Keresés

Részletes keresés

Gduna Creative Commons License 2018.05.09 0 0 6191

Kedves mindenki! Rég várt Ars-medicás lézerműtét történet következik!

 

Két célcsoporthoz kívánok szólni!

a)Aki még nem választotta ki ezt a klinikát: Ne tegye! Vannak kellemesebb műtéti eljárások, az orvos kicsit sem kedves-nem is segítőkész. Lehet nincs is műtétre szükséged, keress fel egy gyakorlott proktológust (pl Csatár Éva, Bánfalvi Péter)

b)Aki már túl van klinikán végzett műtéten: Ne essetek kétségbe, nem minden műtét szúrnak el! Ne hagyjátok el magatokat, én úgy néz ki szövődményesen felépültem, kivéve persze a "szirmokat-bőrlebenyeket" amiket ez a paraszt orvos elfelejtett a műtét előtt közölni ,hogy ott fognak maradni.

 

A műtét:

-Amikor kiment az érzéstelenítő hatása nagyon rossz volt. 2-3 napig nem tudtam székelni, folyamatosan éreztem ,hogy pisilni kell de még azt sem tudtam. A fenekemen 2 nagyon csúnya nyílt seb volt, illetve 3-4 nap múlva dudorok jelentek meg amikből később kialakultak a bőrnyúlványok (szirmok). Az első egy hét nagyon megterhelő az ember csak eszik-alszik-tisztálkodik és ez megy újra és újra, a Contramal tabletta annyira erős ,hogy teljesen kiüti az embert. Fontos a napi 2-3x kamillás ülőfürdő legalább 2 hétig folyamatosan, én 1,5 hétig ittam a paraffint és éltem zabkásán meg aszalt gyümölcsökön. És akkor jött a csoda, és már 1.5 hét után visszamenten dolgozni, igaz tamponáltam rendesen meg ha Wc volt a személyzeti zuhanyzóban lezuhanyoztam egyből. Miután a benzocainos-perubalzsamos kúp elfogyott és a Proktis M kúpot és a Reparont Herbalt használtam, kenőcsnek a Bepantent és Doxiprokt kenőcsöket, mindengyik jó készítmény. Jelenleg 1 hónappal vagyok a műtét után, 2-3 napja elkezdtem ujra mozogni (kocogni, tornázni) illetve voltam Bánfalvi doktor úrnál kontrolon aki azt mondta azon szerencsések közé tartozom akik túlélték az Ars Medica hentesét. Igaz a szirmaimat le kell majd plasztikáznia de ez lesz a legkevesebb mert belül mindent rendben talált, szépen gyógyulok. Annyi ,hogy enyhe záróizom görcsöm van amire kaptam kenőcsöt és egy speciális tornatechnikát.  Szóval fel a fejjel, ne hagyjátok el magatokat ha későn olvassátok ezt fórumot és beleestetek a lézerműtétbe, mert van esély a gyógyulásra és nyilván akiknek sikerült a műtét azok nem annyira írnak ide. Ezért tettem meg most ezt én. Dömötör doktor egyébként teljesen megfelel annak a leírásnak amit itt korábban olvastunk: elengedi az ember kezét, kétségbe hagyva egy ilyen kiszolgáltatott helyzetben. Soha többé nem mennék erre a klinikára hiába voltak kedvesek az asszisztensek. Bánfalvi doktor úrnak pedig köszönöm a szakértő munkáját, csak ajánlani tudom mindenkinek!

 

 

Nszniki Creative Commons License 2018.05.09 0 0 6190

Tisztelt Doktor Úr!

 

Ebben a hónapban már készültem felkeresni a székesfehérvári rendelését, de sajnos úgy adódott, hogy csak júniusban lesz rá lehetőségem. Olyan ügyben szeretném addig is a segítségét kérni, hogy mivel enyhíthetném a végbélrepedés tüneteit. 2 éve állapították meg nálam, akkor a patikai (gondolom nitroglicerines kúp) segített, néha visszatért, de megint egy pár napos kúphasználat megszüntette a panaszokat. Idén januárban újra kiújult és azóta nem "bírok" vele. Márciusban megint jártam általános sebészeti rendelésen, ahol megint nitroglicerines kúpot adtak 2 heti használatra utána pedig 10 napig az Apotex Unigel kúpot. Ez után úgy tűnt rendbejött a dolog, majd egy újabb keményebb széklet előhozta. Pár napja ismét elkezdtem használni az Apotex-féle kúpot, de úgy tűnik nem használ. A székletet próbálom rendezni, de minden csak pár napig, hétig segít. Utána úgy tűnik, mintha az emésztésem hozzászokna. Napi 3l folyadékot fogyasztok, mesterséges hashajtót nem használtam/használok.

