Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.13 0 0 43910

Holnap tavaszi zöldségleves, vargányás szűzérmék, mac&cheese.

 

 

szkati Creative Commons License 2018.01.13 0 0 43909

Persze lehet, hogy túlzok, és a mindenféle utálatomban benne van ez a szürkeség is. Ilyenkor az ember sokkal borúsabban látja a világot.

Mindenesetre mára lesz a marhacsontos leves, oldalas( nincs sok hús rajta, mert ez a vasalt fajta), krumplipüré.

Tudom, hogy nem szereted se a fritőzt, se a kuktát. Nekem egy szinte vadiúj kínai kuktám van. Kevés helyet foglal el. A régi kukták elég veszélyesek voltak. Emlékszem egyszer eldugult a mostoha nővéremnél. Felrobbant, és kivitte az ajtót kerettel együtt.

Előzmény: Boszorka (43908)
Boszorka Creative Commons License 2018.01.12 0 0 43908

Ha már ki van találva a mi legyen, akkor a főzés nekem nem akkora nagy eset. Persze én nem faksznizom semmivel. Oldalas nálam 2 órát párolódott alacsony hőfokon, akkor már vajpuha volt. Ugy ahogy volt még kicsit pirítottam. Krumpli is szépen megpirult mellette. Az egész előkészítés kb 10 perc volt, aztán elvolt magában. Zuza nálam normál lábasban fog készülni, mert a kukta nálam no go.

Előzmény: szkati (43902)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2018.01.12 0 0 43907

néha átmegyek a munkahelyi menzára ebédelni, és ott dafke sültkrumplit eszek, mert azt otthon elég ritkán vagyok hajlandó megsütni

 

(szegény munkahelyi menza, valaki terveztetett/építtetett egy új egyetemi központot a SOTE-n (Tűzoltó utca), és nem gondolta, hogy ide egy jókora étterem/menza is kellene - olyan zsúfoltság van az étteremben,  hogy csak ritkán szánom rá magam, hogy ott egyek, sokszor csak elviszem, és a szobámban eszem meg)

Előzmény: szkati (43906)
szkati Creative Commons License 2018.01.12 0 0 43906

Ja. Ebben az állapotban vagyok. 10 éve vagyunk nyugdíjban, azóta főzök minden napra, de mondjuk a gondot a kitalálás is okozza. A hét három napján férj miatt nem mindegy, hogy mit főzök, mert nem lehet leves, hüvelyes, vagy zöld, mert nem lehet. A fantáziám is határt szab, na meg egyébként is totál elegem van:)) HA másvalaki nekem csak egy rántott levest csinálna, annak is örülnék. Szóval besokalltam, de persze előbb-utóbb túlteszem magamat rajta:))

Előzmény: Bubo.Bubo. (43905)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2018.01.12 0 0 43905

én nem szoktam utálni, csak unni :) mármint a saját főztömet

Előzmény: szkati (43902)
szkati Creative Commons License 2018.01.12 0 0 43904

A zúza egyébként tökéletesen sikerült( kuktában), és jelenleg a mélyhűtőben leledzik.

Előzmény: Boszorka (43901)
szkati Creative Commons License 2018.01.12 0 0 43903

itthon volt 2 db kacsamell, és én is vettem hozzá két kacsacombot.

Előzmény: Boszorka (43901)
szkati Creative Commons License 2018.01.12 0 0 43902

Én meg megcsináltam egy oldalas  receptet. Na majd holnap kiderül, hogy hogyan sikerült. Mindenesetre 3 órán keresztül pároltam 100 fokon. Tényleg omlós lett. Most meg bekentem az adott szósszal, holnap meg majd rápirtítok.

Mással is volt már úgy, hogy utálta a saját főztjét?:)) Na most velem lassan már ez lesz. Bármit megeszek, csak ne nekem kelljen csinálni:)) Persze egy egyhónapos kihagyás sokat fog segíteni a dolgon.

Előzmény: Boszorka (43901)
Boszorka Creative Commons License 2018.01.12 0 0 43901

Vettem húst levesnek és 2 kacsacombot, valamit Szkatin felbuzdulva zuzát. Most néhány napig megint nem halunk éhen.

Előzmény: Caipi (43899)
sickamic Creative Commons License 2018.01.12 0 0 43900

Ezt muszáj kipróbálnom! :))

Előzmény: nagypapi51 (43880)
Caipi Creative Commons License 2018.01.12 0 0 43899

Jól teszed. Nálunk holnap zöldborsos-tejszínes szűz lesz kész tócsniszerűséggel. (Utóbbit nagyon szeretjuk, mélyhűtős Farm Frittes márkájú, magyarul krumplilángos, angolul krumplipalacsinta, németül tócsni.)

Előzmény: Boszorka (43898)
Boszorka Creative Commons License 2018.01.12 0 0 43898

Találtam a mélyhűtőben valami provanszi hal gratint. Főzök krumplit és kész. Aztán megyek vásárolni.

nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.12 0 0 43897

Ez ugyan szerdán készült, de még van belőle.

 

Holnap csicsóka krémleves, mákos guba.

 

Boszorka Creative Commons License 2018.01.11 0 0 43896

Holnap nekem is főznöm kell. Valami hal félére vágyom a sok hús után. Megnézem majd mi van a lenti mélyhűtőben, vagy a halasnál. Persze lehet, hogy majd menet közben jön még valami más ötletem. Egy jó húsleves se lenne rossz, de az már holnapra nem készül el, ha déltájban megyek csak vásárolni. Előtte gyógytorna.

