Keresés

Részletes keresés

henci2 Creative Commons License 2005.06.22 0 0 1333
:-)))))
Előzmény: macmelon (1329)
macmelon Creative Commons License 2005.06.22 0 0 1332
"A szteroidok: Nekem is ez használt csak a kezdeti időkben, és nem értettem miért ellenzik az orvosok."

A szteroidoknak elég durva mellékhatásai vannak. Tul.képpen egy szájon át szedettnek esetleg sokkal durvábbak, mint maga a pikkelysömör.

"később csak a rossz hatása érvényesül ami abban nyilvánul meg, hogy széthordja a tömör plakkokat"

? Nekem ez teljesen új. Most konkrétan nehezen is tudom elképzelni, hogy hogyan.
Előzmény: 20evutan (1330)
20evutan Creative Commons License 2005.06.21 0 0 1331

széthordja:-)

 

Én csak azért imádkozom, hogy a gyerekeimnek ne legyen.

Az édes testvéremnek pl. soha nem volt.

20evutan Creative Commons License 2005.06.21 0 0 1330

Sziasztok!

 

Engem felkészülten ért a psori mivel nagymamám és édesapám is ebben szenvedett. 20-on éves koromban a felkaromon majd a mellkasomon jött egy folt, később könyökön fejbőrőn, háton, izületek felett. Szimetrika Psoriazisom van ami mind két oldalon egyformán jelenik meg.

 

Hat, nem hat? Az orvosok is azért váltogatják a különböző kúrákat, hogy a szervezet nehogy hozzá szokjon. Ezért van, hogy néha eredményesebb ami korábban nem használt.

 

A szteroidok: Nekem is ez használt csak a kezdeti időkben, és nem értettem miért ellenzik az orvosok. Egyik, ha sokáig használjuk akkor később csak a rossz hatása érvényesül ami abban nyilvánul meg, hogy szét hordja a tömör plakkokat. Ami kezelés szempontjából nem előnyös.

Ennyit tudok mondani 20évután és az örökletes szülői tapasztalatok alapján.

 

Az étrend és a stressz is befolyásolja, de vannak spontán tünet mentességek is.

Erről mondunk le a túlzott szteroid használattal.

macmelon Creative Commons License 2005.06.21 0 0 1329
"Nem látok semilyen összefüggést a dolgok között."

Ez már filozófia! Nekem tetszik ez az új tan: Semmi nem függ össze semmivel! :)
Előzmény: henci2 (1327)
macmelon Creative Commons License 2005.06.21 0 0 1328
Ami most felvetődött (legalább is bennem), az az, hogy ok, hogy a szteroid javít az aktuális állapoton, de kérdés, hogy ez a javítás visszafogja, segíti vagy nem befolyásolja a betegség nagyobb testfelületre kiterjedését. Mondom mégegyszer nekem közeli ismerősőm mondta, hogy "Használjam már többet, hogy ne terjedjen tovább." És ez, meg az itt írtak gondolkodtattak el.
(Mondjuk ebből nem az derül ki, hogy nagyon csodás látványnak tartja, hogy van nekem ilyenem! :)

A konkrét tapasztalatom az, hogy a szteroid iszonyú durván jól működik. De azért igyekszem keveset használni. (Annak ellenére, hogy a krémből állítólag nem szívodik fel sok.) Lehet, hogy mazochista vagyok? :)

"Annyi ártalmas dolgot megeszünk amúgy is, eggyel több vagy kevesebb, nem mindegy?" Hát szerintem nem. Pl. amitől azonnal meghalnék azt nem eszem meg. Én igyekszek nem megenni valamit ha tudom, hogy ártalmas, kivéve, ha amit kapok az több és jobb, mint az ártalom. :) És bízok azokban a hatóságokban, akik egy kajára vagy bármire rábólintanak. (Ó én naív).
Előzmény: henci2 (1327)
henci2 Creative Commons License 2005.06.21 0 0 1327
Nem látok semilyen összefüggést a dolgok között. A kajálás tuti, hogy nem befolyásolja. "Mérget" eszem méreggel:-))) Egy természetgyógyász oda se merne nézni! Este még egy sört is megiszom! Máskor meg nagyon megnézem, hogy mit eszem, mégis csupa folt vagyok. Bárhogy csócsáljuk ezt a témát, igazából csak a szteroidoktól tűnik el egy időre. Nem ez a tapasztalatod? Ha meg eltűnt tőle, menj napozni, nyár végéig legalább nem leszel ronda. Engem már nem is érdekel igazán, hogy szteroid valami, vagy sem. Annyi ártalmas dolgot megeszünk amúgy is, eggyel több vagy kevesebb, nem mindegy? Ráadásul a krém nem olyan gáz, mint a gyógyszer. Egyszer csak megtalálják az ellenszerét, addig meg nem akarok ronda lenni. Egy életem van (legalábbis ebben a formában:)))), nem akarom piros, hámló foltokkal leélni.
Előzmény: macmelon (1326)
macmelon Creative Commons License 2005.06.21 0 0 1326
Szerintem egy jó kérdés az, hogy ha tünetmentesíted magad, akkor azzal gyorsítod/lassítod/nem befolyásolod a betegség terjedését.

