Keresés

Részletes keresés

lcsili Creative Commons License 2010.03.17 0 0 1802

Szia!

 

Szerintem azért a suliban kérdezz utána a tanulmányi osztályon, hogy elfogadják-e így, az a biztos.

Amikor még anno elkezdtem szakmaira készíteni felmerült a Kitex és a BGF neve is. Meg is vettem mindkettőhöz a könyveket. A BGF számomra nehezebbnek tűnik, mert az eléggé nyelvtanos. Van két BGF-es könyv, világoszöld színű A4-es formátumú, max nézz bele, hogy milyen. Ha jó vagy nyelvtanból, akkor ajánlom azt is.

Egyébként idegenforgalmi szakmai kell? Van nagyon jó nyelvvizsga, ami Business: LCCI. Ez nem jó neked?

Előzmény: napfényíze (1798)
torokg11 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 1801
Ki van még, aki angol idegenforgalmit akar letenni? Összefognánk? Jó lenne megtémázni, miből készüljünk, mire figyeljünk.
Én azt olvastam a kitexesről, hogy a lényeg, hogy beszélj és ne félj. Azért nincs idő a képről való beszédhez sem. Olyan mint egy régi Rigó utcai?? A BGF üzletin magyar szöveget kellett tömíteni szóban, pár perc felkészüléssel (szótár nélkül) és a szituáció is üzleti volt. Nekem egy csarnok megvásárlásához időpontegyeztetés telefonon.
Ismerős idegenforgalmi németet tett le BGF-ből, azt mondta, hogy szóbelin a légifuvarozásról kellett beszélni.
Előzmény: lcsili (1753)
torokg11 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 1800
Szia Napfényíze!

Én is kitex angol idegenforgalmit akarok letenni. Van egy BGF-német üzletim, de ugyanennek angolból nem merek nekiugrani. Te már németből csináltál ilyent? Írj róla valamit. Ami a honlapjukon van minta, az egész járhatónak tűnik. Tényleg olyan? Nekem se erősségem az angol.
A BGF-en van nyelvtani teszt, csak kevesebb mint egy sima ITK-s nyelvvizsgán és ott a szakszavakat kell tudni. Pl. németből volt olyan nekem üzletin, hogy mi az EU négy alapelve, mi a PR németül stb.

Én Farkas Zsuzsa-féle könyvből készülök és vannak internetről gyűjtött szakmai vizsgafeladatsoraim (középiskolai).
Párosításról még nem hallottam.
Előzmény: napfényíze (1791)
Angel DC Creative Commons License 2010.03.17 0 0 1799
Kikérem magamnak h gázabbak az angolos vizsgáztatók:))
Előzmény: napfényíze (1798)
napfényíze Creative Commons License 2010.03.17 0 0 1798

Köszi a segítséget. Azt mondta a tanárom, hogy elfogadja a suli a diplomához a különböző nyelvvizsgákat. Mondjuk nem tudom, később munkavállalásnál mennyire fog számítani, hogy nem komplex.

Igen, kissé megijesztett a kitexes szóbeli témalista. Viszont még mindig inkább emellett voksolok. Németből anno nem volt nehéz, viszont azt mondják, hogy angolon gázabbak a vizsgázatók :-/.

BGF-ről nem tudsz semmit?

Előzmény: lcsili (1795)
lcsili Creative Commons License 2010.03.16 0 0 1797

Szia!

 

Mint nemrég kiderült, az ECL-nél ingyenes a fellebbezés, szóval ne hagyd ki. 1 pont megadása eléggé esélyes. A levélírásba tudsz belekötni szerintem.

Előzmény: Badzsicu (1796)
Badzsicu Creative Commons License 2010.03.16 0 0 1796
Sziasztok!

Én is besorolok azok közé akik itt kérnek tanácsot.
Ecl nyelvvizsgaeredmányemen kiderült, hogy a szóbelim sikerült, az írásbelimhez meg hiányzik 1 pont, amit az íráskészségnél hiányzik. Az ovlasott szövegértésem pont 60%.

Szerintetek tudok fellebbezni, és ha igen akkor mire hivatkozva?

Köszönöm válaszotokat
lcsili Creative Commons License 2010.03.16 0 0 1795

Még valami...