Válaszát előre is köszönöm és igyekszem minél előbb eljutni Önhöz.

 

 

Gorsiborsi Creative Commons License 2018.05.06 0 0 6189

Szia Zsanna,

 

csak egy kis update a repedésemről, mert korábban írtad h szóljak mi van. :)

 

Valószínűleg a repedésem egy kicsivel feljebb lévő nőgyógyászati probléma miatt nem gyógyult eddig, szerdán megyek nődokihoz h nézze már meg + a vizelés is csíp, úgyh hétfőn viszek mintát laborba.

 

Grafikus részletek:

Dióhéjban annyi, hogy a doxiproct annyira levitte a végbél körötti bőrpírt, h észrevettem a gátam baloldalán - van egy másik begyulladt, piros felmaródás, amitől duzzadt a gáttájék bal oldala. + sárgás/fehéres savas szagú, tejes állagú hüvelyi folyás és csípős vizelet társul hozzá (krvára fel voltam fázva januárban, szval lehet ez abból vmi szövődmény) Na most, eddig ezt senki se látta -én se, pedig szorgosan nézegettem - csak most h lement a többi bőrpír vettem észre.

 

Ez a terület a gáton nyomásra/tapintásra egy hete még fájt meg szúrt mint a krvaélet. De semmi izgis nem látszik rajta, nem tályog vagy ilyesmi, szimpla felmaródás. És logikusnak tűnik h a baloldalon van, mert azon az oldalamon alszom meg fekszem a legtöbbet, ezért arra viszi a gravitáció ezt a savas folyást.. De amúgy korábban volt hüvely körüli viszketésem mind a két oldalon, csak nem gondoltam h komoly.

 

Na, szval kb egy hete kenem a területet Phologosammal, a duzzanat lement, a bőrpír eltűnt, tapintásra már csak picit fáj, nyomásra nem szúr élesen. Meg figyelek, h a savas hüvelyfolyás ne kerüljön oda.. És csodák csodájára, ez a napközbeni szúró fájdalom elmúlt egy hét alatt ahogy gyógyul a gáton ez a felmaródás!! A duzzanat is teljesen lement már. Beszrás!!+ Ahogy múlik a gáttájéki gyulladás, a székelés egyre könnyebb, nem szúr már puha székletre, és lassan zárul a repedés. Vérzés nagyon minimális, vagy ha nagyon csavarosfagyira sikerül a végtermék, akkor nincs.

 

Tudok székelés után tisztességesen járni/állni meg minden. Kicsit kellemetlen még, de szépen alakul a dolog. Mindez egy hét leforgása alatt, és február eleje óta volt ilyen napközbeni alattomos szúró fájdalmam, amivel senki se tudott semmit se kezdeni, én viszont járni nem tudtam tőle.

 

Valószínűleg ezért repedtem be újra és újra a puha székletre, mert a gáttájéki szúró fájdalomtól összerándult a végbélnyílás pfff.

 

Úgyh irány a nődoki, meg a következő kontrollon azért megkérdezem a prokidokit h tuti nem fisztula-e - nézze meg nagyítóval - bár ez a részemről már csak paranoia, mert amúgy a terület maga nem váladékozik, nincs nyílás ott meg semmi. Tűszúrás méretű se, direkt nézegettem. Csak fel van még icipicit marva, de a kenegetésre már majdhogynem teljesen elmúlt.

 

A savas folyás nemi betegséget leszámítva még bármi lehet - STD életmódomból fakadóan kicsukva - majd mond rá vmit a nődoki. Lehet gomba, fertőzés, felfázásból akármi, már nem is érdekel, adjon rá vmi szert, aztán most már meg akarok gyógyulni teljesen :D

 

Tiszta vicc, de annyira örülök h drasztikusan javul a helyzet, és nem én vagyok nyomorék, h nem gyógyul a repedés. :) Remélem május végére már szalonképes leszek h saját lábon mehessek vissza dolgozni az irodába, mert annál tovább nem tud a munkáltatom home-office-ban tartani. :/

 

Előzmény: Zsanna68 (6182)
Messor. Creative Commons License 2018.05.05 0 0 6188

Tisztelt Doktor Úr!

 

2 napja csináltak ligatúrát és az lenne a kérdésem, (miután jól utánaolvastam a neten :) ), hogy mennyi az esélye szepszis kialakulásának?

Illetve használhatok-e supp. haemorrhoidale kúpot a fájdalom enyhítésére, ill. a terület fertőzésmentesítésére ( megelőzendő a szepszist... )

Vagy ilyenkor tilos a kúpok használata?

 

Nagyon köszönöm előre is a válaszát!

 

Tisztelettel:

 

M

Előzmény: dr. Bánfalvi Péter (6187)
Peter2013 Creative Commons License 2018.04.30 0 0 6186

b325 Szerintem így használd a wc-t ahogy a videóban látható.Így szerintem nem kell erőlködni.

