Keresés

Részletes keresés

gyurmy Creative Commons License 2007.07.23 0 0 539
Sziasztok nem tud valaki egy olyan helyet ahol a pajzsmirigy helyes müködését nem csak vérböl állapitják meg hanem valami más módszerrel is?nekem nyugattót irtak fel mikor a pajzsmirigy leletem ép hogy az alsó hatáértéken volt .A szivem negyon fáj azóta és a panaszaim sem múlnak.Persze a doki azt mondja a 0.5 pajzsmirgy eredmény még jó és azzal nem kell fogalkoznom.Szóval esetleg ha tud valami valmilyen más módszert vagy klinikát aki ezzel jobban foglalkozik megköszönném.
babyteve2 Creative Commons License 2007.07.22 0 0 538
Hát, ez nem túl biztató... :o(
Előzmény: endzsa31 (537)
endzsa31 Creative Commons License 2007.07.22 0 0 537

Hát én nem tudom,én már 1 éve szedem a gyt,de még mindíg úgy érzem,hogy nem okés az agyam!Szintén feledékeny vagyok,meg nehezebben is fog.

 

,

Előzmény: babyteve2 (535)
csigaszar Creative Commons License 2007.07.20 0 0 536

Lehet, hogy már elmúlt. Ezt most fogd a melegre :) Nálam hamar elmúlt a feledékenység a gyógyszerszedés után.

Előzmény: babyteve2 (535)
babyteve2 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 535

Ehhez én nem értek ;o)

(Tegnap este viszont szegény kutyák majdnem vacsora nélkül maradtak...meg voltam róla győződve, hogy kaptak már kaját. A fiam még kérdezte is, de mondtam, hogy már ettek. Aztán, amikor minden mozdulatomra, amikor a konyha felé indultam, árnyékommá váltak, elkezdtem gondolkodni...és rájöttem, hogy kimaradt a kaja...) Ha szedem a gyógyszert, akkor ez mikor múlik már el? (vagy eddig is hülye voltam, csak nem volt mire fognom? :o)))))

Előzmény: csigaszar (532)
Zitka Creative Commons License 2007.07.20 0 0 534

Ugyan nem engem kérdeztél, de azért kommentezem. :-)

 

 

a sikeres fogyás titka a pajzsmirigy optimális szinten való muködtetése a diéta alatt

 

Gondolom, erre a félmondatra utaltál. Nos, szerintem is belepiszkál a pajzsmirigy működésbe, ugyanis a pm. alapvetően _önmagában_ is optimálisan működik. (Persze a mi esetünk más, de mi pm-betegek vagyunk. )  Ennek a cuccnak a forgalmazói azt próbálják - szerintem - sugallni, hogy az elhízott embereknek nem működik optimálisan a pajzsmirigyük. Pedig ez nagyon nem igaz!!!! Egy részüknél valóban fenn álhat az az eset, hogy nem diagnosztizált alulműködés áll a hízás hátterében. No de hány % lehet ez??? 10?

A többi simán lehet rossz táplálkozás, mozgásszegény életmód, stb. stb.

No ezeknél a cég által "optimálisnak" marketingelt pajzsmirigy működtetés nagy valószínűséggel mesterséges túlmüködtetés. :-(   Nem ez az egyetlen ilyen szer, ami így fogyaszt. :-((((  Aztán utána évekig kezeltetheti magát a t. páciens... :-(

Előzmény: Saléva (533)
Saléva Creative Commons License 2007.07.20 0 0 533

Sziasztok! Leon!

 

Egy ismerősöm ajánlotta az alábbi fogyókúrás port. Turbo Slim.

Elolvasva a leírását, ez szerintem túlműködést kreál. Lehetséges? Tényleg jól lefogyott gyorsan. Nade a Basedow-val én is 49 kg voltam. www.idealbody.hu - letölthető prosp. - turbo diéta útmutató.

 

üdv Saléva

csigaszar Creative Commons License 2007.07.19 0 0 532

Úgy tudtam, hogy ha gyógyszerrel többet viszel be, mint amennyi szükséges a szervezetnek, akkor a szervezeted a természetes hormont tartja vissza, vagyis abból kevesebbet termel. Persze ha a max 250-nél többet szednek, akkor nem tudom mi történik, illetve akkor biztos túlműködik. Elég hülye, aki egészségesen ezzel kísérletezik.

