Keresés

Részletes keresés

henci2 Creative Commons License 2005.06.20 0 0 1320

Sziasztok!

Nem tudom, hogy mi történt velem, de pillanatnyilag tünetmentes vagyok. Nem kenem semmivel, ilyen nyaram régen volt. Gyorsan kihasználom az alkalmat, szoknyában, meg rövidgatyában járok. A könyökömről is eltűnt. Tudom, hogy nem végleges, de legalább egy rövid ideig örülhetek.

tündi.01 Creative Commons License 2005.06.19 0 0 1319

szia Flex

 

Nekem is hámlik belül a fülkagylóm, nekem az Elocom krém tünetmentesíti. Elég szépen rendbeteszi a testemen megjelenő foltokat is. A hajas fejbőrre, meg a körmömre még nem találtam semmit ami használna:( a Diprosalic pillanatnyilag leszárítja a fejemről, de folyton kiújul. Én is csak pár hónapja tudom, hogy mi ez, addig gombával kezeltek :(

Előzmény: Flex (1318)
Flex Creative Commons License 2005.06.19 0 0 1318

Sziasztok,

 

friss eset vagyok, a történet azzal kezdődne hogy kb. fél éve hámlott belül a fülkagylóm, elmentem bőrgyogyihoz, azt mondta olyan mint a pikkelysömör, de mivel mondtam hogy máshol nincs ilyen rajtam, adott rá egy gyógyszertárban kevert krémet, büdös volt (most már sejtem hogy kátrányos). Használtam egy ideig néha-néha, de túl sok értelmét nem láttam, hámlott az anélkül is meg azzal is.

Néhány napja vettem észre egy piros foltot a hátamon, hámlik rendesen, és a hajas fejbőröm szélén is van már néhány ilyen folt.

 

Elolvastam a topic nagy részét, tisztában vagyok azzal mi ez, mit lehet azért tenni hogy talán tünetmentes legyen. Arra nem találtam még választ, hogy jelen állapotban mit tehetek? Van-e valami lehetőség hogy ne terjedjen tovább? Van-e valami előnyöm azzal hogy már most észrevettem?

 

Ja, az egyik körmömön is vannak apró pontszerű bemélyedések, már vagy fél éve, gyanítom ez is ez lenne, de ez nem változik, nem is látszik csak nagyon közelről.

 

tündi.01 Creative Commons License 2005.06.19 0 0 1317

   Hát voltam a Mária utcai bőrklinikán, kaptam 4adag heti 1x 1-1 perc sugarat a körmeimre, de nemhogy használt volna, még jobban begyulladt a lábfejem.  Jelenleg az elodolt javasolta a főorvosasszony, de az sem segít, a körmeimre teljesen ráment, vagyis már egyik lábamon sincs köröm, csak gyulladt sebek:(((

  Tud valaki valamilyen gyógymódot ami legalább valamennyire rendbehozná a körmeimet? Mindenki azt hiszi a psoriomra, hogy gomba:(((

  És nemtok cipőt húzni a lábamra, nagyon fáj, állandóan papucsba járok :(

Gozo Creative Commons License 2005.06.18 0 0 1316

Sziasztok!

Az egyik mai újság(talán a Blikk) hirdette a Fumago krémet a psorira.Még senki nem használta?

Szancsi001 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 1315

:)))))))))))))))))))))

 

Mi is azt beszéltük a párommal, hogy baromi kedvesek és jó fejek vagytok a férjeddel.

 

Nagyon jól éreztük magunkat, úgy elment az a röpke 1,5 óra, mintha 5 perc lett volna.

 

A párom azt mondtra, hogy egy búval bélelt csajszira számított, és egy kedves, vidám nőcit látott.

Előzmény: henci2 (1314)
henci2 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 1314
Szancsi egy jó fej! Tegnap találkoztam vele, nagy élmény volt!
henci2 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 1313
Na jó. Akkor ezt kihagyom. Köszönöm a tájékoztatást.
Előzmény: Törölt nick (1312)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1312

Ez lehet az a krém, aminek az itthoni bevezetése előtt (legalább 15 éve volt) részt vettem a vizsgálatokban. Legalábbis az valami D vitamin származék volt.

 Én a kontrollcsoportba kerültem, mi Dithranolt kentünk. Persze, nem tudjuk, hogy mi volt a konklúzió, de egyszerű tájékoztatásként azt mondták, hogy mi jártunk jól, a másik csoport eredménye nem volt meggyőző.

Persze, szokás szerint, az én javulásom is nagyon rövid ideig tartott.

Előzmény: henci2 (1310)
Szancsi001 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1311

Sziasztok!

