Keresés

Részletes keresés

labesco Creative Commons License 2014.06.10 0 0 10190

Txetxu!

 

Éppen azért írtam azt,hogy "AKI BIZTOS A DOLGÁBAN AZ FELLEBBEZZEN",mert a krónikus betegségek (nálam is) nem olyanok mint a "nátha" tehát azokkal a betegségekkel "jobbak" az esélyei,egy kedvezőbb döntésre.

Ráadásul nálam több betegséget is szép apránként elfelejtettek beírni!!!

labesco Creative Commons License 2014.06.10 0 0 10189

gyermeteg73!

 

Igen ez lenne a normális, hogy neki kell házhoz jönnie ilyenkor....."

 

Igen,az lenne a normális,de én már hallottam olyanról,hogy nem mentek ki hanem az orvosi papírokból állapították meg a %-ot.

Csak azt nem értem,hogy a papírokból hogyan állapítják meg a beteg "vizsgálatakor" az akkori állapotát,hiszen mindig azt mondják,hogy a vizsgálatkori állapotot veszik figyelembe,nem pedig azt,hogy tegyük fel a betegsége végett éppen a vizsgálat előtt nem tudott felkelni mondjuk egy hétig az ágyból a fájdalomtól.....az Őket egyáltalán nem érdekli,meg az sem ha valahová mennem kell akkor dupla vagy tripla adag fájdalomcsillapítót veszek be.Lehet,hogy ezzel is csak magammal "szúrok ki",mivel mondhatják,hogy na ugye nem is fáj annyira,hiszen szépen mozog........ :(  

labesco Creative Commons License 2014.06.10 0 0 10188

Zsazsu65!

 

Igen,leszek az ügyvéded. :) 

Ja....mégsem lehetek sajnos,mert magamat képviselhetem a bíróságon,de jogi végzettség nélkül mást nem. :) :)

Habár.....amennyit már fellebbezni,meg pereskedni kell nekünk rokkantaknak,szerintem már nyugodtan ledoktorálhatnánk jogból.

Köszönöm a biztatást és a jókívánságot. Viszont kívánok sok sikert ha majd arra kerül sor.

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.09 0 0 10187

Érdekes gondolat és azt gondolom nem ezen  a fórumon van az összefogások megvalósításának a helye. Természetesen lehet és kell is beszélni mindenhol erről a témáról. Magam inkább úgy állok a dolgokhoz, hogy ha az állam így áll a megváltozott munkaképességűekhez, akkor én is úgy állok az országhoz, hogy ha meg tudok élni az ellátásból, akkor nem dolgozom és nem fogyasztok csak amire valóban nagy szükségem van. így lesz módom gyógyulni.

 

Más: nem csodálnám, ha a megváltozott munkaképességűekkel való bánásmódjába bukna majd bele az előző kormány. És ezt nem folytatom, mert nem ez a fórum célja - ez már politika.

 

Az internetet még nem mondtam le de könnyen áldozatául eshet a megszorításoknak.

Előzmény: horina (10185)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.09 0 0 10186

De még visszajöhet.

 

Jöhetnek még amfiteátrumépítési programok. És ezt nem ebbe a fórumtémába írnám:).

Előzmény: Törölt nick (10184)
horina Creative Commons License 2014.06.09 0 0 10185

Amikor valaki olyan regel erre a fórumra,aki összefogásra buzdít benneteket,hangot ad annak,hogy mit művelnek a rokikkal ,akkor ti  a legnagyobb összhangban lehurrogjátok!!!!

Na itt felmerül bennem,hogy igazi betegek vagytok-e?

Előzmény: Törölt nick (10181)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.09 0 0 10184

Ember! 2014 van,az Ókor  476-ban véget ért.

Előzmény: Törölt nick (10181)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.09 0 0 10183

Akkor neked az "Ókorban" a helyed :-))))))))))

Előzmény: Törölt nick (10181)
BJszakért Creative Commons License 2014.06.09 0 0 10182

Txetx..

MEOSZ 17 ember tipikus személyes esetét vitte Strasbourgba 2012. júniusában (nagyon sokan jelentkeztek, a tömegek nyomására történt), azóta semmit nem tudok róla, de Strasbourg-i bíróság malmai lassan őrölnek. Számos egyedi odafordulásról tudok, bár szigorú előírásoknak kellett eleget tenni, hogy befogadható legyen, azok is folyamatban vannak (van, amelyik ügynek csak a befogadására másfél évet kellett várni). Tudnivaló, hogy 3-5 év is eltelhet, amíg történik az ügyekben valami.

