Keresés

Részletes keresés

sansan Creative Commons License 2003.10.18 0 0 521
A színfalak mögött sajnos kelet-balkáni szervezés lapul.
Te látod: nagy választék
éjjel nyitva tart
mérsékelt ár
egy helyen sokmindent megkapsz

Ez valóban jó,igazad van.
De visszaélnek az erejükkel és tönkreteszik a kisebbeket
Impotens áruátvételükkel és rosszhiszemű rendszerükkel megkeserítik a beszállítok dolgát.(miért várakozik egy kicsi 5-5 órát)

Előzmény: traumablog (520)
traumablog Creative Commons License 2003.10.18 0 0 520
Nem volt egyszerű végigolvasni ezt a topicot, de legalább volt min röhögnöm.
Vicc ez a "bezzeg nyugaton"-szöveg. Akárcsak a "paraszt dolgozók" meg a "ha valaki nem bírja, ne dolgozzon ott."

A "paraszt" dolgozók a TE családodból, barátaidból, szomszédaidból IS kikerülnek. A MAGYAR vásárlókat MAGYAR eladók szolgálják ki MAGYARországon. Szerintem is működik ez a "mosolyogj a világra és a világ visszamosolyog rád". És hiába tudom, még én sem tudok mindig e szerint cselekedni.
Nem véletlen, hogy nyugaton ez meg az jobb, szebb, tisztább, intelligensebb, mert ott érdemes is ilyesmit az embereknek nyújtani. Nálunk hiába raknak ki több kukát az utcákra, akkor is a kuka mellé szemetel a sok IGAZI paraszt. És ezt a hozzáállást mindenre rá lehet vetíteni.

Ügyfelekkel foglalkozom nap mint nap - hála az égnek telefonon - és hiába próbálok mindig a kedves és tisztelettudó, illedelmes lenni, nem megy a 20. elmebajos páciens után lehet, hogy a 21.-re már beáll egy kicsit agresszívebb, türelmetlenebb hangszín. Ez nem a 21. hibája, de mégis ő kapja. Ja, ember vagyok. Aki meg jön nekem olyan szöveggel, hogy aki nem bírja, ne csinálja, az gondolkozzon el a lehetőségekről, mielőtt ilyen intelligens kijelentéseket tesz.

Pl. szakképzettség nélkül - hiszen a fenébe is, nem esztergályosnak tanultam, csak egy utolsó kis gimnáziumi érettségim van.
Arról nem beszélve, hogy az eladók vagy 20 éve benne vannak a szakmában és nehéz váltaniuk (átképzés, képzetlenség stb.) vagy diákok, tanulók, akik egyszer majd közgazdászok, ügyvédek, orvosok lesznek, de valamiből albit, kaját, ÉLETet kell fizetniük maguknak.

Bocs, ha kicsit agresszívre sikerült, de töményen elolvasni 520 hozzászólást :))

Én egyébként szintén elégedett vagyok a tescoval, a legnagyobb bajom, hogy fizetni kell vásárlás után, úgy viszont nem nagy kunszt. :))

Miért baj, ha az akciós -vevő által megcélzott - termékek mellett telepakolod a kocsit még egy-két (10-20) aprósággal. Szerintem egy átlag vásárló nem hülye és tudja, hogy amit vesz, az neki kell. Én pl. tudom, hogy akármennyire is nagy a választék a pelenkákból, nem veszek, mert nincs gyerekem, akit belecsomagoljak.

Ha meg látom, hogy van olyan fűszer (pl.), amit még nem próbáltam, nem ismerek, de érdekel, akkor dejó! és megveszem.

Cetlizés nem az én világom. Inkább átmászok az egész bolton 2 óra alatt, de átlátom, hogy mit is akarok. Hiába döntöm el, hogy pl. holnap fasírt lesz, ha meglátok néhány szép cukkinit, akkor már tervezek a holnap utánra is, ahoz pedig kell még ez meg az.

Lehet, hogy horibilis az ár, amit a pénztárnál hagysz, de legalább egyszerre túl vagy mindenen, nem? Az, hogy egy kefírér 20 percig álljak sorba egy plusz-ban?! Na ez felháborító!

