Keresés

Részletes keresés

dzsugasvili82 Creative Commons License 2014.12.05 0 0 2306

Ennél nagyobb idióták már csak olyanok vannak, akik LLL fórumokra járnak úgy, hogy büszkén hirdetik, hogy már sok éve egy LLL könyvet se vettek a kezükbe, de pontosan tudják, mennyire szar mindegyik, és mennyire hülye, aki mindig megveszi őket. Szánandó állatfajta az ilyen, főleg ha megnézzük, hogy heti több alkalommal is feltűnik ugyanazon a fórumon ugyanazt a semmitmondó, utálkozó, tartalmatlan ostobaságot leírni, amit már korábban is közölt. Ezzel az utóbbi hozzászólásoddal azt hiszem ki is húzzuk most egy darabig, legalábbis jövő péntekig nem kell most írnod, addig is közölhetsz hasonlóan szellemes beírásokat más témákban is.

Előzmény: giornalista (2304)
tamás015 Creative Commons License 2014.12.05 0 0 2305

A "droidok" szerintem  eltudják viselni a kritikát, csak nem mindegy hogy ki milyen stílusban fogalmaz ( lásd dzsugasvili82, CJKrisz).

Azért a kritika megfogalmazásánál is fontos szempont, hogy valakinek legyen  intelligens stílusa és bizonyos IQ szint is kell hozzá

giornalista Creative Commons License 2014.12.04 0 0 2304

ne viccelj, a negatív kritikát még a könyvvásárló droidok sem bírják elviselni, akik egyékbént még magukról is tudják, hogy idióták, hiszen csak megszokásból vernek el több ezer forintokat erre a rakás szarra :))

 

még több pénzt lacibácsinak!

Előzmény: krt19 (2299)
dzsugasvili82 Creative Commons License 2014.12.04 0 0 2303

Na igen, ezek hatására eszembe jutott még pár furcsa és bosszantó dolog.

 

A vioricás dolgokat tényleg elkúrta az író, hiszen folyamatosan azt nyomta, hogy boszorkány, sőt "sámán", ami amúgy baromira nem ugyanaz, nem kéne néprajzhoz értő emberként ilyeneket összebeszélnie, mert iszonytatóan gáz. Két teljesen más dolog a kettő. De ha boszorkány, és a kinézetét is változtatgatta egy jelenetben (szerintem nem is volt rossz ötlet), akkor miért kellett neki a fegyver a barlangban utána???? Észveszejtő szarság! Nem beszélve arról, hogy a Sziget a ködbenre alig emlékszek már, de ott talán valami irtóztató villámmal vágatta agyon az aktuális Drakulát Viorica, itt meg már csak a lőfegyver maradt neki.

 

A másik minősíthetetlen dolog pedig ami eszembe jutott, az a Kerekes György-féle napló. A leírás most nem volt erőltetetten vicceskedő, ami jó, viszont a történelemhűsége erősen amerikaias színvonalúra sikeredett. Furcsán dobálózott az évszázadokkal, az kétségtelen. Nem tudom, kinek szánta LLL a könyvet, de ha magyar olvasóknak, ők még esetleg utána is néznek, hogy mi és hogy volt, és bizony III. Vlad Tepes 3 részletben uralkodott összesen vagy 6,5 évet, szóval érdekes a janicsár gyerek leírása a hosszas uralkodásáról, amely alatt őket el is feledték Sztambulban, és amely alatt ők is elfelejtették a hazájukat. Utána elmentek Tibetbe a holttesttel, de amikor meghaltak, még mindig 30 körüliek voltak, mert ugye ezt mondták az előkerült holttestről egy alkalommal. E mellett nem vágom, hogy lehettek magyar janicsárok Sztambulban a 15. század közepén, kamu az egész, meg az is, hogy ott latinul tanultak volna. Vlad Tepes vajdát túszként tartották maguknál a törökök, de mint előkelőséget, nem pedig mint román janicsárt!

CJKrisz Creative Commons License 2014.12.04 0 0 2302

Egyébként az yx 100x jobb könyveket ír szövegről eszembe jutott, hogy pár hónapja egy ismerősöm ugyan nem ezt mondta, de a jelentése kb. ez volt. Kezembe nyomta a Joyland című Stephen King könyvet, hogy na, majd ettől leesik az állam. Megjegyzem, olvastam már nem egy Kinget, de nekem annyira nem tetszik a stílusa. Nos, elolvasva a Joyland-et, összecsuktam a könyvet és azt mondtam, hogy ilyet én is tudok írni. Számomra totál "semmilyen" volt. Nagyjából a harmadánál már sejtettem, hogy ki lesz a rossz a történetben, igazam is lett.