Amúgy nekem sincs betegségtudatom és a gyógyszerszedés sem okoz gondot, de azért reggel néha elgondolkodom, hogy most bevettem vagy nem, de végül mindig beugrik, hogy bevettem, azt hiszem :)

Előzmény: babyteve2 (523)
csigaszar Creative Commons License 2007.07.19 0 0 531

Jelenleg éjszaka a szoptatásidőben beveszem, mert reggel felkeléskor fél bögre kakaóval indítok. Az a mindennapi elmaradhatatlan drogom, nélküle nem indul a nap. De ha már nem szoptatok, akkor új terv kell.  Ehhez tök jó ötletet adtál. Majd a férjem hozza :)

Előzmény: Zitka (529)
vti44 Creative Commons License 2007.07.19 0 0 530
Jól választottál,vagy jól kezeled a helyzetet
Előzmény: Zitka (529)
Zitka Creative Commons License 2007.07.18 0 0 529

Bevallom, én nagyon el vagyok kényeztetve. ;-)

A sorrend: férj felkel, hoz friss ásványvizet, a tabletta ott van az éjjeliszekrényen, gyorsan beveszem. Aztán fél óra lustálkodás. És aztán jön a tollászkodás :-), reggeli.

Előzmény: vti44 (528)
vti44 Creative Commons License 2007.07.18 0 0 528
Ha elfogadod a tanácsomat, fekelés, fürdőszoba, öltözés, gyógyi bevétel a sorrend,én igy csinálom ha ezt megszokod nem téveszted el.főleg mivel várni kell az étkezéssel.1/2 -' 1 órát.
Előzmény: Zitka (527)
Zitka Creative Commons License 2007.07.18 0 0 527

néha fogalmam sincs róla, hogy bevettem-e a gyógyszereket vagy sem...

 

No ja, hisz' az alulműködés egyik kísérő tünete a feledékenység is. :-(

Én is igyekszem a felkelési rituáléba :-)) illeszteni, akkor tuti nem hagyom ki.

Előzmény: babyteve2 (526)
babyteve2 Creative Commons License 2007.07.18 0 0 526
Hajrá.....ahelyett, hogy örülne neki, hogy egészséges és nem kéne semmit sem szednie. Nem arról van szó, hogy annyira megerőltető, de néha fogalmam sincs róla, hogy bevettem-e a gyógyszereket vagy sem...lehet, hogy kéne egy olyan gyógyszeradagoló, amibe naponként és napszakonként bepakolom a tablettákat....bár, néha azt sem tudom, hogy milyen nap van ;o)
Előzmény: Zitka (525)
Zitka Creative Commons License 2007.07.18 0 0 525
Dehogynem! Épp ez a lényege. Túl sok thyroxin lesz a szervezetben (saját + bevitt) , túlpörög a szervezet, több kalóriát éget el, ettől fogy a páciens. Csak legtöbben azt nem kalkulálják bele, hogy ez nem olyan dolog, hogy majd abbahagyom és minden visszaáll a "régibe". Abnormális az ilyen módon "kikényszerített" hevesebb szívdobogás, gyorsabb anyagcsere, stb. És legtöbb esetben megbosszulja magát.  
Előzmény: babyteve2 (523)
Mate713 Creative Commons License 2007.07.18 0 0 524

Ez így van..., de sajnos ugye manapság már nem titok, hogy szinte az összes élsportoló szed valamit (legyen az akár dopping, akár más egyéb), hisz emberfeletti teljesítményt kell produkálniuk, és ez persze nem feltétlen kedvez az egészségének.

Az Eurosport által közvetített Giro d’Italia kerékpár verseny alatt is kendőzetlenül beszélt erről a magyar kommentár.  :(

 

 

Előzmény: Zitka (521)
babyteve2 Creative Commons License 2007.07.18 0 0 523
Aztán, ha nem kéne neki és mégis szedi, nem lesz túlműködéses? De ez már az ő dolga... :o(
vti44 Creative Commons License 2007.07.18 0 0 522

Hát van még uj a nap alatt.Nem értem miért kell akkor Tyroxint adni a szervezetnek,ha az nem beteg.Érteni értem amit irtál csak fel nem foghatom.

Tény: amióta alulmüködős a pmirigyem azóta szedem a z Eutiroxint mikor nagyobb,mikor kisebb g-osat és  kész. ezzel tünetmentes lehetsz de életed végéig szedni kell. A testépitők meg ha adják aki elfogadja, az az Ő dolga.Ismerek olyan sportolót aki évekig Steroidot szedett a  nagyobb hatás elérése érdekében:ma kész roncs.