 

Velem is ez történt.

 

Megvettem ennyiért a kencét (persze kettőt!) aztán semennyit sem használt, sőt, mellékhatásként (ami le is van írva a  papírjában) a szám körüli résznél iszonyatosan kiszáradt a bőr, úgy néztem ki, mint egy oszlófélben lévő vízihulla. :)))))))

Előzmény: henci2 (1310)
henci2 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1310

Szia!

Közben megkérdeztem a gyógyszertárban, hogy mi ez. Valami D vitamin származék, azért nem szabad sokáig használni, mert kalcium szívódik fel belőle és a vesének nem jó. Viszont, ha használ valakinek, jobb, mint a szteroidos krém. Az a baj, hogy nem támogatja a TB, 4500,-Ft-ba kerül és nem biztos, hogy használ.

Előzmény: absoluteyes (1305)
henci2 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1309

Szia Ovica!

Az a baj ezekkel a hülye szteroidokkal, hogy ami egy ideig jó, később már nem nagyon használ.

Olyan "kellemes" dolog történt velem! Az egyik szomszéd nőnek, aki nagyon sovány, van egy pikkelysömörös 16 éves lánya. Kérte, hogy mutassam meg a lábam. Mikor meglátta, ezt bírta mondani: Inkább legyek sovány, mint sömörös. Hát majdnem elbőgtem magam. Nem elég, amit én érzek ezzel kapcsolatban, még rá is tesznek egy lapáttal.

Előzmény: ovica (1306)
henci2 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1308

Szia!

Valami másnak kellett történnie veled, mert én nem vagyok fémallergiás, sőt, semilyen allergiám nincs. A fogamban nincs amalgám, már rég kicseréltettem őket. Sömi maradt. Örülök, hogy tünetmentes vagy, két hónap a mi esetünkben nagy dolog!

Előzmény: erkai (1307)
erkai Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1307

Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot.

Én 15 éve szenvedek ebben a betegségben, és csak 2 éve tudom, hogy mi a bajom.

Folyamatosan jártam az orvosokat, és gomba elleni kenőcsöket kaptam, majd az üzem orvos segítségével jutottam el a Mária utcai klinikára, ahol ránézésre megtudták mondani, hogy a diagnózis psoriasis.

A körzetiben az orvos azzal intézte el a dolgot, hogy legalább mostmár tudjuk, hogy mi a baj. (Nem semmi volt a hozzáértése a betegségekhez).

Azóta már kipróbáltam sok féle gyógyszert (pl.:Neotigasom) és kenőcsöt ami nekem elég sok problémát okozott.

Két hónapja jutott eszembe, hogy hátha a fém allergiám miatt talán az amalgán tömések cseréje valamit segít.

Hát szerencsém lett, igaz senki nem ajánlotta, mégis segített.

Két hónapja tünetmentes vagyok.

Remélem, hogy tapasztalatommal valakinek segítségére lehettem.

ovica Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1306

Kedves Henci!

Hát azt hiszem egyetértek veled, nekem mindössze most nincs időm rá gondolni, de mihelyst felszabadulok a vizsgák alól, újra szembesülnöm kell a sömörrel.

Szerintem semmiképpen sem szabad megszoktatni a bőrünket arra, hogy a szteroidok dolgozzanak a szervezetünk helyett. Biztosan alkalmazhatóak átmeneti kezelésre, amikor mínuszban állunk védekezésünket illetően, de egyébként nemhogy nem hat, hanem egyenesen árt. Tulajdonképpen mit tesz helyettünk a szteroid, miből áll? Nincs annak valamilyen természetes helyettesítője? Tudom, genetikai, meg lelki dolgok kapcsolódnak olyan komplexitásban egymásra többszörösen, hogy nem lehet nyomon követni a kezdetekig.

Én azért kipróbálom a Podhajskát, ha egyedül utazom, akkor viszont odamegyek egy hétre, mert nem érdemes naponta ingázni. Ha ennek lesz bármilyen hatása a bőrömre, akkor jelentkezem a jóhírrel.

Ne keseredj el, lesz ez még rosszabb is: Ovica

Előzmény: henci2 (1304)
absoluteyes Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1305

Szia Henci!

 

Használtam már a Daivonexet, de nálam allergiás reakciót váltott ki. (Korábban már írtam róla.) Tök drága is volt, természetesen szteroid, mi más...

Előzmény: henci2 (1304)
henci2 Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1304

Szia Ovica!