 

https://www.youtube.com/watch?v=249CRem4R6U

Előzmény: b325 (6174)
Jenga895 Creative Commons License 2018.04.28 0 0 6185

Tisztelt Doktor Úr!

 

Azon problémám miatt írok, miszerint kedden végeztek rajtam aranyérműtétet és a székeléssel eléggé meggyűlik a bajom sajnos.

Étrendre természetesen odafigyeltem és a folyadékbevitellel sincs gond.

Érzem az ingert, reggelente kínzóan, de egyelőre csak tegnap sikerült eddig eredményt elérnem - nagy szenvedések közepette - és az sem volt túlzottan kielégítő mennyiség (korábbi önmagamhoz képest semmiképp). Gázok kiengedésével nincsen gond.

Érzékelem, hogy a célegyenesben van a széklet, de az inger és a nyomás hatására sem születik eredmény. 

 

Ülőfürdő használatára és étkezések előtt egy evőkanál olivaolaj fogyasztására odafigyelek. (Bár ahogy olvastam a korábbi hozzászólásokat, a növényi olaj kevésbé ajánlott, ezen igyekszem változtatni.)

 

Mi lehet a gond? Hol hibázom? ..esetleg csak türelmetlen volnék, mivel hozzászoktam, hogy minden reggelemet székeléssel indítottam a műtét előtt és ez a tegnapi félsiker igazaból már eredménynek számít?!

 

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel!

Gorsiborsi Creative Commons License 2018.04.20 0 0 6183

Koszi Zsanna hogy utana jartal! Jo, hogy mondod a kamillatt, megprobalok leallni vele. Az utifumaghejon es kamillan kivul most nem hasznalok semmit,szekletlazitot mesfel honapja nem szedtem, nem voltam elegedett egyikkel sem. Laevolac szart se ert meg felfujt, a tisasen egy. ideig oke volt, a szeklet eleje jo allagu volt tole, de a vege meg majdnem hasmeneses es mart..

 

Amugy most hogy tudok tobbet mozogni, kicsit komolyabb hamosodasba kezdett a repedes, a fajdalom csokken, a ver is sokkal kevesebb, egy nagyin pici vercsik van meg. Egy hettel ezelotthoz kepest ez drasztikus valtozas. 

 

Es a napkozbeni elviselhetetlen szuro fajdalom is majdhogynem eltunt mar teljesen, szekeles utan rossz 1-2-oraig faj oke, meg utana meg sokaig tompan.. Napkozben picit szurkal meg, de turheto.

 

Remelem egyre jobb lesz.

 

Orulok, hogy nalad minden rendben! :)

Előzmény: Zsanna68 (6182)
Zsanna68 Creative Commons License 2018.04.18 0 0 6182

Szia!

 

Na kérdeztem hogy a gyümölcsöket, zöldségeket miért kell párolni.

Könnyebb az emésztése, de ezáltal a C vitamin is meg van.

Mindenkinek más jön be.

Írtad hogy kamilla teát iszol napi szinten.

Én úgy tudom hogy egy hétnél tovább nem jó, ahogy a paraffin olaj és a laeveloc szirup , meg a hashajtók is csak rövid ideig.

No és a korpát igen ajánlotta ő is.

Most minden okés.

CT is jó lett.

Örülök hogy így bejött neked az utifűmaghéj.

Előzmény: Gorsiborsi (6178)
bonap arte Creative Commons License 2018.04.15 0 0 6181

A külső varrat nem jön ki magától. Ez egy vékony damilszerű anyag. Visszamehetsz vele a dokihoz, vagy megoldod másképp. Nálam pl a nejem csípte el egy kis ollóval és húzta ki. Utána nagyon jó érzés volt, hogy nem szúrt többet.

Használj kis vazelint a heg körül úgy sokkal elviselhetőbb mert nem dörzsölődik.

Előzmény: b325 (6180)
b325 Creative Commons License 2018.04.15 0 0 6180

Koszi szepen az irasod Gorsiborsi, nekem nagyon sokat segitett... es en is nagyon hasonloan reagalokaz altalad leirtak alapjan... 

 

meg a kulso felszivodo varratom megvan (kulso aranyer eltavolitas miatt), nem tudom, hogy azt mutatet utan kb hany nap mulva vesziti el teljes mertekben az ember altlalaban? - remelem renben lesz vele minden

 

illetve nem igen ulok a fenekemen, mert nem kellemes egy idop utan, a kulso varraton ulni, a jarkalas siman megy mapok ota, nem problema, 1-2 napja mar setaltam is kicsit tavot, de nem sokat... de ulni nem szeretek...remelem ezzel rosszat nem csinalok magamnak?