Előzmény: Mate713 (520)
Zitka Creative Commons License 2007.07.18 0 0 521
Nem szorosan a betegségünkhoz tartozik, de - már magunk között szólva..... - elég nagy lüketódor az, aki (ha alulműködés nélkül is) pajzsmirigy hormont szed. Illegális csatornákon terjesztett fogyitabletták is tartalmaznak ilyesmit. Aztán csak győzzék az illetők a mellékhatások miatt az orvoshoz járkálást... :-(
Előzmény: Mate713 (520)
Mate713 Creative Commons License 2007.07.18 0 0 520
Sziasztok!

 

Mai nappal én is az alulműködők L-Thyroxinnal kezelt táborát gyarapítom :). Csak mosolygok rajta és nem akarok túl sokat agyalni ezen. A gyógyszert be kell szedni és kész..., hiszen a prevenció a lényeg. Betegtudatom sosem lesz ettől, az biztos! :)

 

A pozitív hozzáállás elősegítése végett, becopyzom, amit én olvastam az L-Thyroxinnal kapcsolatban:

 

"A testépítők arra használják az L-Tyroxint, hogy meggyorsítsák a szénhidrátok, proteinek és zsír metabolizálódását. A szervezet több kalóriát éget el, mint normális esetben, így alacsonyabb zsírtartalmat lehet elérni, ill. ez lehetővé teszi az atléták számára a nagyobb kalória-bevitel melletti zsírégetést. Az L- Thyroxint korábban főként a versenyző testépítők használták. Sajnos a zsírégetési folyamat nem korlátozódik kizárólag a zsírokra, hanem hat a szénhidrátokra és proteinekre is. Bár az atléta keményebb lesz, de párhuzamosan veszít az izomtömegéből."

 

Ha tényleg számít az, hogy ki-mit hisz vagy miben hisz..., akkor inkább én ennek a leírásnak hinnék és akkor talán így is fog működni nálam! Bízzunk benne! J

 

Mindenkinek jó egészséget!

 

Üdv.:

Szilvi

vti44 Creative Commons License 2007.07.17 0 0 519

Szia!

Most találtam rá a topikodra.

Hasonló cipőbe járok. csak nekem csőkkent működésü:Hypothyreosis.Volt Eü dolgozó révén végig csináltam: Uh,Izotóplabor.vérvétel, és már közel 10 éve szedek Eutiroxin tbl-t időnként controll.Észre vetted volna mert vannak tünetei,csak időben derült ki. nyugi. kövesd az utasitást,nekem az egyik orvos szerint operálni kell,

a másik szerint nem,és ez lett szimpatikus. jelezd,hogy mi lesz a folytatás.

Előzmény: kispálma (518)
kispálma Creative Commons License 2007.07.13 0 0 518
Sziasztok!
Most találtam rá a fórumra,hiszen bujom a netet, mert a múlt héten derült ki, hogy csöppet túműködik a pm-em. A TSH-m a béka feneke alatt 0.003, T4 norm.,T3 7.2.
Ettől még nem lennék ideges, hiszen tüneteim még nincsenek, a szokásos féléves kötelező alkalmassági vizsgálatomon derült fény a változásra.
Következő lépés az endokrinológus, aki UH-ra küldött. Sajnos itt kezdtem el idegeskedni, a doktornő sokat kérdezett, és kiértékelés közben nagyon nézegette a diagnosztika szakkönyvét. Sőt, megkért rá, hogy ha tisztázódik a diagnózisom,menjek vissza kontroll UH-ra. Tehát a pm-em mérete normális, tele van mindkét lebeny echoszegény göbökkel 2-7 mm-ek. A környező nyirokcsomók megnagyobbodtak, a pm mögött látható egy képlet ami nem tiszta-lehet megnagyobbodott mellékpm, vagy nyirokcsomó. Természetesen jó eü-i dolgozó lévén felkészültem a legrosszabbra, amit az orvosommal közöltem is. Az összes pm betegséget átolvastam, kerestem a hasonló tüneteket, így sem találtam megnyugtató dolgokat, de hál istennek eléggé pozitív ember vagyok. Jövő héten megyek fül-orr- gége konzíliumra és MR-re. Már nagyon várom, hogy kiderüljön, hogy mi is van velem.
Legrosszabb az egészben az, hogyha nincs a kötelező vizsgálat , élek tovább, mint ha semmi nem történt volna. Ha valaki tud valami bíztatót, vagy ismer hasonló esetet, megköszönném ha megosztaná velem.
endzsa31 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 517
Szerintem ha az orvos javasolta,akkor nr nagyon ellenkezz,az a gy.mennyiség nem sok amit kaptál,pont megfelel a labor eredményedhez.Nyugi,semmi bajod nem lesz tőle.Akkor,amikor nem tudtam mi a gond,én is nagyon nehezen estem teherbe,kb.2 év,amikor sikerült,sajnos 12 hetesen elhalt.Ezután 8 hónappal derült ki a pm. alulműködésem.Kaptam gy.t,rá 3 hónappal teherbe estem,közben emelték az adagomat folyamatosan,mind a ketten rendben vagyunk.A hízás a késői felesmeréstől,nem pedig a gyógyszertől van.Ahogy elkezdtem a gy-t szedni,abbamaradt  a hízás is.Szerintem mindenki ígí vín ezzel.
Előzmény: rödi (515)
csigaszar Creative Commons License 2007.07.13 0 0 516

