Keresés

Részletes keresés

obregon Creative Commons License 2011.04.03 0 0 1969

Azt szeretném megkérdezni, hogy a Cubase-ben (LE4) lehetséges-e egy már meglévő többsávos projektbe az elejére üres ütemeket berakni. Mondjuk a 3. ütemben kezdödik a nóta és szeretnék minden sáv elé utólag betenni 8 ütemet. (Anno ez szekvenszeren nem volt probléma.) Másképpen: ne a 3., hanem a 11. ütemben indujon a szám.

 

Ha van válasz, előre is kösz!

 

 

Obregon

wolf_77 Creative Commons License 2011.04.01 0 0 1968

Sziasztok!

 

Az eddigiek során nem volt gondom jó öreg Cubase barátommal, DE nemrég szert tettem egy Roland MC-307-esre és a Cubase Sx3-mam (természetesen a szakirat szerinti sync beállítások mellett) nem akar engedelmeskedni mindenféle MTC, MMC jeleknek. MIDIOX-szal ellenőrizem minden jel megérkezik a pc-be, de a Cubase le se sz...ja. Kipróbáltam a solution-t egy korábbi Cubase verzióval (VST 5) is és ott müködik. Szóval tanácstalan vagyok, ezért kérném valamelyik dicső fényben tündöklő CubaseGuru tanácsát. Köszi!

lakners Creative Commons License 2011.03.29 0 0 1967

Ne haragudj az újabb kérdés miatt, de szerinted milyen hangkártyát érdemes még beszerelni, ami a magamfajta fehér embernek még nem megerőltető? ($!) Azt vettem ugyanis észre, hogy a Finale 2011-es kottaíró Garritain hangszíneit "kölcsönvéve" recseg-ropog a hang. Hiába állítom az ASIO-t kisebb vagy nagyobb latency-re. A Garritain-ba is vannak ám szép hanszínek, amik nincsenek a Halion-ban, de mondom ezekkel már nem bánik el a jelenlegi SB hangkártyám. Néztem a neten az E-Mu kártyákat, (ha jól írom) amiket javasoltak zeneszerkesztéshez, de a legolcsóbb 30 E. körül van és nem volt rajta MIDI port! Az asszony hajléktalant csinálna belőlem azonnal ennyi pénz miatt!!

Előzmény: MidiTom (1965)
lakners Creative Commons License 2011.03.23 0 0 1966

Köszönöm a szakszerű tanácsot. Jó néhány évvel  ezelőtt, amikor még a Cubase 2-sel dolgoztak, bementem a studióba és egy barátom nagyjából elmagyarázta az alapvető dolgokat. De ezeket, amiket te tanácsoltál, tőle nem hallottam. Úgyhogy még egyszer köszönöm!

Azt, hogy "megmutattam a sávoknak a hangszínt", úgy történt, hogy miután említettem, hogy semmi nem úgy szólt, ahogy hagytam, kijelöltem pl. a vonósok midi sávot, majd a szintin oda léptettem, ahol a vonósok vannak és ekkor vette át ismét a hangszer hangszínét. És ezt végig kellett játszanom minden midi sávval!

A hangkártya nem a legjobb, de barátom szerint megfelelő driver van rajta, így ennek menni kéne. (EMU 10kx Audio 100).

Nekiállok még egyszer, remélem most több szerencsével.

Előzmény: MidiTom (1965)
MidiTom Creative Commons License 2011.03.23 0 0 1965

No, ide most lehetne írni pár száz oldalt, de ugye a fórum nem arra való. Próbálok csak pár dologra összpontosítani.

 

Azért kérdeztem a Halion One-t, mert lényegesen egyszerűbb lett volna a dolgod, ha csak azzal csinálod a hangszerlést, a PA50-et pedig csak billentyűzetként használod. A PA50 "java" hangszínei úgysem a GM készletben rejlenek. Ha a HalionOne-nal teszed fel az anyagot, akkor midi sávok helyett instrument sávot jelölsz ki, azon bekapcsolod az adott hangszínt, aztán az így felépített projekt természetesen elmentés után is így jön vissza. Az instrument sávokat pedig ha kell, simán az export funkcióval át tudod tenni audióba mindenféle routolás és kötözgetés nélkül.

 

Menni kéne persze a dolgnak a külső hangszerrel is. Ha a projekt újra behívása után nem váltja be a PA50-en a hangszíneket, annak több oka is lehet. Meg kéne nézni, hogy a list editorban benne vannak-e a sávok elején a megfelelő bank change - program change üzenetek? De az is lehet, hogy ezek rendben vannak, csak a PA50 nem reagál rá, mert valami nincs jól beállítva. A midi menüje  eléggé bőséges. Ja, és ha a dal nem kezdeményez GM initet, akkor ha jól emlékszem ezen is kézzel be kell váltani.