 

a belso harmadfoku meg tutti levalt 5. napon, elso szekeleskor komoly verzes kiseretebenaz azert kemeny menet volt...de bizom benne,h szepen javul, mert ma mar minden sokkal egyszerubben ment... tenyleg, mintha meg kellett volna tanulnom ujra szekelni... elengedni magam... hat nem ment egyszeruen!

 

 

 

Előzmény: Gorsiborsi (6179)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.04.14 0 1 6179

Szia!

Nekem is van sajnos zaroizomgorcsom vegbelrepedes miatt.

 

Hulyen hangzik, de a lenyeg h ne gorcsolj ra.

 

En szekeles elott joval felkelek reggel, beszedek elore egy fajdalomcsillapitot es egy homeopatias nyugtatoszert (sedativ f), kulonben en se tudnek relaxalni abban a tudatban h fajni fog. 

 

Aztan alulrol koldokig lezuhanyzok meleg vizzel, ez is segit ellazulni. Ilyenkor nem aztatom a fenekem szekeles elott, mert akkor felpuhul a bor es jobban faj a szekeles, azert csak zuhany, es inkabb a hasamat meg a derekamat locsolom h ellazuljak a melegtol. Valamennyire a melegvizes palack is segit. 

 

Szaritkozas, aztan vissza az agyba vagy megyek a dolgomra, vagy egy szal cigi.. Szekeles elott a mozgas is segit ellazulni, ha tudok akkor setafikalok kicsit a lakasban vagy a kertben elotte.

 

Nalam akkor rosszabb a zaroizomgorcs ha kozvetlen ebredes utan ut rajtam a szekeles, ilyenkor jobban szur meg faj, komolyan mintha meg aludna az izom es.szarik bele kitagulni vagy nem tudom :D Delutani szekeles meg hawai dizsi sunshine. 

 

A tobbihez nem tudok tanacsot adni, hogy szabad-e vagy nem. Hulyeseget nem akarok mondani. 

 

Probalj ellazulni es atesni a dolgon, mert minel tovabb marad benned a szeklet annal tobb viz szivodik vissza belole es bekemenyedik. 

 

Az is segit nekem ha nem hirtelen nyomom, hanem szep lassan folyamatosan hagyom az izmot tagulni. Csak nagyon finoman milimeterrol milimeterre engedem ki a dolog elejet, tenyleg bazi lassan, aztan ha kitagult az izom a tobbi resze a szekletnek mar fajdalom mentesen kicsusszan. 

 

Napkozbeni zaroizomgorcsot mozgassal, ulofurdovel, melegvizes palackkal tudod oldani. Meg nos, en meg szedalom magam homeopatias nyugtatoval egyelore, de nekem nagyon durva fajdalmaim voltak meg harom hete. 

 

 

 

Előzmény: b325 (6174)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.04.14 0 0 6178

Szia Zsanna!

Igen bevalt az utifumaghej! De megiszok melle napi kb egy liter vilagos cukros kamillateat is. Azota nincs bogyozas, vagy ha kemenyebb is az eleje a dolognak, akkor is ruganyos, puha allagu a bogyo. 

De nagyon sokat kell ra inni. Vagy 2X1 evokannalal hasznalok belole ebed es vacsi elott, vagy 3X kb fel evokanallal ha pl. surubb  joghurt a reggelim es szuksegesnek erzem. Elvileg reggel es este kelllene fel oraval etkezes elott, de nekem igy valt be. 

A maghejat beszorom egy bogre aljaba, raengedek eros sugarban csapvizet h csomo nelkul felkeveredjen - nem fog feloldodni - es ugy iszom meg. Utana meg megiszok ra egy-ket bogre folyadekot. Tejre nem duzzad, de gyumilere, levesre igen. 

A szeklet allagaban a fent emlitett valtozason kivul meg annyit latok, hogy mivel zseles/ruganyos anyag lesz belole, igy az eddig puha de kenodo szekletet ruganyosan osszetartja. Kevesbbe mar igy, mert nem kenodik a sebbe. Hogyismondjam. Olyan az allaga most mint regen azok a takonylabdak voltak. Anyu csak gumikakinak hivja a cuccot :D 

Előzmény: Zsanna68 (6176)
Zsanna68 Creative Commons License 2018.04.13 0 0 6177

Szia!

 

Akkor biztos attól volt./vérzés/

Gondolom levágták és megnézik laborban. 

Jobbulást.

 

Előzmény: Steven 68 (6173)
Zsanna68 Creative Commons License 2018.04.13 0 0 6176

Szia

Mindent párolok főleg zöldséget.

Gyümölcsökből kompót./minden gyümölcsből csináltam, pomelotól keserű lett. / narancs, mandarin, alma, körte, sárgadinnye , szőlő, szilva, birs /

Hétfőn megkérdezem ezt miért kell, miért jó.

