglepően sokat mosolyogtak és segítőkészek voltak. Mi sokat beszélgettünk és poénkodtunk a bárban dolgozó srácokkal, takarítókkal, mindenkivel akivel kapcsolatba kerültünk.

Én 1 hetet voltam, de ezalatt 3x láttam, hogy takarították a medencéket, sőt valami műszerrel mérték is a vizet, gondolom a klórtartalmát.

A növényzetet folyamatosan nyírták és gondozták, mindig láttam kertészeket valamerre dolgozni, bár az igaz, hogy dél körül amikor a legmelegebb volt leültek sziesztázni valami bokor alá kb egy órára. Önmagában a kert és a hotel egész területe folyamatosan takarítva volt, és kifejezetten rendezett benyomást keltett.

A parton tényleg egyfolytában horgonyoztak hajók, mert a zátony nagyon szép ezen a szakaszon és sok embert hoznak ide snorkelezni, merülni. Én sosem éreztem benzinszagot, és a vizet sem kavarták fel. (megjegyzem nem is tudták volna nagyon mert a hajók a zátonyon túl horgonyoztak ahol a víz már legalább 8-10 méter mély volt.)

Nekem kifejezetten pozitív élményeim vannak a szállodával kapcsolatban és nagyon jól sikerült nyaralásom volt.

Üdv
Előzmény: Macskalány :-) (7253)
natys Creative Commons License 2008.10.21 0 0 7260

Köszi, feltettem a honlapra.

Akkor Téged decemberi út nem érdekel?

 

Most még Conrad, ha jól tudom novembertől Coral See....

Előzmény: peppinos1 (7255)
peppinos1 Creative Commons License 2008.10.21 0 0 7259

Persze, nem tökéletes a Conrad, de mivel ott a legjobb a part, így a többi nem számít. Legalábbis nekem. Egyik szálloda sem tökéletes, mindegyikben ki lehet fogni rossz szobát, a kaja sem egységes, de aki a sznori miatt megy, annak a legjobb választás. Aki pihenni, enni megy, annak a Savoy szerintem. Persze ez szubjektív vélemény.

 

Előzmény: Törölt nick (7256)
busti Creative Commons License 2008.10.21 0 0 7258

Szia,orulok,hogy

jolereztetek..magatokat..mi..8-an..voltunk...senkinek..nem..tetszett...

karolka1980 Creative Commons License 2008.10.20 0 0 7257
Sziasztok,

akkor a Conrad és a Coral Sea most ugyanaz a hotel vagy két különböző helyről van szó?
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.20 0 0 7256
A part a Conradnál a legjobb szerintem is sharmon. Mi is csak a sznori miatt mentünk és abban nem csalódtunk szuper volt. Ezért a többi nem számit, csak gondoltam leírom, ne csalódjon az aki azt hiszi,hogy minden tökéletes a Conrádban
peppinos1 Creative Commons License 2008.10.20 0 0 7255

Ne kedvetlenedj el a Conrad-tól a lent leírtak miatt. Én nemrég jöttem vissza, és aki a sznorkel miatt megy, annak tökéletes választás, bármilyen is a kaja. Nekem a személyzettel nem volt bajom. Februárban a Regency Plaza-ban voltam, ott a kaja közepes volt, itt is szerintem, de nekem nem baj, ha nem hízok. Sőt, a sok úszás, séta, kirándulás miatt fogyni szoktam, bármennyit is eszek. A korallzátony viszont gyönyörű!!!

Ha még nincs utitársad, várom az e-mailedet, bár én nem biztos, hogy decemberben mennék megint, de egy jövő tavaszi útban benne lennék! Ha mégis december a jó időpont, tedd fel erre az útitárskereső honlapra.

Üdv, Petra

Előzmény: natys (7249)
Napfény1 Creative Commons License 2008.10.20 0 0 7254
Ezt már nem kellett volna elolvasnom pár órával az indulás előtt:) Na mindegy, majd meglátjuk... Sziasztok!
Előzmény: Törölt nick (7252)
Macskalány :-) Creative Commons License 2008.10.20 0 0 7253

Szia DrGonzo1!

 

Nagyjából ugyanezeket tudnám elmondani az El Faraana Reef Hotelről én is.

Szóval a kaja botrány, a személyzet szintén, tisztelet és kivétel a takarító fiúnak és az egyik bárpincérnek ők ketten voltak, akik képesek voltak jókedvűen mosolyogni a többiek még köszönni is alig.

 

Nálunk ehhez hozzátartozott, hogy 2 hét alatt egyszer sem takarították ki a medencéket, ami már botrányosan koszos volt, a növényzet ápolatlan volt és a kertészek a locsoláson kívül nem is nagyon csináltak semmit.