Július közepétől megyünk Horvátországba, ott mindig tünetmentes leszek. Akkor viszont kihagyom a Podhajskát. Már nagyon utálom ezt az egész sömör történetet. Nem szedem a gombaszereket, úgy látom, hogy csak a fejemről tüntette el, meg a törzsemről. A lábamon, meg a könyökömön visszajött. Már olyan barna vagyok, mint egy néger, annyit napoztam, de a foltok ugyanúgy megmaradtak. Megint nadrágban kell járnom, annyira elegem van ebből! Mi az a dajvonex? Én még azzal nem kentem magam. Nem tudod? Szteroid, vagy mi? Hát akár honnan nézzük, mindig visszakanyarodunk a szteroidokhoz, mert csak az tünteti el egy időre, akár mivel próbálkozunk. El vagyok keseredve.:(((

Előzmény: ovica (1300)
absoluteyes Creative Commons License 2005.06.12 0 0 1303

Szia Lujó!

Most válaszoltam a leveledre (e-mail), bocs, hogy kicsit későn, de nem olvastam a leveleimet mostanában!

antares5 Creative Commons License 2005.06.12 0 0 1302

 

Sziasztok!

Van alakinek tapasztalata a Fumago krémmel kapcsolatban? Ha van, kérlek írjátok meg. Köszi.

-=Zsoca=- Creative Commons License 2005.06.11 0 0 1301

A BEMER cuccal kapcsolatosan itt vannak a magyar honlapok:

 

http://www.bemer3000.hu/menu_1.htm

 

http://www.alakformalas.hu/?tPath=/termekek/bemer&prk=33462795&larticle=75

(itt látható, hogy van egész testre ható matracos megoldás is)

 

Írjátok már meg légyszi, hogy mennyibe kerül egy kezelés! Köszi!

 

Hoppá, most találtam egy hirdetést, itt 5.000 Ft-ra írják/alkalom (Bp.).

ovica Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1300

Szervusztok Mindenkinek!

 

Erre jártamban olvastalak benneteket és igen megörültem ennek a lámpás ötletnek. Ezt inkább csak akkor próbáljuk, ha a napsütés nem válik be?

Henci: menjünk és próbáljuk ki szlovák holt.-.tengert podhajska-n. Júliusban minden vizsgámnak vége, menjünk el oda. Lenne egy ilyen felfedező kalandra másnak is kedve? Ettől is lehet tünetmentesedni egy időre, sőt ettől, ha valaki rendszersen oda jár, akár hosszútávon is tünetmentes lehet. A gyógyszer, amit szedek (micosyst), eléggé megvisel, mert állandóan viszketek tőle mindenemen, ez gondolom, hogy a gombaölés velejárója. Viszont most kezd megint szóródni, nekem is a lábamon és a könyökömön van.

A súlyfelesleges analógia nagyon jó példa volt, nekem képzeljétek el: pajzsmirigy alulműködésem van, ami szintén (ahogyan a pikkelysömör is) nem komoly dolog, de ez már a súlyfelesleggel a harmadik bajom, így nem lehet az életet vidáman tengetni.

Most, ahogy vége van a vizsga időszakomnak, elkezdek egy brutális fogyit, ami azt jelenti nálam, hogy minden nap délig eszem zsírosat-szénhidrátosat-kenyérfélét, ezután csak egyszer délután 5-kor, de csak saláta zöldséget és fehérjét. Ha ez nem hat a reggeli tornázás mellett, akkor beadom a derekam valamilyen gyógyszeres kezelésnek, mert a pajzsmirigy alulműködésre kellene valamit szednem. A gond csak az, hogy ha azt is elkezdem egyszer, többet nem tudom letenni ezt a gondot sem. Egyébként számomra megdöbbentő, hogy a Henci egész életében küzd a kilók ellen, mert azt az ember nem tudja elviselni. Az a kérdés, hogy ha feladunk minden jellegű törődést a betegségeinkkel, akkor mennyivel lenne rosszabb?

Gyógyulást, jobbulást, tünetmentességet mindannyiunknak: ovica

tontica Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1299

SZiasztok!

 

Bocsi, nem igazan van idom irni, jo lenne megismerni titeket egy kicsit jobban mert egyenlore azt sem tudom eldonteni a nicknev alapjan, hogy fiuk vagy lanyok vagytok. :)

Sajnos visszaolvasni nem tudom, elkezdtem de marha hosszu, irhatnatok egy kicsit magatokrol, csalad hogyan fogadja, paraitok? Az enyem nagyon jo ember, elfogad de persze nagyon szeretne ha meggyogyulnak, ez a betegseg elegge befolyasolja a hangulatomat es ezalltal a hetkoznapjaimat ami ranyomja a belyeget a kapcsolatomra is.