Az utimagfűhéj még mindig jó és nem puffadsz tőle?

Lehet megpróbálom.

A korpával leálltam, mert puffadtam.

 

 

Előzmény: Gorsiborsi (6172)
Zsanna68 Creative Commons License 2018.04.13 0 0 6175

Szia

 

Nekem nem volt műtétem, de a glicerinkúpot megpróbálhatod szerintem.

Utána/WC/ vegyél meleg fürdőt.

A kajáról ötleteket innét olvashatsz másoktól is kinek mi jöttbe. Mindenkinek más.

Fontos hogy fel ne szakadjon szerintem.

Jobbulást.

Előzmény: b325 (6174)
b325 Creative Commons License 2018.04.13 0 0 6174

Sziasztok!

 

 

Szeretnem a segitsegeteket kerni: aranyer mutet (egy harmadfoku belso (gyuruzessel, fotokoagulacioval)es egy kulso (radiofrekvencias kes es felszivodo varrat)) eltavolitasa utan 4. napon vagyok es nem tudok szekelni.

Inger mar erosen jelentkezett ma, ugyanakkor ugy erzem, hogy nagyon szuk a vegbelnyilas (odaig eljut a szekletem), de nem jon at rajta, aminek kell es persze normalis nyomasra nagyon erosen huzodik es faj a kulso mutott resz, de a belso is. - ez a nagy problemam. (Lehet,hogy zaroizomgorcs, de nem birok relaxalni...)

 

Valami tanacsot tudtok adni, pl: ilyenkor glicerin kupot lehet hasznalni?

 

Hogyan engedjem odalent el magam?

 

Mennyire szabad erolkodni? - a normalis nyomassal odaig jutok, hogy ugy erzem jonne a dolog, de a nyilasnal elakad, nem tudom atpreselni, utana azt erzem, hogy nagyon nagy erovel neki kell feszulnom, mert elfmegy az ingerem... nagyon nagyot kellene preselnem hatalmas erovel, es ezt nem merem.

 

(A taplalkozast nagyon betartottam, de lehet ilyenkor a szeklet allaga is mar kemny, nemtom...)

 

Meddig normalis, ha nem tudok szekelni?

 

 

 

Steven 68 Creative Commons License 2018.04.10 0 0 6173

Szia Zsanna !   Ma voltam colonoscopián ahol találtak egy lapos rizsszemnyi polipot,és aranyeret szövődmény nélkül amit nem kell műteni.

Előzmény: Zsanna68 (6170)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.04.08 0 0 6172

Szia Zsanna!

 

Koszi a mintaetrendet! Tavaly en is igy etkeztem -ahogy irod- amikor csak kicsit berepedtem, es nem volt semmi probelemam. Ilyen taplalkozasra szeretnek visszaterni mihamarabb. Barackot, leves gyumolcsokat is parolod vagy csak a durvabb rostu gyumiket? 

 

Iden valahogy minden jobban faj, es ha nem csavarosfagyi allagu a szekletem, akkor szenvedek. De szerintem ez a gyulladastol van igy. Remelem 1-2 heten belul lemegy mar teljesen, es ertelmesebb etrenddel tudok probalkozni. A Doxiproct csodakat tesz, vagy maga a teny h nem hasznalom hetek ota az allergizalo kupokat.. 

 

Az utifumaghejtol en is odzkodtam, de zsenialis. A Medicoveres proktologus ajanlotta. Nem durva hejra kell gondolni, nem sert fel semmit. Ha megszivja magat vizzel, olyan allagu lesz mint a zselatin, puhava, ruganyossa teszi a szekletet. Ma es tegnap mar nem is volt kemenyebb bogyo elol. 

 

Steve, koszi a cikket. Amugy nekem nem az egesz szekletem bogyos, csak az elejen van h van egy normal allagu nagyobb szekletdarab, mert abbol tobb viz szivodik vissza. Valoszinuleg elozo naprol marad mindig bent valami. A szekletem tobbi resze szep pihepuha. 

 

 

Előzmény: Zsanna68 (6171)
Zsanna68 Creative Commons License 2018.04.07 0 0 6171

Szia!

Lényegében mindenki maga dönt önmagáról.

Én fél citrommal éhgyomorra kezdem a reggelt.

Általában mindig/ házi /tükör tojást eszek, amit dúsan Extra szűz oliva olajra teszem még hidegen, utána kislángon, 1 szelet bajor rozskenyérrel.

Nekem a gyümölcsöket, zöldségeket, főzve , párolva ajánlották./bejött/

Ezért több citromot fogyasztok, meg napi 2x 1 multi pezsgőtablettát.