Az Egyezménnyel ellentétes Mmtv.-vel, meggyőződésem, de ezt Strasbourgnak kell kimondani és kötelezni az aktuális magyar kormányt, hogy megszüntesse, módosítsa,stb.

De nem vagyok jós. Meglátjuk, ha megérjük.

 

Számos médiában riport történik még ma is a rokkant ügyről, már a törvény megjelenése előtt véleményezték a nagy Szövetségek a jogszabályt és azóta is teszik ezt folyamatosan, lobbiznak a érdekvédelem képviselői a döntéshozóknál különféle módszerekkel, nem sorolom.

Tehát nem igaz, hogy nem történik semmi az ügyben, apróbb engedményeket tett a kormány a törvény módosításával nem egyszer.

 

Azon én is csodálkozom, hogy az érintett emberek nem lázadnak látványosan nagy tömegben, bár volt egy reménykeltő egyetemista kezdeményezés, indítás, ami "megfulladt", mert nem volt Tömeg, nem egységes a magyar, széthúz, nincs szolidaritás és összefogás és együttműködés, a valódi értékek eltűntek, értékválság a gazdasági válság, és kiváló kommunikációjával, sikeres politikájával jelenlegi kormány ügyesen megállította csírájában, csak a fideszen belül van összetartás, de nagyon (más célokért). Ez van.

 

A napokban egy összefoglaló tanulmány jelent meg, tehát ismét jelzi, hogy tesznek az érdekvédelmi szervezetek a saját eszközeikkel:

A fogyatékos személyeket támogató-szabályozó rendszer helyzetéről Európában és Magyarországon, és az ezzel kapcsolatos, az országos érdekvédelmi szervezetek által készített javaslatokról. A könyvben - mely A fogyatékos személyeket támogató-szabályozó rendszer helyzetéről Európában és Magyarországon, és az ezzel kapcsolatos, az országos érdekvédelmi szervezetek által készített javaslatokról címet viseli – Lovászy

László és Sziklai István írták az összegző tanulmányt.

A kötet egyes fejezeteit az országos fogyatékosságügyi érdekképviseletek szervezeteinek képviselői készítették, a munkában részt vett az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ), az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ), a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ), a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ), a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ), valamint a Siketvakok Országos Egyesülete (SVOE) is. Ingyenesen hozzáférhető online.

AZONBAN DÖNTŐ a DÖNTÉSHOZÓK hozzáállása az ügyben. Ehhez ennyit tudok mondani:

 

Eddig is életem folyamán folyamatosan erőfeszítéseimen felül teszek a hozzáállásommal, hozzáértésemmel, life long learning szemlélettel, példamutatással önmagamért, szeretteimért, a társadalmi befogadásért.

Gondolatébresztő észrevételeket teszek, elgondolkodtatok, szakmai véleményt megfogalmazok rehabilitációs gazdasági menedzser, szakértőként, ennyi az én egyéni felelősségem saját értékrendem szerint, és mindenkinek van felelőssége, lehetősége, pl. megkeresni a területi országgyűlési képviselőjét, elmondani helyzetét, hogy az általa megszavazott törvény következménye ez.Meggyőződésem, hogy hat minden emberre, amit hall, olvas, lát, tapasztal,....

A döntéshozók, ill. a döntéshozást közvetlenül befolyásolók felelőssége, hogy meghallják, vagy sem, tesznek-e a megvalósításért vagy sem és hogyan teszik azt. A nagyság ára a felelősség. ~ Winston Churchill.

Fiaimnak is azt mondom: Nemcsak azért vagyunk felelősek, amit csinálunk, de azért is, amit nem. ~ Jean Moliere, és hogy tudják, hogy csupaszon születünk és halunk meg, nem visszük a halálba magunkkal a vagyont, házat, autót, pént, stb., csak azokat az emberi értékeket, amivé fejlődtünk földi életünk során, vagy azt, amivé nem fejlődtünk, pedig életfeladatunk lett volna, amelyért mindenki felel, amikor eljön az ideje.