L-Thyroxintól nem lehet hízni. Sőt, ha alulműködésed van és nem szeded, akkor hízol el. Akik itt meghíztak, azoknál későn vették észre a betegséget és ezért híztak el, mert nem szedtek rá thyroxint. Ez a természetes hormont pótolja semmi káros hatása nincs a szervezetedre és a babára sem. Ugyan nagyon kicsi az eltérés a véreredményedben, de mivel babát terveztek indokolt a gyógyszer, mert terhesség alatt mindig nő a TSH értéke ezért ha teherbe esel havonta kell ellenőrzésre menned, mert fokozatosan emelik a gyógyszeradagot, ami aztán szülés után visszaáll, így utána majd fokozatosan visszacsökkentik az eredeti adagra. Az a jó, ha terhesség alatt a referencia tartomány alsó határán tartanak, mert akkor tuti nem léped túl, hisz látják mikor kezd emelkedni és már akkor emelnek a thyroxinon. Neked ezzel a féllel, ami gondolom a 25-ösnek a fele a tartományon belülre tornázása a cél, ami fontos a babavárásnál és a teherbeesésnél.

2 vérvétel közötti eltérés érdekes. Nekem is volt már ilyen 1x és a következő vérvételnél 1 napon 2 laborba vetettem le a vért, hogy ellenőrizzem. Totál egyforma eredmény lett. 

www.konzilium.hu oldalán van egy nagyon kedves doki, akitől kérdezhetsz.

Előzmény: rödi (515)
rödi Creative Commons License 2007.07.13 0 0 515

Sziaztok !

 

Új vagyok ezen a fórumon de remélem ti tudtok segíteni ,olvasgatom a hozzászólásokat és kicsit megijedtem hogy az L-Thyroxintól ennyit lehet hizni.

Nekem 1 hete irták fel mert egy vérvételeN a TSH-M :5,2 lett ,utánna elküldtek pm vérvételRE aminek az eredményei telehjesen jók lettek holott akkor még nem is szedtem a gyógyszert .TSH:3,040 T4:13,52 T3:4,49 anti-tpo:11,75 ATG-16,62 az orvos valószinű azért irta fel a gyógyót amiből napi 1/2 szemet kell szednem mert mondtam hogy 4-5 hónapja babaproject van és nem jön össze .Azt mondta szedjem ha közben terhes leszek azonnal vissza  kell mennem .Nem értem ha ezek az értékek normálisak minek szedjem ő nem is látta a vérvételi papirokat mert elment szabira lehet hogy nem is kéne ilyen értékek mellett szednem nem tudom most mivel ártak jobban ha szedem vagy nem ugyanis babaát azt nagyon szertnénk de ha nem muszály akkor nem nagyon szednék be ilyen hormonnokat főleg ah ennyire elhizást okoz.Mondjuk nekem valószinű hogy a gyógyszer miatt késik mert még mindig nem jött meg és terhes nem vagyok ?Nem tudtok valami orvost aki ezt megmondaná nekem mert ahol voltam a János kórház ott elég nagy fejetlenség van és a z orvosok is elég bunkók .Valakinek vannak hasonló értékei és ő szed gyógyszert vagy nem ???Légyszi segítsetek ,amúgy létezhet hogy 2 vérvétel között ami 2 hét különbséggel volt ennyire eltérő a THS??

Köszi Móni

endzsa31 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 514
Sziasztok!Nekem 1 éve diagnisztizáltak pm.alulműködést.Sajnos ráment egy terhességem,és nagyon nehezen estem teherbe. Annak ellenére,hogy szinte már semmit sem mertem enni,híztam 15 kg-ot.Ahogy elkezdtem a szedni a gyógyszert,sikerült teherbe esnem,és most van egy gyönyörű kisbabám.A terhesség alatt is felszedtem 20 kg-ot,úgyhogy nagyon nem vagyok régi önmagam.Szopiztatás után tudok fogyizni,de ahogy az elöbbiekben olvastam,nagyon nehéz lesz!Van jó ötletetek?A pm beteg kismamáknak üzenem,hogy fel a fejjel,ha terhesség közben folyamatosan jár ellenőrzésekre,nem lesz semmi gond.Szép, egészséges a babám,és ez mindennél fontosabb!
Zitka Creative Commons License 2007.07.11 0 0 513

http://www.konzilium.hu/pajzsmirigy/konziluj/betinduj.htm

 

A lap felső részén futó címek közül kattints az alulműködésre, és szakszerű magyarázatot olvashatsz.