Sertés és marhahúst, valamint halakat fogyasztok rengeteg zöldséggel/kelbimbó, brokkoli, zeller, karfiol/, pici főtt burgonyával.

Korpát, ritkán eszem joghurttal, az utimagfűhéjat meg sem próbáltam a gázok miatt.

Szerintem szúrnak, felsértenek.

Viszont naponta édesburgonyát héjastól sütve./Mg tartalom sz.kletgyorsító/

Sajtot, szalámit  magában.

Refluxom is van és ügyelek hogy napi 180gr-nál több szénhidrátot/cukor miatt/ ne fogyasszak./évente vérvizsgálat a család minden tagjának generációk óta/

Most minden okés minden szinten.

Javulást kívánok.

 

Előzmény: Gorsiborsi (6168)
Zsanna68 Creative Commons License 2018.04.07 0 0 6170

Hello

 

Kiváltod az endogolt, elolvasod mit csináljál.

Nekem 18 órára kellett mennem.

Előtte való nap délután 12-kor ebédeltem könnyűt.

Utána a 4 tasak közül 1-t, utána a másodikat a megadott időpontokban meg kellett inni 2 óra alatt.

Már csak vizet lehet inni./ha vannak gyógyszereid azt be kell szedni/

Alvás óvatosan hogy nehogy gáz jöjjön a hozadékkal.

Másnap reggel 7-9 között a 3.4. tasakot feloldani és tetszik vagy sem meginni.

15 óráig vizet ihattam, utána azt sem.

Óvatosnak kell lenni és WC-n p.kizni, mert ráfizetsz./takaríthatsz/

Ha fáj az aranyered biztos kapsz sprayt, de a belekben nincsenek idegek úgy hogy nem kéne fájni.

Nekem feszített, mert redözőtt és kanyar is van benne, de nem mindenkinek egyik mondta nézte a monitoron.

Nálam végig sem tudtak menni az egész szakaszon, viszont 4 évente járok/jártam tükrözésre./megelőzés/

Előtte altatásban volt. Itt is azt kértem volna, de futószalagon megy. 

Végig kell csinálnod mindenáron hogy tovább léphessél, hogy tudják hol a probléma.

Lényegében a végén már p.silsz és legfeljebb sárgás.

Mással nem is foglalkoztam WC, ülő fürdő.

A műtétnek nem esnek neki, mert az kockázattal jár.

Minden jót.

 

Előzmény: Steven 68 (6167)
Steven 68 Creative Commons License 2018.04.07 0 0 6169

Bogyós székleted van, akkor  a beleid átmérője lecsökkent, így a székletnek nehézkes átpréselődése és bogyós jellegűvé válik. Előfordulhat gyomorfekély, túlzott gyomorsav termelés, vakbélgyulladás, valamint epehólyag betegségek kísérő tüneteként is, de persze a helytelen táplálkozás, salak- és folyadékszegény étkezés következménye is.

Előzmény: Gorsiborsi (6168)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.04.06 0 0 6168

Szia Zsana!

 

hat a vastagbelig talan kicsit tulkapas, de a vegbelet mindenkeppen szeretnem. 

Persze, mar nagyon sok tippet olvastam innen februar eleje ota :D

 

Most sima Doxiproctot kaptam meg Haemorridale kupot, a szteroidos Doxiproct Plusrol le kell allnom, mert vekonyitja a szteroid a bort meg  a nyalkahartyat, viszont szepen levitte a gyuszit. Nem tudom mennyire jo ez a kup, felek a perubalzsamtol benne, mert azota se derult ki, hogy a masik ket kupban mi allergizalt. Ket kup utan egyelore rosszabb a helyzet picivel, de nem tudom h a kuppal volt-e baj, hanem a normal allagu (tehat relative kemeny) szekletbogyoval csutortok reggel. 

 

Ma reggel is eleg rossz volt a szekeles, volt egy kemenyebb bogyo elol, rettenetesen szurt. Megint kb delig mint akit acelbetetes munkavedelmi bakanccsal rugtak volna fenekbe, aztan baloldalon a fisszura felol enyhe szurkalas a nap folyaman. Amugy csunyan gazosodom a sok rosttol, erre is gondoltam h a gazok is feszithetik a sebet belulrol.Ez most pocsekul hangzik de naponta orak hosszat szelelek folyamatosan, amiota ennyi rostot kell ennem.. Pedig alapvetoen inkabb az ordas bofogok taborat erositem..

 

Pedig megiszok vagy 3-4 liter folyadekot (koffeinmentes gyumitea, cukros kamillatea, javareszt csapviz, rostos gyumile) Csak zoldfozelekfelet eszek (spenot, kelbimbo, brokkoli, soska) , nyers gyumi, befott, levesek literszamra, laktozmentes joghurt, zabkorpa stb. nyers salata. Hust max a spenotfozelekre merek rapakolni, akkor is max szetfott csirket.