Harcolunk mind a ketten. A hazaselet sem  ugyanaz ha elontenek a piros pottyok, gatlasos leszek.  Ha gondoljatok irjatok le nekem a tapasztalotokat.

Irtam, hogy kb. egy honapja voltam egy maganorvosnal aki felirt egy sprait ami nagyon eros, hat jol kiutott, az egesz testem tele lett piros pottyokkel, szerintem azert a napozas is besegitett. A lenyeg, hogy ugy dontottem hagyon a fenebe az eros szereket es elkezdtem magam daivonex-el kenegetni azota javulok rohamosan.

A kezemen par napja mar csak a helye van de az piros, szerintetek elmulik a pirossag is vagy nem? 

Elhataroztam, hogy ha torik ha szakad ezen a nyaron tunetmentes leszek es rovidujjuba fogok maszkalni, en nem fogok megint megsulni!!! ELEGEM VAN es kesz, megigertem magamnak es komolyan mindent megteszek, azota tenyleg javulok, tok jo!!! POZITIV GONDOLKODAS!

28-an megyek haza MO-ra addig tunetmentes leszek vagy legalabb a testemen, ha par potty marad az nem zavar :)

Fogjatok szavamon. Amugy mar tobbszor elertem ilyen hozzaallassal tunetmentesseget par honapra, pl. amikor beleszerettem a paromba. :)

KITARTAS FIUK, LANYOK, MINDEN RENDBEN LESZ!!!

 

 

Szancsi001 Creative Commons License 2005.06.08 0 0 1298

   http://www.bemer3000.com/sys/index.php?id=109

 

Ezt a képet akartam az előbb beszúrni, de sikertelenül :))))))))))))

Szancsi001 Creative Commons License 2005.06.08 0 0 1297
Így lehet, hogy jobban látszik a lefedhető terület.
Szancsi001 Creative Commons License 2005.06.08 0 0 1296

Nekem azt mondták, hogy sikeresen kezeltek már olyan beteget is, akinek az egész teste pikkelyes volt. Szerintem a 2 lábszáradat előről egyszerre meglehet kezelni, meg egyszerre hátolról, és a 2 könyöködet is egyszerre, így 3x 18 perc valószínűleg működik. Annyi csak, hogy az időt rá kell szánni.

 

Mondjuk nekem nagyon rendesek voltek, mert 7-re megyek reggel, és 24 percet ad a talpamra meg 24-et a kezeimre. Így 2 időpontot veszek igénybe. 8-ra végzek és fél 9-re gond nélkül beérek a munkahelyemre. Én a 15. ker-ben lakom, és szerencsére itt van ilyen szerkezet. Mintha azt mondta volna a csaj, hogy nem sok ilyen gép van az országban, de azt nem tudom, hogy ez mit jelent. Szerintem annak is jó lehet, akinek reumás panaszai vannak a sömörtől, mert reumás panaszok kezelésére is használják. Mellékhatása padig nincs, csak az időt kell rászánni.

 

Egyébként méretre is akkor mint egy fogászati lámpa, és a két szélét különböző szögekben kívánság szerint lehet hajlítani.

 

Íme a gyártó honlapja:

http://www.bemer3000.com/

 

Ha az oldalon a PRODUKTE-ra kattintasz, láthatod is alul pont a közepén, egy "állólámpa". A produkte alatt megjelenik a terméklista, és az a BEMER 3000 SLT. Kattins rá, és már láthatod is.

Előzmény: henci2 (1295)
henci2 Creative Commons License 2005.06.08 0 0 1295
És akinek testszerte van? Mondjuk nekem a lábamon van, meg a könyökömön. Mekkora területet lehet bevilágítani vele?
Előzmény: Szancsi001 (1294)
Szancsi001 Creative Commons License 2005.06.08 0 0 1294

Szóval.

 

Ezt a kezelést a bőrgyógyi írta fel.

A kezelést a fizikoterápián adják, így INGEYENES (márha a fizetésünkből levon eü. hozzájárulást figyelmen kívül hagyjuk, de most ebbe nem akarok belemenni :))))))

 

Maga a kezelés (ha jól tudom) mágnesen fényterápia. Az eszköz úgy néz ki, mint egy fogorvosi lámpa, csak piros fényt ad (meg gondolom mágneses energiát is). Pikkelyre a kezelés 18 perc. Tehát a kezelendő területre irányítják a lámpát kb. 10 cm-ről, és 18 percig tart 1-1 terület kezelése. Nem érzel semmit közben, de nagyon érdekes, mert pl. a héten ma voltam utoljár, mert pénteken délután van az én kezelő csajom, és pl, szombaton is javul a bőröm, tehát nemcsak a kezelés alatt javul, hanem 2-3 nappal később is.