 

Szakmai honlapomon szerepel itt a gondolatébresztő észrevételek, javaslatok nem csak megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának elősegítése pontban az ott lévő jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett:

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=6&Itemid=480

 

Mi lesz a magyar gazdasággal, társadalommal (jövedelmi viszonyok elosztása-, eloszlása nagyon szélsőséges és nem az érdemi hozzáadott érték a lényeg sajna), ha csak a betegek maradnak kényszerből itthon (olcsó munkaerő, mert a humánerőforrásnak nincs értéke sajnos ma, és ez szemlélet kérdése), a közfoglalkoztatottak, ami érdemben nem növeli a versenyképességet (szintén olcsó munkaerő).

 

El lehet menni: nem jönnének haza az angliai magyarok öt éven belül

 

http://hvg.hu/vilag/20140605_El_lehet_menni_tenyleg_megugrott_a_kivand#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2014_06_05&type-id=HvgDaily&user-id=4B3C2679&utm_content=normal

 

 

Közben pedig:

Léderer Sándor Atv: A nagy pártok átláthatatlan gazdálkodásával évek óta küzdünk,

 

A nagy pártok átláthatatlan gazdálkodásával évek óta küzdünk, az újdonság a kamupártok felbukkanása,

 

amelyek elherdáltak több milliárd forintot nem tudni, mire - ezt Léderer Sándor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A K-Monitor alapítója szerint Fidesz, a Jobbik és a Kormányváltók is meghaladták az egymilliárdos plafont.

 

http://www.atv.hu/videok/video-20140606-lederer-sandor

 

 

Közben pedig:

Norvégia nagyon aggódik a magyarországi helyzet miatt

 

http://www.origo.hu/itthon/20140606-norvegia-nagyon-aggodik-a-magyarorszagi-helyzet-miatt.html?source=hirlevel

 

 

Közben pedig:

 

Megdöbbentő: éhezik a magyar gyerekek fele

 

http://hvg.hu/gazdasag/20140602_A_magyar_csaladok_fele_ehezik#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2014_06_02&type-id=HvgDaily&user-id=49062712&utm_content=normal

 

 

Közben pedig:

 

A Közgépnél is volt jobb üzlete Simicskáéknak

 

http://hvg.hu/kkv/20140602_Jol_tejel_a_Fideszkozeli_media#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2014_06_02&type-id=HvgDaily&user-id=49062712&utm_content=normal

 

 

Nem sorolom. Mindenki tegyen saját lelkiismerete, értékrendje alapján.

Csak megismételni tudom első bekezdésben általam írtakat szakmai szempontból.

 

Várom továbbra is megtisztelő megkereséseket email (weblapomon megtalálják elérhetőségem) szakterületemen készséggel önzetlenül válaszolok (felülvizsgálat, ellátások, foglalkoztatás-rehabilitáció),

ha van jogalapja, fellebbezést írok érintett helyett rehab gazd szakértőként, van gyakorlatom, ezt tanúsíthatják az eddig hozzám fordulók is.

Szép hetet.

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.09 0 0 10181

Sokszor felmerült már ez a gondolat és értelmetlenség erről ítéletet mondani.
Mindenki megpróbál alkalmazkodni a helyzethez és egyelőre úgy látszik sikeresen teszi ezt .
A jobban teljesítés sok pénzbe kerül (gondolok a megváltozott munkaképességűektől
elvont pénzekre és akár az elvont MANYUP pénzekre is).
Viszont még mindig jobb a helyzetünk, mint az ókori Spártában vagy Rómában, ahol
a betegeket a Tajgetoszra vagy éppen a tömegek számára sóműsorok szolgáltatására épített Amfiteátrumokba küldték a többség szórakoztatására.
Nekik voltak tigriseik is, nem tudom mennyire küldték őket egymás ellen.

Előzmény: Txetxu (10180)
Txetxu Creative Commons License 2014.06.09 0 0 10180

Én úgy látom, hogy itt mindenki csendesen beletörődik a sorsába pedig egy ilyen antihumánus, emberellenes törvénynek meg sem szabadott volna születnie a XXI. században.Mert az, hogy  krónikus beteg, rokkant emberekkel akarnak dolgoztatni, országot építeni ez a legnagyobbfokú érzéketlenségre illetve utópista elgondolásra vall.Ugyanakkor amikor fiatalemberek százezreinek vagy talán millió embernek sincsen munkája az országban ezért kb. 600 ezren nyugaton vállalnak munkát.Minderre senki se figyel, a parlamentben,képviselők közül ki tesz valamit azért,hogy ez az igazságtalan,utópisztikus, rokkantakat munkába vivő törvény megszünjön??

