Persze lehet, hogy túlzok, és a mindenféle utálatomban benne van ez a szürkeség is. Ilyenkor az ember sokkal borúsabban látja a világot.
Mindenesetre mára lesz a marhacsontos leves, oldalas( nincs sok hús rajta, mert ez a vasalt fajta), krumplipüré.
Tudom, hogy nem szereted se a fritőzt, se a kuktát. Nekem egy szinte vadiúj kínai kuktám van. Kevés helyet foglal el. A régi kukták elég veszélyesek voltak. Emlékszem egyszer eldugult a mostoha nővéremnél. Felrobbant, és kivitte az ajtót kerettel együtt.
Ha már ki van találva a mi legyen, akkor a főzés nekem nem akkora nagy eset. Persze én nem faksznizom semmivel. Oldalas nálam 2 órát párolódott alacsony hőfokon, akkor már vajpuha volt. Ugy ahogy volt még kicsit pirítottam. Krumpli is szépen megpirult mellette. Az egész előkészítés kb 10 perc volt, aztán elvolt magában. Zuza nálam normál lábasban fog készülni, mert a kukta nálam no go.
néha átmegyek a munkahelyi menzára ebédelni, és ott dafke sültkrumplit eszek, mert azt otthon elég ritkán vagyok hajlandó megsütni
(szegény munkahelyi menza, valaki terveztetett/építtetett egy új egyetemi központot a SOTE-n (Tűzoltó utca), és nem gondolta, hogy ide egy jókora étterem/menza is kellene - olyan zsúfoltság van az étteremben, hogy csak ritkán szánom rá magam, hogy ott egyek, sokszor csak elviszem, és a szobámban eszem meg)
Ja. Ebben az állapotban vagyok. 10 éve vagyunk nyugdíjban, azóta főzök minden napra, de mondjuk a gondot a kitalálás is okozza. A hét három napján férj miatt nem mindegy, hogy mit főzök, mert nem lehet leves, hüvelyes, vagy zöld, mert nem lehet. A fantáziám is határt szab, na meg egyébként is totál elegem van:)) HA másvalaki nekem csak egy rántott levest csinálna, annak is örülnék. Szóval besokalltam, de persze előbb-utóbb túlteszem magamat rajta:))
Én meg megcsináltam egy oldalas receptet. Na majd holnap kiderül, hogy hogyan sikerült. Mindenesetre 3 órán keresztül pároltam 100 fokon. Tényleg omlós lett. Most meg bekentem az adott szósszal, holnap meg majd rápirtítok.
Mással is volt már úgy, hogy utálta a saját főztjét?:)) Na most velem lassan már ez lesz. Bármit megeszek, csak ne nekem kelljen csinálni:)) Persze egy egyhónapos kihagyás sokat fog segíteni a dolgon.
Jól teszed. Nálunk holnap zöldborsos-tejszínes szűz lesz kész tócsniszerűséggel. (Utóbbit nagyon szeretjuk, mélyhűtős Farm Frittes márkájú, magyarul krumplilángos, angolul krumplipalacsinta, németül tócsni.)
Holnap nekem is főznöm kell. Valami hal félére vágyom a sok hús után. Megnézem majd mi van a lenti mélyhűtőben, vagy a halasnál. Persze lehet, hogy majd menet közben jön még valami más ötletem. Egy jó húsleves se lenne rossz, de az már holnapra nem készül el, ha déltájban megyek csak vásárolni. Előtte gyógytorna.
Mára elfogytak a tartalékaim( kivéve a mélyhűtőben lévő töltött káposztát), úgyhogy meglátogattuk a Nagycsarnokot.
Gyönyörű marhapofákat vettünk, lábszárat, csirkemájat, pulykanyakat, borjú májat, csirke szárnyakat, csirke zúzát, és húsos marhacsontot( ez utóbbi a mániám:))
Miután kisebbik gyermek február 1-én érkezik( mi meg el), hát megpróbálok előre főzni neki is. Úgyhogy megfőztem a zúzát, a csirkemáj feléből levesbe májgombócot, holnapra nekem resztelt csirkemáj( férjnek töltött káposzta). Megfőztem továbbá a húsos marhacsontot( bele se férne a mélyhűtőbe)
Most aztán úgy tele vagyok a szagokkal, hogy semmit sem kívánok enni. Ennek is van haszna:))
Őt mindig biztatom, hogy egyen, de nem akar. Persze azért nem éhezik. Van neki csinos kis pocakja, csak zakóban nem annyira látszik.
Mikor haza jött felevett magára vagy 15 kilót. Semmi nem ment rá a régi ruháiból. Láttam fényképet erről az időről, elég előnytelenül nézett ki. Aztán nagy akarattal és szorgalommal lefogyott. Azóta vigyáz. Én már ilyen lefogyott formában kaptam meg. Nem tudnám eldönteni, melyikünk karján lóg jobban a bőr.:-(
Mi még mindig a karácsonyra betárolt dolgokat fogyasztjuk. Lazításként tegnap oldalas volt, mert már annyit dumáltatok róla, hogy az utamba jövő szép husos darabnak nem tudtam ellenállni. Persze nálam semmi cécó, csak olyan saját eszem szerinti oldalas volt, mellette sült krumplival + cékla. Szerencsére maradt, így a mai töltöttkáposzta után holnap megint oldalas lesz.
Ez is egy kellemes es egyszeru krumpli - felbevagni a sikalt aprobb krumplikat, es a rozsdamentes labosban olajat (vagy zsirt) forrositani. Vagott felevel lefele betenni a krumplit, sozni, fuszerezni es fedo alatt sutni lassu-kozepes tuzon. Finom...