Keresés

Részletes keresés

Johnny korn Creative Commons License 2006.12.29 0 0 133
Sziasztok!

Az alábbi kérdést feltettem a mosogatógépet vennék topicban is, hátha előbb kapok választ - bocsi!

Ez a kérdés inkább már az aktív használókhoz szól: normál esetben kb. mennyi időnként (hány mosogatás után) jelez a gépetek, hogy öblítőt vagy/és vízlágyatót kér?
Nem tudom, hogy az én masinám jól működik-e (legalábbis a kijelző LED-je:-) ), mert 12 mosogatás után még mindig nem kért öblítőszert, pedig a tartálya látszatra üres. Amikor hazahoztam az üzletből és először bekapcsoltam, akkor sem világított az öblítőhiány-kijelző csak a sóé.
Ettől függetlenül szépen mosogat, no problemo. Ja, a típusa Bosch.

Köszi a válaszokat!
Zsana1 Creative Commons License 2006.11.24 0 0 132

Köszi, valahogy éreztem, hogy nem szabad betenni... Ha kézzel mosogatom is, mindig hideg vízben teszem, mert különben tényleg szinte ráfő a "cucc". A rászárításos trükköt kipróbálom, köszi.

Üdv:Zsu

Bobi1 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 131
A mosogatógép valahogy azt vettem észre, hogy a tojással nehezen birkózik, így a nokedli tészta is problémás lehet. Persze, ha csak kicsit tésztás, én simán betenném, mint ahogy a mixertálat is szoktam, és nem szokott gondja lenni a masinának.
Előzmény: Zitka (130)
Zitka Creative Commons License 2006.11.22 0 0 130
Nem tudom, hogy pont itt volt-e már róla szó, de tény, hogy ha full nokedlitésztásan beteszed, akkor ráfő a szaggatóra a maradék. :-) A konyha-trükkök topikban már többen is tanácsolták: tedd félre, hagyd egy picit rászáradni, akkor két mozdulattal lepergethető róla a maradék. Aztán már mehet a mosogatógépbe.
Előzmény: Zsana1 (129)
Zsana1 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 129

Sziasztok,

 

ismét kérdésem lenne, van valaki esetleg, aki tudja, hogy a nokedlitésztás csuszpájzos, még kézzel sem egyszerűen mosogatható edényt és kanalat, meg a  szaggatót be lehet-e rakni büntetlenül a  gépbe? Ha már volt  akérdés, bocsi, nem olvastam végig a topicot.

Amúgy imádom a gépet, meg kell hagyni, okos ember volt, akinek eszébe jutott...

 

Üdv:

Zsu

shampo Creative Commons License 2006.11.15 0 0 128

Szia

Szerintem olvasd el a használati utasítást. Abban az vagyon írva, hogy az új gépek a só betöltése után kb. az első 5 mosogatás alatt nem kapcsolják ki a sóhiány jelző lámpácskát. Csak azután hívd a szervízt. Ez egyébként logikus is, mert nem azonnal oldódó szerről van szó, és ugyebár mi sem kevergetjük oldódásig.:)

Előzmény: manyesz1 (123)
manyesz1 Creative Commons License 2006.10.13 0 0 127
newPenion, Zitka,
köszönöm a gyors válaszokat, megpróbáltam, beleöntöttem a maradék 1,5 kg sót, és ELALUDT A LÁMPA:))))))
tiszta gáz, hogy eddig ez nem jutott eszembe, hogy ennyi is kellhet bele:)))

Még 1x köszi:))
Előzmény: newPenion (124)
Kisbuci Creative Commons License 2006.10.13 0 0 126

Sziasztok!

 

A segítségeteket szeretném kérni. Teka mosogatógépem van. Ez a gép tud  programkésleltetést is. Szerettem volna ezt beállítani, amit a leírás szerint meg is csináltam. Bekapcsoltm és rögtön indította a programot. Mit csináltam rosszul? Mi ilyenkor a teendő?