Pont nem rég mondta egy közeli hozzátartozóm, hogy "Használd már kicsit gyakrabban azt a szteroidot, hátha akkor nem terjed tovább." Mondom neki ezt meg honnan vetted? Simán eltudom képzelni, hogy ha csillapítom a tüneteket, akkor kevésbé terjed. De azt is, hogy jobban. És azt is, hogy ez nem befolyásolja érdemben.

Szóval ez egy jó kérdés. Arról persze gőzöm sincs, hogy mi a válasz. Egyébként én igyekszem minimalizálni a tünetcsillapítást, de lehet, hogy pont fordítva kéne.
henci2 Creative Commons License 2005.06.21 0 0 1325

Szia!

Letelt a kúra? Mehetsz már napra? Miért nem hat úgy a cucc, mint a múltkor, mit mond a doki?

Előzmény: RTH41 (1323)
henci2 Creative Commons License 2005.06.21 0 0 1324

Szia Flex!

Nekem 21 éves koromban a lábamon jött ki egy pötty, kicsi volt, nem foglalkoztam vele. Nem is tudtam mi az, a dokinő felírt rá Lorindent, kenegettem, elmúlt. Ha kijött, megint kenegettem. 10év múlva kezdett szétszóródni, valószínűleg stressz miatt. Akkor tudtam meg, hogy mi ez. Nem hittem el, hogy gyógyíthatatlan. Most már persze nagyon tudom, hogy az. Voltam már tünetmentes néhányszor, de mindig visszajöttek a tünetek. A fejemről és a fülemről hónapokkal ezelőtt eltűnt és nem is jött azóta vissza. A lábam a legrondább mindig. Most egy-két egészen kicsi pötty van rajtam, gyakorlatilag tünetmentes vagyok. Le is sültem, úgyhogy lehet emberek közé menni:-)))) Nem tudom mitől tűntek el, mert ami egyszer használ, máskor nem. Most épp semmivel nem kenem.

Előzmény: Flex (1322)
RTH41 Creative Commons License 2005.06.21 0 0 1323
Sziasztok! Üdv az újaknak!
Nem tüntem el, olvasok, figyelek.

henci: örülök, hogy tünetmentes lettél, használd ki:-)

Hogy kezdődött? Nekem évekig (18-21 éves korom között) volt egy gombostűfejnyi pont az egyik könyökömön, nem is foglalkoztam vele. Aztán nagyobb lett és sok pötty jelent meg testszerte (kézfej, kar, térd) és kezdtek nagyobbak lenni. Azóta...

Neotigason: most nem használ úgy, mint tavaly vagy türelmetlen vagyok. Tavaly ilyenkorra már csak nagyon halvány foltok maradtak, most meg be-belobban, bepirosodik, néhány helyen visszapikkelyesedik vékonyan, igaz az éven még nem napoztam. Pótolni fogom:-)

Mindenkinek!
Aki tudja a biokémikus doktornő elérhetőségét (aki étrend beállítással kezel), írja már meg nekem mélbe légyszvies, mert kérték tőlem és eddig nem sikerült megszreznem. Köszönöm.
Flex Creative Commons License 2005.06.20 0 0 1322
Meséljétek már el hogy hogyan kezdődött! Én ugye még az elején tartok, del fél évig csak a fülem belseje pörkösödött, most meg hirtelen két-három helyen is feltűnt. Nektek egyszerre jött vagy kis területen kezdte és szép lassan beborított mindent?
Szancsi001 Creative Commons License 2005.06.20 0 0 1321

Helló!

 

Ebben a pillanatban mintha nekem is jobb lenne, de sajna ez percről percre változhat. Egyzser még tök háváj, másnap meg tiszta gyulladt pötty a talpam.

 

 

henci2 Creative Commons License 2005.06.20 0 0 1320

Sziasztok!