Előzmény: szkati (43895)
szkati Creative Commons License 2018.01.11 0 0 43895

Mára elfogytak a tartalékaim( kivéve a mélyhűtőben lévő töltött káposztát), úgyhogy meglátogattuk a Nagycsarnokot.

Gyönyörű marhapofákat vettünk, lábszárat, csirkemájat, pulykanyakat, borjú májat, csirke szárnyakat, csirke zúzát, és húsos marhacsontot( ez utóbbi a mániám:))

Miután kisebbik gyermek február 1-én érkezik( mi meg el), hát megpróbálok előre főzni neki is. Úgyhogy megfőztem a zúzát, a csirkemáj feléből levesbe májgombócot, holnapra nekem resztelt csirkemáj( férjnek töltött káposzta). Megfőztem továbbá a húsos marhacsontot( bele se férne a mélyhűtőbe)

Most aztán úgy tele vagyok a szagokkal, hogy semmit sem kívánok enni. Ennek is van haszna:))

öreg_néne_b Creative Commons License 2018.01.11 0 0 43894

a Lajtán túl elképzelhetetlen porcosoan

 

Nem tudják, mi a jó. ;)

Előzmény: nagypapi51 (43890)
Boszorka Creative Commons License 2018.01.10 0 0 43893

Őt mindig biztatom, hogy egyen, de nem akar. Persze azért nem éhezik. Van neki csinos kis pocakja, csak zakóban nem annyira látszik.

Mikor haza jött felevett magára vagy 15 kilót. Semmi nem ment rá a régi ruháiból. Láttam fényképet erről az időről, elég előnytelenül nézett ki. Aztán nagy akarattal és szorgalommal lefogyott. Azóta vigyáz. Én már ilyen lefogyott formában kaptam meg. Nem tudnám eldönteni, melyikünk karján lóg jobban a bőr.:-(

Előzmény: szkati (43892)
szkati Creative Commons License 2018.01.10 0 0 43892

Látjuk! Szegény Lényed olyan sovány, hogy ha nem figyel oda, elviszi a szél.:))

Előzmény: Boszorka (43891)
Boszorka Creative Commons License 2018.01.10 0 0 43891

Mindenből keveset eszem. Egyikünk se hízik tartjuk a súlyunk, odafigyeléssel.

Előzmény: nagypapi51 (43890)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.10 0 0 43890

...Szerencsére maradt, így a mai töltöttkáposzta után holnap megint oldalas lesz...

Ideje megkeresned a szabód telefonszámát... :))

 

tusoló: spare ribs a Lajtán túl elképzelhetetlen porcosoan, az a vendég arcul köpése lenne.

 

Előzmény: Boszorka (43888)
Tu Sok Creative Commons License 2018.01.10 0 1 43889

Figyu, Bőregér, a porcos rész a lényeg...:}}}

Előzmény: nagypapi51 (43887)
Boszorka Creative Commons License 2018.01.10 0 0 43888

Mi még mindig a karácsonyra betárolt dolgokat fogyasztjuk. Lazításként tegnap oldalas volt, mert már annyit dumáltatok róla, hogy az utamba jövő szép husos darabnak nem tudtam ellenállni. Persze nálam semmi cécó, csak olyan saját eszem szerinti oldalas volt, mellette sült krumplival + cékla. Szerencsére maradt, így a mai töltöttkáposzta után holnap megint oldalas lesz.

nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.10 0 0 43887

...A hétvégére meg készülök az oldalasra nagypapi receptje alapján...

Hajrá! :)

(A recept nem az enyém, csak közreadtam).

Mindenesetre a hentest kérd meg, hogy csak a bordás részből vágjon csíko(ka)t,

a porcos véget nem kéred.

 

Előzmény: szkati (43886)
szkati Creative Commons License 2018.01.10 0 0 43886

Jogosan:))

 

Én rájöttem arra, hogy kissé besokalltam a konyhától, főzéstől. Ezt onnan vettem észre, hogy a szupermarketben rendre a félkész kajákat nézegetem.

Azért csináltam egy rozmaringos, felső pulykacombot holnapra barnarizzsel. Mára póréhagyma krémleves és krumplis tészta volt.

A hétvégére meg készülök az oldalasra nagypapi receptje alapján:))

Előzmény: ketyo61 (43885)
ketyo61 Creative Commons License 2018.01.10 0 0 43885

:-D

Na, ezt még kapom egy ideig...

Előzmény: nagypapi51 (43884)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.10 0 0 43884

...libazsirral, hagymaval...jaj!...

aztán majd megint nem érsz oda a talira... :)

Előzmény: ketyo61 (43883)
ketyo61 Creative Commons License 2018.01.10 0 0 43883

libazsirral, hagymaval...jaj!

Előzmény: ZsuR (43882)
ZsuR Creative Commons License 2018.01.09 0 0 43882

Ez is egy kellemes es egyszeru krumpli - felbevagni a sikalt aprobb krumplikat, es a rozsdamentes labosban olajat (vagy zsirt) forrositani.  Vagott felevel lefele betenni a krumplit, sozni, fuszerezni es fedo alatt sutni lassu-kozepes tuzon.  Finom...

ZsuR Creative Commons License 2018.01.09 0 0 43881

...amilyennek lennie kell... egyszeru, finom, mutatos etel... szeretem.

Előzmény: nagypapi51 (43880)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!