Keresés

Részletes keresés

szkati Creative Commons License 2018.01.14 0 0 43926

Az enyém ahogy sült, borzsztó rossz szagú volt. Azóta sem vettem csukát, pedig a halat nagyon szeretjük.

Előzmény: Boarhunter (43923)
Boszorka Creative Commons License 2018.01.13 0 0 43925

Mindkettő finom.

Előzmény: ketyo61 (43924)
ketyo61 Creative Commons License 2018.01.13 0 0 43924

Ma lazac, holnap szekelykaposzta. 

Boarhunter Creative Commons License 2018.01.13 0 0 43923

Igen, csukaimádó vagyok. Fogni is szeretem, enni meg pláne. A szaga se zavar, ha már megfőtt, megsült akkor nincs neki.

Cimborám nyúzza mert finnyás orrú de ez legyen az Ő baja... :-)

Egyszer vágta ki a biztosítékot a csuka. Szintén bográcsban főztem és valami hirtelen(rossz) ötlettől vezérelve vörösbort öntöttem hozzá. Nem kellett volna, az az étel valóban büdös lett. Valamiért nem szeretik egymást.

Azért megettük, csukát nem dobok ki.

Előzmény: szkati (43920)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.01.13 0 0 43922

Ő IS csukaimádó. A csuka az egyik kedvenc halam. A szag nem a tenyésztéstől van (tápos csuka nincs), hanem a bőrétől. Akit zavar, húzza le. Fehér, kemény, ízletes húsa van.

Előzmény: szkati (43920)
szkati Creative Commons License 2018.01.13 0 0 43921

Bárhogy lesz, úgy lesz:)) Ami a holnapot illeti, majd meglátjuk. Pulykanyakból leves házi májgaluskával, vagy akármi, csirkemell fokhagymásan, vagy spenót tükörtojással. Vagy nem eszem semmit se:))

 

Előzmény: Tu Sok (43919)
szkati Creative Commons License 2018.01.13 0 0 43920

Miért? Ő egy nagy csukaimádó?

A csukának- szerintem- rossz szaga volt. Bár egyesek azt mondták, hogy a tenyésztett csuka ilyen. De nem nekem! ELterjedt a szag a lakásban, és úgy gondoltam, hogy távoznia kell!

Előzmény: homerx (43918)
Tu Sok Creative Commons License 2018.01.13 0 0 43919

Holnap sonkával töltött rántott sajt, párnakrumplival,tartárral.

Most van tojás, olaj,mustár, cukor, szóval lehet bóklászni reggel...:}}

homerx Creative Commons License 2018.01.13 0 0 43918

na, ezert a csukaert majd megkapod a magadet bh-tol :)

Előzmény: szkati (43917)
szkati Creative Commons License 2018.01.13 0 0 43917

Ez egy nagyon jó story:))

A szagok, vagy egy rossz íz nekem akár mindentől is elveszi a kedvemet. Volt már olyan, hogy kidobtam drága kaját, mert szerintem nem volt jó, volt valami baja. Pl. egy egész csukát.

 

Előzmény: Boarhunter (43916)
Boarhunter Creative Commons License 2018.01.13 0 0 43916

Mással is volt már úgy, hogy utálta a saját főztjét?:))

 

Volt.

Íjászversenyen főztem szarvaspörköltet, olyan bikából amit szeptemberben(párosodási időszak) lőttek. Szagolgattam nyersen de nem volt az a tipikus "bőgő bika" szaga, hát belevágtam. Amikor főni kezdett, már volt egy kis bukéja aztán az az első kóstolásnál kifordult a számból a falat, visszaköszönt ízben az a szag amit nagyon nem szeretek.

Ettől függetlenül megfőztem a pörköltet de bánatomban tisztességesen bepálinkáztam, mondván én ebből akkor sem eszek ha éhen kell halni...