 

Köszi

Zitka Creative Commons License 2006.10.13 0 0 125

A sót addig kell beletölteni, amíg tele nem lesz a tartály. :-) Ezt látod, ahogy nyomja ki a vizet, egyszer csak már látod, hogy fehér, közvetlenül a víz alatt ott a só.  Az én gépembe (nem Fagor) bő másfél kiló só megy bele egyszerre. De van olyan gép, ami két kilót is elnyel. :-)

 

Ha a kontroll-lámpa a só beletöltése után is világít, és még garanciális a géped, szerintem nyugodtan hívd fel a szervizt. Már másnak is volt hasonló problémája, és kiderült, hogy az érzékelő (ami a sótartályban van) nem is volt bekötve a lámpához. :-( Gyártási hiba.  Nem 100%, hogy nálad is ez a probléma, de gar. gép esetén szerintem kár barkácsolni...

Előzmény: manyesz1 (123)
newPenion Creative Commons License 2006.10.13 0 0 124
Nekem úgy benyelte az 1kg kalgonos reg.sót, mint a huzat. Így nem világít a lámpája.
Még biztos férne bele vagy fél kiló, de most nem veszek amíg nem jelez.
(nálunk is a max vízkeménységre van állítva)
Előzmény: manyesz1 (123)
manyesz1 Creative Commons License 2006.10.13 0 0 123
Sziasztok,
kezdő mosogatógépes vagyok, és van egy dolog,ami nem tiszta:( hátha tudtok segíteni:))
Van egy 2 hónapos Fagor gépem, nagyon szeretm, Nekem csak a sóval van bajom.
A víz nagyon kemény, tehát, a legmagasabb beállítás szükséges. A géphez volt egy adag só, azt beleöntöttem, sőt, már azóta is öntögettem bele DM saját márkásat. De, csak világít a só folyamatosan:(
A kérdésem az lenn, mennyit kell pontosan beleönteni, mert én erről nem találtam adatot a gépemben:( Lehet, hogy az egész dolog sót 1xre?

Én mind a tablettát, mind az öblítőt,a DM saját márkását használom, olcsó, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Sajnos, a Somatban csalódtam, rajtam is maradt egy 80 dbos doboz:(
newPenion Creative Commons License 2006.10.09 0 0 122
Üdv mindenki!
Én Tesco gazdaságos kétfázisú tablettát (nem 2in1) használok. Külön só + öblítő.
Így még mindig olcsóbb mint a calgonit.
És szuperül tisztára mos 50°C-on. (12l vízzel)
Egy baja van, hogy a 30 perces program alatt nem oldódik fel.

Sőt! általában nincs sok szutyi a mosogatnivalón, ilyenkor fél tablettát és 1/2 töltetű programot használok, de teletömöm a gépet. Ilyenkor is csilli-villi lesz minden (eco 50°C + teszkós féltabletta.)

A kalgonitban azt utáltam, hogy a bogyót a közepében utálatos dolog félbevágni.

Zanussi ZDF201-em van. Eddig tökéletesen működik.
Zsana1 Creative Commons License 2006.10.04 0 0 121

Beállítottam és megnéztem mindent, és az első mosogatás is úgy ment le, ahogy kell. Mégis, valahogy homály, de csak halványan, és nem az egész pohár... És le sem jön . Majd még próbálkozom...  Köszi a tippeket :) 

Amúgy a tablettával eddig nekem semmi gondom, hát majdlátom a későbbiekben, mi lesz.

Előzmény: Bobi1 (120)
Bobi1 Creative Commons License 2006.09.27 0 0 120

Szia,

 

A pohár homályosság sokmindentől lehet. Először nézd meg a beállításokat: só és öblítő. Az öblítő egyébként pont azért kell bele, hogy a mosogatás végén a víz egy vékony filmet képezzen az edény felületén, ami egybefüggő, és úgy lefolyik illetve leszárad. Ha nincs benne, cseppekben áll meg rajta a víz, ami utána foltosodhat.

Ha fehér körök vannak rajta, és ecettel lejön, akkor erősebbre kell állítani a só adagolást.

Ja, és a legfontosabb. Ha figyelmesen elolvasod a kezelési útmutatót, valószínű, írja, hogy az első mosogatást üresen kell végezni. Ilyenkor a vízlágyító gyanta még nem működik, azt először regenerálni kell, amit a gép a mosogatás közben, jellemzően annak végén végez. Így a második mosogatástól kezdve már áll rendelkezésre.