A párosítást meg kellene kérdeznek a suliban, hogy ők elfogadják-e. Persze ezzel nem szokott gond lenni, örülnek, ha valki bemutat végre már valamit, de azért érdemes megnézni. Fontos az egyesítsénél még az, hogy csak ugyenolyan szakmait lehet egyesíteni, azaz ha ugyanannál a központnál teszed le, csak két különbüző vizsgaidőszakban. Ha viszont egyik Kitex, a másik BGF, akkor abból soha nem lesz komplex. Lehet ez nem is baj, csak a sulitól függ, hogy mit fogad el.

 

Előzmény: napfényíze (1791)
lcsili Creative Commons License 2010.03.16 0 0 1794

Szia!

 

Idegenforglami szakmaiból a Kitex-re szoktam készíteni. A Kitex-es kicsit könnyebb, hiszen nincs benne olyan sok nyelvtani rész.  Felkészítő könyvet találsz a honlapon, azt érdemes megvenni. A szóbelinél elég húzós témalistát adtak ki, de ne ijedj meg tőle, nem annyira vészes!

Előzmény: napfényíze (1791)
rita012 Creative Commons License 2010.03.16 0 0 1793

kidolgozott német nyelvvizsga témakörök közép és felsőfokra!

 

http://www.vatera.hu/ecl_kidolgozott_nemet_nyelvvizsga_temakorok_164642692.html

Törölt nick Creative Commons License 2010.03.16 0 0 1792
itt nézz körül:

http://www.nyak.hu/doc/abc/default.asp
napfényíze Creative Commons License 2010.03.16 0 0 1791

Sziasztok!

 

Most kevés időm van, hogy "belebújjak" a fórumba, ezért lehet, olyat kérdezek, amit már más feltett. Angolból középfokú szaknyelvvizsgát kell tennem a diplomához. Idegenforgalmit. Szeretném megkérdezni, hogy milyen nyelvvizsgát ismertek tapasztalatból, mit ajánlatok? Melyik a legkönnyebb? A BGF-re, vagy Kitex-re gondoltam. Utóbbit németből csináltam. Egyszerűnek tűnt, de angolból sajnos nem állok olyan jól :(.

Esetleg tudja valaki, hogy hol tudom megnézni, hogy melyik nyelvvizsgát tudom párosítani? A tanárunk azt mondta, hogy lehet egyik fajtából szóbelit, másikból írásbelit csinálni és elfogadják a diplomához.

Köszönöm előre is a segítséget!

gl.kriszta Creative Commons License 2010.03.15 0 0 1790
Társalkodó nyelvvizsgát nem ismeri valaki?Ki mit tud róla?
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.14 0 0 1789
*origó
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.14 0 0 1788
az irigó vizsgánál sajna csak a 40% jár vissza.

fél pont esetén pedig én tuti beadnám a felölvizsgálatot ;)
lviviennn Creative Commons License 2010.03.14 0 0 1787

Sziasztok!

Szóbeli ECl vizsgáról fél ponttal csúsztam le, szerintetek mennyi esélyem lenne egy felülvizsgálattal?

Üdv.

mcsontos Creative Commons License 2010.03.14 0 0 1786
Szia!
A BME-nél úgy van (szerintem ezen kívül több helyen is), hogy felár nélkül lehet később jelentkezni, ha előtte is ott vizsgáztál közvetlenül. Tehát ha pl. hó 8.-ig lehet jelentkezni, de te csak 11.-én tudod meg az eredményt, azon a héten felár nélkül jelentkezhetsz. visszaigényelni 50%-át tudod.
Előzmény: lcsili (1785)
lcsili Creative Commons License 2010.03.14 0 0 1785

Sziasztok!

 

Lenne egy fontos kérdésem. Ha valaki befizet egy nyelvvizsgára először, de annak nem derül ki az eredménye a következő jelentkezésig és arra is befizet, majd közben kiderül, hogy sikerült az első vizsgája, akkor visszakapja-e a teljes befizetett összeget? Melyik vizsgaközpontnál hogy van ez?

 Köszönöm!

fofi16 Creative Commons License 2010.03.14 0 0 1784
Szerintem ez régi szabályzat lehet, mert most az ECL honlapján azt írják, hogy ingyenes

http://www.ecl.hu/pages/template2.aspx?id=7522

Ha faxon vagy e-mailben küldi, nem szükséges az eredeti kérelmet is postára adni. Beküldési határidő a vizsgaeredmények internetes közlése utáni tizedik munkanap. A kérelem beérkezésétől számított tíz munkanapon belül postán értesítjük a Felülvizsgálati Bizottság döntéséről. Az eljárás díjtalan.
lcsili Creative Commons License 2010.03.14 0 0 1783

Szia!