lesifotos Creative Commons License 2003.10.16 0 0 519
Ami meg drága az többnyire a beépített reklámköltségtől az... :))) De kell az nekem? :)
Előzmény: chromax (516)
nyman Creative Commons License 2003.10.16 0 0 518
Ha bemegyek egy boltba eloszor a sort nezem meg a penztaraknal es ha nem egetoen fontos venni vmit, akkor nem megyek tovabb befele. Habar volt mar mikor nagyokat szivtam, mert mire odaertem a penztarhoz idokozben becsuktak. Az is elofordult, hogy bunko modon otthagytam a telepakolt bevasarlokocsit (benne a penzel) es kisetaltam.
Előzmény: v_peti (517)
v_peti Creative Commons License 2003.10.16 0 0 517
Ezzel szemben az Intersparban ott spacirozott a csotány a pult alatt, a Smatchban meg a 17 pénztárból egyszerre max. 4 müködik (azt nem értem mi a szarnak építettek annyit?).
Smatch: Ott igencsak szeretnek spórolni a pénztárosok létszámával. Bár több kisebb üzletben "előrelátó módon" nem is terveznek több pénztárat, mert tudják, hogy úgysem lesz kinyitva. Bár volt már arra is példa, hogy egy felújítás után hárompénztárosra tervezett üzletbe utólag beleraktak egy negyediket is, amit később eltávolítottak.
Előzmény: Bojti (502)
chromax Creative Commons License 2003.10.16 0 0 516
Én is imádok ezekben az áruházkban flangálni, gyakran az egész estémet ott töltöm. Elkápráztat a hatalmas választék, a sok primőr, és a kedves személyzet :) na jó, igazából semmi baj ezekkel, csak tudni kell néhány alaptrükköt, és nem kommunikálni az eladókkal. meg folyamatosan észben tartani: ami óccsó, az nem véletlenül az.
Előzmény: lesifotos (514)
nyman Creative Commons License 2003.10.16 0 0 515
ja igy ertheto :o)

Előzmény: lesifotos (514)
lesifotos Creative Commons License 2003.10.16 0 0 514
nyman, nekem vállalkozás miatt kell annyiszor vásárolnom.

A választék tényleg óriási előny és sokkal jobban jövök ki, ha egy helyen megveszek mindent, mint ha kocsikáznom kell a városban, parkolóhelyet keresni, stb. Időben is rengeteg megtakarítás.

Bár van olyan ismerősöm, aki képes 10 km-t autókázni egy benzinkútig, ahol 2 forinttal olcsóbb a benzin. 50 liternél már spórol egy százast... :)

Előzmény: nyman (513)
nyman Creative Commons License 2003.10.16 0 0 513
”Én rendszeresen vásárolok Auchan, Metro és Tesco áruházban is, szerte az országban, hetente 2-3 alkalommal.
Hu bazze, en havonta 1x vagy veletlenul ketszer szoktam elmenni bevasarolni. Ebbe a honapban meg nem is voltam. Igyexem a leheto legrovidebre szoritani a bevasarlassal elbaszott toltott idot. Akkor is ha lehetosegem van igyexem hovege fele es hetfo keddi napokra idoziteni. Tapasztalataim szerint ekkor kevesebben vannak. Ho eleji napok (valszeg fizetes utani ido) foleg az elso hetvege a leggazosabb. Persze ha eppen ideje bevasarolni, es pont egy uzlet mellet megyek el, akkor beterek, mer az tobb ido, ha kimondottan csak ezert megy az ember. Budaorson az Osant reszesitem elonybe, a Korat meg ha szembe a masik ceg, akkor kerulom.

A tesco takarekos cuccokkal az esetek egy reszeben nincsen bajom. Meg szoktam nezni az osszetevoket, gyartot. Van amikor nehany dolog hianyzik, de van amikor tenyleg tok ugyanaz a termek mint a „markas” tarsa.

En is ugy erzem, hogy ilyen helyen kevesbe basszak at a parasztot, mint a sarki kozertbe. Az utobbiba rendszeresen lejart szavatossagu szarokat basznak az emberhez. A nagyobb uzletekben, mivel onkiszolgalo, legalabb lehet valogatni. Bar neha a polcrendezok szuros szemmel neznek, hogy atrendezem a cuccot es hatulrol veszek ki dolgokat. Ez tejtermekeknel, szalamiknal akar 1-2 het pluszt is jelenthet. Ez letfontossagu nalam, mert mint irtam ritkan jarok bevasarolni.

A tovabbi elonye a nagy uzleteknek a kis vackokhoz kepest a valasztek. Azt meg leszarom, hogy vannak termekek, amit a peknel meg a hentesnel olcsobban meg lehet venni, de mivel nem vagyok nyugdijas, ilyenek utan nincs idom szaladgalni.

Előzmény: lesifotos (505)
csogu Creative Commons License 2003.10.16 0 0 512
Jó bajban leszek, ha vmi barom ma felrobbantja a Tescot:DDDDDDDDDD
Előzmény: csogu (511)
csogu Creative Commons License 2003.10.16 0 0 511
Mirelit???