Végső esetben persze lehet az üveg hibája is, ez a korrózió, és a gyengébb minőségű üvegekre jellemző. Meglepő, de nekem is vanna Ósanos poharaim, amik akciósak voltak, mégsem rosszak.

 

Az ecet az öblítőtartályba teljesen felesleges. Aki írta, az USA-ban lakik, ahol jellemzően nincs is vízlágyító a mosogatógépekben, ezért ott akár indokolt is lehet. Nálunk a vízlágyítás miatt nem vízkövesednek a gépek.

Ha mégis biztosra akarsz menni, akkor javaslom a tisztítófolyadékot, Tecsóban, Ósanban lehet kapni. Hozzáteszem, szerintem nagyon drága, de legalább nem kell összekenni az öblítő tartályát. Nyomsz vele egy üres mosást, és huss vízkő... A helyedben nem használnám gyakran...

Előzmény: Zsana1 (118)
Zsana1 Creative Commons License 2006.09.27 0 0 119
A jelszavas téma megoldódott, megtaláltam a  helyét... :) 
Zsana1 Creative Commons License 2006.09.27 0 0 118

Sziasztok,

 

vettem egy gépet, és van pár "homályos" kérdésem... Egy poharat beraktam kipróbálni, hogy milyen lesz, és homályos lett kicsit. A pohár "osanos" akciós volt anno, és tablettával mosogattam... A kérdés, hoyg később , ha mondjuk teszek a gépbe rendes öblítőt is, akkor elmúlhat-e a homály, vagy tudjam be a minőségének? Egyáltalán a homály végleges jelenség a tárgyakon, vagy múlandó lehet? Következő: az ecetes tisztítás nem volt teljesen világos: az öblítőrekeszbe kell ecetet tenni, és üresen elindítani a gépet?? Milyen programon? Mindegy?  

Valamint  aszárítással kapcsban is kérdeznék, a gyorsprogramon egész jó, de a hossszú 65 fokon vizes szinte minden cucc, miért lehet?

Más: a regisztrációkor kapott jelszót meg lehet változtatni, és ha igen, hol?? Képtelen vagyok megjegyezni azt a  betűhalmazt, amit kaptam... Kerestem, de nem találtam a cserehelyet...

Köszi előre is a válaszokat :))

Bobi1 Creative Commons License 2006.09.26 0 0 117

Nálunk a por nem vált be. Én valahogy mindig többet raktam a kelleténél, ami tudom, az én hibám. Ráadásul, ha nem jól pakoltam, akkor előfordult, hogy nem mosta ki a gép a tartóból. Így mi inkább áttértünk az olcsó kevés-in-one tablettára, és mindig megvárjuk, míg megtelik a gép, így is próbálva csökkenteni a villanyszámlát.