 

Mindezért csupán a part élővilága kárpótolt reggelenként bennünket. Azért írom, hogy reggelenként, mert déltől már annyi hajó volt az öbölben, hogy teljesen felkavarták a vizet és semmit sem láttál a víz alatti élővilágból,  a parton pedig  a gázolaj gőzt szívtad.

 

Szóval ezt a hotelt sem ajánlom itt sem híznál egy dekát sem :-(((

 

Macskalány

Előzmény: Törölt nick (7252)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.20 0 0 7252
Sziasztok!

Mi augusztus végén voltunk a Conrádba eddig leírtam, hogy a partja az fantasztikus, de szerintem a kaja az nagyon nem jó. Tavaly az Amphorasba voltunk ott a kaja nagyon finom ízletes volt és mindenből rengeteg választék volt pl. reggelinél 4-5 féle felvágott amik nagyon finomak voltak. Itt a Conrádba 2 féle volt és bűn rosszak. Az Amphorasba volt íze mindennek, de a conradba minden ízetlen volt a gyümölcsök éretlenek és a sütik is unalmasok voltak. Mikor az Amphorasból haza jöttem 4 kilóval nehezebb voltam. Idén 1 kilót fogytam, mert nem kivántam azokat az ízetlen kajákat.
Az Amphorasban az éterem is igényesebb volt és minden gusztusosabban volt feltálalva.

Egyes dolgozók, meg egészen mogorvák voltak.A takarítónknak már az első nap adtunk pénzt és még is mindig mogorva volt. Volt olyan, hogy ki akart minket zavarni mert ő takarítani akart , mi meg pihenni. A szomszéd szobába egy komplett családot ültetett ki a folyosóra, csak azt nem értem miért nem akkor jött mikor nem voltunk ott.
Az Amphorasba a takarító olyan tapintatos volt, hogy nem is láttuk mikor takarított, de mégis nagyon jóba lettünk vele és pénzt sem fogadott el tőlünk. Ha bementünk a szobába mindig jött, hogy nincs-e szükségünk valamire.

Egyszóval nekem mint száloda a Conrád nem tetszik, a 4*-os Amphoras sokkal jobb, de a Conrad partja és a vízi élővilága csúcs.
Macskalány :-) Creative Commons License 2008.10.20 0 0 7251

Szia!

 

Az idegenvezetőnél tudsz befiztni a programra és ő értesít téged sms-ben az úszás időpontjáról, nála tudod befizetni az összeget.

Nálunk volt egy lány a szállodában, akinek a delfin volt a kedvenc állata és napokig el volt ájulva úszás után annyira élvezte a programot. Nagyon tetszett neki.

 

Előre is jó szórakozást kívánok.

Macskalány

Előzmény: baby_katika (7240)
Sheesha Creative Commons License 2008.10.20 0 0 7250

 

 Csak az a fránya gép ne szállna le még Sharm előtt Hurghadán... :(

 

 Ne felejtsd el kirakni a névvel ellátott kitűződet a gépen! :))

 

 Megnéztem a honlapot amit ajánlottál.Szép a szálloda,csak jó lenne olyanoktól véleményt olvasni,akik már voltak ott!

 A Ti hoteletek merre van Sharm-on?

Előzmény: baby_katika (7248)
natys Creative Commons License 2008.10.20 0 0 7249

Hello mindenkinek!

December első két hetében mennék Sharmra, elsősorban merülni és sznorkelezni.

Egyenlőre utitársat keresek egyágyas felár elkerülése miatt. Ha valakit érdekel, kérem írjon!

Hotelt együtt választanánk ki, bár szeretném a Conrad/Coral-t. :)

Nati

baby_katika Creative Commons License 2008.10.20 0 0 7248

Szerintem is a BR útja, mert neki vannak a legjobb Egyiptomjai útjai, és a többiek tőle veszik (szakmabeli vagyok... :))

Akkor majd a gépen találkozunk. :)

Hát igen, nézegettem, hogy mennyibe kerülne a Panasonic gépünkre tok, és kb annyi amennyit írtál, de hallottam olyat is, hogy beázott és nem hogy víz alatt, de szárazföldön sem működött már! Úgyhogy nem szívesen kockáztatnék. Annyira azért megbízok a Kodak-ban, hogy talán élvezhető minőségűek lesznek a képek!