Ugye nem baj, ha a gyerekkel nem etetem meg??:)

Maga a fasírt sem egy bio dolog, de azért a mirelit...hááát.
Inkább rohangálok tovább:))

Vagy robbantok:)

Előzmény: lesifotos (510)
lesifotos Creative Commons License 2003.10.16 0 0 510
De, de... :) Ez már az!

A fasírozott kellékei:

-1 doboz gyufa (háztart. osztály)
-1 folyékony súroló a leégett fasírt eltávolításához(vegyiáru)
-1 zacskó mirelit TESCO gazdaságos fasírozott (mirellite osztály)

Ezért nem kell olyan sokat szaladgálni :))))

Előzmény: csogu (509)
csogu Creative Commons License 2003.10.16 0 0 509
Oké:))

csak idegesítő, amikor a feleségemmel ketten 10 percig rohanunk 2 különböző irányba azért hogy összeszedjünk egy fasírtnak valót.

Na ezért robbantom ma fel.

Remélem nem klinikai eset?:o))

Előzmény: lesifotos (507)
lesifotos Creative Commons License 2003.10.16 0 0 508
Rövid cikk 2001-ből:

Perverz
vásárlók

lesifotos Creative Commons License 2003.10.16 0 0 507
Csogu!!! :)

Nem, az nem klinikai. :)

Előzmény: csogu (506)
csogu Creative Commons License 2003.10.16 0 0 506
A vásárlókról: sajnos köztük van néhány igazán tahó. Az olyanok, akik a kenőolajat kiteszik a gyerektápszerek közé, vagy a hypot a zsemlés rekeszre, mert éppen ott jut eszükbe hogy nincs náluk annyi pénz. Ha van egy kis időtök tegyetek egy kört bármelyik Tescoban és számoljátok össze, hány idegen terméket találtok a polcokon, amit a vásárlók rakodtak szanaszét. Nézzétek meg az akciós dobozokat, hogyan szétszabják, hogy egy 10 forintos szóróajándékot hazavihessenek, stb.

De aki ott dolgozik az vhol vásárló is.
Igaz??

Akkor lehet, hogy ők is csinálják:))

Nincs különbség, minden hol vannak ilyenek is meg olyanok is.
Engem speciel az zavar, hogy nem átlátható a Váci úti Tesco.
Ez azért nem klinikai eset ugye??:)

Előzmény: lesifotos (505)
lesifotos Creative Commons License 2003.10.16 0 0 505
Szeretem a TESCO gyűlölő embereket. Némelyikük klinikai eset, de keményen.

Gondolkodás nélkül szidják a hülye Tesco-gazdaságos termékeket, hogy azok mennyire szar, gány, stb. cuccok. Bezzeg a márkás áruk...

Arra már nem veszik a fáradtságot, hogy elolvassák, hol készül jópár T. gazdaságos cucc és mi az összetétele.
Attól hogy pl. egy tészta csomagolásán nem az virít hogy Gyermelyi, attól még lehet az a tartalma... :)

Szidják csak a TESCO eladókat! Mocskos bunkók, gyökér parasztok, igaz? Ugyanolyan emberek ülnek ott mint a többi szupermarketben, csak őket ide vették fel. Nem hiszem hogy több vásárlót vernek át statisztikailag, mint bárhol máshol, sőt. Azért írtam hogy statisztikailag, mert ha csak azt veszi valaki, hogy pl. a budaőrsi T-ban egy évben 2.000 embert vernek át, míg a sarki fűszeresnél csak 400-at, akkor figyelembe kell venni azt is, hogy a T-ban 5 millió vásárló fordul meg, a sarki fűszeresnél meg 20 ezer.

Én rendszeresen vásárolok Auchan, Metro és Tesco áruházban is, szerte az országban, hetente 2-3 alkalommal. Még soha nem volt gondom. Ha reklamációm volt elintézték. Ha a vásárló szentelne néhány másodpercet az árura mielőtt beteszi a kosárba akkor sok kellemetlenségtől óvná meg magát.

A vásárlókról: sajnos köztük van néhány igazán tahó. Az olyanok, akik a kenőolajat kiteszik a gyerektápszerek közé, vagy a hypot a zsemlés rekeszre, mert éppen ott jut eszükbe hogy nincs náluk annyi pénz. Ha van egy kis időtök tegyetek egy kört bármelyik Tescoban és számoljátok össze, hány idegen terméket találtok a polcokon, amit a vásárlók rakodtak szanaszét. Nézzétek meg az akciós dobozokat, hogyan szétszabják, hogy egy 10 forintos szóróajándékot hazavihessenek, stb.

csogu Creative Commons License 2003.10.16 0 0 504
Na tegnap reggel 6-kor 5-en küzdöttünk a pénztárnál a Váci úton.