Nem tudom, hogy mi történt velem, de pillanatnyilag tünetmentes vagyok. Nem kenem semmivel, ilyen nyaram régen volt. Gyorsan kihasználom az alkalmat, szoknyában, meg rövidgatyában járok. A könyökömről is eltűnt. Tudom, hogy nem végleges, de legalább egy rövid ideig örülhetek.

tündi.01 Creative Commons License 2005.06.19 0 0 1319

szia Flex

 

Nekem is hámlik belül a fülkagylóm, nekem az Elocom krém tünetmentesíti. Elég szépen rendbeteszi a testemen megjelenő foltokat is. A hajas fejbőrre, meg a körmömre még nem találtam semmit ami használna:( a Diprosalic pillanatnyilag leszárítja a fejemről, de folyton kiújul. Én is csak pár hónapja tudom, hogy mi ez, addig gombával kezeltek :(

Előzmény: Flex (1318)
Flex Creative Commons License 2005.06.19 0 0 1318

Sziasztok,

 

friss eset vagyok, a történet azzal kezdődne hogy kb. fél éve hámlott belül a fülkagylóm, elmentem bőrgyogyihoz, azt mondta olyan mint a pikkelysömör, de mivel mondtam hogy máshol nincs ilyen rajtam, adott rá egy gyógyszertárban kevert krémet, büdös volt (most már sejtem hogy kátrányos). Használtam egy ideig néha-néha, de túl sok értelmét nem láttam, hámlott az anélkül is meg azzal is.

Néhány napja vettem észre egy piros foltot a hátamon, hámlik rendesen, és a hajas fejbőröm szélén is van már néhány ilyen folt.

 

Elolvastam a topic nagy részét, tisztában vagyok azzal mi ez, mit lehet azért tenni hogy talán tünetmentes legyen. Arra nem találtam még választ, hogy jelen állapotban mit tehetek? Van-e valami lehetőség hogy ne terjedjen tovább? Van-e valami előnyöm azzal hogy már most észrevettem?

 

Ja, az egyik körmömön is vannak apró pontszerű bemélyedések, már vagy fél éve, gyanítom ez is ez lenne, de ez nem változik, nem is látszik csak nagyon közelről.

 

tündi.01 Creative Commons License 2005.06.19 0 0 1317

   Hát voltam a Mária utcai bőrklinikán, kaptam 4adag heti 1x 1-1 perc sugarat a körmeimre, de nemhogy használt volna, még jobban begyulladt a lábfejem.  Jelenleg az elodolt javasolta a főorvosasszony, de az sem segít, a körmeimre teljesen ráment, vagyis már egyik lábamon sincs köröm, csak gyulladt sebek:(((

  Tud valaki valamilyen gyógymódot ami legalább valamennyire rendbehozná a körmeimet? Mindenki azt hiszi a psoriomra, hogy gomba:(((

  És nemtok cipőt húzni a lábamra, nagyon fáj, állandóan papucsba járok :(

Gozo Creative Commons License 2005.06.18 0 0 1316

Sziasztok!

Az egyik mai újság(talán a Blikk) hirdette a Fumago krémet a psorira.Még senki nem használta?

Szancsi001 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 1315

:)))))))))))))))))))))

 

Mi is azt beszéltük a párommal, hogy baromi kedvesek és jó fejek vagytok a férjeddel.

 

Nagyon jól éreztük magunkat, úgy elment az a röpke 1,5 óra, mintha 5 perc lett volna.

 

A párom azt mondtra, hogy egy búval bélelt csajszira számított, és egy kedves, vidám nőcit látott.

Előzmény: henci2 (1314)
henci2 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 1314
Szancsi egy jó fej! Tegnap találkoztam vele, nagy élmény volt!
henci2 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 1313
Na jó. Akkor ezt kihagyom. Köszönöm a tájékoztatást.
Előzmény: Törölt nick (1312)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1312

Ez lehet az a krém, aminek az itthoni bevezetése előtt (legalább 15 éve volt) részt vettem a vizsgálatokban. Legalábbis az valami D vitamin származék volt.

 Én a kontrollcsoportba kerültem, mi Dithranolt kentünk. Persze, nem tudjuk, hogy mi volt a konklúzió, de egyszerű tájékoztatásként azt mondták, hogy mi jártunk jól, a másik csoport eredménye nem volt meggyőző.

Persze, szokás szerint, az én javulásom is nagyon rövid ideig tartott.

Előzmény: henci2 (1310)
Szancsi001 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1311

Sziasztok!

 

Velem is ez történt.

 

Megvettem ennyiért a kencét (persze kettőt!) aztán semennyit sem használt, sőt, mellékhatásként (ami le is van írva a  papírjában) a szám körüli résznél iszonyatosan kiszáradt a bőr, úgy néztem ki, mint egy oszlófélben lévő vízihulla. :)))))))

Előzmény: henci2 (1310)
henci2 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1310

Szia!