Txetxu Creative Commons License 2014.06.09 0 0 10179

Egy másik dakota közmondás szerint az a jó dakota aki rokkantan is felül a lovára és elmegy bölényre vadászni.

Txetxu Creative Commons License 2014.06.09 0 0 10178

a dakota közmondás szerint a legjobb rokkant az akinek nem kell ellátást adni.

sz16 Creative Commons License 2014.06.08 0 0 10177
bandolesa Creative Commons License 2014.06.07 0 0 10176

Köszönöm. Gondolom nem azért jön hetek múlva az eredmény, mert egyenként számolják meg a vírusokat.

 

Egy bizonyos vérmennyiséget megszámolnak és felszorozzák a teljes mennyiségre-gondolom.

 

Külön vírusszám és külön fajta vizsgálat. Nem is tudtam, hogy a C-vírusból is több féle lehet.

És egyszer csak nem lesz vírus benned, ha meggyógyulsz majd.

Előzmény: Törölt nick (10162)
560707 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 10175

Kivagyok! Hogy hivtak 3 hónap múlva újból felülvizsgálatra, ha nem  is fellebbezted meg?

Előzmény: Törölt nick (10173)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.07 0 0 10174

A náci haláltáborokról Auschwitzből írtak túlélők olyat, hogy idősebbek azt tanácsolták fiataloknak, hogy  “Ne mondd, hogy beteg vagy, mondd, hogy képes vagy dolgozni!"
Helga Weiss visszaemlékezéseiből. Szerencsére nem ez a helyzet a mostani magyar egészségügyben és nincs is okunk ilyentől tartani. A kiinduló hozzászólásból ezt szűrtem volna le és ezért kerestem rá erre a góglén.

Viszont az tény, hogy aki rosszabbul lesz és meghalna, az tovább nem igényel ellátást.

Előzmény: Txetxu (10172)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.07 0 0 10173

Igen ezt tanúsíthatom. Tavaly kitettek a c2 kategóriából c1-be. Elmentem dolgozni -nem fellebbeztem meg-és 3 hónap múlva felülvizsgálaton voltam,ahol visszaraktak c2-be. A 3 hónap alatt annyit változott az állapotom.

 

Előzmény: Txetxu (10172)
Txetxu Creative Commons License 2014.06.06 0 0 10172

labesco:nem mi találtuk ki, hogy 150 ezer embert "visszaterelnek a munka világába" a komplex felülvizsgálat után.Itt beteg emberekről van szó, mert ez nem egy nátha vagy köhögés esetleg enyhe megfázás ami elmúlik 1 hét alatt a leszázalékoltaknál,rokkantaknál, ilyen-olyan krónikus betegséggel szenvedőknék és ha dolgoztatják őket még rosszabbul lesznek.Tehát ha egy ilyen határozattal elveszik a rokkantnyugdíjat és elkezdenek terelni a munka világába akkor a fellebbezésnek helye van.

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.06 0 0 10171

"be sem tudnék menni őnekik kellene házhoz jönni..... :)"

 

Igen ez lenne a normális, hogy neki kell házhoz jönnie ilyenkor.

Mégis megtehetik, hogy ilyenkor is behívnak (saját tapasztalatom). Csak taxival tudtam bemenni és felajánlottam, hogy ott a taxi számla kifizetik-e (nincs aki bevigyen és nem tudom a betegszállító hogyan működik) és az volt a válasz, hogy nem. Úgyhogy semmi se tökéletes. Az én egészségem se. Ebből azért rendszert nem fogok csinálni.

Előzmény: labesco (10157)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.06 0 0 10170

labesco

 

Akkor Te nagyon ügyi vagy hogy mindig nyertél! Gratula! Csak így tovább!

Ha elérnék idáig lennél az ügyvédem? :)

Ok, vicc volt csak hogy ne legyen már oly szomorú minden!

További szépeket!Csak pozitívan!

Üdv, Zsazsu

 

Előzmény: labesco (10169)
labesco Creative Commons License 2014.06.06 0 0 10169

Zsazsu65!

 

Hááát igen... a fellebbezés kétélű fegyver... DE ha valaki biztos a dolgában(!) akkor igenis MEG KELL TENNI A FELLEBBEZÉST!!! Hiába próbálják egyéb szervek lebeszélni erről.

