Keresés

Részletes keresés

Tu Sok Creative Commons License 2018.01.06 0 0 43858

Ahol felfedeztem az általam kedveltet, az 50 méterre van.

Rájöttem, ha veszek 2 decit, nix vacakolás....

Előzmény: nagypapi51 (43857)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.06 0 0 43857

Itt beírva hosszú lenne, de ha adsz egy privát email címet, reggel küldöm.

 

Előzmény: ketyo61 (43856)
ketyo61 Creative Commons License 2018.01.06 0 0 43856

Nekunk is megmutathatnad. :-)

Előzmény: nagypapi51 (43854)
Tu Sok Creative Commons License 2018.01.06 0 0 43855

Köszönöm!

Előzmény: nagypapi51 (43854)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.06 0 0 43854

Oldalashoz barnamártás...? :O

Van egy lassan sült, ragacsos oldalas receptem, küldöm privátban.

Kicsit macerás, de annál finomabb.

 

Előzmény: Tu Sok (43853)
Tu Sok Creative Commons License 2018.01.05 0 0 43853

Üdv, feleim!

 

Múlik az évvégi csömör, és előkerült az alacsony hőfokon sült oldalas az agyamban...

A pácolás, meg a sütés még meglenne, de barnamártás...

Tud valaki valami  értelmes porfélét ( nem 2 kilót...). mert tudom hogyan kell készíteni, de azért fél napot nem áldoznék..

Mondjuk nem holnapról van szó, de ebben a hónapban megpróbálnám...

homerx Creative Commons License 2018.01.05 0 0 43852

a zoldborsoleves a minap nekem is eszembe jutott. lehet, h lesz a hetvegen :)

Előzmény: nagypapi51 (43851)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.05 0 0 43851

Zöldborsóleves, paradicsomos húsgombóc, főtt krumpli,

vasárnap marhapörkölt, tarhonya, csalamádé.

 

szkati Creative Commons License 2018.01.04 0 0 43850

Ma halászlé, amihez hal is maradt bőven( ponty), na meg a karácsonyi harcsából is 3 pici darab, és belsőség.

Boszorka Creative Commons License 2018.01.04 0 0 43849

Ma még mindig malac. Lencse már elfogyott, így krumpli és cékla lesz hozzá.

Előzmény: nagypapi51 (43848)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.04 0 0 43848

Ma kolbászos krumplileves, máglyarakás,

holnap sajtos-sonkás rakott kenyér, cukorsaláta.

 

nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.03 0 0 43847

Ma lencsefőzelék (fele füstölt sonkalé, fele száraz fehérbor 'levében'), paprikás szűzérmék.

 

nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.03 0 0 43846

...Csak miattad néztem ma meg a googlet...

Megtisztelő, már jó évem van :)

 

Előzmény: Boszorka (43843)
szkati Creative Commons License 2018.01.02 0 0 43845

Ma fel kellett használnom egy-két dolgot, hogy ne kelljen kidobni, így lett egy gyömbéres sárgarépa krémlevesem kókusztejjel. Nagyon jó lett!

A mélyhűtő tele van töltött káposztával, amit pechemre nem ehetek:((. Úgyhogy magamnak rittyentettem egy kis csirkemellet brokkolival, férj meg eszi a káposztát szorgalmasan, mert hogy nagyon szereti.

Boszorka Creative Commons License 2018.01.02 0 0 43844

Próbáld csak meg, narancslikőrrel is finom.:-)

Előzmény: beetee (43838)
Boszorka Creative Commons License 2018.01.02 0 0 43843

Olaszul nem tudok, no meg megbízom a mascaponés dobozokban.:-)

Csak miattad néztem ma meg a googlet.

Előzmény: nagypapi51 (43836)
ZsuR Creative Commons License 2018.01.02 0 0 43842

:)) Meg meg sok mas recept :))

Előzmény: nagypapi51 (43841)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.02 0 0 43841

Kijelenthetjük, hogy a tiramisú olyan, mint a töltöttkáposzta?

A négy alap összetevőjén túl az alkotó fantázia határozza meg a milyenségét.

 

ZsuR Creative Commons License 2018.01.02 0 0 43840

Ez is finom!

Előzmény: Caipi (43839)
Caipi Creative Commons License 2018.01.02 0 0 43839

Nálunk is Amaretto-val készül, a németek azt használják hozzá, és én ott ismertem / szerettem meg. 

Előzmény: beetee (43838)
beetee Creative Commons License 2018.01.02 0 0 43838

Na most felpiszkáltatok a tiramisuval.

Eredetileg nálunk is Amarettoval készül, mert az indexes megboldogult olaszkajás topikjának echte olasz gasztromókusa azt állította csak az a jó...

 

Most én is rákerestem olaszéknál. Amiben alkohol is van, annál szinte mindegy milyen, csak legyen...:)

Konyak, rum, marsala, kávélikőr (logikus...), Amaretto, stb...

ZsuR Creative Commons License 2018.01.02 0 0 43837

En is utana neztem - mert a mexikói kávélikőr-Kahlúa talan nem erdeti, bar en is azzak keszitem. Az eredmeny: ami tetszik :))

Előzmény: nagypapi51 (43836)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.02 0 0 43836

Te keresgélsz rossz helyen, I.G. amerikai, én olasz oldalakat néztem.

Antonio Carlucco mondjuk használ alkoholt (mexikói kávélikőr-Kahlúa), és cimborája Gennaro Contaldo is ezzel készíti.

 

 

 

Előzmény: Boszorka (43835)
Boszorka Creative Commons License 2018.01.02 0 0 43835

A tiramisuban volt. A bárszekrényben most is van. Megnéztem a googleben a receptet, ez jött ki elsőre: http://www.foodnetwork.com/recipes/ina-garten/tiramisu-recipe-1913352

 

Rossz helyen keresgélsz te, azt hiszem.:-)

Előzmény: nagypapi51 (43834)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.02 0 0 43834

...Nálam régen mindig rum volt 80% Stroh!...

Nálunk most is van :)

 

Előzmény: Boszorka (43833)
Boszorka Creative Commons License 2018.01.02 0 0 43833

Nálam régen mindig rum volt 80% Stroh! Soha nem néztem receptet sehol, mert a mascapones doboz tetején volt a recept. Tény, hogy nyilvános helyen még nem ettem alkoholosat, de nem is volt igazán olyan jó, mint az enyém.:-)

Előzmény: nagypapi51 (43830)
Boarhunter Creative Commons License 2018.01.02 0 0 43832

Nem értenek ezek a digók semmihez...

:-)

Előzmény: nagypapi51 (43831)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.02 0 0 43831

már csak azért sem, mert kisgyerek is eszik/ehet belőle.

 

Előzmény: nagypapi51 (43830)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.02 0 0 43830

Megnéztem néhány olasz recept oldalt, de sem rumot, sem amarettót, sem semmilyen alkoholt nem használnak ehhez.

 

Előzmény: Boarhunter (43829)
Boarhunter Creative Commons License 2018.01.02 0 0 43829

Én mindig amarettoval csinálom, valahogy ezt szoktam meg. Egyszer kipróbálom whiskyvel.

Előzmény: nagypapi51 (43828)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!