Másnap kijózanodva kerestem a bográcsot, hát csillogó tisztára tunkolták a népek. Többen gratuláltak, milyen finom lett. Aztán egy barátom elmesélte, hogy bepálinkázva mindenáron be akartam borítani a tóba a pörköltet, még szerencse, hogy nem volt tó... :-)

Azóta mesélte egy cimbora, hogy a bőgő bikából is jó a kaja csak az első órában ne szagold, ne kóstold meg, utána elmegy a brunftszag.

Ez a pörkölt szabad tűzön, több órát főtt, volt ideje kiszellőzni. Csak mire jó lett, én már nem éreztem ízeket a pálinkától meg a pipafüsttől... :-)

Előzmény: szkati (43902)
Boszorka Creative Commons License 2018.01.13 0 0 43915

Az én siemens tűzhelyem már több mint 20 éves. Lényem már kétszer megmentette. Amig lehet hozzá kapni alkatrészt, addig nem lesz csere. Rozsa nincs rajta és ugyanezt a tipust árulják most is. Kb. 2 éve, mikor alkatrészért mentünk, megnéztem ugyanezt újban, több mint félmillióba került. Azért szeretem, mert a sütő rész olyan mint egy fiók, ki lehet húzni. Nem kell a forró sütőbe nyúlkálni.

Sajnos a vele egykoru mosogatógéphez már nem volt alkatrészt. Az új közel se olyan jó, mint a régi volt.:-(

Előzmény: szkati (43913)
szkati Creative Commons License 2018.01.13 0 0 43914

2 személyre egyik sem éri meg.

Előzmény: Caipi (43912)
szkati Creative Commons License 2018.01.13 0 0 43913

Nagyon ritkán szűrtem le az olajat, mert ha 4-5 személyre sütök valamit a fritőzben( mint most karácsonykor), akkor azzal az olajjal már nem kezdek semmit se. Ráadásul az én fritőzöm 2 és fél literes, szóval messze van a gazdaságostól. Hál Isten nagyon ritkán használjuk, mert nyáron már a szabadban sütünk, télen meg előnyben részesítem az isteni  villany sütőmet. Indesit, legalább 10 éves  a tűzhelyem. Már csupa rozsda(?) az alja. Mégsem merem lecserélni egyelőre, mert félek, hogy a következő nem lesz ilyen jó.

Előzmény: Boszorka (43911)
Caipi Creative Commons License 2018.01.13 0 0 43912

Én sem használtam soha egyiket sem. 

Előzmény: szkati (43909)
Boszorka Creative Commons License 2018.01.13 0 0 43911

Na pont a veszélyessége miatt nincs nálam kukta. Szabályosan félek tőle. Fritözt szeretem, csak két személyre nincs értelme. Rengeteg olaj kell, aztán leszürni eltenni és hónapokig nem jut megint eszembe. Szóval kizárólag gazdaságossági okból nem használom a fritőzt.

Nálam fő a leves, lábszár és borda van benne, ez a mai ebéd. Holnap jön a kacsacomb aztán meg majd a zuza.

Előzmény: szkati (43909)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.13 0 0 43910

Holnap tavaszi zöldségleves, vargányás szűzérmék, mac&cheese.

 

 

szkati Creative Commons License 2018.01.13 0 0 43909

Persze lehet, hogy túlzok, és a mindenféle utálatomban benne van ez a szürkeség is. Ilyenkor az ember sokkal borúsabban látja a világot.

Mindenesetre mára lesz a marhacsontos leves, oldalas( nincs sok hús rajta, mert ez a vasalt fajta), krumplipüré.

Tudom, hogy nem szereted se a fritőzt, se a kuktát. Nekem egy szinte vadiúj kínai kuktám van. Kevés helyet foglal el. A régi kukták elég veszélyesek voltak. Emlékszem egyszer eldugult a mostoha nővéremnél. Felrobbant, és kivitte az ajtót kerettel együtt.