 

Vannak akik a hosszadalmas idő miatt vagy esetleg azért zárkóznak el a pereskedés elől,mert nincs pénzük ügyvédre.

Hozzáteszem én már nem először pereskedem ez ügyben,DE SOHA NEM VOLT ÜGYVÉDEM(!) Mert tudtam,hogy igazam van,és meg is nyertem mindegyik pert.

Ráadásul a volt cégemmel is pereskedtem aminek köze van a leszázalékolásomhoz,ott is én nyertem.

Pofátlannak,drasztikusnak,de ugyanakkor tisztelettudónak kell lenni,és még pár "apróság".... :) 

labesco Creative Commons License 2014.06.06 0 0 10168

Zsazsu65!

 

A BJszakértőnek felteheted itt is a kérdést,de egyébként ha nem jön be a link amit bemásoltam,akkor gépeld be a googlba a versenyképesség.eu szöveget.

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.06 0 0 10167

bv51

 

Rendben, köszi szépen!

Még azt kellene meg tudnom itt hogyan működnek a dolgok.

Előzmény: bv51 (10166)
bv51 Creative Commons License 2014.06.06 0 0 10166

Szia zsusza65!

Amennyiben a BJszakért honlapját megnézted a honlap alján ott vannak az imél címei, azon megkeresheted és korrekt válaszokat ad a kérdéseidre ingyen és bérmentve.Ajánlom szívesen mert nekünk is segített igazán profi módon.

Üdv

Előzmény: Törölt nick (10161)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.06 0 0 10165

shanta

 

Szia! Köszi, igen tudom , már túl vagyok rajta.

Ezt a bemutatkozót írtam  a Hepás csoportba onnan másoltam be azért  van így.

Valóban nem fájt Csak nem Te is voltál ilyen vizsgálaton?

Segíts már légyszi, vagy bárki aki olvassa  hogy tudok ezen az oldalon eligazodni?

Mindig az adott személynek kell válaszolni vagy hogy működnek itt a dolgok?

Köszi!!

Előzmény: shanta (10163)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.06 0 0 10164

bandolesa

 

Bocsi még kérdezted hogy mennyi a meg engedett vírus szám az a nulla de az is negatív legyen.

Van olyan akinek 7  milka a vírus száma , ez napról napra változik hogy mi befolyásolja azt nem tudom,

csak azt nem értem hogy ez elég komoly betegség miért nem teszik kötelezővé ennek a vizsgálatát.

Vagy is részben értem mert sok pénzbe kerül. Ha az engedélyt megadják nekem is a kezelésre az 8 milka , viszont akkor figyelik a vért és ha bármi eltérés van már le is állítják. Nem egyszerű ez sajnos, van akinek sokadik nekifutásra , kemény küzdelemmel sikerül vírus mentessé válnia. Olyan is van akinek nem. 65 év felett már nem adják a kezelést. Addig van még jó pár évem, igaz félek az utó hatásoktól de bizakodó vagyok!

Előzmény: Törölt nick (10162)
shanta Creative Commons License 2014.06.06 0 0 10163

Szia!A fibroscan vizsgálat,az ultrahang,csak a májadat nézik.Nem fáj,kb. 10 -15 perc.

Előzmény: Törölt nick (10146)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.06 0 0 10162

bandolesa

 

Vért vesznek és fel küldik valahová hetek múlva jön az eredmény .

Viszont egyik  vérvétel csak a vírus számokat mutatja ki de van másik fajta vérvétel

ami a vírus fajtáját vizsgálja mert hiába tudják hogy C vírus de azon belül is sok fajta van.

Nekem most ez a vizsgálatom van folyamatban pl.

Ennyit tudok nagy vonalakban !

Előzmény: bandolesa (10159)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.06 0 0 10161

labesco

 

Köszönöm a hozzá szólást!

Majd kiderül pár hét múlva hogy is döntenek az okosok.

Érdekes ez , van aki azt mondja érdemes fellebbezni van aki azt mondja hogy nem érdemes,

mert még vissza is vehetik a %-ot, hát nem tudom.

Mit azt sem hogy hogyan tudnék érdeklődni a BJ szakértőnél ? Mellesleg ki Ő?

A linkre rá mentem de passz!

Előzmény: labesco (10157)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!