 

Az előbb nem jól mondtam. A fellebbezésről a következős a szabályok az ECL-nél:

 

Fellebbezés
A hallásértési és az olvasott szöveg értési feladatok javítása a tesztírók által a tesztsor összeállításakor kidolgozott javítókulcs alapján történik. Ezért ezekből a készségekből a vizsgaeredmény ellen nem, hanem csak a vizsgafeltételek nem megfelelő volta ellen nyújtható be fellebbezés. Ilyen esetben a kifogást a vizsga helyszínén közvetlenül a vizsgát követően jegyzőkönyveztetnie kell a sérelmező vizsgázónak, és azt meg kell küldenie az ECL Vizsgaközpont Titkárságának.

Sikertelen szóbeli és írásbeli kommunikációs vizsgarész esetén az internetes eredmény közlésének időpontjától számított 15 napon belül a vizsgázó felülvizsgálati kérelmet nyújthat be a Titkársághoz. A határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. A kérelemhez csatolni kell a felülvizsgálati eljárási díj (jelenleg 6.000.-Ft) befizetését vagy átutalását igazoló dokumentumot. A felülvizsgálati kérelmet a Titkárság továbbítja a nyelvileg illetékes konzorciumi taghoz elbírálásra. A formanyomtatvány (rajta az aktuális díj összegének feltüntetésével) beszerezhető a vizsgahelyeken, illetve letölthető a www.ecl.hu honlapról.

A Konzorcium tagjai az általuk képviselt nyelvből független szakértői bizottságot működtetnek a felülvizsgálati kérelmek elbírálásához. A bizottság határozat formájában írásban válaszol a felülvizsgálati kérelemre.

Ha a felülvizsgálat során az illetékes szakértői bizottság jóváhagyja a vizsgázó számára kedvezőtlen vizsgaeredményt, másodfokon az akadémiai koordinátor (Magyarországon a NYAT elnöke) jogosult a fellebbezés elbírálására.

Amennyiben a felülvizsgálat során kiderül, hogy a vizsgázó megfelelt a vizsgakövetel-ményeknek, a Titkárság díjmentesen kiállítja és megküldi az ECL vizsgabizonyítványt a felülvizsgálati kérelem benyújtójának.

Sikertelen vizsga esetén a jelöltnek lehetősége van részvizsga megismétlésére akkor, ha legalább 2 készségből sikerült elérnie az előírt teljesítményt. Csak abból a készségből kell megismételt vizsgát tennie, amelyből nem érte el az előírt pontszámot (1 ill. 2 részkészség ismétlése lehetséges). A részvizsga díja készségenként a vizsgadíj 30%-a.

A sikertelenül vizsgázónak lehetősége van korlátozott mértékben vizsgadolgozatának megtekintésére. Mivel az ECL vizsgadolgozatok javítása a célnyelvi országban történik, a dolgozat kikérése és megtekintésre előkészítése külön költségbe kerül, aminek megtérítése a vizsgázót terheli. A megtekintési kérelmet a vizsgaeredmény interneten történő megjelenésétől számított 15 napon belül kell a Titkársághoz benyújtani. A kérelemhez csatolni kell a megtekintési eljárási díj (jelenleg 4.000.-Ft) befizetését vagy átutalását igazoló dokumentumot. A megtekintendő dolgozatot a Titkárság beszerzi, és értesíti a vizsgázót a megtekintés időpontjáról. A dolgozat csak az ECL vizsgaközpontban (Pécs, Szántó K. J. u.1/b I. emelet) tekinthető meg. Megtekintésre csak a vizsgázó jogosult. A dolgozat nem fénymásolható, de a vizsgázó jegyzeteket készíthet kizárólag az általa írt megoldásokról. Magáról a feladatról jegyzet sem készülhet. A megtekintési formanyomtatvány (rajta az aktuális díj összegének feltüntetésével) letölthető a www.ecl.hu honlapról.

Előzmény: fofi16 (1773)
lcsili Creative Commons License 2010.03.14 0 0 1782

Szia!

 

Én angolos vagyok, szóval a némethez nem nagyon értek, max annyira, hogy van nekem is nyelvvizsgám belőle. Angolnál tudom, hogy a szövegek összefüggésben vannak a szóbeli témákkal. Azt szoktam javasolni, hogy szinte bármilyen szövegértés jó gyakorlolni. Általában ha elfogy az ECL feladatlap, akkor középszintű (nehéz fajta) és emelt szintű érettségi feladatokat szoktam megoldani. Ilyen könyvet rengeteget találsz, míg az ECL feladatlap eléggé forlátozott.