Előzmény: Boszorka (43908)
Boszorka Creative Commons License 2018.01.12 0 0 43908

Ha már ki van találva a mi legyen, akkor a főzés nekem nem akkora nagy eset. Persze én nem faksznizom semmivel. Oldalas nálam 2 órát párolódott alacsony hőfokon, akkor már vajpuha volt. Ugy ahogy volt még kicsit pirítottam. Krumpli is szépen megpirult mellette. Az egész előkészítés kb 10 perc volt, aztán elvolt magában. Zuza nálam normál lábasban fog készülni, mert a kukta nálam no go.

Előzmény: szkati (43902)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2018.01.12 0 0 43907

néha átmegyek a munkahelyi menzára ebédelni, és ott dafke sültkrumplit eszek, mert azt otthon elég ritkán vagyok hajlandó megsütni

 

(szegény munkahelyi menza, valaki terveztetett/építtetett egy új egyetemi központot a SOTE-n (Tűzoltó utca), és nem gondolta, hogy ide egy jókora étterem/menza is kellene - olyan zsúfoltság van az étteremben,  hogy csak ritkán szánom rá magam, hogy ott egyek, sokszor csak elviszem, és a szobámban eszem meg)

Előzmény: szkati (43906)
szkati Creative Commons License 2018.01.12 0 0 43906

Ja. Ebben az állapotban vagyok. 10 éve vagyunk nyugdíjban, azóta főzök minden napra, de mondjuk a gondot a kitalálás is okozza. A hét három napján férj miatt nem mindegy, hogy mit főzök, mert nem lehet leves, hüvelyes, vagy zöld, mert nem lehet. A fantáziám is határt szab, na meg egyébként is totál elegem van:)) HA másvalaki nekem csak egy rántott levest csinálna, annak is örülnék. Szóval besokalltam, de persze előbb-utóbb túlteszem magamat rajta:))

Előzmény: Bubo.Bubo. (43905)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2018.01.12 0 0 43905

én nem szoktam utálni, csak unni :) mármint a saját főztömet

Előzmény: szkati (43902)
szkati Creative Commons License 2018.01.12 0 0 43904

A zúza egyébként tökéletesen sikerült( kuktában), és jelenleg a mélyhűtőben leledzik.

Előzmény: Boszorka (43901)
szkati Creative Commons License 2018.01.12 0 0 43903

itthon volt 2 db kacsamell, és én is vettem hozzá két kacsacombot.

Előzmény: Boszorka (43901)
szkati Creative Commons License 2018.01.12 0 0 43902

Én meg megcsináltam egy oldalas  receptet. Na majd holnap kiderül, hogy hogyan sikerült. Mindenesetre 3 órán keresztül pároltam 100 fokon. Tényleg omlós lett. Most meg bekentem az adott szósszal, holnap meg majd rápirtítok.

Mással is volt már úgy, hogy utálta a saját főztjét?:)) Na most velem lassan már ez lesz. Bármit megeszek, csak ne nekem kelljen csinálni:)) Persze egy egyhónapos kihagyás sokat fog segíteni a dolgon.

Előzmény: Boszorka (43901)
Boszorka Creative Commons License 2018.01.12 0 0 43901

Vettem húst levesnek és 2 kacsacombot, valamit Szkatin felbuzdulva zuzát. Most néhány napig megint nem halunk éhen.

Előzmény: Caipi (43899)
sickamic Creative Commons License 2018.01.12 0 0 43900

Ezt muszáj kipróbálnom! :))

Előzmény: nagypapi51 (43880)
Caipi Creative Commons License 2018.01.12 0 0 43899

Jól teszed. Nálunk holnap zöldborsos-tejszínes szűz lesz kész tócsniszerűséggel. (Utóbbit nagyon szeretjuk, mélyhűtős Farm Frittes márkájú, magyarul krumplilángos, angolul krumplipalacsinta, németül tócsni.)

Előzmény: Boszorka (43898)
Boszorka Creative Commons License 2018.01.12 0 0 43898

Találtam a mélyhűtőben valami provanszi hal gratint. Főzök krumplit és kész. Aztán megyek vásárolni.

nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.12 0 0 43897

Ez ugyan szerdán készült, de még van belőle.

 

Holnap csicsóka krémleves, mákos guba.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!