A hétvégén ráfanyalodtam a sötétzöld dobozos zöld teára is, mert a világoszöld dobozos elfogyott. Rájöttem, hogy melegen semmi igazán rossz mellékíze nincs; és hidegen se nagyon, ha 3-4 percnél tovább semmiképp nem forrázzuk a leveleket.
Vagy húszféle szárított, saját mennyiség szerint kiválasztott és összekevert gyógynövényből készült teát iszom, amely kiválóan alkalmas vércukor sznten tartására (5.2 mmol/lit.), a koleszterint alakulására (3.6). A tea alkotórészeit gyógynövény szaküzletekben választom ki.
Sziasztok teázók,
én is hasonló lennék, ráadásul most kérdéssel :-) Jordániában sikerült beszereznem valami piros, vastag sziromféleséget (biztosan nem az, csak hasonlít hozzá), amibôl hideg vagy meleg italt készítenek, ízre savanykás és nagyon erôsen piros, egyébként finom, hibiszkuszteához hasonlítható.
Ismeri valalamelyikôtök ezt a cuccot? Én tök, elfelejtettem felírni a nevét (kisboltban kimérve vettem), és érdekelne az is, hogy pontosan mi ez, milyen típusú növénybôl származik.
Köszi elôre is!
Nekem is az a kedvenc zöldteám, de mostanában ahhoz nincs hangulatom.
Lehet hogy lejjebb szállt az igényszintem, de a PICKWICK gyümölcsös ízesítésű teáiért vagyok oda. Áfonya, ribizli, cherry - még ha művacak, akkor is.
En is Chumnee - China Green Tea (Fuijan Tea import & export Co.; világoszöld, kocka alakú doboz) szoktam kortyolgatni. Most is.
Szeretnek tobbet megtudni rola (velemenyek, elkeszites, tanacsok stb.) es jo lenne, ha informacioehsegemet, Twining nem egy teljesen mas jellegu kerdes bedobasaval probalna csillapitani.
Elore is koszonom.
Mindenkinek más mennyiség a megfelelő. De szerintem a legjobb mérce, egy bögréhez, ami kb. 2-3 dl között van, egy rendes teáskanálnyi tea. És tudod az arany szabályt ha kannával készíted.:) Személyenként egy teáskanál, és egy a kannának.:))
Milyen az a Városlakó tea? Én még nemigen hallottam róla. De kíváncsi vagyok rá, így a neve alapján.
Én most egy Irish Cream teát kaptam anyutól, egy dobozos, filteres változatot, teljesen más, mint a fekete teám, amit még az Első Pesti Teaházban vettem; azt ráadásul még idáig képtelen voltam normálisan elkészíteni. De majd egyszer csak sikerül :)
Ahhoz, hogy ne legyen sűrű a fekete teám, hány decihez kell egy kanál? Vagyis hogy jó legyen, ne túl sűrű, meg ne is túl híg.
Passz, nemtom. én napi 1.5-2 liter zöld teát is megiszom (gyakorlatilag csak azt; ja meg persze tejet és minimális vizet, különösen úszás után, ha épp nem jutok máshoz), és emiatt valahogy nem igazán vonzódom az erős teához :)
És az a gunpowder nevű? Nekem volt egy kínai zöld teám, iszonyú erős, az alján lévő ábra szerint forrázás után plusz vízzel kell hígítani, de még úgy is ütős.
Nektek mi a véleményetek a nálunk kapható (nem filteres) zöld teákról? Én a China Green Tea – Special Chunmee – Fine quality (kétféle kiszerelésben is árulják, sötétzöld, nem kocka alakú dobozban; China national native produce & animal by-products import & export Corporation, Guandongh tea branch)) és a Chumnee - China Green Tea (Fuijan Tea import & export Co.; világoszöld, kocka alakú doboz)-t ismerem. Az elsőnek forcsa mellékíze van mind a kínai vendéglőkben kapható, mind a második teához képest. Nektek mi a véleményetek ezekről?
nem kizárt!
azóta nem ittam újból, de felfedeztem egy párhuzamot. Az öregúr árul a Katona József utcában egy Munk nevű teát, amit osztrák szerzetesek receptje, abban van bergamott és levendula is, nos arra hasonlít egy kicsit.
Barátkozom vele.
Azt a telet meg csak ne sürgessük, épp elég baj, hogy korán sötétedik.
Köszönöm, a dobozt már ismerem, csak nem tudtam, mi van benne. Nem akartam úgy járni, mint a TW trópusi keverékkel, mert azt borzalmasnak találtam, a ladygreyt kipróbálom.
...nem a reklám helye, de egy jó teabolt címe itt közérdekű infó, többek között ezért nyittatott ez a topik, úgyhogy nyugodtan tedd közzé a bolt címét, biztos sokan kíváncsiak rá!
Ki vagyok?
Takács Zoltán, 35 éves.
1 éve csináltam egy teaboltot... de ez nem a reklám helye.
-szóval mivel érdekelt, utána néztem egy két dolognak. Van egy kis összeállításom az érdekesebb teainfókról.
-elsősorban a natúr, európai teákat kedvelem, de
"nagy kényszeredetten ;-)" eliszogatom a mate-t és
a rooit és néha a lapacho-t is.
-a vajasteát még nem próbáltam, de szerintem az csak 5000 m felett iható, amennyiben nincs más ;-), csak tudtam a receptet. Egyébként zöld majdnem egész tealevelekkel csinálják, szerintem Darjeeling tartományból.
-Jaktej ügyében egy késő esti állatkerti
látogatás az egyetlen "használható" ötletem ;-)
-A dongmo már bonyolultabb. Talán a nagykövetségen a kereskedelmi részen tudnak mit mondani, vagy esetleg a TEREBESS.HU. Egyébként úgy emlékszem, hogy a recept is innen van...
... szóval sajna nem igazán tudtam segíteni,
de ha az európaibb teákat is kedveled abban
jobban otthon vagyok.
Egyébként egy teára szívesen meghívnám a csapatot, feltéve ha ez érdekel benneteket itt "lent" vidéken is...
Mivel ez nem a reklám helye, akit érdekel, kérem
írjon az almarium@almarium.ini.hu -ra.