Amikor elmondtam az ismerősömnek a véleményem, meg hogy szerintem ennél 100x jobb könyvek is vannak, majdnem megsértődött. Ebből is látszik, hogy különbözőek vagyunk, nem tetszhet mindenkinek egyformán ugyanaz. :)

Előzmény: dzsugasvili82 (2300)
CJKrisz Creative Commons License 2014.12.04 0 0 2301

Elég jól kiragadtad azokat a részeket, amiken én is pislogtam.

A mobiltelefonos pörgés amolyan írói túlzás lehetett arra, hogy az ember forgolódik a telefonjával, amikor nincs térerő, hátha mégis lesz egy bizonyos irányból. Viszont a történetbe nem hiányzott, az biztos.

Az angliai út csak töltelék volt, azzal is elment pár oldal. Mint ahogy az elején McKinley kórházas epizódja, meg hogy seggbe lőtték.

Engem még kicsit az is "bosszantott", amikor leírta, hogy Viorica belebbent az ablakon, szállt, repült, nem tudni, hogy hogyan csinálta, de így volt. Közben meg ugye egy hús-vér ember, hiszen a végén is telefont kap, hogy mennie kell, meg úgy egyébként is tipikus embernek látszik. Mint ahogy az is. Akkor mi a bánat ez a misztikus repkedés? Minek? Persze, misztikumot akar a történetbe csempészni, de ez így inkább amolyan bugyutaság, mint misztikum. Misztikumot lehet úgy csempészni a történetbe, mint a régebbi kolostoros történetekben is volt. Pl. hogy a gomcsen nagy akaraterővel egy szál gatyában átvészeli a -30 fokos himalájai éjszakát a szabadban, mert az energiáit arra tudja összpontosítani, hogy a saját testét melegítse. Ez így szerintem okés is. De a repkedés....

Előzmény: dzsugasvili82 (2300)
dzsugasvili82 Creative Commons License 2014.12.03 0 0 2300

Elolvastam az új könyvet. Mielőtt valaki okoskodna, elmondom, hogy LLL régi olvasójaként a könyvei színvonalát csak a saját könyveihez mérem, nem érdekel, hogy "de hát XY 100x jobb könyveket ír, miért ezeket a szarokat olvasod?".

 

A történet teljesen a mostanában szokásos kb. értékelhetetlen sztorik sorát bővíti. Ezzel együtt voltak már sokkal rosszabb sztorik is, amiket szabályosan kín volt olvasni, ez most nem volt olyan, egyszerűen csak semmilyen. Kicsit olyan érzésem volt, hogy olvassák valahol azért ezt a fórumot. Sokkal kevesebb volt a töltelék amerikai szereplő a kolostor körül, nem is erőltette a velük való hülyéskedést a szerző, nem voltak idióta kuszálódó mellékszálak teljesen feleslegesen, szerintem a nem párbeszédes történés is több volt. A tibeti lámák már nem voltak idióták (teljesen), mint szoktak egyébként lenni, sőt a csosztimpa szerepében volt egy viszonylag fontos szereplő is köztük. Ugyanakkor szomorú, de pont az LLL könyveket híressé tevő kolostoros sztori üresedett ki mostanra végérvényesen, valóban céliszerű volna inkább hagyni, ha már csak erre futja. Se hangulat nincs már hozzá, se semmiféle kulturális újdonság. 

 

Pár dolgot nem értettem, úgy mint pl. Robert McKinley minek kellett a könyvbe, miért volt az angliás út, hogy lehetett elhitetni egy román szenátorról, hogy valójában hipermilliárdos feltalálózseni észrevétlenül, aki varázsbarlangot építtet a világ túlsó felén, miközben erről senki se tud.

 

Mi volt az a marhaság a mobiltelefonnal, amikor ott pörögtek vagy mi, hogy legyen térerő?! Pár oldallal később már vonalas telóról beszélgetnek!

 

Az amerikás rész is fos a történet elején, szerintem LLL keveset járhatott arra, mert ezek a szakaszok minden könyvében iszonyat jellegtelenek. Azt se írja le, mikor hol járnak, melyik városban vagy egyetemen. A román lány csak úgy előzmények nélkül beköltözik hozzá, se szó, se beszéd, ezt így hogy?

