Jól teszed. Nálunk holnap zöldborsos-tejszínes szűz lesz kész tócsniszerűséggel. (Utóbbit nagyon szeretjuk, mélyhűtős Farm Frittes márkájú, magyarul krumplilángos, angolul krumplipalacsinta, németül tócsni.)
Holnap nekem is főznöm kell. Valami hal félére vágyom a sok hús után. Megnézem majd mi van a lenti mélyhűtőben, vagy a halasnál. Persze lehet, hogy majd menet közben jön még valami más ötletem. Egy jó húsleves se lenne rossz, de az már holnapra nem készül el, ha déltájban megyek csak vásárolni. Előtte gyógytorna.
Mára elfogytak a tartalékaim( kivéve a mélyhűtőben lévő töltött káposztát), úgyhogy meglátogattuk a Nagycsarnokot.
Gyönyörű marhapofákat vettünk, lábszárat, csirkemájat, pulykanyakat, borjú májat, csirke szárnyakat, csirke zúzát, és húsos marhacsontot( ez utóbbi a mániám:))
Miután kisebbik gyermek február 1-én érkezik( mi meg el), hát megpróbálok előre főzni neki is. Úgyhogy megfőztem a zúzát, a csirkemáj feléből levesbe májgombócot, holnapra nekem resztelt csirkemáj( férjnek töltött káposzta). Megfőztem továbbá a húsos marhacsontot( bele se férne a mélyhűtőbe)
Most aztán úgy tele vagyok a szagokkal, hogy semmit sem kívánok enni. Ennek is van haszna:))
Őt mindig biztatom, hogy egyen, de nem akar. Persze azért nem éhezik. Van neki csinos kis pocakja, csak zakóban nem annyira látszik.
Mikor haza jött felevett magára vagy 15 kilót. Semmi nem ment rá a régi ruháiból. Láttam fényképet erről az időről, elég előnytelenül nézett ki. Aztán nagy akarattal és szorgalommal lefogyott. Azóta vigyáz. Én már ilyen lefogyott formában kaptam meg. Nem tudnám eldönteni, melyikünk karján lóg jobban a bőr.:-(
Mi még mindig a karácsonyra betárolt dolgokat fogyasztjuk. Lazításként tegnap oldalas volt, mert már annyit dumáltatok róla, hogy az utamba jövő szép husos darabnak nem tudtam ellenállni. Persze nálam semmi cécó, csak olyan saját eszem szerinti oldalas volt, mellette sült krumplival + cékla. Szerencsére maradt, így a mai töltöttkáposzta után holnap megint oldalas lesz.
Ez is egy kellemes es egyszeru krumpli - felbevagni a sikalt aprobb krumplikat, es a rozsdamentes labosban olajat (vagy zsirt) forrositani. Vagott felevel lefele betenni a krumplit, sozni, fuszerezni es fedo alatt sutni lassu-kozepes tuzon. Finom...
pedig ha jol remlik, talan zsur tett be hasonlo receptet burgonyaval nehany hete. az nekem tetszett. ebben semlatok kulonosebb kivetnivalot. a lehrben sult krumplival is azt szoktam csinalni, hogy az egeszben sult krumplikat villaval kisse megtorom, es ugy cseopegtetek ra mondjuk forro kolbaszzsirt. utana mehet az agyba befele .)