Szép napot!

 

Előzmény: mcsontos (1781)
mcsontos Creative Commons License 2010.03.13 0 0 1781
és Te mit ajánlanál készülésre?
a tesztkönyv megvan, elsősorban olyanra ,gondolok, hogy szókincset miből bővítsem, milyen tipusú szövegek szoktak lenni (gazdaság-politika-sport <-- újságból-e? )
előre is köszönöm:
m
Előzmény: lcsili (1779)
lcsili Creative Commons License 2010.03.13 0 0 1780

Szia!

 

Szerintem az a legjobb, ha pont olyan feladatot oldasz meg, amilyen a vizsgán lesz. Ha jól értem, akkor már vettél valamit. Az ECL oldalán nézd meg ezeket:

 http://www.ecl.hu/pages/template2.aspx?1=1&id=5926&type=41

http://www.ecl.hu/pages/template2.aspx?1=1&id=5533&type=41

Mindig 2 szövegértés van, erre összesen 45 perc van és 2 levelet kell írni, melyre 75 perc van.

Sok sikert!

 

Előzmény: madridista24 (1767)
lcsili Creative Commons License 2010.03.13 0 0 1779

Szia!

 

Igen, jól tudod. A B2 szinten, azaz középfokon a levélírásra 75 perc van (összesen a 2-re) és a szövegértésre 45 perc (összesen a kettőre). Reggel a szövegértéssel kezdődik a vizsga kiosztják, utána 45 perc múlva beszedik. Majd a levélírás következik 75 perc alatt.

Sok sikert!

Előzmény: mcsontos (1772)
lcsili Creative Commons License 2010.03.13 0 0 1778

Szia!

 

Igazából az a 4 pont elég sok szerintem. Nem hiszem, hogy túl esélyes, hogy megadják. Persze mivel az ECL-en nem kerül pénzbe érdemes, de szinte esélytelen. Szerintem még gyúrj egy kicsit és próbáld meg legközelebb is. Egy kis szerencse és sikerül :)

Előzmény: fofi16 (1773)
lcsili Creative Commons License 2010.03.13 0 0 1777

Szia!

 

Szerintem ha kifejezetten szóbelire készülsz, akkor az a legjobb, ha keresel egy jó tanárt. Szerintem a szóbelire nem nagyon lehet egyedül felkészülni, itt fontos az, hogy valaki kikérdezzen és beszélj. Az nem derült ki számomra, hogy angol vagy német nyelből akarsz vizsgázni. Tudnék javasolni könyveket, csak tudnom kell, hogy melyik nyelvből mégy. Azt sem felejtsd el, hogy 2009. január 1-től magnóhallgatás is van alapfokon. :( Az sem egyszerű. Az a tanasztalatom, hogy az Origos magnóhallgatás elég nehéz. Esetleg nézd meg a BME-t is, itt a magnó jóval egyszerűbb.

Va valamiben tudok segíteni írj!

Előzmény: Gabriello40 (1761)
fofi16 Creative Commons License 2010.03.13 0 0 1776
köszi a választ :) a felebezés tárgyához miket írhatnék? tudsz tippeket adni, ha ennyire jártas vagy ebben :)
Olajag Creative Commons License 2010.03.13 0 0 1775
Ja, es egyebkent nem vesztesz vele semmit, akkor meg miert ne tenned? :)
Előzmény: Olajag (1774)
Olajag Creative Commons License 2010.03.13 0 0 1774
Feltetlenul erdemes fellebbezni. Ilyen keves pontot meg szoktak adni. nekem is fellebbezessel lett eg egy-ket nyogvizsgam, amikor nem tudtam felkeszulni. Amikor fellebbeztem, teljes lelkinyugalommal vartam a dontest, mert tudtam, hogy megadjak - es igy is lett.
Előzmény: fofi16 (1773)
fofi16 Creative Commons License 2010.03.13 0 0 1773
Sziasztok! ECL nyelvvizsgán volt sajnos már kétszer. A szóbeli része rögtön meglett, de az írásbeli része még nem. Legutoljára februárban voltam, és a sikeres viszgához ( % (vagyis 4 pont) kellett volna. Szerintetek érdemes fellebbezni? Vagy járjak addig vizsgázni, míg meg nem lesz?

Köszi előre a válaszokat :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!