Azt nem egészen vágom, mit értesz az alatt, hogy "minden sávnak megmutattam az ott levő hangszínt a hangszerről".

 

Aztán elvileg ha ezek a midis dolgok rendben vannak, akkor a PA50 hangját is fel lehet venni természetesen sávonként vagy sávcsoportonként. Legegyszerűbb kiszólózni egy adott midisávot, kijelölni felvételre egy üres audio sávot, és hadd jöjjön! Aztán tovább menni, amíg minden sáv át nem jöt audióba.

Nem tudom persze, hogy milyen hangkártyád van. Itt elvileg nem volna baj, ha nagy latencyvel vesz fel a kártya, a gyakorlatban azonban okozhat csúszkálásokat. Szerencsés tehát, ha ASIO-s hangkártyát használsz, vagy ha az nincs, akkor meg kell próbálni az ASIO4ALL-t.

Előzmény: lakners (1964)
lakners Creative Commons License 2011.03.22 0 0 1964

Na, itt jön a probléma! Leírom, hogyan csináltam! A hangszert midi kábellel összekötöttem a géppel, és a hangszer (Korg PA-50) hangszíneivel vettem fel a sávokat. (Vonósok, basszus, gitár, stb...) A "Midi device" menüben hozzáadtam egy úgy eszközt (GM device), elneveztem PA-50-nek és a hangkártya kimenetét a midi-re állítottam. Így már megszólalt a hangszer a gépen és így vettem fel a sávokat. Igen ám, de amikor a gépet újra indítottam és megnyitottam az elmentett projektet, már semmi se szólt úgy, ahogy kéne. Minden sávon valami alap zongora "pötyögött." Úgy tudtam ismét életre kelteni, hogy bekapcsoltam a hangszert, ami  midi kábellel még mindig össze volt kötve a géppel, és minden sávnak "megmutattam" az ott levő hangszínt a hangszerről. Tudom ez nevetséges, de az én tudásom úgy látszik ennyire terjedt ki. Amikor megint úgy szólt, mint amikor először elkészítettem, ki akartam menteni audio formátumba. De, itt már tényleg feladtam, mert a hagyományos "Export - Audio Mixdown, stb." útvonalon semmi nem hallatszott az elmentet fájlba. Ekkor mondta a stúdiós barátom, hogy kössem össze a hangszert a géppel audio kábellel és úgy már menni fog, de mégse. Így jártam!

Nézegettem én a videókat a megosztó portálokon, de nem lettem okosabb. A HalioneOne-nal meg a Garritain-nal nem tudok mit kezdeni. Ha csak egy-két mondatban rávezetnél, hogy mit csináljak, már tudni fogom. Azért nem most találkozok először a programmal, de eddig mindig csak audió formátumban dolgoztam vele, midivel, meg VST-kel még soha.

Köszi, hogy van még türelmed válaszolni!!

Előzmény: MidiTom (1963)
MidiTom Creative Commons License 2011.03.21 0 0 1963

A "szépen szól a zene a gépen" arra vonatkozik, hogy a HalionOne hangszíneivel?

Előzmény: lakners (1962)
lakners Creative Commons License 2011.03.21 0 0 1962

Köszönöm a tájékoztatást, tényleg nagyon jól jönne egy oktató DVD, de amikor minden fillérnek megvan a helye, egy ekkora kiadást már nem bír el a zsebem. Én nem ebből élek, éppen ezért ilyen hiányos a tudásom ezen a területen. Csupán annyi történt, hogy egy nagyon rövid, 30 mp-es zenét kértek tőlem, aminek szigorúan igazódnia kell a képsorokhoz, és amit midiben készítettem el a ritmus pontossága miatt. (Egyébként direkt audióba szoktam felvenni, de most tizedmásodperc pontossághoz voltam kötve!) Na, ott ért véget a tudomány, amikor ezekből a kész midi fájlokbol audio-t kellett volna csinálni. Most ott tartok, hogy szépen szól a zene a gépen, csak éppen nem tudok vele mit kezdeni, mert audio formátumba nem tudom kiírni. Ezért kértem a tanácsotokat, hogy hogyan tovább?

Előzmény: MidiTom (1961)
MidiTom Creative Commons License 2011.03.21 0 0 1961

Nem kacagunk ki, de az elmondottak alapján az az érzésem, hogy nem látod át a Cubase5 alapvető beállításait és a lehetséges munkamódszereket. Javaslom a manual erre vonatkozó részét, illetve, ha zavar, hogy az nem magyar, akkor van tök jó magyar nyelvű könyv, illetve oktató DVD is.

Amúgy ha megfelel a HalionOne hangforrásként, akkor nem is kell külső hangszert rámidizni, nem kell foglalkozni a latencyvel meg az audió jelutakkal sem, hanem közvetlenül meg lehet oldani a hangsávokká alakítást.