Etkezes elott mindig eszek 1-2 kanal olivaolajat.

 

Ez az utifumaghej amugy jonak tunik, de erre is nagyon sokat kell inni. Ilyen zseles cucca duzzadnak a kis maghejak a gyomorban, hasonlo allaga lesz kifele mint a narancsrostnak. Kb tizszeresere duzzadnak. Viszont szamolni kell, hogy hozzaad a szeklet terfogatahoz eleg sokat. Kivancsi vagyok a holnap reggeli eredmenyre. :D

Előzmény: Zsanna68 (6166)
Steven 68 Creative Commons License 2018.04.06 0 0 6167

Rendben ha megvan az eredmény írok. Nem lehet kérni a vizsgálat előtt valami fájdalomcsillapítást mert nekem fáj is az aranyerem ? Én azt sem bánnám ha elaltatnának egy kicsit. A bélmosó folyadékot mindet meg kell inni,mikor tudom,hogy tiszta a bélrendszerem ?

Előzmény: Zsanna68 (6165)
Zsanna68 Creative Commons License 2018.04.06 0 0 6166

Szia

Azért a vastagbéltükrözést megcsináltatnám a helyedben.

Kortól független bármi lehet.

Naponta 2,5 l folyadék ha kell, ha nem kell.

Hogy mit próbáltam ki és bejött olvass utána mit írtam.

Ilyen vizsgálatra nem küldik el az embert.

Beutaló nélkül, felveszed a telefont és kérsz egy ilyen vizsgálatot a hozzád legközelebb eső centrumban./ott elrebeged mi a problémád/

Kb 1-2 hét várakozási idő , elmondják mit kell tenned a vizsgálathoz.

Utána a kapott eredménnyel elmész szakorvoshoz.

Én olyannál voltam, aki az én városomban dolgozik.

Azért ha valami van írhatsz.

Előzmény: Gorsiborsi (6164)
Zsanna68 Creative Commons License 2018.04.06 0 0 6165

Hello!

Lényegében a kijárattól vagy 6 cm-re nodusok/érfonatok vannak körkörösen.

Nálam 2 helyről jött mutatták is a képen honnét.

Viszont most tünetmentes lettem.

Fontos neked a vastagbéltükrözés, mert bármit találhatnak és nem kell elkeseredned.

Ha polip, akkor a mostani vizsgálatkor ki is metszik és szövettanra küldik./attól függ mennyi van és mekkorák/

Ennyi WC-hez Salazopyrin tablettát szoktak írni hogy ne kelljen ennyiszer menni.

Nekem csöpögött alkalmanként, viszont a mennyiségét nem tudtam felmérni./hallottam/

Ezért ment le a Fe/hemoglobinom, de már visszatornáztam és olyan étrendet állítottam be, ami sok vasat tartalmaz, kivéve a mákot ópium tartalma miatt.

IBS -nek azt hívják, ha valaki naponta sokszor megy WC-re.

Most már mindent tudnak gyógyítani ne tarts semmitől.

Azért bejelentkezhetsz hogy mi volt.

Ha kérdésed van válaszolok.

Én is innét tudtam meg egy csomó dolgot.

Előzmény: Steven 68 (6163)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.04.06 0 0 6164

Szia Zsanna,

 hat megint kaptam uj kupot meg kremet.  A gyulladas ket het alatt lement, most mar csak vizenyos aa repedes kornyezete. Ket hete nagy gyulladasos kornyezetben volt. Doki nem akar mutobe tolni, azt mondja h a tunetek a zaroizomgorcs miatt vannak meg a gyulladastol. 

 

Muszeres vizsgalat nem volt megint, csak ujjas, az az RDV. Amugy a vizsgalat karcolt meg rossz volt, de nem fajt durvan. Ket hete meg igen, szoval javulok.

 

A napkozbeni fajdalmat ugy irnam le, hogy a szekeles fajdalmassagatol fuggoen szekeles utan kb 1-4 oraig olyan erzesem van a zaroizomgorcs miatt mintha durvan seggberugtak volna. Utana szinten a szekeles fajdalmassagatol fuggoen egesz nap a fisszura oldala felol szurkalast erzek ha nyomas nehezedik a, teruletre. 

 

Ma eleg rossz volt reggel, pedig annyira figyelek, a szekletem mindig puha, csak heti egyszer egy felkemeny bogyo becsuszik az elejere, es gondolom azert nem gyogyul rendesen a dolog. Most utifumaghejjal probalkozok. Mar megorulok h senki se tud ertelmes szekletlazitot ajanlani. No mindegy, remelem holnaptol jobb lesz a helyzet. Egeszen a bogyozasig amugy mar alig ereztem fajdalmat vagy szurkalast. 