 

Mi a búbánatért van még mindig ez a katasztrofálisan béna végződés mindig, hogy a főhős maga vezet mindenkit a vágóhídra önként, pl. földalatti barlangokba, alagutakba, erdei tisztásokra, stb., amikor már úgyis tudja, mi a helyzet, és csöndes leszámolás is lehetne. Hát hihetetlen, hogy valaki már vagy 70 alkalommal játszotta ezt el, és még mindig kísérletet sem tesz, hogy újítson valami minimálisat!

 

Na mindegy, ez eléggé össze-vissza írás lett, de sajnos részről részre nem tudok menni a sztorin, mert egyszerűen nem tudok mit mondani róla. Olvasható volt, de kb. 1800 ft-ot kérhetnének el érte reálisan, akkor nem lenne (annyira) gáz.

krt19 Creative Commons License 2014.12.03 0 0 2299

Beleolvastam a hivatalos facebook oldalon nos tévedtek ez a regény kitünő!!

Már itt gyanút kellene fogni hisz milyen oldal lehet az ahol csak jót lehet olvasni....elég baj az ha a negatív kritikák nem jutnak el az íróhoz így lehet hogy teljesen tév úton jár. Az is lehet hogy bőven elég neki az hogy megveszik az áruját...akkor meg nem szívesen lennék a helyetekben  mert azt jelenti hogy nem nézi komoly embereknek az olvasókat.

 

Előzmény: CJKrisz (2298)
CJKrisz Creative Commons License 2014.12.03 0 0 2298

Kíváncsi leszek majd a véleményedre az új könyvvel kapcsolatban, ha kiolvastad! :)

Előzmény: tamás015 (2297)
tamás015 Creative Commons License 2014.12.02 0 0 2297

egyetértek veled 100%osan.

Én is azok közé tartozom akik megveszik, mert a többi megvan.

nekem a legutóbbi könyve nem jött be , a haragos vizeken, gyengének találtam  sztorit.

a piramis gyermekei volt még nagy csalódás, olyan volt, mintha a föld alatti piramis másolata lett volna csupán, semmi újdonság nem volt benne.

 

A Báthory orsis történetek nekem is tetszettek, mert valami más volt az eddig megszokottnál.

A kolostoros történeteket szerintem úgy ahogy van felejteni kellene már végleg. Nem kellene több kolostoros történet.

Lendvay regény szerintem jó lenne, újdonság lenne vagy végre az orsis történetet befejezhetné, bár kevés esélyt látok rá, mert sokaknak nem jött be.

Ezzel a könyvvel még nem végeztem, még van 130 oldalom.

 

CJKrisz Creative Commons License 2014.12.02 0 0 2296

Nos, befejeztem az új könyvet tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim - hogy "klasszikust" idézzek. :) A továbbiakban spoileres lesz, amit írok, így ki-ki belátása szerint olvasson tovább, ha még nem olvasta a művet!

 

SPOILER!!!

 

Az a nagy harci helyzet, hogy ez a könyv sajnos még kolostoros tucattörténetek közt is tucattörténet. Tipikus felépítés: megbízás egy furcsa idegentől -> irány egy tibeti kolostor, aminek eltűnt az apátja -> a környéken van két kutatócsoport, akik utálják egymást -> talál egy levéltöredéket, amiből sok okosság derül ki -> telefonálgatás az amerikai cimbinek, aki utánajár bizonyos dolgoknak és megsúgja Lawrencenek, hogy mi a frankó -> a végkifejlet helyszínéhez egy alagúton jutunk el -> a történet vége egy vendéglőben zajlik, ahol majdnem mindenre fény derül. Ami hiányzott belőle, az a fiatal lámainas, aki egyféle csicska Lawrence számára, illetve az "ágyjelenetek" nem kaptak igazából hangsúlyt és nem bugyuta nyögdécselésbe torkolltak. És így ennyi, ha nagy vonalakban le akarom írni.