 

Nekem a talpam teljesen be volt gyulladva, minden lépésnél felszakad , alig tudtam menni. 2 kezelés után megszűnt a gyulladás, ma meg, ahogy írtam is, a 6. kezelés után nincs plakk és rózsaszín a 2 héttel korábban még totál gyulladt terület. És ami a legfontosabb, hogy direkt nem kentem rá semmit, meg nem is szedtem semmit, mert nagyon szkeptikus voltam, és akartam látni, hogy használ-e ez a lámpa valamennyit is. Erre az eredményre nem számítottam, úgyhogy mégcsak az sem lehet, hogy placebo, mert én nem bíztam bennne.

 

Kezelés közben fekszel (vag yülsz, stb.) és olvashatsz közben, vagy csinálsz, amit akarsz. Nem mondták, hogy elmúlik, vagy nem jön vissza, úgyhogy nem ígértek semmit. Jobb is így, ígéretet hallottam már eleget. Miután mindeki más,, nem lehet utdni, hogy a végén tünetmentes leszek-e, és ha igenn, meddig, de nekem már így is tuti. Elkezdtem ugyanis tornázni, és nem mindegy, hogy tudok-e ugrálni a lábamon vagy nem. Hetente 2-3-szor járok kezelésre.

Előzmény: henci2 (1293)
henci2 Creative Commons License 2005.06.08 0 0 1293

Szia!

Mi ez a kezelés? Mit csinálnak veled? Engem érdekelne. Mit mondtak, elmúlik és nem jön vissza, vagy mi lesz a végén? Írjál róla légyszi! Hol van és mennyibe kerül?

Előzmény: Szancsi001 (1291)
henci2 Creative Commons License 2005.06.08 0 0 1292

Szia Noni!

160cm vagyok és 53kg. Hogy ennyi legyek, folyamatos kűzdelem az életem. Szerinted boldoggá tesz így az 53kg? Az ideális az lenne, ha normális kajálással is ennyi lennék. A normális alatt persze nem azt értem, hogy annyit ehessünk, amennyi belénk fér. Nehéz tudomásul venni, hogy az idő múlásával lelassul az anyagcsere, attól a mennyiségtől, amitől 5 éve nem híztunk, most hízunk. Tényleg az az egyetlen megoldás, hogy kevesebbet enni, sokat mozogni. Egyszerűen nincs más lehetőség. Csak attól nem hízunk, amit nem eszünk meg. Ez van. A különböző módszerek csak arra jók, hogy legközelebb még több kiló jöjjön vissza. Szemléletváltással lehet eredményt elérni. Ha le akarunk fogyni és úgy is szeretnénk maradni, egész életünkben be kell tartani a szabályokat. Ez a legnehezebb. A kulináris élvezetek hozzátartoznak az emberhez, boldogságérzetet adnak. Sajnos ettől nagyon nehéz elszakadni. Én sem tudok, ezért kűzdök állandóan. A jógik nem kövérek, egy marék rizzsel elvannak egész nap. Ők elérték, hogy a boldogságot ne a hasukon keresztül érjék el, hanem a lelkükün keresztül. Most hirtelen az jutott eszembe, hogy nincs is olyan ismerősöm, aki 40 fölötti nő, sovány és boldog. Azért ez elgondolkodtató. Nem?

Előzmény: noni2004 (1289)
Szancsi001 Creative Commons License 2005.06.08 0 0 1291

Csak azért írok, mert annyira örülök, hogy végre megint felpezsdült a fórum, és itt vagytok.

 

Én beszámolnék az állapotomról:

Járok erre az úgynevezett BEMER-SLT kezelésre.

 

A gyulladások és plakkook teljesen megszűntek, 6 kezelés után rózsaszín folt van a talpamon a korábbi gyulladt rész helyén. Mellette még körömvirág-kenőccsel kenegetem (most mrá csak kb. 2-3 naponta), hogy ne száradjon ki. Semmi szteroid meg ilyenek. Nem akarom elkiabálni, de nekem mintha bejönne. A kezemen az allergiám ekcéma formájában jelentkezik, ami az elmúlt hónapokban az 1-2 foltról mára már szinte a teljes kezemet elfedi, és úgy tűnik, hogy erre is hat. Már nem piros, és nem VISZKET!!!

 

Bocs, ha a korábbiakhoz képest ismételtem magam, de úgy tűnt, hogy nem nagyon reagált rá senki. :)))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!