Előzmény: lakners (1960)
lakners Creative Commons License 2011.03.20 0 0 1960

Gyerekek!

Ne kacagjatok ki, de olyan gondom van, hogy a Cubase 5-ben összepiszkált MIDI alapot nem tudom Audio-ba kiírni. Nem ismerem a programot, de valahogy megcsináltam az alapot, úgy, ahogy kérték tőlem, de audió formátumba nem tudom kiírni. Az egyik stúdiós barátom azt mondta, hogy kössem össze a hangszert a számitógéppel a hangkártya "In" bemenetelén keresztül, majd egy egyszerű "Audio Track" hozzáadásával egyszerűen nyomjak "Rec" gombot és fel is veszi. De nekem ez se megy. Pláne úgy nem, hogy sávonként szeretném kírni. Segítsetek, mit kell tennem, hogy az elkészült MIDI fájlokból használható AUDIO fájl legyen!! Azt a tanácsot is kaptam, hogy hozzak létre egy "Group Channel-t", majd egy stereo audio track-et, és úgy már felveszi. De majd megőrültem, mikor egyik nap működött, a másik nap ugyanaz a project már nem ír ki semmit. Ilyen "béna" úgy látszik, csak én lehetek. A másik bajom, hogy az egyik nap az elkészített midi project másnap már nem indul el, újra be kell kapcsolnom a hangszert és újra sávonként be kell állítani a hangszíneket, amikkel dolgoztam. Ha ezt nem teszem meg, akkor csak valami zongora pötyög minden sávban. Ennek így kell lenni??

 

böngész Creative Commons License 2011.03.15 0 0 1959

No de mi ez az effekt egyáltalán? Reverb?

Előzmény: Pottyos2 (1958)
Pottyos2 Creative Commons License 2011.03.13 0 0 1958

Sziasztok.
Tanácsot kérnék a köv.-ben:
Cubase sx-szel vettem fel gitárt, és szeretnék rá sztereo effektet rakni (Wavearts Panorama 5) de nem történik a gitár hangjával semmi. Ha behívom a Panorama effektet, a kezelőfelületén alapból megjelenik 4 kis hangszóró, ezeket lehetne tologatni a "térben", így jön létre sztereo hatás. Aki ismeri ezt az effektet, az tudja, miről beszélek. A Cubaseben pedig csak 2 hangszóró látszik, hatás nulla. A többi vst kiválóan működik. A Panorama effekt más programokkal (Soundforge, Cakewalk)gond nélkül megy, csak a Cubase-zel nem, és én azzal szeretném használni. Valami beállítási hiba lehet szerintem, de nem találom. Aki tud, segítsen, köszi.
Itt egy kép az effektről: http://assets.head-fi.org/c/c3/c35cf3f6_pan5.jpg

MidiTom Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1957

Egy csomó Creative kártyához van rendes ASIO driver is, és vannak olyanok, amelyekhez nem jó az ASIO4ALL.

Itt a probléma az, hogy visszacirkulál a bemenetre a lejátszott hang. Elvileg egy rendes ASIO drivernél ilyen nem fordulhat elő, vagy legalábbis lehet intézkedni arról, hogy ne legyen gond.

 

Előzmény: tonjo76 (1956)
tonjo76 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1956

Netről letöltött asio4all v2. került a gépre, a cubase megnyitásakor meglenik a tálcán az asio4all-Cubase4 zöld ikonja. A magyar nyelvű oktató dvd elején lévő összes beállítást (hangkártya, latency stb.) megcsináltuk és mégis ez van.

Előzmény: MidiTom (1955)
MidiTom Creative Commons License 2011.03.01 0 0 1955

Ha ez a jelenség, akkor mégsem a Creative Asiot használod.

Előzmény: tonjo76 (1954)
tonjo76 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 1954

Helló mindenkinek! Olyan problémám van, hogy egy sáv rögzítésekor egy egyidejűleg lejátszott, pl dobsávot is felveszi az új trackbe. Csak a REC sáv van "élesítve", a többi nem. Ugyanez történik a metronómnál is, az is benne lesz a felvételben. Egy tracken belül a REC gomb mellett található "monitor" ikont ha élesítem, elkezd megkettőződni a hang és végül összegerjed. Segítsetek, ez valami hangkártya-beállítási probléma? A Cubase egy nem eredeti 4es, a hangkártya SB live 24 asiodriverrel. Guitarrig és ezdrummer működik gond nélkül. Előre is köszi.

hormy49 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 1953

helló! egy pici problémám volna: cubase sx vissza játszásnál /yamahán midin/ és mentésnél / midi 0 v. 1 / a szintén yamahával felvett /any sáv/ zenét a dobon kívül csak zongora hangszerrel hallani. miért? Ha valaki tudna segíteni megköszönném. üdv

jimspie Creative Commons License 2011.02.28 0 0 1952

Én azért sejtettem, hogy ez nem egy normális dolog, hogy ilyet csinál... csak fura mert ilyesfajta bug-al még nem találkoztam sehol és eddig minden szekvenszer tökéletesen működött.