Hatalmas baklövés volt az az ötlet, hogy már a könyv hátulján a rövid leírásban - ami általában elég semmitmondó és lényegtelen dolgokat ragad ki - megemlítik Vioricát. Ugyanis a 20. oldal magasságában feltűnik egy bizonyos Teodorescu nevű figura, mint megbízó. Itt, ennél a pontnál 10:1-hez occ mellett feltettem volna minden ingó és ingatlan vagyonomat, hogy ez a román nevű fószer egy Draculesti ivadék, vagyis a Gonosz. Vagy Vioricát nem kellett volna említeni a fülszövegben, vagy (és szerintem ez lett volna a jobb megoldás) nem román nevű figura lett volna a megbízó, hanem valamilyen álnév alatt mutatkozott volna be.

A történet rövid volt, alig történt benne valami, leginkább töltelékszöveg volt benne, de az sem sok, ezért lett éppen csak 500 oldal. Nem fonódott benne össze 2-3 szál, amit nehéz kibogozni, és semmi eget verő turpissága, világmegváltó ötletre nem lel benne az olvasó. A végkifejlet kimondottan rövid, nincs benne többszöri alkalommal helycsere abban az értelemben, hogy most éppen a rossz, vagy a jó kezében van a géppisztoly, nem toppannak be sorban a szereplők stukkerrel a kezükben. Kb. 20 oldalban le van rendezve a végkifejlet, majd utána 40 oldalon keresztül elég zanzásítva elmeséli Lawrence, hogy mi volt a csízió a szereplőket illetően, ki kicsoda is volt valójában. Erőltetettnek tűnik számomra, hogy nem csak Viorica és McKinley jelenik meg, mint visszatérő szereplő, hanem Drinkwater felügyelő is, akit  A játék rabszolgáiból már megismerhettünk. Apropó, ezt a művet az első kötetben szerintem legalább 6-8 alkalommal megemlíti, nem igazán értem, hogy mi okból? Nem fogyott rendesen és itt a reklám helye?

Mindent összevetve ez a könyv harmatgyenge lett. Az utóbbi időben megindult egy kis felfelé ívelés, a Báthory Orsis történetek nekem tetszettek, de ez most megint visszarántotta a színvonalat a béka feneke környékére. Ez így gáz. Én már nagyon várok egy Mau Mau kaliberű Lendvay storyt. A következő történet címe Kukorica úrnő énekel lesz és Mexikóban játszódik majd. Kíváncsi leszek...

Ezt a könyvet csak annak tudom ajánlani, akinek hozzám hasonlóan megvan a szerző minden műve (vagy majdnem minden) és ezt sem akarja kihagyni a sorból. Egyébként sajnos felejtős. :(

 

SPOILER VÉGE!

tamás015 Creative Commons License 2014.11.23 0 0 2295

Igen tudom, ismerem az ilyen típusú embereket

CJKrisz Creative Commons License 2014.11.23 0 0 2294

Ne foglalkozz vele Tamás. Jól láthatóan csak azért jár ide, hogy trollkodjon, és bosszantsa azt, aki hagyja magát. Az én hozzászólásom előtt 2 hónapig nem írt ide senki, de ahogy én írtam, ő rögtön reagált valamit. Magyarul: nem érdekli LLL, csak fikázza, de azért gyakran benéz ide, hátha lehet valami "okosságot" írni. Két hónapig hol volt? Miért nem ontotta magából a bölcsességet? Mert nem volt kibe belekötni. Ez igazából már szánalomra sem méltó...

Előzmény: tamás015 (2279)
tamás015 Creative Commons License 2014.11.22 0 0 2293

mint írtam, csupán a kíváncsiság vezérel, semmi más.

Látom azért még mindig rémlenek " szavak" a múltból

giornalista Creative Commons License 2014.11.22 0 0 2292

érdekes, hogy egy fél napja még te kérted ki, amikor valaki tudni merészelt vélni valamit, most meg te mondod meg, hogy mi a véleményem, ez tök jó :))

 

olyan követhetetlen vagy, mint Hülye Billy a sivatagban! :D

Előzmény: tamás015 (2291)
tamás015 Creative Commons License 2014.11.22 0 0 2291

csak pár könyvet olvastam tőle életemben,de furdal a kíváncsiság:)

Stephen King könyveit is tucat könyveknek mondanád. Azokról is hasonló véleményen  vagy.

Előzmény: giornalista (2289)
tamás015 Creative Commons License 2014.11.22 0 0 2290

Végre egy kulturált hozzászóló:)

100% ig egyetértek veled sok mindenben.

Sok más író is van. ÉN pl. Robin Cook könyveit imádom és sok más íróét is.