Közben megkérdeztem a gyógyszertárban, hogy mi ez. Valami D vitamin származék, azért nem szabad sokáig használni, mert kalcium szívódik fel belőle és a vesének nem jó. Viszont, ha használ valakinek, jobb, mint a szteroidos krém. Az a baj, hogy nem támogatja a TB, 4500,-Ft-ba kerül és nem biztos, hogy használ.

Előzmény: absoluteyes (1305)
henci2 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1309

Szia Ovica!

Az a baj ezekkel a hülye szteroidokkal, hogy ami egy ideig jó, később már nem nagyon használ.

Olyan "kellemes" dolog történt velem! Az egyik szomszéd nőnek, aki nagyon sovány, van egy pikkelysömörös 16 éves lánya. Kérte, hogy mutassam meg a lábam. Mikor meglátta, ezt bírta mondani: Inkább legyek sovány, mint sömörös. Hát majdnem elbőgtem magam. Nem elég, amit én érzek ezzel kapcsolatban, még rá is tesznek egy lapáttal.

Előzmény: ovica (1306)
henci2 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1308

Szia!

Valami másnak kellett történnie veled, mert én nem vagyok fémallergiás, sőt, semilyen allergiám nincs. A fogamban nincs amalgám, már rég kicseréltettem őket. Sömi maradt. Örülök, hogy tünetmentes vagy, két hónap a mi esetünkben nagy dolog!

Előzmény: erkai (1307)
erkai Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1307

Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot.

Én 15 éve szenvedek ebben a betegségben, és csak 2 éve tudom, hogy mi a bajom.

Folyamatosan jártam az orvosokat, és gomba elleni kenőcsöket kaptam, majd az üzem orvos segítségével jutottam el a Mária utcai klinikára, ahol ránézésre megtudták mondani, hogy a diagnózis psoriasis.

A körzetiben az orvos azzal intézte el a dolgot, hogy legalább mostmár tudjuk, hogy mi a baj. (Nem semmi volt a hozzáértése a betegségekhez).

Azóta már kipróbáltam sok féle gyógyszert (pl.:Neotigasom) és kenőcsöt ami nekem elég sok problémát okozott.

Két hónapja jutott eszembe, hogy hátha a fém allergiám miatt talán az amalgán tömések cseréje valamit segít.

Hát szerencsém lett, igaz senki nem ajánlotta, mégis segített.

Két hónapja tünetmentes vagyok.

Remélem, hogy tapasztalatommal valakinek segítségére lehettem.

ovica Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1306

Kedves Henci!

Hát azt hiszem egyetértek veled, nekem mindössze most nincs időm rá gondolni, de mihelyst felszabadulok a vizsgák alól, újra szembesülnöm kell a sömörrel.

Szerintem semmiképpen sem szabad megszoktatni a bőrünket arra, hogy a szteroidok dolgozzanak a szervezetünk helyett. Biztosan alkalmazhatóak átmeneti kezelésre, amikor mínuszban állunk védekezésünket illetően, de egyébként nemhogy nem hat, hanem egyenesen árt. Tulajdonképpen mit tesz helyettünk a szteroid, miből áll? Nincs annak valamilyen természetes helyettesítője? Tudom, genetikai, meg lelki dolgok kapcsolódnak olyan komplexitásban egymásra többszörösen, hogy nem lehet nyomon követni a kezdetekig.

Én azért kipróbálom a Podhajskát, ha egyedül utazom, akkor viszont odamegyek egy hétre, mert nem érdemes naponta ingázni. Ha ennek lesz bármilyen hatása a bőrömre, akkor jelentkezem a jóhírrel.

Ne keseredj el, lesz ez még rosszabb is: Ovica

Előzmény: henci2 (1304)
absoluteyes Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1305

Szia Henci!

 

Használtam már a Daivonexet, de nálam allergiás reakciót váltott ki. (Korábban már írtam róla.) Tök drága is volt, természetesen szteroid, mi más...

Előzmény: henci2 (1304)
henci2 Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1304

Szia Ovica!

Július közepétől megyünk Horvátországba, ott mindig tünetmentes leszek. Akkor viszont kihagyom a Podhajskát. Már nagyon utálom ezt az egész sömör történetet. Nem szedem a gombaszereket, úgy látom, hogy csak a fejemről tüntette el, meg a törzsemről. A lábamon, meg a könyökömön visszajött. Már olyan barna vagyok, mint egy néger, annyit napoztam, de a foltok ugyanúgy megmaradtak. Megint nadrágban kell járnom, annyira elegem van ebből! Mi az a dajvonex? Én még azzal nem kentem magam. Nem tudod? Szteroid, vagy mi? Hát akár honnan nézzük, mindig visszakanyarodunk a szteroidokhoz, mert csak az tünteti el egy időre, akár mivel próbálkozunk. El vagyok keseredve.:(((

Előzmény: ovica (1300)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!