 

 

Előzmény: Zsanna68 (6154)
Steven 68 Creative Commons License 2018.04.06 0 0 6163

Még valamit kérdeznék ha szabad,milyen erősségű a vérzésed ? A sebész aki nézett azt mondta,hogy szerinte a vérzés nem aranyeres hanem fentebbről jön,és félek,hogy komolyabb baj van odabent ( polip,daganat ). 

Előzmény: Zsanna68 (6160)
Steven 68 Creative Commons License 2018.04.06 0 0 6162

Köszönöm a segítségedet ! Nekem most az a probléma is megvan,hogy 2 hónapja kivették az epehólyagomat, és azóta gyakrabban kell menni a WC-re . A főorvos szerint ennek 6 hónap szükséges amíg rendeződik a zavar a rendszerben. Az aranyeremről tudok nagyon régen kijön-bemegy-fáj-vérzik,de amióta megműtöttek és többször kell menni naponta 5-6 alkalommal, azóta szinte majdnem mindig vérzik, és ez nem tesz jót a vérszegénységre. Tartok a colonoscopiától  ilyen vérzős-fájós hátsóval !

Előzmény: Zsanna68 (6160)
freerider_111 Creative Commons License 2018.04.06 0 0 6161

Sziasztok!

 

Csendben régóta olvasom a fórumot, gondoltam én is megosztom élményeimet.

 

Máricus 28-án voltam Dr. Csatár Évánál műtéten. Amit csinált: egy folyton (minden székelés után, detralexes kúra hatására délutánra esetleg visszahúzódó) kijövő 4. fokú aranyeret leszedett ligasure-al. Volt még 2 "kisebb" egyiket gyűrűzte, másikat elkötötte (nem tudom, hogy jól írom e). Előzmény annyi volt, hogy budapesten sztk-ban jártam február óta 2 hetente proktológiára, ahol az orvosom mindent megtett, hogy elkerüljük a műtétet. De sajnos nem ment le semmilyen kezelés hatására akkorára a legdurvább, hogy beleférjen a gumi gyűrűs "pisztolyba".

 

Műtétre kocsival mentem, kocsival jöttem. Hát, haza fele nem volt őszinte a mosolyom :) az első 24 óra szerintem elég kemény, de biztos ez is egyén függő. Bevehettem bármit, brutálisan fájt. Talán az első 24 óra után már olyan lett a fájdalom, hogy úgy ahogy de otthon elviselhető (napi 3 felctor + algopirin mellett).  Azt hiszem a 6. napig szedtem napi 3 flectort, azután már napi 1 elég (wc előtt vagy után).

 

Hétfőn már megyek dolgozni :) hogy milyen lesz 8 órát ülni + azt autóban is, azt még nem tudom.

 

Előzmény:

2017 júliusban a Medicoverben csak 1-2-es foku aranyeret diagnosztizáltak. Magánvéleményem, hogy rossz volt a diagnózis. Mindenesetre ebből lett februárra az amit leírtam.

 

Konklúzió:

Bármi ilyen panasz van. Irány a proktológia!!! Ha nem múlnak a panaszok, vissza kell menni!!! Ne akarjatok műtétig eljutni. Persze túléltem én is. és remélem hogy még pár hét és egyre jobb lesz. De dühítő, hogy ha pl visszamegyek medicoverbe vagy sztk-ba akár csak havonta, akkor egy laza gyűrűzéssel meglett volna

Zsanna68 Creative Commons License 2018.04.06 0 0 6160

Szia!

 

Én is ilyennel voltam vizsgálaton.

Vérszegénység ellen Krauter blut szirupot iszok mindennap 2x10ml-t./kávé után 1 órával veszem be/

Olvasd el miket írtam, mitől javultam, hátha neked is bejön.

Mindig van párolt zöldség, kompótok, édesburgonya.

Ja, és csípős kaja nuku.

Most kb 1,5 hónapja minden oké, viszont macerás stb.

Az endogolt én is ittam, de egy idő után nem jött vér.

Most Vonatec-t  szedek, mert erősebb a Detralex-nél.

Reggel egy fél/nagy/ citrom levét belecsavarom egy 2,5dl-s pohárba fele hideg, fele forró vízzel feltöltöm, teszek bele egy kanál kristály nádcukrot és elkortyolom, utána reggeli, kávé.

Utána WC /sikeres/, nekem azt mondták hogy nem kell ott sokat üldögélni, mert nem jó.

Utána ülőfürdő.

Ja, és naponta 2x iszom Multivitamin tablettát, mert a C vitamint így pótolom. /persze elosztom, mert C v. kiürül/

Próbáld meg mi jön be neked.

Előzmény: Steven 68 (6159)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!