LLL könyve nekem csupán úgymond könnyed olvasmányok.

persze nem tagadom , hogy én is azok közé tartozom , mint sokan, hogyha már a régebbieket megvettem, akkor megveszem a továbbiakat is.

DE itt sem mondom, azt hogy mindig így fogok tenn ia jövőben.

A régebbi könyvei valóban nagyon ott voltak,olvastam mindet.

 

Csupán az olyan típusú hozzászólóktól megy fel a vérnyomásom, mint amilyen G.volt

 

 

 

Előzmény: krt19 (2287)
giornalista Creative Commons License 2014.11.22 0 0 2289

alacsonyodás közben hozz magaddal pár LLL-könyvet is, neked biztos tele van velük a nappali :))

Előzmény: tamás015 (2288)
tamás015 Creative Commons License 2014.11.22 0 0 2288

a leírásomból nem az tűnik ki, hogy nem tudnám.

de szerintem hagyjuk is a további levelezést, finoman fogalmazva is, túl le kellene alacsonyodnom hozzád, amit nem igazán szeretnék.

Nálam azért van egy küszöb, amit át kell lépnie valakinek és te sajnos intellektuális szinten ezt nem léped túl. Bár jobban belegondolva , nem is sajnálom:)

 

 

krt19 Creative Commons License 2014.11.22 0 0 2287

Lehet hogy nem a legkulturáltabb szavakat használod de, teljesen igazad van. Higgyétek el van élet LLL művei mellett is.

Túl kell lépni ennyi az egész, lehet hogy nehéz bevallani de az ember túllép bizonyos dolgokon. Rengeteg jó író van csak keresgélni kell ne féljetek találni fogtok és ha visszatekintetek megdöbbentek miért is olvastam ennyi LLL művet? 

De ha nem hiszel nekem akkor majd rádöbbensz magadtól .

 

Előzmény: giornalista (2286)
giornalista Creative Commons License 2014.11.22 0 0 2286

arról nem tehetek, ha nem tudod, hogy mit jelent a panelproli kifejezés...

Előzmény: tamás015 (2285)
tamás015 Creative Commons License 2014.11.22 0 0 2285

Enyhén szólva egy frusztrált ki személyiség lehetsz az tuti.

A mostani írásod is undorító, mint ahogy az előző is az volt,az önteltség csak úgy sugárzik az írásodból.Úgy gondolod, hogy te mindenki felett állsz.

MIndig is utáltam  a magad fajta embereket, fősulimon és munkám során is találkoztam sok hasonló emberrel , mint te, a gyomrom mindig felfordult tőlük.

 

Az írásodból semmi más nem tükröződik, mint  a másik ember lenézése( " panelproli "), szerinted aki nem végzett egyetemet vagy fősulit, aki mondjuk panelban lakik, azon emberek csakis műveletlen parasztok lehetnek, akiknek az értelmi szintje csak addig terjed ki,  hogy LLL könyveket olvassanak.

 

Az ilyen gondolkodási embereket szánalmasnak tartom és mindig is annak tartottam egész életemben , a hozzád hasonló embereken csak nevetni lehet, semmi mást.

 

Mindig szoktam mondani, diplomát könnyű megszerezni, de utána is aki egy féreg volt emberileg, sajnos az is marad mindig

 

 

 

 

 

 

giornalista Creative Commons License 2014.11.22 0 0 2284

nézd, öcsisajt. én megértem, hogy ebben az országban mindennek van piaca. a Gléda "bornak", a PizzaKing "pizzának", és az LLL "könyveknek" is.

 

mondom, semmi gond nincs azzal, ha te minden reggel megnyugszol, amikor felkel a nap, mert nem lehet csak onnan tudni, hogy ma is felkel majd, hogy tegnap, meg előtte, meg előtte is felkelt. ez cuki dolog.

 

a Gléda borból is ugyanolyan szar lesz a 23. palack, mint az első. mondhatod, hogy neked ízlik, és szerinted finom, és megéri, és amúgy iszol sört is, de attól még miért nekem kell megmagyarázni, hogy miért szar a 23. Gléda is pont annyira, mint a 11. volt, meg majd az 54. lesz a sorban?