Előzmény: Zitka (116)
Zitka Creative Commons License 2006.09.26 0 0 116
:-))))) Sokáig sima dm-es tablettát használtam (külön öblítővel, sóval), de már jó pár hónapja áttértem a Soma porra. Sokkal gazdaságosabban adagolható. Mivel hétközben csak kivételesn főzök, a pár kistányér, bögrék, poharak elmosásához bőven elég egy harmad tablettányi por.
Előzmény: Bobi1 (115)
Bobi1 Creative Commons License 2006.09.26 0 0 115
Természetesen nem is vettem meg. Én az egyszerűség híve vagyok, meg valamit konyítok is a kémiához. Ha pedig a fakanálkímélésen kívül mosogatni is akarsz, akkor majd a többi alkotórész úgy elmarja a fakanalat, hogy fogpiszkáló lesz belőle a mosogatás végére. :)))
Előzmény: Zitka (114)
Zitka Creative Commons License 2006.09.26 0 0 114
Nem éri meg. Vegyék azok, akik bedőlnek a marketingcsábításnak. Többen már fogadásokat kötöttek, hogy hány év múlva jelenik meg a 12-in-1 vagy 20-in-1 tabletta.  :-))))))))))  Mi jöhet még további alkotórészként? Fakanálkímélő adalék, vagy műanyagnembántó alkotórész? :-))
Előzmény: Bobi1 (112)
thomas21 Creative Commons License 2006.09.26 0 0 113
A gyártóknak biztos....Ez is olyan lesz mint a borotvagyártók harca: ki tud minél több pengét rázsúfolni a fejre, itt meg minél több anyagot a tablettába.
Előzmény: Bobi1 (112)
Bobi1 Creative Commons License 2006.09.25 0 0 112
Épp most voltunk a Tecsóban, tablettát venni. Összehasonlítottam a Calgonit 5in1-t a sima Powerball XXL csomagolással, és az 5in1 valamivel több mint duplájába kerül a classicnak. Megéri ezt az árkülönbözetet?
Előzmény: thomas21 (111)
thomas21 Creative Commons License 2006.09.25 0 0 111
Lentebb vettem a beállítást, azóta jól csinálja a dolgát....
thomas21 Creative Commons License 2006.09.21 0 0 110
Na amit láttam: nagyon kemény vízhet volt beállítva a sóadagolás, de fogok nézni külön öblítöt is.
Bobi1 Creative Commons License 2006.09.20 0 0 109

Esetleg az is lehet, hogy túl kemény a víz a tablettában lévő öblítő mennyiséghez. Ezek a sok in 1 tabletták egy átlagos esetre vannak belőve. Ha a körülmények attól eltérőek, erősen veszítenek a hatékonyságukból. A mi gépünk használati utasítása azt írja, hogy ha a sok in 1 tablettával nem vagyunk elégedettek, térjünk vissza a külön tabletta, só, öblítő trióhoz, és várjunk 2-3 mosogatást, hogy az eredeti teljesítmény visszaálljon.

Javaslom neked is, próbáld ki a sima tablettát, külön öblítővel meg sóval, azokat rendesen be lehet szabályozni. Ezt csak egyszer kell megtenni, az elején. Egy doboz öblítő nagyon sokáig elég....

Előzmény: Zitka (108)
Zitka Creative Commons License 2006.09.20 0 0 108
Akkor viszont lehet, hogy a sóadagolás minimumra kell levenni... Mert hogy abban is van só-alkotórész. Én nem használok ilyen tablettát, talán a tapasztaltabbak tudnak segíteni.
Előzmény: thomas21 (107)
thomas21 Creative Commons License 2006.09.20 0 0 107
A "sok in 1" típusú tablettát használunk, tehát nincs külön öblítőszer....
Előzmény: Bobi1 (106)
Bobi1 Creative Commons License 2006.09.19 0 0 106

Próbáld meg az öblítő adagolást is a vízkeménységnek megfelelően beállítani. Az is okozhat foltozódást. Az öblítő szerepe az, hogy a víz a szárítás előtt egy filmréteget hozzon létre az edényen, és így az cseppmentesen szárad.

Sajna mind a mosogatószer, mind az öblítő hatásfoka vízkeménység függő, ezért kell egyedileg állítani.

Előzmény: thomas21 (105)
thomas21 Creative Commons License 2006.09.19 0 0 105
Te tényeg helyettem dolgozol! Csak azért vagyok ilyen negativ a DRV-vel szemben, mert sk kellett leszerelnem, kivinni, kicseréltetni és feltenni a vízóráimat, aztán jött egy jómunkásember és 1 perc alatt nyomott 2 plombát a vízórára 1eFt-ért. Szép a szürke sok-sok árnyalata...ahogy ki tudom venni akkor az "online" mérési eredményeik alapján 14-21 körül van.

Mégegyszer kösz!
Előzmény: Zitka (104)
Zitka Creative Commons License 2006.09.19 0 0 104

Miért vagy ilyen negatív? :-O  Egyáltalán nem titkos információ, abszolút közérdekű. A legtöbb vizescégnek van zöldszáma is.

Egyébként meg itt vannak a vízkeménységi adatok a honlapjukon... :-)))))

http://www.drv.hu/drv/drv.head.page?nodeid=133

Előzmény: thomas21 (103)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!