Előzmény: nrb (1951)
nrb Creative Commons License 2011.02.28 0 0 1951

A legszomorúbb az egészben, hogy a rosszul működő tört verziók alapján szűrik le egyesek, hogy "mekkora egy szar ez a ..." :(

Előzmény: MidiTom (1950)
MidiTom Creative Commons License 2011.02.28 0 0 1950

A hardverkulcsos audió szoftverek törése nem mindig sül el jól. Ha így lenne, akkor Karl Steinberg már a kukákban kotorászna.

Előzmény: jimspie (1949)
jimspie Creative Commons License 2011.02.28 0 0 1949

Minden cuccom torrentezett .. de csak ezzel van baj .. a többi pörfikt! Pedig lent van 300 gigányi vsti is .. mégis pont a szekvenszer a hibás .. -.-'

Előzmény: böngész (1947)
MidiTom Creative Commons License 2011.02.28 0 0 1948

Most mondd, micsoda egy világot élünk... :)

 

Előzmény: böngész (1947)
böngész Creative Commons License 2011.02.28 0 0 1947

 Az ember időt-energiát beleöl a torrentezésbe, ezek meg itt kijönnek ilyen hanyag, vacak szoftverekkel...:)))))))))))))))

 

Jahj, nincs már semmi tisztelet...

:)

MidiTom Creative Commons License 2011.02.27 0 0 1946

Láttam már egy-két tört verziót furcsa "szolgáltatásokkal".

Előzmény: jimspie (1945)
jimspie Creative Commons License 2011.02.27 0 0 1945

Arra gondolsz, hogy letorrentelt? De .. bár nem voltak gondok ezidáig .. elképzelhető h egy másik verziót kellene letöltenem? .. lehet tényleg el lett cseszve a feltöltés.

Előzmény: MidiTom (1944)
MidiTom Creative Commons License 2011.02.27 0 0 1944

Nos, nem tudom, nálad ezt mi okozhatja, nálam tökéletesen megy.

Nem valami "ingyenes" verzió véletlenül?

Előzmény: jimspie (1943)
jimspie Creative Commons License 2011.02.27 0 0 1943

Megnéztem és igen .. ezt is csekkoltam már anno .. megegyezik a kijelzőn lévő szám a függőleges csíkkal. Lehet csinálok majd egy videót és úgy mutatom meg mert lehet, hogy ez valami egyedi hiba az is lehet, hogy bugos a cubase? Nem hiszem .. na mind1 tényleg értelmetlen a dolog .. összevissza random dobálja be, egyik felvételnél a 25. ütemtől kezdi el rakni a hangokat amiket leütök .. 2 mp mulva ha leállítom és ismét rákattintok a felvételre .. akkor pl a 2. ütemtől kezdi el rakni .. ahogy épp kedve szottyan .. semmi logikát nem követ ahogy elnézem. :

Előzmény: MidiTom (1939)
jimspie Creative Commons License 2011.02.27 0 0 1942

Studio GX1 A legolcsóbb egybemenetes változatot.

Előzmény: zwl (1941)
zwl Creative Commons License 2011.02.27 0 0 1941

Melyik Line6-t használod?

Előzmény: jimspie (1938)
MidiTom Creative Commons License 2011.02.26 0 0 1940

Gondolom, akkor ASIO4ALL-t használsz az alaplapi hangkártyához. Ha ezen alacsony latencyvel megy a dolog, akkor várható, hogy egy normális ASIO-s kártyával is alacsony késésed lesz. Hangminőségben biztosan előrelépést jelent egy tisztességesebb kártya. Továbbá gondolkodhantsz azon, hogy ha kéne több bemenet, illetve kimenet, külön fejhallgató kimenet, stb, akkro ilyen lehetőségek is megnyílnak. 

A renderelés független a hangkártyától. "Csak" külső forrásról  felvett anyagokban fogod érezni, hogy jobb minőségű lett a felvett sáv. Illetve van még egy fontos dolog. Ha valaki ugyan szoftverszintetizátorokkal dolgozik, vagy hozott sávokból, tehát felvételt nem készít, a jó minőségű hangkártya azért akkor is jól jön. Amikor  keversz, effektezel és masterelsz, akkor sem árt, ha nagyon precízen hallod vissza a sávjaidat, illetve a lekevert anyagot. Ehhez az egyik fontos láncszem a jó D/A és a jó analóg kimenet a hangkártyán. A többi már a monitor hangfalaidon és a füleden dől el.

Előzmény: jimspie (1938)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!