 

nem tudom, hogy hol töltötted az elmúlt 15 évet. LLL-nek valóban voltak jó könyvei, még úgy 20 éve írta őket. aztán valami megszakadt, vagyis, pontosítsunk: valamire rájött az öreg fószer: feleslegesen dolgozik ennyit egy jó könyvön, ha simán írhat szarokat is, mert úgyis megveszik majd. ugyanannyi befektetett munkából már nem 1, hanem másfél-két-három könyv jelenik meg. mondatok mennek át az egyikből a másikba. a "karaktereket" sikerült teljesen ledegradálni, mindenkinek általában egy darab tulajdonsága van, és minden könyvben ugyanazok a "karakterek" vannak meg, csak más néven.

 

a panelprolik meg örömmel veszik majd ezt is, de nekik az sem tűnik fel, ha az 1 literes tej már csak 9 decis - örülnek neki, hogy ez még legelább van.

 

a Barátok Közt sem lesz színvonalas attól, hogy sokan nézik. LLL-nél fokozottan ugyanez a helyzet. régebben még érdemes volt olvasni a műveit, mert valóban egzotikus helyeken játszódó, kalandos történeteket tárt elénk, hol jobban, hol rosszabbul. a Kéz a sziklán pl. egy kurva jó könyv volt, de az elmúlt években megjelentekbe már belelapozni sem érdemes sajnos. hasonlítsd össze a Kéz a sziklánt vagy a Kicsiket egy mostani LLL-szarral.

 

és igen, bele sem kell olvasnom ahhoz, hogy tudjam, hogy szart írt ez a vén hülye, és csak a pénzetekre vadászik. természetes, hogy magyarként nem vagy hajlandó még csak feltételezni sem azt, hogy átbasztak, ezért meg sem próbálom elmesélni, hogy igen, téged átbasztak, amikor megvetted az újabb szart.

 

de jó szórakozást hozzá. bons hozzá egy üveg Glédát is :)

Előzmény: tamás015 (2283)
tamás015 Creative Commons License 2014.11.22 0 0 2283

Másrészről pedig mi alapján általánosítod hogy LLL-t olvasok " csak"Könnyed olvasmánynak elmegy, a komolyabb témájú könyvek után.

 

Bár most jut eszembe, el is felejtettem, a jós tehetséged ebbe is belelátott.

Mint ahogy a legújabb LLL könyvbe is, hogy csakis szar lehet.

Isteni egy adomány ez neked, légy büszke rá,  hogy megadatott:)

giornalista Creative Commons License 2014.11.22 0 0 2282

hahahaha :D :D jól van, tóbiás.

 

olvassad csak az LLL könvyeket, abból a jelek szerint te még tanulhatsz is :)))

 

sajnálom, hogy ennyit sikerült felfognod abból, amit írtam. mindenesetre a gondolkodási sebességedhez, illetve annak potenciális teljesítményéhez bőven elegendő, ha Laci bácsi könyveit olvasod. többel feleslegesen terhelnéd magad.

Előzmény: tamás015 (2281)
tamás015 Creative Commons License 2014.11.22 0 0 2281

a stílusod , a szavaidból áradó  " bűz" után:) 

nekem pedig nem kell ismernem téged ahhoz, hogy tudjam milyen ember is lehetsz.

 

a leírásod, a "szépen" megválogatott szavaid, egyértelműen eláruljak, hogy nem lehetsz más
,

mint egy műveletlen büdös c...........!

giornalista Creative Commons License 2014.11.22 0 0 2280

nem kell beleszagolnom a vécébe utánad, hogy tudjam, hogy büdöset szarsz.

 

vagy nem kell minden Blikket megvennem ahhoz, hogy tudjam, hogy a mai is egy bulvárlap.

 

persze ha te minden reggel meglepődsz, hogy felkel a nap, akkor jobb is, ha LLL-t olvasol :)

Előzmény: tamás015 (2279)
tamás015 Creative Commons License 2014.11.22 0 0 2279

ezek szerint akkor láthatatlanba tudsz véleményt mondani bármiről.

Irigylem ezen képességedet:)  de tényleg.

ezen képességre én is vágynék nagyon.

giornalista Creative Commons License 2014.11.21 0 0 2278

kevés sértőbb dolgot tudnál rám mondani, mint azt, hogy megvettem egy LLL-könyvet.

Előzmény: tamás015 (2277)
tamás015 Creative Commons License 2014.11.21 0 0 2277

honnan tudod , hogy szar lett a könyv.

Olvastad??, bár hozzászólásodból ítélve meg sem vetted szerintem:)

Láthatatlanban véleményt mondani...............

Előzmény: giornalista (2275)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!