Hogy miért nem volt ott az Esztergályos??:o)))

Előzmény: Bojti (502)
LilThekita Creative Commons License 2003.10.16 0 0 503
Őrület, rácuppantam erre a fórumra. Beteges tűntető lettem a TESCO ellen. Már a hirdezésüket sem vagyok hajlandó kézbe venni.Amúgy engem a Váci úti T. vert át a múltkor. Bojti! Igazad volt a cikk nem jött le. Na mindegy. Amúgy amit a katalógusban hirdetnek cuccok az soha nem volt már az első napon a polcokon. Akárcsak a Rossmanban a múltkor a 99,- Persil mosópor. Mutterom elhajtották, azt állítom, hogy a raktár televolt félrepakolt bálákkal. Persze én is ezt csinálnám. Kereskedői érzékük az van.
Bojti Creative Commons License 2003.10.15 0 0 502
Nem tudom a soroksári szreintem elég jó: nincs patkány és tényleg kinyitják a pénztárakat. Ezzel szemben az Intersparban ott spacirozott a csotány a pult alatt, a Smatchban meg a 17 pénztárból egyszerre max. 4 müködik (azt nem értem mi a szarnak építettek annyit?).
A Polusról tudok nyilatkozni, de az tényleg nem egy kategória, mert az ilyen 1l tej + 1kg kenyér üzlet, míg a nagyobbak amolyan nagybevárló helyek, így nem kompatibilisek.

Hát legalább kicserélték. Azért ez jó hír.:-)

v_peti Creative Commons License 2003.10.15 0 0 501
Prágában jártunk. Ott két TESCO van a város szélén. Mi a Letnany-ban voltunk. Péntek ill. vasárnap kora délután. Bár vasárnap eléggé tele volt a parkoló, de és elég sok ember volt benn, de a pénztárak nagyobbik része nyitva volt, így nem kellett sokáig várakoznunk.

Előzmény: kivi (492)
csogu Creative Commons License 2003.10.15 0 0 500
Az ott dolgozok sem tudják, hogy mi, hol van.

500!!!

Előzmény: csogu (499)
csogu Creative Commons License 2003.10.15 0 0 499
Nem olvastam végig a topicot, de kinek mi a véleménye a Váci úti tescoról???

Szvsz kiismerhetetlen.

nyman Creative Commons License 2003.10.15 0 0 498
Egy ujabb gyongyszem a legfrissebb (okt 15-okt 30)-i katalogusbol.

A digitalis fenykepezogep specifikaciojanal megadjak hogy: "automatikus filmtovabbitas"

bocimobil Creative Commons License 2003.10.13 0 0 497
Megnézte ehető vagy-e :))
Előzmény: szg307 (496)
szg307 Creative Commons License 2003.10.13 0 0 496
Miskolcon is találkoztam már patkánnyal a sorok között. Először azt hittem, hogy káprázik a szemem, de a patek megállt, alaposan végigmért, és ment tovább. Akkora volt mint egy kismacska.
Előzmény: Energetic (494)
azzz Creative Commons License 2003.10.13 0 0 495
Elég késön,de azért csak válaszolok:-).
Nem 02.04. volt ráirva,mert olyannal azért nem 1szer találkoztam már,hanem : Best before 04 2002....Egyébként rákérdeztem a vevöszolgálatnál,hogy ezt jól értelmezem-e igy,vagy csak totál vak vagyok és nem látom a tutit és megnyugodtam,mert igen.Szó nélkül visszakaptam az árát,úgyhogy semmi gond nem volt.
Előzmény: Bojti (480)
Energetic Creative Commons License 2003.10.13 0 0 494
Múltkor a budaörsiben egy jókora patkány rohant át a zöldségek között!
joxy Creative Commons License 2003.10.12 0 0 493
Budaörsön van az országos fönökség is, és a külföldi vezetöket is ide hordják álandóan + a magyar igazgató gyakornokok is itt tanulnak be :)
Előzmény: kivi (492)
kivi Creative Commons License 2003.10.12 0 0 492
Az viszont roppant érdekes, hogy mekkora különbség van egy-egy áruházuk között. Én a budaörsibe járok (mióta megnyílt), és amikor egyszer el kellett mennem a Pólusba vagy a Pillangó utcához, hát leesett az állam. A budaörsi tágas (na jó, ez adottság) de tiszta, többnyire rendezett, barátságos. A másik kettő maga a döbbenet, zsúfolt, koszos, gáz. Ennyit az egységes arculatról...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!