 

Üdv

Kati

Előzmény: Sheesha (7245)
Napfény1 Creative Commons License 2008.10.20 0 0 7247
Az a baj, ,hogy hiába nézi meg az ember, mostanában a Travel Service folyton késik. Rodoszra menet ugyanez volt, hogy indulás előtt pár nappal kaptuk az értesítést, hogy mégse ekkor, hanem akkor, mégse akkor, hanem ekkor. Végül a 7 órás indulásból 3/4 11 lett, este! Most is úgy volt, hogy ma fél 7-kor megyünk, most 8 órakor elvileg. Hát, majd meglátjuk mikor is szállunk fel:)
Előzmény: Cilikécske (7246)
Cilikécske Creative Commons License 2008.10.20 0 0 7246

Tud valaki segíteni? Hol tudom megnézni a Travel Service téli menetrendjét? (Ha van már egyáltalán ilyen). Arra lennék kíváncsi, hogy nov. 17-én hétfőn mikor indul Sharm-ra.

 

Sheesha Creative Commons License 2008.10.20 0 0 7245

 Szia Baby Katika!

 

Akkor egy géppel megyünk,mert mi is nov.2-án indulunk! :)

 

Mi a Menthol utazás irodával megyünk,de állítólag ez a Best Reisen útja. ..

 

1-szer használatos gépem Nekem is volt,de úgy vettem észre,hogy nem csinált olyan jó képeket!!És csak előhíváskor derült ki,hogy milyenel lettek!Sajnos szintelenek!  :(  Jó ez valami "gagyi" gyártmány volt,mert kb 3 éve Egyiptomban vettem nagyon olcsón...

 

A vízálló tokok tényleg nagyon drágák.Az Olympus gépekre kb 30-40ezer forint.Azért már vízálló gépet is majdnem lehet kapni (pl:olympus mju 850sw) 

 

 

Üdv.Sheesha

 

 

 

 

Előzmény: baby_katika (7242)
Emi50 Creative Commons License 2008.10.20 0 0 7244
Szia. A delfin úszást csak kint lehet intézni, a telepített idegenvezetőn keresztül. Amikor a program ismertetést tartja, akkor kell szólni, és ha van hely, tudtok menni. Mi most október elején voltunk, mindannyian nagyon élveztük. Kb. 30 percig tart. Csak jelzem, hogy amikor úszni mentek az összes ékszert vegyétek le, és ha van széf a szobába tegyétek be, mert ékszerrel vízbe menni nem engednek.
Előzmény: baby_katika (7240)
Napfény1 Creative Commons License 2008.10.20 0 0 7243

Mi ma megyünk, ezek szerint még a Conradba:)

a gép másfél órával később indul a tervezettnél - Travel Service - valahogy éreztem, hogy ez lesz... na mindegy, ez legyen a legkevesebb gond.

Előzmény: masika (7238)
baby_katika Creative Commons License 2008.10.20 0 0 7242

Szia Sheesa!

 

Mi nov 2-án megyünk a Grand Sharm Hotel*****-be!

A www.redseahotels.com oldalon találsz jó sok képet a Gahazala-ról, úgy emlékszem, hogy az is Red sea lánc tag (a miénk is).

Mi víz alatti gépet itthon fogunk venni. Az Electro World-sben láttunk, egyszer használatos, Kodak, 24 képet lehet vele csinálni, 3 900 Ft körül van.

Nem akartunk több 10 000-ért tokot venni, inkább veszünk ilyet. :) Remélem jó lesz!

Egyébként melyik irodával mentek?

 

Üdv

Kati

Előzmény: Sheesha (7241)
Sheesha Creative Commons License 2008.10.20 0 0 7241

 Sziasztok!

 

 Sharm el Sheikben mindenki csak a Conrad v. Coral Sea Hotelbe megy???

 Kezdem úgy érezni mintha más már nem is lenne ott....?! :(

 

 Én a Ghazala Gardens-be megyek... Valaki tud valamit mondani erről a hotelről??

 Azt tudom,hogy a Naama Bay öbölben van,4 sterne,és hogy újjá lett építve,mert 2005ben ott voltak robbantások...  (hm..)

 

 

 Szerintetek hol lehet a legolcsóbban víz alatti gépeket venni?

 Az Extremedigitálnál egész jó árakat láttam..Az Electro World viszont nagyon "rabló"!!

 

 

  Üdv.

 

 

 

baby_katika Creative Commons License 2008.10.20 0 0 7240

Szia Macskalány!

 

Tudnál nekem abban segíteni, hogyha úszni szeretnék a delfinekkel, akkor előre be kell jelentkezni, vagy ott helyben is lehet?

 

Előre is köszönöm a segítséged

 

Üdv

Kati

 

Előzmény: Macskalány :-) (7191)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!