Bal oldalon lévő "részletes ismertetők"-re kattintva pedig tényleg részletesen választ kaphatsz minden kérdésedre. Szerintem a legjobb weboldal a témában.

Előzmény: sacikae (512)
sacikae Creative Commons License 2007.07.11 0 0 512
Sziasztok! Hétfőn voltam orvosnál, mert tavaly nyár óta 8 kg-ot híztam, és rengeteg pattanás jelent meg az arcomon, nyakamon, mellkasomon (tisztára mint a kamaszkor). A doktornő elküldött laborvizsgálatra és azt mondta, valszínűleg pajzsmirigy alulműködésem van. Mit jelent ez pontosan, mik a tünetei, lehet kezelni? Kösz a válaszokat.
gyurmy Creative Commons License 2007.07.10 0 0 511
kedves Leon!Egyszer már jelentkeztem és irtam hogy 10 év alatt 2 alkalommal is diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy túlmüködést.Gyógyszerek szedésével szépen rendbe jöttem 1 év alatt ,majd el is hagytam ,és azóta nem is volt panaszom. Sajna az elmúlt 1 évben idegileg egy kicsit elfáradtam ezért az orvosom felirt napi 1 xanaxot.Már lassan 1 éve szedem de egyre rosszabbul vagyok és az adagomat is növelték napi 3-ra de azóta a szivem nagyon fáj ,éjszaka úgy izzadok hogy folyik rólam a viz a napi 3 nyugtató mellett is magas a vérnyomásom,néha nagyon fáradt néha meg nagyon ideges vagyok ,a pulzusom néha fekvö helyzteben is magas és biz úgy érzem
a pajzsmirigyem megint rossz ,mert a kézremegésem és a láb remegés ,izom gyengeség, elvékonyodás visszatért.Voltam vérvételen megint de a TSH-m a 0.4 alsó határ fölött ép 0.5 volt napi 3 nyugatató mellett!!!Szerinted nem lehetne valami más vizsgálattal kimutatni hogy a pajzsmirigyen megint túlmüködik ,mert az érzések megint megvannak viszont az eredmény a 0.5 miatt negativ.Nincs valami más mód ennek kideritésére pl valami jód vizsgálat stb.Én szerintem a napi három xanax nyugtató bizony befolysolhatja az eredményt ,mert a pajzsmirigy betegség is egy pcszhiés betegség is hisz nyugtalansággal idegességgel,izomgyengeséggel is jár.Kérlek ha tudsz segits hogy milyen viszgálattal tudnám magam megynyugtatni hogy nem ez a bajom ,mert akkor a nyugtatók csak ártanak.Köszönöm.
csigaszar Creative Commons License 2007.07.07 0 0 509
Múlt héten telefonáltam a Szabolcs u. kórházba, hogy a papírjaimet adják ki, mivel megszűnik a kórház. Erre at mondták, miért mehetek utánuk, a dokim átmegy a máv-ba. Mondom, hogy én nem a MÁV-ba tartozom. Erre azt mondták, hogy ha hivatalosan a Szabolcsba tartoztam, akkor szerintük mehetek. Na de az oep lista szerint nem én meg nem fizetek dupla vizitdíjat életem végéig, mert ez a betegség nem fog megszűnni. Még az egészségügyben se tudják mit mondjanak a betegnek. Te hányadik kerületben laksz, hogy a MÁV-ba tartozol? Én most kivárok és érdeklődök orvosok után, aztán ráérek választani. Nem gáz az se, ha egy darabig nincs dokim, mert van annyi tapasztalatom, hogy eldöntsem kell e emelni vagy marad a gyógyszer és vérvételre kiír a körzeti, meg gyógyszert is ír fel. Ha meg később már nem az se baj, mert magán laborban 800Ft a TSH meghatározás, gyógyszerész férjemnek meg nem kell recept, csak így teljes áru a gyógyszer. De még így is jobban járok, mint több órás sorbanállással elviselni a megaláztatást.
Előzmény: turi (508)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!